|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ech, odklejka FraMat-a odc. 90210.
Drugi rok bez awansu będzie naszym ostatnim. Ale jasne, Sobolewskiego trzymać bez względu na wyniki ![]() Najlepiej poczekajmy na serię 7-miu, 8-miu meczy bez zwycięstwa. W przeszłości zawsze się sprawdzało... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Kolego sympatyczny, był taki trener, któremu przy bilansie 1/14 chciałeś wciąż dawać szanse.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio nawet zasugerował ze jestem gejem. I choc nie ma nic do homoseksualistów, to sobie nie życzy
![]() W związku z czymâŚWolfy kiedy przyznasz, ze oblizywanie jaj w Truskolasach jest czymś za czym tęsknisz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
on po prostu ominie te posty i jak gdyby nigdy nic dalej bedzie punktował łatwych rywali
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Sobolewski to trenerski kałmuk, jak byłby trenerem w drużynie Puszczy Stali czy Chrobrego to spierdoił by się z ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Miał byc inwestor i Ekstraklasa, a jak zwykle nie ma niczego. A przepraszam są: co "RUNDOWE" zapowiedzi Królewskiego ze zbieramy siły i teraz pokazemy "potenge",no by mysmy są Wisła Kraków. trener parodysta juz jest jak Zdzisiu Kapka niezatapialny (są kwity w szafie ?) ,teraz dobrac piłkarzy typu Młynski i Zyro i jedziemy do Głogowa po oklep. Naprawde my chyba chcemy tej 4 ligi.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 16.06.2023 o godz. 22:33.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Nawet teraz gdy skoczyliśmy w jedną rundę z 10 na 4 miejsce, gdy mieliśmy najwięcej pkt. w tym roku w lidze, to nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie blamaż z Zagłębiem i po kilku dniach tak na prawdę, w krótkim odstępie czasu kolejny blamaż z Puszcza, obydwa mecze u siebie, obydwa o awans, przysłoniły wszystkie sukcesy z tego roku. Dla Wisły to wstyd tak zakończyć sezon, nawet jeśli byśmy mieli same wygrane i zdarzył by się taki mecz jak z ZS, albo dwa mecze jak z ZS i Puszczą, to jest to po prostu niedopuszczalne. Nie w takim momencie i nie w Wiśle. Tu jest ciśnienie na wynik (bo to tylko I liga) i słusznie, bo są kibice, jest budżet wielki - jesteśmy z jednej strony zadłużonymi biedakami, a z drugiej i tak mamy finansowo największe możliwości w tej lidze - to już wiele mówi o tym gdzie powinna być Wisła i jakie wyniki powinna w I lidze robić. I tak na prawdę tutaj nie ma nad czym dyskutować. Na tym poziomie to albo się towarzystwo trenerskie czy piłkarskie sprawdza w moment alb powinno być krótkie dziękujemy, do widzenia. Sobol nie wiem czemu pozostał na stanowisku. Dla mnie to identyczny manewr jak z Brzęczkiem i podejrzewam, że szybko tego pożałujemy. W tym sezonie mieliśmy mocną kadrę, podejrzewam, że w przyszłym będzie kadrowo słabiej. Jeśli w tym sezonie zawiódł - a przegrywał też prawie wszystkie ważne mecze w tym roku (oprócz meczu z TBB) to raczej nie ma szans żeby coś z tego wyszło ze słabszym materiałem. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Inną sprawą jest czy sam trener wie czego chce. Ale jeżeli nie wie to i 10 lat trenowania niczego nie zmieni. To że Sobol po takiej wtopie dalej jest trenerem powinno ugruntować jego pozycję i jak jednego z drugim lesera wyp... na trybuny to nie zacznie się bunt... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie chodzi o staz Tulacza w Niepolomicach, ale o decyzje jakie podejmuje w czasie meczu.
Tulacz nakryl sobolewskiego czapka w tej kwestii. Trener beniaminka ekstraklasy czyta gre, reaguje na to co sie dzieje na boisku. Jedyna reakcja sobolewskiego jest machanie rekami przy linii bocznej. To jest roznica miedzy trenerem, a czapeczka i koszulka chodzaca przy linii. Stado baranow prowadzone przez lwa pokona stado lwow prowadzone przez barana. Amen. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Pisałem już wiele razy ze te dwa mecze mi śmierdzą. I ze strony zawodników i trenera. Najwyrazistszym dowodem jest wpuszczenie do gry Cise zamiast Szota i trzymanie go na boisku nawet po przerwie.
Sobolewski moim zdaniem wymysla sobie coś, a potem nie potrafi być elastyczny. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tułacz dał wędkę murzynowi bo miał żółtko i dalej kopał po nogach. Sobolewski czekałby na czerwo a potem pogłaskał go po główce w drodze do tunelu. Jeden to trener ukierunkowany na wynik, drugi to miękka faja która boi się że któregoś piłkarza obrazi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2023 o godz. 10:13.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Jaką wędkę? Cise wszedł na boisko po przerwie...
Nie wiem czy sprzedane? ALE CELOWO PRZEGRANE. Bardzo chciałbym znać przyczyny. I to wcale nie znaczy, że wszyscy byli wtajemniczeni. Zasada jest prosta, wystarczy załatwić napastnika i bramkarza. Sposób w jaki traciliśmy bramki jest niemożliwy zakładając standardowe boiskowe zachowania. Wystarczy zobaczyć co robią poszczególni zawodnicy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za tego trenera wystarczy wrzut z autu i szambo wybija. Biegański puszcza piłki nad głową. Nihil novi. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Swoją drogą Drozd, teorie spiskowe mają to do siebie, że chociaż dają jakąś argumentację pod tezę. Ty poszedłeś level wyżej- rzucasz tezę pytając "po co" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
, ale co innego chcieć i nie potrafić, a co innego udawać, że się broni. Wiadomo że sztab mamy mało skuteczny, ale z tym sztabem wygraliśmy 7 razy pod rząd, choć nie było łatwo to widać było zapieprzanie i były efekty. Jeszcze do przerwy z Rzeszowem była gra. Po przerwie wszedł Żyro i zaczął grać jak skrzydłowy przeciwnika. Pamiętasz tą wrzutkę w nasze pole karne? Postawę Młyńskiego? Już wtedy zaczęło się to co z Sosnowcem ogarnęło większość grajków. Mierny sztab nie jest wytłumaczeniem takiej postawy.
Nie dziw się, że się pytam po co .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.06.2023 o godz. 22:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Albo Broda jest jeszcze słabszy albo sabotażystą jest trener który z uporem maniaka stawia go w bramce.Może tą teorię pociągnij bo to można łatwo uargumentować takimi decyzjami jak wysłanie na trybuny jednego z najlepszych piłkarzy w meczu decydującym o awansie czy wyjście szóstką obrońców u siebie w półfinale baraży. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
To, że dalej jest trenerem sugeruje, że to nie była tylko jego inicjatywa, a zachowanie po Puszczy tylko to potwierdza. Gdyby to wszystko było przez niego wymyślone myślę, że miałby odwagę wziąć to na klatę, zupełnie inaczej się zachowujesz kiedy musisz świecić oczami za innych.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale co ty Drozd wogle insynuujesz ?
mądre masz poglądy n/t Hyballi , popieram no i zapieprzania, ale ostatnio odlatujesz... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie odlatuje tylko nie wierzę w takie historie jaka się wydarzyła na wiosnę. Nie mam żadnych dowodów poza tym co widziałem na boisku, a potrafię odróżnić grę od udawania. Można twierdzić, że frajersko nie weszliśmy do ligi i szukać przyczyn w ustawieniu i doborze zawodników, ale można przejąć że ustawienie zawodników ich dobór i postawa na boisku to nie przypadek. Wystarczyło wygrać z Sosnowcem i Łęczną żeby awansować. Z Sosnowcem wygrywaliśmy od 2 minuty. Niektóre rzeczy się nie zdarzają, a jak się zdarzą to nie jest to przypadek. Dlaczego? Nie wiem.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
To może wskaż w którym momencie konkretnie. I z czego się mam wycofywać.
Moje zdanie jest proste. Postawa zawodników i trenera w końcówce sezonu. Od meczu z Ruchem, a zwłaszcza w meczu z Sosnowcem może świadczyć o braku chęci awansu. Czy jest to tak niemożliwe jak płaska ziemia? Nie sądze. Czy wiem skąd takie zachowanie? Nie wiem, dlatego zastanawiam się po co. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem w którym momencie, Ciebie pytam
może w tym, w którym zorientowałeś się, że teoria o celowym podłożeniu kluczowych meczów jest......hmmmm....naciągana?Rzucasz taką tezę po czym dodajesz - nie wiem po co by to mieli zrobić. Nie dostrzegasz komizmu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Strasznie mnie to dziwi, ale popieram Drozda. Nie mieści mi się w głowie, że taki mecz jak z Sosnowcem można w taki sposób przegrać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Proszę nie popadać w paranoję. Jaki brak chęci awansu, jakie podkładanie?
Napoleońskie twierdzenie, że lepiej mieć armię baranów na czele z lwem, niż armię lwów na czele z baranem można tu zastosować. Po prostu okazało się w końcówce sezonu zachodził ten drugi przypadek i to w skrajnej postaci, choć lwami bym naszej drużyny nie nazwał, to trener do tego bardzo pasuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to będzie żarło!
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.06.2023 o godz. 13:12.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Pewnie, że nie wiem po co by to mieli robić bo niby skąd mam wiedzieć. Ale to nic nie zmienia w ocenie sytuacji czyli, że zagrali tak jakby nie chcieli wygrać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wróć do Hyballizmu i jeżdżeniu na dupie - to ma przynajmniej sens ![]() |
|
|