The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.08.2023, 08:41
tylko że taki proces jest z góry przegrany, więc też nie wiem czy pokazowo ma to sens
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.08.2023, 08:48
Najlepiej machnąć ręką, niech mają poczucie że wszystko im wolno.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.08.2023, 08:50
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
tylko że taki proces jest z góry przegrany, więc też nie wiem czy pokazowo ma to sens
Rozumiem, że jesteś prawnikiem i przerabiałeś dziesiątki tego typu spraw?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.08.2023, 08:55
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Piszesz o procesie dotyczącym czego konkretnie?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.08.2023, 10:18
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Nie znam ewentualnych zakulisowych szczegółów ale jeżeli sprawa zakończy się na przeprosinach i zaproszeniu dzieci z domu dziecka na mecz to jest to kolejna, fatalna decyzja Szefa Jarka.
Po przeprosinach artykuł nadal wisiał na stronie i zarabiał na WP.
Dzieci z domów dziecka sam klub czy Socios zapraszali wielokrotnie, bez pomocy nikogo z zewnątrz.

Cóż - pół roku spokoju i zacznie się.znowu.
Kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę.
kibice w starciach z kłamliwą medialną machiną zazwyczaj nie mają do stracenia nic, Królewski wie że jak pójdzie na czołówkę z kliką dziennikarską (te tweety kumpli Szymona tylko udowodniły że będą się nawzajem bronić nawet po oczywistym kłamstwie), to oni to sobie zapamiętają. no i następnym razem to nie będzie oczywiste zniesławienie, tylko coś co będzie łatwo udowodnić, np. materiał typu "złote dziecko IT... którego klub zamieszany w przeszłości w incydenty antysemickie i przemocowe... sponsoruje spółka skarbu państwa... kontrolowana przez rząd... który dławi wolność prasy" czy coś w tym stylu, jakiś polskojęzyczny konformista z BBC pomoże i smród w biznesie gotowy, na zamówienie albo z czystej złośliwości

zaraz po artykułach o śpiewach na derbach Jarek wpłacał pięciocyfrowe sumy na POLIN, nie zastanawiając się szczególnie czy ta sprawa mimo bycia oczywistą dla większości kibiców Wisły jest warta tłumaczenia normalsom, kaszkietom i wiecznie oburzonym konformistom jakichś semantycznych niuansów, że wiecie, rozumiecie, ale nie o tych "żydów" tutaj chodzi. dziwi mnie wiara że w tak zhierarchizowanym spoeczeństwie wszystko dzieje się w próżni, a prawda zawsze się obroni w sądach
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.08.2023, 10:20
Mnie trochę w....ia ten fragment:
"W sprawie pojawiły się nowe okoliczności, które w ostatnich dniach próbowałem potwierdzić i przedstawić nowe fakty."
Odczytuję to jako: cośtam w tym jeszcze grzebałem, ale na ten moment nie udało mi się nic potwierdzić, więc rozsądnie będzie na dziś przeprosić.
I to słówko "pochopnie" czyli przedwcześnie, pobieżnie, też tu widzę jakieś taką lekką sugestię, że gdyby na to jeszcze poświęcił trzy dni, to by wszystko potwierdził, udokumentował i byłoby cacy.

Wiadomo, że poczułbym się usatysfakcjonowany dopiero, gdyby się własnoręcznie wysmarował gównem i tak siedział na Rynku tydzień, ale prawdę powiedziawszy to bardziej mi się podobał stan jak siedział dwa dni w norze i się nie odzywał, niż to oświadczenie i przeprosiny na zasadzie: przepraszam, bo muszę, sprawa załatwiona, nic się nie stało, nie ma problemu.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2023, 15:11
Komar dał głos: https://www.meczyki.pl/newsy/kevin-k...ywiad/219837-n

Jutro ciąg dalszy telenoweli: https://twitter.com/WarzochaKamil/st...44199664632133
Tym razem spojrzenie drugiej strony.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.08.2023, 18:24
Chłopu grożą zarzuty ze 157 albo nawet 156 KK (kwestia jak się chłopu ta szczeka zrośnie) do tego 233. Dziwne, że klub mu jeszcze nie zabronił wypowiedzi w mediach. Z tego co wiem to oboje zgłosili zawiadomieni o popełnieniu przestępstwa więc tu raczej prokurator wchodzi w grę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.08.2023, 21:03
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...szyc-maczetami

Czy taka forma "sprostowania" to jest standard?
Ale te farmazony dalej można czytać. Czy te debile z WP nie rozumieją, że kłamliwy tekst powinien zniknąć?

To jest jakiś kabaret.

A co do "wyjaśnień". Winni teściowie i dziewczyna która nie poznała byłego chłopaka , a strażakom którzy chcieli załatwić sprawę do końca, powiedziała że już załatwione. A ten siedział sobie około 5 minut i czekał na wp...ol. Jaki on biedny.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 31.08.2023 o godz. 21:26.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.08.2023, 22:44
W sumie żal mi go, bo dostał w....... za .... wie co w sumie - był w złym miejscu o złym czasie. Tylko po co w takim razie nagadał kilka dni Jadczakowi, że to zemsta z baraż? Przecież to właśnie od tamtego artykułu jest smród. Powiedziałby że został zaatakowany przez bandę z nieznanych mu przyczyn i wszyscy by mu współczuli, zamiast wyzywać od kłamców.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 01.09.2023, 08:22
No dobra, ale jak dorwało cię 20 ludzi, to nie było widać śladów bójki?

Było widać. Miałem sine ucho...

Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/kevin-k...ywiad/219837-n

Hehehe
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.09.2023, 08:37
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale te farmazony dalej można czytać. Czy te debile z WP nie rozumieją, że kłamliwy tekst powinien zniknąć?

To jest jakiś kabaret.

A co do "wyjaśnień". Winni teściowie i dziewczyna która nie poznała byłego chłopaka , a strażakom którzy chcieli załatwić sprawę do końca, powiedziała że już załatwione. A ten siedział sobie około 5 minut i czekał na wp...ol. Jaki on biedny.
Sprawa gorzej wygląda, bo on ma złamany kciuk, a drugi koleś - szczękę. Raczej łatwo prześledzić kto kogo, a podobno dostał nie ten co trzeba bo Komarenko źle przycelował.
I umówmy się - jakby go kilka odób napadło to by dostał bęcki, więc cała ta jego historia to nonsens.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.09.2023 o godz. 08:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.09.2023, 09:04
miałem lekko współczująco napisać że po karierze (czyli zamiast zarabiac 5 cyfrowa kwote miesiecznie czeka go normalne życie) , ale FAME przyjmie go z otwartymi rękami , więc z głodu nie zginie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.09.2023, 10:20
Gościu niedojebany i tyle. Zamiast sprawę starać się wyciszyć to poszedł nafarmazonić do mediów. Pewnie myslał, że kibole + Jadczak to będzie 100% pewne alibi. Może się bał, że tamten pierwszy złoży zeznania.

Tak czy siak, ze sprawy, która myślę, że mimo wszystko mogła ujść mu na sucho, odjebał teatrzyk na cały kraj (farmazonienie) i teraz każdy mu patrzy na ręce. Jak już to większe konsekwencje poniesie za ten cyrk niż za bójkę.

PS Mógłby za karę do nas przyjsc bronic, za darmo
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 01.09.2023, 10:41
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Gościu niedojebany i tyle. (...' odjebał teatrzyk na cały kraj (farmazonienie) i teraz każdy mu patrzy na ręce. Jak już to większe konsekwencje poniesie za ten cyrk niż za bójkę.

PS Mógłby za karę do nas przyjsc bronic, za darmo
Cyrk na całą Europę (bodaj BBC, jakieś gazety hiszpańskie). Wydaje mi się, że może mieć duże problemy finansowo/prawne, i to z kilku stron: Puszcza (jeśli się okaże, że złamał postanowienia kontraktu), Wisła (straty wizerunkowe), prokuratura.

Z drugiej strony: 2,5 roku temu inny kopacz, Wojtkowski, uciekał przed policją, za co grozi kilka lat odsiadki, i chyba nadal włos mu z głowy nie spadł. Więc jeśli Komar kiedyś jednak zawita na R22 jako piłkarz, będzie ciepło powitany
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 01.09.2023, 15:05
No to Lechia jedzie z jadczakiem, brawo!

https://weszlo.com/2023/09/01/lechia...-wiarygodnosc/

Ciekawe co na to nasz Jarek...
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Od: 05.2009

Stary 01.09.2023, 15:27
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Cyrk na całą Europę (bodaj BBC, jakieś gazety hiszpańskie). Wydaje mi się, że może mieć duże problemy finansowo/prawne, i to z kilku stron: Puszcza (jeśli się okaże, że złamał postanowienia kontraktu), Wisła (straty wizerunkowe), prokuratura.

Z drugiej strony: 2,5 roku temu inny kopacz, Wojtkowski, uciekał przed policją, za co grozi kilka lat odsiadki, i chyba nadal włos mu z głowy nie spadł. Więc jeśli Komar kiedyś jednak zawita na R22 jako piłkarz, będzie ciepło powitany
Ale jakie problemy finansowe on ma mieć ze strony Wisły? Przecież to nie on stworzył to "dzieło" na wp.pl, które potem było kolportowane dalej.

A Wojtkowski przecież jest już po wyroku.
Ostatnio edytowane przez wislak2119 : 01.09.2023 o godz. 15:29.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.09.2023, 15:34
Cytat:
Ciekawe co na to nasz Jarek...
Hmm, no cóż... Generalnie to nie chce mi się tego czytać, jebać Putina i Rosję za tę wojnę ale udawanie przed debili dla debili, że tylko ludzie podejrzani mają związki z Rosją to czyste kurestwo.
Politycznie poprawny świat idiotów, w sytuacji gdy cały świat jakoś tam nadal powiązany biznesowo jest z Rosją, jak nie bezpośrednio, to pośrednio, chłapiąc np. gaz z Turcji, która ma go od Rosji.

Pojebało się tym ludziom w głowach od rozpuszczania propagandy.

To jest to samo co tekst o pobiciu Komara. Nawet gdyby to zrobili kibole i tam z maczetami go gonili, to jeśli motywem była by dziewczyna, to po .... to wiązać z kibicowaniem. To, że jest jakaś bojówka to nie znaczy, że wszystko co robią czy to w swoich biznesach narkotykowych czy wyjasnianiu spraw miłosnych musi być zrobione na tle kibicowskim. To tak jakby powiedzieć, że Jadczak jak idzie srać rano, to robi to dla gazety, żeby zaznaczyć, ze jest dziennikarzem.

Jak już ktoś ma taką paranoję, że wszędzie widzi kibolstwo albo sponsorowanie wojny albo udaje, że wszyscy się odcięli od Rosji w imię zasad, to ma dobrze w głowie najebane.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.09.2023, 16:11
Jadczak wmieszał w to Wisłę Kraków bo to medialnie potężna nazwa. Jedna z trzech, czterech największych marek piłkarskich w Polsce. Z automatu miał zasięgi i to międzynarodowe. Opłacało się wp.pl nawet jeśli trzeba było potem delikatnie się pokajać.

Komar wmieszał w to Wisłę bo jest debilem, myślał pewnie że temat pójdzie w eter i przycichnie, a tu prezes PZPN do niego dzwonił, wszystkie portale na jedynce dały, BCC napisało... Teraz już się tego odkręcić nie da.
Jakby powiedział że to od Hutnika albo Niecieczy dostał to by sprawa pewnie przyschła, bo kogo tak naprawdę w Polsce to obchodzi. Ale Wisła, chuligani Wisły - za mocno wjechali.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 01.09.2023, 16:17
Tylko, że Jadczak przesadził, bo mógł to, że tak powiem lekko powiązać z Wisłą i kibicami. Dodał głupoty o maczetach, krzyczeniu, że to za baraże. Gdyby napisał, że tam był ktoś z chuliganki i "przypadkowo" w.......ił Komarowi, to teza, ze jak zawsze źli kibole rozrabiają, by się obroniła, albo, że chcieli w.......ić a Komar się bronił.

Także zbłaźnił się Jadczak i sam się wysunął na ostrzał, ubarwiając historię do przesady.
drozd:
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.09.2023, 17:00
Według mnie informatorami Jadczaka byli działacze Puszczy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.09.2023, 17:39
Majdan mówi jak było na prawdę

https://www.youtube.com/watch?v=KuYLQr5yYLM
Odpowiedz cytując
wislak2119
Member

Od: 05.2009

Stary 01.09.2023, 18:09
Niestety - po obejrzeniu materiału weszło - wszystko wskazuje na to, że Komar ewentualny zarzut dostanie za nieumyślne spowodowanie uszczerbku.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.09.2023, 20:32

bandyta jak nic, chyba za konkretny na MF, wyglada mi na sharksa XD
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 01.09.2023, 20:45
jest watek kibicowski, ex baby komara to kibol, z tymże nie Wisły a RKS HUWDU (dumy curvix)

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 01.09.2023, 21:58
No nie powiem, z każdym dniem sprawa dla Komara wygląda coraz gorzej. It's over dla chłopa.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 14.09.2023, 13:54
https://krknews.pl/zamieszanie-wokol...86cH7stE610h2A

Jarek, piaskownica. Nie masz racji! Ja mam racje!! Odszczekaj publicznie! To nie Ewka zerwala tylko sama się urwała!

Ja .......e.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 16.09.2023, 19:54
Czy Jaro, skoro nie wie co zrobić z Sobolem, zrobi coś z klubami, które łamią prawo PZPN? Czy dalej głowa w piasek?

https://www.goal.pl/1-liga/kolejny-k...ialej-gwiazdy/

https://prawosportowe.pl/a/zasady-pr...h-pilki-noznej

Cytat:
Zgodnie z przepisem par. 1 Uchwały nr II/85, Klub drużyny gospodarza ma prawo nie przyjmować zorganizowanej grupy kibiców drużyny klubu gościa tylko i wyłącznie na podstawie odpowiednich, zgodnych z przepisami prawa powszechnego, decyzji właściwych podmiotów państwowych lub samorządowych, a także na podstawie decyzji odpowiednich organów PZPN.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.09.2023, 20:04
To, że legendy mają wyjeb** to wiadomo (kapucha się liczy tylko), trener pozorant z głupkowatym uśmieszkiem wraz "profesjonalnym" sztabem mają w dupie kibiców, teraz nawet inne kluby robią z Wisły klub "mem". Co na to nasz kochany prezes? (udaje, że nie widzi tak jak inne rzeczy?).
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 18.09.2023, 16:08
U Ryszki dzisiaj stypa, nawet Karcz nie wierzy już w Sobolewskiego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów