|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
|
Czyli jednak nie wyłapałeś tego, co istotne w tym krótkim komunikacie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To chyba nie wyłapałeś o co chodzi.
To że sobie na zarządzie protestujecie to jak widać ma niewielkie znaczenie. Waszym obowiązkiem jest ogłosić wszem i wobec, że Władze Klubu mają gdzieś zdanie kibiców, a tego nie słyszałem i dalej tego nie słychać. Dlatego można z czystym sumieniem powiedzieć że Socios siedzi cichutko, zamiast piętnować patologię w Klubie. Już przedłużenie umowy z Sobolewskim i patologicznym sztabem powinno zostać oprotestowane przez Socios. Po takiej kompromitacji to był obowiązek. Dlatego wsadźcie sobie w buty takie krótkie komunikaty. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak się na to patrzy, to głowa boli. Autorzy tej ideii w wyjątkowo bezczelny sposób próbują uzasadniać obecność i wyciąganie pieniędzy przez tych, którzy powinni być maksymalnie w roli widzów na trybunach. Ta koncepcja stawiania na legendy i "zasłużonych" jedynie skutecznie obrzydza te osoby współczesnym kibicom i kompromituje klub.
Ostatnio edytowane przez Markus : 04.11.2023 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja też nie wyłapałem. Oświeć nas.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Nie wątpię, że powyższe ogłoszenie sprawi, że najpóźniej jutro w południe przeczytamy kolejne ogłoszenie - władz klubu o rozwiązaniu kontraktu z trenerem Sobolewskim. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
![]() Możesz łaskawie powiedzieć, co to znaczy, że nam jest dobrze i wygodnie? Wcześniej coś tam o władzy jeszcze wspominałeś? Będziesz dalej puszczał bąki i unikał dyskusji? Czy zawsze trzeba robić krzykliwe protesty, żeby próbować coś zmienić? To akurat spokojnie mogą zrobić trybuny... Powtórzę się, ale już tu kiedyś czytałem podobne zarzuty, gdy "trio" przejmowało spółkę od TSu. Sprawa została załatwiona po cichu. Wolfy, który znowu próbuje mędrkować w temacie, miał wtedy wstąpić do Socios, no ale jaki jest słowny, pokazał ![]() Ps. Wolfy, głosowanie niejednomyślne. Wyłapałeś już czy nie? A jakże.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 04.11.2023 o godz. 22:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Najgorsze jest to, że wszyscy dookoła widzą, że jesteśmy na kursie kolizyjnym ze ścianą, tylko nie JK. 14 meczów, 5 zwycięstw w tej półamatorskiej lidze, średnia punktowa nie dająca gwarancji nawet na baraże (które jeszcze trzeba wygrać), a u nas trwa "budowanie atmosfery". Zaraz będziemy ją budować w meczach 4 ligi przy jakiejś wiejskiej remizie strażackiej.
Ja bym tylko chciał wiedzieć czy nasze władze biorą w tym momencie pod uwagę brak awansu i mają przygotowany plan na taką ewentualność? Ile jeszcze wytrzyma tutaj Orlen, który nas trzyma przy życiu? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Żeby być uczciwym - w tym komunikacie w żadnym miejscu nie ma nic, co wskazywałoby, że to akurat przedstawiciel Socios w Radzie Nadzorczej był innego zdania. A nawet wprost przeciwnie, podpisał się pod stwierdzeniem, że "wierzyMY", że to najlepsza możliwa decyzja.
Zatem, jeśli był przeciwko, to naprawdę słabo przekazał to do publicznej wiadomości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
serek,
jak nie umiecie, to sie podajcie do dymisji, przekazcie wladze nowym osobom i przestancie kompromitowac ruch kibicowski. Bo o tym, ze wy nie chcecie firmowac nazwa stowarzyszenia dzialan klubu wiecie tylko wy. NIKT WIECEJ. A to jest takie same kompromitowanie srodowisk kibicowskich, jak to, ze cyferkowy pozostawia paralityka na stolku trenera, bo w klubie brakuje pieniedzy, a sam paralityk jest ze 4 razy przeplacony. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Wystarczy, że zapiszesz się do Socios, zaczniesz działać i pokażesz, jak to powinno wyglądać
Wygodniej jednak klepać komunały w klawiaturę, co? Ps. przestań się podpinać pod ruch kibicowski, bo z nim nic wspólnego nie masz.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 04.11.2023 o godz. 22:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
To ja spytam @serek, na pewno takie rzeczy wiesz jako zarząd Socios, pytam z troski o Wisłę, czy coś Ci wiadomo, że klub prowadzi rozmowy z zainteresowanymi podmiotami, które chcą go przejąć? Nie chodzi mi o szczegóły, ale czy takie rozmowy mają miejsce i są w jakiś sposób realne (nie jest to zapytanie losowej firmy, która może odpowie).
Pytam, bo to jest nasza jedyna nadzieja. Już słychać, że jest bardzo ciężka sytuacja finansowa, jakieś opóźnienia w wypłatach, a przecież koszty się będą mnożyć, chcemy budować bazę i w ogóle mieć za co przystąpić do nowego sezonu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Wyżej już odpisywałem - ja o żadnych poważnych rozmowach nie wiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Socios obecnie tez nie ma nic wspolnego z ruchem kibicowskim
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Skoro tak piszesz
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jeżeli stowarzyszenie po przeprowadzeniu głosowania, ogłosi jego wynik to będzie miało dużo mocniejszy wydźwięk i będzie jasnym stanowiskiem grupy kibiców która finansuje klub. Dalej to może nic nie zmienić, ale Socios będą mieli czyste sumienie. Dotychczas nie zrobili nic żeby zatrzymać to szaleństwo. Bo głosowanie na zarządzie to umywanie rąk nic więcej. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W punkt Drozd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Czyli co JK minął się z prawdą znów kilka miesięcy temu..? Bardzo jestem zatem ciekaw jaki ma plan jak kasa pusta... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Pewnie brakuje kasy na jakiekolwiek ruchy tylko JK oczywiście tego nie powie tylko będzie bredził, że wyniki przyjdą itp. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiernosc,
plan jest bardzo prosty. Sprzedac Krzyzanowskiego za 2 mln. I jakos to bedzie Rozmowy na tamten czas jakies byly. Ale teraz jak pisze serek nie ma zadnych, bo kazdy zainteresowany czeka jak to pie)%*()%*nie na pysk, nie bedzie na wyplaty, rachunki za prad i wartosc przejecia klubu bedzie na prawda niska (nie liczac dlugow, ktore sa zaje%^()^*iscie rozdmuchane). Cos czuje, ze czeka nas znowu niewesoly okres okoloswiateczny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Drozd, uważasz, że o takich sprawach jak zatrudnianie/zwalnianie trenerów powinni decydować kibice? Powinni takie zmiany wymuszać? Ja tak nie uważam, choć oczywiście normalnym jest, że kibice wyrażają swoje zdanie na temat wyborów dokonanych przez włodarzy klubu. Podobnie normalne jest, że my, jako organizacja czy też jej kierownictwo, nie zgadzając się z wyborem, możemy rozmawiać i próbować przekonać do swoich racji prezesa, który podjął daną decyzję. I nie jest powiedziane, że nie odbędzie się w Socios głosowanie, że nie będzie jakichś dalszych kroków ze strony stowarzyszenia, bo można akceptować, że ktoś ma inną wizję, gdy idą za tym efekty, albo przynajmniej jakieś racjonalne argumenty na obronę tej wizji. Jeśli jednak żadnych racjonalnych przesłanek od dłuższego czasu nie widać, a nasze argumenty trafiają w próżnię... I jeszcze jedno - jeśli chcecie, by Socios miało większy wpływ na funkcjonowanie klubu, to jakiż to problem? Wg mnie spokojnie, przy 10k członków, przy wpływach rocznych oscylujących wokół kwoty 7 mln zł (średnia składka Socios to około 58 zł), stowarzyszenie byłoby w stanie zostać głównym udziałowcem spółki (jeden ze scenariuszy) i mogłoby nią pośrednio zarządzać, przykładowo delegując na stanowisko prezesa zarządu spółki osobę, która byłaby wybierana w głosowaniu. Tylko właśnie, duża część ludzi chciałaby, by Socios miało więcej do powiedzenia, ale już do pomocy w rozwoju stowarzyszenia, choćby tylko przez swoją obecność i opłacanie niedużej przecież składki, jakoś się nie garnie. A to chyba jedyna droga, by stowarzyszenie stało się takie, jak sobie je wyobrażacie. Tylko też trzeba pamiętać, że to nie stanie się z dnia na dzień, że budowa takiej organizacji potrwa. Dla jasności - na teraz sytuacja jest taka, że Socios nie dokłada się do bieżącego funkcjonowania spółki.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.11.2023 o godz. 16:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Samo głosowanie na radzie nadzorczej nie daje takiego wydżwięku jak sprzeciw kilku tysięcy kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chodzi o to żeby decydowali kibice, chodzi o to żeby władze klubu nie oderwały się od rzeczywistości. Jak chociażby nasz cudowny trener. Czemu dał wyraz na ostatniej konferencji. Oni wszyscy bardzo ciężko pracują tylko efektów od lat nie widać, a porównując koszty do efektów u nas i w innych klubach to już zwyczajny koszmar.
Pamiętam jak na pierwszym roku studiów, ktoś dostał pałę i zaczął biadolić, że przecież się długo uczył. Odpowiedź była prosta. Kto wam się każe uczyć? Wy po prostu macie umieć. Koniec dyskusji. Dlatego wypada żeby cudownemu Sobolewskiemu ktoś wytłumaczył, że wszyscy mają w dupie jaki on jest świetny i jak ciężko pracuje najlepiej jak potrafi. Skoro efektem tej ciężkiej pracy jest kompromitacja na sprawdzianie. Wypada żeby prezesowi uświadomić, że ciężko pracować nie znaczy dobrze pracować. I choćby 100 lat ciężko pracować to jak efektów o których wspominasz, nie ma, tak dalej nie będzie. Tym bardziej, że pracownik uważa że wszystko robi świetnie i jest bardzo dobry i jak ktoś twierdzi inaczej to go obraża. Normalnie szczyt narcyzmu.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Na teraz możemy być ciałem doradczym, kontrolnym... Sprzeciw możemy wyrazić na RN, czy np. poprzez wstrzymanie się z przekazywaniem środków na cele bieżące, gdy nie jesteśmy zadowoleni z tego, jak wygląda zarządzanie w klubie (kolejny raz przypominam, że ostatnią umowę z klubem, która obligowała nas do comiesięcznych wpłat do spółki, podpisaliśmy na sezon 21/22). Tyle, że środki, które przekazywaliśmy, które możemy ewentualnie przekazywać, to nie są ogromne w skali budżetu spółki pieniądze, dlatego wspominam o tym, że aby mieć większy wpływ na to, jak zarządzanie klubem wygląda, powinno nas być zdecydowanie więcej, a stowarzyszenie powinno przekazywać do klubu odpowiednie kwoty.
![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.11.2023 o godz. 12:18.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie ma sianka nie ma granka.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Na razie wygląda to tak że on sobie robi PR kosztem Wisły, a Sobolewski robi sobie z kibiców jaja z całkowitą pewnością bezkarności. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Socios ma w decydujących momentach(taki był po przegranych barażach) wyrazić swoje zdanie w kluczowych kwestiach. Oraz, skutecznie ogłosić to zdanie publicznie. Żeby dziennikarz mógł się nim podeprzeć przywracając trenera czy prezesa do rzeczywistości. Warto pamiętać. PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@serek,
Nie zdzwiłbym się osobiście, bo pamiętam jak przy okazji ostatniego procesu, Królewski wprost napisał, że nie musi spowiadać się sponsorom. Na 100% coś było we wrześniu, regularne rozmowy, natomiast czy upadło czy wszedł ktoś inny czy co, tego nie wiem. Jest szczelniej niż było. Co do zmian w klubie i wpływu Socios, ja np. nie jestem fanem rozwiązania, w którym to kibice zarządzają. Dużo bardziej pasuje mi obecny układ, w którym Socios jest sponsorem i ciałem doradczym. Tu powinien być jeden, silny finansowo właściciel + kilku sponsorów. Niech kibice się zajmą wsparciem, a nie rządzeniem, nawet pośrednio przez przedstawiciela. Dlaczego? Bo te 7 mln to są grosze przy potrzebach klubu, przy ambicjach sięgających Ekstraklasy. Jako wkład sponsorski? Jak najbardziej. Ale skończmy wreszcie z prowizorką, jakieś sieci drobnych sponsorów, rozproszone akcjonariaty, to mi się kojarzy z małymi klubami, a nie Wisłą. Tu potrzeba jednego, mocnego podmiotu na czele, który weźmie ten klub za mordę, zmieni go. ale... to nie znaczy, że nic nie możecie zrobić. Możecie, np. w kestii komunikacji. - wystosować list otwarty/apel, napisać co się nie podoba - poprosić publicznie o informacje na czym stoimy, jakie są plany na przyszłość - odbić argumenty prezesa z TT Po prostu przekuć ten balon jak pisze Wolfy, być głosem kibiców. Tu nie ma skrajności nie robię nic/robię po cichu w gabinetach vs jestem udziałowcem klubu (tym bardziej, że to drugie się nie zdarzy w perspektywie długich lat). Jest cała przestrzeń pomiędzy. @skarabeus, być może, ale nowy inwestor musi pamiętać, że wejście w taki klub na skraju upadku, będzie bardziej kosztowne/dłużej będzie trwało wyprowadzenie na prostą niż wejście w dobrze poukładaną organizację, wypłacalną. Sprzedaż Krzyżanowskiego to tez max kilka miesięcy spokoju i tyle. Tak samo jak pieniądze za AEM starczyły do listopada o czym było pisane jak doszły.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 05.11.2023 o godz. 13:20.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|