|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka*
![]() Aktualna tabela* ![]() ![]() *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
bez Dudy Rodado i Jarocha będzie ciężko. Dałbym odpocząć Colleyowi, w Jego miejsce Eneko. Niestety na lewej obronie dramatycznie słaby Junca a na prawej równie dramatycznie słaby Szot.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Życzę sobie aby w tym temacie były zapisane max 3 strony. Nie będzie trzeba sprawdzać wyniku
I żeby ten Gogol na prawej obronie pograł dłużej niż 45 minut. @Szneka, Rodado w piątek nie pauzuje
Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.11.2023 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Remisowo...
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
gdzie sytuację kartkową mogę sprawdzić? na wislaportal nie ma
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/bilans.php?id_...n=103&id=12905
Na kanale tt Wisły też przed meczem wrzucają takie info, ale to zapewne popołudniu w okolicach konferencji prasowej |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Sosnowiec, sosonowiec, co my tu mamy:
1. Ostatnia wygrana w połowie września. 2. Przedostatnie miejsce w tabeli. 3. Gramy u siebie. No nie chce wyjść inaczej jak przełamanie Zagłębia i wywiezienie z R22 3pkt. A my się powoli zsuwamy w okolice 10 miejsca czyli dokładnie tam gdzie powinniśmy być z trenerem Radosławem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponieważ będziemy musieli grać Gogółem i to być może na zupełnie nowej dla niego pozycji, już na wstępie zaczynamy mecz w dziesiątkę. Wiemy doskonale, co to oznacza.
Jeśli Hiszpanie znów coś indywidualnie nie wymyślą, będzie prawdopodobnie kolejna strata punktów. Jest też wysokie prawdopodobieństwo, że kolejny raz stracimy gola po stałym fragmencie gry lub wrzutce ze skrzydła. Rywale już wiedzą, że Colley kompletnie nie umie grać głową. Tak więc jestem pełen obaw. Swoją drogą to naprawdę niesamowite, że taki Gogół uzyskał pozytywną ocenę Sobolewskiego, albo że zawsze wolał on wystawiać do pierwszego składu na środek obrony Szweda czy Łasickiego zamiast Tachiego... Dziś też Colley więcej gra niż Eneco...
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.11.2023 o godz. 14:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No to już wiemy, z kim przełamie się cieniujący ostatnio Sosnowiec... A u buka będzie można sporo wygrać!
P.S. Krzyżan na LO, a do środka pola dać Bashe lub Sapałe... Za Ratona (w huj irytujący) dać Brodę na bramkę. Łasicki za Colleya (nie mogę na niego patrzeć), może się Igor ogarnął trochę? Broda Krzyżanowski Uryga Łasicki Szot Carbo Sapała Alfaro Goku Villar Rodado
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 02.11.2023 o godz. 14:48.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie żebym zachęcał ludzi do hazardu, sam nie gram, ale czy obstawianie przegranej lub remisu Wisły z dołem tabeli to w ogóle jeszcze hazard? @Karherop - tak, źli kibice nie doceniają krwi, potu i łez wylanych na treningach i geniuszu Sobolewskiego. Nie doceniamy wybitnej postawy zespołu. Radzą sobie nawet trochę lepiej niż za Brzęczka rok temu przy kilkukrotnie większym budżecie płacowym. Ale z nas mendy... Wiesz dlaczego nikt nie rozpływa się tutaj w zachwytach po zwycięstwie ze Zniczem u siebie? - postawa zespołu jest w tym sezonie ŻENUJĄCA - przy takich nakładach i tak długiej "pracy" "trenera" wygrywanie ze Zniczem u siebie to jego ZASRANY OBOWIĄZEK. A to czy im siądzie 2 czy 6 na punktację w tabeli nie wpływa. DUŻYMI LITERKAMI kluczowe słowa, żebyś może załapał o co chodzi i przestał mendzić że kibice źli i się uwzięli. Nie, kibice widzą tabelę, widzą statystyki i widzą że nie idzie to na awans. Jak to było? "Wystarczy nie tracić głupio punktów z dołem tabeli" - dwa punkty na trzy mecze z dolną częścią tabeli, trzy drużyny się na nas przełamały A Ty tutaj z pasywno-agresywnymi zaczepkami do kibiców...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.11.2023 o godz. 15:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwaga na Reymonta przyjeżdżają "Dziadersi" - niebezpieczeństwo porażki bardzo prawdopodobne.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Krzyzanowski juz chyba na zgrupowaniu przed mundialem, ale nawet jakby byl w klubie, to by nie zagral
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Krzyżanowski pojechał na mundial U-17 - przez miesiąc nie będzie w składzie Wisły.
Rodado pauzuje za 4? Bo ja doliczyłem się 3 kartek chyba, że coś mi umknęło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Fajnie byłoby zobaczyć kiedyś w środku Carbo i Sapałę razem ale to nie w tym meczu. Krzyżanowski nie zagra, więc jako młodzieżowiec wyjdzie Gogół. Na LO pewnie zagra Junca, na prawej niestety będziemy musieli oglądać Szota.
Co do typów... Dziwne kursy, tak samo jak dziwne kursy były z PBB. Pewnie BTS, moze X2, strzelec gola - Biliński, Gogół - żółta (jeśli buk ma taki zakład)
Ostatnio edytowane przez ślimak : 04.11.2023 o godz. 18:53.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Gogół nie wybiega całego meczu, więc kwesta czasu jest kiedy zobaczysz jednak parę Carbo - Sapała.
Wtedy Wiśniewski zmienia Szota na PO i jest ciągłość młodzieżowca na boisku. Na ławce ma być jeszcze Kutwa, ale on nigdy nie był w kadrze meczowej, więc wątpię że go wrzuci od razu na boisko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Życzę Gogołowi, żeby zagrał dobry mecz.
Zagrałbym Villarem w pierwszym składzie. Junca musi się ogarnąć bo granie Szotem na lewej jest słabe. Zagłębie jest po dogrywce w tygodniu, więc pewnie będzie lepiej wyglądać fizycznie od nas . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zagłębie grało we wtorek 120 minut w Pucharze?
No to szczerze mówiąc, brak 3 punktów w tym spotkaniu to będzie mega, mega kompromitacja. Spodziewam się zwycięstwa, w końcu Wisła musi balansować w okolicach TOP6 żeby właściciel mógł produkować swoje mądrości w social-mediach. Gdyby jednak doszło do wspomnianej kompromitacji to Sobolewski i jego pretorianie powinni przez weekend szorować krzesełka i kible na stadionie. Gogół to zawodnik na 4 ligowym poziomie, który w normalnych warunkach nie powinien nawet przebywać na obiektach Wisły, chyba że w ramach jakiegoś zwiedzania stadionu czy akcji charytatywnej. No ale w wyniku takiej a nie innej polityki kadrowej Wisły w dwóch najbliższych meczach wybiegnie na boisko. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z Junca to wygląda tak że im bardziej chce coś udowodnić tym gorzej to wygląda. Skoro po 3 tygodniach rozbratu z boiskiem w Bielsku wyglądał tak fatalnie to wątpliwe żeby z Sosnowcem zobaczyć "starego Junke". Rozważyłbym Eneko na LO. Choć raczej na zmianę, jeśli Junka będzie się dalej prezentował tak jak ostatnio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
haha już widzę oczyma wyobraźni te 0:1 dla gości
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Eneko dawno nikt nie widział, pewnie sam Sobol się zastanawia czy dać mu szansę za Colleya czy na lewej, więc pewnie będzie siedział na ławie. : )Strata punktów w tym meczu powinien skończyć przygodę Sobola i sztabu, ale ja liczę na wygraną. Jesteśmy między młotem, a kowadłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Nie chciałbym być złym prorokiem, ale dopóki Wisła nie straci matematycznej szansy na awans do ekstraklasy, Sobol najpewniej nie zostanie zwolniony. Czyli nastąpi to najwcześniej po przegraniu szansy. Jeśli awansujemy, pozbędziemy się go, jak będzie bardzo źle. Nie wiem czy tak szybko jak ŁKS Moskala. To przynajmniej wynika z różnych wypowiedzi Królewskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To dosyć jasne i klarowne kryterium. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Królewski mówi to, co w danej chwili jest dla niego wygodne. W momencie w którym wspomniane przez Ciebie (i zadeklarowane przez Królewicza) warunki spełnione nie zostaną (a na 99% nie zostaną), to ABSOLUTNIE NIC SIĘ NIE STANIE. Powstanie w chuuuuuuuuuuuuuuuuuj długi post na twitterku w którym Jarosław wyjaśni wszystkim podłym hejterom, że jest zwolennikiem dawania szansy, że tworzą z Sobolem jeden zespół, że celem jest awans i te pomniejsze cele o których mówił to w sume jebać bo sytuacja jest dynamiczna, a dalej jest szansa na awans i on wierzy w ten projekt |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jasne, mam świadomość, ze to najbardziej prawdopodobny scenariusz. Zwłaszcza, że tutaj kasa się skończy. Jedynym ratunkiem na dogranie sezonu jest sprzedaż Krzyżanowskiego po MŚ. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To będzie słodka zemsta za poprzedni sezon!!!
Wygramy, a później już tylko marsz w górę, po pierwsze miejsce i po awans. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I to miał być (czy tam będzie) wynik który go zadowoli, a nie wynik który decyduje o dalszej pracy trenera. Naiwnością jest myślenie że 1 pkt w ta czy tą stronę przesądzi o losie Sobolewskiego. Dlatego dzisiaj też żadnego zwolnienia po Sosnowcu nie będzie, niezależnie od wyniku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
niestety ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Obstawiam 0:3, ewentualnie 1:3 jak się naszym przyfarci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie no, trzech nam (chyba) nie wcisną. Ale takie 1-2 to już elegancko może siąść.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|