The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2023, 15:08
A wiesz, że porządny i znany trener, razem ze swoim całym sztabem to może też nie osiągalny pułap jak na nasze obecne możliwości?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.08.2023, 15:27
Dwa słowa i kończę zaśmiecanie tematu.

Jeżeli ocena działalności stowarzyszenia, czy zarządu Socios, ma być zależna od tego, czy wydamy jakieś oświadczenie pod publiczkę, to mogę napisać tylko tyle - nigdy nie działaliśmy pod publiczkę i tak działać nie zamierzamy.

Kierujemy się zasadami, które ustalono, gdy powoływaliśmy Socios - wprost deklarowaliśmy (takie też były oczekiwania całej społeczności), że nasza organizacja nie będzie się mieszać do zarządzania klubem. Nie oznacza to oczywiście bierności, nie oznacza to, że nie przekazujemy krytycznych uwag zarządowi spółki, pracownikom klubu, że nie wymagamy, nie kontrolujemy (tu mamy w końcu, po kilku latach działalności, realne możliwości w związku z naszym przedstawicielem w RN spółki). Możemy doradzać, stawiać pytania, rozpoczynać dyskusję, ale nie składać formalne wnioski w temacie choćby zwolnienia trenera, bo nie jest to naszą rolą, nie po to powstało Socios.

Łatwo jest mędrkować, klepać frazesy na forum czy innym tt. Gdy przychodzi jednak do wzięcia za coś odpowiedzialności, gdy przychodzi do realnych działań, to już niestety pojawia się problem i te wszystkie asy, które "czego to ja bym nie zrobił", znikają.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.08.2023, 16:16
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Nie masz pojęcia, co robię w rzeczywistości ani kim jestem. I w przeciwieństwie do odklejonego, ja nie mam potrzeby rozgłaszać światu jaki jestem zajebisty i co dobrego zrobiłem

Natomiast podejście "nie wiemy kim jesteś co robisz, dlatego nie masz prawa się wypowiedzieć na temat socios" to jest typowa narracja sharków
Oni jeszcze dla wzmocnienia przekazu lali po ryju

Jeśli zatem socios nie powinno reagować w skrajnych sytuacjach to po co jest?
Rysuje się obraz jaki napisał ktoś wyżej - żeby finansować ułudę odklejonego.
Wlasnie kolego po to pytam, bo swego czasu Sharki robily dokladnie to co Ty na tym forum, z jakichs anonimowych kont torpedowali rozne pomysly, pisali co trzeba zrobic, kto jest zly, kto dobry. Serek wystepuje z imienia i nazwiska tak jak caly zarzad socios. Ja tez sie moge przedstawic jak trzeba, zreszta raz juz mnie przedstawiono na telebimie na stadionie, ale, ze mam cierpliwosc to nie poszedlem z tym do sadu o zlamane RODO
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.08.2023, 17:11
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
A wiesz, że porządny i znany trener, razem ze swoim całym sztabem to może też nie osiągalny pułap jak na nasze obecne możliwości?
My mamy zdecydowanie największy budżet płacowy w 1 lidze, więc wybacz ale zatrudnienie fachowca (nawet dobrze opłacanego) to zasrany obowiązek tego klubu.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.08.2023, 17:45
Skoro tyle się mówi o profesjonaliżmie i braku bylejakości to chyba od zatrudnienia fachowca z swoim sztabem powinniśmy zacząć a jak już nie zaczęto to powinno się taki błąd jak najszybciej skorygować.Do dużej liczby osób już dotarło jakim bajkopisarzem jest Królewicz ale jak widać to ciągle mało i póki nie nastąpi kolejne konkretne tąpnięcie orkiestra na tym Titanicu ani myśli przestać grać.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 18.08.2023, 18:07
Co z tego że będzie znany albo nie? Ma być taki, który umie trenować kopaczy, z przedszkola go nawet mogą wyciągnąć byleby on zadziałał.
Ale jak się nie kiwnie nawet małym palcem żeby spróbować to będzie na pewno tak jak napisałeś.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 18.08.2023 o godz. 18:12.
Odpowiedz cytując
Gubernator
Member

Od: 08.2015

Stary 18.08.2023, 18:14
Jesteś członkiem socios ? To niezły z ciebie dzban. Opłacasz tych frajerów którzy ośmieszają Wisłe.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2023, 18:21
Ty rozumiem masz Wisle w dupie i nie wydajsz na ten klub ani zlotowki?
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 18.08.2023, 18:56
Gubernator napisał(a):Wyświetl post
Jesteś członkiem socios ? To niezły z ciebie dzban. Opłacasz tych frajerów którzy ośmieszają Wisłe.
To było do mnie? Jeśli tak to mój wpis był o trenerze, nie o Socios.
Kim był 10 lat temu Papszun i kto go znał? Kim był 5 lat temu Niedźwiedź czy inny Szulczek i kto ich znał itp. itd.?
Tacy goście są i dziś, mają 30 lat albo mniej albo trochę więcej, z kimś awansowali albo grają ponad stan kadrowy, tylko ktoś z klubu musi mieć oczy i rozum i wyśledzić takiego, sprowadzić do Wisły i patrzeć czy się sprawdza.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 18.08.2023, 19:08
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
To było do mnie? Jeśli tak to mój wpis był o trenerze, nie o Socios.
Kim był 10 lat temu Papszun i kto go znał? Kim był 5 lat temu Niedźwiedź czy inny Szulczek i kto ich znał itp. itd.?
Tacy goście są i dziś, mają 30 lat albo mniej albo trochę więcej, z kimś awansowali albo grają ponad stan kadrowy, tylko ktoś z klubu musi mieć oczy i rozum i wyśledzić takiego, sprowadzić do Wisły i patrzeć czy się sprawdza.
Trzeba chcieć. Osobiście np. zacząłbym się dowiadywać kto podsunął Papszuna do Rakowa. Kto go wyłowił, w jaki sposób itd. Jeżeli odbyła się to na podstawie selekcji, niewykluczone że ta osoba potrafiła by to powtórzyć. No, ale my nie szukamy bo mamy świetnego Sobola.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.08.2023, 20:33
Jarku, jak to czytasz - zdrowy, defensywny pomocnik z IQ powyżej 90 potrzebny na wczoraj.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.08.2023, 20:57
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jarku, jak to czytasz - zdrowy, defensywny pomocnik z IQ powyżej 90 potrzebny na wczoraj.
Tylko nie Góralski bo to poziom umysłowy Sapały z dziś
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2023, 21:24
Póki co obecne okienko transferowe jeszcze gorsze niż zeszłoroczne po spadku. Goku Alfaro Baena Sobczak cienie zawodników. a taki Żemło okazuje się ,że solidny stoper na 1 ligę, Kozak solidny skrzydłowy, jakieś młode chłopaki w Tychcach. a my tradycyjnie szukamy kwadratowych jaj.
Ostatnio edytowane przez Szneka : 18.08.2023 o godz. 21:27.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.08.2023, 22:11
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Póki co obecne okienko transferowe jeszcze gorsze niż zeszłoroczne po spadku. Goku Alfaro Baena Sobczak cienie zawodników. a taki Żemło okazuje się ,że solidny stoper na 1 ligę, Kozak solidny skrzydłowy, jakieś młode chłopaki w Tychcach. a my tradycyjnie szukamy kwadratowych jaj.
To nie jest kwestia indywidualności, bo u nas Żemło i każdy inny gracz zaraz by się stali totalnymi dziadami. Jestem w 100% pewien, że jakby Goku grał nadal w PBB albo poszedł gdzie indziej, to by nadal strzelał i asystował (gość miał 16 goli i 10 asyst zanim przyszedł do naszego cyrku). Z tym sztabem, z całym podejściem właścicieli, że nic nie trzeba, byle byś był kolegą, każdy jeden gracz by był cieniem samego siebie. I każdy jeden zaczął by znów grać po odejściu.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 18.08.2023, 22:34
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dwa słowa i kończę zaśmiecanie tematu.

........
Wykropkowałem Twoją wypowiedź raczej z miłosiernego nastroju podsyconego ilością wypitego alkoholu niż erystycznego rozmysłu.Lepiej byłoby abyś milczał - tak jak czyni to stowarzyszenie.
Daruję sobie pijackie inwektywy jakimi mógłbym rzucać a później tłumaczyć formę i powody, których i tak nie zrozumiałbyś. A mimo to przywołam Twój nick...

Jesteś uosobieniem nieszczęść jakie spotkały klub, jesteś częścią przewinień z jakimi trzeba będzie się zmierzyć i jesteś chorą tkanką na sportowej, ekonomicznej i zarządzającej części Wisły.
Jesteś nieudacznikiem na miarę Królewskiego, Błaszczykowskiego czy Sobolewskiego. Stoisz z nimi w jednym szeregu. Nie jest to powód do dumy czy chwały, gdybyś w swojej naiwności chciał to sobie tak przedstawić. Kiedykolwiek spojrzysz w lustro - czy chcesz tego czy nie - wiedz, że jesteś grabarzem takiej Wisły i za to serdeczne ch***cwd.

Nie wybaczę.

Nie wybaczę zmarnowanego potencjału. Nie wybaczę zmarnowanej atmosfery. Nie wybaczę zmarnowanych środków. Nie wybaczę zmarnowanych uczuć.

Nie wybaczę....

Tak, piłka nożna to przedziwna mieszanka biznesu (tego dużego i nieraz wiemy, że tego szemranego) ale przede wszystkim uczuć, emocji, pamięci i tradycji, które wy zawłaszczyliście i zniweczyliście. Wy jako Stowarzyszenie jako Socios.

To będzie długi post skierowany do Ciebie R.S.Serku jako uosobienia g***a jakie zalało Wisłę.
Chociaż nie jesteś najważniejszą częścią tego szlamu, jesteś pionkiem i trybem to miałeś szansę stać się zalążkiem nowej jakości, nowego rozdania, historycznym początkiem odnowienia (tak, tak to patetyczne ale może uzmysłowi Ci co straciłeś).

Możemy dyskutować o szczegółach i datach. możemy spierać się o motywach, powodach i skutkach jakie spowodował bojkot zapoczątkowany w czasie rządów Bednarza, prezesa, który ani nie była wtedy z mojej bajki ani nie cieszył się wówczas poparciem, ale któremu nie można było wtedy i dziś odmówić roztropności i trzeźwej oceny faktów.

Struktury kibicowskie NIE SĄ od zarządzania klubem. Struktur kibicowskich nie wolno dopuścić do gremiów decyzyjnych czy doradczych. Ugrzęzneliście, w chorym układzie, nie jesteście niczyim głosem. Jesteście winni w takiej samej mierze jak Sternicy bo nie macie żadnej propozycji, nie maci poparcia bo o niego ni edbacoe i nie macie pomysłu jak naprawić Wisłę. Dla przypomnienia dla was to 5 liter dla nas całe życie.

Wracając do przeszłości SKWK w czasach prosperity wymyśliło sobie cudownie prosty sposób na haracz, na zarobek na handel. Złotówka od biletu jako cena za święty spokój (tak, tak, spłycam ze względów czasowych).
Jesteście kontynuatorem tych najgorszych tradycji, oczekiwań, żądań, przywilejów, rac i postulatów.

Nowe Socios ze starymi pomysłami, z miejscami w Radzie Nadzorczej, bez krytyki gdy można stracić przywileje, bez jaj gdy trzeba zburzyć zgniły układ, dlatego właśnie uważam was za szkodników, którzy nie pokryją strat wpłatami własnymi a Ty jako twarz tego kompromisu jesteś winny bardziej od innych.

Stowarzyszenia kibicowskie są od spraw ich dotyczących. Czy ktoś z was wspomniał o 1 (sic !!!) okienku kateringu na G w meczu ze Stalą Rz. ? O kolejce do niego trwającej 70 MINUT ! Czy ktokolwiek zająknął się o stanie krzesełek? O brudzie i gnoju jaki panował na sektorach (na G zwłaszcza) po Igrzyskach Europejskich? Czy ktoś zapytał: za co płaci Wisła miastu a może ktoś zapytał czy ma płacić za taki standard? Nie zadajcie najbanalniejszych pytań, nie zajmujecie się najprostszymi sprawami, nie monitujecie w sprawie zakazów, i spraw kibicowskich więc nie jesteście tez partnerem do zarządzania klubem, do kontroli czy bycia think tankiem o jakim marzyliśmy w swojej naiwności przed 5 laty.

Nie jesteście w stanie podołać najprostszym sprawą więc nie jesteście w stanie też powiedzieć BASTA.
]Dość ośmieszania nas w Social Mediach i realu przez karierowicza atencjusza podejmującego decyzje zgodnie w własnym widzi mi się ( to będzie osobny wątek), dość ośmieszania nas przez właściciela, który otacza się rodziną zamiast fachowcami, dość zwalniania ludzi za poglądy, dość trenera bez umiejętności, dość jego zastępcy bez charyzmy i warsztatu, dość lekarzy bez wiedzy czy dość kierowników bez ambicji, dość dyletanctwa i bylejakości. Dość legend zamiast fachowców.
Jesteście grabarzami Wisły, bo jako teoretycznie jej kibice, nie macie ani chęci ani wiedzy jak zmienić ten chory układ, w którym umoczeni nawet nie możecie ogłosić BOJKOTU, który jako ostatnia deska ratunku mógłby oderwać pseudowłaścicieli JB czy JK od steru.
Gardzę Wami chociaż wiem i wierzę, że WISŁA nigdy nie zgonie i jeszcze będzie pięknie. Na pohybel wam...
Ostatnio edytowane przez spartan : 18.08.2023 o godz. 22:44.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.08.2023, 22:42
spartan napisał(a):Wyświetl post
Wykropkowałem Twoją wypowiedź raczej z miłosiernego nastroju podsyconego ilością wypitego alkoholu niż erystycznego rozmysłu.Lepiej byłoby abyś milczał - tak jak czyni to stowarzyszenie.
Daruję sobie pijackie inwektywy jakimi mógłbym rzucać a później tłumaczyć formę i powody, których i tak nie zrozumiałbyś. A mimo to przywołam Twój nick...

Jesteś uosobieniem nieszczęść jakie spotkały klub, jesteś częścią przewinień z jakimi trzeba będzie się zmierzyć i jesteś chorą tkanką na sportowej, ekonomicznej i zarządzającej części Wisły.
Jesteś nieudacznikiem na miarę Królewskiego, Błaszczykowskiego czy Sobolewskiego. Stoisz z nimi w jednym szeregu. Nie jest to powód do dumy czy chwały, gdybyś w swojej naiwności chciał to sobie tak przedstawić. Kiedykolwiek spojrzysz w lustro - czy chcesz tego czy nie - wiedz, że jesteś grabarzem takiej Wisły i za to serdeczne ch***cwd.

Nie wybaczę.

Nie wybaczę zmarnowanego potencjału. Nie wybaczę zmarnowanej atmosfery. Nie wybaczę zmarnowanych środków. Nie wybaczę zmarnowanych uczuć.

Nie wybaczę....

Tak, piłka nożna to przedziwna mieszanka biznesu (tego dużego i nieraz wiemy, że tego szemranego) ale przede wszystkim uczuć, emocji, pamięci i tradycji, które wy zawłaszczyliście i zniweczyliście. Wy jako Stowarzyszenie jako Socios.

To będzie długi post skierowany do Ciebie R.S.Serku jako uosobienia g***a jakie zalało Wisłę.
Chociaż nie jesteś najważniejszą częścią tego szlamu, jesteś pionkiem i trybem to miałeś szansę stać się zalążkiem nowej jakości, nowego rozdania, historycznym początkiem odnowienia (tak, tak to patetyczne ale może uzmysłowi Ci co straciłeś).

Możemy dyskutować o szczegółach i datach. możemy spierać się o motywach, powodach i skutkach jakie spowodował bojkot zapoczątkowany w czasie rządów Bednarza, prezesa, który ani nie była wtedy z mojej bajki ani nie cieszył się wówczas poparciem, ale któremu nie można było wtedy i dziś odmówić roztropności i trzeźwej oceny faktów.

Struktury kibicowskie NIE SĄ od zarządzania klubem. Struktur kibicowskich nie wolno dopuścić do gremiów decyzyjnych czy doradczych. Ugrzęzneliście, w chorym układzie, nie jesteście niczyim głosem. Jesteście winni w takiej samej mierze jak Sternicy bo nie macie żadnej propozycji, nie maci poparcia bo o niego ni edbacoe i nie macie pomysłu jak naprawić Wisłę. Dla przypomnienia dla was to 5 liter dla nas całe życie.

Wracając do przeszłości SKWK w czasach prosperity wymyśliło sobie cudownie prosty sposób na haracz, na zarobek na handel. Złotówka od biletu jako cena za święty spokój (tak, tak, spłycam ze względów czasowych).
Jesteście kontynuatorem tych najgorszych tradycji, oczekiwań, żądań, przywilejów, rac i postulatów.

Nowe Socios ze starymi pomysłami, z miejscami w Radzie Nadzorczej, bez krytyki gdy można stracić przywileje, bez jaj gdy trzeba zburzyć zgniły układ, dlatego właśnie uważam was za szkodników, którzy nie pokryją strat wpłatami własnymi a Ty jako twarz tego kompromisu jesteś winny bardziej od innych.

Stowarzyszenia kibicowskie są od spraw ich dotyczących. Czy ktoś z was wspomniał o 1 (sic !!!) okienku kateringu na G w meczy ze Stalą Rz. ? O kolejce do niego trwającej 70 MINUT ! Czy ktokolwiek zająknął się o stanie krzesełek? o Brudzie i gnoju jaki panował na sektorach na G zwłaszcza po Igrzyskach Europejskich> Czy ktoś zapytał za co płaci Wisła miastu a może ktoś zapytał czy ma płacić za taki standard?

Nie jesteście w stanie podołać najprostszym sprawą więc nie jesteście w stanie też ogłosić BASTA. Dość ośmieszania nas w Social Mediach i Realu przez karierowicza atencjusza podejmującego decyzje zgodnie w własnym widzi mi się ( to będzie osobny wątek), dość ośmieszania nas przez właściciela, który otacza się rodziną zamiast fachowcami, dość trenera bez umiejętności czy zastępcy bez charyzmy i warsztatu, dość lekarzy bez wiedzy i kierowników bez ambicji, dość dyletanctwa i bylejakości.
Jesteście grabarzami Wisły bo jako teoretycznie jej kibice nie macie ani chęci ani wiedzy jak zmienić ten chory układ, w którym umoczeni nawet nie możecie ogłosić BOJKOTU, który jako ostatnia deska ratunku mógłby oderwać pseudowłaścicieli JB czy JK od steru.
Gardzę Wami chociaż wiem i wierzę, że WISŁA nigdy nie zgonie i jeszcze będzie pięknie. Na pohybel wam...
No kurde trudno przejść obok tego obojętnie.....
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2023, 23:03

Spartan wytrzezwiej chlopie.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.08.2023, 23:18
Ten długi post zawiera w zasadzie samą prawdę.

Ja już na samym początku byłem bardzo zdziwiony, że prezesem tej niby nowej organizacji jest człowiek z SKWK.

To powinnien być bardzo duży alarm ostrzegawczy.

Tradycyjnie byłem wrogiem, itp.

Przeszłość w SKWK powinna być elementem dyskwalifikującym.

Daliśmy się wszystkim nabrać, oszukać - na czele ze szkodnikiem z Dortmundu, który zniszczył Wisłę.

Cóż można więcej dodać?

Ale to było wiadome od samego początku.

Sociosy biorą udział w tym układzie rodzinno-przyjacielskim z udziałem legend i tak samo są winni jak Święty z Dortmundu, Marsjanin z Gorlic, czy wszechwiedzący Tomek.

Oczywiście tak samo winni jak wujek Jurek i brat Dawidek.

Tak samo winni jak cała reszta.

Pojedyncza osoba głową muru nie przebije jak to się mówi, zwłaszcza, że to osoby powiązane z jedyną słuszną partią i afiszujące się z tym (promowanie Obajtka, wręczanie mu nagród, bycie pisowsko-wyklętą tubą propagandową w kampaniach wyborczych, itp.).
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.08.2023 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.08.2023, 23:51
No nie wiem czy Spartan nie ma trochę racji. W socios jestem ale czy to ma jakiś głębszy sens to naprawdę się zastanawiam. Głosowałem ostatnio za zatrudnieniem osoby na etat choć wypłata dla niej przewidziana sporo przewyższa moje własne zarobki. Od tego czasu nie było w zasadzie żadnych konkretnych inicjatyw oprócz konkursów na koszulki i skybox. A w nawiązaniu do tego co ostatnio pisałem o wyłączeniu się JK z rozmów z kibicami, które miały być cyklicznie dlaczego socios nie monituje do jaśnie pana żeby wrócił do swojej obietnicy?

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2023, 03:20
W czym ma niby troche racji? W tym, ze piwa mu ktos nie nalal i to wina Socios? Jakby nie socios to by tego piwa w ogole nie mial na stadionie, bo min kasa na rozlewaki szla z kasy socios, ale nie socios zatrudnia firme cateringowa i pracujace tam osoby (firma swoja droga juz sie tlumaczyla po tym meczu).
Co do inicjatyw, bylo wiele, nawet wczoraj debiutowala "kanapa socios". Trzeba sie troszke bardziej zainteresowac.
Co do rozmow z JK, on to lepiej niech siedzi cicho akurat, bo tylko wqrwia za kazdym razem jak sie odzywa Jego to wlasnie jest za duzo w SM. Na grupie socios na fb przeciez caly czas cos pisze. Niestety. Na tt to samo. Wczoraj po meczu, w takim momencie, co dla mnie jest jakims kuriozum samo w sobie, kasowal swoje wlasne wpisy sprzed 4 lat o tym jak to nie bedzie profesjonalnie, godnie itp Nawet sam sobie nie wyobrazasz jak mnie wqrwia JK swoimi decyzjami, korpogadkami, smetami, ktore gada czy pisze.
Mnie samego osobiscie zniechecono do wszystkiego co zwiazane z Wisla. Wqrwia mnie w tym klubie juz chyba wszystko, zastanawiam sie czy nie .......nac tym wszystkim i wyjechac w Bieszczady, a jakies pompatyczne .......olo o odwracaniu sie od klubu itp nie biore pod uwage, bo juz jestem za stary zeby tak myslec, ale akurat Socios chyba jako jedyne w tym burdelu nie oskarzalbym za obecna sytuacje.
Przyglupy jak KOALIK i paru innych chyba chcieliby wlasnie zeby ktos z socios oficjalnie wlazil na glowe JK jako prezesa i dyrygowal jego poczynaniami jak juz bywalo w przeszlosci z SKWK, ktore caly czas przywoluja. Moim zdaniem wlasnie dopoki Socios bedzie z boku, jako sponsor, jako spolecznosc i nie bedzie sie pchalo tam gdzie nie powinno, tym lepiej. Zreszta, jestem pewien, ze nikomu nie podoba sie obecna sytuacja, ale co ma zrobic Socios, wyslac serka zeby zakomunikowal JK, ze ma wydupcac?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 19.08.2023, 10:04
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post

Spartan wytrzezwiej chlopie.
Jak na najebanego pisze dość składnie.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 19.08.2023, 10:07
krysztal,

osoba ograniczona umysłowo nie jest w stanie zrozumieć, co miał na myśli najebany Spartan. Gościowi się ulało, ale napisał to, co myśli znaczna część kibiców.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 19.08.2023, 10:07
Przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale trudno się powstrzymać.
Piszę jako szeregowy członek Socios, w zasadzie od początku istnienia.

1. Każde stowarzyszenie ma status, który wyznacza ramy jego działania.
Zanim napiszesz głupotę CO TOBIE się wydaje, że INNI (Socios) powinni robić - przeczytaj - to nie boli a wyjaśnia wiele spraw.

2. Dołączyłem do Socios przy założeniu, że NIE WTRĄCAMY się bezpośrednio w bieżącą działalność klubu, to już przerabialiśmy z szarkanami, i IMHO wystarczy. Decyzje w klubie POWINNI podejmować FACHOWCY. Założenie, że kibic (nawet oddany) będzie na danym stanowisku lepszy od obecnych (w większości miernot) osób tam zatrudnionych jest dość ryzykowne.

3. Socios powinno, prezes Stowarzyszenia powinien itp.: a weź jeden z drugim skrzyknij kilkudziesięciu kumpli (jeśli nie masz kolegów to oczywiście współczuję i nie ma tematu) i działajcie. Naciskajcie na klub, właściciela, trenera.
Z zza klawiatury to każdy jest mądry, ale w realu to już raczej "weźmy i zróbcie".

Co do tematu: nadal mamy deficyt co najmniej kilkunastu milionów (z wywiadów JK, bo jak się samemu próbuje liczyć to szacunki są bardziej przerażające) złotówek w bieżącym budżecie, więc chyba logiczne, że ściągamy coraz tańszych graczy. Czasem się uda trafić, że któryś akurat odpali w naszej lidze, ale wiecie jak z naszym szczęściem ostatnio ...
Sztab jak widać nie bardzo umie zmotywować zawodników ani pomóc im wejść na wyższy poziom, więc mamy to co widać ...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 19.08.2023, 10:14
Cytat:
Co do tematu: nadal mamy deficyt co najmniej kilkunastu milionów (z wywiadów JK, bo jak się samemu próbuje liczyć to szacunki są bardziej przerażające) złotówek w bieżącym budżecie, więc chyba logiczne, że ściągamy coraz tańszych graczy. Czasem się uda trafić, że któryś akurat odpali w naszej lidze, ale wiecie jak z naszym szczęściem ostatnio ...
Sztab jak widać nie bardzo umie zmotywować zawodników ani pomóc im wejść na wyższy poziom, więc mamy to co widać ...
Patrząc co napisałem w powyższym fragmencie to zgadzam się z resztą. Tacy kibice jak Ty nie powinni zabierać głosu, bo nie widzisz oczywistych rzeczy. Powtarzasz natomiast wyświechtane komunały, które nijak mają się z rzeczywistością.

Są kluby na tym świecie, w których władzę stanowią kibice. I sobie świetnie radzą.

Ty podchodzisz w chory, patologiczny sposób do sprawy. Skoro sharksi raz zawiedli jako środowisko kibicowskie (choć to środowisko kibolskie, no ale... kto by zwracał uwagę na szczegóły) to każde inne środowisko kibicowskie da taki sam efekt.
Czyli jak kobieta Cię zdradzi, to wszystkie inne na tym świecie to ....$*($y.

Taką gówno logikę prezentujesz. Jak zresztą cały zarząd Socios. Ja rozumiem, że jak pierwszym jest były członek SKWK to on ma obciążenie i presje na sobie. Ale po co takiego człowieka wybraliście? Żeby się z automatu ograniczyć?
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 19.08.2023, 11:19
I jeszcze zobaczcie jaka jest różnica między Antczakiem z Odry a Gogółem. Podpowiem, że obydwaj są z rezerw Lecha.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.08.2023, 12:09
Chore podejście Socios... Powiedzmy, że jestem wujem dziecka, które napierdala matka... No ale wiadomo, nie jestem ojcem więc zainterweniować nie mogę. Mogę się tylko modlić żeby ojciec tkwiący w tej patologii coś zrobił.

I tak jest z Socios i JK, Wisła. Każdy rozumie status Socios i chyba nikt tu nie wymaga aby JK był niewolnikiem kibiców , dostał jakoś plan działania i realizował wszystko punkt po punkcie, bo jak nie to zacznie byc z klubu wynoszona kasa w reklamówkach.

Jest teraz taka patologia w klubie ze Socios powinno zainterweniować, stworzyć swoje postulaty. Nie na zasadzie zwalniamy Sobola i Lasickiego, bo jakoś kozioł ofiarny z piłkarzy też musi być. Tylko postulaty, które każdy trzeźwy człowiek widzi i zna, tzn. Wprowadzenie profesjonalizmu, zwolnienie legend i nieudaczników czyli całego sztabu, trenera itd i budowa od zera, ale nie na emocjach i obłudzie a konkretnie

To co jest teraz przypomina niestety czasy WSH. W klubie jest patola i układ, wszyscy wiedzą co jest grane ale mówią, że nikt nic nie może zrobić. Wisła stacza się sportowo i finansowo a Socios milczy. To co się dzieje jest bardzo tragiczne dla wszystkich, a najbardziej dla Wisły
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.08.2023 o godz. 12:23.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2023, 12:44
Nie wiem, co zmieni to, ze Socios dla przykladu oficjalnie powie to co wszyscy wiedza? Obajtek moze niech powie, glowny sponsor albo ludzie w trakcie meczu niech powiedza. Ich jest ponad 10k, a nie 2,5k. Nawet jakby mieli wszyscy oficjalnie powiedziec, co to i komu da jesli JK ma inne zdanie i jego bedzie sie trzymal?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.08.2023, 12:55
Nie wiem, co zmieni to, ze Socios dla przykladu oficjalnie powie to co wszyscy wiedza? Obajtek moze niech powie, glowny sponsor albo ludzie w trakcie meczu niech powiedza. Ich jest ponad 10k, a nie 2,5k. Nawet jakby mieli wszyscy oficjalnie powiedziec, co to i komu da jesli JK ma inne zdanie i jego bedzie sie trzymal?
Niech najpierw powiedzą, co to da - zobaczymy.

Na razie jest udawanie że problemu nie ma.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 19.08.2023, 12:58
No, ale kto to ma powiedziec? Serek w imieniu wszystkich czlonkow? Kazdy socio z osobna? Uwierz, ze wsrod socios sa pewnie i osoby wg ktorych nic sie nie dzieje, Sobol powinien zostac, a JK jest super prezesem
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 19.08.2023, 13:59
Akurat Obajtek to raczej ma w dupie bo płaci za reklamę na koszulkach czy nazwę bazy w Myślenicach i z jego punktu widzenia wszystko się zgadza.Jak się kolejny raz s.......imy z ligi to się będzie zastanawiał czy mu reklama na drugoligowych boiskach jest potrzebna.
Przecież to ne chodzi o to żebyście Królewskiego mokrą szmatą po ryju wytrzaskali albo za rządzenie klubem się zabrali.Między w/w przykładami a kompletnym brakiem reakcji jest cały katalog działań które można podejmować.Myślę że macie błogosławieństwo kibiców i możecie sobie pozwolić na zdecydowanie więcej niż jeszcze kilka miesięcy temu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów