The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2023, 14:43
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...20877217169860 Jarosław Królewski przyjął dymisję trenera Sobolewskiego. Ze sztabu odchodzą też asystent Bogdan Zając oraz trener bramkarzy Artur Łaciak.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2023, 15:16
cuda, Panie. cuda...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.12.2023, 15:33
Znaczy będzie ktoś nowy ze sztabem....
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.12.2023, 16:21
A co z resztą?Kmiecik,Siwierski...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.12.2023, 16:38
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A co z resztą?Kmiecik,Siwierski...
Właśnie,

Kmiecik Wiślackim Mao.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 02.12.2023, 20:40
Kmiecik ma posadę zapewnioną na mur beton. To nasz najlepszy trener napastników.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 03.12.2023, 20:44
Podał się do dymisji................. Qrwa a jeszcze parę tygodni temu pluł nam w twarz, gadając jak to wierzy w drużynę i jak się zna na taktyce. Taktykę pokazał na poziomie żenady kilka razy ale w piątek w Niecieczy osiągnęła ta taktyka rozmiary karykatury. Mistrz taktyki nawet nie wychylił nosa spod daszka ławki rezerwowych.
Cofnął w rozwoju wszystkich piłkarzy z Dudą na czele. Zostawił spaloną ziemię. Won z klubu jak najdalej.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.12.2023, 20:46
Sobol przegrał przez hiszpańskich sutenerów.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.12.2023, 21:00
Szneka : spaloną to zostawił twoją pustą głowę.

Chłop próbował i zawalił. Podał się do dymisji. Oczywiście trenerem był po prostu słabym, ale szacunek się należy. Jeśli tego nie rozumiesz to jesteś pusty jak wiadro. Won to se do kolegów w szkole mów.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2023, 21:07
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Szneka : spaloną to zostawił twoją pustą głowę.

Chłop próbował i zawalił. Podał się do dymisji. Oczywiście trenerem był po prostu słabym, ale szacunek się należy. Jeśli tego nie rozumiesz to jesteś pusty jak wiadro. Won to se do kolegów w szkole mów.
'
Szacunek za co? Że robił z nas kibiców debili wbijając nam do głowy że jest profesjonalistą? Śmiejąc nam się w twarz tłumacząc kolejne beznadziejne mecze? Szacunek za grę dla Wisły tak, za trenowanie absolutnie nie.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.12.2023, 21:34
Sobolowi się należy szacunek i podziękowania - i już je z klubu usłyszał. Zawalił tamte pół roku i szanse na awans, przegrał z topką tamtego sezonu wszystkie mecze, zawalił awans w meczu z ZS i w barażach z Puszczą, w tym sezonie przegrywał z każdym, z dołem tabeli szczególnie, dzięki czemu jesteśmy po środku stawki, na półmetku sezonu. No jak nic, szacunek i podziękowania się należą, bo to był kawał świetnej pracy przez ten rok wykonany.

Dzięki niemu klub jest na ostatniej prostej do awansu.
Jeszcze dobrze by było podziękować teraz Wujowi i reszcie. Ida święta więc pasuje ta słodko pierdząca atmosfera. Każdemu dziękujmy, szanujmy, tyle co oni wszyscy przez ostatnie 5 lat dla Wisły zrobili, to mało kto w historii klubu zrobił.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 03.12.2023, 21:34
szneka :

Zajebiście słabym jesteś człowiekiem, jeśli dla ciebie (celowo z małej) szacunek należy się tylko tym, którym się udało.

Kij tam jakaś wierność, kij tam przywiązanie, wiślackie korzenie, kij tam serce włożone w pracę, czy miłość do klubu (tak - po tylu latach Radka w Wiśle śmiało można pisać o miłości).

Bardzo się ucieszyłem z dymisji Sobola. Uważam, że był za słaby. Dostał uczciwą szansę, przepracował ponad rok na stanowisku, miał czas wypracować własny styl - nie dał sobie rady. Czas na kogoś nowego. Miejmy nadzieję lepszego. A Radkowi życzę powodzenia w życiu i pracy. Tak po ludzku.

tobie życzę szneka, aby twoje zaangażowanie i wysiłek w czymś dla ciebie ważnym ktoś skwitował 'won'. Zasługujesz na to.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.12.2023 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
remike
Banita

Od: 07.2021

Stary 03.12.2023, 21:35
�� Co się dzieje, moje drogie Wisłoki? Mam dla Was najświeższe wieści z królewskiego świata Wisły Kraków! �� Prezes Jarosław Królewski przypadkiem wpadł na trop szokującego zdarzenia w życiu naszego trenera, Radosława Sobolewskiego. Ale spokojnie, gdzieś na dalekim horyzoncie czai się absurd i śmiech! Przygotujcie się na tę historię!
Otóż pewnego pięknie słonecznego dnia, gdysmy wszyscy rozgrzewali się na boisku, nagle z oddali usłyszeliśmy hałas młotka. Tak, dobrze słyszycie! Prezes Królewski postanowił odwiedzić szatnię, a tam… no cóż, zastał mały prawdziwy spektakl! ��

Okazało się, że szanowny trener Sobolewski postanowił uczcić swoje zbliżające się wesele przedwcześnie, w nieco ryzykowny dla niego sposób. �� Ale nie powiedziałem jeszcze wszystkiego! Na jego wybrankę… lub raczej „morenę” (bo tak nazwał ją prezes), złożyła się zaledwie piątka lat! Tak, drodzy kibice, dostaliśmy prawdziwą wieść o "seksie przedmałżeńskim" Sobolewskiego z… małą Wisłóweczką! ��

I wiecie co? Prezes Królewski, głęboko wierzący człowiek, był tak wstrząśnięty tym widowiskiem, że skręciło mu się w głowie. �� Postanowił zatem podjąć drakońską decyzję, wyrzucając Sobolewskiego ze stanowiska trenera! ��

Jaki absurd, prawda? �� Wisła Kraków zawsze dawała nam emocje, ale takie historie to naprawdę wyjątkowa gratka! Mam nadzieję, że nasz nowy trener okaże się nieco bardziej przewidywalnym kandydatem (jeśli nie zejdziemy na absurdalne tematy...). ⚽

No to trzymajmy kciuki za naszą Wisłę, która nawet poza boiskiem potrafi sprawiać nam sporą dawkę śmiechu i szokujących plotek! �� Niech żyje piłka nożna, niech żyje Wisła Kraków! ����
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 03.12.2023, 21:41
Simone:
Nie każdemu któremu się udaje ale każdemu kto potrafi odejść we właściwym momencie dla klubu czy projektu który darzy miłością.
nieumiejętność powiedzenia dość po serii żenujących meczów? Zawalił awans rok temu, gdyby wtedy nie przyjął oferty prowadzenia zespołu to masz rację szacunek za wiosnę zeszłego roku się należał. Ten sezon to jedna wielka kompromitacja póki co. gdzie widziałeś serce i zaangażowanie? Jeśli kochał ten klub to po żenadzie z Chrobrym czy Tychami powinien odejść. Brnął dalej w to bagno, pokazując ego niezniszczalnego i nieomylnego. Wymyślając jak to się zna na taktyce np.
Dostał jak na 1 ligę drużynę kozaków,. Teraz powinniśmy mieć 15 wygranych i jakieś dwie przypadkowe porażki tudzież remisy. Gdzie jesteśmy?
Zniszczył drużynę, cofnął każdego zawodnika, spowodował problemy finansowe klubu większe niż są poprzez słabą grę piłkarzy a co za tym idzie niższą frekwencję.
Masz rację powodzenia w życiu prywatnym jak najbardziej ale od Wisły jak najdalej.
Ostatnio edytowane przez Szneka : 03.12.2023 o godz. 21:44.

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.12.2023, 22:23
Szneka, 100% racji. Za to jak trzymał się kurczowo stołka, stracił szacunek w moich oczach i sądzę wielu kibiców Wisły, bezpowrotnie.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.12.2023, 00:36
@Simeone: szneka Cię zaorał z klasą. Ty ciskałeś w niego inwektywami (bo co sobie w necie popisałeś to twoje). On w odpowiedzi nie jechał ad personam, tylko zmiażdżył Cię argumentami.

Miazga. Usuń konto (ale to tylko hint, możesz oczywiście dalej leczyć kompleksy jako anonim w necie )
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.12.2023, 11:38
W sumie szneka 100% racji. s1mone wylał swoje znane kompleksy legend, dodatkowo jeszcze próbował adwersarza pokazać jako świnię, ale merytorycznie jak zwykle - zero.

Sobolewski udawał nieomylnego, ba - kompletnie się ośmieszał opowiadając że jest jednym z największych ekspertów od SFG w kraju (kilka meczy temu: jeden gol na 100 rożnych, każda wrzutka w nasze pole karne to czeski film) albo świetnym taktykiem. Opowiadał mnóstwo rzeczy, niestety z zerowym pokryciem w rzeczywistości.

Mógł podać się do dymisji zanim doprowadził do tragedii. Wolał trwać, mimo ewidentnego braku talentu i pojęcia co robi. Wyniki, statystyki mówią wszystko.

Jedyny plus że zszedł sam z listy płac, ale bez jaj - zrobił to kiedy było już niemal pewne że i tak go zwolnią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 04.12.2023, 12:04
No cóż, może trochę za późno, ale jednak honorowo .
Na ocenę pracy przyjdzie czas.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.12.2023, 12:30
kristos napisał(a):Wyświetl post
No cóż, może trochę za późno, ale jednak honorowo .
Na ocenę pracy przyjdzie czas.
"Trochę" za późno? Sobolewski nam położył sezon, bez inwestycji (na których nie mamy środków) i mega farta nie ma co marzyć o awansie. Przypominam - to miał być sezon spokojnego punktowania na awans, zanim Lechia się ogarnie

Ocena może być tylko jedna.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.12.2023, 12:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Jedyny plus że zszedł sam z listy płac, ale bez jaj - zrobił to kiedy było już niemal pewne że i tak go zwolnią.
Pewny jesteś? Ma kontrakt ważny do 30 czerwca 2024
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.12.2023, 12:38
Honorowo a może jednak pod presją kibiców? Może już mu psycha siadła z niemocy?
Gdzie tu honor? Po prostu odszedł sobie. Honor to by zachował gdyby teraz zrobił konferencje i wyjaśnił co było nie tak, dlaczego nie było wyników, albo, że się ze wszystkim mylił i oszukiwał na konferencjach przed i pomeczowych odnośnie mówienia o swoich umiejętnościach lub wiary w zespół.

Po raz kolejny zawalamy sezon, cały plan na prowadzenie klubu i wszystko się rozchodzi po kościach. Nikt nie wskazuje winnego, wychodzi na to, że tak po prostu jest, każdy świetnie pracuje, tylko wyników nie ma. W takim razie po co piłkarze lepsi, trener? Skoro i tak wszystko w Wiśle jest dziełem przypadku czy innych niewyjaśnionych okoliczności?

Sobol zawalił temat po całości i ocena jego pracy oraz zachowania może być jedynie tragiczna. Najgorsze jest to, że zarówno on i Jaro będa teraz siedzieć cicho, albo sobie słodzić w wywiadach jak t świetnie pracowali/pracują dla Wisły.
A ja zamiast kłamstw i słodkiego pierdzenia, to bym wolał w końcu usłyszeć prawdę, żeby ktoś wyłożył kawę na ławę, powiedział co jest nie tak w tym klubie, kto był/jest winien słabych wyników.

Dopóki tego nie bęzie to ciągle nas ta sama historia czeka i napalanie się, ze teraz może przyjdzie supcio trener jest bez sensu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.12.2023, 12:38
po ZS i zimnej szmacie w ryj od Puszczy, powinna pojsc dyscyplinarka a nie lizanie sie po fiutach. Tak to juz mamy położony ten sezon i jak ktos myśli ze sie dźwigniemy z tej dupy to powodzenia.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 04.12.2023, 12:41
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A ja zamiast kłamstw i słodkiego pierdzenia, to bym wolał w końcu usłyszeć prawdę, żeby ktoś wyłożył kawę na ławę, powiedział co jest nie tak w tym klubie, kto był/jest winien słabych wyników.

Dopóki tego nie bęzie to ciągle nas ta sama historia czeka i napalanie się, ze teraz może przyjdzie supcio trener jest bez sensu.
Co jest nie tak?
Ryba psuje się od głowy.

Wymień mi jedną, słownie jedną dobrą decyzję podjętą przez TRIO od stycznia 2019 albo przez Królewskiego przez ostatni rok?
Królewskiemu się ubzdurało, że każda osoba może nabyć umiejętności do każdej pracy - to jest tylko kwestia czasu jego zdaniem. Stąd to jego pieprzenie o "inwestowaniu w ludzi", pompowanie ich.
Dlatego w klubie, na wszystkich stanowiskach jest tak mało fachowców. Oni wszyscy się uczą. Tylko że mało kto się nadaje.

A druga sprawa, to jego ego pozwala mu wierzyć, że naprawdę zmieni futbol, od PZPNu począwszy.
I w związku z tym toczy sobie wojenkę z każdym.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 04.12.2023, 19:11
Delgado napisał(a):
@Simeone: szneka Cię zaorał z klasą. Ty ciskałeś w niego inwektywami (bo co sobie w necie popisałeś to twoje). On w odpowiedzi nie jechał ad personam, tylko zmiażdżył Cię argumentami.

Miazga. Usuń konto (ale to tylko hint, możesz oczywiście dalej leczyć kompleksy jako anonim w necie )

O, kolejny gość który nie rozumie, że szacunek się Sobolewskiemu należy niezależnie czy był dobrym trenerem czy złym. Cudnie. Skoro taki jesteś pro-won to może mu powiesz to w twarz? Nie? Głupio by było?

Jak na moje to Sobol podał się do dymisji jak zrozumiał, że sobie nie poradzi. To jest ambitny facet i jestem przekonany, że wierzył w swoją pracę - z resztą jak każdy człowiek. Nawet jeśli jest słabym trenerem (tak uważam) to on nie koniecznie sobie z tego zdaje sprawę. Na pewno miał dobre intencje.

Konto możesz sobie sam usuwać dziecko.
Co do ad personam - to mnie nie rozśmieszaj. Chłop zachował się jak burak w stosunku do jakby nie było legendy klubu i usłyszał w odpowiedzi ode mnie to na co zasłużył. Won do Sobola to można pisać na forach sąsiadki, nie u nas.
Jeśli tego nie rozumiesz to nie mój problem.

Sobolewskiemu należy się krytyka, zła ocena za prowadzenie drużyny, wytykanie błędów i zwolnienie.
Ale brak szacunku? To co nagle się okazało, zę to nie on grał w naszym klubie blisko dekadę i pozostał w klubie podczas gdy inni odchodzili grać za granicę w pogoni za kasą To nie on płakał jak dziecko jak go nasi włodarze żegnali przedwcześnie To nie on nie cieszył się z bramek Górnika przeciwko nam z szacunku do klubu? No kurde widzi mi się, że to jakiś inny Radek był. Ale spoko, masz rację, szneka guru forum i życia.

Wolfy ma Aspergera. Poza tym jako jeden z niewielu forumowiczów potrafi mnie czasem rozśmieszyć. Jemu wybaczam.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.12.2023 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 04.12.2023, 20:47
Wiesz czemu nie nalezy sie szacunek sobolewskiemu? Bo walnie przylozyl reke do pogrzebania Wisly na dobre.

Nikt kto do tego przyklada reke nie zasluguje nawet na gram szacunku.

Ptfu.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.12.2023, 23:40
Simeone się spłacze i wszystkim adwersarzom pojedzie ad personam?

Nowe, nie znałem. Przybij sobie piątkę z naszymi właścicielami.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 05.12.2023, 00:31
Delgado napisał(a):

O, kolejny gość który nie rozumie, że szacunek się Sobolewskiemu należy niezależnie czy był dobrym trenerem czy złym. Cudnie. Skoro taki jesteś pro-won to może mu powiesz to w twarz? Nie? Głupio by było?

Jak na moje to Sobol podał się do dymisji jak zrozumiał, że sobie nie poradzi. To jest ambitny facet i jestem przekonany, że wierzył w swoją pracę - z resztą jak każdy człowiek. Nawet jeśli jest słabym trenerem (tak uważam) to on nie koniecznie sobie z tego zdaje sprawę. Na pewno miał dobre intencje.

Konto możesz sobie sam usuwać dziecko.
Co do ad personam - to mnie nie rozśmieszaj. Chłop zachował się jak burak w stosunku do jakby nie było legendy klubu i usłyszał w odpowiedzi ode mnie to na co zasłużył. Won do Sobola to można pisać na forach sąsiadki, nie u nas.
Jeśli tego nie rozumiesz to nie mój problem.

Sobolewskiemu należy się krytyka, zła ocena za prowadzenie drużyny, wytykanie błędów i zwolnienie.
Ale brak szacunku? To co nagle się okazało, zę to nie on grał w naszym klubie blisko dekadę i pozostał w klubie podczas gdy inni odchodzili grać za granicę w pogoni za kasą To nie on płakał jak dziecko jak go nasi włodarze żegnali przedwcześnie To nie on nie cieszył się z bramek Górnika przeciwko nam z szacunku do klubu? No kurde widzi mi się, że to jakiś inny Radek był. Ale spoko, masz rację, szneka guru forum i życia.

Wolfy ma Aspergera. Poza tym jako jeden z niewielu forumowiczów potrafi mnie czasem rozśmieszyć. Jemu wybaczam.
Możesz go szanować,nikt Ci nie zabroni.Natomiast szacunek można stracić i właśnie z tym mamy do czynienia w tym przypadku.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 05.12.2023, 07:16
O, to super.

Ewidentnie na tym forum pozostali w większości frustraci, więc sobie faktycznie podaruje dyskusje.. Przynajmniej na jakiś czas. Fora sąsiadki też mnie nie interesują, a normalnych kibiców Wisły tu prawie nie ma.... Sobol stracił szacunek, bo zawalił sezon. Super rozumowanie.. A jakby mu wyszło i wygrał 3 ostatnie mecze to byłby ok a tak won Radku, jesteś niegodny podania ręki

Boże co za banda etycznych i moralnych zer.
Eot z mojej strony.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.12.2023, 07:21
Sobol stracił szacunek, bo zawalił sezon. Super rozumowanie.. A jakby mu wyszło i wygrał 3 ostatnie mecze to byłby ok a tak won Radku, jesteś niegodny podania ręki
Ale jak zwykle mu nie wyszło :( - pewnie pech
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 05.12.2023, 07:28
No pecha miał jak nie śnieg w Niecieczy to kartoflisko u siebie więc drużyna bazująca na technice poległa - pechowiec roku.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów