|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ostatnio miałem taką refleksję
Non stop piszecie, ze CUPIAŁ, nie zostawił nic prócz gabloty z pucharami... Otóż zostawił... bazę kibicowską, gdyby nie Cupiał to np taki framat czy Arkadiusz Cz. nie interesowaliby się piłką albo ustanawiali rekord frekwencji 8500 na kałuży, a tak mamy JESZCZE jakiś potencjał liczbowy własnie dzięki Cupiałowi. Framat i Arkadiusz dziękujcie Bogusławowi ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ale ze drużyna z trenerem na stanowisku trenera pokonała drużynę z byłym piłkarzem na stanowisku trenera ?
I w dodatku ta drużyna z trenerem ma po 4 meczach 7 punktów przewagi nad druzyna z praktykantem ( ale za to Prawdziwym Wiślakiem, z charakterem ) No przecież żaden tego nie mógł przewidzieć Żaden! Meczu nie miałem możliwości obejrzeć Ale zaraz przeczytam zapewne wypowiedź Sobola, że rozegraliśmy dobre spotkanie , pod pełną kontrolą, tylko znowu zawiodła skuteczność ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Widze ze nie tylko ja się obłowiłem na tym meczu xd kurs 4.0 i wpadło kilka PLN xd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu mam wrażenie, że nawet zawodnicy mają dość Sobolewskiego na ławce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Słaby mecz w naszym wykonaniu.
Tychy w pierwszej połowie mogły rozstrzygnąć mecz , dużo korzystniej dla siebie. Nasi nie dawali rady w narzuconym pressingu ,wolno rozgrywali , dużo niecelnych podań. Nie jesteśmy faworytem tych rozgrywek i boję się, że może to być początkiem większych kłopotów. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Najzabawniejsze jest to, że drużyny, które nas leją wcale nie grają cudownej piłki tylko są po prostu zdyscyplinowani taktycznie i zdeterminowani. Tylko tyle i aż tyle
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
(wzrusza ramionami) od maja już cała liga wie jak gra Sobolewski i jak się ustawić przeciwko takiej grze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Wszystko to nie oznacza, że nie należy pozbyć się Sobolewskiego, nie sądzę, jednak, żeby osoby w klubie były w stanie upolować trenera z prawdziwego zdarzenia. Nieudacznictwo to ich drugie imię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co do hiszpanów to druga sprawa to kwestia defensywy. Fajnie mieć skrzydłowych hiszpanów, ofensywnych pomocników i napastnika. Gorzej, że z powrotami i obroną to oni często nie chcą mieć nic wspólnego.
Mi ten nasz bramkarz to co raz bardziej wygląda na jakąś tykającą bombe zegarową. Problemy są szersze i mogą być większe. Ok, ściągamy karygodnego Łasickiego w przerwie - ale kogo na niego? Ok, wszedł Colley, ale każdy wie co on może odwalic i kwestia czasu jak nie będzie się potykał o swoje nogi. Moltenis kontuzja, to kim my mamy grać w tej obronie? Ten drugi hiszpan też jakiś komediant. Problem moim zdaniem jest jeden - dotychczas mieliśmy sporego farta w tych łowach szrotu na rynku. Fernandez, Igbekeme, Mula etc, Villar. A równowaga musi być i może się okazać, że te nasze nowe nabytki to jednak nie takie asy, że nas pociągną do ekstraklasy.. ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nowe nabytki na razie się nie sprawdziły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bo nie wiedzą co mają grać, wyglądamy jak dzika drużyna, każdy sobie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czyli to juz faza pt "zwalniamy trenera",od tego zawsze sie zaczyna. widac zawodnicy tez juz mówią pass,mecz z Odrą moze byc ciekawy.(jesli go nie wywalą wczesniej) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tu są wszyscy do wyp....lenia. Nie tylko trener. W szatni tak cuchnie bezradnością że każdy kto nią przesiąkł będzie zasmradzał tych co przyjdą. Jak to działa widać po Junce i Vilarze. Pół roku w kilimacie wiślackiego DNA i zapomnieli jak grać w piłkę.
Powtarzam. Wszyscy do wyp....olenia. Na wczoraj. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Dziwnym trafem potem jak trafiaja do poukłądanych druzyn, to nagle okazuje sie, ze nie sa takimi parodystami Kuźwa, nawet pokraczny Klemenz u Mamrota wyglada na profesjonalnego piłkarza Abramowicz, Janicki, Jean Carlos itd ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ojtam ojtam przynajmniej można się obłowić bo z tym pośmiewiskiem na ławce trenerskiej wynik jest jasny.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Większą kompromitacją były wyczyny wujka Jurka w sezonie spadkowym i w rundzie jesiennej tamtego sezonu.
Sobola winię mniej, bo Kikuś z pastwisk sprowadził ten szrot i znów wagon przyszedł, a nie ma kim grać. Gdzie są sociosy? Tradycyjnie medale wręczają i tylko tym są zajęci?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 12.08.2023 o godz. 23:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
stąd tak chętnie używałem epitetu "sieroty po cupiale" (może nawet ja go zacząłem używac jako pierwszy? nie pamietam) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego do wyp...olenia są wszyscy którzy taki klimat stworzyli oczerniając Hyballę i przegrywając celowo mecze żeby był powód do jego zwolnienia czyli Błaszczykowski i reszta ''legend'' z piłkarzy Basha i wszyscy który tamte czasy pamiętają. O całym sztabie trenersko medycznym nie wspominam. Uryga znający nasz klimacik złamał się na wakacjach po podpisaniu kontraktu. Dwa lata go leczą. Czy to jest normalne? Nonie jest bo u nas nic nie jest normalne. Dlatego trzeba wszystko zaorać, zbronować i czekać, aż wykiełkuje coś nowego. Nowy inwestor to była okazja, ale słup nie ma decyzyjności. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że nie skończy się na zwolnieniu trenera i to będzie całe oczyszczenie
Przede wszystkim trzeba: wywalić cały sztab Rozliczyć Kiko za chujowe transfery w tym okienku I co najważniejsze, szukać i znaleźć odpowiedzi co powoduje zjazd formy każdego piłkarza grającego tu więcej niż pół roku (aczkolwiek odpowiedź powinna być już znana, to sztab, legendy i DNA) ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Problemem Wisły jest trener i sztab, nie Kiko.
To trener przegrał nam awans na ostatniej prostej w zeszłym sezonie i trener tak ustawia zespół oraz trenuje tych zawodników, że niemal każdy nie tylko się nie rozwija, ale błyskawicznie notuje potężny zjazd dyspozycji. Villar i Junca byli złymi piłkarzami na naszą pierwszą ligę i nie dawali rady? Oczywiście, że nie. Ale wystarczyło kilka miesięcy treningów w Wiśle, by dzisiaj byli cieniem samych siebie z wiosny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
U Sobolewskiego liczba błędów poraża, ale chociażby sam fakt że Łasicki powinien trafić na ławkę po pierwszym meczu, trzy mecze grał katastrofalnie i dopiero jak odwalił co odwalił z Tychami dostał zmianę w połowie. Hybala nie czekałby aż zawali bramkę - tak przy okazji. Gra defensywna nie istnieje, ofensywna opiera się na indywidualnych akcjach albo wrzutkach do nikogo - w sumie już wielokrotnie opisywałem to przez dwa sezony. Jak długo Fernandez i spółka ciągnęli zespół za uszy - byłem wyśmiewany. Kiedy połapali kontuzje/zniżki formy - wtedy winny był jeden: nasz najlepszy piłkarz. Mało kto uczciwie potrafił przyznać że nic nie gramy i ta pseudotaktyka Sobolewskiego to blaga. Skończyła się kasa, Hiszpanie dużo słabsi, fakt - tacy z zarobkami i umiejętnościami bardziej na pierwszą ligę. Ale znowu trener bez winy? P.S. Gdzie jesteście pepe72, s1mone, FraMat, Karherop? P.S.2 Obstawiłem wynik 1:2 w typerze. Bliżej było 0:4, 0:5. Obstawianie że strzelimy bramkę to błąd, ale stracić na pewno sporo stracimy. Gramy przecież swoją piłkę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2023 o godz. 09:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
#sobolout #legendynalożę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sobolowi można zarzucić wiele, ale moim zdaniem większość błędów została popełniona przed sezonem i być może obciąża nie tylko jego. Nie chce mi się robić wyliczanki, napiszę tylko, że jesteśmy bardzo ciekawym projektem piłkarskim. Jednym z niewielu zespołów, która, wbrew porzekadłu, budują drużynę od przodu (nie zawsze z sukcesami), ignorując zupełnie tyły.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.08.2023 o godz. 09:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Kurz - znowu te brednie że Sobolewski to średnia ligowa trenerów. Na jakiej niby podstawie tak twierdzisz?
To jest człowiek bez wiedzy, umiejętności i doświadczenia. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na podstawie naszych doświadczeń. Przerobiliśmy już paru, w tym trenera reprezentacji Polski i czołowego Słowaka. Nie zauważyłem różnicy. Ogólnie w Polskiej piłce obecnie jest może w porywach z 8 trenerów (może patrzę na to zbyt optymistycznie i jest ich ze 4?), którzy wyróżniają się z tej szarej, bezkształtnej masy. Reszta nawet przy minimalnych różnicach to ten sam towar. Wielu co prawda wygląda fajnie z daleka, ale czar pryska, gdy tylko się tu pojawiają i popracują kilka miesięcy. Masz coś lepszego, poza swoimi fantazjami?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 13.08.2023 o godz. 10:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tutaj pół roku temu wyśmiewano Moskala, Skrobacza, Tułacza że niby co to są za trenerzy, Radzio co najmniej tak samo dobry. Powtarzam pytanie - na jakiej podstawie twierdzisz że Sobolewski to średniak? Tym razem proszę o konkrety. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Nam właśnie trzeba średniaka. Normalnego, przeciętnego fachowca, z jakimiś już osiągnięciami i jeszcze z jakimiś ambicjami. Oby zamiast Wisły w sercu miał rozum i pokorę. Należy dać mu czas i absolutnie wolną rękę w doborze współpracowników. Z jednym zastrzeżeniem: żadnych miejscowych legend, to muszą być ludzie bez wiślackiej przeszłości, potrafiący spojrzeć na ten klub bez emocji.
Sobolewskiemu - co pokazał wiele razy, ostatnio wczoraj - drastycznie brakuje kompetencji. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|
||||||