The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2023, 18:55
Ostatnio miałem taką refleksję

Non stop piszecie, ze CUPIAŁ, nie zostawił nic prócz gabloty z pucharami...

Otóż zostawił... bazę kibicowską, gdyby nie Cupiał to np taki framat czy Arkadiusz Cz. nie interesowaliby się piłką albo ustanawiali rekord frekwencji 8500 na kałuży, a tak mamy JESZCZE jakiś potencjał liczbowy własnie dzięki Cupiałowi.

Framat i Arkadiusz dziękujcie Bogusławowi !

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.08.2023, 18:56
Ale ze drużyna z trenerem na stanowisku trenera pokonała drużynę z byłym piłkarzem na stanowisku trenera ?
I w dodatku ta drużyna z trenerem ma po 4 meczach 7 punktów przewagi nad druzyna z praktykantem ( ale za to Prawdziwym Wiślakiem, z charakterem )
No przecież żaden tego nie mógł przewidzieć
Żaden!
Meczu nie miałem możliwości obejrzeć
Ale zaraz przeczytam zapewne wypowiedź Sobola, że rozegraliśmy dobre spotkanie , pod pełną kontrolą, tylko znowu zawiodła skuteczność
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 12.08.2023, 19:02
Widze ze nie tylko ja się obłowiłem na tym meczu xd kurs 4.0 i wpadło kilka PLN xd
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.08.2023, 19:04
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

Otóż zostawił... bazę kibicowską, gdyby nie Cupiał to np taki framat czy Arkadiusz Cz. nie interesowaliby się piłką albo ustanawiali rekord frekwencji 8500 na kałuży, a tak mamy JESZCZE jakiś potencjał liczbowy własnie dzięki Cupiałowi.

Już nie długo.jeszcze rok dwa lub trzy takiego frajerzenia i marnowania potencjału klubu przez nieudaczników i nie będzie co zbierać
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.08.2023, 19:24
Po dzisiejszym meczu mam wrażenie, że nawet zawodnicy mają dość Sobolewskiego na ławce.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.08.2023, 19:29
Słaby mecz w naszym wykonaniu.
Tychy w pierwszej połowie mogły rozstrzygnąć mecz , dużo korzystniej dla siebie.
Nasi nie dawali rady w narzuconym pressingu ,wolno rozgrywali , dużo niecelnych podań.
Nie jesteśmy faworytem tych rozgrywek i boję się, że może to być początkiem większych kłopotów.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 12.08.2023, 19:51
Najzabawniejsze jest to, że drużyny, które nas leją wcale nie grają cudownej piłki tylko są po prostu zdyscyplinowani taktycznie i zdeterminowani. Tylko tyle i aż tyle
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.08.2023, 19:55
bocian23 napisał(a):Wyświetl post
Najzabawniejsze jest to, że drużyny, które nas leją wcale nie grają cudownej piłki tylko są po prostu zdyscyplinowani taktycznie i zdeterminowani. Tylko tyle i aż tyle
(wzrusza ramionami) od maja już cała liga wie jak gra Sobolewski i jak się ustawić przeciwko takiej grze
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.08.2023, 20:30
MaLk napisał(a):Wyświetl post
(wzrusza ramionami) od maja już cała liga wie jak gra Sobolewski i jak się ustawić przeciwko takiej grze
To nie jest pokłosie tylko i wyłącznie taktyki Sobolewskiego. Nasi Hiszpanie nic innego nie potrafią. To jednostronni piłkarze, którzy wyglądają bardzo fajnie, gdy mogą pykać swobodnie piłeczkę. Jeśli to jest niemożliwe, bo przeciwnik gra bardzo defensywnie i bardzo agresywnie, Wisła wygląda tak jak dzisiaj. Dopóki w drużynie, w poprzedniej rundzie, było więcej jakości, mecze, jak dzisiejszy przytrafiały się rzadziej. Teraz będzie to częstszy widok.

Wszystko to nie oznacza, że nie należy pozbyć się Sobolewskiego, nie sądzę, jednak, żeby osoby w klubie były w stanie upolować trenera z prawdziwego zdarzenia. Nieudacznictwo to ich drugie imię.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.08.2023, 20:54
Co do hiszpanów to druga sprawa to kwestia defensywy. Fajnie mieć skrzydłowych hiszpanów, ofensywnych pomocników i napastnika. Gorzej, że z powrotami i obroną to oni często nie chcą mieć nic wspólnego.

Mi ten nasz bramkarz to co raz bardziej wygląda na jakąś tykającą bombe zegarową.

Problemy są szersze i mogą być większe. Ok, ściągamy karygodnego Łasickiego w przerwie - ale kogo na niego? Ok, wszedł Colley, ale każdy wie co on może odwalic i kwestia czasu jak nie będzie się potykał o swoje nogi. Moltenis kontuzja, to kim my mamy grać w tej obronie? Ten drugi hiszpan też jakiś komediant.

Problem moim zdaniem jest jeden - dotychczas mieliśmy sporego farta w tych łowach szrotu na rynku. Fernandez, Igbekeme, Mula etc, Villar. A równowaga musi być i może się okazać, że te nasze nowe nabytki to jednak nie takie asy, że nas pociągną do ekstraklasy..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 12.08.2023, 21:03
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co do hiszpanów to druga sprawa to kwestia defensywy. Fajnie mieć skrzydłowych hiszpanów, ofensywnych pomocników i napastnika. Gorzej, że z powrotami i obroną to oni często nie chcą mieć nic wspólnego.

Mi ten nasz bramkarz to co raz bardziej wygląda na jakąś tykającą bombe zegarową.

Problemy są szersze i mogą być większe. Ok, ściągamy karygodnego Łasickiego w przerwie - ale kogo na niego? Ok, wszedł Colley, ale każdy wie co on może odwalic i kwestia czasu jak nie będzie się potykał o swoje nogi. Moltenis kontuzja, to kim my mamy grać w tej obronie? Ten drugi hiszpan też jakiś komediant.

Problem moim zdaniem jest jeden - dotychczas mieliśmy sporego farta w tych łowach szrotu na rynku. Fernandez, Igbekeme, Mula etc, Villar. A równowaga musi być i może się okazać, że te nasze nowe nabytki to jednak nie takie asy, że nas pociągną do ekstraklasy..
Bramkarz to w ogóle nieporozumienie, bo to właśnie tu powinniśmy mieć młodzieżowca. Jeśli chcieliśmy lepszego niż Biegański, trzeba było się postarać właśnie na tym polu.

Nowe nabytki na razie się nie sprawdziły.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.08.2023, 21:39
Bo nie wiedzą co mają grać, wyglądamy jak dzika drużyna, każdy sobie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.08.2023, 21:44
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo nie wiedzą co mają grać, wyglądamy jak dzika drużyna, każdy sobie.

Czyli to juz faza pt "zwalniamy trenera",od tego zawsze sie zaczyna.

widac zawodnicy tez juz mówią pass,mecz z Odrą moze byc ciekawy.(jesli go nie wywalą wczesniej)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 12.08.2023, 22:00
Ale tu są wszyscy do wyp....lenia. Nie tylko trener. W szatni tak cuchnie bezradnością że każdy kto nią przesiąkł będzie zasmradzał tych co przyjdą. Jak to działa widać po Junce i Vilarze. Pół roku w kilimacie wiślackiego DNA i zapomnieli jak grać w piłkę.

Powtarzam.

Wszyscy do wyp....olenia. Na wczoraj.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.08.2023, 22:21
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale tu są wszyscy do wyp....lenia. Nie tylko trener. W szatni tak cuchnie bezradnością że każdy kto nią przesiąkł będzie zasmradzał tych co przyjdą. Jak to działa widać po Junce i Vilarze. Pół roku w kilimacie wiślackiego DNA i zapomnieli jak grać w piłkę.

Powtarzam.

Wszyscy do wyp....olenia. Na wczoraj.
ze 100 juz wypi.erdolilismy przez ostatnie 4 lata
Dziwnym trafem potem jak trafiaja do poukłądanych druzyn, to nagle okazuje sie, ze nie sa takimi parodystami
Kuźwa, nawet pokraczny Klemenz u Mamrota wyglada na profesjonalnego piłkarza
Abramowicz, Janicki, Jean Carlos itd
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 12.08.2023, 22:38
Ojtam ojtam przynajmniej można się obłowić bo z tym pośmiewiskiem na ławce trenerskiej wynik jest jasny.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 12.08.2023, 23:18
Większą kompromitacją były wyczyny wujka Jurka w sezonie spadkowym i w rundzie jesiennej tamtego sezonu.

Sobola winię mniej, bo Kikuś z pastwisk sprowadził ten szrot i znów wagon przyszedł, a nie ma kim grać.

Gdzie są sociosy?

Tradycyjnie medale wręczają i tylko tym są zajęci?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 12.08.2023 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 13.08.2023, 01:25
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

dziękuje za zaliczenie mnie do potencjału kibicowskiego , ale musze cie zmartwić , jestem na R22 na wiele lat przed BC

stąd tak chętnie używałem epitetu "sieroty po cupiale" (może nawet ja go zacząłem używac jako pierwszy? nie pamietam)
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 13.08.2023, 07:48
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
ze 100 juz wypi.erdolilismy przez ostatnie 4 lata
Dziwnym trafem potem jak trafiaja do poukłądanych druzyn, to nagle okazuje sie, ze nie sa takimi parodystami
Kuźwa, nawet pokraczny Klemenz u Mamrota wyglada na profesjonalnego piłkarza
Abramowicz, Janicki, Jean Carlos itd
Ale ja nie mówię o piłkarzach. To chyba oczywiste. Piłkarz gra tak jak się od niego wymaga. Przy Hyballi Plewka Gruszkowski i Starzyński grali na wynik 1:1 na Legii i wygrania w Poznaniu, trzy lata temu. Ale Hyballa był wariat bo ważniejszy był dla niego trening niż jajeczko. Zwyciężyła rodzinna atmosfera niezależnie od wyników. Przyszedł Gula i nie mógł pojąć jak można tak olewająco podchodzić do swoich obowiązków, ale nie chciał zostać kolejnym wariatem. Wuja to swojak więc wynik 1/13 nikogo nie zdenerwował bo najważniejsza jest atmosfera. Sobol miał serię 7 wygranych tylko dlatego, jak się okazało, że przyszło 8 nowych piłkarzy i nie zdążyli się połapać na czym polega słynne wiślackie DNA. Dostać wpi....ol na boisku, poklepać się po plecach i iść na dobry obiadek. Bo atmosfera jest najważniejsza. Dlatego wszyscy którzy od nas odchodzą zaczynają grać lepiej, bo znowu czują obowiązek, odpowiedzialność. Widziałeś reakcję kapitana po tym jak wjebał sobie swojaka? Przecież on zareagował jakby kamień spadł mu z serca. Wiedział że wszyscy zamiast mieć pretensje jak w każdym normalnym środowisku, będą go pocieszać i poklepywać po plecach. Takie wiślackie DNA.

Dlatego do wyp...olenia są wszyscy którzy taki klimat stworzyli oczerniając Hyballę i przegrywając celowo mecze żeby był powód do jego zwolnienia czyli Błaszczykowski i reszta ''legend'' z piłkarzy Basha i wszyscy który tamte czasy pamiętają. O całym sztabie trenersko medycznym nie wspominam. Uryga znający nasz klimacik złamał się na wakacjach po podpisaniu kontraktu. Dwa lata go leczą. Czy to jest normalne? Nonie jest bo u nas nic nie jest normalne. Dlatego trzeba wszystko zaorać, zbronować i czekać, aż wykiełkuje coś nowego. Nowy inwestor to była okazja, ale słup nie ma decyzyjności.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2023, 08:08
Mam nadzieję, że nie skończy się na zwolnieniu trenera i to będzie całe oczyszczenie

Przede wszystkim trzeba:
wywalić cały sztab
Rozliczyć Kiko za chujowe transfery w tym okienku
I co najważniejsze, szukać i znaleźć odpowiedzi co powoduje zjazd formy każdego piłkarza grającego tu więcej niż pół roku (aczkolwiek odpowiedź powinna być już znana, to sztab, legendy i DNA)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.08.2023, 08:23
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że nie skończy się na zwolnieniu trenera i to będzie całe oczyszczenie

Przede wszystkim trzeba:
wywalić cały sztab
I co najważniejsze, szukać i znaleźć odpowiedzi co powoduje zjazd formy każdego piłkarza grającego tu więcej niż pół roku (aczkolwiek odpowiedź powinna być już znana, to sztab, legendy i DNA)
Daj tym piłkarzom trenera i ocenimy Kiko
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2023, 08:45
Problemem Wisły jest trener i sztab, nie Kiko.

To trener przegrał nam awans na ostatniej prostej w zeszłym sezonie i trener tak ustawia zespół oraz trenuje tych zawodników, że niemal każdy nie tylko się nie rozwija, ale błyskawicznie notuje potężny zjazd dyspozycji.

Villar i Junca byli złymi piłkarzami na naszą pierwszą ligę i nie dawali rady? Oczywiście, że nie. Ale wystarczyło kilka miesięcy treningów w Wiśle, by dzisiaj byli cieniem samych siebie z wiosny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.08.2023, 08:56
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Przede wszystkim trzeba:
wywalić cały sztab
Skład jest prawie na pewno słabszy niż na wiosnę, bo tamten był ponad pierwszą ligę i ciągnął za uszy Sobolewskiego - do czasu. Czy jest za słaby żeby wypełnić cele przed nim postawione - uczciwie byłoby najpierw dać tam trenera, sztab a potem ocenić.

U Sobolewskiego liczba błędów poraża, ale chociażby sam fakt że Łasicki powinien trafić na ławkę po pierwszym meczu, trzy mecze grał katastrofalnie i dopiero jak odwalił co odwalił z Tychami dostał zmianę w połowie. Hybala nie czekałby aż zawali bramkę - tak przy okazji.

Gra defensywna nie istnieje, ofensywna opiera się na indywidualnych akcjach albo wrzutkach do nikogo - w sumie już wielokrotnie opisywałem to przez dwa sezony. Jak długo Fernandez i spółka ciągnęli zespół za uszy - byłem wyśmiewany. Kiedy połapali kontuzje/zniżki formy - wtedy winny był jeden: nasz najlepszy piłkarz. Mało kto uczciwie potrafił przyznać że nic nie gramy i ta pseudotaktyka Sobolewskiego to blaga.

Skończyła się kasa, Hiszpanie dużo słabsi, fakt - tacy z zarobkami i umiejętnościami bardziej na pierwszą ligę. Ale znowu trener bez winy?

P.S. Gdzie jesteście pepe72, s1mone, FraMat, Karherop?
P.S.2 Obstawiłem wynik 1:2 w typerze. Bliżej było 0:4, 0:5. Obstawianie że strzelimy bramkę to błąd, ale stracić na pewno sporo stracimy. Gramy przecież swoją piłkę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2023 o godz. 09:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2023, 09:10
#sobolout #legendynalożę
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 13.08.2023, 09:11
Markus napisał(a):Wyświetl post
Problemem Wisły jest trener i sztab, nie Kiko.

To trener przegrał nam awans na ostatniej prostej w zeszłym sezonie i trener tak ustawia zespół oraz trenuje tych zawodników, że niemal każdy nie tylko się nie rozwija, ale błyskawicznie notuje potężny zjazd dyspozycji.

Villar i Junca byli złymi piłkarzami na naszą pierwszą ligę i nie dawali rady? Oczywiście, że nie. Ale wystarczyło kilka miesięcy treningów w Wiśle, by dzisiaj byli cieniem samych siebie z wiosny.
To nie obrona Sobolewskiego (który jest dla mnie takim Wiślackim Djurdjevićiem albo Żurawiem i w ogóle nie powinien być tu zatrudniony), ale i Villar i Junca zaliczali słabsze mecze wiosną. No i obaj nie są zawieszeni w próżni, tylko ich postawa zależy w dużej mierze od tego kto gra obok nich. Żeby nie przedłużać, współpraca Juncy z Mulą wyglądała dużo lepiej, nie mówiąc już o tym, że i James i Fernandez dawali dużo więcej całej drużynie niż Basha, Goku oraz Duda. Nie wykluczam, że trenowanie pod okiem Sobola lub w ogóle w Wiśle zadziałało na nich degenerująco, ale równie prawdopodobne dla mnie jest to, że wyjęliśmy z konstrukcji, jaką jest nasza drużyna o kilka klocków za dużo (patrząc na to ile tracił Raków bez tylko jednego piłkarza jestem skłonny w to uwierzyć). Nie wierzę również w baśniowe zakończenie tej historii. Jeśli spieprzyliśmy to okienko, nowy trener nie będzie księciem, który obudzi śpiącą królewnę pocałunkiem. O bezpośrednim awansie możemy już zapomnieć.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Skład jest prawie na pewno słabszy niż na wiosnę, bo tamten był ponad pierwszą ligę i ciągnął za uszy Sobolewskiego - do czasu. Czy jest za słaby żeby wypełnić cele przed nim postawione - uczciwie byłoby najpierw dać tam trenera, sztab a potem ocenić.

U Sobolewskiego liczba błędów poraża, ale chociażby sam fakt że Łasicki powinien trafić na ławkę po pierwszym meczu, trzy mecze grał katastrofalnie i dopiero jak odwalił co odwalił z Tychami dostał zmianę w połowie. Hybala nie czekałby aż zawali bramkę - tak przy okazji.

Gra defensywna nie istnieje, ofensywna opiera się na indywidualnych akcjach albo wrzutkach do nikogo - w sumie już wielokrotnie opisywałem to przez dwa sezony. Jak długo Fernandez i spółka ciągnęli zespół za uszy - byłem wyśmiewany. Kiedy połapali kontuzje/zniżki formy - wtedy winny był jeden: nasz najlepszy piłkarz. Mało kto uczciwie potrafił przyznać że nic nie gramy i ta pseudotaktyka Sobolewskiego to blaga.

Skończyła się kasa, Hiszpanie dużo słabsi, fakt - tacy z zarobkami i umiejętnościami bardziej na pierwszą ligę. Ale znowu trener bez winy?

P.S. Gdzie jesteście pepe72, s1mone, FraMat, Karherop?
P.S.2 Obstawiłem wynik 1:2 w typerze. Bliżej było 0:4, 0:5. Obstawianie że strzelimy bramkę to błąd, ale stracić na pewno sporo stracimy. Gramy przecież swoją piłkę.
Chyba każdy o zdrowych zmysłach pisał na tym forum o tym, że lepsza gra to zasługa Kiko i nowych zawodników, a nie Sobola. Gdyby nie chore układy rodzinne i potrzeba uspokojenia atmosfery, Brzęczek mógł spokojnie zostać i kontynuować pracę. Gorzej z nowymi piłkarzami by nie było. Nie jest jednak tak, że Sobol jest najgorszym trenerem w 1 lidze, bo to ogólnie w większości przeciętniacy podobni klasą do niego. Nie jest również tak, że tacy, którzy byliby wartością dodaną, z biciem serca czekają na ofertę z Wisły. Oni zazwyczaj mają pracę.

Sobolowi można zarzucić wiele, ale moim zdaniem większość błędów została popełniona przed sezonem i być może obciąża nie tylko jego. Nie chce mi się robić wyliczanki, napiszę tylko, że jesteśmy bardzo ciekawym projektem piłkarskim. Jednym z niewielu zespołów, która, wbrew porzekadłu, budują drużynę od przodu (nie zawsze z sukcesami), ignorując zupełnie tyły.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.08.2023 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.08.2023, 09:40
@Kurz - znowu te brednie że Sobolewski to średnia ligowa trenerów. Na jakiej niby podstawie tak twierdzisz?
To jest człowiek bez wiedzy, umiejętności i doświadczenia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 13.08.2023, 09:58
@Kurz - znowu te brednie że Sobolewski to średnia ligowa trenerów. Na jakiej niby podstawie tak twierdzisz?
To jest człowiek bez wiedzy, umiejętności i doświadczenia.
Na podstawie naszych doświadczeń. Przerobiliśmy już paru, w tym trenera reprezentacji Polski i czołowego Słowaka. Nie zauważyłem różnicy. Ogólnie w Polskiej piłce obecnie jest może w porywach z 8 trenerów (może patrzę na to zbyt optymistycznie i jest ich ze 4?), którzy wyróżniają się z tej szarej, bezkształtnej masy. Reszta nawet przy minimalnych różnicach to ten sam towar. Wielu co prawda wygląda fajnie z daleka, ale czar pryska, gdy tylko się tu pojawiają i popracują kilka miesięcy. Masz coś lepszego, poza swoimi fantazjami?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.08.2023 o godz. 10:04.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.08.2023, 10:07
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Na podstawie naszych doświadczeń. Przerobiliśmy już paru, w tym trenera reprezentacji Polski i czołowego Słowaka. Nie zauważyłem różnicy. Ogólnie w Polskiej piłce obecnie jest może w porywach z 8 trenerów (może patrzę na to zbyt optymistycznie i jest ich ze 4?), którzy wyróżniają się z tej szarej, bezkształtnej masy. Reszta nawet przy minimalnych różnicach to ten sam towar. Wielu co prawda wygląda fajnie z daleka, ale czar pryska, gdy tylko się tu pojawiają i popracują kilka miesięcy. Masz coś lepszego, poza swoimi fantazjami?
Mam - niechęć do uogólniania i tez niczym nie popartych. Zapytałem Cię na jakiej podstawie zaliczasz Sobolewskiego do średniej ligowej, mimo znikomego CV. Nie potrafisz odpowiedzieć.

Tutaj pół roku temu wyśmiewano Moskala, Skrobacza, Tułacza że niby co to są za trenerzy, Radzio co najmniej tak samo dobry.

Powtarzam pytanie - na jakiej podstawie twierdzisz że Sobolewski to średniak? Tym razem proszę o konkrety.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 13.08.2023, 10:28
Nam właśnie trzeba średniaka. Normalnego, przeciętnego fachowca, z jakimiś już osiągnięciami i jeszcze z jakimiś ambicjami. Oby zamiast Wisły w sercu miał rozum i pokorę. Należy dać mu czas i absolutnie wolną rękę w doborze współpracowników. Z jednym zastrzeżeniem: żadnych miejscowych legend, to muszą być ludzie bez wiślackiej przeszłości, potrafiący spojrzeć na ten klub bez emocji.

Sobolewskiemu - co pokazał wiele razy, ostatnio wczoraj - drastycznie brakuje kompetencji.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 13.08.2023, 10:36
Mam - niechęć do uogólniania i tez niczym nie popartych. Zapytałem Cię na jakiej podstawie zaliczasz Sobolewskiego do średniej ligowej, mimo znikomego CV. Nie potrafisz odpowiedzieć.

Tutaj pół roku temu wyśmiewano Moskala, Skrobacza, Tułacza że niby co to są za trenerzy, Radzio co najmniej tak samo dobry.

Powtarzam pytanie - na jakiej podstawie twierdzisz że Sobolewski to średniak? Tym razem proszę o konkrety.
Średni to dla mnie synonim "bez wartości dodanej". W sumie mógłbym zadać bardzo podobne pytanie. Na jakiej podstawie twierdzisz, że którykolwiek z nich pokazałby w obecnej Wiśle więcej niż Sobolewski (z tymi piłkarzami i filozofią gry)? Poza oczywiście twoją wiarą. Gula miał CV z kosmosu w porównaniu do nich i nie ogarnął.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów