The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
limbo1906
Junior Member

Od: 06.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2023, 19:00
"on zawsze realizuje jako cyngiel czyjeś zlecenie"
A czyje zlecenie realizował jak pisał o Sharksach?
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 24.08.2023, 19:52
OSC.N. napisał(a):Wyświetl post
MaLk,

popełniłem ten wpis na forum, bo jeden z Użytkowników zarzucił mi, iż mogłem skłamać w swoim poprzednim wpisie. Pewnie powinienem był to zostawić, bo w obecnej sytuacji jakikolwiek wpis osoby jakkolwiek związanej z Klubem wywołuje krytykę i falę oskarżeń bez względu na merytoryczną zawartość wypowiedzi. Trudno, sam sobie jestem winien.

Nie jestem stałym czytelnikiem tego forum, jednak widziałem co najmniej kilka Twoich wpisów i mam Cię za osobę inteligentną. Nie sądziłem, że będę akurat Tobie musiał tłumaczyć dlaczego w taki a nie inny sposób sformułowałem swoją wypowiedź.

Jarosław Królewski podając powody odrzucenia oferty Inwestora podał te, które uznał za stosowne oraz takie, które mógł podać do publicznej wiadomości. Nie jest przecież powiedziane, że nie było innych, o których nie mógł informować. Niestety wiele osób znając tylko wycinek sytuacji uważa, że ma prawo wozić się po innych jak "po burej suce". Na tym forum na wiele zadawanych pytań te same osoby same sobie odpowiadają tworząc własny świat i uważając, że daje im to podstawy do mieszania z błotem innych.

Ja wiem, że zaraz padnie zarzut, że ludzie muszą się domyślać, bo Klub nie informuje rzetelnie o wszystkich faktach. I tak jest, i tak będzie. Wiele informacji jest sferą tajemnicy przedsiębiorstw i jeżeli taka jest ich wola, to nie mogą być ujawniane. Rozumiem, że Klub piłkarski jest szczególnym przypadkiem przedsiębiorstwa i ma tysiące różnych interesariuszy, którzy są zainteresowani często najdrobniejszymi szczegółami działalności, ale nie zmienia to faktu, że jako Spółka musi też chronić dane wrażliwe swoje i swoich partnerów biznesowych. To jest kwestia balansowania między wiarygodnością i zaufaniem wśród swoich kibiców, a tym samym wśród partnerów biznesowych, a nie zawsze idzie to w parze. Prezes Królewski i tak moim zdaniem za często ujawnia wiele informacji, których w moim odczuciu nie ma potrzeby ujawniać i często spotyka się za to z moją krytyką.

Nie odbieram nikomu prawa do krytyki. Patrząc na sytuację sportową drużyny jest ona uzasadniona i pewnie na każdego przedstawiciela Wisły, w tym mnie ta odpowiedzialność po części spada. Nie boję się krytyki jeżeli jest ona merytoryczna. Jeśli ktoś chce wskazać mój błąd lub zaniechanie, to niech je wskaże, ale nie godzę się na rzucanie oskarżeniami czy to w moją stronę, czy jakiegokolwiek innego reprezentanta Klubu tylko dlatego, że sytuacja sportowa jest niezadowalająca i "kibic ma prawo być wku...ony". Ja też jestem kibicem, myślę, że dłużej od niejednego z Was i też mnie ta sytuacja boli, ale nie jestem w stanie przyjąć jako normalnej sytuacji, kiedy dla ogółu jedyną retoryką do przyjęcia są teksty "Królewski ch.j" albo "Sobol - wyp....alaj", a jakikolwiek inny wpis, który się w tę retorykę nie wpisuje ma świadczyć o działaniu na szkodę Wisły.

Nie rozumiem też sytuacji, że cokolwiek, gdziekolwiek się nie dzieje, to jest to zawsze problem Wisły i wina osób będących w Wiśle. W Lechii Gdańsk pojawił się problem natury reputacyjnej obecnego właściciela i kibice Lechii bronią tego właściciela, natomiast kibice Wisły w tej samej, de facto niepowiązanej sprawie na właścicielu Wisły wieszają psy. Wystarczy nie spełniać sportowych oczekiwań i każde oskarżenie, każda inwektywa dla wielu jest uzasadniona.

Wiem, że to trudne jak się spogląda na tabelę, ale życzę wszystkim chłodniejszych głów.

Oskar Niezabitowski, Socio nr 23, Członek Zarządu TS Wisła Kraków S.A.
Gdyby nasz „krulewicz” trzymał gębę na kłódkę i nie lansował się po tt to tej gownoburzy by nie było. Zreszta innych wpadek „krulewcza „ rownież. Wyłączcie lansikowi internet i będzie z korzyścią dla klubu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.08.2023, 20:43
Dziwi to zabetonowanie w klubie, szczególnie Socios. Przecież nikt nie mówi, że Królewski ma się spowiadać przed każdym, zdradzać tajne rzeczy itp

Po pierwsze, to on sam narzucił narrację o transparentności i tworzeniu klubu jak nigdzie indziej na świecie. Dziwne, że jak mu nie wychodzi to jest krytykowany? Dziwne, że ktoś ma czelność po nim jechać jak mija się z prawdą i leje wodę?

Nie wiem czy to jest specjalnie oficjalne wypuszczane info przez ludzi z Socios, czy pełne zaślepienie i układ jak za najlepszych czasów... Tu nikt nikogo nie rusza, no chyba, że trzeba było jebać Hyballę czy Obidzińskiego.

A udawanie przez np. Oskara, że ktoś się czepia Królewskiego bo wyniki są słabe to jakaś abstrakcja.
Wyniki to tak na prawdę tło całej sprawy oraz konsekwencja jego cyrku "lizaczy" po jajach.

Co najwazniejsze:
1. Królewski przejął klub bo miał inwestora. Później puścił bajkę, że ten inwestor ble ale jest kilku kolejnych i on dopnie transakcji prędzej czy później.
Zaraz minie rok od przejęcia klubu. Inwestora nie ma, przejęcia nie ma, a w klubie jest co raz większy burdel.

2. To Królewski rozpętał cyrk z inwestorem. Po co? To on zaczął gadać o przejęciu klubu, upubliczniać ten temat. Po to żeby zrobić z tego wielomiesięczny tasiemiec, zakończony lakonicznym oświadczeniem, gdzie nie mogło zabraknąć odwołań do przeczuć, serduszka i dobra Wisły

3. To Królewski zaczął mówić o inwestorze, a później zaczął mówić, żeby o nim nie mówić, bo tylko debile mówią na takim etapie rozmów i sezonu o takich sprawach

4. To Królewski powiedział, że inwestor jest sprawdzony, w 100% pewny i że rozmowy trwają. Jednego dnia to powiedział, a na drugi dzień, że jego intuicja mówi, że to nie to

5. Żeby na trzeci dzień powiedzieć, że w sumie nie ma 6-12 baniek w budżecie, on takiej kasy nie ma i jakoś to będzie.

Sytuacja jest tak paradoksalna, że aż śmieszna. Gołodupiec (oczywiście w skali zabawy we właściciela klubu, który powinien mieć możliwość sypania milionami co i rusz), bez kasy, gada, obiecuje, robi zamieszanie, bajeruje, po to żeby na koniec powiedzieć, że trochę jest lipa ale jakoś to będzie, po drodzę finanse lecą na łeb na szyję, wyniki sportowe jeszcze gorzej, a on dalej plecie, że sztab będzie pracował do końca sezonu i ...., żeby za tydzień powiedzieć, że czas na głęboką analizę sytuacji.

Typ się skompromitował i w....ienie na niego będzie dopóki nie odkręci całego tego cyrku. Smutne jest tylko bronienie go przez ludzi, którzy właśnie pierwsi powinni trzymać rękę na pulsie i się w tańcu nie .......ić. Oczywiście nikt nie marzy o gonieniu go z klubu maczetami ale sygnał powinien być prosty, w stylu "majaczyłeś, że panujesz nad sytuacją to to pokaż, odrzuciłeś inwestora pewnego, który dysponował kasą, to teraz działaj, bo to Ty odjebałeś".
A tu co i rusz pełna obrona gościa, który niestety, jak się okazuje wiele dla Wisły nie zrobił. Nawet mimo chęci i walki na początku, jest spadek, brak awansu, brak kasy, a to prędzej droga do upadku niż ekstraklasy. Co oczywiście nie przeszkadza przez 5 lat majaczyć i być celebrytą w internetach, bo kto bogatemu zabroni

W Wiśle dzieje się źle, a tu udawanie przez Królewskiego, Sobola czy Socios, że jakieś zjeby na forum puszczają wodze fantazji.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 24.08.2023, 20:47
Tego bełkotu nie ma nawet co komentować.

Zniszczyli Wisłę, zmarnowali ostatnie lata i jeszcze są urażeni.

Wisła od czasów obalenia Cupiała to stan umysłu.

SKWK też miało podobną narrację.

Przykład Wisły i fałszywego odnowienia najlepiej pokazuje, że bez silnej presji zewnętrznej to nie mogło się udać i nie udało się w rzeczywistości.

Jeszcze tylko brakuje, aby ktoś wzorem legendy SKWK Patryka wysyłał na Cracovię.

Przyszliście w zasadzie na gotowe, bo inni zrobili te najważniejsze rzeczy (Leśnodorski, Jadczak, Obidziński, władze ligi).

Mieliście autostradę do odbudowy Wisły.

Już na samym początku 2019 r. Jarek Królewicz nie wychodził z mediów, obiecywał inwestorów.

Dzisiaj, powinni być jedno pytanie.

Co jest waszym celem?

Ostateczny upadek Wisły po tych wszystkich zatrudnionych legendach, wujkach, braciach, wnuczkach, itp.?

Oddać Wisły nie zamierzacie jak doskonale wiadomo.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 24.08.2023 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 24.08.2023, 21:02
Mam wrażenie, że JK to bliżej niż dalej do Janoszek, a wszyscy którzy nie zagłębiają się w szczegóły są jak Ci dziennikarzy, którzy pracowali przy Janoszek , którym nic im się nie chciało sprawdzać, we wszystko ślepo wierzyli.

Prawda jest taka, że JK lansuje i gada jaki jest zajebisty i robi wszystko lepiej od innych... ta...
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 24.08.2023, 21:06
Królewski to wariat, jego leczyć trzeba. Jak można w ten sposób postrzegać sport. To nie jest normalne. Algorytmy, wykresy, analizy i żadnych z tego wniosków. Z nim u sterów nie ma szans na awans
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.08.2023, 21:12
Streści ktoś dzisiejsze spotkanie z Prezesem?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.08.2023, 21:16
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Streści ktoś dzisiejsze spotkanie z Prezesem?
1. Kiko nie zostanie trenerem pierwszej drużyny
2. W poniedziałek zebranie zarządu, na którym będą podejmowane decyzje bez względu na wynik meczu z Arką (xD)
3. Mamy na stole 3 oferty za Krzyżanowskiego, są pertraktacje z jego rodzicami nt. przyszłości

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.08.2023, 00:18
No dobra. Popcorn mi się skończył, chwilę czasu znalazłem, to pora jechać z tą furą gnoju, którą (chyba) nieświadomie wysypałeś Oskarze.

1) W swoim ostatnim wpisie piszesz wprost "MY PRZEDSTAWICIELE WISŁY".
I tutaj jest podstawa naszych różnic i podstawa mojego ataku na ciebie i serka.
Otóż wy nie po to poszliście do RN żeby być Z NIMI, ale żeby ICH KONTROLOWAĆ. Nie być Z NIMI. Być organem kontrolującym.
Tymczasem dosyć szybko i gładko staliście się NIMI.

I to jest dramat, większy od tego, co robi obecnie odklejony z Wisłą. A wiesz czemu? Bo robi tak, ponieważ jedyny podmiot, który mógłby go w jakikolwiek skontrolować i powiedzieć 'hola, hola kolega, zapędzasz się" stał się jego przystawką jak niegdyś LPR był przystawką PiSu. Wiesz jak skończyła LPR? wy skończycie dokładnie tak samo. Różnica polega na tym, że tam się wszyscy rozeszli w różne strony i spoko. A Wisła jak upadnie to będzie to wasza odpowiedzialność.

W sumie to teraz już wiem czemu serek miał piane na pysku na widok moich postów. Po prostu przejrzałem waszą uległość wobec odklejonego, a w sumie ta świadomość może uwierać jeśli jesteś w pozycji uległego. Tylko czemu nie macie jaj, aby Socios było niezależną i samodzielną organizacją kibicowską?

Smutne.

Piknik podsumował w sumie was bardzo celnie. Może odpowiesz jak się odnosisz do zadłużenia klubu na dodatkowe 25 mln złotych w dwa lata? 18-19 to Twoja odpowiedzialność również. Nie tylko odpowiedzialność przed własnym sumieniem.
Słuchamy,

2) Pycha kroczy przed upadkiem.
Dwuznacznie wypowiedzi o inteligencji jednego z bystrzej piszącego forumowicza (MaLk) to właśnie pokaz takiej pychy i lekceważenia.
Zresztą oba te posty pokazują jak bardzo głęboko w poważaniu masz przeciętnego kibica.
Uświadomię cię w czymś, bo chyba już sodówka od zajmowanego stanowisko zasłoniła zdrowe myślenie.
W momencie, kiedy wy (pozwól, że tak będę tytułować, bo sam już postawiłeś się w jednym szeregu z odklejonym) sięgneliście po pieniądze kibiców sprzedając im akcję zyskaliście kilkanaście tysięcy akcjonariuszy, którzy mają prawo znać odpowiedzi na kluczowe pytania. Takim kluczowym pytaniem jest czy to MADA chciało kupić klub i dlaczego do tej sprzedaży nie doszło. Podchodząc do jakichkolwiek rozmów z kimkolwiek powinniście wyjaśnić oferentowi specyfikę sytuacji Wisły i akcjonariatu i podkreślić, że ogromną wartością Wisły są jej kibice i dlatego pewien zakres transparentności musi być utrzymany, a jeśli to przeszkadza to pozdrawiamy i życzymy powodzenia gdzieś indziej.
Tymczasem z twoich wypowiedzi wybija, że o niczym nikogo nie trzeba informować. I zasadniczo bym się z tobą zgodził, gdyby nie jeden drobny fakt. odklejony klub przejął za 1666 zł (nie wiemy na jakich warunkach Jażdżyński przekazał swoje udziały). I tyle jest jego wkładu finansowego w klub. Cała reszta to pożyczki, o które się upomni kiedy będzie z klubu wychodził. Gdyby odklejony bawił się za swoje? Spoko, nie musi informować. Ale nie bawi się za swoje tylko za klubu pieniądze. Generuje potworne długi, jakich nawet sharakany nie zrobiły. A ty stoisz, patrzysz, i się nic a nic nie odzywasz. Mało tego. Twierdzisz, że nie należy o czymkolwiek informować Jesteś człowieku całkowitym zaprzeczeniem osoby, która powinna być na stanowisku na którym jesteś i podejrzewam, że nie jeden Socios czytająć twoje wypociny drapie się po głowie i myśli sobie " że co ....a?"

3) ściema goni ściemę
Piszesz, że odklejony podał takie powody jakie podać mógł. Te, których nie mógł, np o reputacji czy pochodzeniu kasy podać nie mógł.
Po co w marcu wyskoczył jak filip z konopii, że inwestor jest super hiper mega fantastyczny i klekajcie narody zobaczycie gdzie Wisła będzie? Przecież już wtedy musieliście być po sprawdzeniu tego kontrahenta, wiedzieć jakie są jego fuckupy. A jeśli nie to, jest to totalna kompromitacja Ogólnie, nie wiem czy masz tego świadomość, ale posłałeś pocałunek "śmierci" (takiej "działaczowskiej" a nie zyciowej, dla jasności, bo mi zaraz coś serek zarzuci czego nie napisałem haha ) Jarkowi. Sobie w sumie też. Uwiarygodniłeś, że kibice byli mamieni bzdurami. I robiliście to całkiem świadomie. Zasadniczo nie ma znaczenia, który z was. Czy ty w swoim oświadczeniu z okoły 36 strony (dzięki serek) czy odklejony pierdząc kocopoły przez 2 miesiące na temat inwestora, którego nie ujawniliście i nie podpisaliście. Wy no, bo przecież postawiłeś się w jednym szeregu z prezesem.

4) Pokrętna logika
Nie napisałem nigdzie, że inwestorem było MADA, no i nigdzie też nie napisał, że to nie było MADA Taka jest logika jednego z fragmentów
Już MaLk celnie wypunktował. Jeśli to nie było MADA to możesz swobodnie negować, bo nie masz z nimi żadnej umowy o poufności. Jeśli to jest MADA to nie możesz nic powiedzieć

Druga część pokrętnej logiki: nigdzie nie napisałem, że inwestor został zweryfikowany pozytywnie, ani negatywnie. No i jest opcja pośrednia, że trochę tak a trochę tak.

No, ale chyba kolega oskar cierpi na demencję, ewentualnie ma problemy z pamięcią, bo wyleciały z głowy wypowiedzi swojego brata ramię w ramię jareczka, który jasno i klarownie i to nie raz i nie dwa powiedział, że inwestor jest sprawdzony, jest super, kładzie grubą kasę na stół i w ogóle co to nie będzie z tym inwestorem.
Zapomniał kolega ? Szukać linków do wypowiedzi? Do nagrań?

Na więcej za specjalnie nie mam już dziś siły. I zresztą nie chcę się już za bardzo nad tobą znęcać. Po części to ci nawet współczuje tego w co się wrąbałeś. Wyszedłeś tutaj na obrońcę decyzji jarka, w sumie sam się w tą rolę ubrałeś. I być może nawet bronisz człowieka, z którym się w tej kwestii kompletnie nie zgadzałeś. Dlatego będzie ostatni fragment.

5) Jazda jak po burej suce.

Właśnie z powodu wszystkiego, co napisałem powyżej jazda po was jak po burej suce jak najbardziej się wam należy.
Powyżej mamy wyjaśnioną waszą bierność (Socios) na dramatyczne sytuacje w historii Wisły.

Nie zareagowaliście na spadek.
Nie zareagowaliście na brak awansu.
Nie reagujecie na potworne zadłużanie Wisły, które to zadłużanie zaraz może się okazać przyczyną braku możliwości znalezienia kontrahenta, który da temu klubowi jakąkolwiek przyszłośc.
Włączyliście się w szopkę związaną ze sprzedażą klubu.

Klub jest na równi pochyłej, a wy nadal milczycie.

Czemu milczycie ? Bo wy to ONI. Idziecie ramię w ramię. Przyznałeś nam to w swoich postach. ty nigdy nie powinieneś być przedstawicielem Wisły! ty miałeś obowiązek być przedstawicielem tysięcy kibiców, którzy ci zaufali. A tak na prawdę w parszywy, brudny sposób wykorzystałeś tych tysięcy ludzi, żeby się stać NIMI.
Ultra obrzydliwe i brzydzące mnie postępowanie.
No... teraz to mi się dopiero ulało. Ale ktoś to w końcu powinien był napisać czarno na białym.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.08.2023, 08:09
MaLk,

popełniłem ten wpis na forum, bo jeden z Użytkowników zarzucił mi, iż mogłem skłamać w swoim poprzednim wpisie. Pewnie powinienem był to zostawić, bo w obecnej sytuacji jakikolwiek wpis osoby jakkolwiek związanej z Klubem wywołuje krytykę i falę oskarżeń bez względu na merytoryczną zawartość wypowiedzi. Trudno, sam sobie jestem winien.

Nie jestem stałym czytelnikiem tego forum, jednak widziałem co najmniej kilka Twoich wpisów i mam Cię za osobę inteligentną. Nie sądziłem, że będę akurat Tobie musiał tłumaczyć dlaczego w taki a nie inny sposób sformułowałem swoją wypowiedź.

Jarosław Królewski podając powody odrzucenia oferty Inwestora podał te, które uznał za stosowne oraz takie, które mógł podać do publicznej wiadomości. Nie jest przecież powiedziane, że nie było innych, o których nie mógł informować. Niestety wiele osób znając tylko wycinek sytuacji uważa, że ma prawo wozić się po innych jak "po burej suce". Na tym forum na wiele zadawanych pytań te same osoby same sobie odpowiadają tworząc własny świat i uważając, że daje im to podstawy do mieszania z błotem innych.

Ja wiem, że zaraz padnie zarzut, że ludzie muszą się domyślać, bo Klub nie informuje rzetelnie o wszystkich faktach. I tak jest, i tak będzie. Wiele informacji jest sferą tajemnicy przedsiębiorstw i jeżeli taka jest ich wola, to nie mogą być ujawniane. Rozumiem, że Klub piłkarski jest szczególnym przypadkiem przedsiębiorstwa i ma tysiące różnych interesariuszy, którzy są zainteresowani często najdrobniejszymi szczegółami działalności, ale nie zmienia to faktu, że jako Spółka musi też chronić dane wrażliwe swoje i swoich partnerów biznesowych. To jest kwestia balansowania między wiarygodnością i zaufaniem wśród swoich kibiców, a tym samym wśród partnerów biznesowych, a nie zawsze idzie to w parze. Prezes Królewski i tak moim zdaniem za często ujawnia wiele informacji, których w moim odczuciu nie ma potrzeby ujawniać i często spotyka się za to z moją krytyką.

Nie odbieram nikomu prawa do krytyki. Patrząc na sytuację sportową drużyny jest ona uzasadniona i pewnie na każdego przedstawiciela Wisły, w tym mnie ta odpowiedzialność po części spada. Nie boję się krytyki jeżeli jest ona merytoryczna. Jeśli ktoś chce wskazać mój błąd lub zaniechanie, to niech je wskaże, ale nie godzę się na rzucanie oskarżeniami czy to w moją stronę, czy jakiegokolwiek innego reprezentanta Klubu tylko dlatego, że sytuacja sportowa jest niezadowalająca i "kibic ma prawo być wku...ony". Ja też jestem kibicem, myślę, że dłużej od niejednego z Was i też mnie ta sytuacja boli, ale nie jestem w stanie przyjąć jako normalnej sytuacji, kiedy dla ogółu jedyną retoryką do przyjęcia są teksty "Królewski ch.j" albo "Sobol - wyp....alaj", a jakikolwiek inny wpis, który się w tę retorykę nie wpisuje ma świadczyć o działaniu na szkodę Wisły.

Nie rozumiem też sytuacji, że cokolwiek, gdziekolwiek się nie dzieje, to jest to zawsze problem Wisły i wina osób będących w Wiśle. W Lechii Gdańsk pojawił się problem natury reputacyjnej obecnego właściciela i kibice Lechii bronią tego właściciela, natomiast kibice Wisły w tej samej, de facto niepowiązanej sprawie na właścicielu Wisły wieszają psy. Wystarczy nie spełniać sportowych oczekiwań i każde oskarżenie, każda inwektywa dla wielu jest uzasadniona.

Wiem, że to trudne jak się spogląda na tabelę, ale życzę wszystkim chłodniejszych głów.

Oskar Niezabitowski, Socio nr 23, Członek Zarządu TS Wisła Kraków S.A.
Co za żałosna i (jak w sumie wspomniano) przeciwskuteczna propaganda, próbująca przedstawić wszystkich kibiców jako rozemocjowanych kretynów.

Nie jest prawdą, że krytyka Królewskiego i Sobolewskiego przez kibiców to jedynie wypadkowa wyników. Ba - ja sam krytykowałem naszego pseudotrenera kiedy był na szczycie wiedząc że przy takich brakach taktycznych i żenującej grze obronnej nie awansujemy. Krytykowano sposób rozgrywania SFG, przejście z obrony do ataku, samą grę obronną, brak schematów rozegrania (czekanie aż Fernandez coś wymyśli to jednak nie schemat)... Długo by wymieniać. Robiłem to na chłodno, kiedy inni patrzyli tylko na wyniki.

Podobnie w przypadku Królewskiego: krytykowano go tutaj za zadłużanie klubu, zostawienie nieudolnego trenera i sztabu, kretyńską politykę informacyjną. Sama zaś krytyka rezygnacji z inwestora nie miałaby miejsca gdyby tylko on sam lub ktokolwiek przy nim kontrolował jego uzależnienie od mediów społecznościowych i płytkiej, tymczasowej walidacji jaką dają. Nie jestem psychologiem, ale nie trzeba być żeby widzieć jaki Królewski ma problem i co gotów jest zrobić dla łapek w górę i wirtualnego poparcia.

Wspaniałomyślnie "nie odbierasz nikomu prawa do krytyki". Wzruszyłem się. A mógłbyś gdybyś chciał?

I teraz, kiedy ta krytyka się sprawdza, długi rosną, poziom gry wskazuje raczej na walkę o utrzymanie niż rojenia o awansie (pozycja w tabeli to tylko wypadkowa wielu czynników i nie musi być w krótkim okresie miarodajna, ale w naszym wypadku niestety jest) - pojawiasz się tutaj i łaskawie obrażasz inteligencję wszystkich co bardziej inteligentnych kibiców.

Mimo wszystko dziękuję za ten post, pokazuje on doskonale nędzę intelektualną Socios i w klubie. Teraz już wiemy czego się spodziewać - niczego dobrego.

Czasami jednak lepiej milczeć i być uważanym za idiotę niż zabrać głos i rozwiać resztkę wątpliwości...

P.S. Mam wyrzuty sumienia ponieważ chciałem żeby Socios zabrało głos. Przepraszam, nie byłem świadomy o co proszę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.08.2023 o godz. 08:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 25.08.2023, 08:36
Po przeczytaniu tego

Uważam, że jednak jest coś w tym co napisał @skarabeus poniżej

skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Czemu milczycie ? Bo wy to ONI. Idziecie ramię w ramię. Przyznałeś nam to w swoich postach. ty nigdy nie powinieneś być przedstawicielem Wisły! ty miałeś obowiązek być przedstawicielem tysięcy kibiców, którzy ci zaufali. A tak na prawdę w parszywy, brudny sposób wykorzystałeś tych tysięcy ludzi, żeby się stać NIMI.

Pozostaje jeszcze pytanie czy, aby na pewno przedstawiciel Socios został delegowany do RN, aby robić to co napisał...

Spoko bawcie się... w końcu nic się nie stało to tylko 1 liga i gigantyczne długi, a przedstawiciel Socios zajmuje się w radzie rozmowami z JK co za dużo powiedział w internecie...

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.08.2023, 08:42
Ale jedno trzeba chłopowi przyznać - dolał benzyny do ognia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 25.08.2023, 10:21
Problem jest z JK. Za duzo gada, za duzo go w internecie, .......i swoje kocopoly, powie a, ale nie powie b. Pozniej ludzie wymagaja od innych zeby sie tlumaczyli za niego. Siedzialby cicho, nikt nie musialby tutaj nic pisac i sie tlumaczyc. Jest jak jest. Niestety.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 25.08.2023, 10:27
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Problem jest z JK. Za duzo gada, za duzo go w internecie, .......i swoje kocopoly, powie a, ale nie powie b. Pozniej ludzie wymagaja od innych zeby sie tlumaczyli za niego. Siedzialby cicho, nikt nie musialby tutaj nic pisac i sie tlumaczyc. Jest jak jest. Niestety.
I kto ma być ten będzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2023, 10:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I kto ma być ten będzie.
To wymaga glebszej analizy
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.08.2023, 10:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ale jedno trzeba chłopowi przyznać - dolał benzyny do ognia.
*chłopu

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2023, 11:13
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
*chłopu

no nie... skoro wilk-wilkowi, wolfy-wolfowi to i chłop chłopowi
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 25.08.2023, 12:23
Paolo Urfer, prezes zarządu Lechii Gdańsk: - Lechia była naszym wyborem numer 1, gdy rozpoczęliśmy negocjacje w sprawie kupna klubu ponad rok temu. Wówczas właściciel Lechii miał wymagania, które nie mogły być przez nas zaakceptowane. Zamknęliśmy wtedy ten temat, który powrócił w pierwszej połowie bieżącego roku. Jednocześnie, nie jest tajemnicą, że rozmowy w sprawie przejęcia Śląska Wrocław i Wisły Kraków były na zaawansowanym poziomie
Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/klub-lechia...ampaign=chrome
https://sport.interia.pl/klub-lechia...ampaign=chrome

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 25.08.2023, 12:27
hahahahahahahaha
I tyle z tych wszystkich umów poufnościowych Jak to mówiłem, że taką umową można sobie cztery literki podetrzeć, to niektórzy mnie tu od amatora i kretyna wyzywali
A Urfer wychodzi i wprost mówi z kim rozmawiali

Ośmieszył was gość już do szpiku kości
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 25.08.2023, 12:28
Tak teraz mi do głowy przyszło, czy jakakolwiek umowa zabraniająca ujawnienia prowadzonych rozmów była podpisana, czy to jedynie tekst pod publiczkę...
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 25.08.2023, 12:35
klub mem

Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 25.08.2023, 12:37
Tymi umowami zawsze zasłaniają się tylko ci co mają coś do stracenia/ukrycia.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2023, 12:47
Ograniczenie poufnosciowe często zobowiązuja tylko jedna stronę do nieujawniania kontrahenta.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2023, 13:04
Smok napisał(a):Wyświetl post
Ograniczenie poufnosciowe często zobowiązuja tylko jedna stronę do nieujawniania kontrahenta.
Jak widac, tak obeznani w prowadzeniu powaznych umow i w uzywaniu emotek uzytkownicy jak skarabeusz, moga sobie z tego nie zdawac sprawy.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 25.08.2023, 14:01
Smok napisał(a):Wyświetl post
Chyba jak rolnik negocjuje z Lidlem umowę na dostawę ziemniaków lub w innym skrajnie nierównym układzie. Prowadziłem podpisywanie dziesiątek, a może już ponad setki NDA w IT i okolicach i nigdy się nie zdarzyło aby to było jednostronne zobowiązanie w tak ważnym aspekcie jak ujawnianie stron rozmów czy negocjacji.

Poważnie pisząc w przypadku równorzędnych partnerów nikt poważny nie pozwoli się wiązać tajemnicą gdy druga strona w każdej chwili może coś ujawnić. Choćby dlatego, że poważne podmioty nie mogą sobie pozwolić na takie kompromitacje jaka właśnie stała się udziałem Jarosława i wszystkich usiłujących go wspierać w tym zasłanianiu się poufnością. Jeden wywiad Ufera i cała konstrukcja w śmietniku. Wiarygodność osób zaangażowanych też.

Te próby wyparcia, że ktoś Was wodzi za nos są jednak czasami spektakularne.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2023, 14:04
Ja prowadzilem podpisywanie dziesiatek umow, glownie w branzy finansowej, w Londynie, gdzie mieszkam i dosc czesto sie zdarzalo, ze przy probie przejecia jednego podmiotu przez drugi, sprzedajacy byl zobowioazany do zachowania poufnosci umowy. Nic nadzwyczajnego.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.08.2023, 14:08
Elity, same elity
Szacuneczek!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 25.08.2023, 14:12
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Ja prowadzilem podpisywanie dziesiatek umow, glownie w branzy finansowej, w Londynie, gdzie mieszkam i dosc czesto sie zdarzalo, ze przy probie przejecia jednego podmiotu przez drugi, sprzedajacy byl zobowioazany do zachowania poufnosci umowy. Nic nadzwyczajnego.
Jak duży bank/fundusz kupuje kilka POKow pośrednictwa kredytowego to może. Jak to są dwie równoważne instytucje to śmiem wątpić.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2023, 14:17
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Elity, same elity
Szacuneczek!
You are more than welcome, sir!!!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 25.08.2023, 14:20
Na dzień dobry, pierwszy etap jakichkolwiek rozmów i podpisujesz NDA, który z góry stawia Cię w pozycji gorszego Tak, tak, dziesiątki takich umów się podpisuje, gdzie na dzień dobry robisz z siebie ubogiego krewnego

Czyli idąc waszym tokiem rozumowania, to teraz Ufer może swobodnie opowiadać o tym wobec kogo i jakie zobowiązania ma Wisła, bo jego nie dotyczy umowa o poufności
Jprdl, wy się czytacie zanim coś wyślecie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów