|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nadchodząca kolejka*
![]() Aktualna tabela* ![]() ![]() *grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli rywale nastawia się na cierpienie na boisku i taktykę jak Stal/Polonia to przebieg będzie podobny do poprzednich spotkań, czyli zakoszarowanie rywala w swoim polu karnym i bicie głową w mur.
. Wtedy albo wpadnie albo nie wpadnie. Zapewne będzie też 15 rzutów rożnych o wątpliwej jakości. Patrząc jednak na ich ostatnie spotkania to być może będą chcieli bardziej otwartej gry i próby przejęcia kontroli, wtedy czeka nas ciekawy mecz i większe luki w polu karnym rywala. Tychy mimo wszystko wyglądają na podobną rewelacje rozgrywek po 3 kolejkach jak Zagłębie Sosnowiec rok temu. A gdyby Odrą strzeliła ostatnio karnego przy 0-0 to raczej nie podchodzili by do starcia z nami jako lider. Liczę na lepszy wynik niż że Stalą, tylko tyle i aż tyle. Na radykalne zmiany składu/taktyki nie liczę, bo to się nie wydarzy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 10.08.2023 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Banasik jeśli nie jest trenerskim ignorantem (a nie jest) to ustawi gks dokładnie tak jak powinien pod gre przeciwko nam. Czyli:
- agresywny doskok - murowanie bramki Powinno im wystarczyć. Biorąc pod uwagę że są w gazie oraz są ekipa lepsza od stali, wynik będzie podobny jak rok temu z Ruchem. 2:0 może 3:1 dla tyszan. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Karherop
Tychy nie są frajerami. Po co im otwarta gra z naszą "Iberią" skoro gra tak jak Łęczna czy Stal wystarczyła na wydarcie punktów? Zagrają tak jak Oni. Jak sie nic nie zmieni - remis (wariant optymistyczny) albo pewniejsza porażka. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Taki kurs na Tychy? Biorę w ciemno za tysiaka. Tam będzie gwałt na naszych pseudo kopaczach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do zasady, Banasik prędzej ustawi drużynę defensywnie niż pójdzie na wymianę, ale pamiętajmy że Tychy są na fali, mają wysokie morale i dużą ochotę na grę w piłkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Bedzie dwa, trzy zero. O ile sie nic nie zmieni w naszej grze. Oczywiscie w plecy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie spodziewam się otwartej gry ze strony GKSu, bo w sumie po co tak grać z nami. Wiadomo, że umiejętności techniczne są lepsze u nas, więc lepiej po prostu poczekać na swoją szansę z kontry albo SFG. Banasik to wie, więc nie będzie się kopać z koniem.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie sądze że nagle zaczniemy grać jakoś wybitnie w obronie.
Obstawiam 87 groźnych ataków. Wynik 3-3. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Nasza taktyka jak to brzmi......Tychy już nas rozpracowały,tak jak reszta ligi.Wystarczy że się cofną i będą dobrze się przesuwać w obronie.Zaczekaja do 60-70 minuty,aż nasi zaczną opadać z sił po wymianie 1000 podań po obwodzie.Nastepnie nasz sztab szkoleniowy zrobi odpowiednie zmiany (patrz dadzą wyraźny sygnał przeciwnikowi) Tychy rusza dwa gongi ,Radek poprawi czapkę,po czym nie wyjdzie na konferencję...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 10.08.2023 o godz. 11:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pierwszy raz od dawna jedziemy gdzieś nie w roli faworyta - jednocześnie przy ogromnej presji na zwycięstwo.
Czas pożegnać Sobola. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Banasik trenerem znaczy, ze przemieli naszego "trenera". Mamy 46 letniego stazyste to sie pouczy troche. Szkoda, ze kosztem Wisly.
Remis mega osiagniecie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
buki na Tychy placa tyle ze grzech nie zaryzykowac
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dziwne co? Tychy lider.na fali, na entuzjazmie. my poo 3 słabych meczach, ostatnim wręcz dramatycznie słabym a kurs na nas. może buki wiedzą coś czego my nie wiemy.
postawiłem w typerze 2-0 dla nas. chociaż rok temu też tak stawiałem a w Tychach zaczął się nasz koszmar :( Oby sobotni mecz był przełamaniem w dobrą stronę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
1x za 1.90 u mojego buka
Żal nie spróbować, też mi się wydaje, że Banasik wyjaśni naszego 47 letniego wciąż uczącego się " praktykanta" ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wypada nic, jak tylko zgodzić się z większością.
Jeśli nie poprawimy skuteczności pod bramką przeciwnika i gry obronnej - dupa blada. Może być 2 sztuki w plecy. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak się napastnicy obudzą to średnia wróci na 2.0
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
W STS kurs 3.80, przytuliłem. Tychy na fali, grają u siebie, nam wyjazdy od lat nie leżą.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dziwne te kursy, naprawdę.
Niestety pewnie powtórka z Ruchu, może z ŁKS-u. Z wiosny oczywiście. @Karherop - na jakiej planecie Ty żyjesz... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ten rok Dom 7-1-1, wyjazd 6-1-3 Przez pryzmat naszego stylu (tak go nazwijmy) może być łatwiej o punkty na wyjeździe niż u siebie z powiedzmy "przeciętnymi" zespołami w tej lidze. A jak będzie to życie pokaże. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dobrze że już nic od nich nie wymagacie, to daje nadzieje że jednak wygrają
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Im mniejsze cisnienie u nas tym lepiej.To jakos zawsze tak wychodzi.
Presja to słowo ktore dla nas jest jak katorga ,męka my nie potrafimy uniesc znaczenia tego słowa.Niech te Tychy sie otworzą i pokazą nam jak grają naprawde w piłkę i czy są cos warci. A wynik ....nie obstawiam bo moze byc w kazdą stronę. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Masz rację, nie wiem czemu jakoś zakodowałem sobie, że na wyjazdach zawsze w dupe dostawaliśmy, ale może to było jeszcze dawniej.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tyszanie zepna dupe na nas jak każdy. To słaba druzyna jest to mysle, że remis po meczu w którym mieliśmy przewage.
Nie ma rozgrywającego, który weźmie na siebie ten cięzar bo Duduś nie dźwiga tego, to raczej nie zwojujemy nic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wszystko niby mówi, że powinniśmy przegrać, ale jest jeszcze jedna przesłanka, która akurat przemawia na naszą korzyść. Tychy po dobrej serii muszą wtopić. Coś mi się zdaje, że wygramy jedną bramką....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kursy to o niczym nie świadczą, tak samo stawiali na nas w meczach z Puszczą czy Ruchem. 1x to w zasadzie darmowa kasa - o ile my nagle nie zagramy najlepszego meczu w tym roku (bo zagranie tylko najlepszego meczu w tym sezonie na pewno nie wystarczy).
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ja byłbym mega ostrożny z bukami! To może być TEN dzień, kiedy objawi się w końcu geniusz Sobola; taktyka kliknie, wszystko się zazębi, zawodnicy będą płynnie przechodzić z 4-2-3-1 na asymetryczne 4-3-3 z fałszywym napastnikiem i dwoma playmakerami zamiast skrzydłowych wprowadzając chaos i panikę w obronie tyszan, skróty z naszych akcji znajdą się jutro na laptopach Guardioli, Kloppa i Ten Haga, którzy miesiącami będą się zastanawiać, jak Radek to wspaniale poukładał. Sobolewski - niczym wybitny strateg - dokona idealnych zmian w idealnym czasie, żeby dobić ośmieszonego przeciwnika, w 60. minucie będzie można zdjąć Bashę i spokojnie nikogo za niego nie wprowadzać, bo Gogół będzie biegał za trzech, w okolicach 73. minuty, przy stanie 147-0, Banasik podejdzie do Sobola i zapyta, czy chciałby zrobić dziecko jego żonie. Zainspirowany tym meczem Królewski dostanie w przyszłym roku nagrodę Nobla, Kmiecik odejdzie na emeryturę, a Robert Mateja odwiesi narty i w zimie wygra TCS.
A tak na poważnie, to stawiam wpie*dol 3-1 od tyszan. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Carbo znów poza składem
![]() ![]() |
|