The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2023, 14:32
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Co do Goku to średnio mi się w to chcę wierzyć, ale próbować można.
Ale Karcz dostał pozwolenie na wypuszczenie artykułu żeby uspokoić kibiców.
A czy go zakontraktują? Puszczając najpierw Fernandeza Wisła skomplikowała sobie negocjacje.

Chyba że negocjacje już zakończone, ale z artykułu wynika coś innego. Może się okazać że podłe Podbeskidzie na ostatniej prostej postawi nagle nierealne warunki

@stary dziad - FraMat, nie przelogowałeś się.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2023 o godz. 14:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.06.2023, 14:44
chyba wszystko wiadomo w sprawie Goku https://twitter.com/jarokrolewski/st...14235374247936
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.06.2023, 14:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post

@stary dziad - FraMat, nie przelogowałeś się.
Próbuj dalej, mam jeszcze kilka-naście innych kont
A Ty, spróbujesz mnie przebić?

@stary dziad - wiem, że i tak się tym nie przejmiesz. Takie są "argumenty" niektórych na tym. Nie mogą znieść tego, że ktoś może mieć inną opinię.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2023, 15:50
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
chyba wszystko wiadomo w sprawie Goku https://twitter.com/jarokrolewski/st...14235374247936
Przychodzi do Wisły z własną fryzjerką?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.06.2023, 15:57
Młody z Leszka wygląda jak podmianka naszego drewna na ichniejsze, odpalony tam a my łykamy w międzyczasie odpalając naszych wychowanków. Wiek dobry na dwa lata da radę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2023, 16:01
Dive Pirate napisał(a):Wyświetl post
Młody z Leszka wygląda jak podmianka naszego drewna na ichniejsze, odpalony tam a my łykamy w międzyczasie odpalając naszych wychowanków. Wiek dobry na dwa lata da radę.
Liczba talentów musi się zgadzać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 26.06.2023, 16:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post

@stary dziad - wiem, że i tak się tym nie przejmiesz. Takie są "argumenty" niektórych na tym. Nie mogą znieść tego, że ktoś może mieć inną opinię.
Ja tu od czasu do czasu wchodzę to chciałbym po prostu PODYSKUTOWAĆ o różnych sprawach dotyczących Wisły Kraków . Niestety ale najczęściej widzę tu zdania KRZYKACZY.

I nawet nie chodzi tu o kolegę Wolfiego. Bo bardziej ciekawy jest przypadek osoby co uważa się za trenera Adriana

A to się dzieje na SB to można przyrównać tylko do wypływu po awarii Czajki.
Pewnie to nikomu nie przeszkadza...
Mimo wszystko, interesująco brzmi dzisiejsza plotka o likwidacji SB

A swoją drogą, w tzw. polityce zgadzam się z poglądami @Wolfy
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 26.06.2023, 16:14
Wisła zgodziła się na warunki Podbeskidzia; płatność w 2 ratach. Tak podaje ich dziennikarz na TT Bartłomiej Kawalec.

2-gi co do wysokości transfer wychodzący z Podbeskidzia. Ludzie piszą o ok. 150-200 tys. EUR.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.06.2023, 17:05
Klub poinformował, że Joan "Goku" Román jutro przejdzie testy medyczne.

Więcej na: www.instagram.com/wislakrakowsa

PS. Więc raczej zaklepany, bo trudno podejrzewać, że on jakiś fizycznie upośledzony i nie zdoła zaliczyć testów.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.06.2023, 17:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Bralbym Romana Goku za niego.
I już mamy dowód że JK czyta forum

Jak @wolfy ocenisz ten timing?

PS. Świetny ruch. Jestem bardzo zaskoczony że nas na niego stać. Najlepszy ofensywny zawodnik 1 ligi po Pirulo i Luisie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2023, 17:31

PS. Świetny ruch. Jestem bardzo zaskoczony że nas na niego stać. Najlepszy ofensywny zawodnik 1 ligi po Pirulo i Luisie.
Eeee jak przychodzi do nas to już na pewno najlepszy w lidze...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2023, 18:04
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Eeee jak przychodzi do nas to już na pewno najlepszy w lidze...
Żeby nie było że kogoś przeceniam

https://weszlo.com/2023/06/12/najlep...ka-sezonu-2022

Dopiero co krytykowałem Wisłe że nie chce penetrować polskiego rynku a tu ściąga najlepszego zawodnika TBB i jednego z lepszych w Stali Rzeszów.

I chyba środek jest (prawie) kompletny

Na 10: Goku zmiennik Olejarka, Szywacz
Na 8: Duda zmiennik Gogól, Talar, Fazlagic
Na 6: Sapała zmiennik Tachi, Basha, Balta

W idealnym świecie skreślamy czterech z piatki Fazlagic, Balta, Basha, Talar, Szywacz i ściągamy kogoś konkretnego za Igbekeme.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.06.2023, 18:49

W idealnym świecie skreślamy czterech z piatki Fazlagic, Balta, Basha, Talar, Szywacz i ściągamy kogoś konkretnego za Igbekeme.
W idealnym świecie pozbywamy się wszystkich .
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.06.2023, 18:54
A jednak widać ogromne oderwanie od rzeczywistości niektórych. Traktowanie Szywacza jako wartościowego zmiennika czy opcje do składu, nie mówiąc o tym Gogólu, który bardzo możliwe, że okaże się drugim Niewiadomskim, zdradza dużą fantazję.

Potrzebujemy przynajmniej jeszcze jednego solidnego środkowego pomocnika, jeszcze jednego bocznego i sensownego napastnika. Dodatkowo jeszcze jednego bocznego obrońcę i to plan minimum, jeśli mamy walczyć o powrót do ekstraklasy.

Zgadzam się, że w idealnym świecie bardzo dobrym ruchem byłoby odpalenie z kadry jeszcze kilku zawodników, na czele właśnie z Szywaczem, Bashą, Colleyem czy Baltą.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.06.2023, 19:12
Dokładnie, tak liczyć to sobie można i np z tego towarzystwa:

Na 10: Goku zmiennik Olejarka, Szywacz
Na 8: Duda zmiennik Gogól, Talar, Fazlagic
Na 6: Sapała zmiennik Tachi, Basha, Balta

No ekipa zajebista. 11 graczy, jest w czym wybierać, osoby sprawdzone w lidze, osoby z potencjałem, młodzież, doświadczeni piłkarze, z lig zagranicznych, wow, wow, wow.

I chyba tak samo co sezon liczy Królewski. A tak serio, z tej listy można powiedzieć, że o ile się do nas dobrze wprowadzi to nadaje się Goku, Tachu, kolejni to:

Może tym razem(?): Sapała, nie będzie kontuzjowany? Balta, Fazlagić, może na poziom I ligi dadzą radę? Tylko nawet jeśli, to czy takie pokraki będą ciągnęły ten wózek do przodu, czy co najwyżej mogą gdzieś tam się przewijać i czasami pomóc jak inni zrobią grę?
Raz lepiej raz gorzej ale i tak w pierwszym składzie grac nie powinni: Duda,
Wieczni kontuzjowani: Basha
Zdolna młodzież: Talar, Gogól, Szywacz. Z Olejarką się można oszukiwać, że skoro w Stali grał to i u nas może pogra.

I w ten sposób z 11 piłkarzy robi się 2, jak bóg da to może ze 4 do gry. Reszta to szrot, który własnie powinien być zwolniony w tym okienku, no ale my zatrudniliśmy jeszcze kolejnego Gogóla itp

Wisła sama sobie robi krzywdę. Jaka to musi być frustracja trenera, piłkarzy rezerwowych i tych z pierwszego składu, że masz 40 chłopa w kadrze, a jak przychodzi co do czego to 30 nie umie grać. Tam wszyscy muszą się czuć jak cioty, bo trener się wkurza, że ma tylu ludzi a nie ma kim grać/nie umie ich wyszkolić, rezerwowi tym, że są ale i tak nigdy na boisko nie wejdą, a jak wejdą to muszą zagrać idealnie bo przecież za 2 mecze może wskoczyć np numer 35 w kadrze, do składu, podstawowi są wkurzeni bo tylu kolegów, a żaden nic nie pomoże.

Ile to musi być straconego czasu, poświęconego na treningi, myślenia, pilnowania ich, układania planów, tłumaczenia, minitorowania, kombinowania kim grać itd. A na koniec się okazuje, ze wszystkot o stracony czas bo i tak żadnego nie nauczyli grać/żaden nie umie grać i trzeba tych samych 15 wystawiać. Jaja jak nie wiem. Trochę takie gdzie kucharek sześć.... U nas piłkarzy 40 i jakoś żodyn postępów nie robi, ani nie ma kim grać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2023, 19:13

Jak w tym powiedzeniu: zepsuty zegar pokazuje dobrą godzinę dwa razy na dobę

Poza tym z tym kompletnym środkiem pola to odleciałeś w swoim stylu Talar, Duda, kolejny spad z Lecha, na 10-tkę Szywacz (ja .......ę ), Olejarka - i jak Cię traktować poważnie? Normalnie wypisz wymaluj Twój odlot przed rundą jesienną Brzęczka, dwa nazwiska się zmieniły I ....a - środek pola kompletny
Nieeee...
80% z tych których wymieniasz to poziom drugiej ligi albo niżej, z wyjątkiem Bashy - on to już do oldboyów.

Goku to raczej transfer do którego trudno się przyczepić. Słabszy niż Fernandez, ale ograny w pierwszej lidze, liczby ma, kontuzji nie łapie (przed przyjściem do nas), na pewno tańszy. Oby tylko nie przyszedł tu odcinać kupony (jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało).

Sumarycznie to nadal osłabienie, przynajmniej na papierze. Zobaczymy jak eksperci ocenią jego psychikę po kilku w.......ach

P.S. Szywacz zmiennik na 10-tkę Ta pokraka która odbijała się od każdego i ma zero goli, zero asyst - na 10-tkę Nie mogę...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2023 o godz. 19:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.06.2023, 19:19
Uryga też ponoć kontuzji nie łapał w Płocku U nas w sumie też dużo kontuzji nie miał przez te dwa lata ostatnie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2023, 19:35
Kurz napisał(a):Wyświetl post
W idealnym świecie pozbywamy się wszystkich .
Oboje wiemy że tak się nie stanie.

@wolfy Szywacz i Talar są ciągle w kadrze to jak ich nie liczyć?

11 zawodników na 3 pozycje. Napisałem że trzeba odpalić 4 bo mają marginalne znaczenie a Ty dalej swoje że odlatuje.

Środek pola będzie prawie kompletny jak na realia 1 ligi. Wymień ile to drużyn będzie mieć lepszy środek pola. Oczywiście z nazwiskami i konkretami.

Oczywiście napisałem prawie bo brakuje kozaka za Igbekeme ale nie od dziś czytasz jak Ci się podoba

Możemy sobie pieprzyć o wymianę i 90% zawodników i zabawie rodem z FM. Już to przerabialiśmy za Twojego trenerskiego idola rok temu
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.06.2023 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.06.2023, 19:35
Luis Fernadez - 2363 minuty, 20 bramek (8 z karnych) i 7 asyst.
Joan Roman - 2412 minut, 16 bramek (3 z karnych) i 10 asyst.

W samych liczbach wygląda na zawodnika mogącego zastąpić Fernandeza. Pytanie brzmi jak będzie funkcjonować w zespole i jak jego obecność na boisku wpłynie na grę pozostałych zawodników.
Ostatnio edytowane przez Arked : 26.06.2023 o godz. 19:42.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2023, 20:06
Oboje wiemy że tak się nie stanie.

@wolfy Szywacz i Talar są ciągle w kadrze to jak ich nie liczyć?

11 zawodników na 3 pozycje. Napisałem że trzeba odpalić 4 bo mają marginalne znaczenie a Ty dalej swoje że odlatuje.

Środek pola będzie prawie kompletny jak na realia 1 ligi. Wymień ile to drużyn będzie mieć lepszy środek pola. Oczywiście z nazwiskami i konkretami.

Oczywiście napisałem prawie bo brakuje kozaka za Igbekeme ale nie od dziś czytasz jak Ci się podoba

Możemy sobie pieprzyć o wymianę i 90% zawodników i zabawie rodem z FM. Już to przerabialiśmy za Twojego trenerskiego idola rok temu
Człowieku, napisałem Ci już - to co uważasz za kompletną kadrę to kadra Brzęczka z jego i Sobola chwalebnej kampanii zimowej zakończonej 10-tym miejscem i śrubowaniem serii bez zwycięstwa Wymieniliśmy Fernandeza na słabszą wersję, doszło dwóch gówniarzy i Sapała - środek pola na awans

Ten sam trener z tymi samymi gamoniami tracił punkty po wioskach. Realia pierwszej ligi zweryfikowały już większość z nich - negatywnie. Pytanie - o jakich realiach pierwszej ligi Ty piszesz? Bo jeżeli o Polskiej, to to jest może OK pierwszy skład i dramatycznie słaba ławka. I ja nie teoretyzuję, są twarde dane w postaci meczy.

11- tu zawodników na trzy pozycje, do gry nadaje się trzech, może czterech, wejście reszty to poddanie meczu.

A najbardziej irytuje mnie Twoja pycha. "Ile drużyn będzie mieć lepszy środek pola?!". No w poprzednim sezonie okazało się że większość. Dopiero transfer Hiszpanów uratował sytuację.
Tak jak wyśmiewałeś rok temu trenerów pierwszej ligi twierdząc że Sobolewski nie jest gorszy (a dekiel FraMat wyśmiewał Moskala, tego samego który awansował a Sobolewskiego zgasił jak peta), tak teraz znowu robisz z frajerów piłkarzy bo są akurat u nas na liście płac.
A nie zasługują.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2023 o godz. 20:08.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.06.2023, 20:16
Ale serio, ktoś liczy Szywacza, Talara czy Fazlagica jako piłkarzy mogących dać coś Wiśle po wejściu z ławki?
Naprawdę?
No ludzie kochani...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.06.2023, 20:17
Wolfy jak zwykle odpływa w pesymistyczne opary. Igbekeme nie grał przez większość rundy, więc ciężko mówić, że środek pola się jakoś diametralnie zmienił. Goku to przede wszystkim jest ofensywny pomocnik, a nie cofnięty napastnik jak Luis. Jest to zasadnicza różnica, bo on przede wszystkim potrafi zagrać w tempo i kreować grę drugiej linii. W gorszej drużynie robił lepsze liczby będąc przede wszystkim playmakerem ze świetnym podaniem. Goku > Fernandez wg mnie, a nie zadna gorsza wersja. Dla mnie ta wymiana na zdecydowany plus, w dodatku facet chce u nas grać co jest kluczowe. Zobaczycie jak się nam przy nim poprawi plynność gry i gra z kontrataku.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.06.2023 o godz. 20:20.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.06.2023, 20:20
Wolfy- Czy ty naprawdę nie potrafisz powstrzymać się od obrażania innych?
Naprawdę nie ma sensu dyskutować z krakowskim gołębiem-wolfy, którego jedyne argumenty to stanie na głowę innym zamiast normalnej rozmowy.
Gdzie i kiedy nabijałem się z Moskała? Wspominając o jego serii remisów kiedy trenował Wisłę?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.06.2023, 20:44
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Ale serio, ktoś liczy Szywacza, Talara czy Fazlagica jako piłkarzy mogących dać coś Wiśle po wejściu z ławki?
Naprawdę?
No ludzie kochani...
A kogo chciałbys na pozycjach nr 24 czy 27 w drużynie? Zawodnikow pokroju Fernandeza czy Villara? Stać nas na taki luxus a klasowych zawodników na przesiadywanie przez większość spotkań na trybunach?

Tacy zawodnicy jak Szywacz powinni sobie wchodzić w PP i strzelać gola 3 ligowcom albo jak Talar zaliczyć te 2-3 asysty wchodząc z ławki. Niczego więcej nie oczekuje od głębokich rezerw które po prostu trzeba mieć. Można ich wymienić na innych. Bez różnicy. Statystycznie będą ogrywać marginalna rolę.

Pomijam przypadek Fazlagicia bo on został sprowadzony za chora kwotę i tak naprawdę nikt za bardzo nie wie co on właściwie potrafi i za w przeszłości debiutował w reprezentacji Macedonii.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2023, 20:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Gdzie i kiedy nabijałem się z Moskała? Wspominając o jego serii remisów kiedy trenował Wisłę?
No widzisz - sam sobie odpowiadasz
A ten Kazio "Remisik" Moskal przeżuł Radzia "Waleczne Serce" Sobolewskiego i wysrał, wygrał ligę i awansował - mając o wiele mniejszy od nas budżet. I - ludzie którzy się choć trochę orientują, czyli nie Ty i nie Karherop, to wiedzą - to nie był jego pierwszy awans. Powinien mieć trzy, ale z BBT piłkarze mu finisz przehandlowali...

W Waszych główkach jakimś cudem Sobolewski to była lepsza marka. Ja bym jednak osobiście wolał do awansu trenera który już awansował, ale co ja tam wiem....

A potem się okazuje że jednak trzy czwarte ligi ma lepszy środek pola, bo Basha się leczy a Balta, Duda, Szywacz i Talar na nikim w tej lidze nie robią wrażenia.

Finał takiej polityki może być taki że Goku okaże się u nas słaby psychicznie, bo co z tego że Szywacz dwie bramki zawalił jak on powinien strzelić trzy? W końcu Szywacz to młodzieżowiec, jak psuje 9 na 10 zagrań bądźmy wdzięczni za to jedno co mu wyszło. Był taki mecz w którym nie wyszło mu żadne do przodu - autentyk, za Brzęczka, nie wygraliśmy
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2023 o godz. 20:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.06.2023, 21:06
A kogo chciałbys na pozycjach nr 24 czy 27 w drużynie? Zawodnikow pokroju Fernandeza czy Villara? Stać nas na taki luxus a klasowych zawodników na przesiadywanie przez większość spotkań na trybunach?

Tacy zawodnicy jak Szywacz powinni sobie wchodzić w PP i strzelać gola 3 ligowcom albo jak Talar zaliczyć te 2-3 asysty wchodząc z ławki. Niczego więcej nie oczekuje od głębokich rezerw które po prostu trzeba mieć. Można ich wymienić na innych. Bez różnicy. Statystycznie będą ogrywać marginalna rolę.

Pomijam przypadek Fazlagicia bo on został sprowadzony za chora kwotę i tak naprawdę nikt za bardzo nie wie co on właściwie potrafi i za w przeszłości debiutował w reprezentacji Macedonii.
Pozycje 24-27 w drużynie to powinni być juniorzy z CLJ.
Normalny klub nie ma prawa płacić konkretnych pieniążków seniorom na pozycje 24-27 w drużynie.
Tacy goście jak Szywacz czy Talar, Niewiadomski - zostali zweryfikowani negatywnie i nie mają prawa być w Wiśle.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.06.2023, 21:26
Okienko musi być postrzegane póki co mocno na minus, bo odchodzą kluczowi gracze, a nowi to zawsze niewiadoma (choć tyle, że przychodzą sprawdzeni w lidze Olejarka i Goku). Niestety najgorsza formacja obronna, która zawaliła awans zostaje w niezmienionym składzie, a do tego jeszcze dochodzi osoba pełniąca funkcję trenera. I nie ma co .......ić o wujku, bo wystarczy zobaczyć co z kadrą "powujkową" zwojował obecny szkoleniowiec jesienią + kluczowe mecze na wiosnę. Jakby facet nazywał się Jan Nowak i w karierze zawodniczej był legendą Radomiaka czy innej Miedzi Legnica to z tym co zdążył zaprezentować wyleciałby na zbity pysk najpóźniej po barażu przy R22.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.06.2023, 21:42
Ja rozumiem, że taki Plewka (23 lata) czy Gruszkowski (22 lata) zostali u nas zweryfikowani raczej negatywnie (chociaż bardzo możliwe, że gdzieś potem odpalą - w klubie w którym będą regularnie grać bez takiej presji jak u nas). Rozumiem, że Niewiadomski też, w końcu jak wchodził to mocno odstawał od reszty, podobnie Szywacz, ale że niby Talar?

Jak dla mnie Talar niczym nie odstawał od Dudy, może poza ilością minut na boisku. Ba, w tym krótkim czasie, w którym grał moim zdaniem prezentował się dużo lepiej. Byłem rozczarowany, że mimo iż dostawał dużo minut na obozie zimowym grał tak mało wiosną. Ja jego akurat uważam za duży talent. Podobnie z resztą jak Dudę.

Nie pomylił ci się ze Starzyńskim?

Z resztą każdy z nich ma jeszcze sporo czasu, aby zrobić sensowną karierę, nawet pograć w reprezentacji Polski czy za granicą. Oni są młodzi, niektórzy piłkarze robią przeskok na topowy poziom w wieku 20, inni w wieku 22 a jeszcze inni 25 czy 28 lat. Naszymi problemami są po pierwsze : brak rezerw w 3-4 lidze, aby młodzi regularnie gdzieś grali na poziomie seniora. Do tego niestety rzadko ich wypożyczamy do sensownych zespołów. Casus Dudy, który z marszu wskoczył do pierwszego składu po jednym sezonie na wypożyczeniu w niezłym klubie potwierdza, że regularna gra jest najważniejsza. Oczywiście ponad połowa juniorów się nie przebije i zostanie w przyszłości piekarzami, budowlańcami czy 3-5 ligowymi kopaczami. To też jest normalne. Moim zdaniem mamy bardzo dużo ciekawych młodych zawodników i siłą rzeczy któregoś w końcu wypchnięmy za granicę za solidną mamonę. Nie każdy młodzian, który dostaje szanse gry je trwoni. My lubimy generalizować i wszystkich wrzucać do wora Plewkopiotrusiowego, ale nie tędy droga.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.06.2023 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.06.2023, 21:48
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem, że taki Plewka (23 lata) czy Gruszkowski (22 lata) zostali u nas zweryfikowani raczej negatywnie (chociaż bardzo możliwe, że gdzieś potem odpalą - w klubie w którym będą regularnie grać bez takiej presji jak u nas). Rozumiem, że Niewiadomski też, w końcu jak wchodził to mocno odstawał od reszty, podobnie Szywacz, ale że niby Talar?

Jak dla mnie Talar niczym nie odstawał od Dudy, może poza ilością minut na boisku. Ba, w tym krótkim czasie, w którym grał moim zdaniem prezentował się dużo lepiej. Byłem rozczarowany, że mimo iż dostawał dużo minut na obozie zimowym grał tak mało wiosną. Ja jego akurat uważam za duży talent. Podobnie z resztą jak Dudę.

Nie pomylił ci się ze Starzyńskim?
Talar w meczu z Łęczną zagrał kryminał - mimo asysty. Duda był zdecydowanie lepszy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.06.2023, 21:57
Może Sobolewskiemu się też pomylił?Może zapomniał że ma w kadrze taki talent?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów