|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Oczywiście, bo piłka jest aż tak przewidywalna jak twierdzisz
Wszystko jest oczywiste i proste, tylko nasi trenerzy i zarządcy tacy głupi. Przecież zatrudniliby Jaro z Wolfy'm i wszystko by wiedzieli, a tak jakieś Brożki i inne skauty się kompromitują. Gdyby piłka była bardziej przewidywalna, nie byłaby aż tak popularna. Próbujecie spłaszczać i łopatologizować coś, czego nawet największe przechooje trenerskie dalej nie potrafią rozgryźć. Tak jak sam Guardiola nie wie, czemu w tym roku wygrał LM, a gdy miał lepszy zespół w City to przerznął z kretesem. W piłce nożnej o sukcesie decydują detale, łut szczęścia, to czy dany piłkarz akurat ma zatwardzenie i dźwiga ze sobą dodatkowe 2kilo gówna. To czy danemu piłkarzowi baba daje czy go puszcza w trąbę. To czy dany trener trafi akurat na grupę piłkarzy, która będzie się dobrze czuć na boisku pod jego reżimem treningowym. Piłka nożna jest nie do ogarnięcia, a próby ujęcia jej w karby prostych wykładnii są skazane na porażkę. No bo dlaczego Baggio wybitny specjalista od karnych jest najbardziej znany ze spartolenia tego najważniejszego? Dlaczego Ronaldo R9 u szczytu swoich piłkarskich możliwości, gdy był pilkarskim Bogiem spierdzielił finał MŚ we Francji? Dlaczego Holendrzy nigdy nic nie wygrali? Dlaczego Głowacki nigdy sobie nie poradził w reprezentacji? Dlaczego Żuraw nie podał Kuzbie No właśnie.... Czemu... I żeby nie było : nie, nie uważam że mamy super fachowców. Uważam Sobolewskiego za kandydata na trenera, który tak naprawdę nigdzie nie osiągnął sukcesu. Uważam, że są lepsi trenerzy niż Kazimierz Kmiecik w naszym zasięgu. Pewnie są lepsi trenerzy bramkarzy niż Łaciak, podejrzewam że można mieć lepszych lekarzy niż obecni. Tylko, że ja mogę myśleć A, Jaro B, Wolfy C a prawdą często jest W. A potem Z, następnie przez chwilę B, a potem A. Ot piłka, z całym jej pięknem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 12.07.2023 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Nie rozpędzaj sie z tymi pytaniami czemu. Lepiej pomyśl czemu u nas zaleznością jest, że wszystko jest s.......one i nic nie wychodzi od kilku lat. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Generalnie sparing, w którym występują rezerwowi służy zwykle tylko temu, żeby rezerwowi byli w grze, względnie żeby ci z pogranicza pierwszego i drugiego składu spróbowali się pokazać trenerowi. Żadnych innych wniosków na podstawie tego typu sparingu bym nie wyciągał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Sapała grał dzisiaj w końcówce.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szywacz grał w meczu rezerw z rezerwami Górnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Jak ktoś wygląda jak sierota w meczu z beniaminkiem drugiej ligi to jednak coś nam to mówi. Jeżeli ktoś nie potrafi jakkolwiek pozytywnie się wyróżnić, zrobić przewagę w meczu z drużyną z niższego poziomu jednocześnie walcząc o skład - to jest jednoznaczny wskaźnik że nie dojeżdża. Potem te talenty muszą kilka/kilkanaście meczy zawalić żeby jednak uznać - nie, to nie ten poziom. Generalnie ten sparing to była kompromitacja kilku piłkarzy. Wynik wynikiem, ale żeby nawet kilku sytuacji nie stworzyć z drużyną drugoligową to już jest materiał do przemyśleń. Ja mam jedno - w dupę z tymi pseudotalentami a nie do Ekstraklasy. Nie mamy ławki rezerwowych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.07.2023 o godz. 22:59.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
A jaka ławkę miał łks Ruch czy Puszcza? Sory ale dla mnie to .......enie. Awans robi się regularnym punktowaniem i wygrywaniem z dolną połówka tabeli. Tylko tyle i aż tyle. Nie trzeba wygrywać 12 meczów z 16 w rundzie. Wystarczy wygrać z 20 na 34 i parę razy zremisować. Nie można tylko robić seri 10 meczów bez wygranej.To naprawdę jest słaba liga co doskonale pokazał tamten sezon że po tak tragicznej jesieni po której byliśmy na 10 miejscu do 34 kolejki mogliśmy awansować bezpośrednio po dobrej JEDNEJ rundzie. Dlatego kluczem jest zagrać dwie przyzwoite rundy i awansujemy jak łks z 3 kolejki przed końcem bez nerwów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
ŁKS, Ruch i Puszcza miały trenera. My będziemy szukać w sierpniu, oby nie później.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest też druga sprawa - Kiko w wywiadach twierdził że to Sobolewski nalegał na sprowadzenie tych polskich melepet. To nie przypadek moim zdaniem. Knura przed sezonem pisał i mówił że Kiko blokuje pomysły polskiego sztabu na krajowe "wzmocnienia" i tak być nie może. Ja podejrzewam że Sobolewski przed pewnym wyjebaniem maks w połowie rundy dorzucił nam dodatkowy szrot na listę płac. Tak więc ja nie mam zamiaru podchodzić do tego na takim luzie jak Ty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.07.2023 o godz. 09:50.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jedyną zaletą tych polskich melepet jest to, że mają najprawdopodobniej śmieszne kontrakty i istnieje szansa, że któryś kopnie piłkę prosto z 2-3 razy i gdzieś go sprzedamy za powiedzmy 400k euro.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Lis i chyba tyle, ale dlatego że do Turcji a i tak nam nie przelali nakeżnych pieniędzy do dziś. Będziemy dochodzić sądownie należności (wywiad z Królewskim).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.07.2023 o godz. 11:52.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ale powiedzmy sobie uczciwie, że taki Sobczak na pierwszoligowe warunki z ogarniętym trenerem to nie jest znowu taka melepeta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale w Wiśle nie ma ogarniętego trenera.
Jest Radosław "gole po SFG padały, padają i będą padać" Sobolewski ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
https://www.meczyki.pl/newsy/kiko-ra...ywiad/215973-n
Wywiad z Ramirezem, jego odpowiedź na drugie pytanie to wg mnie Uryga, a wg was? PS. Albo Enis, ale to oczywiste ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() BTW - Gogół. Cytat:
O przydatności części z nich wiemy już właściwie wszystko z poprzednich sezonów, o przydatności pozostałych dowiemy się kiedy będą grali w normalnym zestawieniu z podstawowymi piłkarzami, przy czym niektórzy w ogóle mogą nie wylądować na ławce, lądując czy to w rezerwach, czy to w ogóle odchodząc z klubu. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja twierdzę że mimo ad hoc składu powinno było być widoczne zaangażowanie i jednak różnica umiejętności. Była kompromitacja. To też są dane. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Firmowe przyjecie Colleya, POLECAM: https://www.youtube.com/live/3nJj15b...re=share&t=485 W życiu, Jarek juz pisal, że Wisła to nie klub, ktory tak postepuje. Obstawiam Enisa.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.07.2023 o godz. 19:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ktoś coś o dzisiejszym sparingu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Klepiemy, klepiemy i nic z tego nie wynika. Szykuje się ciekawy sezon.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Sobol nawet jakby mial Mardonne to i tak by gral jedyna swoją taktyke - pierdyliad akcji skrzydłami i niech cos zawodnicy wygenerują.
Każdy trener w tej lidze wie jak ustawić drużyne pod Radkowe 4-4-2 (pod 3-5-2 by Sobolewski jakoś specjalnie nie trzeba się ustawić bo Wisła za kadencji RS w podobnym ustawieniu grać nie potrafi): Wysocy stoperzy, podwajanie skrzydeł, gramy na pograniczu faulu jak będą kartki to zmiany, do tego SFG, dośrodkowania bo Wisła ma nędze na środku obrony i w bramce (ciekawe czy 2 nowych Hiszpanow to poprawi) i dobre rozegranie kontry. Trzy szybkie przyklady z koncówki sezonu gdzie tak poleglismy - Chorzów, Sosnowiec, Puszcza. Jeśli Sobolewskiego zwolnią we wrzesniu to nowemu trenerowi ciężko będzie wprowadzić na szybko taktyke do tej drużyny. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się, że bez względu na wyniki, ewentualna zmiana trenera nastąpi w zimie. Po pierwszych 5-6 kolejkach będziemy wiedzieli w jakim miejscu jesteśmy, liga jest moim zdaniem mocniejsza niż w zeszłym sezonie.
Jeśli nie będziemy frajersko tracić punktów z ligowym tłem i będziemy w miarę dobrze punktować z górną częścią tabeli, to pewnie zakręcimy się przed przerwą zimową na miejscu 3-4. Jeśli zajmiemy miejsce w dolnej części tabeli, to moim zdaniem Sobolewski poleci. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Myśle że znowu mamy najlepszy skład w lidze, znowu pewnie wydamy najwięcej hajsu ze wszystkich, i znowu będziemy oglądać taktykę dośrodkovi, milion wrzutek do nikogo, Licze na Dude, Rodado, Jarocha, Szota, Goku i tego nowego bramkarza (chociaż za nim nie wiele przemawia na papierze) że jakoś ten wózek pociągną, 3 razy bardziej szkoda mi że nie ma już Igbe niż Luisa, bo uważam że potrzeba nam dobrych podań otwierających ze środka żeby coś ugrać. No zobaczymy za 6 dni ile postów przybędzie w temacie o trenerze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jesli spojrzy sie na to obiektywnie to gramy to co kazdy. Skrzydla -> dosrodkowanie. Wiec nie ma sie co czepiac Sobola. Jak to dziala to jest dobrze, jak nie to zaczyna sie hejt. Ale kazda druzyna tak gra. Przyjdzie nastepny trener i nie zacznie grac srodkiem nagle. Bo nie ma takich gosci co wezma na siebie odpowiedzialnosc i zaczna otwierac droge do bramki podaniami. Sapala, Basha, Duida? ee to chlopy co do tylu podaja. Ciekawe co z Goku, to jest zagadka.
Caly sekret tkwi w obronie. Mozemy przewazac caly mecz, dosrodkowac, strzelac z dystansu, ale co z tego jak mamy paralitykow w obronie lub Sobol zle ustawia zespol w obronie i kazda kontra przeciwnika pachnie golem. Tu jest szkopuł i tu Sobol przegrywa z innymi trenerami. Moim zdaniem nasze mecze beda wygladac jak kazdy w tamtej rundzie. Dominacja nasza na boisku, przeciwnik SFG lub kontry i raz sie uda wpakowac pare bramek, a raz wynik na styku. Po prostu kazdy z nami bedzie murowal i każdy bedzie chcial zagrac mecz życia z Wisłą. Nie inaczej bedzie w obronie. Zaatakuja nas o bedzie panika i popchłoch w naszej obronie.
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 16.07.2023 o godz. 10:04.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W tamtym sezonie po 6 kolejach to już się widzieliśmy w ekstraklasie a Jurek już się odgryzał dziennikarzom, jaki to z niego dobry trener i spadek był przypadeczkiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardziej chodzi mi o kierunek, w jakim zmierza drużyna i ogólny styl gry. Ciekawi mnie też w jakim stopniu Goku zastąpi Fernandeza.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
15 minut sparingu, a Tachi grając oczywiście w pomocy, daje trzy piękne podania...do przeciwników.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kwestia przygotowania.
Dzisiaj obchodzi urodziny Mick Jagger. 80 LAT !!!!! Facet (wyliczone/zmierzone) w czasie jednego 90-cio minutowego koncertu przebiega na scenie DO 19 km (SIC!!) Nasi sportowcy ( ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|