|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Strzelamy, bo przeciwnicy nie potrafia tak jak druzyny z poczatku sezonu murowac pola karnego. Zostawiaja przestrzenie, rozciagaja formacje, daja przestrzen do gry.
Trzeba byc slepym, zeby tego nie dostrzegac. Poza tym gramy z druzynami z dolu tabeli, z wyjatkiem Motoru, ktory kompletnie chcial grac z nami jak rowny z rownym. Poczekajmy na kolejnego przeciwnika z top8 i przekonamy sie czy jest postep. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
I co nam powie jeden mecz z drużyną z TOP8?
Nic. Nas nie weryfikuje jeden mecz, nawet nie kilka. Wisła ma awansować i i taką weryfikacją są 34 kolejki. A jeśli nie będzie awansu bezpośredniego, to weryfikacja nastąpi w barażach Póki co widać po kilku ostatnich meczach, szczególnie po ilości bramek w tych meczach, ze coś drgnęło. Na 5 meczów mamy 4 wygrane (jedną po dogrywce w PP), nastrzelane masę goli, w obliczu tego można powiedzieć, że z Płockiem była wpadka. Nie da się cały czas wygrywać więc wiadomo, że remisy, porażki będą się przytrafiać, słabo rozegrane mecze te. Gdyby to wszystko wyglądało od początku sezonu, tak jak wygląda teraz, to by było zajebiście. Niestety nie wyglądało i cały czas jest jeden wielki znak zapytania, ile potrwa ta seria, czy dociągniemy do miejsca 1-2 i zaczniemy rywalom uciekać, czy z tego peletonu odpadniemy albo odpadnie ktoś inny itd. Najgorsze jest to, że gramy takimi falami, nasza forma to sinusoida. Sobol zaczynając pracę w Wiśle miał słabe wyniki, później dostał Hiszpanów i była super seria, później klapa na koniec sezonu, na początku znowu klapa, a teraz patrząc po rozmiarach zwycięstw to chyba najlepsze wyniki w Wiśle od dawna. Minus jest taki, że jeśli zaraz znowu wpadnie jakaś zła seria to później będzie ciężko dogonić miejsca 1-2. A czas gra na nasza niekorzyść, bo jeśli Sobol finalnie nie ogarnie poziomu I ligi to po prostu szkoda było marnować na niego czasu = będziemy kolejny rok w plecy. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wyglądało to na początku sezonu tak jak teraz, bo graliśmy z drużynami, które były zdyscyplinowane, znacznie lepsze niż obecni przeciwnicy
Co da mecz z drużyną z top8? No właśnie to będzie odbicie tego co się wydarzy w barażach Będzie zdyscyplinowana drużyna, pilnująca założeń i guzik zagramy Bo nie ma żadnej alternatywy dla naszej gry. W kółko to samo i to co my pokazuje zależne jest od tego na ile nam pozwala przeciwnik, nie odwrotnie. Ale widać jak kilka łatwo strzelonych bramek (większość po kontrze, kiedy mnóstwo przestrzeni mają Hiszpanie i nie potrzeba tutaj żadnej pracy trenerskiej) przesłania obraz prawdziwej gry drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Byłoby fajnie, gdybyśmy do końca roku wdrapali się na 2 miejsce, żebyśmy to nie my byli na musiku, tylko inni. Jeśli dodatkowo w przerwie sprowadzimy ze 2 przyzwoitych (nie mam nic przeciwko większej grupie) i zdrowych piłkarzy, powinniśmy dać radę. Ogólnie czas gra na naszą korzyść. Piłkarze z ostatniego okienka wkomponowali się już jakoś w drużynę i przede wszystkim po raz pierwszy od niepamiętnych czasów w przerwie nie musimy robić rewolucji kadrowej, tylko skupić na przemyślanych "punktowych" wzmocnieniach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Z praktycznie całym top 8 to my już mecze mamy rozegrane. Przegraliśmy z Odrą i Tychami. Zremisowaliśmy z Miedzią i Łęczną (z Łęczną frajerski remis) I pokonaliśmy a raczej rozgromiliśmy Arkę i Motor, które są obecni na miejscach 6 i 7. Z TOP4 za bardzo nie popunktowaliśmy, pomijam fakt jak te mecze wyglądały ale to nie jest kluczowe. Kluczowe jest na koniec sezonu być najlepszym. Nasz problem to nie są te 4 mecze z TOP 4 czy mecze z TOP8, tylko strata punktów ze środkiem czy dołem tabeli. Bo albo możemy przegrywać z rywalami z powiedzmy TOP6 ale wygrywamy wszystko inne, albo możemy sobie pozwolić na porażki czy remisy z dołem tabeli ale wygrywamy często z TOP6. Póki co, dzięki obecnej formie nie wygląda to źle i ta liga jeszcze nas nie zweryfikowała, niestety my też nie zweryfikowaliśmy jej. Na pewno mówienie w tej sytuacji, że nas TOP8 wyjasni jest błędem. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
Jak drużyna będzie (szczęśliwie) atakować to mogę się nie znać. Raz w miesiącu robię update po segmentach w statystycznych. Ale jedyne co się liczy to slajd #3 u mnie w stopce.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.10.2023 o godz. 15:54.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie podniecajmy się meczami z drużynami kalibru Resovii. Takie drużyny u siebie po prostu musimy golić, jeśli myślimy o awansie bezpośrednim.
Przed przerwą zimową mamy jeszcze mecze z Lechią i Łęczną i tak naprawdę te spotkania pokażą czego jesteśmy warci w warunkach I-ligowych. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chrobry dobrze presował tam gdzie presować powinien
Resovii jakoś specjalnie to nie wychodziło. Na tym polega Pepe Twój problem. Nie dostrzegasz przyczyny, a jedynie skutek. Ale spoko, każdy ma prawo. Jaroo, nie wierzę w top2. A zatem przyjdzie grać baraże. A w barażach będzie kupa na rzadko. Już to przerobiliśmy. Dziwne, że musi się drugi raz wydarzyć, żeby do niektórych dotarło. Kurz, pełna zgoda. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie mam ochoty katować się meczem z Chrobrym jeszcze raz. Moim zdaniem to my graliśmy z Chrobrym źle, a nie Chrobry "presował".
Sytuacja w dole tabeli jest taka: Kod:
M P Z R P 14. Resovia 12 11 3 2 7 15. Zagłębie Sosnowiec 12 10 2 4 6 16. Znicz Pruszków 11 10 3 1 7 17. Podbeskidzie B-B 12 9 1 6 5 18. Chrobry Głogów 12 9 2 3 7 W piątek jedziemy do Bielska więc będą kolejne wnioski, jak gramy z dołem tabeli. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i wlasnie dales pokaz swojemu niezrozumieniu pilki
Cyferki to nie pilka. Chrobry ze "slabszymi" probuje grac pilka. Albo grac w pilke i dostaje w cymbal, bo popelnia tragiczne babole w obronie. Ale z nami zagrali zupelnie inaczej, bo wiedzieli, ze sa na straconej pozycji. I to my bilismy glowa w mur. Ale Chrobry sie odbije z tego dna. To kwestia czasu ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Prawdziwym testem-meczem będzie pojedynek z Sosnowcem u siebie i jakże symboliczne zamknięcie klamry pewnego okresu. Odżyją w kibicach emocje towarzyszace wiosennemu starciu. Jeśli tym razem wygramy wysoko to sądzę że Sobolewski mocno zaplusuje u kibiców. Tym bardziej że byłaby to 4 wygrana z rzędu |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Mecz z Bielskiem to jest taki idealny mecz na przełamanie - dla nich. Oni w dołku, my na fali, skąd my to znamy... Na razie niech dobiją do trzech zaycięstw pod rząd. Trzy punkty z Sosnowcem przypiszemy sobie potem ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Do Bielska jedziemy bez Goku, za to ze średnią, która daje nam na razie baraże. Potrzebujemy 15 zwycięstw do końca sezonu a zostały tylko 22 kolejki do końca. Miejmy nadzieję, że Pan Trener poświętował z drużyną w piątek, a od soboty trwa akcja Podbeskidzie. W tej rundzie już graliśmy z top6 (z 7 też) więc nikogo przed nami bez pomocy innych drużyn nie przegonimy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Podbeskidzie rozbite, chuligani z Bielska zapowiedzieli ze sciagna koszulki z pilkarzy jak przegraja mecz z nami. Moim zdaniem pilkarze bielska wyjda napakowani jak kabanosy i jesli mecz potoczy sie tak ze strzelimy pierwsi bramke to juz sie nie podniosa. Gorzej jak my stracimy pierwsi bramkę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Można tak powiedzieć, natomiast zawsze znajdą się osoby które powiedzą: "rywal był słaby, rywal był rozbity, najsłabsza drużyna w lidze, zagrał naiwnie" byleby zdeprecjonować osiągnięty wynik przez Wisłę. Najczęściej oczywiście tak robią własni kibice.
Z meczem z PBB może być podobnie, bo rywal jest kompletnie rozbity. Jak PBB nie powalczy i zapakujemy worek bramek to będzie pożywka dla narzekaczy ;> Choć tak wiem, już to przerabialiśmy grając choćby ze Stala Rzeszów po serii porażek. Wcale nie uważam że będziemy mieć spacerek, ale jednoczesnie dobrze nam się gra w Bielsku i sądzę że to podtrzymamy
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.10.2023 o godz. 08:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie jest narzekanie tylko realna ocena sytuacji. Wy sie jaracie nabijaniem goli druzynom, ktore sa slabe same w sobie (lub maja ogromne problemy z organizacja gry, dyscyplina taktyczna), i takie wyniki z tymi druzynami powinny byc przyjmowane jak cos zupelnie normalnego i naturalnego, bo my w porownaniu do tych druzyn przeplacamy kadre 3krotnie, a robicie z tego wydarzenia jakbysmy zapakowali 4 Barcelonie. Lodu.
Przyjda mecze z druzynami z top, o stawke, i bedzie powtorka z rozrywki czyli miekkie i mokre gacie i 4 w plecaku. Bo my nadal nie mamy zadnej alternatywy na gre inna niz to co prezentujemy. Wyniki przyszly, bo Hiszpanie troche sie w koncu zgrali, mamy latwy kalendarz, rywale nie sa wymagajacy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Może być ciężko. Chyba że szybko strzelimy ze dwie bramki i piłkarze Podbeskidzia myślami będą już na "rozmowie wychowawczej".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.10.2023 o godz. 10:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Także to nie jest tak jak w tamtej rundzie, ze przegraliśmy 5 meczów z czołówką I ligi. Nikt tu się nie podnieca, tylko realnie ocenia sytuację. Ja za Sobolem nie jestem ale jeśli bedzie miał wyniki to nie będę gadał, że trzeba go wyjebać jak najszybciej bo ostatecznie trenera weryfikują właśnie wyniki. A co do weryfikacji Wisły przez czołówkę to ona już własnie miała miejsce. Oceniam, że obecny skład I ligi jest słabszy niż ten z poprzedniego sezonu. Tu już nas nie ma kto zweryfikować, bo zagraliśmy z każdym z góry. Jeśli szukamy drużyn, które nas sprawdzą, to bardziej trzeba się przyjrzeć tym meczom, które przegraliśmy czy remisowaliśmy z dołem i srodkiem tabeli. Bo to tam jest nasz problem. Tak się składa z terminarzem, że jeszcze w tym roku na koniec gramy z całym środkiem tabeli, kolejka po kolejce, takze z tego co pamiętam mamy tam TBB, Lechię i GKS Katowice. Aczkolwiek tak jak pisałem, ten sezon jest inny niż poprzedni i bardziej żal straty punktów z dołem tabeli niż tymi lepszymi drużynami, bo akurat z tymi lepszymi jakoś punktujemy. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dla nas nie powinno być przeciwnika w tej lidze, z takimi zawodnikami, taką przewagą ekonomiczną. A jak sam napisałeś: z top 4 mamy 2 pkt na 12 możliwych <śmiech przez łzy> |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zaraz Arka będzie w top 4 i pod swoją koncepcję będziesz brał pod uwagę top 6, a nie top 4. Byle by się teza zgadzała. A ta przewaga ekonomiczna to jest już tak wyświechtane hasełko że aż żal komentować. Przewagę finansowa to ma Lechia, Płock i Miedź. Płacą więcej piłkarzom niż u nas? Płacą. Dostają milionowe dotacje od miast? Dostają. To przestańmy pieprzyć w kółko jedno i to samo o wygrywaniu ze wszystkimi bo jesteśmy wielką Wisła i śpimy na pieniądzach. A reszta jest biedna, niezorganizowana i tylko prosi o najmniejszy wymiar kary
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.10.2023 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie ma takiego budżetu płac jak Wisła
manipulujesz pisząc, że jest inaczej Moja teza jest jedna i taka sama cały czas - na ławce mamy koszulke i czapeczkę chodzącą przy linii a nie trenera. Trener, z takim potencjałem na boisku, miałby 8-10 pkt więcej i był zdecydowanym liderem. Paralityk punktuje tylko dlatego, że ma zawodników znacznie ponad stan ligi. Przyjdzie do baraży, bo na top2 się nie załapiemy i będzie jak w meczach z top 4, wtop, wtopa, remis, remis. Ciekaw jestem twoich tez wtedy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
My nie mówimy tym jaki potencjał mamy, jaki mieć powinniśmy i jakie mamy finanse, tylko o stanie faktycznym, jak to wygląda na ten moment. A na ten moment, po słabym starcie, wygląda to lepiej niż w końcówce tamtego sezonu. A jak przyjdzie do baraży i patrząc na wyniki z drużynami z top 4, to warto pamiętać, że baraże gra się z top 3-6. A tu jużmamy lepsze wyniki niż 2 remisy i 2 porażki i lepsze wyniki niż rok temu, gdzie z czołówki to każdy nas zlał. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Już widzę jak ten nowy trener przejmuje Wisle w czerwcu i mając 10 nowych zawodnikow, nowe metody treningowe i taktyczne robi od strzała 30/36 pkt grając m.in. z cała czołówka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo,
Ty sobie wybierasz fakty jak Ci pasuje, i spekulujesz kiedy Ci pasuje. Np w kwestii bycia w TOP2 piszesz o ostatniej formie, ale spojrz na tabele i zobacz gdzie jestesmy. Nie chce mi sie o reszcie dyskutowac. Zobacz na zeszloroczny efekt barazy pod wodza paralityka i zakonczmy ta dyskusje, bo jest mega, mega jalowa. Karherop, ja nie zyje w swojej teorii, tylko opieram sie na faktach. To ty twierdzisz, ze ktos ma jakeis kontrakty. Pokaz te liczby, bo z tego co ja wiem to kazdy z klubow, ktory wymieniles wydaje 3-5 mln zl mniej na pierwszy zespol niz Wisla. Nie gralismy z cala czolowka, ale rozumiem, ze paralityk bedzie bronil paralityka w paralityczny sposob. Nie pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Z tabeli na dziś graliśmy już z 1, 2, 3, 4, 6 i 7 drużyną. Z tego 4 razy na wyjeździe. Nadal uważam, że gdyby nie niewytłumaczalny odpał i czerwo Sapały to Odrę byśmy ograli i bylibyśmy top2. W Legnicy i Łęcznej było blisko zwycięstw, bramki traciliśmy w końcówkach. Jedynie w Tychach zagraliśmy słabo, a i tak Goku miał setkę na remis. Ja jako kibic z 35letnim stażem trzymam kciuki za drużynę i Sobola. Natomiast czytając twoje posty odnoszę wrażenie, że tylko czekasz, aż zaczniemy przegrywać i będziesz mógł wjechać ze swoim 'a nie mówiłem'. Fajny kibic jesteś. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na nic nie czekam. Każdy kto choć trochę zna się na piłce i widzi jak drużyna gra, wie, że kiedy przyjdzie się mierzyć z kimś kto na prawdę ogarnia to polegniemy. Sobol nie ma żadnej alternatywy, żadnego innego pomysłu i najgorsze, że nic a nic nie jest trenowane innego niż to co gramy.
Zeszły rok najdobitniej pokazał jaki trenerski potencjał ma ten paralityk. Jest tylko i wyłącznie trenerem nadal, bo klubu nie było i nie jest stać go odpalić i wziąć kogoś na jego miejsce. Daj boże żeby liga się ułożyła tak, żebyśmy byli w top2. Jeśli nie, to nie wierzę w awans przez baraże. I bycie kibicem nie ma nic do rzeczy z realną oceną tego, co się dzieje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Zagraliśmy już prawie z całą ligą. Żadne top 8 nas nie zweryfikowało, zweryfikowała nas Stal czy też Chrobry i słaby mecz z Płockiem. Ale jeśli będziemy grać tak jak ostatnio czyli de facto od 7 kolejek, to na spokojnie możemy awansować. Może nie np w 28 czy 31 kolejce, ale na sam koniec sezonu możemy to miejsce 1-2 mieć. Zaczęliśmy chujowo i to jest fakt. 5 kolejek było tragicznych. Ale od 7 kolejek mamy 4 zwycięstwa i 3 remisy. Nie jest to też jakiś niesamowity wynik. To jest takie punktowanie akurat, nic nadzwyczajnego, a mimo to odrobiliśmy dużo strat, jesteśmy 2 pkt za miejscem 2 i 4 punkty przed miejscem 8. W tych 7 meczach były mieliśmy takie wyniki w poszczególnych grach jak 4:1, 5:1, 6:2, 4:1. Punktując tak, jesteśmy w stanie zając 1 lub 2 miejsce. Zostało 5 meczów w tej rundzie, 2 z dołem tabeli, 3 ze środkiem. Nic nadzwyczajnego byłoby tu 3 mecze wygrać, 2 zremisować. A to zapewne dałoby już miejsce 2. Ty się kłócisz dla zasady. Bo założyłeś sobie, ze Sobol się nie nadaje i jest do zwolnienia i hejtujesz niezależnie od sytuacji. A sytuacja zmieniła się diametralnie od 6 kolejki do teraz. Nie zmienia to faktu, że ktoś może nadal w Sobola nie wierzyć i mieć o nim złą opinię. Ale nie jest ok mówienie, że nic się nie zmieniło i na pewno będzie źle, w obliczu ostatnich wyników, w oblicz tych wygranych 3-4 bramkowych. Nie jest ok mówienie "wy się cieszycie bo 2 mecze wygraliśmy, albo strzeliliśmy cienkim drużynom dużo goli" Fakty są takie, że: - TOP 8 nas nie wyjasniło w tym sezonie. W tamtym owszem. - punktujemy od 6 kolejki tak jak powinniśmy punktować i jeśli to utrzymamy to da to awans bezpośredni (nawet chyba możemy ciut gorzej punktować) - o baraże bym się bał najbardziej, bo tu rzeczywiście może z meczu na mecz, z minuty na minutę powrócić nasza indolencja i nawet jak w 34 kolejce będzie 6:0 z jakimś przykładowym Zniczem, to w barażu może być 0: z jakimś przykładowym Motorem - tego się jedynie obawiam - nie można mówić, że wygrywamy z byle kim, strzelamy byle komu. Jesteśmy blisko czołówki więc to jż nie sa jakieś haniebne wyniki. Mamy najwięcej bramek w lidze strzelonych więc to też o czymś świadczy. Nawet jak strzelamy cieniasom to robimy to regularnie, inni jakoś nie potrafią - nie ma się co podniecać nadzwyczaj seriami, wynikami, duża iloscią bramek, bo już tamten sezon nas nauczył, że nawet z takim potencjałem, w tak ogórkowej lidze możemy szybko wrócić na ziemię i 1-2 meczami rozwalić wszystko na co się pracowało pół roku czy dłużej. Myślę, że najgorsze co teraz byśmy mogli zrobić to ślepa wiara, ze jesteśmy tacy super i Jaro z głośnikiem w szatni po każdym zwycięstwie, tańczący kankana i śpiewający karaoke. Miało być fajnie w tamtym sezonie a wyszła siara. Może własnie dlatego, ze zrobiło się zbyt miło, zbyt fajnie i przyjacielsko i ktoś tam się za bardzo rozluźnił, zapomniał, ze trzeba zapierdalać a prezes zapomniał, że cieszyć to się będzie mógł po ostatniej kolejce, zamiast "ogrzewać" się co zwycięstwo w blasku fleszy. Także Sobol Sobole, prezes prezesem, ale ta drużyna przy krzcie profesjonalizmu, może spokojnie awans bezpośredni wyciągnać. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Jaro,
Patrzysz tak jak Twój imiennik - Prezes Jaro - przez pryzmat statystyki, której mam wrażenie, że nie odnosisz do tego co widzą Twoje oczy podczas oglądania meczów albo skrótów. Może i faktycznie od 6tej kolejki zaczęliśmy zdecydowanie lepiej punktować biorąc pod uwagę średnią na mecz - jeszcze lepsza byłaby średnia jakby wziąć średnią za ostatnie dwa mecze i w oparciu o nią prognozować zdobycze punktowe w ostatnich kolejkach tak btw. - ale nasza gra obronna jest tak samo cały czas denna. Po zdobyciu przez Resovię gola na 2:1 zrobił się taki sam pożar w burd..elu jaki był do tej pory i który będzie cały czas aż do momentu kiedy ktoś zmieni tego parodystę sprzed boxu z zawodnikami rezerwowymi na jakiegoś trenera. Tak jak napisał skarabeusz. Póki mamy gości przerastających ligę z przodu tak długo będzie maskowany brak inteligencji boiskowej, analitycznej i warsztatowej tego parodysty. Obecnie mamy do czynienia z chwilowym zrywem dzięki indywidualnościom bo gra obronna wygląda cały czas tak samo. Nic w tym względzie nie posunęliśmy się do przodu. Nic... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że w każdym sezonie (pod rządami trio) mieliśmy okresy dobrej, a nawet bardzo dobre gry. Za każdym razem punktowanie i gra wlewały nadzieje w serca kibiców, że to już ten moment kiedy odpali projekt trójki ratowników... Niestety za każdym razem wpadaliśmy w turbulencje i kończyło się katastrofą i zwolnieniem trenera., wymianą prawie całego składu. Przychodził nowy trener i powtarzał się cykl... Od tej zasady były dwa wyjątki, tj. Brzęczek, który nie miał żadnej dobrej serii oraz Sobolewski, który własnie wyprowadził drużynę z kryzysu (oby na stałe).
Pozostaje wierzyć, że tym razem uda się! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|