|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Online |
|
|
Naprawdę liczysz na odpowiedź?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Mam nadzieje, że Luis zostanie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie widzę info żeby gdzieś podpisał Kamil Drygas. Ciekawe ile kasy by chciał żeby zagrać u nas. Sapała Drygas Fernandez ale byłby środek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
O ile po zakończeniu baraży dawałem na to 5% szans to myślę że teraz skoczyło do jakiś 10%.
Głównie dlatego że nigdzie od strzała Luis nie dostanie takich warunków jak u nas i rozpoczął już z nami treningi. Być może też odejście Muli to sygnał że wolą sypnąć kasę na Luisa, lub przekonać go jakąś sowitą premia w przypadku awansu Dobrze że chociaż nie przeciągają linii jak z Saviciem w zeszłym sezonie, który trenował i grał w sparingach bez ważnego kontraktu, licząc na jego przedłużenie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
No i po fernandezie.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Krzyż na drogę.
Zawodnik w 1 lidze nie może, po prostu nie może zarabiać takich pieniążków. Zwłaszcza, jeżeli mówimy o drużynie środka tabeli - a taką będzie Wisła. Żeby udało się jeszcze pozbyć Hugiego i Colleya ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Myślę, że teraz akurat zwolniło się miejsce i kasa, więc jest szansa na kogoś
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No i git, zgodnie z planem i nikt chyba nie myślał, że Fernandez z taką gażą zostanie na kolejny sezon.
Ciekawe czy Rodado tu zamierza zostać aż do 2025.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Fernandeza może by mi było szkoda, ale głównie przez pryzmat wcześniejszych zasług.
Jak dla mnie facet od dłuższego czasu prezentował się po prostu słabo, jeden gol z gry w ostatnich x meczach w Wiśle to potwierdza. Co dostawał piłkę np. podczas kontrataku to robił kółeczko, zwalniał, zamiast podawać do lepiej ustawionych partnerów. Irytował mnie tym strasznie. Do tego marnowanie dogodnych sytuacji na potęgę i walenie na siłę, gdy miał zablokowany dostęp do bramki (raz przeszło między nogami farfoclem i wpadło to było pierdzielenie o geniuszu Fernandeza, a to zwykły fart był na pałę wbity). Uważam, że taki Villar czy Junca to są dużo lepsi piłkarze do tego jak chcemy grać. Już mi bardziej Muli szkoda niż jego.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 26.06.2023 o godz. 09:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No i stało się to czego wszyscy się spodziewali :
https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...z-wisly-krakow Aktualnie zmiany: OUT Benito Ondrasek Mula Cisse Starzyński wypożyczenie Gruszkowski Plewka James Igbekeme Fernandez IN: Jesús Alfaro - 32 lata- skrzydłowy?- do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia Fazlagic,Hugi - powrót z wypożyczeń Dawid Olejarka - 21 lat - pomocnik - do 30 czerwca 2026 roku Álvaro Ratón - 30 lat - bramkarz - do 30 czerwca 2024 rok |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Fernandez odchodzi. Skład który dał szanse ma awans już nie istnieje. Ale to będzie żarło!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.06.2023 o godz. 09:37.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Abstrahując nawet od wynagrodzenia , za które można ściągnąć 3 Hiszpanów adekwatnych do poziomu na którym gramy
To uważam, że to akurat wyjdzie nam na korzyść Przy ograniczeniach taktycznych Sobolewskiego bardziej przydatna będzie dodatkowa 8, dzięki czemu może wreszcie nasz środek pola będzie lepiej wyglądał Niż defacto drugi napastnik, który szczególnie w drugich połowa do gry defensywnej za dużo nie wnosił I tak, Fernandez był naszym zdecywaonie najlepszym piłkarzem, ( jak i zresztą całej tej śmiesznej ligi), i wyciągnął nas w kilku meczach za uszy, za co należą mu się podziękowania I tyle A teraz niech Kiko działa,skrzydłowy jak Mula, pomocnik jak Llonch, drugi napastnik dobrywalizaxji z Rodado i można grać ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czyli wszystko zaczyna się właściwie od nowa. I zależy od skuteczności Kiko. Oby miał dobrą rękę po raz drugi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Bardzo ambiwalentne mam odczucia:
- oczywiste było, że nie zdołamy go zatrzymać, a nawet gdybyśmy jakimś cudem zatrzymali, to by to oznaczało pewnie kolejną podwyżkę, co byłoby już w naszej sytuacji absurdalne - z drugiej strony nasz najlepszy piłkarz - ... ale z kolei po tym co odwalił na koniec zeszłego sezonu można powiedzieć, że w jakiejś tam niemałej mierze przyczynił się do spadku i z tym mi się zawsze będzie kojarzył. Końcówka tej rundy też beznadziejna, zawiódł bardzo i to w dużej mierze do niego adresowany był ten dosyć czytelny komunikat, który niósł się z trybun po barażu. Ogólnie nie mam zaszklonych oczu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Patrząc na piłkarzy jakich ściągamy - będzie wesoło. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Stosunek do jego odejścia mocno ambiwalentny. Wolałbym aby został i pobierał mniej kasy, że to nierealne to trzeba kogoś za niego za mniejszą pensje. Daleko mi do rozpaczy bo zanosiło się na to od miesięcy. Mam nadzieję że i Kiko z JK tak do tego podchodzili. Wiele wskazuje że tak. Bralbym Romana Goku za niego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba tylko na tym forum niektórzy kibice mogą cieszyć się, że z drużyny odchodzą najlepsi i najbardziej wartościowi zawodnicy po rundzie wiosennej, zastępowani takim Olejarką.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żeby zastąpić Fernandeza, Igbekeme i Mulę, Królewski musiałby bardzo mocno sypnąć forsą, na co się nie zanosi z oczywistych powodów. A do tego już wcześniej zespół wymagał porządnych wzmocnień, byśmy znów nie musieli zależeć od takich zawodników jak Młyński, Szywacz, Basha...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Oj zatęsknimy za Luisem biorąc pod uwagę że gramy bez taktyki, polegając jedynie na zrywach indywidualnych, których większości to właśnie on był gwarantem, dodatkowo robił dużo miejsca dla innych stwarzając zagrożenie i będąc często podwajany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Przypomnę, że trenerem jest spec od SFG w defensywie, który "dawał zawodnikom dużą swobodę w ofensywie".
Z tej ofensywy odeszło 3 kluczowych zawodników a w ich miejsce no name z 3/4 ligi hiszpańskiej oraz rezerwowy ze Stali Rzeszów. Jeżeli ktoś pisze o awansie, to jest hmmm jakby to delikatnie określić - niezdrowym optymistą. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze do kompletu pewnie Szot, pozbyć się jakimś cudem Hugiego i Colleya
Oferty moim zdaniem spokojnie mogą dostać Biegański i Moltenis. Pytanie czy Rodado zostanie tu sam ciągnąć ten wózek bez Muli, Fernandeza i Igbekeme. To jeszcze nie koniec przebudowy.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Czyli na ten moment pierwszy skład to wygląda jakoś tak:
Biegański/Broda/Alvaro - Jaroch, Łasicki, Moltenis, Junca - Tachi, Sapała - Villar, Duda, Alfaro - Rodado. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Louiz Fernandez - niestety odchodzi. W sumie było to do przewidzenia. Kasy nie ma, Louiz nie chciał pewnie grac za mniej, to odchodzi.
Myślę, że jak zrobi się trochę wolnych środków w budżecie Kiko kogoś poszuka. Pewne będzie problem zeby to był taki golleador jak Fernandez, ale czemu od razu powiało pesymizmem? Brak wiary w Kiko? Byc może zamiast jednego SUPER strzelca, będziemy mieć 2 innyc solidnych Hiszpanów? Ja tam akurat uważam że Kiko znajdzie solidnych zmienników. Byc może nie będzie to 1 super Fernandez, ale 2 solidnych napastników co dzadzą 20 goli łącznie. Jestem optymistą. Pomijam fakt - że patrzenie na to jaki ktoś JEST SUPER kozak, bez tego ile on kosztuje to trochę naiwne. Zawsze jest relacja jakość/cena. Btw Oczywiście zakłądasm również ze nie tylko Fernandez odchodzi, ale też Hugi, Fazlagić i inne przepłacone gwiazdy. I dalej wierzę w Kiko ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ludzie! On ma 29 lat, zagrał sezon życia, który nigdy wcześniej mu się nie zdarzył. Chłop liczy na ofertę życia i ja mu się wcale nie dziwie! A jak nie dostanie, to wróci pewnie z podkulonym ogonem do Ekstraklasy do jakiegoś średniaka. U nas też zarabiał niemało, nastrzelał parę bramek chwała mu za to, ale awansu to nie dało. Pytanie, czy chcemy się zadłużać jeszcze bardziej, czy równoważyć zyski i straty? Ostatni sezon pokazał, że życie na bogato wcale nie gwarantuje awansu.
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 26.06.2023 o godz. 11:02.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co z Szotem? Też ma koniec kontraktu, a chodziły plotki, że też dostał ciekawą ofertę.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|