The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2023, 20:29
JK po raz kolejny twierdzi, że stoi murem za RS.

Załóżmy, hipotetycznie, że przegrywamy z Arką 0:5.

JK w przerwie na kadrę zmienia trenera, albo po przerwie i porażce z Miedzią 0:5, albo nawet przed końcem roku.

Czy on sobie zda wówczas sprawę, jakiego pajaca z siebie robił i zrobił? Czy jego odklejenie jest już niespotykane u nikogo innego.

Zamknij chłopcze gębę i zniknij do gabinetu.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 21.08.2023, 20:59
Coś mówił nowego? Ostatnio chyba, że się zastanawia więc tak jakby wreszcie przejrzał na oczy
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.08.2023, 21:00
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
JK po raz kolejny twierdzi, że stoi murem za RS.

Załóżmy, hipotetycznie, że przegrywamy z Arką 0:5.

JK w przerwie na kadrę zmienia trenera, albo po przerwie i porażce z Miedzią 0:5, albo nawet przed końcem roku.

Czy on sobie zda wówczas sprawę, jakiego pajaca z siebie robił i zrobił? Czy jego odklejenie jest już niespotykane u nikogo innego.

Zamknij chłopcze gębę i zniknij do gabinetu.
Jeśli ryzykuje swoje pieniądze, może robić co chce. Jego cyrk, jego małpy. Jeśli nie... Nie ma żadnego bodźca, żeby to przerwać. Zabawa za nie swoje nie skłania do pogłębionej refleksji.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 22.08.2023, 10:48
Szykuje się kolejny pokój z Królewskim na twitterze w czwartek o 20.00...

On to po prostu uwielbia.. Ja już nie mam słów. Tkwimy w układzie z człowiekiem, który jest uzależniony od zainteresowania kibiców, lików, całego zamieszania, które wywołuje. Jak to finansowo nie jebnie to nic go nie odetnie od klubu. Tylko wtedy będzie jedyna nadzieja, żeby to sprzedał komuś.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 22.08.2023, 11:52
No właśnie.
Wypada aby ktoś zadał pytanie do JK, kto w chwili obecnej będzie dokładał do budżetu.
Wiemy że ten nie bilansuje się czego skutkiem jest przyrastający dług.
To powoduje że coraz bardziej będzie brakowało żywej gotówki na bieżące wydatki.
Już w poprzednim sezonie udziałowcy wprowadzali kasę z zewnątrz.
Pytanie-skąd ją mieli?
O ile taki Kuba na pewno ma środki zarobione podczas kariery , to zasadnicze pytanie skąd kasę ma JK.
Jego firma notuje regularne straty a więc nie mógł jej pozyskać z dywidendy.
No to skąd ją ma?
Z góry informuję że moje pytanie nie jest powodowane jakąkolwiek wścibskością ale troską o przyszłość naszego klubu
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.08.2023, 12:12
jak to jebnie
i wylądujemy pod światłym przywództwem w 3 o pardon w drugiej lidze

to laiki, pokoiki i wszystko się skończy

nic nie będzie

tak jak przepowiedział wieszcz

ps. i wszystko idzie w tą stronę zresztą...
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.08.2023, 08:58
https://magazyn.wp.pl/article/nowy-w...ndusz-z-dubaju

Btw ciekawi mnie jaka jest obecna narracja odnośnie Jadczaka - zły czy dobry?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.08.2023, 09:40
Na tt wrzucił jeszcze lepszy wpis: " Były szef Władimira Putina, prawa ręka prorosyjskiego Wiktora Janukowycza, rosyjska mafia. Ujawniamy, z kim są powiązani ludzie, którzy przejęli @LechiaGdanskSA"

Nawia się czasami " Pożyteczny idiota" i chyba lepszego określenia nie wymyślono.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 23.08.2023, 10:23
O pochodzeniu kapitału MADA pisałem tutaj na około półtora miesiąca przed odrzuceniem oferty przez odklejonego.

Nie jest to żadna niespodzianka. Jakby to powiedział klasyk: kto miał wiedzieć ten wiedział.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.08.2023, 10:28
Kasę póki co pakują w nich i przy kolejnych transferach to mogą się zaraz zacząć bić o czołówkę.
A,że złodzieje - jak wiele klubów na świecie niestety.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.08.2023, 10:34
A co z kuchnią Vikinga? Inne kluby nie leciały od razu na social media żeby zawieszać współpracę i mają sponsora być może na długie lata, a u nas na koszulkach ich logo nie ma, więc zakładam, że kasy pewnie też nie ma i już nie będzie.
Ostatnio edytowane przez redrum : 23.08.2023 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.08.2023, 10:35
redrum napisał(a):Wyświetl post
A co z kuchnią Vikinga? Inne kluby nie leciały od razu na social media żeby zawieszać współpracę i mają sponsora być może na długie lata, a u nas na koszulkach ich logo nie ma, więc zakładam, że kasy pewnie też nie ma i już nie będzie.
Podwójne standardy moralne.
Raton dobry. Viking zły.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 23.08.2023, 10:36
Wszystko jest kwestią perspektywy.
"Nam" śmierdziały rosyjskie pieniądze z gazu i ropy.
Ale np. Francuzom, Anglikom nie śmierdzą pieniądze szejków arabskich, których państwa strzelają do matek i dzieci dobijających na łodziach do wybrzeży ich kraju. A mężczyzną każą gwałcić losowo wybrane kobiety, albo kulka w łeb.

Pieniądze z tych krajów są czyste i spoko.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.08.2023, 11:10
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
O pochodzeniu kapitału MADA pisałem tutaj na około półtora miesiąca przed odrzuceniem oferty przez odklejonego.

Nie jest to żadna niespodzianka. Jakby to powiedział klasyk: kto miał wiedzieć ten wiedział.
Jesteś człowieku niepodrabialny.

Dwa miesiące temu twierdziłeś, że żadnego inwestora nie było, że to ściema i próbowałeś jeszcze Socios w te swoje wyssane z palca teorie wciągać. Strona 36 tego tematu
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.08.2023, 11:13
W obecnym stanie klubu, nie ma absolutnie żadnego znaczenia, która strona ma rację, ponieważ wszystkie strony dyskusji są skompromitowane i w stanie absolutnego rozkładu.

Jednocześnie pojawia się słynne "damage control" i oczekiwanie na to, by zmyć z siebie chociaż część winy.

Vide artykuł Jadczaka vs decyzja Królewskiego.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 23.08.2023, 11:25
Przykre jest jak nisko upadasz, żeby napisać coś na mój temat
Po kolei.

Pisałem, że nie było żadnego poważnego DD, bo nikt w klubie z szeregowych pracowników nie wiedziałby, aby ktokolwiek przeglądał fizycznie dokumenty.

Sugerowałem, że powód przejęcia udziałów od Jażdżyńskiego, co niemo Jażdżyński tutaj przyznał, był blef o inwestorze, którzy ma przejąć klub. Przejął? Nie, nie przejął.

Kiedy odklejony (podobnie jak ty) zaczął wysyłać sygnały, że inwestor, który jest taki super hiper ekstra mega fantastyczny w pierwotnej wersji, jednak może nie kupić klubu (pomimo zweryfikowania tego inwestora przez zacne kancelaria o renomie światowej - co sam pisałeś) zacząłem pytać tu i tam i przekaz był jasny - pochodzenie kapitału jest wątpliwe i inwestor nie chce ujawnić tego źródła - zasłania się (a jakże ) umowa o poufności i tym, że to kapitał wielu inwestorów

Koniec historii
Ale skoro wstałeś z podłogi i wyszczekałeś znowu paszkwil pod moim adresem, to może wyspowiadasz się nam tutaj z oświadczenia twojego guru zamieszczonego parę stron wcześniej (dobrze ci idzie liczenie do 36 to oświadczenie pewnie znajdziesz), w którym przedstawiciel Socios stwierdził, że inwestor został gruntownie prześwietlone, sprawdzony i jest GODNY ZAUFANIA i nie budzi wątpliwości.

To teraz serku, powiedz proszę, że chodziło o inny podmiot niż MADA Bo jeśli chodziło o MADA to mam dla ciebie jedne krótki przekaz: tak ciebie, jak i twojego guru, królewskiego te wszystkie kancelarie świata, które sprawdzały podmiot i nie powiedziały wam, że to kapitał ruskich oligarchów zrobiły was w uja

Albo o tym wiedzieliście, a mimo to wysmarowaliście oświadczenie, w którym pominęliście bardzo istotny element, więc zwyczajnie KŁAMALIŚCIE.

I teraz mamy kilka wniosków z tej sytuacji:

1) jesteście takimi frajerami dającymi sobie nawijać makaron na uszy, że byle forumowicz pisze, że chodzi o źródło kapitału a wy parę dni później malujecie oświadczenie, że z inwestorem wszystko jest spoko, co wprost świadczy, że nie powinniście żadnej funkcji sprawować
lub po prostu jesteście frajerami, że światowe kancelarie zrobiły was w bambuko i wyprowadziły na minę, chociaż nie trzeba pracować w kancelarii o światowej renomie żeby wiedzieć już w tamtym czasie, że chodziło o pochodzenie kapitału

2) świadomie i celowo okłamaliście kibiców, wszystkich tutaj na forum w imię... no właśnie czego? Czyjego interesu Serku?

Wniosek ostatni. Czasem lepiej zamknąć ryj i siedzieć cicho, bo kiedy kierujesz się ambicjonalną chęcią doje^*bania komuś to bumerang wraca ze zdwojoną siłą.

A teraz tłumacz się reszcie forum, nie mi, dla mnie tak ty jak i twoi kompanii to ............. (dobrze wiesz co, ale nie przekroczę granicy pozwu ), z tego czy jesteście frajerami, którzy dadzą się wodzić za nos i wydają oświadczenia nie wiedząc o czym mówią, czy wydaliście nieprawdziwe oświadczenie całkowicie świadomie a jeśli tak to dlaczego.

Idę po popcorn.
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 23.08.2023, 11:29
A mi wisi skąd idą pieniądze, ważne by trafiały do Wisły. Niestety trafią do Lechii przez smarkacza udającego biznasmena dla którego własny PR jest ważniejszy niż finanse klubu.
#KrólewskiOut
#LegendyOut
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 23.08.2023, 11:30
Nie chce mi się z Tobą rozmawiać człowieku, ja wszystko co miałem napisać już dawno napisałem, napisał również członek RN klubu z ramienia Socios. Pozdro i manipuluj sobie dalej

Tu jeszcze tylko dokładny cytat członka RN, żeby każdy widział, jak pięknie potrafisz przekręcić, dodać słówko lub dwa

OSC.N. napisał(a):Wyświetl post
Proces negocjacyjny nadzorowany i konsultowany był przez jedną z największych na świecie kancelarii transakcyjnych jak również due-diligence było robione przez topowe firmy na świecie zajmujące się takimi badaniami. Sam ten fakt świadczy o tym, że nie mieliśmy do czynienia z firmą "krzak" jak to raczyłeś określić. Ze strony sprzedającej oraz Klubu wykonywany był szereg działań weryfikujących inwestora, o których oczywiście nie napiszę tylko po to, żeby zaspokoić ciekawość Pana Skarabeusa, a jednocześnie narazić na szwank naszą wiarygodność. Do sporej części z w/w informacji i raportów jako Członek RN miałem dostęp i również mogę zapewnić, że inwestor był w sposób możliwie maksymalny zweryfikowany.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 23.08.2023 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2023, 11:40
Piter00 napisał(a):Wyświetl post
A mi wisi skąd idą pieniądze, ważne by trafiały do Wisły. Niestety trafią do Lechii przez smarkacza udającego biznasmena dla którego własny PR jest ważniejszy niż finanse klubu.
#KrólewskiOut
#LegendyOut
Była sobie taka organizacja freak MMA (zapewne Sapała by opowiedział o tym więcej) High league. Spokojnie działała sobie rok w PL, celebryci ją uwielbiali aż tu nagle wjechało do niej ABW. Poczytaj o tym, a potem zachwalaj tak pieniądze z prorosyjskich kierunków.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 23.08.2023, 11:44
Zainspirowany wymianą uprzejmości pomiędzy panami @skarabeus i @serek.c2 wróciłem do oświadczenia pana Oskara reprezentującego Socios w radzie nadzorczej. Tu chyba fragment kluczowy w kontekście dzisiejszego artykułu Jadczaka.

OSC.N. napisał(a):Wyświetl post
Proces negocjacyjny nadzorowany i konsultowany był przez jedną z największych na świecie kancelarii transakcyjnych jak również due-diligence było robione przez topowe firmy na świecie zajmujące się takimi badaniami. Sam ten fakt świadczy o tym, że nie mieliśmy do czynienia z firmą "krzak" jak to raczyłeś określić. Ze strony sprzedającej oraz Klubu wykonywany był szereg działań weryfikujących inwestora, o których oczywiście nie napiszę tylko po to, żeby zaspokoić ciekawość Pana Skarabeusa, a jednocześnie narazić na szwank naszą wiarygodność. Do sporej części z w/w informacji i raportów jako Członek RN miałem dostęp i również mogę zapewnić, że inwestor był w sposób możliwie maksymalny zweryfikowany.
Biorąc pod uwagę co ustalił dziennikarz te opowieści o kancelariach idealnie wpisują się w profil naszego prezesa. Tyle, że to nie zostało napisane przez prezesa tylko przez pana Oskara. Dlatego warto zadać pytanie:

Czy to pan Jarosław okłamał pana Oskara, czy może pan Oskar nakłamał nam, czy ewentualnie obaj panowie zostali okłamani przez te największe na świecie renomowane kancelarie?

Trzecia opcja wydaje się mało realna więc pozostają dwie pierwsze. Bo, że ktoś tu kłamie jest oczywiste.
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Stary 23.08.2023, 11:52
Przecież tam były pieniądze bezpośrednio z Rosji. Tu jest zupełnie inna sytuacja. Właściciel szwajcar, ten drugi adwokat ruskich też szwajcar a fundusz z siedzibą a Arabii.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.08.2023, 12:08
Piter00 napisał(a):Wyświetl post
Przecież tam były pieniądze bezpośrednio z Rosji. Tu jest zupełnie inna sytuacja. Właściciel szwajcar, ten drugi adwokat ruskich też szwajcar a fundusz z siedzibą a Arabii.
Nie mówię że to identyczna sytuacja, natomiast fakt że pochodzenie kapitału jest raczej mętne to widać gołym okiem. A to czy akurat padło na Szwajcara, Szweda czy Polaka to akurat ma marginalne znaczenie.

ABW lubi takie tematy i wcale mnie nie zdziwi jak wezmą pewne rzeczy pod lupę.

We will see..
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.08.2023, 12:17
Powtórzę to, co napisałem półtora miesiąca temu:

MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie no, nie dorabiajmy do tego ideologii po fakcie.

Nikt nigdy nie dał nam (opinii publicznej/kibicom/sociosom/akcjonariuszom) do zrozumienia, że powodem decyzji o rezygnacji z umowy było to, że są jakieś wątpliwości co do wiarygodności inwestora.

Z wszelkich ówczesnych relacji samego Królewskiego i osób w jakiś sposób zaangażowanych wynika, że umowa była na stole po półrocznych negocjacjach, podmiot był uznany za wiarygodny, a decyzję, że "jednak nie" podjął jednoosobowo Jaro z dnia na dzień w myśl bliżej nieokreślonej romantycznej wizji funkcjonowania klubu.

Oczywiście może się okazać, że była to decyzja zbawienna, bo tak naprawdę to była jakaś wydmuszka bez kasy, pralnia pieniędzy albo ludzie z przypadku - ale wtedy rezygnacja z tej inwestycji będzie szczęśliwym zrządzeniem losu, wyrazem opieki boskiej albo sygnałem, że jak w yin-yang przyroda faktycznie dąży do równowagi i nie można mieć wyłącznie pecha przez kilka kolejnych lat, a nie wyrazem jakiejś szczególnej odpowiedzialności czy staranności Królewskiego.

No chyba że byliśmy (i jesteśmy) robieni w balona przy okazji relacjonowania procesu negocjacyjnego. Tyle że tutaj też nie widzę jak by to miało pozytywnie świadczyć o odpowiedzialności Królewskiego. Oraz przedstawiciela Socios w RN, który wypowiedział się tak, jak się wypowiedział.

Odpowiedzialność a to, że komuś udaje się jakimś cudem wylądować na cztery łapy to jednak co innego.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 23.08.2023, 12:39
Co z faktów z Jadczakowego artykułu:

Urfer-Inwestorzy nie reprezentują rosyjskiego kapitału
Jadczak-problem w tym że trudno sprawdzić czyj reprezentują

Wnioski:
Po pierwsze, nie wierzę że taki typek jak Jadczak ma dobrą wolę, on zawsze realizuje jako cyngiel czyjeś zlecenie, zapewne takie dostał aby coś znaleźć na Lechię. Żeby była jasność, nie można wykluczyć, że na pewno nie jest to ruski kapitał ale w swojej produkcji nie podaje ANI JEDNEGO dowodu że tak jest . W kążdym razie on swój cel osiągnął, ma odpowiednią klikalność, pozwu raczej nie dostanie wiec jest zadowolony.

Po drugie, w tym przypadku Królewski podjął prawidłową decyzję, zapewne w tych raportach "renomowanych kancelarii" było że formalnie jest to kapitał arabski ale mamy wątpliwości.... I dostał tą informację jak Jadczakowi jeszcze się nie śniło, że będzie w tym temacie coś pisał.
Więc aby nie narażać reputacji klubu, taka decyzja, owszem ostrożnościowa, wydaje się uzasadniona.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 23.08.2023, 13:49
Wiesz, że to jego praca, z których to klików jest rozliczany? Chyba że znasz dziennikarza, który pisze dla idei. Poproszę o przykład.

Rozumiem, że o WSH też pisał na zlecenie? Pewnie żydków, w końcu od nich brał info
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 23.08.2023, 13:59
azor napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, że to jego praca, z których to klików jest rozliczany? Chyba że znasz dziennikarza, który pisze dla idei. Poproszę o przykład.

Rozumiem, że o WSH też pisał na zlecenie? Pewnie żydków, w końcu od nich brał info
Wykaż jakie FAKTY podał "redaktur" Jadczak co do tego że w Lechię zainwestował ruski kapitał?
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Stary 23.08.2023, 14:09
Ja tam widzę tylko jeden fakt, taki że Jadczak to świnia
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 23.08.2023, 14:28
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Wykaż jakie FAKTY podał "redaktur" Jadczak co do tego że w Lechię zainwestował ruski kapitał?
A przeczytałeś cały artykuł, czy za długie?

Jadczak w żadnym zdaniu nie napisał, że ruskie pieniądze są inwestowane w Lechię. Opisał interesującą siatkę znajomości Urfera i ich pochodzenie oraz doświadczenie. Nie brakuje tam rosyjskich wątków, które są co najmniej zastanawiające. Tyle.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 23.08.2023, 14:43
azor napisał(a):Wyświetl post
A przeczytałeś cały artykuł, czy za długie?

Jadczak w żadnym zdaniu nie napisał, że ruskie pieniądze są inwestowane w Lechię. Opisał interesującą siatkę znajomości Urfera i ich pochodzenie oraz doświadczenie. Nie brakuje tam rosyjskich wątków, które są co najmniej zastanawiające. Tyle.
A więc doczytałeś że nie ma. Hura!
Czyli klasyczna jadczakowizna/ piatkowszczyna.
Sugerowanie że coś jest poprzez takie skojarzenia że mają wykazać że "naprawdę" jest.

Idąc tą drogą, każdy adwokat który broni mordercę jest z tą zbrodnią powiązany.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 23.08.2023, 14:53
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
A więc doczytałeś że nie ma. Hura!
Czyli klasyczna jadczakowizna/ piatkowszczyna.
Sugerowanie że coś jest poprzez takie skojarzenia że mają wykazać że "naprawdę" jest.

Idąc tą drogą, każdy adwokat który broni mordercę jest z tą zbrodnią powiązany.
Zapytam ponownie - w którym miejscu to chociażby sugeruje? Przedstawia pewne informacje, które raczej są niepodważalne, ale kto jakie z tego wyciąga wnioski - to już inna sprawa.

Porównanie z adwokatem jest po prostu głupie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów