The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2023, 20:01
Biorąc pod uwagę, że sociosy też są odpowiedzialne za obecną sytuację, więc nie można mówić, że w procesie spadkowym i w procesie braku awansu nie uczestniczyli.

Uczestniczyli.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 31.07.2023, 20:46
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę, że sociosy też są odpowiedzialne za obecną sytuację, więc nie można mówić, że w procesie spadkowym i w procesie braku awansu nie uczestniczyli.

Uczestniczyli.
Siostro, prosze potrojna dawke na noc. Dr Babinski prosil przekazac taka informacje.
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 31.07.2023, 23:41
Wiecie dlaczego jesteśmy w ciężkiej dupie?

Dlatego, że doszło do całkowicie abstrakcyjnego układu. Mianowicie JK (czy to sam czy to w duecie z JB16) nie poradziłby sobie w 99% polskich klubów, prozaicznie wywaliłby się na ryj. Wisła jest zbyt dużym klubem by go doprowadzić do takiego fizycznego bankructwa (co wiemy już choćby z doświadczeń lat 2016-2018).

Jednocześnie JK jest prawdziwym mistrzem (nieironicznie) PR-u, autopromocji i ogólnego nawijania makaronu na uszy.

Jak nic się nie zmieni, to będziemy gonić króliczka przez długie lata. I nawet awans do eksy nic tu nie zmieni (o ile przyjmiemy racjonalne założenie, że sama gra w eksie to nie jest szczyt marzeń dla naszego klubu).
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.08.2023, 10:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że pominales to do czego się odnosiłem.

(...) bez Wisły nikt poza jego rodziną i znajomymi nie wiedział kim jest (...)

I na tym zamknę temat. Popularność w mainstreamie a popularność w branży IT to dwie różne rzeczy.
Dla mnie ważne jest do czego odnosiłem się ja...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.08.2023, 10:53
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ważne jest do czego odnosiłem się ja...
To jak ci dziennikarze, którzy wycinaja fragmenty wypowiedzi obserwatora na forum bez znajomości całego wątku i kontekstu.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.08.2023, 11:33
Karherop napisał(a):Wyświetl post
To jak ci dziennikarze, którzy wycinaja fragmenty wypowiedzi obserwatora na forum bez znajomości całego wątku i kontekstu.
Sęk w tym,że to tak absurdalny fragment,że ciężko przejść nad nim do porządku dziennego,coś jak Radkowe "Bronimy w sposób bardzo dobry"
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 01.08.2023, 14:05
Tak wiem wiem, straszliwy Szymon Jadczak, uważany wroga naczelnego Wisły przez niektórych tutaj, ale abstrahując od tego:

https://twitter.com/SzJadczak/status...52793911676928

Zaczyna się kręcić jakaś afera wokół jednego z naszy koszulkowych sponsorów.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.08.2023, 14:24
Za chwile sponsor do oferty sponsorskiej będzie musiał dawać papiery o niekaralności i oświadczenie i braku karalności jakichkolwiek osób powiązanych z firmą.

Pomijam już stygmatyzacje osób karanych (w końcu wyrok dostali, winę odkupili). Ale jeszcze zabawniejsze jest, że co tutaj jest niepokojącego, że firma, której udziałowiec kiedyś popełnił jakiś błąd? Nawet nie wiemy za co został skazany, bo to może być np. niezłożenie w terminie papierów do KRS i cyk już jest karany I co taki bandyta ma niby zrobić za problem? Że daje kasę na związek? Ma z tego jakieś korzyści poza marketingiem dla firmy?

Jak są takie rzeczy kopane któryś już dzień to widać, że nie mamy o czym rozmawiać w mediach. A skupiliby się na "formie" naszych reprezentatów i sposobie pracy samego selekcjonera.
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.08.2023, 17:38
Dlaczego Wisła musi pierwsza wyskakiwać i odcinać się od sponsora podczas gdy wszyscy czekają jak sprawa się rozwinie albo choćby na oświadczenie od samego zainteresowanego? Teraz to nawet jak się gówno do nich nie przylepi to pewnie nie będą chcieli z Wisłą dalej współpracować.
Żeby się nie skończyło tak, że wszyscy spokojnie przeczekają, a Wisła straci sponsora, bo znowu ktoś chciał być prymusem na social mediach.
Ostatnio edytowane przez redrum : 01.08.2023 o godz. 18:13.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 01.08.2023, 22:55
Mi się wydaje, że to pokłosie przeszłości. Arka i Jagiellonia nie były rządzone przez zorganizowana grupę przestepcza w przeciwieństwie do nas wiec jesli istnieje najmniejsze ryzyko medialnego powiązania z takim środowiskiem to takie uciecie tematu jest z punktu PRowego sensowne
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.08.2023, 23:45
No błagam, mamy współpracować z firmą, której właściciel sobie hailował i latał ze sprzętem? Może od razu poprośmy Miśka o jakiś sponsoring?

Stanowski już zakończył z nimi współpracę, kolejne firmy się odcinają, także zostaną im tylko goście o zbliżonych poglądach (jak Mentzen).
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.08.2023, 07:18
Obawiam się, że wśród i naszych kibiców jest wielu o zbliżonych poglądach do Mentzena - ergo - Viking jest spoko .

Bardzo dobra, szybka reakcja z naszej strony, brawo.
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Stary 02.08.2023, 08:16
Aha czyli rozumiem, że ze względów politycznych chcecie rezygnować z dużego sponsora gdy finanse Wisły się nie spinają, bo jakaś strona wysmarowała na niego paszkwil za sponsorowanie konferencji biznesowej nielubianego przez was polityka. Po następnym artykule o Obajtku zawieszamy też współpracę z Orlenem?
Ostatnio edytowane przez redrum : 02.08.2023 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.08.2023, 08:21
redrum napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego Wisła musi pierwsza wyskakiwać i odcinać się od sponsora podczas gdy wszyscy czekają jak sprawa się rozwinie albo choćby na oświadczenie od samego zainteresowanego? Teraz to nawet jak się gówno do nich nie przylepi to pewnie nie będą chcieli z Wisłą dalej współpracować.
Żeby się nie skończyło tak, że wszyscy spokojnie przeczekają, a Wisła straci sponsora, bo znowu ktoś chciał być prymusem na social mediach.
Oświadczenie już zostało wystosowane wczoraj, z tego co pamiętam to sprawa toczy się od wielu lat i dotyczy "ustawek", ale prawomocny wyrok nadal nie padł.. nie ma tam żadnych rabunków, suterenerstwa, handlu narkotyków itp. Przypomnę tylko, że dopóki nie zapadnie wyrok to człowiek jest niewinny.

Znając życie to temat zostanie zamieciony pod dywan, a my zostaniemy bez sponsora - bo nas stać.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2023, 08:49
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Za chwile sponsor do oferty sponsorskiej będzie musiał dawać papiery o niekaralności i oświadczenie i braku karalności jakichkolwiek osób powiązanych z firmą.

Pomijam już stygmatyzacje osób karanych (w końcu wyrok dostali, winę odkupili). Ale jeszcze zabawniejsze jest, że co tutaj jest niepokojącego, że firma, której udziałowiec kiedyś popełnił jakiś błąd? Nawet nie wiemy za co został skazany, bo to może być np. niezłożenie w terminie papierów do KRS i cyk już jest karany I co taki bandyta ma niby zrobić za problem? Że daje kasę na związek? Ma z tego jakieś korzyści poza marketingiem dla firmy?

Jak są takie rzeczy kopane któryś już dzień to widać, że nie mamy o czym rozmawiać w mediach. A skupiliby się na "formie" naszych reprezentatów i sposobie pracy samego selekcjonera.
Z drugiej strony mnie osobiście w momencie podpisania umowy zastanawiało, jakim cudem firma która proponuje catering dietetyczny wywala na sponsorowanie klubów sportowych blisko 2 mln złotych? Wszakże byli też na przodzie koszulki Jagielloni i innych klubów.

A co do stygmatyzacji osób jeszcze nie ukaranych, to dlatego Wisła umowę zawiesiła, a nie zerwała.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 02.08.2023, 09:02
Zakładając, że prezes nie ściemnia mówiąc o rozmowach z inwestorem/-ami, to Wisła nie mogła zrobić za bardzo nic innego pod względem wizerunkowym
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 02.08.2023, 09:06
Odważne założenia...
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 02.08.2023, 10:14
Aha czyli rozumiem, że ze względów politycznych chcecie rezygnować z dużego sponsora gdy finanse Wisły się nie spinają, bo jakaś strona wysmarowała na niego paszkwil za sponsorowanie konferencji biznesowej nielubianego przez was polityka. Po następnym artykule o Obajtku zawieszamy też współpracę z Orlenem?
Tak, biorąc pod uwagę naszą nieodległą historię - wszystkiego co ma jakiekolwiek konotacje "kibolskie" wystrzegać się jak ognia.
Odpowiedz cytując
redrum
Senior Member

Stary 02.08.2023, 10:54
Dzięki temu, że Wisła wyszła przed szereg to pojawia się teraz w każdym artykule dotyczącym tej sprawy, gdy na początku tylko na marginesie było wspomniane o sponsoringu klubów sportowych. A teraz mimo, że jesteśmy chyba sponsorowani najkrócej to stawiają nas w pierwszym szeregu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.08.2023, 10:58
Przecież czy by Wisła zrezygnowała czy z tej umowy czy nie, i tak bylaby głównym klikbajtem. Wszystko co z Wisłą się klika wyśmienicie.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 02.08.2023, 11:21
ojjjj w obecnej sytuacji to chyba jednak bardziej się Stanowskiemu dostaje
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 02.08.2023, 13:16
to nie względy polityczne, tylko biznesowo-wizerunkowe. Przypominam, że przez lata Wisłą kierowała kibolska grupa przestępcza. Naprawdę teraz osoby podobnego pochodzenia mają nam robić sponsoring?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 02.08.2023, 14:55
Promowanie Obajtka na Wiśle to i tak jeden z największych skandali.

Biorąc pod uwagę, że są to rosyjskie pieniądze, bo Orlen jest we władaniu Putina, dzięki któremu wygraliście wybory w 2015 r. i od tego czasu mając władzę absolutną - w domyśle z Polski robiąc Polszę.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 02.08.2023 o godz. 15:00.
Odpowiedz cytując
WildDog
Senior Member

Od: 03.2021

Stary 02.08.2023, 16:54
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Promowanie Obajtka na Wiśle to i tak jeden z największych skandali.

Biorąc pod uwagę, że są to rosyjskie pieniądze, bo Orlen jest we władaniu Putina, dzięki któremu wygraliście wybory w 2015 r. i od tego czasu mając władzę absolutną - w domyśle z Polski robiąc Polszę.
zdecydujcie sie w tej lewackiej bandzie, czy to pisiory czy Konfa na uslugach i wspomaganiu putina jest? Po drugie: leki brac regularnie! PS. Gdzie sie podzial urban z profilu towarzysza? Ojca sie wypierasz?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 02.08.2023, 18:23
mam pytanie z innej beczki, a meczowego jeszcze nie ma: Czy JB jest przewidziany do grania w sobotę, czy tylko ceremonia przed meczem?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.08.2023, 18:43
azor napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie z innej beczki, a meczowego jeszcze nie ma: Czy JB jest przewidziany do grania w sobotę, czy tylko ceremonia przed meczem?
Nie jest zgłoszony chyba, więc jak wyjdzie to walkover.
Nie mówię że nie wyjdzie, u nas wszystko jest możliwe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.08.2023 o godz. 19:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 02.08.2023, 18:47
Też mi się tak wydaje, ale widziałem na tt już ankietę czy ma grać 16 minut, wejść w 16 minucie etc... i trochę mnie to zaskoczyło
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.08.2023, 19:10
azor napisał(a):Wyświetl post
Też mi się tak wydaje, ale widziałem na tt już ankietę czy ma grać 16 minut, wejść w 16 minucie etc... i trochę mnie to zaskoczyło
Mogłem obstawić 0:3
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.08.2023, 19:15
A zgłoszenia zawodnika nie można załatwić po cichu, żeby zrobić niespodziankę? Myślę, że dla Kuby PZPN zrobiłby wszystkie możliwe ustępstwa odnośnie uprawnienia go do gry.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 02.08.2023, 19:22
Tu jest inny problem o którym pisałem na SB.Sporo kibiców kupuje bilet bo rozumuje,że w pożegnalnym meczu Kuba zagra i kupuje bilety "żeby zobaczyć ostatni raz Błaszczykowskiego w meczu ligowym" tak,że jak nie zagra to po meczu może być smród...Nie wszyscy są świadomi,że nie jest zgłoszony
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów