The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2023, 06:18
nero napisał(a):Wyświetl post
Tak? Chętnie przeczytam zatem jak to było. Jak masz chwilę to napisz.
W skrócie. Jednemu ze wspólników ktoś porwał dziecko, od tego czasu rodzina Cupiała wszędzie miała ochronę, nawet w szkole...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 16.06.2023, 07:56
Nie chce mi się teraz szukać tego posta, który pisałem kilka tygodni temu, ale podałem tam alternatywną wersje zdarzeń, w której żadnego inwestora nie ma. Dzisiaj Jaro odmawia (wręcz broni tej informacji jak Paulinii Jasnej Góry przed Szwedami) kto miał Wisłę kupić. Podano mi nazwę "funduszu", ale nie wiem na ile to jest prawda, a na ile ściema. Nie puszczę tej informacji tutaj, bo dla mnie to jest zwykły krzak niczym Vanna i Hartling czy Stechert.

Pisałem jakiś czas temu, że cała szopka z rzekomym inwestorem była zrobiona, żeby pozbyć się z klubu TJ. Panie Tomaszu, to co Pan pisze o trio w układzie 2+1 i tym, że był Pan jedynym głosem rozsądku po usunięciu z klubu Obidzińskiego niestety wspiera tą teorię.

Rolą dziennikarzy, ALE PRZEDE WSZYSTKIM SOCIOS PANIE SEREK, jest wymuszenie na klubie podania do publicznej wiadomości nazwy inwestora. Najlepiej podanie do publicznej wiadomości listu intencyjnego zakupu klubu/udziałów. Od tego takie rozmowy się zaczynają. To jest początek czegokolwiek w kwestii negocjacji.

I TEN LIST POWINIEN BYĆ UPUBLICZNIONY, BO WISŁA KRAKÓW TO NIE JEST BŁASZCZYKOWSKI CZY KRÓLEWSKI TYLKO TYSIĄCE KIBICÓW, KTÓRZY URATOWALI TEN KLUB

Tymczasem z kibiców robi się debili. Tak jak serek próbował robić ze mnie.

BRAK REAKCJI SOCIOS, A SZCZEGÓLNIE TWOJA PANIE SEREK, KOMPROMITUJE WAS A W SZCZEGÓLNOŚCI CIEBIE CZŁOWIEKU, BO JEŚLI NIE BYŁO ŻADNEGO INWESTORA, A BYŁA SZOPKA TYLKO PO TO ŻEBY USUNĄĆ Z KLUBU NIEWYGODNEGO WSPÓLNIKA, I WY SIE NA TO ŁAPIECIE JAK PELIKANY (SZCZEGÓLNIE TY PO RAZ DRUGI) TO JEDYNE CO POWINNIŚCIE ZROBIĆ JAKO NAIWNI I DAJĄCY SIĘ MANIPULOWAĆ "DZIAŁACZE" TO ZREZYGNOWAĆ ZE SWOICH FUNKCJI.

BO DZIAŁACIE NA SZKODĘ WISŁY UDAJĄC, ŻE NIE WIDZICIE I NIE ZABIERAJĄC GŁOSU.

Ujawnienie listu intencyjnego wyjaśni i oczyści atmosferę wokół klubu. Jaro zbyt często mijał się już z prawdą w swoich wypowiedziach, żeby traktować jako wypowiedzi za prawdę objawioną. Pora żeby się uwiarygadniał i potwierdził, że to nie była zwyczajna szopka.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2023, 08:26
Nie chcę zbytnio dramatyzować ale tak to właśnie wygląda. Ja prywatne wojenki o swoje poletko między Kuba Jarkiem. Takie udowadnianie sobie i innym, że ma się większego. Dużo w tym wszystkim jest politykowania.

Przecież samo to, że mieliśmy już za czasów trio na początku tego sezonu opcję Kuba+Dawid+Wuja+Nowak - oni objęli stery w 100% i chcieli wszystkich wyjebać i pokazać jak się to robi.

Także jakie tam muszą być tarcia i jajca, skoro takie coś się zadziało. Ostatecznie stery przejmuje w 100% Jarek, który już miał akcje swoje sprzedawać i uciekać ale postawił warunek, że jeśli oddadzą mu pakiet większościowy to on może zostać. No i został, i pokazał teraz jaki jest super i wyczarował inwestora, o którym nikt nic nie wie. Zrobił swoją szopkę, godną Truskolasów, teraz zrobił opcję Wuja bis, z Sobole (zamiast Wuja).

To co tu się dzieje to jest cyrk i pośmiewisko. I dokładnie Serek, tak jak pisze skarabeus, Wy jako osoby będą ce blisko tego, powinniście reagować i pogonić to dziadostwo. Tymczasem tu już się zrobił układ jak za czasów WSH. Nikt nic nie mówi, nikt nic nie wie, jest dobrze, dobry przekaz leci i pozdrawiam dobrych chłopaków... Jaja się odpierdalają na naszych oczach i nikt się słowem nie odzywa i jeszcze udaje jak jest cacy, bo bo Jaro niby chce dobrze.

Z tego dobrze mamy spadek, długi, cyrki i szopki co kilka miesięcy. A jedyne osoby pogonione to tak jak za czasów WSH, ci co coś może by ogarnęli, a nawet jak byli nieudacznikami, to nie zostali za to pogonienie, tylko za to, że nie pasowali do tej układanki i byli niewygodni czyli Obidziński, Jażdżyński, Hyballa itp. Im umiano dupę obrobić i wyjebać ale Jaro, Nowak, Kuba to nietykalni.

I pytanie, jak to wszystko może się skończyć? Awansem, zmniejszeniem długów? Rozwojem klubu? No wydaje mi się, że raczej odwrotnie, długi będą rosnąć, a my ugrzęźniemy w I lidze, po to żeby za x czasu wystartować jako nowy twór od IV ligi.
Zrobiło się już mega trudno i jedyna nadzieja w tym (myślę, że złudna), że kasanie gra i nie mieliśmy np w tym sezonie aż tak dużej kasy żeby zapewnić sobie nią awans, czyli ta większa kasa nie przekłada się na 100% pewności co do wygrywania, i nadzieja w tym, że przy mniejszym budżecie paradoksalnie stworzy się mocniejsza drużyna, bardziej na zdrowych zasadach, a nie drużyna gwiazd, i awansujemy.
Ale szczerze to wątpię w to. Bardziej obstawiam, że z jeszcze mniejszą kasą obniżymy loty, gorsi piłkarze itd i szybko w przyszłym sezonie się okaże, że odpadamy z walki o awans. Jeśli tak się okaże to brak awansu = większe długi bo mniej kasy dla klubu, albo zostanie wdrożona w styczniu kolejna opcja skoku na awans czyli wydawanie kasy na lepszych piłkarzy w zimie a wtedy jeśli znowu brak awansu to znowu powiększamy długi szybciej i bardziej

Co do tej ekipy, Jarka, on nawet rzetelnie nie powie ile Wisła ma długu... To jest transparentność. My od początku jesteśmy mamieni pieknymi słowami, a za kulisami rozgrywa się nieczysta gra, wielka gra. Nawet realnie nie mówi się rok do roku jaki jest dług, tylko się bawią w magię i wymyślanie, że ten dług to wcale nie dług itp więc realnie to mamy raptem z 15 mln długu więc proszę się mili państwo nie martwić. Długów praktycznie więc nie ma, budżet się spina, a później w środku sezonu się okazuje, że trzeba 4 mln dorzucić po to żeby przetrwać kolejne pół roku.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2023, 08:32
Czyli:
WSH zadłużyło klub, ale nie groził nam spadek
Trio (czy tam 2+1, TJ sam przeciw wszystkim, whatever) zadłużyło klub jeszcze bardziej, s.......iło z ligi i nie dało rady awansować.

WOW.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 16.06.2023, 08:59
Ryzyko jest inne. Ja akurat uważam, że inwestor był, bo kiedy były te roszady w trio i akcjonariacie, to nikt jeszcze o inwestorze na zewnątrz nie mówił więc nie spełniał żadnej funkcji.

To czego się obawiam to ego JK.. Uważam, że takie osoby z poczuciem misji, przeświadczeniem o swojej sprawczości w zmienianiu świata, piłki, mocno narcystyczne, których paliwem jest bycie w centrum, bycie "na językach", że ciężko im z tego będzie zrezygnować, bo to ich narkotyk, bo tym się żywią. Już pal licho ten fundusz, może rzeczywiście coś z nim było nie tak. (Myślę, że nie groził nam żaden upadek, bardziej ryzykowne było, że będzie tu Lechia bis czyli piłkarze ze znajomych agencji stricte pod transfer, bez rozwoju 1 drużyny.)

Ale boję się, że jeśli w przyszłości ktoś będzie chciał wejść do Wisły, ktoś godny zaufania, to JK w imię tego co powyżej, nawet może nieświadomie, będzie cały czas szukał powodów, pretekstów, aby jej się nie pozbywać.

Jedyną nadzieją, że jednak będzie musiał kogoś tu wpuścić - jest sytuacja finansowa. Liczby są nieubłagane. Drugą nadzieją jest to, że ten ktoś nowy, będzie chciał złożyć jakiś układ z JK u steru, z częścią udziałów itp. Bo dofinansowanie klubu jest nieodzowne. Wisła jeśli chce czegoś więcej MUSI wejść na inny pułap finansowy.

Nikt chyba nie wierzy, że machnęliśmy ręką na 100 baniek pln, bo JK ma piękny i romantyczny projekt badawczo-rozwojowy.

Stawiam, że jest coś innego w grze, może jakiś grubszy sponsoring, może inna inwestycja. Natomiast jeśli JK nie zejdzie z piedestału, nie schowa do kieszeni własnego ego, ambicji i tego poczucia misji, to zawsze będzie wybierał siebie ponad klub.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 16.06.2023 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.06.2023, 09:03
Bardzo dobra decyzja o pozostawieniu Sobola na stanowisku. Każdy ma swoją ocenę ja jego prace oceniam bardzo pozytywnie. Niektórzy się czepiają że kogoś nie wystawił w meczu, ale to on ma wyniki badań, zmęczenia, widzi ich na codzien.

Na plus:
+ Rezerwy od nowego sezonu, bardzo tego brakowało, żeby zachować rytm meczowy, wypróbować nowych rozwiązań.

+ Królewski prezes i właściciel to właściwa osoba, porządkują klub po latach złego zarządzania. Wolę jego niż jakiekolwiek araba, czy pseudo inwestora

+ Kiko, widać że ten pomysł wypalił więc trzeba to kontynuować

+ Sobol, bardzo dobra decyzja w pół roku potrafił zrobić druzyne, zrobić dobry obóz przygotowawczy, i dostał szansę na wyciągnięcie wniosków z popełnionych błędów. Runda jesienna go zweryfikuje, jak zespół przestanie grać to pewnie w zimie byłaby zmiana.

+ Zakończenie rozmów z inwestorem, ludzie myślą że przyje dobry wujek i sypnie kasa, ale nie ma bezinteresownego działania, albo przyszłaby tu brudna kasa arabska albo ktoś chciałby tu walki robić na transferach. Nie wierzę w żadnego bezinteresownego inwestora.

+ Blaszczykowski, dzięki niemu żyjemy, upadek był nieunikniony ludzie naprawdę zapominają że uciekliśmy spod gilotyny, a klubu mógłoby nie być. Zobaczcie jak trudno jest awansować z 1 ligi do ekstraklasy, a niektórym tak łatwo mówić że powinniśmy zacząć od 4. ligi ciekawe w ile dekad byśmy wrócili do ekstraklasy?
Blaszczykowski jest świetnym czlowiekiem i cieszę się że on jest współwłaścicielem.

Na minus
- Puszcza jest dla nas, tym czym dla Polskich klubow Qarabach. Nie umiemy z nimi grać.
- brak pokory wśród kibiców i realnego spojrzenia że jesteśmy mocno zadłużonym klubem z dużym długiem który jest łatany żeby jakoś to funkcjonowalo, a mimo to coś udaje się zrobić i walczyć o awans.

Nie powinniśmy zmieniać nic co przez ostatnie pół roku zadzialaloa iść w tym kierunku i pomimo ogromnych problemów próbować funkcjonować.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.06.2023, 09:18
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Ryzyko jest inne. Ja akurat uważam, że inwestor był, bo kiedy były te roszady w trio i akcjonariacie, to nikt jeszcze o inwestorze na zewnątrz nie mówił więc nie spełniał żadnej funkcji.

To czego się obawiam to ego JK.. Uważam, że takie osoby z poczuciem misji, przeświadczeniem o swojej sprawczości w zmienianiu świata, piłki, mocno narcystyczne, których paliwem jest bycie w centrum, bycie "na językach", że ciężko im z tego będzie zrezygnować, bo to ich narkotyk, bo tym się żywią. Już pal licho ten fundusz, może rzeczywiście coś z nim było nie tak. (Myślę, że nie groził nam żaden upadek, bardziej ryzykowne było, że będzie tu Lechia bis czyli piłkarze ze znajomych agencji stricte pod transfer, bez rozwoju 1 drużyny.)

Ale boję się, że jeśli w przyszłości ktoś będzie chciał wejść do Wisły, ktoś godny zaufania, to JK w imię tego co powyżej, nawet może nieświadomie, będzie cały czas szukał powodów, pretekstów, aby jej się nie pozbywać.

Jedyną nadzieją, że jednak będzie musiał kogoś tu wpuścić - jest sytuacja finansowa. Liczby są nieubłagane. Drugą nadzieją jest to, że ten ktoś nowy, będzie chciał złożyć jakiś układ z JK u steru, z częścią udziałów itp. Bo dofinansowanie klubu jest nieodzowne. Wisła jeśli chce czegoś więcej MUSI wejść na inny pułap finansowy.

Nikt chyba nie wierzy, że machnęliśmy ręką na 100 baniek pln, bo JK ma piękny i romantyczny projekt badawczo-rozwojowy.

Stawiam, że jest coś innego w grze, może jakiś grubszy sponsoring, może inna inwestycja. Natomiast jeśli JK nie zejdzie z piedestału, nie schowa do kieszeni własnego ego, ambicji i tego poczucia misji, to zawsze będzie wybierał siebie ponad klub.
Jeszcze dodam jedną rzecz - JK pisze, że podjął decyzję w ostatniej chwili, nie wiem na ile to prawda, czy to wszystko bajka na zewnątrz, ale nie czuję się bezpiecznie z kimś kto tak emocjonalnie pochodzi do takich tematów. Wahania do ostatnich godzin, może decydować intuicja, pojedynczy zapis... No ludzie, przy takich pieniądzach, to powinno być zaplanowane, ułożone od tygodni i decyzja podjęta na bazie jakiegoś planu rozwoju klubu, liczb, kwot, a nie pojedynczych przeczuć czy intuicji. Mam wrażenie, że u TJ decydowałyby jednak liczby bardziej.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.06.2023, 09:19
Wiernosc,

TJ się zgodził (proszę Panie Tomku potwierdzić lub zaprzeczyć) odsprzedać akcję, bo JK wyszedł z informacją, ze jest inwestor, który chce kupić Wisłę, ale żeby to przeprowadzić sprawnie to on musi mieć większość udziałów (upraszczam i były wątki poboczne, ale w sumie to do tego się to sprowadziło). Więc jeśli nie było jednak inwestora, był to blef, a teraz zrobiono szopkę, bo być może są jakieś zapisy w umowach, to.... nie dokończę.

Co przemawia jeszcze za tym, że odstawiono szopkę?
Nie przeprowadzono klasycznego papierowego DD. Wyobrażasz sobie, że ktoś kupuje klub z długami rzędu kilkudziesięciu milionów złotych, w marcu czy kwietniu jest ustalona umowa i wszystkie załączniki, a nie przeprowadził do tego czasu, ani później DD?

Przecież to śmierdzi Stechertem na kilometr.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.06.2023, 09:21
Decyzja nie zapadła w ostatniej chwili. Była zaplanowana i przemyślana Zobaczysz jak szybko będzie budowa kadry przebiegać. Kiko jest przygotowany na budowę drużyny w dotychczasowych warunkach i podejrzewam, że już jest 2-3 zawodników dogadanych, którzy dołączą do drużyny.

Co zabawniejsze, całe zamieszanie medialne, które wygenerował JK sprawiło, że zrobiło się zainteresowanie Wisłą... Dlatego wczoraj pisałem, że to nie koniec telenoweli.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2023, 09:42
Oczywiście że śmierdzi,ba cuchnie.Skarabeus ma rację.Dodam tylko od siebie,że według mnie "Święty"nie został odsunięty od władzy.Pociąga za sznurki tylko z tylnego siedzenia.Kurvva przecież to jest komedia jak my kibice dajemy się dymać.Przecież widać z daleka że tu nie chodzi o dobro klubu tylko własne interesy.Jak nabrałem zaufania do Socios tak teraz będę z uwagą śledził ich reakcje.Albo wpisują się w ten biznesowo-towarzyski układ albo zadbają i interesy klubu.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.06.2023, 09:43
@skarabeus,

Co do ostatniego zdania, przeszło mi to przez myśl. W sensie uważam, że coś innego toczy się w tle co było powodem tej decyzji. Podkreślam raz jeszcze, jeśli odrzucasz 100 mln PLN w tak trudnej finansowo sytuacji, nie mając backupu w postaci swojej dużej firmy, to jeśli jesteś zdrowy psychicznie to musisz mieć inny konkret, o którym dowiemy się w perspektywie najbliższego pół roku.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.06.2023, 09:52
Tylko to jest gambling. Czysty, niczym nie poparty gambling.
Nie bylby gdyby wyszedl i powiedzial: inwestor, ktory byl grany od pazdziernika nie bedzie nowym wlascicielem. Pojawil sie inny gracz, i z nimi podpisalismy umowe. Jest to firma xyz.

A tutaj jak cos ma byc dopinane to jest wiele rzeczy, ktore moga deal wykoleic. A Z tego co sam Jaro mowi, to Wisla ma plynnosc do konca roku. Potem sie kasa skonczy.

Problemem Wisly i otoczenia Wisly (Socios) jest to, ze wszyscy chca sie lubic. A tak sie nie da.
Socios po "upadku" WSH powinno byc organem nadzorczym dzialania wlascicieli. A oni stali sie funflami. Na funfla nie powiesz zlego slowa, ale na internetowego kibica juz mozesz cisnac. Nie Serek?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.06.2023, 10:00
Przeciez od konca grudnia z ramienia Socios w RN jest Oskar. Fakt, ze dopiero od pol roku, ale jest. Kiedy jakies raporty, podsumowania itp? Nie wiem, pytaj Oskara na grupie Socios moze.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2023, 10:11
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Wiernosc,

TJ się zgodził (proszę Panie Tomku potwierdzić lub zaprzeczyć) odsprzedać akcję, bo JK wyszedł z informacją, ze jest inwestor, który chce kupić Wisłę, ale żeby to przeprowadzić sprawnie to on musi mieć większość udziałów (upraszczam i były wątki poboczne, ale w sumie to do tego się to sprowadziło). Więc jeśli nie było jednak inwestora, był to blef, a teraz zrobiono szopkę, bo być może są jakieś zapisy w umowach, to.... nie dokończę.

Co przemawia jeszcze za tym, że odstawiono szopkę?
Nie przeprowadzono klasycznego papierowego DD. Wyobrażasz sobie, że ktoś kupuje klub z długami rzędu kilkudziesięciu milionów złotych, w marcu czy kwietniu jest ustalona umowa i wszystkie załączniki, a nie przeprowadził do tego czasu, ani później DD?

Przecież to śmierdzi Stechertem na kilometr.
Możesz przedstawić powody, dla których Królewski miałby coś takiego odstawić?
Co mu daje pełna władza oprócz tego, że musi dosypywać do studni bez dna?
Ostatnio edytowane przez Jagul : 16.06.2023 o godz. 10:16.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.06.2023, 10:27
Pelna wladza daje mu pelna wladze.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 16.06.2023, 10:28
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Możesz przedstawić powody, dla których Królewski miałby coś takiego odstawić?
Co mu daje pełna władza oprócz tego, że musi dosypywać do studni bez dna?
Raz,że nie dosypuje sam a dwa no wiesz to cały czas są pożyczki.Oczywiście narracja jest taka,że tak jest najprościej,najszybciej.Ja będę się upierał,że rządzi nadal JBXVI a co on sobie tam w tej swojej chorej głowie ubzdurał to ciężko wyczuć.Jaja to by były jakby się okazało-a co jak już takie teorie snujemy- że Kuba taż jest przez kogoś sterowany
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2023, 10:30
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Raz,że nie dosypuje sam a dwa no wiesz to cały czas są pożyczki.Oczywiście narracja jest taka,że tak jest najprościej,najszybciej.Ja będę się upierał,że rządzi nadal JBXVI a co on sobie tam w tej swojej chorej głowie ubzdurał to ciężko wyczuć.Jaja to by były jakby się okazało-a co jak już takie teorie snujemy- że Kuba taż jest przez kogoś sterowany
No ok pożyczki. Też nie kupuje narracji, że szybciej i łatwiej, bo wiadomo od lat, że klub wymaga wiecznego dokładania kasy. Ale serio jaka jest szansa, że on to kiedyś odzyska? Klub nie posiada nic swojego.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 16.06.2023, 10:45
Jagul napisał(a):Wyświetl post
No ok pożyczki. Też nie kupuje narracji, że szybciej i łatwiej, bo wiadomo od lat, że klub wymaga wiecznego dokładania kasy. Ale serio jaka jest szansa, że on to kiedyś odzyska? Klub nie posiada nic swojego.
Odzyska,nie odzyska wiesz,jeden złoty strzał tak jak z Yeboahem czy AEM i troche grosza jest.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2023, 11:32
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Odzyska,nie odzyska wiesz,jeden złoty strzał tak jak z Yeboahem czy AEM i troche grosza jest.
Jasne, a jak nie będzie (albo nie zapłacą) to bankrutujemy. Super plan.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.06.2023, 12:59
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
...
Widzę, że jesteś gotów wymyślić wszystko, byle tylko spróbować zdyskredytować Socios.

Inwestor to oczywiście żadna ściema. Podmiot zainteresowany zakupem klubu był i jesteśmy tego w 100% pewni. Członek RN z ramienia Socios zna nazwę podmiotu, zna również szczegóły niedoszłej transakcji. Gdybyśmy mieli jakiekolwiek wątpliwości, reagowalibyśmy natychmiast. Tu nasza rola się jednak kończy - Socios nie odpowiada za przebieg negocjacji, czas ich trwania, nie bierze w nich udziału, nie jest po prostu stroną. Organizacja nie ma też wpływu na ostateczną decyzję właścicieli co do odrzucenia czy przyjęcia złożonej oferty.

Mógłbyś sobie też darować populizmy odnośnie jakichś listów intencyjnych - nikt Ci oficjalnie nie poda szczegółów czy nazwy podmiotu, bo zabrania tego umowa pomiędzy stronami. Wszelkie dokumenty i szczegóły negocjacji, łącznie z nazwą podmiotu oraz reprezentujących go osób objęte są tajemnicą i obwarowane karami.

Reszty twoich wpisów szkoda mi nawet nawet komentować.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.06.2023, 13:15
Wideo rozmowa Kuby Błaszczykowskiego z Mają Strzelczyk i Łukaszem Wiśniowskim:

https://www.youtube.com/watch?v=H7Zsv1GpPj8
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.06.2023, 17:26
Serek,

historia zweryfikuje jak się twój post zestarzeje.
Kiedyś, wcześniej czy później, klub zmieni właściciela i być może pojawi się ktoś kto będzie chciał rozliczać przeszłość a nie ją rozliczać.

A ponieważ jesteś w grupie naiwnych, którzy wierzyli w Marzenkę, to i teraz niestety do twoich słów należy mieć bardzo daleko idący dystans.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 16.06.2023, 17:27
Nie mogę edytować posta więc prostuję. Mialo być "rozmywać" za drugim razem zamiast rozliczać
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.06.2023, 19:11
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że jesteś gotów wymyślić wszystko, byle tylko spróbować zdyskredytować Socios.

Inwestor to oczywiście żadna ściema. Podmiot zainteresowany zakupem klubu był i jesteśmy tego w 100% pewni. Członek RN z ramienia Socios zna nazwę podmiotu, zna również szczegóły niedoszłej transakcji. Gdybyśmy mieli jakiekolwiek wątpliwości, reagowalibyśmy natychmiast. Tu nasza rola się jednak kończy - Socios nie odpowiada za przebieg negocjacji, czas ich trwania, nie bierze w nich udziału, nie jest po prostu stroną. Organizacja nie ma też wpływu na ostateczną decyzję właścicieli co do odrzucenia czy przyjęcia złożonej oferty.

Mógłbyś sobie też darować populizmy odnośnie jakichś listów intencyjnych - nikt Ci oficjalnie nie poda szczegółów czy nazwy podmiotu, bo zabrania tego umowa pomiędzy stronami. Wszelkie dokumenty i szczegóły negocjacji, łącznie z nazwą podmiotu oraz reprezentujących go osób objęte są tajemnicą i obwarowane karami.

Reszty twoich wpisów szkoda mi nawet nawet komentować.
Serek,

Ani Ty, ani JK, może jedynie święty Jakub byłby w stanie przetłumaczyć, że przy takich negocjacjach nie można zdradzać jakichkolwiek szczegółów. Zapytaj co to NDA, a google na ich kompa spłonie.

Ale....z perspektywy Socios - czy mieliście jakiekolwiek wątpliwości wobec tego podmiotu?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 16.06.2023, 20:28
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Wideo rozmowa Kuby Błaszczykowskiego z Mają Strzelczyk i Łukaszem Wiśniowskim:

https://www.youtube.com/watch?v=H7Zsv1GpPj8
po zmarnowaniu czasu na ogladanie wylizania JB rowa przez Basałaja na meczykach nie klikam tylko pytam wprost : przedstawia swoją wersje ?
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 16.06.2023, 20:33
@skarabeus,

Jesteś pewny, że w końcu sprzeda? Bo ja mam obawy czy będzie potrafił się z tym rozstać... Gdzie znajdzie takie spalające emocje, ekscytacje, bycie na świeczniku? Przecież on tym oddycha, ten Twitter i wszystko to jest spójne, podkręcanie atmosfery, wiem, ale nie powiem, zabawy z kibicami.. Jedyna szansa, że znajdzie się ktoś/podmiot, który zaproponuje taki układ właścicielski w którym JK będzie np. mniejszościowym akcjonariuszem i prezesem. Ew. brak kasy nie pozostawi wyboru do wybrzydzania w żadną stronę i po prostu nie będzie wyjścia.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 16.06.2023, 21:42
Wymuszanie, żądanie czegoś od klubu jako socios byłoby pożywką dla wielu przeciwników socios. Zaczęły by się głupie zaczepki i porównywanie do SKWK. A co do tematu właścicielskiego to z tymi ludźmi u władzy daleko nie zajedziemy Sobola będą ogrywać jak dzieciaka w lidze, nie będzie kolejnego zawodnika z częściowo zajebistym sezonem jak Fernandez i będzie dolna połowa tabeli. Póżniej trzymanie Sobola na siłe albo szybko szukany zastępca i kolejne złotouste .......enie jarka w wywiadach,tt, Q&A jak to nie jest zajebiście i za rok wrócimy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2023, 22:30
Serio - NDA to standardowa praktyka. Chroni obie strony przed krzywymi akcjami
Socios tak jak napisał serek nie jest stroną, ew. inwestor musiałby się zgodzić na ich udział.
Kibice domagający się czegoś od klubu źle się w Wiśle kojarzą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.06.2023, 22:39
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Serio - NDA to standardowa praktyka. Chroni obie strony przed krzywymi akcjami
Socios tak jak napisał serek nie jest stroną, ew. inwestor musiałby się zgodzić na ich udział.
Kibice domagający się czegoś od klubu źle się w Wiśle kojarzą.
Naprawdę nie chce minusie szukać, ale byłeś głównym piewca stosunku do JK żeby wyjaśnił sytuacje z inwestorem i fiaskiem rozmów
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 17.06.2023, 06:52
azor (nick nie jest przypadkowy ) pożyteczny idioto

To właśnie siebie opisujesz w swoim poście. Coś ci tam kazali napisać, coś tam wygooglałeś i coś tam napisałeś.

Ale po kolei...

Ja nie piszę, że klub ma ujawniać szczegóły oferty, która ZOSTAŁA ZŁOŻONA PO PODPISANIU NDA (albo NDCA, ale tego nie wiemy ;-), wiesz co to NDCA? googlaj)

Piszę, że klub powinien ujawnić LIST INTENCYJNY.
List intencyjny to nic innego jak taki list, w którym inwestor pisze ładną treścią: Jesteśmy Cyrkowy Kapitał spółka z o.o. Znamy Waszą sytuację sportowo-finansową i jesteśmy zainteresowani podjęciem rozmów o zakupie pakietu kontrolnego klubu Wisła Kraków. Dysponujemy odpowiednim kapitałem, aby poprawić sytuację ekonomiczną i sportową klubu, oraz mamy pomysł na funkcjonowanie tego klubu. Chętnie przedstawimy na powyższe dowody w toku dwustronnych rozmów.

TYLE. Tam nic więcej nie ma. Czasami padają kwoty za jakie ma być transakcja, ale to kiedy pośrednicy dopinają deal a inwestor i sprzedający spotykają się żeby podpisać papiery. Wiemy jednak, że w przypadku Wisły pośredników nie było.

Taki list intencyjny podpisuje się PRZED podpisaniem NDA. Jest pierwszym kontaktem pomiędzy stronami. I nie podlega zapisom z NDA czy NDCA.

Azor poszczekałeś, teraz do budy dokształć się i niech osoby, które cię instruują na przyszłość robią to sprawniej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów