The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.12.2023, 09:41
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Podejrzewam, że przyjdzie byle kto, jakiś znajomek albo legenda, albo - co też może wyjsć źle - ktoś od Kiko. A praca Kiko też już zaczyna stać pod znakiem zapytania, już się zaczęło ściąganie po znajomości jakichś Ratonów czy tego "Stratuściego" czy jak mu tam na obronę, czyli chyba jakieś gówna już są nam wciskane, do tego do rezerw nie wiadomo po co ściągani Hiszpanie. Takie bezrefleksyjne dawanie dużej władzy jednemu człowiekowi też dobre nie jest. Ściągną na ławkę po znajomości jakieś gówno z Hiszpanii i tyle.
Dyrektorowanie Kiko oznacza dostęp do bardzo dobrych jak na polskie warunki piłkarzy z niższych hiszpańskich lig i sprowadzanie ich zamiast kolejnych Łasickich, Jarochów, Colleyów, Bash czy Talarów. Chyba tego chcemy?

Każdy dyrektor sportowy nie mając rozbudowanego skautingu ściąga przede wszystkim zawodników, których zna, czyli "po znajomości". Co w tym dziwnego i nienormalnego? Nie to jest problemem Wisły.

Oczywiście, że nie wszystkie transfery wypaliły, ale nigdzie w żadnym klubie wszystkie nie okazują się strzałem w dziesiątkę. Większość była udana. Pod ręką obecnego beznadziejnego sztabu szkoleniowego każdy wiślak grał źle i coraz gorzej, tu tkwił problem, sprawiający, że nawet najlepiej rokujący transfer szybko marniał.

Dajmy tym ludziom porządny sztab szkoleniowy z innym postępowaniem właściciela względem trenerów oraz drużyny niż to, które miało obecnie i wtedy efekty przyjdą, wolne od prawdziwych patologii hodowanych przez Królewskiego. My naprawdę nie mamy w kadrze zawodników gorszych niż ci, którzy aktualnie grają w Termalice, Chrobrym, Stali Rzeszów, Podbeskidziu i tak dalej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.12.2023 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 02.12.2023, 10:07
Do tych Hiszpanów to by mi pasował Urban. Z dostępnych opcji to Tworek, Niedźwiedź, Brosz. Idealnie- Papszun.
Do końca rundy nic się nie zmieni, tzn. nikt z zewnątrz nie przyjdzie.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.12.2023, 10:08
Justyna Krupa obstawia:
Cytat:
Mówi się, że jedną z najpoważniej rozważanych w Krakowie opcji trenerskich jest kandydatura byłego opiekuna Widzewa Łódź Janusza Niedźwiedzia. 41-letni szkoleniowiec obecnie pozostaje bez klubu.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...o-nie-zasluzyl
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.12.2023, 10:22
Ktokolwiek, gorzej nie bedzie
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.12.2023, 11:09
Nie wiem, czy Niedźwiedź nie jest dość konfliktowym człowiekiem. Na Weszło pisano o jego wojenkach z zarządem i niektórymi piłkarzami Widzewa.
Powód: Widzewa 123
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 02.12.2023 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 02.12.2023, 11:29
Jak dla mnie Brosz lub Carrillo i oczywiście z całym swoim sztabem. Pora skończyć z zasłużonymi byłymi piłkarzami na ławce, których nikt nigdzie poza Wisłą nie chce.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 02.12.2023, 11:32
Ale co tez takiego osiągnął ten cały niedźwiedź żeby go rozpatrywać w ogóle jako kandydata ? My już nie mamy czasu, ani pieniędzy na eksperymenty. Tu musi przyjść trener, który rzeczywiście coś potrafi i zna się na robocie. Oczywiście przede wszystkim pytanie, czy taki w ogóle jest zainteresowany przyjściem do Wisły. Na dziś jedyny rozsądny kandydat to Brosz. O ile jest w ogóle szansa.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.12.2023, 11:36
Nie no ok gdzieś się tam to nazwisko Niedżwiedzia wcześniej pojawiało w dyskusjach ale do ....y nędzy przecież my ponoć mieliśmy mieć do dyspozycji jakieś super narzędzia do selekcjonowania między innymi trenerów.I co po setkach a może nawet i tysiącach godzin żmudnych analiz,przetwarzania danych i odpalania skomplikowanych algorytmów kandydatem na trenera jest gość którego nazwisko kilka tygodni temu wymieniali kibice na forum?
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 02.12.2023, 11:36
gigant napisał(a):Wyświetl post
Ktokolwiek, gorzej nie bedzie
No nie wiem, od 10 lat sobie tak mówimy. I co roku jest gorzej.

Wg mnie nie stać nas na zatrudnienie kolejnej miernoty.
Trzeba zrobić wszystko żeby przekonać kogoś z topu. Musimy zmaksymalizować szansę na awans. Dlatego Papszun, mimo że go nie znoszę. Nie wiem jak , ale trzeba to załatwić.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 02.12.2023, 11:43
Powaliło was z Papszunem?ddd jak wy sobie to wyobrażajcie
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.12.2023, 11:50
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Ale co tez takiego osiągnął ten cały niedźwiedź żeby go rozpatrywać w ogóle jako kandydata ? My już nie mamy czasu, ani pieniędzy na eksperymenty. Tu musi przyjść trener, który rzeczywiście coś potrafi i zna się na robocie. Oczywiście przede wszystkim pytanie, czy taki w ogóle jest zainteresowany przyjściem do Wisły. Na dziś jedyny rozsądny kandydat to Brosz. O ile jest w ogóle szansa.
Popatrz sobie na jego PPM na transfermarkt. Oczywiście dużo zależy kogo się trenuje , ale w porównaniu z Broszem i Moskalem ma najlepsze. I oczywiście awansował już z 1 ligi.

Nie ma chyba większego pewniaka na ten moment.

Moskal odpada bo to jednak "rodzina". Na ten moment powinniśmy sobie odpuścić takie kandydatury.

Brosz nie przyjdzie, a poza tym on dawno w 1 lidze nie trenował.

Wygrywa więc Niedźwiedź.

A pomysły Markusa z trenerem z Hiszpanii sobie odpuśćmy. Nie mają doświadczenia w naszej lidze i raczej można by wziąć jedynie no name z potencjałem. My nie mamy czasu na eksperymenty.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 02.12.2023, 11:53
Nie wiem czy istnieją jakiekolwiek pieniądze które byłby w stanie przekonać papszuna do przyjścia tutaj XDD ale nawet jeśli istnieją to byłyby pewnie na poziomie ligi saudyjskiej.

Proponuję zejść na ziemię, jesteśmy prowincjonalnym klubem, a nie wielkim mistrzem Polski.

To mniej więcej tak jakby na forum jakiejs ....a nie wiem Szczakowianki Jaworzno w 2010 deliberowano czy to już moment na Skorżę skoro właśnie wyleciał z Wisły XD
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.12.2023, 11:54
Może Papszunowi zapronoujemy tereny TS-u warte grube miliony, inaczej nie widzę jak miałby w ogóle na nas spojrzeć, skoro nie chciał nawet Repry.

Ogólnie raczej nie nastawiałbym się na przełom. Pewnie Moskal, Niedźwiedź, Jop lub Piszczek.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 02.12.2023, 11:54
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
Powaliło was z Papszunem?ddd jak wy sobie to wyobrażajcie
Znając metody treningowe i szeroko pojęty "sposób bycia" to 95% procent składu byłoby do wyje... na już :d
Czyli kolejna a jakże kadrowa rewolucja
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.12.2023, 11:55
Trenera z topu mogłaby tu skusić tylko kasa ORAZ wizja stabilizacji. A nie ma ani tego, ani tego. Nie wiem czy nawet Brosz jest obecnie w naszym zasięgu.

Nie mam wielkich wymagań: poproszę kogokolwiek, kto na stanowisku trenera pokazał jakieś know-how, odnotował jakiekolwiek wymierne sukcesy i nie ma Wisły w CV, o taki Niedźwiedź np.

Z tym honorem Sobolewskiego nie przesadzajmy, honorowo to by było jakby do 35-sekundowego cyrku po barażu dołączył informację o odejściu. Dobrze, że to się już skończyło (o ile JK czegoś nie odwali...)
Ostatnio edytowane przez d : 02.12.2023 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 02.12.2023, 11:59
Papszun już czeka i nie może się doczekać ,
Dlaczego myślicie, że chciałby przyjść do nas ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.12.2023, 12:06
Brosz, Niedźwiedź i Moskal pokazali że potrafią awansować ligę wyżej
Jedyny minus Moskala to że pewnie by zostawił Laciaka o Zająca w sztabie
Tym piszącym o Papszunie polecam zanurkowanie w śnieg , akurat jest go pod dostatkiem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.12.2023, 12:07
kristos napisał(a):Wyświetl post
Papszun już czeka i nie może się doczekać ,
Dlaczego myślicie, że chciałby przyjść do nas ?
Bo w porównaniu z nami, wyzywanie w Częstochowie to była pestka, a on lubi wyzwania
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.12.2023, 12:08
Papszun, Papszun, Papszun! Jestem za.
A jak będzie Papszun to łatwiej będzie nakłonić do gry w Wiśle Ronaldo i Messiego. Na bramkę brałbym Bułkę, na pewno to tańsza opcja niż top światowy, a sportowo na pewno nie gorszy. Do tego z 15 kotów z potencjałem, na gwiazdy światowego formatu.

Może się trochę rozmarzyłem ale czy ja wiem? Przecież skoro możemy mieć Papszuna, to wszystko jest możliwe.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 02.12.2023, 12:25
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Bo w porównaniu z nami, wyzywanie w Częstochowie to była pestka, a on lubi wyzwania
Wyzwania to on miał w Częstochowie a jak już je pokonał to teraz czas na na stabilizację i korzyści z renomy swej pozycji i co za tym idzie "grube" pieniądze, które nie koniecznie u nas są.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.12.2023, 12:31
Jakby Papszun skorzystał z naszej oferty to od razu trzeba by go było wyjebać bo po prostu świadczyło by to o tym że mu odjebało i stracił kontakt z rzeczywistością.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.12.2023, 12:37
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Znając metody treningowe i szeroko pojęty "sposób bycia" to 95% procent składu byłoby do wyje... na już :d
Czyli kolejna a jakże kadrowa rewolucja
Nie koniecznie. Za Hyballi przez pół roku wszyscy zapieprzali aż miło i dało się. Gdyby Kubusiowi nie odjebało to dzisiaj gralibyśmy w pucharach.

Teraz potrzeba dokładne takiego samego podejścia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 02.12.2023, 12:51
A ten Hybala, to kogo trenunuje ?
Bayern, Arsenal czy Ajax ?
Chyba że się na nim nie poznali.
A to barany ........
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.12.2023, 12:56
"Mam doskonały przegląd opcji szkoleniowych (wad i zalet kandydatów) w Polsce i w Europie z niuansami nieznanymi szerszej publiczności nie od dziś ale od pierwszego dnia, w którym objąłem rolę prezesa klubu. Każdy kto mnie zna, doskonale wie, że taki mam styl działania."

Zaskroniec spod Gorlic.

Jestem spokojny.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.12.2023, 13:12
Martineq napisał(a):Wyświetl post

Wygrywa więc Niedźwiedź.

A pomysły Markusa z trenerem z Hiszpanii sobie odpuśćmy. Nie mają doświadczenia w naszej lidze i raczej można by wziąć jedynie no name z potencjałem. My nie mamy czasu na eksperymenty.
To nie jest żaden nowatorski pomysł ani eksperyment. Pracowali już w Wiśle tacy trenerzy, ostatni nazywał się Carillo i prowadzony przez nich zespół Wisły funkcjonował na dużo wyższym poziomie niż przy większości innych polskich trenerów. Również taktyczne.

Potrafili oni rozwijać zawodników. Hiszpańscy szkoleniowcy najlepiej wykorzystywali potencjał piłkarzy z tamtego kraju. A ponieważ mamy ich dzisiaj sporo i dzięki Kiko mamy też dostęp do kolejnych wartościowych z tamtego rynku, hiszpański trener jest tym, czego obecnie najbardziej potrzebujemy, a nie jakichś Niedźwiedzi czy kolejnych Skowronków.

Natomiast w możliwość zakontraktowania takiego Papszuna kompletnie nie wierzę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.12.2023 o godz. 13:19.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.12.2023, 13:27
kristos napisał(a):Wyświetl post
A ten Hybala, to kogo trenunuje ?
Bayern, Arsenal czy Ajax ?
Chyba że się na nim nie poznali.
A to barany ........
Ostatnio? NAC Breda od styczna do września 2023. 28 meczów średnia 1.68 punktu na mecz.

A jeżeli chcesz się porównywać do Bayernu Arsenalu czy Ajaxu to puknij się mocno w głowę.

Okres Hyballi w Wiśle był ostatnim kiedy jakikolwiek piłkarz zaczął grać lepiej niż grał czyli trening przynosił efekty, pozytywne efekty. Od czasu jego medialnego oczernienia i zwolnienia kosztem wyników( celowo odpuszczając mecze za zgodą właściciela) cały czas się pogrążamy w patologii. Jak się raz zeszmacisz to potem trudno przestać się szmacić. Dlatego tak to wygląda jak wygląda. Mimo że piłkarze już inni, ale klimacik wciąż ten sam. Rodzinny.

Markus napisał(a):Wyświetl post
To nie jest żaden nowatorski pomysł ani eksperyment. Pracowali już w Wiśle tacy trenerzy, ostatni nazywał się Carillo i prowadzony przez nich zespół Wisły funkcjonował na dużo wyższym poziomie niż przy większości innych polskich trenerów. Również taktyczne.

Potrafili oni rozwijać zawodników. Hiszpańscy szkoleniowcy najlepiej wykorzystywali potencjał piłkarzy z tamtego kraju. A ponieważ mamy ich dzisiaj sporo i dzięki Kiko mamy też dostęp do kolejnych wartościowych z tamtego rynku, hiszpański trener jest tym, czego obecnie najbardziej potrzebujemy, a nie jakichś Niedźwiedzi czy kolejnych Skowronków.

Każdy średni trener z normalnych piłkarsko krajów jest kilka razy lepszy niż nasi PMS. Bo tam się myśli jak grać w piłkę i jak tego uczyć. U nas się myśli jak tym grającym w piłkę przeszkadzać i nic więcej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.12.2023 o godz. 13:31.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.12.2023, 13:41
Markus napisał(a):Wyświetl post

Carillo level mój drogi jest poza zasięgiem finansowym. Jak znajdziesz takich w naszym zasięgu co zrobili awans z segunda division do pierwszej to proszę bardzo.

Taki Niedźwiedź gwarantuje dużo większe szanse powodzenia - chociażby dlatego, że mu się już udało w naszych warunkach - niż taki misiek kręcący się w dolnych częściach Segunda albo po środku Tercera Division.

Cytat:
Każdy średni trener z normalnych piłkarsko krajów jest kilka razy lepszy niż nasi PMS. Bo tam się myśli jak grać w piłkę i jak tego uczyć. U nas się myśli jak tym grającym w piłkę przeszkadzać i nic więcej.
Ostatnio pokazał nam to taki przeciętny Fernando Santos.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 02.12.2023, 13:46
Sztab też poleciał...
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.12.2023, 13:56
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Sztab też poleciał...
nikt po nich płakać nie będzie, nowy trener tylko ze swoim sztabem bez zasłużonych, wiślaków, ciężko pracujących, kumatych itp...
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.12.2023, 13:57
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Sztab też poleciał...
Bardzo dobrze, życzymy powodzenia w dalszej karierze.

Co do wyboru trenera, to moim zdaniem absolutnym maxem naszych możliwości byłby w tym momencie Brosz, pytanie ile trzeba mu dać na rękę, żeby w ogóle spojrzał w naszym kierunku.

Kandydatury w stylu Papszuna pominę, bo to jest czyste sci-fi i się po prostu nie wydarzy. Niedźwiedź wydaje się taką budżetową (sportowo i finansowo) wersją Brosza, więc pewnie jego dostaniemy.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów