|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wolfy :
Opisz mi ten kryminał, bo ja pamiętam w miarę przyzwoitą zmianę zwieńczoną asystą. Chyba mamy zgoła odmienne postrzeganie 'kryminału'. Wygraliśmy do 0, odpaliłem skrót i nie miał jakiś rażących strat pod własną bramką - przynajmniej nic na skrócie nie było, ani też nic mi się w pamięć nie wryło. Dla mnie kryminał to katastrofalny występ, a chłopak wszedł w 66 minucie na nie swoją pozycję (czytaj skrzydło) i zrobił asystę, a przy odrobinie szczęścia to mógł w sumie dwie. Tak dla porównania to kryminał wg mnie parokroć rozgrywał u nas Tachi, gdy Sobol z uporem maniaka go wstawiał w środek pola.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.06.2023 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pamiętaj że ja też twierdziłem że chłopak ma coś w sobie. Tamten mecz był jednak bardzo słaby w jego wykonaniu. Oglądałem cały mecz btw. (tak, zapłaciłem). ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
krysztal :
Pewnie masz rację, trochę przesadziłem, ale średnia 57 minut na mecz dupy nie urywa. Bardzo dużo musieliśmy grać bez niego, a jak już grał to dał radę zawalić nam aż dwie bramki. Uważam, że jest jak najbardziej do zastąpienia. wolfy : Ja też oglądałem cały mecz i w sumie było trochę chaosu, ale z tego chaosu coś się urodziło - skrót oglądnąłem teraz, aby sprawdzić czy może przeoczyłem jakąś spektakularną stratę będą w kiblu czy coś w tym stylu. W dodatku chłopak nie grał na swojej pozycji i to było widać. Tak czy siak grał ok 25 minut, zrobił asystę, a mógł fartownie dwie (po jego zagraniu i rykoszecie w dobrej sytuacji był bodajże Rodado). To nie jest kryminał jak na zmiennika.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.06.2023 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Według dziennikarza Wardzichowskiego zajmującego się Podbeskidziem - Wisła zapłaciła za Goku pół miliona złotych (płatne w dwóch ratach). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy jest o czym dyskutować. Dopóki nie zaczniemy szkolić młodzieżowców na poziomie Lecha albo nie staniemy się atrakcyjnym celem pielgrzymek najzdolniejszych młodych z innych klubów, ta zabawa nie ma sensu. Ci drugo-, czy nawet trzeciorzędni, którzy tu trafiają, nie mają na progu dorosłej kariery podstaw wymaganych w tym sporcie. Potem poświęcają lata na nadganianie najróżniejszych zaległości, aż w końcu niepostrzeżenie przestają być młodzieżowcami i wypadają z naszego klubu na zbity pysk, aby potem jak Wojtkowski znaleźć przystań w 2 lidze. Problem polega na tym, że bardzo łatwo ich zastąpić, co pokazał Kiko w poprzednim okienku i to nie za kosmiczne pieniądze.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A ten bramkarz z Hiszpanii to jaką funkcję ma pełnić?
Piłkarską to nie, więc jaką? Typowy szrot świadczący o handelku piłkarzami. Zagra dwa, trzy mecze. Popełni błędy. Prowizja wpadnie. Żyć nie umierać. Typowy wałek menedżerski jakich wiele za czasów Kikuśka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Talar jeśli zagra na swojej pozycji może coś dać drużynie. Technicznie nie jest zły. Na skrzydle niestety nie istnieje. Zobaczymy czy pogra w sparingach i powalczy o miejsce w meczowej 20.
Olejarka i Goku to środek pomocy? Póki co martwi mnie brak napastnika |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ty to jednak jesteś prze ..... Jakie wałki? bo na razie to za czasów Kiko jako dyr sportowego to same dobre strzały transferowe.
Kiedy koalik dostanie bana? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Zajmij się problemami swojej corupcjovii.
Może Tabisz na pierwszy ogień, wyszedł już? No i u procesora coś cieńko z kasą. Może Jurek Piekłoszczyk by coś mu dołożył? ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
A tak swoją drogą uważałbym z nazywaniem szrotem zawodników z ligi hiszpańskiej nawet tej drugiej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zauważ że Szywacz w jednym meczu zagrał tam gdzie jego miejsce środek(mecz pucharowy) a w reszcie był wywalany na skrzydło ,podobnie jak Talar.Nie rozumiem tej umiejętności Sobola w znajdowaniu nowych pozycji zawodnikom
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To akurat nieprawda. Szywacz zwykle wchodził na zmianę na środek i grał beznadziejnie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jeśli testy medyczne tego Goku przeprowadzają ci sami specjaliści, którzy zajmują się zdrowiem naszej drużyny na codzień to równie dobrze mogliby go podpisać bez testów .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Dopóki Biegański/Broda nie zostanie sprzedany/wypożyczony to pytanie "po co?" jest jak najbardziej zasadne. Nie sądzę, żeby Hiszpan był szykowany na 1. A teraz mały hazardzik: kto obstawia, że Patryczek z nami podpisze kontrakt? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Szanse na powrót Małeckiego do Wisły oceniam na zerowe.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie martw się, Sobolewski też jej nie rozumie.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Podobno idzie do Motoru.
![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja bym się jednak założył, Wiślak, doświadczony, kokosów zarabiać nie będzie chciał, bida na skrzydle, na ostatnie 15-20 minut jak znalazł, idealna klamra kariery, wrócił żeby uratować ukochany klub(kto by tam pamiętał, że grał w Sosnowcu), nienawidzi sąsiadki, bóstwo kretynów z UW...da się do tego stworzyć odpowiednią legendę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Nie wiem czy mógłbym sobie wymyślić bardziej irracjonalny transfer niż 4 powrót Małeckiego do Wisły.
Jakby Sobolewski się na to zgodził to by zrobił swoiste harakiri |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Ja bym tam się ucieszył gdyby wymienić Młyńskiego na Małeckiego. Naturalnie nie mam złudzeń że to jakiś magik, ale zawsze to jednak wymiana na plus.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Mały to tak ciężki mentalnie gość i strasznie problematyczny że nikt go nie weźmie, roz....... cała atmosferę w drużynie..Sobolewski o tym wie
|
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
No ale skoro nawet Basha jest LEGENDĄ, to Małecki (bądź co bądź MP z Wisłą) tym bardziej,a więc...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Nie licząc zawodników na testach to będzie jeszcze napastnik (co potwierdzał JK) oraz zapewne minimum 2 nowe twarze (za Jamesa i Mule). No i ta nasz elektryczna linia obrony to wymaga lekkiego przebudowania. Ale tu bym się nie łudził, że będą jakiekolwiek ruchy zanim zejdziemy z innych kontraktów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mamy mieć rezerwy. Więc nie bardzo wiem po co wymieniać Młyńskiego.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://canva.link/yvdnxcdu2c27ql1
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|