The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2023, 14:17
Cytat:
Żeby spróbować wrócić do tematu tego akurat wątku, to proponuję obstawianie kiedy odbędzie się kolejne walne zgromadzenie spółki.
Może 15 października?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 08.09.2023, 14:35
Stawiam na tydzień 6-10 listopada
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2023, 16:29
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Może 15 października?
no i uj bombki strzelił, polityka wróciła
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 08.09.2023, 19:27
Mnie się 15.X na przykład nie kojarzy z polityką w żaden sposób ...
Ale może to jestem nienormalny
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 08.09.2023, 20:10
a co jest 15 pazdziernika?
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 08.09.2023, 21:09
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę nie dacie rady wybrać odpowiedniego miejsca i musicie to robić tutaj?

Żeby spróbować wrócić do tematu tego akurat wątku, to proponuję obstawianie kiedy odbędzie się kolejne walne zgromadzenie spółki.
Taki fajny był to temat. Teraz aż się wchodzić nie chce.

Co do merytoryki to obstawiam jakiś najmniej wygodny dla mniejszościowych i możliwie najpóźniejszy termin. Przy jakości spodziewanych wyników to najbardziej prawdopodobna opcja. Strzelałbym gdzieś między Bożym Narodzeniem a Sylwestrem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 09.09.2023, 06:08
Cytat:
a co jest 15 pazdziernika?
Lepiej nie mówić, bo zaraz będzie, że polityka :(
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.09.2023, 11:53
MaLk napisał(a):Wyświetl post
To spróbuję od tej strony:

1. Jaki interes Wisły chroniło utrzymywanie w tajemnicy, że tajemniczym inwestorem była MADA?

2. Ujawnienie jakich informacji uzyskanych/wytworzonych w trakcie negocjacji mogło naruszać interesy Wisły i czy jakakolwiek z tego typu informacji została ujawniona?
To i ja wrócę do tematu bo 2 tygodnie w Mielnie powodują,że czasem coś człowiekowi umyka,następuje zrównanie dnia z nocą i gdzieś Twoje pytanie mi umknęło.
1.Na etapie negocjacji pewnie jakiś chroniło,może Jarek wstydził się tego inwestora,może bał się,że ktoś mu go podprowadzi?Nie w tym sens.Nazwa to rzecz zupełnie podstawowa.Ja to rozumiem tak,że siadamy do rozmów to ustalamy czy na którymkolwiek etapie negocjacji podajemy do publicznej wiadomości z kim rozmawiamy lub czy po ewentualnym fiasku rozmów ta informacja nadal pozostaje tajemnicą.Jak widać nie ma tu postępowania jak równi sobie partnerzy. Ja to się w ogóle zastanawiam czy Królewski wiedział co podpisuje bo utkwiła mi w pamięci sytuacja ze spotkania on-line z kibicami chyba z końca marca gdzie on mówi,że przed spotkaniem pytał inwestora co może podać do publicznej wiadomości a co nie.No chyba że to NDA to było tak na gębę na bieżąco ustalane.
2.Ekspertem nie jestem ale też nie traktuj mnie jak idiotę.Jest cała masa informacji które mogłyby zaszkodzić Wiśle i jej interesom.Raczej żadne takie informacje nie zostały ujawnione bo Jaro pewnie już by na Twiterze straszył wyciągnięciem konsekwencji.Inna sprawa czy takie informacje nie zostały wykorzystane.No bo np bardzo szybko osiągnięto porozumienie z LF.Zupełnie tak jakby ktoś wiedział czego on oczekuje i jak wyglądają jego nazwijmy to "ambicje". Ale może ja już przewrażliwiony jestem....
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 10.09.2023, 17:06
krysztal napisał(a):Wyświetl post
1.Na etapie negocjacji pewnie jakiś chroniło,może Jarek wstydził się tego inwestora,może bał się,że ktoś mu go podprowadzi?Nie w tym sens.Nazwa to rzecz zupełnie podstawowa.
Jakiś, jakiś tam, nic konkretnego - z punktu widzenia Wisły oczywiście.

Cytat:
2.Ekspertem nie jestem ale też nie traktuj mnie jak idiotę.Jest cała masa informacji które mogłyby zaszkodzić Wiśle i jej interesom.Raczej żadne takie informacje nie zostały ujawnione (...)
No właśnie.

Innymi słowy, zarzuty o to, że Jaro nienależycie chronił interesy Wisły w przypadku zawierania tego konkretnego NDA są, delikatnie rzecz ujmując, chybione. Nic ważnego, nic na czym by nam miało zależeć, ujawnione nie zostało.

Rozumiem zatem, że w takim układzie w całych zarzutach dotyczących treści NDA chodzi wyłącznie o kwestie ambicjonalne, że oni mogli coś ujawnić, a my nie, nawet jeżeli dla nas nie było to nic mające jakiekolwiek wymierne znaczenie i nie mieliśmy żadnego konkretnego interesu w tej akurat tajemnicy.

Jak już wspominałem, naprawdę wiele nie podoba mi się w sposobie zarządzania klubem przez Królewskiego. Ale nie popadajmy w skrajności i nie przypieprzajmy się na siłę do każdego jego ruchu.

Cytat:
Ale może ja już przewrażliwiony jestem....
No właśnie o tym piszę.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.09.2023, 22:42
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.09.2023, 22:44
Ten wpis już jest skasowany, więc się nie liczy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.09.2023, 22:50
Polemizował bym. W internecie nic nie ginie. Ale to prawda, nie liczy się bo to stary wpis. Tylko z tego roku wpisy się liczą.
drozd:
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.09.2023, 22:57
Za to dzisiejszy wpis jest lepszy:
https://twitter.com/jarokrolewski/st...150301935?s=19
Królewski dąży chyba do tego, żeby trochę chujów i kurew usłyszeć na stadionie pod swoim adresem.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 17.09.2023, 01:10
Ten jego dzisiejszy wpis pokazuje jakim jest arogantem, pyszałkiem i atencjuszem a do tego ni ..uja nie zna sie na piłce. Ma w dupie kibiców. Najważniejszy jest jego kretyński pomysł o trzymaniu na ławce tego..bez znaczenia co tu wpisać. Żadne słowa nie opisze jak słabym i beznadziejnym trenerem jest Sobolewski. Jedno jest pewne. Z tym właścicielem pójdziemy na dno. W głupocie trzymania klaskacza już przebił Kubę z braciszkiem co trzymali wujaszka.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.09.2023, 08:04
To musi upaść. Niestety obecnie nie ma żadnej zorganizowanej siły, kto by miał interes Wisły jako priorytet. Lub chociażby by stanowiła funkcje para kontrolne.

Wczorajsze wydarzenia z trybun, gdzie pozdrowienia Legii (dotyczą sprawy o której 75 % śpiewających i 95% pozostałych nie ma pojęcia) były głośniejsze dłuższe i bardziej szczere niż żądanie dymisji Sobolewskiego, świadczą, że obecny układ cieszy się poparciem tzw. ruchu kibicowskiego. Dlaczego, tego nie wiem, ale z zewnątrz tak to wygląda.

Jak wyjaśnił nam tu prezes Socios stowarzyszenie zbiera pieniądze wśród swoich członków i przekazuje je bezwarunkowo Wiśle. Nic nam do tego. OK, nie moje pieniądze. Taki rodzaj hobby, można sobie kupić dwa kanarki, będą kosztować tyle samo. No tyle, że kanarki przynajmniej ładnie śpiewają.

Drobni akcjonariusze, którzy kiedyś bardzo wydatnie przyczynili się do uratowania klubu. Nie mają siły sprawczej ale mogą chociaż wyrazić swoją opinie lub słać zapytania do Zarządu. Nie ma żadnej, a przynajmniej nic na ten temat nie wiem, platformy porozumienia, wymiany opinii itd.

Dziennikarze. Bezwolna masa bez charakteru.

Sztab szkoleniowy, medyczny, pracownicy itd. Jakie są efekty ich pracy każdy widzi. Najbardziej widocznym efektem związanym z ich pracą są comiesięczne przelewy.

I wreszcie prezes-właściciel. Po poprzednim układzie rodzinnym JB, który doprowadził klub do upadku, wydawało się, że nie będzie gorzej. A jednak. Sposób podejmowania decyzji to raczej materiał dla analizy psychologicznej niż analizy nauk ze sfery zarządzania. Błędne decyzje o katastrofalnych jak na razie skutkach. Zamiast wycofania i korekty mamy festiwal popadania w coraz większy samozachwyt, arogancję i zarozumialstwo. I niestety, ale tak to odbieram, brak szczerości i instrumentalne traktowanie kibiców. I drugie niestety, to koniec który przewiduje, w którym Pan Prezes zabierze swoje zabawki i pójdzie się bawić do innej piaskownicy.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.09.2023, 09:22
Panie Jaroslawie tez bym chciał walić w c%##uja w mojej pracy od paru miesięcy i mieć takie wsparcie od szefa i prezesa jak od Pana, można się do Pana jakoś zatrudnić pod skrzydła?
Odpowiedz cytując
Kowalik1906
Junior Member

Od: 07.2023

Stary 17.09.2023, 11:19
Pan Jarosław wczoraj jasno zdeklarował, tylko nie dopisał jednego wyrazu, który dodałem od siebie. Wyniki będą daleko od oczekiwań i poniżej naszych ambicji, co oczywiste. Natomiast, każdy piłkarz i członek sztabu szkoleniowego ma moje pełne wsparcie. Nie będzie zmian w sztabie szkoleniowym. To są moi ludzie i w nich totalnie wierzę, w każdego z osobna zarówno piłkarzy, jak również trenerów. Wszystko pięknie i kolorowo, ale chyba zapomniał, że w ubiegłorocznej wiosennej pogoni pojawiła się zadyszka i finalnie brakło punktów i szczęścia. Licząc, że i w tym roku to się powiedzie zezwalając na tak głupie przegrywanie punktów to trzeba być oderwanym od rzeczywistości.. Skończymy taka zabawą jak gks katowice i bedziemy się tutaj kolejny sezon kopac po czołach.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 17.09.2023, 11:22
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Jak wyjaśnił nam tu prezes Socios stowarzyszenie zbiera pieniądze wśród swoich członków i przekazuje je bezwarunkowo Wiśle. Nic nam do tego. OK, nie moje pieniądze. Taki rodzaj hobby, można sobie kupić dwa kanarki, będą kosztować tyle samo. No tyle, że kanarki przynajmniej ładnie śpiewają.
Mógłbyś zacytować tę wypowiedź?

Ps. nie ma tutaj na forum prezesa Socios.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.09.2023, 11:29
Po tym jak odmówił odklejony sprzedaży klubu, bo to by oznaczało wymianę sztabu trenerskiego i kierowniczego, zapaliła mi się lampka ostrzegawcza. Ten szkodnik chce doprowadzić do bankructwa klubu. Po upadłości przejmą ziemię które mieli pod zastaw, gdy udzielali pożyczek w 2019.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2023, 11:30
Nie mają żadnej ziemi pod zastaw
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.09.2023, 11:33
W 2019 były informacje że te grunty były zabezpieczeniem tych pożyczek. Coś się zmieniło?

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 17.09.2023, 11:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie mają żadnej ziemi pod zastaw
Czy jako Socios planujecie się odnieść do tej degrengolady klubu i bufonady, którą prezentuje Pan Królewski ? Czy naprawdę nie ma nikogo, kto w rozmowach z prezesem mógłby mu choćby zasugerować jak kuuuurewsko się myli trzymając tych amatorów-szkodników na stanowiskach ? Fakt, w socios nie jestem ale nie mogę wyjść z podziwu ze tak chętnie i bezwarunkowo sponsorujecie ten syf. To jak wyrzucanie pieniędzy w błoto. Bez pierwszej drużyny z sukcesami nie będzie klubu, akademii ani cytując klasyka - nie będzie niczego. Czy nie uważacie ze powinien być mocniejszy nacisk na wyrzucenie trenera, który prowadzi klub do katastrofy ?
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2023, 11:45
Dooobra, uwaga, zdradzam TAJEMNICE SOCIOS:

Od co najmniej dwóch miesięcy na grupie zamkniętej socios proporcje osób za zwolnieniem Sobola vs osoby za jego zostawieniem to ponad 90% (była nawet ankieta) i cały czas wzrasta.

Proporcje tematów pomeczowych za zwolnieniem Sobola to jakieś 100% (nie przypominam sobie, aby w tym czasie pojawił się wątek za jego utrzymaniem, za to po każdej wtopie pojawia się przynajmniej kilkanaście za zwolnieniem).

Jeśli komuś spoza socios wydaje się, że Jaro, który regularnie i czyta, i wypowiada się na grupie socios:
1/ nie ma pojęcia jaka jest wola kibiców
2/ nie ma pojęcia jaka jest wola sociosów
3/ nie ma pojęcia jaka jest wola członków zarządu socios
4/ jakby ktoś mu w imieniu sociosów czy zarządu socios napisał, że chcemy zwolnienia Sobola, to by Sobola zwolnił
to żyje w sferach przemieszanych marzeń, wyobrażeń i spiskowych teorii dziejów albo po prostu próbuje sobie zracjonalizować sytuację szukając wszędzie dookoła winnych, nawet jeśli akurat nie mają nic do gadania w temacie.

Powtarzam jasno i wyraźnie: Królewski doskonale zna, ale i tak ma w d*pie opinię i sociosów, i członków zarządu sociosów, i kibiców w ogóle na temat tego, czy powinien zwolnić Sobolewskiego (oraz kogokolwiek innego w "jego" klubie).

Jego poglądy na ten temat wyraził wystarczająco dobitnie w ostatnim wywiadzie i w ostatnim tłicie.

Obarczanie socios winą za to, co spierniczył, pierniczy i - jak tak dalej pójdzie - zapewne spierniczy w przyszłości podejmujący jednoosobowe decyzje Królewski (przy okazji opowiadając wszem i wobec, jak to buduje zdecentralizowany klub, który jest własnością wszystkich) jest z gruntu chybione i niesprawiedliwe.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 17.09.2023, 11:50
Cytat:
Mógłbyś zacytować tę wypowiedź?

Ps. nie ma tutaj na forum prezesa Socios.

Nie ma ? A to przepraszam. Nie znam się, zarobiony jestem.

To może tak. Jak napisał w dniu 18.08.23 o godz. 16.27 w temacie "Polityka transferowa Wisły" serek.c2 człowiek uznawany za zaznajomionego z działalnością Stowarzyszenia Socios

Cytat:
Kierujemy się zasadami, które ustalono, gdy powoływaliśmy Socios - wprost deklarowaliśmy (takie też były oczekiwania całej społeczności), że nasza organizacja nie będzie się mieszać do zarządzania klubem. Nie oznacza to oczywiście bierności, nie oznacza to, że nie przekazujemy krytycznych uwag zarządowi spółki, pracownikom klubu, że nie wymagamy, nie kontrolujemy (tu mamy w końcu, po kilku latach działalności, realne możliwości w związku z naszym przedstawicielem w RN spółki). Możemy doradzać, stawiać pytania, rozpoczynać dyskusję, ale nie składać formalne wnioski w temacie choćby zwolnienia trenera, bo nie jest to naszą rolą, nie po to powstało Socios.

Widzisz jakąś rozbieżność w tym co napisałem

Cytat:
Jak wyjaśnił nam tu prezes Socios stowarzyszenie zbiera pieniądze wśród swoich członków i przekazuje je bezwarunkowo Wiśle.

z Twoją wypowiedzią.

Krytyczne uwagi przekazać może każdy np. na twitterze, na niektóre nawet JK odpowiada w swej łaskawości.

Dla jasności to nie żaden zarzut w stosunku do Socios, Opisałem tylko rzeczywistość. Taką jaką ją widzę na podstawie zewnętrznej obserwacji.

Ale swoją drogą chętnie przeczytałbym o podjętych realnych działaniach kontrolnych i ich efektach. Bo przecież skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle ? Jeżeli to nie jest tajemnica zastrzeżona tylko dla członków Socios, oczywiście.

PS. Nie obarczam Socios za winy JK. Po prostu nie chce i nie ma ono wpływu na jego decyzję. Być może gdyby podjęło decyzję o wstrzymaniu wszelkiej współpracy do czasu np. przedstawienia planu restrukturyzacji działań Zarządu i pionu sportowego... Ale to już nie moja sprawa.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 17.09.2023 o godz. 11:59.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2023, 11:57
Widzę bardzo dużą rozbieżność pomiędzy "bezwarunkowym przekazywaniem pieniędzy", a tym co właśnie zacytowałeś. Sprawdziłeś chociaż kiedy zostały jakieś środki klubowi przekazane?

I o jakich teraz działaniach kontrolnych piszesz? W sprawie sztabu miały być prowadzone działania kontrolne?

Po prostu nie chce i nie ma ono wpływu na jego decyzję. Być może gdyby podjęło decyzję o wstrzymaniu wszelkiej współpracy do czasu np. przedstawienia planu restrukturyzacji działań Zarządu i pionu sportowego... Ale to już nie moja sprawa.
Może zanim coś napiszesz, to choć trochę temat zweryfikujesz? Socios ostatnią dużą umowę podpisało z klubem dwa lata temu, ostatni "cykliczny" przelew do klubu wyszedł bodajże w czerwcu 2022 roku, a ostatnie większe wsparcie (obóz) zostało sfinansowane w grudniu ubiegłego roku.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 17.09.2023 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2023, 12:01
Widzisz jakąś rozbieżność w tym co napisałem
Ja widzę ogromną, ale widocznie inaczej rozumiem słowo "bezwarunkowo".

W moim świecie to słowo oznacza brak jakichkolwiek warunków, ale rozumiem, że dla kogoś może oznaczać przekazywanie pieniędzy na tylko na określone, wskazane cele i rozliczanie z ich wydatkowania połączone z udziałem w nadzorze.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Stary 17.09.2023, 12:10
Może warto przeczytać przeczytać cały post a zwłaszcza pierwsze zdanie i z kontekstu wywnioskować o co chodzi w słowie "bezwarunkowe".

Co do działań kontrolnych, chętnie przeczytam o jakichkolwiek realnych działaniach. Znów kłania się pierwsze zdanie mojego postu.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2023, 12:24
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Czy jako Socios planujecie się odnieść do tej degrengolady klubu i bufonady, którą prezentuje Pan Królewski ? Czy naprawdę nie ma nikogo, kto w rozmowach z prezesem mógłby mu choćby zasugerować jak kuuuurewsko się myli trzymając tych amatorów-szkodników na stanowiskach ? Fakt, w socios nie jestem ale nie mogę wyjść z podziwu ze tak chętnie i bezwarunkowo sponsorujecie ten syf. To jak wyrzucanie pieniędzy w błoto. Bez pierwszej drużyny z sukcesami nie będzie klubu, akademii ani cytując klasyka - nie będzie niczego. Czy nie uważacie ze powinien być mocniejszy nacisk na wyrzucenie trenera, który prowadzi klub do katastrofy ?
Dlaczego uważasz, że nie sugerujemy zmiany? Sugerujemy od dłuższego czasu, tyle tylko, że my wiążących decyzji nie podejmiemy za włodarzy klubu, nie od tego jesteśmy. Swoją opinię w temacie trenera, jako zarząd Stowarzyszenia, przedstawiliśmy już dawno. Niedawno w ramach RN klubu odbyło się głosowanie na temat obecnego sztabu, decyzja była podjęta niejednogłośnie (głosowania RN są niejawne, więc więcej szczegółów nie może zostać podane bez zgody całej Rady). Opinie członków stowarzyszenia prezes klubu też zna, bo jest aktywny na grupie Socios. Dlaczego zarząd klubu upiera się przy pozostawieniu szkoleniowca na stanowisku, ja osobiście nie jestem w stanie odpowiedzieć (oczywiście otrzymujemy jakieś argumenty, ale do mnie osobiście one nie trafiają).

Nie rozumiem też dlaczego piszesz o bezwarunkowym sponsorowaniu - ostatnia umowa z klubem na jakieś większe pieniądze została podpisana dwa lata temu. W tym roku nie przekazaliśmy klubowi jeszcze żadnych środków (ostatnie wsparcie finansowe miało miejsce w grudniu 2022 roku). Składki członków są gromadzone na naszym koncie, klub nie ma do nich dostępu. Warto zerknąć do raportów finansowych Socios, publikujemy je co miesiąc od 5 lat. Wszystko czarno na białym
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.09.2023, 12:40
Dlaczego uważasz, że nie sugerujemy zmiany? Sugerujemy od dłuższego czasu, tyle tylko, że my wiążących decyzji nie podejmiemy za włodarzy klubu, nie od tego jesteśmy. Swoją opinię w temacie trenera, jako zarząd Stowarzyszenia, przedstawiliśmy już dawno. Niedawno w ramach RN klubu odbyło się głosowanie na temat obecnego sztabu, decyzja była podjęta niejednogłośnie (głosowania RN są niejawne, więc więcej szczegółów nie może zostać podane bez zgody całej Rady). Opinie członków stowarzyszenia prezes klubu też zna, bo jest aktywny na grupie Socios. Dlaczego zarząd klubu upiera się przy pozostawieniu szkoleniowca na stanowisku, ja osobiście nie jestem w stanie odpowiedzieć (oczywiście otrzymujemy jakieś argumenty, ale do mnie osobiście one nie trafiają).

Nie rozumiem też dlaczego piszesz o bezwarunkowym sponsorowaniu - ostatnia umowa z klubem na jakieś większe pieniądze została podpisana dwa lata temu. W tym roku nie przekazaliśmy klubowi jeszcze żadnych środków (ostatnie wsparcie finansowe miało miejsce w grudniu 2022 roku). Składki członków są gromadzone na naszym koncie, klub nie ma do nich dostępu. Warto zerknąć do raportów finansowych Socios, publikujemy je co miesiąc od 5 lat. Wszystko czarno na białym
Tylko koniecznie zafundujcie Sobolewskiemu i spółce wakacje w Turcji w przerwie zimowej. W lato nie polecieli i gorzej grają - słowa samego Królewskiego z wywiadu To będą dobrze spożytkowane pieniądze

A tak na serio to trzymajcie pieniądze na czwartą ligę. Ani sportowo, ani - co o wiele gorsze - finansowo to się nie zepnie. Więc lepiej żeby coś zostało jak już wywiozą Królewskiego i jego Legendy na taczkach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.09.2023 o godz. 12:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 17.09.2023, 12:49

Ok, to żeby byłaś jasność. Nawiazując również do postu Malk’a. Najpewniej wyraziłem się nie precyzyjnie - pewne, uwagi przekazujcie, o czym już zresztą tu pisałeś. Ale czy osobiście nie masz wrażenia, że to za mało ? Tzn. Czy nacisk nie powinien być większy ? Kibice są od kibicowania a nie od rządzenia. Natomiast w klubie tak specyficznym jak Wisła i tak mocno doświadczonym porażkami, klęskami i wstydem w ostatnich latach- czy naprawdę największa wartość tego klubu jaką bezsprzecznie są kibice - ma być tak traktowana ? Zawsze myślałem, że królewski to niegroźny freak. Ale wczoraj odpiął wrotki już ostatecznie. Blaszczykowscy zrobili z klubu rodzinna piekarnie i doprowadzili do skandalicznego spadku z ekstraklasy przy nakładach, które powinny dać 5-6 miejsce. Krolewski teraz chce pokazać, ze nawet to dno da sie przebic, trzymajac na ławce tą miernotę, w imię swojej nieomylności. Chyba istnieje jeszcze coś takiego jak jakaś społeczna odpowiedzialność za projekt piłkarski, z którym emocje i uczucia wiąże tak dużo ludzi ? Sam znam kilkanaście osób, które przestały chodzić na mecze a nawet je oglądać. I nie, nie ma tu mowy o byciu kibicem sukcesu. Kibic tego klubu regularnie od 11 lat dostają mokra szmata na pysk raz po razie

Ale każdy ma swoją wytrzymalość Składki, sratki, linie życia, gwiazdy dla Białej Gwiazdy itp. I na koniec wychodzi gość i po błazenadzie z Chrobrym ..urwą Głogów mówi ze on wierzy w swoich ludzi. Traktuje klub jak zabawkę, pluje na własnych kibiców. W Gdyni postawili na bojkot właściciela mającego w dupie klub. Wiedzą, ze w innym przypadku klub upadnie lub ludziom zobojętnieje. Nie miej pretensji ze zwykli kibice pytają socios, bo jesteście po prostu najbliżej klubu z nas wszystkich, i jedyni odpowiadacie.

Przed Blaszczykowskim i rodzina wydawało się ze IV liga i reset to była głupota i tragedia. Patrząc na to dziś, co oczywiście jest tylko gdybaniem. Moglibysmy być w lepszym miejscu. Bez aroganckich ludzi plujących na kibiców w imię swojego widzimisie. Bez rodziny, bez znajomych i pseudolegend.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów