The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2023, 16:23
Poziom dna i mułu to są twoje bajkopisarzu posty - nie masz pojęcia o naszej działalności, ale chętnie na ten temat próbujesz zabierać głos. Pieniądze są bezpieczne na naszych kontach.

Ps. daruj sobie populizmy.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.08.2023, 20:02
Dużo zdrowia dla mamy Moltenisa, bo zakładam, że jego wersja została dogłębnie zweryfikowana przez nasz pion sportowy.

Jeśli ma go zastąpić Alan (a to właśnie wynika z dzisiejszej konferencji przedmeczowej), to ja nie mam pytań...

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2023, 20:07
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Dużo zdrowia dla mamy Moltenisa, bo zakładam, że jego wersja została dogłębnie zweryfikowana przez nasz pion sportowy.

Jeśli ma go zastąpić Alan (a to właśnie wynika z dzisiejszej konferencji przedmeczowej), to ja nie mam pytań...
To są ludzie intelektualnie przytrzymani, od trenera i asystentów począwszy, przez sztab transferowy, zespół medyczny, social media i na prezesie skończywszy.

Banda pajaców ośmiesza zasłużony klub, pluje w twarz kibicom, rżnie głupa. Wiecznie zaskoczeni że ich poronione pomysły nie wypaliły.

Szkoda kibiców i Wisły. Ci pajace nie są warci nawet splunięcia.

P.S. Tylko pamiętajcie: bilecik kupcie, pamiątkę też, na socios dajcie, łapkę w górę na twitterku i możecie ew. napisać jaki Cybermarian jest zajebisty że widzi i rozumie więcej niż my wszyscy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.08.2023 o godz. 20:12.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.08.2023, 20:16
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Poziom dna i mułu to są twoje bajkopisarzu posty - nie masz pojęcia o naszej działalności, ale chętnie na ten temat próbujesz zabierać głos. Pieniądze są bezpieczne na naszych kontach.

Ps. daruj sobie populizmy.
Serek ponawiam pytanie które zadałem w temacie o nas Socios- czy jako jeden ze sponsorów klubu możemy zgłosić wniosek o zwolnienie trenera? Oczy krwawią widząc co grają nasi para piłkarze pod wodzą partacza zwanego trenerem.
i drugie pytanie-czy nasz przedstawiciel w RN ma jakiś wpływ aby uporządkować sprawy , które niszczą nasz Klub?
Jesteśmy dużą siłą czy możemy wpłynąć na działanie Klubu?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.08.2023, 21:42
skarabeus 100% racji.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.08.2023, 21:59
Socios zasponsorowało zimowe trzytygodniowe wakacje w Turcji. Które ostatecznie nic nie dały, czyli kasa została zmarnowana. Ktoś w klubie się z niej rozliczył? Zostały wyciągnięte jakieś wnioski?

Nie.

A socios nie widzi problemu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.08.2023, 23:16
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Śledztwo? Zastanawiam się jakie bajki jeszcze wymyślisz...

Masz konflikt ze mną na forum internetowym z wiadomych powodów, postanowiłeś więc ten konflikt wykorzystać, by uderzać w Stowarzyszenie, czy też w jego zarząd? Socios to wydmuszka? Jakiś konkretny zarzut w stosunku do nas w związku z takimi sformułowaniami, czy skończyło ci się paliwo w momencie, gdy stwierdziłeś, że nie było żadnego "inwestora", a my to ukrywamy? Postanowiłeś sobie wtedy poobrażać mnie, resztę zarządu, Oskara, bo sobie w głowie uroiłeś jakieś spiskowe teorie? Był ten inwestor czy go nie było w końcu, panie skarabeus?

Człowieka z Socios w RN klubu mamy od pół roku i od tej pory możemy w ogóle sprawować jakąkolwiek kontrolę...

ja nie wiem

co to za powody ?
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.08.2023, 23:48
Góralski jako wolny zawodnik - pójdzie do 10 zespołu 1 ligi Przy ofertach z ekstraklasy i innych lig.. ludzie.

Naprawdę dziennikarze to mają fantazję albo im płacą, żeby siali taką propagandę i pierdoły..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.08.2023, 00:01
Kolejna sprawa to megalomania co poniektórych..

Czemu niby ew. transfer Góralskiego do żydowni miałby byc dla nas jak mokrą ścierą w pysk? Do wieczystej to bym jeszcze zrozumiał, że upokorzenie, ale sąsiadka

Pobudka, oni grają w eksie, my jestesmy w poczekalni.. Choć wiem, jak jest to bolesne dla większości żyjących (nie)dawną sławą, to wbijcie sobie do łbów, że dla piłkarzyka, który chce się wypromować/odbudować/whatever lepiej jest się zaczepić nawet w Warcie czy Mielcu niż u nas, bo tam jest okno wystawowe, a tutaj syf malaria i rekordy frekwencji tego nie zmienią (pomijając już, że królewicz mocno pracuje by te rekordy stały się historią)...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 18.08.2023, 02:47
Czerepachu,

też się chętnie dowiem
serek nie rozumie, że ja nie mam z nim personalnie problemu. Problem mam z nieróbstwem, który prezentuje on i cały zarząd socios tłumacząc się, że nic nie mogą.

serek.
Już Drozd zaczął punktować. Te dotychczas przekazane pieniądze są bezpieczne? Te już przelane i zmarnowane?

Patrzycie jak zadłużenie klubu rośnie o kilka milionów każdego roku I ANI SŁOWA SIĘ NIE UPOMINACIE O ZMIANĘ TEJ POLITYKI?

SERIO

Szneka.
Odpowiem za serka.

W każdym momencie stowarzyszenie liczące tylu członków może wystosować list do zarządu lub też list otwarty (opublikować na twitterze, fb, swojej stronie) z żądaniem zmiany trenera pod rygorem wstrzymania finansowania.

Tylko do tego trzeba:
a) mieć jaja
b) nie być w układzie koleżeńsko-frajerskim (cała Wisła i ten układ rodzinny to jedna wielka banda frajerów)
c) chcieć tego zażądać

Z powyższym można wybrać jeden punkt lub wszystkie.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 18.08.2023, 09:03
Panowie bez jaj, na serio wymagacie tego, że socios ma naciskać publicznie na zmianę trenera? Skąd Wy się urwaliście.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.08.2023, 09:36
Tak na serio.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.08.2023, 10:04
nero napisał(a):Wyświetl post
Panowie bez jaj, na serio wymagacie tego, że socios ma naciskać publicznie na zmianę trenera? Skąd Wy się urwaliście.
To wg ciebie sociosy to do zabawa dla jaro ktory wkrecil sie w FM na zywym klubie ? To moze skonczcie z ta nazwa i ogloscie : placcie barany na zabawe klubem pana Jaro
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.08.2023, 10:34
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
To wg ciebie sociosy to do zabawa dla jaro ktory wkrecil sie w FM na zywym klubie ? To moze skonczcie z ta nazwa i ogloscie : placcie barany na zabawe klubem pana Jaro
Ciekawe, że tak dużo do powiedzenia mają ludzie, którzy nie są w socios a do tego cały uprzedni sezon krytykowali motor napędowy drużyny (Fernandeza) jednocześnie słowem się nie zająknąwszy o prawdziwych przepłaconych pasożytach (Uryga, Młynski, Colley, Hugi itp.)
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.08.2023, 10:40
To jest kabaret. Wymagac czegokolwiek od ludzi ktorzy sa w socios dobrowolnie, samemu w socios nie bedac i jeszcze krytykowac ludzi za bycie w socios
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 18.08.2023, 10:42
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Ludzie zejdźcie na ziemie. Socios nie powinno nigdy występować o zmianę trenera. Jak Wy sobie to wyobrażacie?! Macie 15 lat czy jak? Bo chyba nikt dorosły z jakimś doświadczeniem zawodowym na coś takiego wpaść by nie mógł.

Chyba jest tylko jedna sytuacja, w której Socios mogłoby wydać jakieś oświadczenie czy coś w tym stylu, że nie chce trenera i jest to sytuacja typu, nasz trener potrącił po pijaku kogoś i uciekł, a prezes nie widzi w tym problemu i pozostawia trenera na stanowisku.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.08.2023, 12:10
Zgodnie z tradycją nasza polityka transferowa jest stabilna.

Zapowiedzi o odchudzeniu kadry - odhaczone.
Napchanie kadry do granic możliwości - odhaczone.
Zapewnienie, aby na jednych pozycjach było po kilku zawodników, z których każdy jest słaby, a na innych był tylko jeden, którego wypadnięcie rozwali cały system - odhaczone.
Zapewnienie, aby na kluczowych pozycjach grali piłkarze podatni na kontuzje - odhaczone.
Pozbycie się najlepszego środkowego obrońcy pod koniec okienka bez zapewnienia następców, których wcześniej się pozbyto - odhaczone.
Pozostawienie trenera, który dał ciała w poprzednim sezonie i w którego nie wierzą ani kibice, ani piłkarze - odhaczone.

Jesteśmy tak konsekwentni w raz obranej drodze, że nie wiem dlaczego miałoby coś pójść nie tak.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2023, 12:39
MaLk napisał(a):Wyświetl post

Zapewnienie, aby na jednych pozycjach było po kilku zawodników, z których każdy jest słaby, a na innych był tylko jeden, którego wypadnięcie rozwali cały system - odhaczone.
Zapewnienie, aby na kluczowych pozycjach grali piłkarze podatni na kontuzje - odhaczone.
Pozbycie się najlepszego środkowego obrońcy pod koniec okienka bez zapewnienia następców, których wcześniej się pozbyto - odhaczone.
Pozostawienie trenera, który dał ciała w poprzednim sezonie i w którego nie wierzą ani kibice, ani piłkarze - odhaczone.

Jesteśmy tak konsekwentni w raz obranej drodze, że nie wiem dlaczego miałoby coś pójść nie tak.
https://twitter.com/jarokrolewski/st...85910312157184
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.08.2023, 12:49
MaLk napisał(a):Wyświetl post

Jak tak na to spojrzeć, to faktycznie robimy to samo co w poprzednim sezonie oczekując, że tym razem się uda.
Nawet najlepszego obrońcę udało im się opchnąć za bezcen! Widać troskę o detale.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.08.2023 o godz. 12:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.08.2023, 12:56
Dramatyczne są wpisy Pana Królewskiego. Takiej bylejakości , dziadostwa, braku godności i klasy jaka jest teraz w naszym Klubie to jeszcze nigdy w historii nie było.
Żeby to zmienić trzeba zacząć od góry czyli WYWALENIA NA ZBITY PYSK CAŁEGO SZTABU SZKOLENIOWEGO
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 18.08.2023, 13:31
Od Socios należy wymagać reakcji, kiedy w klubie dzieje się źle.
A obecnie dzieje się bardzo źle!

Tymczasem Socios udają, że jest cudownie. Dług klubu wzrosł prawie 3 krotnie od przejęcia przez trio sterów.
Spadliśmy ligę niżej.
Nie awansowaliśmy do ekstraklasy.
Mamy śmiesznie, wręcz żałośnie budowaną od 3 lat kadrę.

Ale Socios milczy.
Kiedy się odezwą?

Kiedy będzie złożony wniosek o upadłość spółki?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2023, 13:49
A kim Ty jestes zeby czegokolwiek ode mnie (jako czlonka socios) wymagac?

Imie, nazwisko, zawod itp poprosze, wtedy mozemy rozmawiac.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 18.08.2023, 13:52
A Ty kim jesteś żeby ode mnie wymagać danych personalnych? Może jeszcze numer buta i fiu... Ci podać?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 18.08.2023, 13:55
Jak to kim? Jestem osoba oskarzana o biernosc, brak reakcji, ktora, bedac czlonkiem Socios, moze zlozyc wniosek/propozycje do rozpatrzenia przez zarzad o mozliwosci podjecia glosowania w temacie zlozenia ultimatum klubowi w sprawie biezacego trenera Wisly Krakow, ale anonimami z internetu nie bede sie przejmowal i ich wymaganiami tymbardziej.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 18.08.2023, 14:00
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
A Ty kim jesteś żeby ode mnie wymagać danych personalnych? Może jeszcze numer buta i fiu... Ci podać?
Nie no, ale serio. Jak masz potrzebę działania, to zacznij wymagać od siebie, a nie od innych.
Odpowiedz cytując
Myrthan
Banita

Od: 06.2011

Stary 18.08.2023, 14:05
skarabeus to przykład gościa dzięki któremu klub jest gdzie jest, wiecznie bierny i angażujący się tylko wirtualnie jak trzeba coś skrytykować na forum. Jak w tym memie, zróbcie coś!

PS: ja wiem że modów tu nie ma, ale to temat transferowy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.08.2023, 14:05
Skarabeusa oczywiście przesądza, kreując się tutaj na wielkiego,szefa, który anonimowo z tylnego fotela będzie coś wymagał, zarządzał i Bóg wie co jeszcze.

Niemniej też sporo racji w tym jest i takiej logiki. Sam do Socios nie naleze ale widzę sprawę tak, że o ile po erze WSH, SKWK itd irracjonalne byłoby aby kibice wtedy w ogóle chcieli mieć wpływ na jakieś kwestie związane z zarządzaniem klubem.
Wszystko wyglądało że będzie pięknie, wiarygodni ludzie pod wodzą Kuby itp.
Niestety po 5 latach sytuacja jest diametralnie inna. Trio się rozsypało, Wisła spadła, nie awansowała,długi rosną, pomysłu co dalej nie ma. Z rundy na rundę się ośmieszamy, występują dziwne ruchy w klubie, chociażby w kwestii transferów. Nie ma żadnej organizacji kibiców, która by mogła zabrać zdanie, mieć jakiś wpływ, wypowiedziec się.
Jest Socios, które powinno jakoś zabrać zdanie. Wiem, że nie do trio ta organizacja została powołana ale sytuacja jest zupełnie inna niż 5 lat temu.

Wisła stała się zabawka Królewskiego, i nikt nad tym nie panuje, w tym on sam, kłócąc się z anonimami na tt itp (co jest pół śmieszne, pół żałosne).

Socios po prostu powinno w krytycznych sytuacjach wypowiadać się i tworzyć jakis nacisk. Przeglosowujac większościowo to co ma zostać zakomunikowane np kwestie zmiany trenera

Aczkolwiek układ jest patologiczny. Rządy WSH zrobiły swoje, większość tu myśli, że kibice nie mają prawa się wypowiadać, bo to przesada. Do tego Socios jest w tym układzie częścią więc też się nie wypowie żeby zowlnic legendy. Trochę patola...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 18.08.2023, 14:28
Nie masz pojęcia, co robię w rzeczywistości ani kim jestem. I w przeciwieństwie do odklejonego, ja nie mam potrzeby rozgłaszać światu jaki jestem zajebisty i co dobrego zrobiłem

Natomiast podejście "nie wiemy kim jesteś co robisz, dlatego nie masz prawa się wypowiedzieć na temat socios" to jest typowa narracja sharków
Oni jeszcze dla wzmocnienia przekazu lali po ryju

Jeśli zatem socios nie powinno reagować w skrajnych sytuacjach to po co jest?
Rysuje się obraz jaki napisał ktoś wyżej - żeby finansować ułudę odklejonego.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.08.2023, 14:29
A co do - polityki transferowej, bo o tym jest ten temat.. a nie o Socios.

To mamy dwa odejścia z inicjatywy piłkarzy - Tachi i Moltenis.
Jak widać, tak jak wiele osób wspominało, dwa sezony w 1 lidze dla wielu cudzoziemców to już za dużo. Mija piękna perspektywa szybkiego awansu do ekstraklasy, a co raz bardziej środek tabeli i szarość w polskiej 1 lidze..

Pytanie, czy to już koniec. Bo zjazd formy widać też np. u Junci, Rodado też póki co jak półprzytomny etc..

Ale efekt jest taki, że odchodzi najlepszy nasz obrońca ( pomijam w jakim gronie), do tego gość który jedyny umiał coś ofensywnie strzelić z główki.
Zostajemy z moim zdaniem kompletną pomyłką Łasickiem - który ostatnio dostał gonga od trenera i zszedł w przerwie. Ciekawe jak nasz kapitano to odbierze? Czy dostał batem i się postara, czy zaraz grupa przewrotowa będzie zwalniać trenera i bat mu odrzucą?
Drugi nasz as - eneko coś tam. I tutaj, w końcu rynek transferowy wraca do normy. Realnie nie ma szansy na 100% wypałów transferowych. Gość jak dla mnie to będzie lepszym asem niż nasz el kapitano - czytaj defesywa będzie komedią.

Junca - w ostatnim sezonie koń do tyrania i wół roboczy przez cały mecz. Teraz jakby sfrustrowany i koło 60-70 min koniec energii.

Raton - nasz nowy ręcznik bramkarski. Z typa ktoś miał polewkę w necie przed transferem, że bramkarz nieciekawy i gość jest na najlepszej drodze, żeby to potwierdzić. Broda na ławce, Biegański pewnie już spakowany na transfer jak Moltenis.

Jak dla mnie to problemy są dwa - czym dalej w las i wyniki nie będą super optymistyczne, to optymizm stopnieje szczególnie u zagranicznego zaciągu ( na którym de facto mieliśmy tą naszą paczkę opierać). Okaże się, że zamiast awansów i ekstraklasy to jest kopanie się w połowie szarej polskiej ligi - a tą szarość to jeszcze zobaczą w listopadzie. Sporo odeszło po sezonie, teraz odchodzą kolejni. A pytanie jak długo resztki w postaci Junci i Villar chcą tu się kopać na takim poziomie i bez rewelacji.

Okazuje się, że rynek transferowy jednak tworzy pewną równowagę. Alfaro wcale nie musi zastąpić Muli, nowi hiszpanie mogą się okazać szrotem tym razem. Kto ma ciągnąć ten zespół? Nowy zagraniczy zaciąg, czy ten już trochę wypalony i pewnie rozczarowany?

Nie wiem, ale chciałbym, żebyśmy mieli pieniądze na ewentualne korekty w składzie. Może życzeniowo, bo widać, że ciężary będą jeszcze większe w tym sezonie. Zaczną się do tego kartki, kontuzje itp itd i kto ma wtedy nas ratować? Młyński i Żyro znowu?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 18.08.2023, 14:42
El'Kabat

Dajmy im trenera, a nie koszulkę chodzącą przy linii i wtedy zobaczymy co są warci Ci zawodnicy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów