The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2023, 13:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, Ty zacząłeś klasyczną histerię p.t. "gdzie Polacy w Wiśle" i wysrywy o tym jak to klub się rozpadnie pod ciężarem Hiszpanów, zostałeś wyśmiany i nie potrafiłeś podać żadnych przykładów rodzimych piłkarzy na poziomie w kadrze. Zacząłeś histerię o skrzydłowego których w kadrzę mamy aktualnie dwóch (Młyńskiego, Żyro i Talara nie liczę bo zwyczajnke się nie nadają - z różnych powodów). Pierwszy rezerwowy zagra na pewno więcej niż 100 minut, wystarczy sprawdzić ile minut nabił Młyński mimo swojej nieudolności.

Wisi mi czy mi odpowiadasz, zwłaszcza jeśli robisz to w tak kretyński (w Twoim zamyśle to pewnie było bardzo sprytne) sposób. I tak 99% tego co piszesz to kocopoły, zwłaszcza o naszych młodych talentach które muszą grać.
Weź pod uwagę że Talar na skrzydle to pomysł Trenera tak samo jak Tachi na 6
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2023, 14:34
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Weź pod uwagę że Talar na skrzydle to pomysł Trenera tak samo jak Tachi na 6
OK, ale na środku też cudów nie było. Najpewniej nie będzie w ogóle grał. Chociaż teraz środek pomocy jest o wiele słabiej obstawiony niż na wiosnę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2023 o godz. 14:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2023, 15:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Po co była ta wrzutka? By wywolac dyskusje. Ja widzę gdzieś granicę po której nie warto ściągać Hiszpanów do trzymania ich na trybunach. Możesz jej nie widzieć i jest to dla mnie abstrakcyjne, ale ok. Pierwszy skład to 11 zawodników. Nawet jak chcesz 10 Hiszpanów w 1 składzie to będziesz mieć max kolejnych 5 na ławce a kolejni już na trybuny.
Odpaliłeś dyskusję czy lepszy piłkarz potrafiący i umiejący więcej, czy piłkarz potrafiący i umiejący mniej, ale Polak. Bo do tego to się finalnie sprowadza.

Odpowiedź zarówno dla klubu, jak i wyników oraz grona wielu rozsądnych kibiców jest oczywista. Tymczasem Ty chcesz stawiać jakieś granice w kontraktowaniu piłkarzy lepszych, bo to nie Polacy i uprzywilejowywać gorszych, bo to Polacy z etykietkami talentów, wymyślając jakieś rzekome i fikcyjne parytety, po przekroczeniu których stanie się Armagedon. No ludzie.

Mieliśmy w ostatnich latach skład oparty w większości o Polaków lub nie-Hiszpanów sprowadzonych przez Kiko. Przerabialiśmy to. Trzeba znów przypominać czym się skończyło?

@Markus - dzięki że odpisałeś na te manipulacje s1mone. Przeczytałem o Pogonii Ptaka i stwierdziłem że nie, nie mam tyle czasu.

Sugerowanie że Kiko ściąga do Wisły kelnerów z Hiszpańskich plaż a nie zawodowych piłkarzy trzeciego i drugiego poziomu rozgrywkowego (czasami z przeszłością w najwyższym) jest zwyczajnym chamstwem...
Mam pewną refleksję Wolfy. Wielu bardzo często i słusznie zauważa, że przekleństwem Wisły jest krótkowzroczność, niestabilność i ciągłe zmiany koncepcji niemalże co okienko, tylko pogrążające klub. Ale patrząc na to, co niektórzy tutaj wypisują, aż chce się powiedzieć:

Czy mogłoby być kiedykolwiek inaczej? Polityka klubu stanowi zawsze odzwierciedlenie myślenia części kibiców.

Projekt hiszpański zaczął się ponad pół roku temu, po przejęciu klubu przez Królewskiego. Już po paru tygodniach zaczęło się kręcenie nosami przez niektórych, że Hiszpanów zaczyna być za dużo, a Polaków za mało. Mimo skoku jakościowego w drużynie, po paru kolejnych tygodniach głosy te się nasiliły. Hiszpanie zaczęli coraz bardziej przeszkadzać. Minęło kolejnych parę tygodni, skończył się sezon przegramy na finiszu głównie przez trenera, krytyka hiszpańskiej Wisły i Kiko znów się wzmocniła. Największym winnym stał się Fernandez, a nie na przykład Szywacz, Duda czy Biegański, którzy razem wzięci dali Wiśle stokroć mniej.

Niektórzy już otwartym tekstem domagają się odejścia od tej obecnej strategii budowy silnej drużyny i powrotu do wielokrotnie skompromitowanej idei stawiania na młodych zdolnych, rzekomo utalentowanych. Po zaledwie pół roku.

Wystarczyło pół roku, by już zapomnieli, czym się ta idea kończyła przez dziesięciolecia i dlaczego Królewski bardzo mądrze wywrócił stolik i postawił na Kiko.

Strategię hiszpańskiej Wisły trzeba rozwijać, kontynuować dłużej niż przez pół roku czy jeden sezon, by mogła dać oczekiwane owoce. A tu już po paru tygodniach mamy tęsknotę za skompromitowanymi rozwiązaniami i oczekiwania nowej rewolucji. Żadnej stabilności, długofalowości, tylko irracjonalna tęsknota za obecnością Polaków w składzie, bez względu na to, co sobą prezentują.

A gdy pokazują, co sobą prezentują, łapanie się za głowy i wołanie o pomoc. Gdy przychodzi ktoś, kto ich odsuwa, po paru tygodniach łapanie się za głowy i krzyczenie, że tak być nie może, za dużo obcokrajowców, trzeba stawiać na Polaków! I tak w kółko.

Mentalność niektórych kibiców jak widać jest taka, że nawet gdyby Wisła miała w składzie 12-stu Messich, po pół roku pojawiłyby się głosy, że tak dalej być nie może, Argentyńczyków jest stanowczo za dużo, blokują możliwość rozwoju naszym perełkom z Akademii, trzeba zrobić rewolucję, by klub mógł na nich zarabiać i tak dalej.

Ręce czasem opadają.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.07.2023, 16:27
Markus napisał(a):Wyświetl post
Odpaliłeś dyskusję czy lepszy piłkarz potrafiący i umiejący więcej, czy piłkarz potrafiący i umiejący mniej, ale Polak. Bo do tego to się finalnie sprowadza.

Odpowiedź zarówno dla klubu, jak i wyników oraz grona wielu rozsądnych kibiców jest oczywista. Tymczasem Ty chcesz stawiać jakieś granice w kontraktowaniu piłkarzy lepszych, bo to nie Polacy i uprzywilejowywać gorszych, bo to Polacy z etykietkami talentów, wymyślając jakieś rzekome i fikcyjne parytety, po przekroczeniu których stanie się Armagedon. No ludzie.

Mieliśmy w ostatnich latach skład oparty w większości o Polaków lub nie-Hiszpanów sprowadzonych przez Kiko. Przerabialiśmy to. Trzeba znów przypominać czym się skończyło?

Mam pewną refleksję Wolfy. Wielu bardzo często i słusznie zauważa, że przekleństwem Wisły jest krótkowzroczność, niestabilność i ciągłe zmiany koncepcji niemalże co okienko, tylko pogrążające klub. Ale patrząc na to, co niektórzy tutaj wypisują, aż chce się powiedzieć:

Czy mogłoby być kiedykolwiek inaczej? Polityka klubu stanowi zawsze odzwierciedlenie myślenia części kibiców.

Projekt hiszpański zaczął się ponad pół roku temu, po przejęciu klubu przez Królewskiego. Już po paru tygodniach zaczęło się kręcenie nosami przez niektórych, że Hiszpanów zaczyna być za dużo, a Polaków za mało. Mimo skoku jakościowego w drużynie, po paru kolejnych tygodniach głosy te się nasiliły. Hiszpanie zaczęli coraz bardziej przeszkadzać. Minęło kolejnych parę tygodni, skończył się sezon przegramy na finiszu głównie przez trenera, krytyka hiszpańskiej Wisły i Kiko znów się wzmocniła. Największym winnym stał się Fernandez, a nie na przykład Szywacz, Duda czy Biegański, którzy razem wzięci dali Wiśle stokroć mniej.

Niektórzy już otwartym tekstem domagają się odejścia od tej obecnej strategii budowy silnej drużyny i powrotu do wielokrotnie skompromitowanej idei stawiania na młodych zdolnych, rzekomo utalentowanych. Po zaledwie pół roku.

Wystarczyło pół roku, by już zapomnieli, czym się ta idea kończyła przez dziesięciolecia i dlaczego Królewski bardzo mądrze wywrócił stolik i postawił na Kiko.

Strategię hiszpańskiej Wisły trzeba rozwijać, kontynuować dłużej niż przez pół roku czy jeden sezon, by mogła dać oczekiwane owoce. A tu już po paru tygodniach mamy tęsknotę za skompromitowanymi rozwiązaniami i oczekiwania nowej rewolucji. Żadnej stabilności, długofalowości, tylko irracjonalna tęsknota za obecnością Polaków w składzie, bez względu na to, co sobą prezentują.

A gdy pokazują, co sobą prezentują, łapanie się za głowy i wołanie o pomoc. Gdy przychodzi ktoś, kto ich odsuwa, po paru tygodniach łapanie się za głowy i krzyczenie, że tak być nie może, za dużo obcokrajowców, trzeba stawiać na Polaków! I tak w kółko.

Mentalność niektórych kibiców jak widać jest taka, że nawet gdyby Wisła miała w składzie 12-stu Messich, po pół roku pojawiłyby się głosy, że tak dalej być nie może, Argentyńczyków jest stanowczo za dużo, blokują możliwość rozwoju naszym perełkom z Akademii, trzeba zrobić rewolucję, by klub mógł na nich zarabiać i tak dalej.

Ręce czasem opadają.
dodalbym tylko ze skoro JK postawil na opcje hiszpanska - to szkoda ze za tym nie poszedl sztab szkoleniowy albo chociaz trener z Hiszpanii , Wloch, Niemiec , Holandii czy cos w tym stylu
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 16.07.2023, 19:27
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
dodalbym tylko ze skoro JK postawil na opcje hiszpanska - to szkoda ze za tym nie poszedl sztab szkoleniowy albo chociaz trener z Hiszpanii , Wloch, Niemiec , Holandii czy cos w tym stylu
Tak, Sobolewski to z kolei największy błąd Królewskiego i duży problem, który już teraz kosztował nas bardzo wiele sportowo, a będzie kosztował jeszcze więcej, bo żaden z niego wartościowy trener. Z nim ta obecna strategia Wisły, podobnie zresztą jak każda inna, może szybko runąć. Jest obecnie najsłabszym ogniwem i bardzo się dziwię, że Królewski tego nie widzi i skoro już tyle zainwestowano w hiszpańską Wisłę, nie wymieniono jeszcze tej kluczowej cegiełki na kompetentnego trenera stamtąd.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.07.2023, 20:54
Myślę, że kolejnym etapem jeśli nie daj Boże Sobolewski zawiedzie -będzie wkładanie Kiko Ramireza w roli trenera..ale tego nam nie życzę .Nie dlatego z ecos.do niego mam tylko chce żeby się wkońcu udalo wrócić do eklapy i żeby jakoś po prostu w tym sezonie to poszło lepiej.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.07.2023, 20:56
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że kolejnym etapem jeśli nie daj Boże Sobolewski zawiedzie -będzie wkładanie Kiko Ramireza w roli trenera..ale tego nam nie życzę .Nie dlatego z ecos.do niego mam tylko chce żeby się wkońcu udalo wrócić do eklapy i żeby jakoś po prostu w tym sezonie to poszło lepiej.
gdzies bylo w jakims wywiadzie ze Kiko podoba sie rola ktora pelni - i na lawke trenerska mu sie nie spieszy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.07.2023, 23:02
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Sprawdź kogo ściągnięto jako analityka rezerw.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2023, 08:52
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Sprawdź kogo ściągnięto jako analityka rezerw.
Też tak myślę.
Kiko - w odróżnieniu od Sobolewskiego - uważa że zostały popełnione błędy przez trenera w poprzednim sezonie. Powiedział to wprost w wywiadzie.

Ale panowie: Hugi nas opuścił!
Stosunek cena jakość to ten ananas miał nie do podrobienia: drugi kontrakt w klubie, statystyki jak Młyński.
https://www.wislaportal.pl/News.html...z_Wisly_Krakow
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2023 o godz. 08:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.07.2023, 09:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Po co była ta wrzutka? By wywolac dyskusje. Ja widzę gdzieś granicę po której nie warto ściągać Hiszpanów do trzymania ich na trybunach. Możesz jej nie widzieć i jest to dla mnie abstrakcyjne, ale ok. Pierwszy skład to 11 zawodników. Nawet jak chcesz 10 Hiszpanów w 1 składzie to będziesz mieć max kolejnych 5 na ławce a kolejni już na trybuny.

Mogę się mylic, ale każdy zawodnik jak trafia do klubu dostaje przekaz który jest w kolejce do grania, jaka ma rolę w zespole, konkurencję, na ile minut może liczyć.

Wyobrażam sobie że np taki Fratczak dostał info że jest numerem 3 i jak zagra 1 czy 2 mecze w sezonie to będzie sukces. Moglismy ściągnąć w jego miejsce Hiszpania z 5 ligi i płacić mu 6k euro na miesiac tylko po co? Zawodnicy głębokiego składu zarabiają grosze, a na pewno nie są to tak kuszące pieniądze dla Hiszpanów nawet z niższych lig.
Przecież to jest jakieś chore myślenie.Mówienie zakontraktowanemu świeżo zawodnikowi,że jest numerem dwa czy trzy na danej pozycji i na ile gry może liczyć można porównać do .......enia Brzęczka jak to pierwsza liga jest trudna i jak każdy mecz ciężki.Ja sobie właśnie nie wyobrażam żeby piłkarz przychodzący do klubu coś takiego słyszał.Ma walczyć o pierwszy skład i zwycięstwo w każdym meczu a nie -wiesz w sumie to my na tą pozycje już mamy zawodnika tylko wiesz jakby złapał kartki,złamał nogę na spacerze po plaży albo bolało go uszko to w razie czego jak już trener nie będzie miał kogo tam ustawić to zagrasz.Nosz kurvva to jakiś absurd....
I to obala od razu twoją drugą tezę jakoby była jakaś granica w ilości obcokrajowców czy konkretnie Hiszpanów w kadrze.Założenie ,że sprowadzasz piłkarza tylko po to żeby mieć kogo posłać na trybuny(więc lepiej żeby było to tanie młode polskie drewno)jest błędne.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.07.2023, 10:08
Robi się miejsce w budżecie na solidnego, defensywnego pomocnika, np. takiego niechcianego w Holandii.

Teraz jeszcze Colley - trzymam kciuki za Kiko.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 17.07.2023 o godz. 10:11.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2023, 11:15
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Robi się miejsce w budżecie na solidnego, defensywnego pomocnika, np. takiego niechcianego w Holandii.

Teraz jeszcze Colley - trzymam kciuki za Kiko.
Jeszcze Colley, Fazlagić, Młyński, Żyro, Niewiadomski, Sobol, Biegański... Zwłaszcza trzech pierwszych.
Ale duży sukces Kiko zwłaszcza że podobno Hugi nie dostał na pożegnanie nawet euro. No to by już było piękne. Chyba za piękne aby było prawdziwe...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.07.2023, 11:16
To Karcz napisał? Więc byłbym ostrożny z tym brakiem odprawy.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2023, 11:17
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
To Karcz napisał? Więc byłbym ostrożny z tym brakiem odprawy.
Ja jestem ostrożny, ale tak czy siak - gigantyczna oszczędność.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.07.2023, 11:36
Ja jestem ostrożny, ale tak czy siak - gigantyczna oszczędność.
Uważaj Wolfy, bo za chwilę znów ruszą przeciwnicy Hiszpanów w Wiśle z przesłaniem,że gdyby Dyrektorem Sportowym był jakiś Polak to przecież warunki mogłyby być jeszcze korzystniejsze niż te, które nieoficjalnie wynegocjował Kiko. I w ogóle przecież Hiszpanów jest za dużo wszędzie, tak się nie da, to trzeba zmienić, musimy dać szansę polskiemu dyrektorowi sportowemu skądkolwiek, a najlepiej z "wiślaskim DNA"!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 17.07.2023, 12:11
Jeszcze Colley, Fazlagić, Młyński, Żyro, Niewiadomski, Sobol, Biegański... Zwłaszcza trzech pierwszych.
Ale duży sukces Kiko zwłaszcza że podobno Hugi nie dostał na pożegnanie nawet euro. No to by już było piękne. Chyba za piękne aby było prawdziwe...
No tak, jeszcze Fazlagić. Razem z Colleyem to chyba nasza topka na liście płac. Młyńskiemu chyba raczej bliżej do przeciętnego wynagrodzenia w drużynie, niż do zarobków tych dwóch ananasów.

Edit: według Karcza Hugi zarabiał u nas okrągłą bańkę PLN rocznie, czyste szaleństwo...
Ostatnio edytowane przez Patryko : 17.07.2023 o godz. 12:14.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 17.07.2023, 12:29
Hugi to był chyba kontraktowany na zasadzie, że skoro Melikson i Biton okazali się dobrymi ruchami, to i kolejny piłkarz z Izraela musi takim być. Koncepcja godna innych błyskotliwych koncepcji prezentowanych tutaj na forum, w rodzaju konieczności bilansu i parytetów w kadrze drużyny między Polakami a obcokrajowcami, bo jak nie będzie parytetu to będzie dramat.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 17.07.2023, 12:30
Hugi akurat był zatrudniany na podstawie bardzo dobrych liczb, po prostu u nas nie odpalił.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2023, 13:09
Patryko napisał(a):Wyświetl post
No tak, jeszcze Fazlagić. Razem z Colleyem to chyba nasza topka na liście płac. Młyńskiemu chyba raczej bliżej do przeciętnego wynagrodzenia w drużynie, niż do zarobków tych dwóch ananasów.

Edit: według Karcza Hugi zarabiał u nas okrągłą bańkę PLN rocznie, czyste szaleństwo...
Takie informacje krążyły że to drugi kontrakt w klubie, niewiele ustępujący Fernandezowi. Samo się komentuje.

Młyński to przeciętne wynagrodzenie z czasów puszczania pieniędzy w kiblu, czyli jak na takiego leszcza o wiele za dużo.

Jakie to jest szczęście że przyszedł Kiko który nie jest chyba idiotą ani złodziejem.

@Markus - zaraz Cię Karherop zablokuje
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2023 o godz. 13:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2023, 14:07
Jeżeli chodzi o Hugiego, to jak się kupuje piłkarzy na podstawie statystyk z TM, to nie ma się co dziwić
Wg mnie następni do pogonienia - Colley, Uryga, Niewiadomski, Fazlagic, Basha, Młyński, Żyro no i Sobol!
Byłoby pieknie!
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 17.07.2023 o godz. 14:10.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.07.2023, 14:17
Widać że V kolumna ma się świetnie, pomioty poMarzenne zaczynają ciągnąć w swoją strone - gdzieś trzeba zacząć drążyć skałe. Nikt się na tą wasza krytyke czy to o brak młodych Polaków czy krzyki o sprawe inwestora nie nabierze.
Krolewski z Blaszczykowskim są gwarantami że patologia jak Wy będzie trzymana jak najdalej od klubu - dla mnie to wystarczający powód zeby wspierać obecnych właścicieli.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 17.07.2023, 18:33
Jak mam się sklasyfikować?Mam w dupie czy w kadrze będą młodzi Polacy,sprawa z inwestorem w którąkolwiek stronę by nie poszła jest kompromitująca dla Królewskiego a Błaszczykowski nie jest gwarantem niczego a już w szczególności tego,że patologia będzie trzymana z dala od klubu.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.07.2023, 20:04. Tachi
OK, ale na środku też cudów nie było. Najpewniej nie będzie w ogóle grał. Chociaż teraz środek pomocy jest o wiele słabiej obstawiony niż na wiosnę.
a ile minut widziałeś w wykonaniu Tachiego na stoperze że wydajesz taki osąd
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 17.07.2023, 20:36
tedyy napisał(a):Wyświetl post
a ile minut widziałeś w wykonaniu Tachiego na stoperze że wydajesz taki osąd
Ja widziałem tylko kilkanaście minut i w tym czasie prezentował się zdecydowanie lepiej niż na DP ale zdaję sobie sprawę że to żaden wyznacznik.Ważne natomiast jest że Tachi przed przyjściem do Wisły grał prawie wszystko jako środkowy obrońca .Grał w każdym klubie w którym występował.To co wszyscy poprzedni trenerzy się mylili i nie dostrzegli że to DP czy nasz Guardiola coś sobie ubzdurał i teraz głupio mu się z tego wycofać?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 17.07.2023, 20:42
Musimy chyba poczekać na bezpośrednią czerwoną w jego wykonaniu, może wtedy Sobol zrewiduje swój pogląd na niego jako DP.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2023, 21:25
Baena podpisał kontrakt. Zagrał 35 meczy w La Liga 2, gol i asysta. Statystyki jak Villar.

Wersja dla Karheropa - kolejny Hiszpan odbiera chleb Polski talentom! Na kim zarobimy te miliardy euro?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.07.2023, 22:14
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jak mam się sklasyfikować?Mam w dupie czy w kadrze będą młodzi Polacy,sprawa z inwestorem w którąkolwiek stronę by nie poszła jest kompromitująca dla Królewskiego a Błaszczykowski nie jest gwarantem niczego a już w szczególności tego,że patologia będzie trzymana z dala od klubu.
Dziekuje.
Jak widac przez nastepne 6-12 miesiecy Krolewski bedzie atakowany za brak inwestora przy kazdej nadażajacej się okazji.

Odpowiadając na pytanie jako "pożyteczny idiota" ktory podniesie w przestrzeni publicznej odpowiednio nakierowywana narracje.

Modus operanti jak z Bednarzem kilka glosow mocno krytykujacych i po chwili wiekszosc kibicow uwazalo ze ostrzelane stadionu bylo ok bo "lysa pala".
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.07.2023, 22:36
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ja widziałem tylko kilkanaście minut i w tym czasie prezentował się zdecydowanie lepiej niż na DP ale zdaję sobie sprawę że to żaden wyznacznik.Ważne natomiast jest że Tachi przed przyjściem do Wisły grał prawie wszystko jako środkowy obrońca .Grał w każdym klubie w którym występował.To co wszyscy poprzedni trenerzy się mylili i nie dostrzegli że to DP czy nasz Guardiola coś sobie ubzdurał i teraz głupio mu się z tego wycofać?
Zwróciłem wcześniej uwagę: to Sobol ma z nas wszystkich największe doświadczenie i największą wiedzę jak powinien wyglądać i grać DP i kto się na tę pozycję nadaje.

Tak, zgoda, że w Hiszpanii grał na ŚO.
Widocznie taka była potrzeba.
Teraz jest potrzeba, żeby grał w pomocy.

Teraz odwróćmy twoją tezę:
- Tachi odchodzi w czerwcu 2024 do jakiegoś klubu, choćby i w Hiszpanii, gdzie jest ustawiany na ŚO.
Na forum tego klubu jakiś kryształ pisze, że nie rozumie, dlaczego gra na ŚO skoro przez ostatnie półtora roku grał jako DP.

Trener hiszpańskiego klubu zostaje potraktowany jako parodysta.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 17.07.2023, 23:18
Hugi do widzenia, odprawa musiała być albo jakaś inna forma straty dla nas. Już to widze jak Hugi zgodził się rozwiązać kontrakt bez profitów dla siebie:

https://wislakrakow.com/posts/dor-hu...ly-krakow/8130

Ángel Baena nowym nabytkiem Wisły

https://wislakrakow.com/posts/angel-...iem-wisly/8202

OUT
Benito
Ondrasek
Mula
Cisse
Starzyński wypożyczenie Górnik Łęczna
Gruszkowski
Plewka
James Igbekeme
Fernandez
Balta
Hoyo-Kowalski
Skrobański wypozyczenie Wieczysta
Hugi

IN:
Jesús Alfaro - 32 lata- skrzydłowy?- do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia
Fazlagic - powrót z wypożyczenia
Dawid Olejarka - 21 lat - pomocnik - do 30 czerwca 2026 roku
Álvaro Ratón - 30 lat - bramkarz - do 30 czerwca 2024 rok
Joan Román "žGoku" - 30 lat - ofensywny pomocnik - do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia po stronie klubu
Patryk Gogół - 20 lat - pomocnik - do 30 czerwca 2025 roku - raczej to transfer do drużyny rezerw
Szymon Sobczak - 30 lat - napastnik - do 30 czerwca 2024 roku, umowa zawiera opcję przedłużenia.
Eneko Satrústegui -32 lata - obrońca - do 30 czerwca 2024 roku, umowa zawiera opcję przedłużenia.
Ángel Baena - 22 lata - skrzydłowy - do 30 czerwca 2025 roku.

BONUS:
Wczoraj 23:58 KOALIK:
To już jedenastu Hiszpanów. Jeszcze kilku na ławkę i można zaczynać hehe była brazylijska Pogoń, jest hiszpańska Wisła. To samo.

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 18.07.2023, 09:59
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Zwróciłem wcześniej uwagę: to Sobol ma z nas wszystkich największe doświadczenie i największą wiedzę jak powinien wyglądać i grać DP i kto się na tę pozycję nadaje.

Tak, zgoda, że w Hiszpanii grał na ŚO.
Widocznie taka była potrzeba.
Teraz jest potrzeba, żeby grał w pomocy.

Teraz odwróćmy twoją tezę:
- Tachi odchodzi w czerwcu 2024 do jakiegoś klubu, choćby i w Hiszpanii, gdzie jest ustawiany na ŚO.
Na forum tego klubu jakiś kryształ pisze, że nie rozumie, dlaczego gra na ŚO skoro przez ostatnie półtora roku grał jako DP.

Trener hiszpańskiego klubu zostaje potraktowany jako parodysta.
Hola,hola jakie półtorej roku?Na razie zagrał rundę i to jeszcze niepełną.Na 16 meczów zagrał w 13 plus 45 minut w barażu.10 w pierwszej jedenastce ale tylko 2 pełne 90 minut.Były mecze gdzie był pierwszy do zmiany.Czy i ile będzie grał w nadchodzącym sezonie to się dopiero okaże.

To,że Sobol ma doświadczenie z gry na tej pozycji o niczym nie świadczy bo po pierwsze nie ma pewności,że potrafi przekazać tą wiedzę zawodnikowi a po drugie oczekiwania co do sposobu gry na DP też się z czasem zmieniły.
W Hiszpanii nikt nie szukał kwadratowych jaj.Skoro w kilku drużynach oceniono,że środek obrony to jego pozycja nikt na siłę nie starał się zrobić z niego Patrica Vieiry.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów