|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Królewski wypłynął na tym, ze uratuje Wisłę -trupa i szybko odda klub inwestorom, którzy się na pewno znajdą jeśli tylko Wisła przetrwa i sytuacja zostanie lekko ustabilizowana, przede wszystkim chodziło o poprawę wizerunku klubu.
Później objął rządy dzięki temu, że miał poprowadzić i doprowadzić negocjacje z super inwestorem do końca. Ktoś jeszcze sądzi, że jakiś inwestor gdzieś jest a ten farmazon mówi prawdę? W życiu się liczą czyny, a nie słowa. Królewski okazał się śliskim człowiekiem, jego zweryfikowało te 5 lat pracy. Uratował klub nie swoją kasą, zniweczył trud i pieniądze tysięcy kibiców, zmarnował potencjał na szybką odbudowę, finansowy potencjał i kadrowy, odsuwając od klubu wszystkich ogarniętych ludzi, doprowadził do zupełnej degrengolady finansowej i sportowej. On nie umie nawet trenera zatrudnić normalnego. Co ma się zmienić? Na co ma się zmienić? Może być jedynie gorzej albo lekko mniej chujowo, i co z tego? Wisła ma ogromny potencjał i możliwości, tego klubu nie jest łatwo zarżnąć. Proces zabijania klubu musi trwać latami - no chyba, że była by ekipa, która codziennie w reklamówkach wynosi kasę z klubu - ale każdy średni rozgarnięty człowiek, może tak trwać i tkwić latami, zanim klub rozłoży całkiem. Królewski jest ogromnym zagrożeniem, tym większym z biegiem czasu, bo powoli, mozolnie s.......i i rozwali więcej spraw, zadłuży klub bardziej itd. A kiedyś w końcu moment upadku nadejdzie i wtedy już nie będzie odwrotu, i nikt tego nie uratuje kilkunastoma śmiesznymi milionami ze zbiórek itp. Serek tu wiele nie powie ale też widać, że Królewski się wziął za rozkład relacji z Socios. W wywiadzie mówi, że w tym roku nie żebrze kasy od Socios, bo to jego punkt honoru aby na bieżące działania nie wyciągać od nich kasy. Prawda jest raczej taka, że Socios jest odcinane od planów, pomysłów, nie wie czy jest inwestor, czy są rozmowy, bo Królewski ma na nich wyjebane... Co najlepsze, Królewski nikomu nie powie czy są rozmowy z inwestorem, żeby przypadkiem ktoś się nie wygadał, bo wiadomo jacy są ludzie. Przecież taki jeden, pół roku temu, niejaki Królewski, codziennie na twetterze pisał o jakichś negocjacjach, puszczał parę z buzi i przez niego się temat wysypał, za dużo ludzi wiedziało o tym i za dużo problemów z tego wyszło. Dlatego żeby ten Królewski znowu się nie wygadał, nie może powiedzieć o niczym Socios. Cytat:
Ja szanuję pana trenera Sobolewskiego, za spójną wizję budowy klubu z panem Królewskim, za to, że mimo iż Pan trener wie jak grać skutecznie i szybko awansować, to bierze na siebie bluzgi kibiców i specjalnie gra ładną piłkę, która jest mniej skuteczna. Pan Królewski sobie wymyślił model budowania klubu, a Pan Sobolewski to idealnie spełnia, bo on się zna na wielu rzeczach i zbiera na siebie cięgi z winy Pana Królewskiego To własnie odróżnia legendy od zwykłych pracowników. Legenda potrafi postawić dobro klubu i prezesa, ponad swoje.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.11.2023 o godz. 12:26.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Równie dobrze mógł powiedzieć "Jestem w stanie wyobrazić sobie, że poradzilibyśmy sobie w Lidze Mistrzów z obecnym składem lepiej niż w I lidze i to nie jest tylko moje nawiedzone zdanie". Ja natomiast nie jestem sobie w stanie wyobrazić, że Prezes, któremu ponoć zależy na dobru klubu, trzyma w nim takiego szkodnika i nieudacznika jak sobolenko. Generalnie postawienie na tego amatora, po tym jak asystował wujaszkowi jest logicznie niewytłumaczalne. Z tym, że wywiadem Pan prezes udowodnił, że z logiką w przypadku pionu sportowego Wisły mu nie po drodze. Degrengoladę zapoczątkował jednak nie sam Królewski... Przewrotnie bliżej Wiśle do upadku niż kilka lat temu. Bo na dno ciągnie nas wywalone ego, upartość i totalny brak kompetencji i umiejętności. I aż trudno nie zadać pytania po co Kuba "ratował" Wisłę -brat prezesem -wujek trenerem -koledzy piłkarzami, kolega asystentem -> teraz trenerem -kolega wujka szefem akademii firma cateringowa też kiedyś mówiono o jakichś powiązaniach z częstochową Haniebny spadek przepłaconych parodystów okraszony jednym 'zaje**" i tylko Wisły żal.. Ale to wszystko okraszone oklaskami części zadowolonych kibców i klakierów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Sobol na Konferencji i Jaro w w ywiadzie przeszli samych siebie - tu jest tylko jedno pytanie: Jarek & Radek co wy tam palicie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Dobrze ujął to Wójtowicz,między lagą do przodu a tiki-taka jest cała masa możliwości
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Z Sobolewskim jest dokładnie tak samo jak z Gulą. Realizuje niemożliwą do zrealizowania wizję prezesa Królewskiego (obaj nie mają odpowiednich narzędzi w postaci piłkarzy), i nie ma odwagi powiedzieć "nie, to się nie uda" albo jest za głupi... Nie wiem co gorsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
) On po prostu nie jest trenerem. Jest byłym solidnym zawodnikiem, któremu ubzdurało się, że będzie trenerem a nadaje się co najwyżej na wfiste. Niestety dla nas, jego kolegą jest Kubuś i on pozwolił mu realizować swoje fanaberię w swojej zabawce. Tym dziadostwem, które uskutecznia - zatarł całkowicie swoje zasługi za okres bycia piłkarzem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Zmarnowaliśmy szansę przed sezonem. Wtedy był czas na zmianę wizji tego jak ma grać Wisła i dobranie do tego odpowiednich ludzi. Teraz, albo dojedziemy jakimś cudem do ekstraklasy z tym burdelem albo pogrążymy się jeszcze bardziej.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.11.2023 o godz. 14:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie popadajmy w absurdy, że techniczna gra nagle w futbolu długofalowo nie popłaca. Dawniej w poprzednich sezonach mówienie, że nie mamy zawodników do realizacji takiej gry miałoby większy sens. Ale teraz sprowadziliśmy kilku piłkarzy bardziej pod jej profil. Jest on możliwa i osiągalna dla dzisiejszej Wisły, przy kilku obecnych zawodnikach. Na pewno nie na idealnym czy wysokim poziomie, ale z pewnością ma znacznie lepszym niż to, co widzieliśmy na przykład z Sosnowcem czy Chrobrym. Jak widzimy od dawna, nie jest ona osiągalna tylko dla wielu polskich trenerów, na czele z Sobolewskim. Zgadzam się też z tym co napisał Jaroo odnośnie MADA. Lechia na razie bardzo dobrze wyszła na tej transakcji. Nie ma żadnych podstaw, by głosić, że odrzucenie sprzedaży im klubu przez Królewskiego było dobrym i uzasadnionym ruchem. Żadnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Przeciez jakby paralityk kazal druzynie grac laga to efekty bylyby dokladnie takie same i wtedy by sie mowilo, ze grajac laga w tej lidze nic sie nie da osiagnac. To jest poziom dna, 2 metrow mulu i nie wiem co jeszcze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Okej wiadomo, MADA to nie Saudi Aramco, ale na kogo ten pajac liczy w realiach 1 ligowych w Polsce? |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Za catering odpowiadał syn wujka Jurka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 07.11.2023 o godz. 20:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Po tym wywiadzie straciłem nadzieję na jakiekolwiek ruchy na stołku trenerskim w zimie, choćbyśmy mieli zimować w strefie spadkowej. Wszystko jest po prostu zajebiście, Excel świeci się na zielono, tylko tych cholernych punktów brakuje (ale one też się pojawią).
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Widać, że brednie Sobolewskiego wynikają z atmosfery w kółku wzajemnej adoracji. Tak samo bredzi Królewski. O jakichś punktach których nie ma ale powinny być, idiota. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
A uja tam się znacie. Wszyscy wykonują tytaniczna prace i na efekty trzeba troszkę poczekać. W końcu co może pójść nie tak?
IMG_1121.JPG
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 07.11.2023 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Co do samych zmian to ja nie byłbym taki pewien. To nie pytanie czy nastąpią, ale kiedy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie doprecyzowałem - Excel z wynikami sportowymi. xG w kosmosie, liczba podań też, tylko kolumna z punktami taka sobie.
Nie mam wątpliwości, że Excel z finansami ma zdecydowanie inne kolorki. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MateuszMiga na Twitterze napisał(a):
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
https://sport.tvp.pl/73969780/fortun...h-wisly-krakow
Cytat:
KONIEC Z BYLEJAKOŚCIĄ. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Tu link... https://sport.tvp.pl/73969780/fortun...h-wisly-krakow
....ica człowieka łapie, że mogliśmy mieć spokój w finansach tylko odrzucił inwestora. No pieniądze wątpliwego pochodzenia? A gdzie w piłce nie są teraz, różne interesy, przepływy, fundusze z różnych części świata. Znalazł się ....a szlachetny, tylko że decyduje o klubie całej społeczności, a nie swojej firemce. O Lechii było głośno miesiąc i cisza, nikt już nie pamięta. U nas byłoby to samo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ostro poszedł w długą... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
https://piast-gliwice.eu/aktualnosci...piasta-gliwice
Ostatnio edytowane przez redrum : 08.11.2023 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Nie mam tu zamiaru nikogo bronić, ale wiesz że to jest zwykły klikbajt? Typowy dla Migi.
400 wierzycieli jedynie mówi o tym że Wisła to duże przedsiębiorstwo. Ile z tego jest po terminie płatności? O jakich kwotach mowa? 0 informacji. Legia po tym roku przekroczy 200 mln zadłużenia. No i co? Nie ma na prąd? Raczej nie. A i łatwo sobie wygoglowac które kluby w Europie mają ponad 1 mln euro zadłużenia a humory im dopisują. Reszta to kwestia płynności i na ile się pojawiają zatory. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zatarła się granica między jego ego, a interesem klubu. On wszystko rozpatruje przez swój pryzmat.. On by nie chciał, dla niego nieetyczne, dla niego nie wypada... A co mnie to obchodzi? Ale może dla klubu dobre, dla społeczności?
Wymyślił sobie, że stworzy klub po swojemu, na swoją modłe, inny niż wszystkie. I wszyscy musimy cierpieć. I tu uważam, że Socios powinno zadziałać, uzmysłowić mu tą granicę, że on tu jest właścicielem/prezesem, ale nie jest tym klubem, on przeminie za jakiś czas go nie będzie, a klub będzie trwał i będzie sobie musiał radzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Żeby być sprawiedliwym to fajnie było by znać liczbę firm w ilu zadłużona był Wisła w 2019 roku, przed spadkiem z Ekstraklasy i przy obejmowaniu rządów przez Królewskiego, ewentualnie podczas odrzucania oferty od MADA.
To by nam też dało dobry obraz po 5 latach rządów. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
||
|
Bardzo przepraszam za długi brak reakcji. Napisałem z prośbą o wyjaśnienie tych „sztuczek” a potem wpadłem w wir innych obowiązków. Ale już jestem. I zaraz odniosę się do zarzutu pomawiania krystalicznego biznesu prezesa Jarosława.
Osoba rozumiejąca jak epickie bzdury wygadywał pan prezes nie zaprząta sobie głowy czekaniem od wiosny na zakup bazy w Myślenicach (mimo, że w lipcu brakowało już tylko kilku pieczątek, prawda?), nie traci czasu na zastanawianie się kiedy nadejdzie ten oczekiwany od ponad miesiąca piątek w którym opublikowana zostanie (istniejąca przecież, prawda?) analiza tłumacząca dlaczego trener Sobolewski pozostaje na stanowisku, nie czaka na efekt rozmów z inwestorami (bo one na pewno są tylko teraz już nie będziemy o nich mówić, prawda?). Generalnie nie bierze na poważnie żadnych deklaracji bo gdy składa je bajkopisarz to oczekiwanie na ich realizację świadczy nie tylko o nim ale też, a może przede wszystkim, o inteligencji słuchaczy.
Widząc zarzut dopytałem. Chodzi o (dokładny cytat, żebym czegoś nie przeinaczył, przepraszam za brak polskich znaczków): „Najprosciej mowiac zastosowano dosc powszechna operacje ale w skali absolutnie nie przystajacej do wielkosci biznesu. W wielu firmach czesc wydatkow nie pojawia sie w kosztach i nie obniza chwilowo wyniku (sztucznie go poprawiają) bo zostają zapisane w bilansie jako wartosc tak zwanych projektow w budowie. Dzieje sie tak bo czesto tworzony system nie jest jeszcze gotowy na koniec roku i pojawi się w kosztach (poprzez amortyzacje) dopiero za jakis czas. Przy czym w firmie Synerise system istnieje i działa od lat - operacja ta może wiec dotyczyc wyłącznie jakichs jego modulow a jej wartość nie powinna istotnie wplywac na wynik. Tymczasem w tym przypadku mamy do czynienia z kwota ponad 30% przychodów niwelujaca dwie trzecie bardzo dużej straty. To wlasnie nazwalem sztuczka ksiegowa. Przy czym na pierwszy rzut oka sprawa jest powazniejsza bo na tej pozycji w bilansie zostalo juz skumulowane 80 milionow. Wymaga to sprawdzenia w sprawozdaniach z lat poprzednich ale jesli to efekt takich samych operacji to oznacza, ze wynik skumulowany spolki jest o tyle zawyzony. W przypadku podmiotu o przychodach na poziomie 30 milionow to juz nie bylaby sztuczka ksiegowa tylko cos znacznie powazniejszego. Jesli oczywiście kwerenda w sprawozdaniach z lat poprzednich potwierdzi teze.” Czy to tłumaczenie jest wystarczające aby zdjąć ze mnie odium rzucającego oszczerstwa bez podstaw? PS. Wykorzystałem naszą wymianę uprzejmości do sprowokowania znajomego - „na forum Wisły eksperci twierdza, że się nie znasz na finansach” Na razie bez konkretnego efektu ale obiecał, że w wolnym czasie przeglądnie te sprawozdania z lat minionych i napisze co z tego wynika. I znów cytat: „Tylko z tego co widac na pierwszy rzut oka nie jestem pewien czy oni tam chca znac moja opinie o tych sprawozdaniach.” |
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Bardzo jestem ciekaw tej opinii o sprawozdaniach Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
z Krolewskim polecimy w przepasc jeszcze nizej, zero zludzen i zero szans na zmiane kursu bo po tylu latach widac, ze facet sie zupelnie nic nie uczy i nie zmienia
znalazl sobie zabawke na podniesienie Ego, szkodza, ze cudzym i kibicow kosztem bo go na nia samego nie stac... Jeszcze jak po sezonie sie okaze, ze MADA zrobi awans z Lechia, a my bedziemy w dupie z jeszcze wiekszymi dlugami to jego miejsce jest na smietniku historii za odrzucenie takiej oferty ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ogółe on pisał ostatnio, że nie będzie wchodził na TT po meczu przez 48h zgodnie z radą kibiców, no i po przegranym cisza, głowa w piasek, wczoraj wygrana z rezerwami Polonii i już zdjęcia z szatni, z kulis, z Kasperczakiem zaraz po meczu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|