The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2023, 20:34
totalny dzban o wybujałym ego.....

To tylko moja opinia...
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.06.2023, 20:39
Z Sobolem mamy podstawowy problem, że jest autentyczną legendą klubu jako piłkarz i żaden Wiślak na poważnie nie zakwestionowałby jego wkładu w topowy okres naszej historii plus jego mental jako piłkarz itd.

Niestety mamy do czynienia niejako z Mr Hyde jego osobowości, tj Radosławem Sobolewskim - trenerem. Trenerem przeciętnym i najprawdopodobniej swoim zachowaniem toksycznym, bo to co w jego zachowaniu uchodziło jako piłkarz, nie przechodzi jako trener, w jego przypadku ta różnica jest wręcz rażąca.

Facet ma o sobie mniemanie nieomylnego, jednocześnie budując wokół siebie ścianę. To jest wybitnie nieudana kombinacja jeśli chodzi o zawód trenera, bo nie pozwala na korygowanie jakichkolwiek błędów (które popełnia kazdy, nawet najwięksi).

Niestety współgra to z mentalnością właścicieli, stąd zapewne obustronna mięta...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.06.2023, 21:28
Wniosek po wywiadzie:Toniemy ale muzyka wciąż gra,trener który utopił nas w bagnie jak widac nie ma zadnej skruchy
kleski taktyczne i kompromitujace porazki to wina zielonych ludzików,ocieplenia klimatu i co wy tam w ogóle wiecie,nie znacie sie,ja tu robie mega robote i Wisła to jest potęga.

P.S naprawde nie spodziewalem sie ze Sobolewski nosi głowe tak wysoko,nie majac zadnych argumentów zeby to robic,wywiad to jak jakis sci-fi na Discovery,albo kiepska premiera na Puls2.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 22.06.2023 o godz. 21:50.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
piotrek1803
Member

Od: 07.2007

Stary 22.06.2023, 22:04
Praktycznie odpowiedź na każde z pytań w tym wywiadzie obnaża tego dyletanta, samozaoranie kompletne. Nasz klub i nasz zespół jest w rękach ludzi którzy do końca nie ogarniają otaczającej ich rzeczywistości. Pycha i smaouwielbienie podsycane przez klakierów typu nasza niedorzecznik prasowa.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.06.2023, 22:07
Wydaje mi się że dosięgnął Sobola syndrom" zajebistosci Brzeczka"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.06.2023, 22:34
różnica jest tak że co by nie mówić to Brzęczek osiągnął najwyższy level pracy trenera - selekcjonera kadry

fakt że wyszedł tam z Bońka dupy owszem , ale jednem był tym selekcjonerem, w dodatku na ME awansował (potem Bońka dupa go wchłoneła z powrotem)

Sobol był jedynie kilkukrotnie przydupasem trenera , po czym chwile trenerem słabej Wisły Płock gdzie szału nie zrobił

obaj ci Panowie powinni spier.... od Wisły jak najdalej
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.06.2023, 22:52
To je dobre "Zachowuję się tak od początku pracy trenerskiej. W pierwszym meczu z Resovią i ostatnim z Puszczą zachowywałem się dokładnie tak samo."
No .......nięty.Gość uważa,że pracę rozpoczął meczem z Resovią,no jak tu go traktować poważnie?
W ogóle ten wywiad taki z dupy.Radek niepotrzebnie gryzie się w język.Powinien powiedzieć wprost-od.......cie się ode mnie,nie mam sobie nic do zarzucenia
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 23.06.2023, 00:07
Widziałem skan nowej umowy Radosława Sobolewskiego z Wisłą Kraków. Kolega mi podesłał, pracuje w Synerise i jakimś sposobem porobił fotki umowy, gdy ta leżała w pokoju socjalnym przez jakiś czas No ale do rzeczy. Umowa jest o tyle ciekawa, że zakłada checkpointy jakie Radek musi wypełnić. W skrócie w kolejkach 1-10 musi mieć średnią co najmniej 2 pkt na mecz, w kolejkach 11-20 średnia min 2.10, następnie w kolejkach 21 - 30 średnia min 2.20 i na finiszu 31 - 34 musi mieć średnią 2.5!

I co najlepsze, gdy któryś z checkpointów nie wykona to SAM ma się podać do dymisji! W dokumencie jest zwarte takie stwierdzenie:

"W przypadku braku realizacji jakiegokolwiek punktu umowy premiowanej, trener we własnej osobie ogłosi swoją dymisję po meczu na konferencji prasowej w kolejce w której będzie wiadomo, że nie wypełni założonego celu w danym przedziale kolejkowym"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.06.2023, 06:51
Nic się nie zmieniło. Cały czas mamy wiślackie DNA, świetną pracę, właściciel przekonuje skompromitowanego trenera aby został w klubie, nikt za nic nie odpowiada, po porażce nikt się nie tłumaczy konstruktywnie.

Coś obstawiam, że będzie brak awansu, długi co raz większe, bidny Jaro i za x czasu start od IV ligi a na Jarku ..... wieszane, że nie oddał klubu temu inwestorowi.

U nas cały czas gramy va banque... zadłużóny klub, biedny i co sezon wszystko na jedną kartę, bo na pewno teraz się uda... Ciekawe ile jeszcze tak damy radę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2023, 07:10
To jaka jest skala nieudacznictwa tego parodysty przechodzi wszelkie pojęcie:

Zareagowałem tak jak powinienem. W dwóch-trzech zdaniach umieściłem wszystko, co powinienem był powiedzieć. Było mi przykro, że nie udało się awansować i te przeprosiny wybrzmiały w mojej wypowiedzi. To była odpowiedź na wszystkie pytania, które za moment zadaliby dziennikarze.

Zwykła miękka faja, która nie miała jaj stanąć przed dziennikarzami i kibicami.

Każdy mecz był inny. Proszę wziąć pod uwagę, w jakim składzie zaczynaliśmy rundę wiosenną, a w jakim kończyliśmy. To wynikało z obciążeń w czasie bardzo intensywnego półrocza: kontuzji, kartek, wszystkich elementów, które składają się na całość.

Czyli typowe myślenie nieudacznika. Kartki, kontuzje bla bla bla. Wszystko wpisane w zawód trenera i okoliczności ale ten debil oczywiście jest tym zaskoczony

Absolutnie się nie zgodzę. Zawsze wybieram zawodników, którzy są w najlepszej formie sportowej i tego się trzymałem w najważniejszych meczach. Nie wiem, na jakiej podstawie są opierane te opinie. Można rzucić hasło „nieoptymalny skład”, ale czy widzieli zawodników w tygodniu? Wiedzieli z jakimi zmagają się problemami zdrowotnymi? Nie mam wpływu na to, że są takie głosy.

Po co nieudaczniku mam ich widzieć w treningu? Wystarczy, że mam ich widzieć w meczu, bo za mecze przyznają punkty, a nie za wrażenia z treningów.

Wcześniej byłem krytykowany, że Alex Mula zagrał z Bruk-Betem od pierwszej minuty i musiał zejść, a mogłem go wprowadzić później. Na obronę wszystkich decyzji mam argumenty.

Szkoda, że nie miałeś argumentów, żeby przeciwstawić się Puszczy.

Zachowuję się tak od początku pracy trenerskiej. W pierwszym meczu z Resovią i ostatnim z Puszczą zachowywałem się dokładnie tak samo. Jakie byłyby opinie, gdybym nagle stanął? Że jest ważny mecz i zmienił zachowanie.

To nie był głupcze Twój pierwszy mecz. Pracowałeś też na jesieni co próbujesz wyprzeć z pamięci kibiców.

Rozmawiałem ze sztabem, niektórymi zawodnikami, wieloma kibicami, którzy doradzali, by kontynuować rozpoczęty projekt. Coś po tym pół roku zostało i po wyciągnięciu wniosków z popełnionych błędów można dalej budować, śmiało iść do przodu.

To jednak popełnił jakieś błędy? Bo podobno decyzje były optymalne i masz argumenty . A pytał pewnie Kmiecików, Łaciaków i innych parodystów z klubu

Jestem człowiekiem, który uważa, że nie ma czystej karty. To krzywdzi osoby, które dobrze działają przez całe życie. Nie można powiedzieć, że wszystko, co dotąd dobrego zrobiłeś, przestaje mieć znaczenie. To będzie kontynuacja pracy, ale każdy ma szansę. Przed nikim nie zamykam drzwi, jeżeli będzie prezentował odpowiednią formę.

Dlatego też gość zachowuje się jakby jesień nie istniała

Naprawdę to jest większy dureń niż zakładałem.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.06.2023, 12:34
Jaka jest różnica pomiędzy trenerem Brzęczkiem, a trenerem Sobolewskim?
Otóż Brzęczkowi jako trenerowi nie wyszło nigdzie poza Płockiem, a Sobolewskiemu nigdzie (nawet w Płocku).

Niestety ten drugi jest legendą, więc jest nietykalny, ten pierwszy był jedynie wujkiem legendy, więc można go było chociaż należycie ocenić i "podziękować" za jego pracę z trybun.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.06.2023, 12:54
Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
https://sport.lovekrakow.pl/aktualno...owa_51593.html

trener przemówił, ogólnie wg niego jest spoko, niech się inni nie wtrącają między wódkę a zakąskę bo nie widzą piłkarzy na treningu.
Moim zdaniem bez inwektyw w żadnym kierunku po prostu słabo to wygląda, przyszły sezon to będzie powtórka z rozrywki
Tak jak pisałem - zajebistą pracę wykonał, należała się podwyżka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 23.06.2023, 15:26
po przeczytaniu tego wywiadu już wiem, czemu podczas kariery piłkarskiej tak unikał dziennikarzy...

Przecież jakby gadał takie brednie to byłby piłkarzem memem w całej Ekstraklasie i nikt by go nie traktował poważnie.. :(

Milczenie jest złotem ale przynajmniej teraz kibic myślący nie będzie się nastawiał na sukces w nadchodzącym sezonie. Zawsze to trochę oszczędzonych nerwów. Dzięki Radek za kilka siwych włosów mniej!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 23.06.2023, 17:48
Jest jeden plus z tego wywiadu: powiedział wyraźnie, że celem jest awans. Nie jak Brzęczek, z tym że liga jest trudna, że każdy może wygrać z każdym i tak dalej. Jeśli Wisły po 10 kolejkach nie będzie w co najmniej top5, to będzie out.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.06.2023, 18:17
Tachi jak zostanie i tak będzie gral def pomcnika bo trener ma na niego taki autorski pomysł, inaczej go ten parodysta nie ustawi bo przyznałby sie do sabotażu.

Sobolewski odleciał niestety, nie ma umiejętnosci na to żeby być trenerem, nie radzi sobie z presją nie widzi swoich błędów a zachowanie względem mediów/kibiców wieśniackie.

P.s. Brakuje żeby roślinke zasadził xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 23.06.2023, 21:20
Przecież to jest Probierz kropka w kropke
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.06.2023, 21:25
Czy sądzicie, że od napierdalania na Sobolewskiego na tym forum, coś się zmieni?
Na razie to wszystko brzmi trochę żałośnie.
Wszyscy płaczą, a JK trzyma się swojej wersji.
Ktoś mu pistolet przystawił do głowy?

Zgoda, że Sobolewski nie spełnił oczekiwań i w opinii wielu na tym forum popełnił błędy kosztujące nas brak awansu.
Myślicie, że nie ma szans na lepsze prowadzenie drużyny przez RS?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.06.2023, 21:31
Probierz to TRENER
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.06.2023, 22:39
Teraz to obrażasz Probierza.
Może rzygać mi się chciało patrząc na jego dośrodkowię ale trenersko dzieli ich przepaść. Na dobrą sprawę to Sobolewskiemu bliżej do Hajto czy Świerczewskiego niż prawdziwych trenerów, koleś niczego nie osiągnął, ma znikome doświadczenie, za to sporo już zawalił. Jedzie na nazwisku i karierze piłkarskiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 23.06.2023, 23:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy sądzicie, że od napierdalania na Sobolewskiego na tym forum, coś się zmieni?
Na razie to wszystko brzmi trochę żałośnie.
Wszyscy płaczą, a JK trzyma się swojej wersji.
Ktoś mu pistolet przystawił do głowy?

Zgoda, że Sobolewski nie spełnił oczekiwań i w opinii wielu na tym forum popełnił błędy kosztujące nas brak awansu.
Myślicie, że nie ma szans na lepsze prowadzenie drużyny przez RS?
Moim zdaniem nie ma:
- według siebie jest nieomylny,
- wszystko było w zasadzie świetnie,
- ma legendarnie (xD) słaby sztab,
- brak przygotowania taktycznego,
- brak ustawienia drużyny w obronie,
- nieumiejętność bronienia SFG,
- brak elastyczności podczas meczu, nikłe zmiany taktyczne, zawodnicy tylko i wyłącznie 1 do 1 i to w momentach gdzie drużynie nie idzie a trener przeciwnika właśnie Sobola przeżuwa.
- nieumiejętność nauczenia drużyny gry w innym systemie niz 442, jego 352 to był słaby żart.
- silniejsza liga (Motor, Polonia, spadkowicze z eklapy)
- potencjalnie slabszy skład,
- bardziej męczące wyjazdy (np Lechia zamiast Niepołomic czy Lublin zamiast Nowego Sącza)
- presja w klubie bedzie jeszcze wieksza a jak widać z nią słabiej sobie radzi co moze (ale nie musi) przeniesc sie na pilkarzy.

Starczy? :////
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.06.2023, 02:02
Offtop skoro moderow tu nie ma to zamiast czytać zjebanego pysia to jeśli ktoś może niech wpłaci cokolwiek sam wziąłem 2 lata temu suczkę ze schroniska i zmieniła się całkowicie. Szkoda psa który zaznał normalnego życia https://www.ratujemyzwierzaki.pl/mia-rak-mozgu#wplaty
Komu to przeszkadza od razu przepraszam
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 24.06.2023 o godz. 02:05.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.06.2023, 10:14
Te jego przeświadczenie o tym że wszystko zrobił dobrze mnie uderzyło. Knura zadał pytanie najdelikatniej i tak ogólnie jak się dało a Sobolewski od razu przeszedł do ataku. Skład był optymalny i taktyka była optymalna tylko Puszcza nie dojechała. Znaczy za bardzo dojechała. Kto by pomyślał że będą wrzutki w pole karne?

Baaardzo zły prognostyk. Trzeba go było z miejsca wy.......ić...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 24.06.2023, 11:19
Najgorsze w Sobolu jest to, że do dzisiaj nie umie się przyznać do błędów jakie popełnił w meczu z Puszczą (taktyka, wybór piłkarzy), a to źle wróży na przyszłość, że nie umie popatrzeć na siebie samokrytycznie. Nawet wielcy trenerzy jak Mourinho przyznają się do błędów, a on tego nie widzi albo nie chce widzieć.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 24.06.2023 o godz. 11:21.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 24.06.2023, 15:36
Patrząc na drużyne Sobola
- jesień średnia straconych bramek 1,5 na mecz
-wiosna lepiej 1,176 .
Średnia z poprzedniego sezonu 1,235. Wszystko łącznie z barażem.
Czyli w jesieni druzyna Brzęczka traciła mniej bramek niż Sobola(tez krytykowałem Brzęczka )średnia 1,00a wyglądało to tragicznie.W nowym sezonie jezeli drużyna będzie traciła bramki tak jak na wiosnę to stracimy ich 40 czyli więcej niż w 22/23.Nasz gra obronna wygląda tragicznie i Sobol nic nie zmienił od czasu Brzęczka wręcz jest gorzej
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.06.2023, 17:46
Najgorsze jest to, że wszyscy w klubie udają idiotów, jakby nic się nie stało.

Jakby zwyczajnie zastała przegrana walka o awans. Problem w tym że w decydujących momentach żadnej walki nie było, a wręcz przeciwnie.

Ktoś coś wyjaśnił, z czegoś się wytłumaczył? Nic z tych rzeczy, to był kawał dobrej robot.

Dokąd nie zaczną traktować ludzi poważnie ode mnie złamanej złotówki nie dostaną.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Stary 24.06.2023, 18:40
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na drużyne Sobola
- jesień średnia straconych bramek 1,5 na mecz
-wiosna lepiej 1,176 .
Średnia z poprzedniego sezonu 1,235. Wszystko łącznie z barażem.
Czyli w jesieni druzyna Brzęczka traciła mniej bramek niż Sobola(tez krytykowałem Brzęczka )średnia 1,00a wyglądało to tragicznie.W nowym sezonie jezeli drużyna będzie traciła bramki tak jak na wiosnę to stracimy ich 40 czyli więcej niż w 22/23.Nasz gra obronna wygląda tragicznie i Sobol nic nie zmienił od czasu Brzęczka wręcz jest gorzej
Dlatego sciągneli doświadczonego bramkarza który będzie miał za zadanie poukładać gre z tyłu bo Radek i legendy tego nie potrafią, niestety następstwem tego będzie gra w 10 bo młodzieżowiec musi być na placu - Duda bez rywalizacji ma plac chyba że ten Olejarka może mieć status młodzieżowca ale nie wiem kiedy ma 22 urodziny.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 24.06.2023 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 24.06.2023, 20:16
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Dlatego sciągneli doświadczonego bramkarza który będzie miał za zadanie poukładać gre z tyłu bo Radek i legendy tego nie potrafią, niestety następstwem tego będzie gra w 10 bo młodzieżowiec musi być na placu - Duda bez rywalizacji ma plac chyba że ten Olejarka może mieć status młodzieżowca ale nie wiem kiedy ma 22 urodziny.
No nie wiem, CV ma żałosne. Oby u nas zaliczył eksplozję
Generalnie pozycja bramkarza jest o tyle wyjątkowa że ktoś kto walił babole w La Liga 2 będzie je też pewnie sadził w pierwszej lidze polskiej.
Idziemy w taniochę, taki Loska pewnie byłby droższy ale pewniejszy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.06.2023 o godz. 20:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 24.06.2023, 20:47
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Ma przyjść jeszcze ten młodzian z Amici https://www.transfermarkt.pl/patryk-...spieler/583558
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.06.2023, 22:42
A mi się wydaje, że robimy to co zawsze. Jakichś młodziaków ściągamy, którzy się nigdzie nie sprawdzili, na pewno pod okiem naszych trenerów się rozwiną i będą grali w pierwszym składzie...

Zwalniamy szrot, po to żeby wprowadzić kolejny... Zajebiście
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.06.2023, 08:57
Nie ma co równać wszystkich młodych. 4 stanie w miejscu, 5ty się rozwinie i tyle. Ludzie są różni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów