The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2023, 20:46
Markus napisał(a):Wyświetl post
Bardzo zabawne. Tylko nie zacznij udawać Zdzisia Kapki, bo to byłoby już nie tylko zabawne.
Czyli rozumiem, że obowiązek podawania twardych danych dotyczy tylko innych?
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.09.2023, 21:29
To ja napisałem, że Hiszpanie zarabiają więcej niż niektórzy Polacy w Wiśle i w całej lidze? Skoro piszecie, że tak jest, wypadałoby to czymś poprzeć poza powoływaniem się na wywiady czy własne interpretacje i wyobrażenia. Ja mam udowadniać coś, co Ty głosisz z Piknikiem jako rzekomy oczywisty fakt, bo Wy tak uważacie?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.09.2023, 21:32
troche śmieszne te przekomarzania

wyciagacie cale swoje sofistyczne umiejetnosci żeby bronić bądź obalać teze że "90% Hiszpanów jest lepszych od Polaków"

podczas gdy ta dyskusja nie ma sensu wcale bez adnotacji że chodzi o piłkarzy realnych dla nas do ściągnięcia
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 30.09.2023, 22:05
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
troche śmieszne te przekomarzania
Bo ta rozmowa straciła sens w momencie, w którym Markus zażądał wklejenia tutaj kontraktu piłkarzy jako jedynego dopuszczalnego argumentu, ignorując wszelkie inne sposoby dowodzenia i dyskutoweania.

Średnio rozgarnięta małpa jest w stanie zrozumieć, że na potrzeby dyskusji na forum nikt tego typu źródeł nie może publicznie wkleić, niezależnie od tego czy ma do nich dostęp czy nie.

No ale chłop się uparł, zadowolony z tego, że nikt kontraktów nie wkleił i co mu zrobisz?

Cytat:
wyciagacie cale swoje sofistyczne umiejetnosci żeby bronić bądź obalać teze że "90% Hiszpanów jest lepszych od Polaków"
Ale ja się w ogóle nie odnoszę do tej tezy.

Twierdzę tylko, że porównania, w których z jednej strony daje się nieźle opłacanego, doświadczonego, ogranego Hiszpana ściągniętego do grania na tu i teraz, a z drugiej nieopierzonego młodzieżowca ściąganego jako głębokie uzupełnienie składu albo inwestycję na przyszłe lata, który dopiero rozpoczyna swoją przygodę z profesjonalną piłką w celu udowodnienia, że lepiej ściągać Hiszpanów niż Polaków są pozbawione sensu.

I w to miejsce należy porównywać Hiszpanów i Polaków z tej samej półki.

Z czym na koniec zresztą Markus się zgodził.

Ale tutaj różnice jakościowe nie są już takie drastyczne. Na korzyść Hiszpanów, nie przeczę, ale już niekoniecznie nie budzące żadnych wątpliwości czy aby na pewno to się aż tak bardzo opłaca w relacji cena-jakość i przy naszych długach.

Cytat:
podczas gdy ta dyskusja nie ma sensu wcale bez adnotacji że chodzi o piłkarzy realnych dla nas do ściągnięcia
Dlatego można porównywać z Jarochem, Sapałą, Żyrą czy Łasickim, bo to tego typu piłkarze są alternatywą piłkarzy realnych do pozyskania 1:1 do Hiszpanów, a nie młodziacy na ławkę albo do rezerw za 4-5 razy mniejszą pensję.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 30.09.2023, 23:12
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Dlatego można porównywać z Jarochem, Sapałą, Żyrą czy Łasickim, bo to tego typu piłkarze są alternatywą piłkarzy realnych do pozyskania 1:1 do Hiszpanów, a nie młodziacy na ławkę albo do rezerw za 4-5 razy mniejszą pensję.
Skąd pomysł, że ponieważ ekipa BB nie potrafiła ściągnąć jakościowych graczy na ekstraklasowym poziomie z budżetem 50 tys miesięcznie i nie potrafi tego z przyczyn oczywistych Kiko to jest to niemożliwe? Bo rozumiem, że to jest podstawą do porównywania ludzi podobnych wiekiem i doświadczeniem, ale z zupełnie jednak innych półek cenowych?

Bo chyba co do tego, że jest to inny poziom cenowy mamy konsensus w tym gronie?

Co do użytkowników kpiących i żądających dowodów. Przedstawcie swoje wyliczenie z którego wynika jak ten budżet jest skonstruowany bez płacenia Hiszpanom średnio ponad 600 tys rocznie to wtedy podyskutujemy. Bez tego nie ma poważnej rozmowy.

Na razie padł argument, że Sapała, Żyro zarabiają więcej niż 30 tys. Być może. Ale to średnia z szóstki. Wystarczy, że pozostali czterej zarabia trochę mniej a średnia się zgodzi. Niezbyt to obala ogólną tezę.

I teraz do osób dla których matematyka nie jest dziedziną zbyt trudną. Te wyliczenia to oczywiście tylko zabawa - mają na średnich pokazać jakie muszą być proporcje. Delikatna zmiana liczb tych proporcji co do zasady nie zmieni. A z proporcji można wyciągać wnioski.

Na koniec do użytkownika @Markus: przepraszam, ale nie dam rady dyskutować z osobą mylącą podstawowe pojęcia, nie rozumiejącą prostych zdań w języku polskim i na dodatek manipulującą tezami (tym jest pisanie o Urydze jako przykładzie na małe prawdopodobieństwo niskich zarobków w odpowiedzi na post w którym przypisałem mu najwyższą pensję w drużynie).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2023, 07:52
@Piknik - Twoje odklejone dywagacje nie bardzo popychają temat do przodu.
Da się z budować drużynę z Polaków na awans, ale tylko w określonych warunkach (kompetencje, struktury, lokalna specyfika i układy z miejscowymi klubami) i oczywiście - farta.

Ruch może, my nie. Pisałem o tym dlaczego i nie zamierzam się powtarzać.

Twój styl dyskusji polegający na pisaniu z kim to nie będziesz dyskutował bo myli pojęcia sprawia że od dawna Cię olewam, jednak apeluję - powściągnij wodze fantazji, a przynajmniej nie traktuj swoich wymysłów jako argumentów na podstawie których budujesz dalsze tezy.

W ogóle dyskusja jest totalnie bez sensu, bo Polacy na poziomie trzecioligowych Hiszpanów są poza raczej poza naszym zasięgiem i zostają albo młodzi (których podobno nie należy z nikim porównywać bo to nie fair), albo inwalidzi/idioci jak Żyro i Sapała, ewentualnie pierwszoligowi średniacy.

I w sumie tyle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.10.2023, 08:34
Zastanawiam się po co ta dyskusja kto ile zarabia.
Wszyscy w Wiśle są koszmarnie przepłaceni.

Wystarczy porównać wydatki na płacę Wisły z innymi drużynami. 2-3 razy więcej wydajemy (zależy do kogo porównywać). No i wystarczy spojrzeć jak rośnie zadłużenie klubu.

I mamy odpowiedź czy jest dla Wisły drogo czy nie.
Jest w *(%uj drogo i w ^(*uj nieefektywnie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2023, 10:39
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Tu chodzi o coś innego. O wmawianie bez posiadania czy podania rzetelnych informacji na ten temat, że Hiszpanie są dużo drożsi od Polaków, którzy albo już są w Wiśle, albo którzy cokolwiek sobą w tej pierwszej lidze na danej pozycji prezentują. MaLK z Piknikiem przedstawiają swoje teorie i spekulacje na ten temat jako niby potwierdzony czymś fakt.

Nie podoba się też to, że Gogół czy Talar również są Polakami, którzy udowadniają fałsz słów, jakoby 90% naszych Hiszpanów było gorszych od polskich zawodników dostępnych Wiśle. Nie zmienia tego fakt, że są to piłkarze dopiero na dorobku. Oprócz nich fałsz tych słów potwierdzają i inni polscy zawodnicy tacy jak Sobczak, Sapała, Łasicki, Żyro, Młyński czy prawie jakikolwiek ukształtowany zawodnik naszej pierwszej ligi, do porównywania których chciałby się ograniczyć MaLK.

A ponieważ żaden z nich nie ma lub nie przedstawia dokładnych danych dotyczących kosztów ich utrzymania,wysokości kontraktów, bezprzedmiotowe i bezsensowne, a także wadliwe stają się ich próby oszacowania relacji cena-jakość naszych Hiszpanów. Również w kontekście innych zawodników Wisły i całej ligi na danej pozycji. Ale uparcie próbują to robić.
Ostatnio edytowane przez Markus : 01.10.2023 o godz. 10:43.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2023, 13:35
78 niebezpiecznych ataków proszę państwa.

Sobol out.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.10.2023, 13:39
W sumie mógłbym zrobić kopiuj-wklej z poprzednich meczy.
Dno.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.10.2023, 13:41
"Radosław Sobolewski trenerem Wisły Kraków"
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.10.2023, 15:29
Pan trener S.
36 spotkań jako "trener" Wisły Kraków
10 remisów, 9 porażek

tu nie ma co komentować
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.10.2023, 16:30
Markus napisał(a):Wyświetl post
Tu chodzi o coś innego. O wmawianie bez posiadania czy podania rzetelnych informacji na ten temat, że Hiszpanie są dużo drożsi od Polaków, którzy albo już są w Wiśle, albo którzy cokolwiek sobą w tej pierwszej lidze na danej pozycji prezentują. MaLK z Piknikiem przedstawiają swoje teorie i spekulacje na ten temat jako niby potwierdzony czymś fakt.

Nie podoba się też to, że Gogół czy Talar również są Polakami, którzy udowadniają fałsz słów, jakoby 90% naszych Hiszpanów było gorszych od polskich zawodników dostępnych Wiśle. Nie zmienia tego fakt, że są to piłkarze dopiero na dorobku. Oprócz nich fałsz tych słów potwierdzają i inni polscy zawodnicy tacy jak Sobczak, Sapała, Łasicki, Żyro, Młyński czy prawie jakikolwiek ukształtowany zawodnik naszej pierwszej ligi, do porównywania których chciałby się ograniczyć MaLK.

A ponieważ żaden z nich nie ma lub nie przedstawia dokładnych danych dotyczących kosztów ich utrzymania,wysokości kontraktów, bezprzedmiotowe i bezsensowne, a także wadliwe stają się ich próby oszacowania relacji cena-jakość naszych Hiszpanów. Również w kontekście innych zawodników Wisły i całej ligi na danej pozycji. Ale uparcie próbują to robić.
po pierwsze proponuje abyś przeniósł swoje dywagacje do działu "polityka transferowa Wisły"
a po drugie zacząłem się zastanawiać w którym momencie dyskusja na temat teorii że "90% Hiszpanów jest LEPSZYCH od dostępnych Polaków" (teoria sensowna warta omawiania), zmieniła się w "90% naszych Hiszpanów jest gorszaod Polaków"(aberracja) ?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2023, 18:13
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Skąd pomysł, że ponieważ ekipa BB nie potrafiła ściągnąć jakościowych graczy na ekstraklasowym poziomie z budżetem 50 tys miesięcznie i nie potrafi tego z przyczyn oczywistych Kiko to jest to niemożliwe?
Nigdzie nie ma takiego pomysłu. Jeśli "odwiniesz" sobie moje posty, to zauważysz, że właśnie dlatego różnicowałem, - tj. kogo można byłoby obiektywnie zatrudnić w tych pieniądzach i kogo my moglibyśmy zatrudnić w tych pieniądzach w naszych specyficznych uwarunkowaniach. Bo generalnie my musimy płacić ekstra także ze względu na naszą sytuację.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Stary 01.10.2023, 22:13
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się po co ta dyskusja kto ile zarabia.
Wszyscy w Wiśle są koszmarnie przepłaceni.

Wystarczy porównać wydatki na płacę Wisły z innymi drużynami. 2-3 razy więcej wydajemy (zależy do kogo porównywać). No i wystarczy spojrzeć jak rośnie zadłużenie klubu.

I mamy odpowiedź czy jest dla Wisły drogo czy nie.
Jest w *(%uj drogo i w ^(*uj nieefektywnie.
Co do zasady zgoda. Ogólnie to rozpatrując pod kątem zaangażowanych środków to każde miejsce inne niż pierwsze ze sporą przewagą jest rozczarowaniem a każde poza top3 to absolutna kompromitacja władz klubu (od prezesa do trenera). Kolejny już raz. Tyle, że to duży obrazek, a tutaj są rozkminiane szczegóły.

A w szczegółach to jednak jedni są przepłaceni bardziej niż inni. Ja uważam, że należy zachowywać jakiś realizm w snuciu wizji i teorii. Dlatego porównywanie Rodado do zarabiającego pewnie pod 3x mniej Sobczaka i wyciąganie z tego wniosków uważam za poważny błąd. I pozwoliłem sobie o tym napisać. Ale ponieważ w tym wątku panuje pełna pogarda dla liczb i twardej rzeczywistości to będę kończył ten temat powoli.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Stary 01.10.2023, 22:19
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nie ma takiego pomysłu. Jeśli "odwiniesz" sobie moje posty, to zauważysz, że właśnie dlatego różnicowałem, - tj. kogo można byłoby obiektywnie zatrudnić w tych pieniądzach i kogo my moglibyśmy zatrudnić w tych pieniądzach w naszych specyficznych uwarunkowaniach. Bo generalnie my musimy płacić ekstra także ze względu na naszą sytuację.
Jeśli przez „naszą sytuację”, powodującą konieczność przepłacania, rozumiesz brak struktur i totalną amatorkę na poziomie zarządzania to zgoda. Tylko, że to nie może bazą do rozsądnych rozważań na temat efektywnej strategii dla klubu w długim terminie (a to robią apologeci wiary w czysty model hiszpański).
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2023, 10:25
Wracając do tematu...
Ocena Sobolewskiego po meczu: to był świetny mecz, statystyki to pokazują, zabrakło skuteczności.
Kurtyna.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2023, 12:48
Zgadzam się z Sobolewskim, w przeciwieństwie do tych, którzy w porze meczu dokarmiali łabędzie.

Graliśmy bardzo dobrze, stwarzaliśmy sytuacje, przeważaliśmy. nie potrafimy strzelić bramki.

Diagnozy już od dawna się powtarzają - większość drużyn stosuje niski pressing grając z Wisłą, czyli murowanie bramki, vel autobus, co jak się okazuje jest skuteczne.

Szkoda, że sztab nie wprowadza brudnych sztuczek do przełamania tego murowania bramki, typu gra pod faul przez polem karnym i w polu karnym, czy mniej brudnych jak świadome oddawanie piłki na połowie boiska, przy zabezpieczeniu tyłów, żeby sprowokować rywala do pojechania tym autobusem do przodu i samemu zagrać szybkim atakiem lub kontrą. Szkoda, że zbyt mało jest strzałów z daleka - próbował na początku Duda, trochę Carbo, ale niestety, bez skutku,
Niestety, rozgrywając atak cały czas gramy wolno, przerzucając piłkę z jednej strony na drugą i pozwalając rywalowi na ustawienie autobusu.
Jestemy dużo lepsi, ale nie umiemy grać przeciwko rywalowi, który muruje bramkę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 02.10.2023, 12:53
Wszystko sie zgadza!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2023, 13:08
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wszystko sie zgadza!!!
Chciałem skomentować post FraMat-a, ale to poniżej mojej godności. Low hanging fruit...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.10.2023, 15:22
To skoro diagnozy się zgadzają, gramy tak super i mamy lepszych piłkarzy niż reszta zespołów, to co za problem taką taktykę obrać, żeby wygrywać z każdym różnicą 2 czy 5 bramek?

Ej a może zostańmy wszyscy nauczycielami śpiewu. Przyjdzie ktoś na lekcje, zaśpiewa źle. No to się powie, no źle śpiewasz, chujowo. I cyk, kilkaet zł za korepetycje wpadnie. Na następnej lekcji to samo. I tak by można doić takich idiotów, którzy by się cieszyli, ze mają takiego dobrego nauczyciela, który wie, że ktoś źle śpiewa.

No i co z tego, ze nie umie nauczyć? Ale powie, że źle grają... przepraszam, śpiewają.

Jaja w tym klubie takie. Kto by pomyślał, że kibice będą sie cieszyć z takich nieudaczników jak Królewski i Sobol - którzy mieli wystarczająco czasu, środków i okazji aby się wykazać. Masakra
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.10.2023, 08:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że sztab nie wprowadza brudnych sztuczek do przełamania tego murowania bramki, .
Brudną sztuczką było wprowadzenie bezużytecznego Sobaczka bez formy za jako tako dającego radę Rodado.
Po prostu strzał w dziesiątkę....ups, w kolano miało być
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.10.2023, 09:55
Z tym się zgadzam. Ale nie o takich sztuczkach pisałem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.10.2023, 12:04
Dobrą sztuczka jest też nie skakanie do dośrodkowań,zawodnik z Płocka był tak zaskoczony że trafił z 3 metrów w poprzeczkę.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 03.10.2023, 12:36
Najlepszą sztuczką byłoby jakby koszulkowy przestał o czymkolwiek decydować ;-) takiej sztuczki nikt by się nie spodziewał, a już na pewno nie spodziewano by się, co zagra Wisła

Piknik.
Z mojej strony masz pełny szacunek za operowanie bardzo dokładnymi szacunkami.

Mnie osobiście szlag już trafia jak owija się gówno w sreberko i ludzie kupują, że to trufle. Mam pewną dozę rezygnacji, co pewnie widać po aktywności na forum i trybunach - raptem jeden mecz widziałem na żywo i średnio mam ochotę oglądać kolejne. Jedynie warto na stadion przyjść dla atmosfery, ale jakoś ciężko zdzierać gardło jak się widzi nieporadność i ciągłe bicie głową w mur.

Jest takie powiedzenie: nie oczekuj innych rezultatów jeśli ciągle robisz to samo. A u nas się oczekuje.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.10.2023, 13:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wracając do tematu...
Ocena Sobolewskiego po meczu: to był świetny mecz, statystyki to pokazują, zabrakło skuteczności.
Kurtyna.
Statystyki nie pokazują gry na alibi, w szczególności do tylu.
Zwalniania ataków itp.

Za to pokazują, że trener zrobił 3 zmiany choć mógł 5, i Olejarka nie wszedł na boisko.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.10.2023, 17:09
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Brudną sztuczką było wprowadzenie bezużytecznego Sobaczka bez formy za jako tako dającego radę Rodado.
Po prostu strzał w dziesiątkę....ups, w kolano miało być
A w czym takim dawał radę ten Rodado?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 03.10.2023, 19:09
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Statystyki nie pokazują gry na alibi, w szczególności do tylu.
Zwalniania ataków itp.

Za to pokazują, że trener zrobił 3 zmiany choć mógł 5, i Olejarka nie wszedł na boisko.
Statystyki trzeba umieć czytać...

Wtedy pokazują totalną nieudolność w konstruowaniu akcji. Liczba groźnych ataków w stosunku do strzałów i strzałów celnych mówi wszystko.

A jeżeli do tego ktoś obejrzał nie tylko statystyki, tylko same widowisko (niestety ja) to widział klasyczną piłkę Sobolewskiego - wrzutki do nikogo, strzały w obrońców, straty po wbiegnięciu w zawodnika rywali (!).

Wszystko co powyższe to wina braku trenera i sztabu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.10.2023 o godz. 02:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.10.2023, 20:47
Oczywiście, że to wina trenera i sztabu. Ale do chu.. czy ci piłkarze nie mają mózgu? Rozumiem kretyńskie założenia trenera, ale czy oni nie widzą, że to nie działa? Nie mogliby sami z siebie zagrać czegoś innego? Nie potrafię tego pojąć, że na 28 dośrodkowań w ostatnim meczu my nie stworzyliśmy poważnego zagrożenia. Jak już się uparli na te dosrodkowania to niech to chociaż robią po ziemi. Niech wystrzeliwują mocno na pałę piłkę w okolice piatego metra, a nuż się któryś z obrońców pomyli. Tak jak pisałem. Dla mnie to wygląda jakby kretyn prowadził zespół debili. Jeden warty drugich.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 03.10.2023, 21:13
Od kiedy za dobrą grę przyjmujemy stwarzanie sytuacji, utrzymywanie się przy piłce, ofensywną grę i brak wyników? Gra i trener jest dobra jak są wyniki, koniec kropka. Inaczej dojdziemy do absurdu, w którym za dobrych będziemy uznawać trenerów, których bronią statystyki, a nie wyniki.

Jak są wyniki po defensywnej grze, to wtedy ta gra jest dobra i trener również.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów