|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Szkoda że mecze pierwszej ligi to jednak inaczej będą wyglądać. W ogóle jaki jest sens rozgrywania sparingów z takimi zespołami zamiast z bandą drwali z pierwszej/drugiej ligi? @FraMat - jesteś odklejony. Żeby tak popłynąć po sparingu to trzeba być desperatem. - Duda zaliczył asystę w sparingu! Jak doliczymy te z ligi i z PP to będzie ich już miał aż trzy! Co za grajcar! - Rodado akurat zawsze broniłem, ale to sparing. Inna agresja i intensywność, zerowa presja. Inaczej się gra jak co chwila ktpś cię skrobie po achillesach albo wprost łapie wpól i wywraca. Widzę że strasznie chcesz udowodnić że jednak miałeś rację, tyle że tamten sezon już się skończył. Na papierze mamy słabszy skład niż wiosną ale lepszy niż jesienią. No i tego samego nędznego trenera. Ale sam fakt że w obronie być może nie będzie takiego sabotażu jak za czasów Colleya i Wachowiaka może wystarczy na awans. Może. To będzie zupełnie inna liga. Wygraliśmy sparing, ładne gole padły, a Ty znowu straciłeś okazję żeby siedzieć cicho.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.07.2023 o godz. 11:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Większa szansa, że nasi renciści dotrwają bez kontuzji do rozpoczęcia sezonu i może nawet zaliczą parę meczów I lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Im szybciej nasze nowe nabytki zrozumieją że ochraniacze na piszczele to nie dekoracja tym lepiej. No i jednak inaczej gra się z przywoitymi piłkarzami a inaczej kiedy każda sekunda z piłką przy nodze zwiększa ryzyko że Ci ją u.......ą. Do czego zmierzam - my masę punktów straciliśmy z najgorszymi zespołami w lidze. Te zespoły mają kilka punktów wspólnych, wysoka kultura gry nie jest jednym z nich.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.07.2023 o godz. 11:20.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja obstawiam spokojny awans w tym sezonie z bezpieczną przewagą nad miejscami barażowymi.
Wymiana Fernandeza na Goku to moim zdaniem majstersztyk. Podobne umiejetnosci tylko jeden frustrat i samolub, podczas gdy drugu to teamplayer z pozytywnym nastawieniem do partnerów. W dodatku tańszy. Jestem pozytywnie nastaw do najbliższej rundy, uważam że wygramy ligę. Rzadko obstawiam konkretne wyniki, tym razem się pokusiłem, więc pewnie będzie jak kulą w płot |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ten hat trick Rodado to super prognostyk aby w końcu odpalił, jemu brakowało skuteczności, umiejętności ma na 20 bramek w sezonie.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Zadałem, bodaj trzy pytania: - o poziom gry Rodado w sparingu (w kontekście braku Fernandeza, z którego czyniono tu Boga, że niby bez niego jesteśmy w d...) - o poziom gry Dudy w sparingu (z którego wyśmiewano się, że nie nadaje się do pierwszego składu), - o poziom gry Goku w sparingu (w kontekście zastąpienia Fernandeza, z którego czyniono tu Boga, że niby bez niego jesteśmy w d...) No, ale rozumiem, że nadal odzywa się asperger: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Tyle, że to było jesienią.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie prawda. Pomijając Zagłębie Sosnowiec byly też mecze na wiosnę gdy tylko rzutem na taśmę uratowaliśmy trzy punkty.
Poza tym - nie mamy składu z wiosny. Twierdzenie że ten jest taki sam bądź mocniejszy jest niczym niepoparte. Naszą siłę pokażą mecze o punkty. IMO mamy znacznie mniej indywidualności które swoimi akcjami napędzały ofensywę. Dobrze że ostatni sparing to wyjazdowy mecz z Zagłębiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.07.2023 o godz. 12:30.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Duda gra swoje. Goku ma coś czego nie miał Luis - nie holuje piłki, nie kręci miliona kółeczek tylko prosta piłka przyjmij-podaj. Tak na szybko po 2 meczach te cechy rzucały się w oczy. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]() W 2023 mamy 12-0-4 z czego te 4 to: ŁKS, Ruch i Puszcza oraz Zagłębie 13 przed meczem z nami i 11 po meczu z nami. Wpadka na sp...nie sezonu ale 11 poprzednich zwycięstw dało nam w ogóle szansę na baraże, bo startowaliśmy z 10 miejsca. Co do składu to mamy jedną stratę - Jamesa. Bo reszta przed sezonem wygląda na uzupełnioną. Jak się Rodado z Goku dogadają to mamy napad do postraszenia każdej z drużyn z 1 ligi. Bardziej mnie martwi obrona i stracony gol w barażu z Hapoelem z rzutu wolnego. Może trzeba kogoś innego do trenowania SFG, a zwłaszcza obrony przed nimi. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Pomijam fakt, ze potrzeba kogoś od SFG, ale w jaki sposób trener miałby uchronić przez stratą takiej bramki? Przecież to był idealny strzał i ani bramkarz ani mur nic nie mogli zrobić. Nieco absurdalnie wygląda to co napisałeś Pepe.
Ja mam taką refleksję, co do drużyny. Że mentalnie jest ona tak mocna jak mocny jest jej lider. Luis niestety mentalnem do bycia liderem nie dojeżdżał. W krytycznych momentach zawodził, machał rękami, widać było, że nie panuje nad sobą. I to przechodziło na resztę drużyny. Więc, że było bezjajecznie i chwilami nieporadnie to nie dziwiło. Pytanie kto teraz będzie liderem w szatni i na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Goku musi poprawić celownik. W meczu z Hapoelem powinien mieć dwie jak nie trzy bramki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- przyzwoicie wykonany - zawalił IMO Broda złym ustawieniem siebie i muru. Piłka przeleciała nad głową niskiego Colleya który w takim sytuacjach cudów nie zdziała, a Broda źle się ustawił i interweniował na dwa tempa. Może jeszcze Colley się spóźnił (co za szok!), ale w takich sytuacjach to on zawsze będzie obciążeniem. Ale to właśnie miałem na myśli zastanawiając się po co taki sparing. Bardziej grożą nam wrzutki z autu i dośrodkowania na aferę w gąszcz wysokich rywali, czyli te słynne SFG z których tak dumny jest Sobolewski. Co do statystyk - wybacz, ja oglądałem większość meczy i wiem o czym piszę. Nasze problemy istniały od początku rundy wiosennej ale były maskowane indywidualnymi popisami Fernandeza, Muli, Igbekeme, Junci, czasem Villara. Ba, nawet Moltenis odpalił w meczu z Arką. Jeżeli zastąpimy Fernandeza, Muli i Jamesa grą zespołową - będzie lepiej niż było. Jeśli nie, to jesteśmy w dupie. Do tego ławka rezerwowych to duży znak zapytania. To są leszcze i średniacy pierwszoligowi, coś na poziomie Młyńskiego. Napastnik z dwiema bramkami z akcji, jacyś młodzi... Zobaczymy, ale radzę jednak uważać z "faktami". Już mieliśmy dyskusję o fakcie jakim to świetnym trenerem jest Sobolewski, jak robi dobre zmiany, buduje Młyńskiego i Colleya, jak umiejętnie zarządza składem. Dyskusję do której - podejrzewam - wolelibyście nie wracać...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.07.2023 o godz. 22:47.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wideo transmisja ze sparingu Wisła vs Polonia Bytom (12 lipca, środa): do obejrzenia na Wiślackim YouTube pod linkiem:
www.youtube.com/wislakrakowsa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak, masz rację. Nie ma sensu wracanie do jałowej dyskusji, która niczego nie wnosi, ani niczego nie zmieni, ale ma na celu jedynie pompowanie ego krytykujących, jako besserwiserów tego forum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@framat 12 Sierpnia vs Tychy zobaczysz jak najdrozsza drużyna w lidze tzw samograj z żartem na ławce trenerskiej, gra przeciwko drużynie przygotowanej przez solidnego trenera.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 08.07.2023 o godz. 21:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego trzeba czekać aż do 4 kolejki?
Czyżby zawiązał się u nas fanklub Banasika? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy: spoko można mieć swoje zdanie, szanuję - ale pie rdolenie o niskim Colleyu podczas, gdy to nasz najwyższy zawodnik z pola (ma 187 cm, Tachi, Moltenis, Łasicki i Eneko wszyscy 184cm) jest trochę niepoważne, nie sądzisz?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Mnie martwi, że znów tracimy gola po SFG.
Faktem jest, że straciliśmy bramkę po SFG I to mnie martwi. ![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czyli po prostu jest pierdołą. Super, jego wzrost ani trochę nam nie pomagał w trakcie meczy a to czy ma 5 cm w tą czy w tą jest niezauważalne skoro niemal zawsze jest źle ustawiony, spóźniony, skacze nie w tempo albo w ogóle jest gdzieś w lesie. Jeżeli uważasz že uczę się wzrostu naszych piłkarzy na pamięć - muszę Cię rozczarować. @pepe72 - spoko, ale ile drużyn nam takie gole w pierwszej lidze wkręci? To znaczy, jeżeli naszym defensorom będzie się chciało skoczyć. Za to wrzutki na pałę będą w każdym meczu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.07.2023 o godz. 22:54.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ nikt ci nie karze sie uczyć wzrostu na pamięć, ale to na pierwszy rzut oka widać, że chłop jest wysoki... Sprawdziłem z czystej ciekawości, ale nawet bez tego wyglądał mi na jednego z najwyzszych w drużynie. A ty jedziesz tekstem 'niski Colley' xD ciekaw jestem co jeszcze oceniasz z podobną przenikliwością
![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.07.2023 o godz. 00:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobremu trenerowi, wystarcza 4 mecze żeby zniwelować taktyczne naszą legende. Wynik jest oczywiscie sprawa otwartą jednak pod względem taktycznym jestem pewien ze Sobolewski zostanie zjedzony.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 09.07.2023 o godz. 08:33.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
lucjusz rób screeny XD
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pepe,
takie bramki padały i będą padać. To są rzeczy, na które się nie ma wpływu. Bardziej martwic powinna Cie schematyczność naszych akcji. My nadal gramy to samo co graliśmy, bez żadnych "nowości". A liga już to poznała i wie jak się ustawić... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale gratulacje, zauważyłeś te trzy czy cztery centymetry różnicy między nim a innymi defensorami, ale mnie przyłapałeś! Sukces na Twoją miarę, w sumie jedyny, nie zapomnij przypominać o tym co tydzień. Ja akurat zwracałem uwagę na to jak się ustawia i że w każdej przerwie w grze zgina się wpół żeby odsapnąć (w obu sparingach - reszta aż tak bardzo nie odczuła treningów). ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie pitol mi tu o paru centymetrach różnicy, niski to jest Duda, a nie Colley czy Tachi. Nazywasz najwyższego zawodnika niskim i się bronisz tym, że jest ledwie parę cm wyższy od innego wysokiego zawodnika... Rly? Między nim a niskim Dudą jest głowa różnicy, po prostu palnąłeś jak łysy grzywką o kant kuli i nad tym poprzestańmy, ok?
![]() Co do przedsezonowych ocen to obstawiałem awans w drugim sezonie po spadku, uznając jednocześnie, że najprawdopodobniej załapiemy się do baraży. Nie mam sobie nic w tej materii do zarzucenia i zdanie podtrzymuję.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 09.07.2023 o godz. 20:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
poza tym ze wszystkim się zgadzam |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zostaw sobie ze 2 miliony chociaz ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pisząc niski miałem na myśli "niski jak na stopera" (pomyliłem się). Podobnie jak ja i inne osoby piszące że mamy niską linię obrony nie mają na myśli tego że nasi obrońcy mają po metr sześćdziesiąt. Zawodnik taki jak Duda nigdy stoperem by u nas nie został. Co jest generalnie rozumiane przez wszystkich którzy dyskutowali o wzroście wśród naszych obrońców. I tak, kilka centymetrów robi tutaj różnicę, chociaż przede wszystkim umiejętność walki o górne piłki. Dlatego pewnie ściągnęliśmy *bardzo wysokich* stopera i bramkarza. Każdy kto nie ma zamiast mózgu trocin to rozumie, w Twoim przypadku zakładam złą wolę. Ty jak widzę uznałeś że można sobie coś odbić i postanowiłeś się w tej kałuży utopić. I wyszedłeś na wspomnianego oszołoma ciągnąc temat długo ponad to co można było ugrać, nie wiem w sumie co. No więc Colley nie jest niski (jak na stopera), po prostu beznadziejnie się ustawia i źle gra głową. W praktyce nie zmienia to nic, tracimy przez niego bramki. Dla mnie temat był skończony dwa posty temu ale jeśli chcesz możesz dalej się produkować, bez reakcji z mojej strony (czyli wygrywasz walkoverem). Poza tym uważam że większym problemem niż wzrost jest złe ustawianie się i krycie rywali przez naszych piłkarzy (nie tylko obrońców, SFG broni się zespołowo). Swoje dokładał też Biegański beznadziejną grą na przedpolu (a po sparingach nie widać żeby Broda był lepszy). Nawet niski zawodnik jest w stanie utrudnić rywalowi strzał jeśli jest dobrze ustawiony. Nadzieja w tym że nowy bramkarz i stoper ogarniają. Po to tutaj przyszli żeby poprawić walkę o górne piłki. Ale żeby nie było, bo wiem jak działają trolle, jeszcze raz: TAK, POMYLIŁEM SIĘ CO DO WZROSTU COLLEYA. NIE JEST NISKI JAK NA STOPERA. Jest po prostu beznadziejny. Obyśmy go pożegnali, bo to jest jeden z najbardziej kuriozalnych transferów ostatnich kilkunastu lat. Rozumiem walnąć się na zawodniku ofensywnym, ale żeby dać dużą kasę stoperowi który nie dojeżdża w pierwszej lidze... Szacun, Pasieczny, szacun.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.07.2023 o godz. 10:53.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|