|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Mógłbyś rozwinąć jak Socios "należą do struktury rządzącej Wisłą" oraz "Brali czynny udział w procesie spadkowym."
Napisz konkrety. ![]()
Wisła Kraków
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
jakie Socios jest każdy widzi...
inna rzecz że pewien absmak budzi fakt że najbardziej je zmieniać chcą ci co nie należą to zupełnie jak z Kościołem Katolickim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Kto chce zmieniać Socios?Są ludzie którzy się z działalnością zgadzają i są tacy którzy się nie zgadzają.Samo Socios musi podjąć decyzje czy zmodyfikować swoje ruchy czy działać dalej tak jak dotychczas.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
zmieniac to taki skrot myslowy, wiadomo o co chodzi
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Na początku potrzebowali tajemnicy, żeby móc spokojnie wejść do każdego z tych klubów. Nikt nie lubi być jakąś tam opcją awaryjną w stylu "dzień dobry, szukamy klubu do zainwestowania, negocjujemy już z kilkoma innymi klubami, ale jakby się tam nie udało, to chcielibyśmy spróbować z wami". Tak samo jak negocjując transfer z piłkarzem nie mówisz mu, że negocjujesz też z trzema innymi, lepszymi i dopiero jak z nimi się nie uda, to go weźmiesz - postawiłbyś się z automatu w gorszej pozycji negocjacyjnej, a i ryzykowałbyś, że ktoś strzeli focha i w ogóle odmówi rozmów. Potem, kiedy potrzeby się zmieniły, a negocjacje we wszystkich klubach były na tyle zaawansowane, że można było ich używać jako argumentu żeby wywołać presję na pierwszym klubie, oczywiście bez żadnych skrupułów tego użyli, bo nie potrzebowali już tajemnicy. Tak samo jak w negocjacjach transferowych z zawodnikiem pierwszego wyboru wrzucisz hasło, żeby się decydował, bo jak nie to masz już dogadanych innych na jego miejsce. Przy czym wcale nie mam pewności, czy to Lechia była pierwszym wyborem. Mogła nim być akurat Wisła - przynajmniej do pewnego momentu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
O ile za "od razu" uznamy drugą połowę maja, to pewnie tak...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Ja tylko przypomnę słowa odklejonego, jak mówił, że Wisła jest na tyle atrakcyjna, że nie rozmawia z każdym kto się odezwie, że chce ją kupić i starannie dobiera firmy, z którymi rozmawia.
Ja z tego wyciągam dalszy ciąg logiczny, że jeśli jakaś firma nie chce traktować Wisły po partnersku, ale występuje z pozycji siły czyli przymusza do podpisania NDA czy nawet NDCA na zasadach niekorzystnych dla klubu, nierównych, ograniczających klub a dający pole działania dla inwestora, to w takiej sytuacji jest krótkie: dziękujemy. I każde inne zachowanie pokazuje, że jesteśmy w uległej pozycji, jak ubogi krewny, czy rolnik negocjujący z Lidlem. Ja trochę tych NDCA (głównie) również podpisałem. I zasadniczo, kiedy strona przeciwna ma problem z treściami zapisanymi w umowie (np czym jest treść poufna, kiedy przestaje być, że wobec wszystkich treści obie strony, a czasem trzy strony, mają takie same obowiązki i zakaz ujawniania za wyjątkiem podmiotów z nimi współpracujących pod warunkiem, że podpiszą tożsamą NDCA) albo samymi karami umownymi za złamanie tych zapisów (które zazwyczaj są absurdalnie wysokie) to po prostu wstaje od stołu i dziękuję za rozmowy. Z bardzo prostego powodu. NDCA to dopiero wstęp do realnych negocjacji. Jeśli ktoś na samym początku nie chcę traktować mnie jako partnera równorzędnego to nie widzę pola do porozumienia, bo takie same podejście będzie później na etapie realnych negocjacji dotyczących. Wszelkie tłumaczenie, że ktoś tak gdzieś robi i się na to godzi i to nie jest nic nadzwyczajnego, że i odklejony się zgodził to trochę takie tłumaczenie w stylu "Zdzichu, przełkniesz jakoś to, że Mariolka Cię zdradziła, tyle kobiet zdradza na świecie to i Twojej się zdarzyło, ale się ułoży, na pewno już tego więcej nie zrobi". I do tego "przykładu" sprowadza się mentalność osób, które przekonują, że nałożenie obowiązków zachowania w poufności pewnych rzeczy wobec Wisły bez jednoczesnego takiego samego obowiązku po stronie inwestora jest spoko. I mamy jeszcze jedną możliwość. Asy, które sprawdzały NDA lub NDCA (te same super hiper mega kancelarie, które sprawdzały inwestora?) mogły po prostu przegapić sens pewnych zapisów, a odklejony podpisał bez większej analizy, "bo ma ludzi od tego". |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Faktycznie,nie sprawdziłem a wydawało mi się że te informacje wyszły zaraz po słowach Królewskiego że rozmawiamy z inwestorem.
Tak czy inaczej dalej nie widzę zabezpieczenia interesów Wisły,raczej zostaliśmy wykorzystani w rozgrywce Ufera. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
1. Jaki interes Wisły chroniło utrzymywanie w tajemnicy, że tajemniczym inwestorem była MADA? 2. Ujawnienie jakich informacji uzyskanych/wytworzonych w trakcie negocjacji mogło naruszać interesy Wisły i czy jakakolwiek z tego typu informacji została ujawniona? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To ja MaLk odpowiem, bo być może nie wyłapujesz pewnego niuansu, którym duży biznes w pewnym stopniu się kieruje.
Jeśli jest prowadzony proces sprzedaży jakiegoś podmiotu i na ostatniej prostej z nieznanych przyczyn ten proces się wysypuje, a później wychodzi przedstawiciel inwestora i mówi, że ten podmiot nie był pierwszym wyborem, od roku rozmawialiśmy z innym podmiotem, ale ponieważ tam były warunki nie do spełnienia to spojrzeliśmy na podmiot jarosława. Ostatecznie inwestor kupił podmiot, z którym rozmawiał od roku, gdzie były warunki nie do spełnienia początkowo. I teraz, jak myślisz, jakie wnioski z tego ciągu zdarzeń można wysnuć? Jak dla mnie: 1) Wisła nie jest aż tak atrakcyjna, skoro ktoś wybrał inny klub i to ten inny klub był pierwszym wyborem 2) W Wiśle coś grubo nie gra, skoro deal się wysypał na ostatniej prostej, a obie strony nie ujawniają prawdziwej przyczyny Można jeszcze ze 2-3 dopisać, ale mniejszej wagi. Wszystko oczywiście jest zasługa odklejonego, bo gdyby trzymał język za zębami to nikt by nie wiedział, że na ostatniej prostej do przejęcia Wisły nie doszło. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||||
Nieznane są natomiast przyczyny tego odrzucenia. JK przekazał do publicznej wiadomości jakieś tam powody, przy czym nie wiadomo czy powiedział całą prawdę, część prawdy czy całą ściemę. Ale co do tego, że to JK odrzucił deal i zakończył negocjacje jest tutaj oczywista zgodność we wszystkich relacjach. Niezależnie od tego, czy bylibyśmy ostatecznie pierwszym, drugim czy trzecim wyborem, decyzja JK zapadła w momencie, kiedy jeszcze nic nie było przesądzone. Czy w takiej sytuacji Urfrer mógłby powiedzieć coś innego w wywiadzie post factum niż to, że to Lechia była pierwszym wyborem, zostawiam waszemu osądowi. Ja sobie np. nie wyobrażam, żeby miał w tamtym miejscu powiedzieć że nie, Lechia była drugim wyborem, ale ponieważ lepszy wybór nas olał, to wybraliśmy co się dało. Nie traktuję tego fragmentu jako jakiegokolwiek wyznacznika tego, co było dla MADA pierwszym wyborem w momencie negocjacji, dla mnie to tylko typowe marketingowe pieprzenie z gatunku "tak, zawsze marzyłem o grze dla klubu X i miałem ich plakat nad łóżkiem", przede wszystkim kompletnie nieweryfikowalne. Jak ktoś chce, może wierzyć, ale to będzie wyłącznie sprawa jego wiary. Cytat:
Cytat:
No, wyciągam wniosek, że po pierwsze tylko gdybamy, a po drugie nie mam zamiaru wierzyć w ciemno kto tu był pierwszym wyborem, bo mi się to nie składa. Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
ostatnie wymiany argumentów to już dyskusja akademicka, nic nie wnosi do tematu
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Miałem napisać, że my się z MaLkiem z grubsza zgadzamy, tylko inaczej rozkładamy akcenty.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Jak to jest, że przez kilka tygodni Jarek Królewicz tak zachwalał tych inwestorów, którzy ostatecznie przeszli do Lechii, a teraz okazuje się, że są to zwykli przestępcy powiązani z Putinem.
Za takie coś Królewicz powinien oddać Wisłę za darmo i to w trybie natychmiastowym. A podobno sociosy też czytały dokumenty i te powiązania im nie przeszkadzały? No cóż... Gdzie są służby? Gdzie jest ABW? Gdzie jest skazany szeryf Kamiński? Gdzie jest majster Błaszczak? Gdzie jest Antek Smoleński - syn ubeka, a przede wszystkim agent rosyjski, który zniszczył armię, ujawnił dane wywiadowców i od dziesiątek lat działa na szkodę Państwa Polskiego. Postać agenta rosyjskiego Piekariova vel Piekarskiego wskazywała, że nic dobrego z tego nie będzie. Sprawa Rybusova vel Rybusa też niewyjaśniona... Najpierw promowanie Obajtka - oligarchy Putina, a teraz to. A kiedy Marzenka wyśle ten pozew? Albo Czesiek 711? W końcu Czesiek 711 w normalnym kraju powinien siedzieć i to bardzo długo. Agentura rosyjska w Polszy i to w środowiskach kibicowskich ma się bardzo dobrze... 15 października musimy to zmienić!
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.09.2023 o godz. 05:58.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Bo tak jadczak napisał? Sam jadczak, nienawidzący naszej Wisły, to doszczętnie skompromitowany gość, teraz jeszcze dojdzie mu proces z Lechią więc zobaczy wreszcie gdzie raki zimują. Nasze służby mają działać na wskazanie jadczaka czy innej Dulczessy? Wolne żarty! W jednym się zgadzam. Niestety ale w Polsce zawsze była grupa jawnych agentów Rosji, wiernie im służących. Kiedyś to byli Jaruzelski, Urban. Potem Dukaczewski, którego na szczęście spacyfikował Antek. Teraz pozostaje tylko naczelny podnóżek Makreli, niejaki Tusk, o którym Putin mówił NASZ CZŁOWIEK W WARSZAWIE. Ciekawym typem jest też Rozenek, osobiście znający Putina, a także Kołodziejczak. To "towarzystwo" 15 października trzeba pogonić. Również ku chwale WIELKIEJ WISŁY!!! I jeszcze jedno, kto nauczył cię nazywać nasz kraj "Polszą"? Resortowy tatuś, czy może sam, na kursach w Moskwie? Zapamiętaj więc -nasz dumny kraj to POLSKA !!! ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zgadzam się: to co wypisuje Koalik już dawno przekroczyło jakiekolwiek granice nie tylko zdrowego rozsądku ale i żenady.
Broni on interesów skompromitowanych osób i polskich managerów, źle życzy Wiśle, a teraz jeszcze miesza do sportu politykę i próbuje rozkręcać kampanię wyborczą. ![]() Komedia. Skąd u niego tyle pogardy dla Polski, kibiców i Wisły? ![]() Wstyd, że tacy ludzie próbują udawać Wiślaków i zwodzić swą narracją ludzi. Nie bądźcie naiwni i nie dajcie mu się oszukać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.09.2023 o godz. 13:16.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
Fajnie, że takie pojeby nie mają bana permanentnego. I choć cięzko na tym forum uświadczy moderatorów to poglądy tego pacjenta zakładów psychiatrycznych są od dawna znane, więc tak przy okazji jakiś moderator tego bana mógłby wręczyć.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
stary dziad ....
zastanawiam sie czy bardziej stary czy bardziej dziad..... Choć, po namyśle, ten zlepek słów chyba dobrze oddaje stan starczego bezmózgowia.... WYPIER DA LAJ z twoja (poje ba ną) mysla polityczną z forum o piłce... Tu sie o "piłkarzach" pisze... ![]() Edytka podpowiada: nie doczytałem, bo niektórych nie czytam, że to polemika z innym po je bem o zgoóa innej opcji "myslenia".. Jemu tez CHwD... ![]() Powód: polemika
Ostatnio edytowane przez Smok : 05.09.2023 o godz. 13:20.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Myślałeś o leczeniu?
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Online |
|
ŁAPY PRECZ OD KOALIKA https://youtu.be/QL08-xdOX6Q |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
No i nastał ten czas. Jest po co tu wchodzić. KOALIK uaktywnia ciekawe osobowości.
Stary dziadzie. Osobiście zapraszam na SB do rzeczowej, kulturalnej dyskusji. Na pewno znajdziemy wiele wspólnych tematów do poruszenia w szerszym gronie. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Otworzcie sobie polityczny
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Taa z tobą na pewno dewiancie
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
Z Tobą jako ambasadorem lekkiej pedofili na sektorze rodzinnym, orędownikiem wyłączenia wifi i 5G na stadionie, wprowadzenia do cateringu giętej z owczarka niemieckiego oraz leczenia kontuzji piłkarzy psim sadłem i dotykiem starej baby to na pewno znajdzie bardzo grubą nić porozumienia
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Rzeczowa dyskusja na SB , no dawno mnie nikt tak nie rozbawił ![]() Z tobą? Przecież Ty masz osobowość "T-Baga" ze znanego serialu ![]() ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |