The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2023, 23:02
Niestety jest to sztab przegrywów...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.06.2023, 23:09
Miejmy nadzieję, że skończa się zabawy z 352,ktore nam ewidentnie nie służy.. To moja jedyna prośba do Radka
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.06.2023, 01:01
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Niestety jest to sztab przegrywów...
Jakie władze taki sztab od kilku lat przegraliśmy wszystko w nieprawdopodobnie frajerski sposób do tego zwiększyło się zadłużenie klubu.
Jedyne co nam wyszło to zatrudnienie Kiko ale i tak jego praca została zmarnowana poprzez naszego mistrza taktyki i SFG Radosława.
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 16.06.2023 o godz. 01:03.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 16.06.2023, 04:51
Za czasów trio:
Stolarczyk - przeciąganie serii porażek, pochwała od dziennikarzy dla władców za to, że dają mi szansę wyjścia z kryzysu (po 0:7 na Legii), zwolniony tydzień później po 0:1 z Rakowem, gdzie nie doszliśmy nawet do pola karnego.
Skowronek - przed przerwą na covid dobra gra i dobre wyniki, po powrocie męki i zapewnienie utrzymania po fartownej wygranej z Rakowem 3:2, zostaje kontrakt przedłużony, wg mnie i wielu błąd, po serii porażek (m.in. z KSZO) zostaje dopiero zwolniony, to był koniec listopada
Hyballa - początek bardzo dobry, najlepsze 20 minut jakie widziałem w życiu w meczu z Piastem, następnie zjazd, zaczęły wychodzić jakieś brudy na niego od rzeczników prasowych klubu zatrudnionych w gazetach i dosyć szybko ucięty temat jego pracy (nowość!)
Gula - wielkie czechosłowackie inwestycje, mierna gra, mierne wyniki, 3:0 z Termaliką, które dało szefom przed zimą złudne nadzieje, że jest dobrze, na wiosnę bez wyrazu, Pasieczny mówiący, że nie ma tematu zwolnienia, po tygodniu Gula już na Słowacji
Brzęczek - dramat po całości w ESIE i F1L, tyle mieliśmy razy szansę dojść lub prześcignąć przeciwników, ale nie REMIS, REMIS, itd. ". Podobieństwo do końcówki sezonu w 1 lidze uderzające.
Sobolewski - przegrany awans w sposób iście frajerski, przedłużenie kontraktu.

Jak widać trio potrafi dawać szansę trenerom, tylko czy któryś z nich zasłużył

Pozostawienie Sobolewskiego wg mnie to błąd, ale kibicuję by po sezonie powiedzieć: brawo Radek, gratuluje awansu.
Ostatnio edytowane przez fansorina : 16.06.2023 o godz. 07:52.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.06.2023, 04:59
Nie znam się na piłce i trenowaniu to tak tylko zapytam.
Może ktoś mi wyjaśni, bo z komunikatu i wypowiedzi JK nic nie wynika, jakie merytoryczne argumenty przemówiły za pozostawieniem RS na stanowisku trenera.

Interesują mnie argumenty merytoryczne na plus, bełkot o wiślackim DNA, punktowaniu ze słabeuszami i długofalowym projekcie itd. proszę sobie darować. Argumenty które przekonają mnie, ze jest to trener (wraz ze swoim sztabem), który daje nam szansę na awans w przyszłym roku. Albo przynajmniej na rozwój zawodników, których będziemy mogli korzystnie sprzedać. Albo na cokolwiek.

Przyjmuje argument (jeżeli ktoś poda jakieś źródło potwierdzające taką informację), że z kasą jest krucho a trener w ramach ekspiacji za błędy popełnione zgodził się pracować za niską pensję.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 16.06.2023 o godz. 05:01.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 16.06.2023, 07:45
Przepieprzył wszystko co tylko można było.
Uciekł z podkulonym ogonem jak tchórz z konferencji pomeczowej.
W nagrodę przedłużenie "misji".

No róbcie tak dalej. Ja robię sobie od was detoks.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2023, 07:48
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Nie znam się na piłce i trenowaniu to tak tylko zapytam.
Może ktoś mi wyjaśni, bo z komunikatu i wypowiedzi JK nic nie wynika, jakie merytoryczne argumenty przemówiły za pozostawieniem RS na stanowisku trenera.

Interesują mnie argumenty merytoryczne na plus, bełkot o wiślackim DNA, punktowaniu ze słabeuszami i długofalowym projekcie itd. proszę sobie darować. Argumenty które przekonają mnie, ze jest to trener (wraz ze swoim sztabem), który daje nam szansę na awans w przyszłym roku. Albo przynajmniej na rozwój zawodników, których będziemy mogli korzystnie sprzedać. Albo na cokolwiek.

Przyjmuje argument (jeżeli ktoś poda jakieś źródło potwierdzające taką informację), że z kasą jest krucho a trener w ramach ekspiacji za błędy popełnione zgodził się pracować za niską pensję.
Myślę że dostał podwyżkę. Wg. oceny Królewskiego wykonał świetną pracę to się należała.
Teraz z o wiele słabszym składem - no będzie wesoło.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.06.2023, 07:52
Jestem świadom ułomności Sobolewskiego, ale wg mnie jego pozostanie daje większe szanse na awans niż zatrudnienie szachisty, mistrza taktyki. Wiemy, że Sobolewski przynajmniej nie rzuca piachu w tryby Hiszpanom. Jeśli ktoś myśli, że "samograja" nie da się uwalić taktyką to mało jeszcze widział. Czy skład będzie o wiele słabszy to się jeszcze okaże. Kontrowersyjnie napiszę, że odejście Fernandeza wcale nie musi być osłabieniem. Zobaczymy jak z resztą i kogo ewentualnie uda się jeszcze pozyskać.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2023, 08:00
Arked napisał(a):Wyświetl post
Jestem świadom ułomności Sobolewskiego, ale wg mnie jego pozostanie daje większe szanse na awans niż zatrudnienie szachisty, mistrza taktyki. Wiemy, że Sobolewski przynajmniej nie rzuca piachu w tryby Hiszpanom. Jeśli ktoś myśli, że "samograja" nie da się uwalić taktyką to mało jeszcze widział. Czy skład będzie o wiele słabszy to się jeszcze okaże. Kontrowersyjnie napiszę, że odejście Fernandeza wcale nie musi być osłabieniem. Zobaczymy jak z resztą i kogo ewentualnie uda się jeszcze pozyskać.
Jasne. Odejście najlepszego pilkarza wcale nie musi być osłabieniem. Ale jest w 99.9% przypadków. Przerabialiśmy to już wielokrotnie, Panowie. Nie oszukujmy się.

Myślę jednak że między geniuszem taktycznym a'la Guardiola a totalnym imbecylem typu Sobolewski (taktyka, skład, zmiany w tym jego słynna trójka bez sternika) jest pole manewru. A braki Sobolewskiego wychodzą jednak bardzo regularnie.

No nic, kto chce niech się łudzi że Sobolewski w miesiąc zrobi niesamowity postęp, liczy na farta albo magię Kiko. Ja mam swoje obawy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2023, 08:07
Decyzja o pozostawieniu Sobolewskiego idealnie wpisuje się w "plan" Królewskiego.
Podstawowe założenie tego planu - rób wszystko inaczej niż reszta a sięgniesz gwiazd.
Być może w IT to się sprawdza - ale w piłce nożnej nie.

Radko Parodić to synonim porażki. Pierwszy asystent Brzęczka podczas haniebnego spadku oraz fatalnej jesieni.
Spec od SFG w defensywie, które były i są naszą piętą achillesową.
Jako pierwszy trener wygrał na jesień 1 mecz, odpadł w fatalnym stylu z PP.
Na wiosnę jego kuriozalne decyzje kosztowały Wisłę awans.
Feio, Moskal czy Skrobacz wytarli nim podłogę a Tułacz wręcz go zjadł, przetrawił i wydalił.

Jak taka osoba ma natchnąć drużynę do walki? Bez szans.
Jego jedyne atuty to status legendy i wiślackie DNA.

To będzie bardzo przykra i bolesna runda dla Wisły.
Najgorsze dopiero przed nami
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 16.06.2023, 08:21
Mam mocno mieszane uczucia. Z jednej strony w końcu jest poczucie jakiejś długofalowej misji i stabilizacji. Nie ma nerwowych ruchów i kolejnej rewolucji, której nikt nie chce, ale mimowolnie, w przypływie emocji, każdy z nas się jej domaga. Gorzej tylko, że odbywa się to z Sobolem za sterami. Wiadomo, że każdy kibic Wisły go szanuje, ale mam ogromne wątpliwości, czy on jest w stanie to wszystko dźwignąć. Jak przejął drużynę po Brzęczku, to zaczęliśmy strzelać bramki, ale punktów i tak nie było. Nasza obrona, to przez cały ten czas jest katastrofa, plus po odejściu Kowala do Rakowa zjazd formy Biegańskiego jest po prostu koszmarny.

Wiosna oczywiście lepsza, ale to wszystko dzięki wzmocnieniom... które potem jednak wybuchły mu w twarz. Wystawianie Tachiego czy Cisse, albo Muli na boku na Sosnowiec kiedy wcześniej Szot zagrał mecz życia, to jest przecież jasny sygnał do nie- hiszpańskich piłkarzy Wisły i wychowanków - nieważne jak gracie, pierwszy plac jest zarezerwowany dla piłkarzy od Kiko. Potem widzieliśmy, że Radek dawał się rozgrywać jak amator bardziej doświadczonym trenerom, którzy wiedzieli, że nie potrafi on oddzielić emocji od pracy.

No nic. Que sera, sera. Mam nadzieję, że Radek mocno się pochylił nad sobą i swoim podejściem do pracy, wyciągnął wnioski i będzie umiał porażki przekuć w sukcesy. W ogólnym rozrachunku cieszę się, że zostaje, bo zasłużył na drugą szansę i wierzę (jak to kibic) że odpłaci wynikami za zaufanie.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2023, 08:22
Stabilizacje wprowadza się jeżeli dany pomysł się sprawdził. Na tym polega jej sens.
Ten nieudacznik trenerski w żaden sposób nie wpisuje się ten warunek.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.06.2023, 08:49
Eee, gdzie. Wpisuje sie w scenariusz ze stabilizacja idealnie. Stabilizacje w 1 lidze bez awansow i bez spadkow (chyba, ze sytuacja finansowa zmusi do nie przyznania licencji ).
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2023, 10:16
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Mam mocno mieszane uczucia. Z jednej strony w końcu jest poczucie jakiejś długofalowej misji i stabilizacji. Nie ma nerwowych ruchów i kolejnej rewolucji, której nikt nie chce, ale mimowolnie, w przypływie emocji, każdy z nas się jej domaga. Gorzej tylko, że odbywa się to z Sobolem za sterami. Wiadomo, że każdy kibic Wisły go szanuje, ale mam ogromne wątpliwości, czy on jest w stanie to wszystko dźwignąć. Jak przejął drużynę po Brzęczku, to zaczęliśmy strzelać bramki, ale punktów i tak nie było. Nasza obrona, to przez cały ten czas jest katastrofa, plus po odejściu Kowala do Rakowa zjazd formy Biegańskiego jest po prostu koszmarny.

Wiosna oczywiście lepsza, ale to wszystko dzięki wzmocnieniom... które potem jednak wybuchły mu w twarz. Wystawianie Tachiego czy Cisse, albo Muli na boku na Sosnowiec kiedy wcześniej Szot zagrał mecz życia, to jest przecież jasny sygnał do nie- hiszpańskich piłkarzy Wisły i wychowanków - nieważne jak gracie, pierwszy plac jest zarezerwowany dla piłkarzy od Kiko. Potem widzieliśmy, że Radek dawał się rozgrywać jak amator bardziej doświadczonym trenerom, którzy wiedzieli, że nie potrafi on oddzielić emocji od pracy.

No nic. Que sera, sera. Mam nadzieję, że Radek mocno się pochylił nad sobą i swoim podejściem do pracy, wyciągnął wnioski i będzie umiał porażki przekuć w sukcesy. W ogólnym rozrachunku cieszę się, że zostaje, bo zasłużył na drugą szansę i wierzę (jak to kibic) że odpłaci wynikami za zaufanie.
Ja go już nie szanuje.Jako piłkarz faktycznie na szacunek zasłużył ale to co teraz się odpierdala jest ponad moją tolerancję.Ok Jaro nie chciał robić z gęby cholewy i skoro powiedział,że popiera Sobola to nie wypada znowu się wycofać to jedno ale,że ten nie poda się do dymisji to już brak honoru.Tak jak Kuba tak i Radek rozmienia się na drobne.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.06.2023, 10:51
osobiscie myslalem ze robiac- kontynujac wariant hiszpanski to trener tez bedzie z NIE POLSKA MYSLA SZKOLENIOWA
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 16.06.2023, 11:33
O, Termalica wymieniła Latala na Lewandowskiego. Fajnie, co?

Internetowa wiślacka społeczność widzę również marzy o zmianie dla zmiany. .... tam, że nie mamy kasy na wsiadanie na karuzelę trenerską, .... tam, że Kiko pod którego tu wszyscy kręcą śmigłem popiera Sobola - najważniejsze, żeby WYJEBAĆ TRENERA. I co dalej?

O inwektywach w kierunku piłkarzy czy trenerów i płaczliwym tonie godnym gimnazjalistów już nawet nie chce mi się gadać, bo poziom rozmowy z tym forum dawno już zrównał się z gównopoziomem komentarzy na FB.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2023, 11:47

Internetowa wiślacka społeczność widzę również marzy o zmianie dla zmiany. .... tam, że nie mamy kasy na wsiadanie na karuzelę trenerską, .... tam, że Kiko pod którego tu wszyscy kręcą śmigłem popiera Sobola - najważniejsze, żeby WYJEBAĆ TRENERA. I co dalej?

O inwektywach w kierunku piłkarzy czy trenerów i płaczliwym tonie godnym gimnazjalistów już nawet nie chce mi się gadać, bo poziom rozmowy z tym forum dawno już zrównał się z gównopoziomem komentarzy na FB.
IMO Lewandowski jest o kilka klas lepszym trenerem niż Sobolewski. Nie rozumiem z czego szydzisz?
Oni zatrudnili doświadczonego trenera, my chłopka-roztropka który dopiero co się skompromitował.

I nie traktuj innych jak idiotów. Argumenty przeciwko Sobolewskiemu zostały już przytoczone. To nie jest zmiana dla zmiany. To zmiana skompromitowanego, słabego trenera bez doświadczenia i jaj.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 16.06.2023, 11:58

No, to jest ta druga strona medalu. Że skoro (bez Kiko) nie potrafiliśmy znaleźć żadnych sensownych piłkarzy, to jakie jest prawdopodobieństwo, że będziemy potrafili znaleźć sensownego trenera? Będziemy liczyli na to, że Kiko to ogarnie, chociaż nie wiadomo czy do tego będzie miał równie dobre oko jak do piłkarzy (choć to zupełnie inna bajka) czy na to, że tym razem algorytm Jarka się nie pomyli?

Pod tym względem wylądowaliśmy trochę w sytuacji, że tak źle i tak niedobrze.

A jak człowiek się zacznie zastanawiać głębiej, to zaczyna rozkminiać, że skoro jaki by nie był trener i jacy by nie byli piłkarze, to wcześniej czy później i tak kończy się to jakąś spektakularną katastrofą, to zaczyna dochodzić do wniosku, że problem jest nie w trenerze/piłkarzach, tylko w klubie, więc pewnie nawet Mourinho by się tu wywalił. Struktury klubu są już tak rozwalone właścicielsko, sportowo, finansowo, organizacyjnie, że wydaje się, że gorzej już być nie może - ale potem zawsze przychodzi odpowiedź, że może.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2023, 12:02
MaLk napisał(a):Wyświetl post
No, to jest ta druga strona medalu. Że skoro (bez Kiko) nie potrafiliśmy znaleźć żadnych sensownych piłkarzy, to jakie jest prawdopodobieństwo, że będziemy potrafili znaleźć sensownego trenera? Będziemy liczyli na to, że Kiko to ogarnie, chociaż nie wiadomo czy do tego będzie miał równie dobre oko jak do piłkarzy (choć to zupełnie inna bajka) czy na to, że tym razem algorytm Jarka się nie pomyli?

Pod tym względem wylądowaliśmy trochę w sytuacji, że tak źle i tak niedobrze.

A jak człowiek się zacznie zastanawiać głębiej, to zaczyna rozkminiać, że skoro jaki by nie był trener i jacy by nie byli piłkarze, to wcześniej czy później i tak kończy się to jakąś spektakularną katastrofą, to zaczyna dochodzić do wniosku, że problem jest nie w trenerze/piłkarzach, tylko w klubie, więc pewnie nawet Mourinho by się tu wywalił. Struktury klubu są już tak rozwalone właścicielsko, sportowo, finansowo, organizacyjnie, że wydaje się, że gorzej już być nie może - ale potem zawsze przychodzi odpowiedź, że może.
To jest świetne podejście na spadek do drugiej ligi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.06.2023, 12:06

tym lepiej że zaszczyciłeś nas swoją obecnością
czemu "zmiana dla zmiany"? jeśli nie przyleciałeś do nas z innego wymiaru gdzie motyl zatrzepotał skrzydłami w drugą stronę, Termalica i Wisła przegrały baraże i nie awansowały do ekstraklasy
tak samo tutaj nikt nie chce zamieniać siekierki na kijek, tylko oczekuje konsekwencji i odpowiedzialności za to co stało się w końcówce tego sezonu

podoba mi się że napisałeś o "internetowej" społeczności, tak jakby gdzieś na zewnątrz psychiatryka była bajkowa kraina ludzi z trzeźwym oglądem
wszystko pomieszałeś, bo to na FB i TT są ludzie naćpani zwycięstwami z Chojniczanką którym królewicz cały czas dostarcza nowe bodźce, a ci najprawdziwsi z realnego reala w przerwach między wydawaniem komicznych oświadczeń mocno się starają, żeby nie krytykować nikogo oprócz piłkarzy
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2023, 12:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To jest świetne podejście na spadek do drugiej ligi.
To nie jest podejście, tylko smutna konstatacja, że zmiany powinny być dużo dalej idące niż tylko trener i wiara w to, że sama zmiana trenera bez zmiany fundamentów klubu coś zmieni.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.06.2023, 12:20
Jasne. Odejście najlepszego pilkarza wcale nie musi być osłabieniem. Ale jest w 99.9% przypadków. Przerabialiśmy to już wielokrotnie, Panowie. Nie oszukujmy się.

.
Fernandez to w meczach z Sosnowcem i Puszczą pokazał jaki jest najlepszy. Dał dupy najbardziej ze wszystkich. Nie mówiąc już o gwiazdorzeniu przez ostatnie kilka tygodni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2023, 12:21
MaLk napisał(a):Wyświetl post
To nie jest podejście, tylko smutna konstatacja, że zmiany powinny być dużo dalej idące niż tylko trener i wiara w to, że sama zmiana trenera bez zmiany fundamentów klubu coś zmieni.
Jak pokazały nam czasy Sharksów - zespół z dobrym trenerem jest w stanie funkcjonować w patologicznych warunkach. Tylko trener musi być dobry.

Podobnie Hybala radził sobie ze szrotem do czasu aż zaczął się cyrk z legendami.

Więc może najpierw zatrudnijmy trenera a potem zobaczmy czy faktycznie nic to nie dało.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2023, 12:34
Jak pokazały nam czasy Sharksów - zespół z dobrym trenerem jest w stanie funkcjonować w patologicznych warunkach. Tylko trener musi być dobry.

Podobnie Hybala radził sobie ze szrotem do czasu aż zaczął się cyrk z legendami.

Więc może najpierw zatrudnijmy trenera a potem zobaczmy czy faktycznie nic to nie dało.
Jednocześnie obydwa przypadki pokazały, że był to efekt krótkoterminowy i w żadnej z tych sytuacji nie trwał nawet sezonu.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.06.2023, 12:35
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Fernandez to w meczach z Sosnowcem i Puszczą pokazał jaki jest najlepszy. Dał dupy najbardziej ze wszystkich. Nie mówiąc już o gwiazdorzeniu przez ostatnie kilka tygodni.
ale w strzalach z karnego byl kozakiem
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.06.2023, 13:01
Tu trener nic nie da jeśli będzie miał pod sobą szrot, a przeciwko sobie romantycznego Jarka i legendy bez pojęcia o niczym. Za dużo jest złych zmiennych żeby jeden trener czy trzech piłkarzy zrobiło różnicę.

Dlatego u nas piłkarze niszczą swoje kariery i do pewnego momentu wydawało się, że kadra złożona z Hiszpanów aż do... no właśnie, pewnego momentu. Nawet oni na koniec sezonu biegali jak dzieci we mgle, Fernandez był cieniem siebie, Junca nic nie dał itd

Ryba się psuje od głowy i dopóki nie zmieni się nastawienie Królewskiego oraz nie wyjebie się nieudaczników i legend ze stołków, które obsadzają, to nic nigdy się nie zmieni bo jak dojdzie presja, ten końcowy szlif, który ma zadecydować o np awansie, to się wszystko zesra.

I jesteśmy tego świadkami cyklicznie.
Trenerom i piłkarzom nie wolno przeszkadzać. Jeśli przeszkadza sztab medyczny - idioci, którzy powiedzą, że Uryga wraca za miesiąc czy Kuba wraca za tydzień, a się kończy, że nie grają po dwa lata - to jak się ma czuć trener? Przecież on w paranoje może popaść jeśli ma takich fachowców obok siebie, ma kadrę i nagle mu ktoś wypada na 2 dni przez kontuzję, bo tak powiedział sztab, a gość musi mieć z tyłu głowe, że co jeśli znowu się mylą i ma kolejnego kopacza z głowy na pół roku... Jak się czują kopacze i trener jeśli Krolewski mówi pół roku o inwestorze, obiecuje sobie, im i kibicom cuda wianki, a później mówi, żeby o tym nie gadać i temat się wysypuje na koniec?

Przecież w tym klubie jest jeden wielki chaos i zamieszanie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 16.06.2023, 16:57
Piłkarza Sobolewskiego bardzo ceniłem, trenerowi Sobolewskiemu biłem brawo, gdy notował passę zwycięstw. Końcówka sezonu i baraż z Puszczą nie przekonały mnie do tego, aby trzymać kciuki, żeby nadal był on trenerem Wisły. Jeśli jednak władze klubu podjęły decyzję, że trener Sobolewski zostaje, to życzę mu wszystkiego najlepszego, samych zwycięstw i awansu. Uważam jednak, że gdyby początek sezonu nie dawał nadziei, drużyna nie wygrywałaby, nie prezentowałaby odpowiedniego poziomu, to należy szukać kogoś nowego. Ale nie w momencie, gdy będziemy na 11 miejscu w tabeli po 12 kolejkach, ale po 3 czy 4 kolejce, jeśli te nie będą dawać nadziei, że będzie dobrze.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2023, 18:30
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarza Sobolewskiego bardzo ceniłem, trenerowi Sobolewskiemu biłem brawo, gdy notował passę zwycięstw. Końcówka sezonu i baraż z Puszczą nie przekonały mnie do tego, aby trzymać kciuki, żeby nadal był on trenerem Wisły. Jeśli jednak władze klubu podjęły decyzję, że trener Sobolewski zostaje, to życzę mu wszystkiego najlepszego, samych zwycięstw i awansu. Uważam jednak, że gdyby początek sezonu nie dawał nadziei, drużyna nie wygrywałaby, nie prezentowałaby odpowiedniego poziomu, to należy szukać kogoś nowego. Ale nie w momencie, gdy będziemy na 11 miejscu w tabeli po 12 kolejkach, ale po 3 czy 4 kolejce, jeśli te nie będą dawać nadziei, że będzie dobrze.
Prawie się zgadzam.
Ale 3-4 kolejki (czyli maks miesiąc) i już ma żreć na poziomie Mourinho?

Ostre wymagania są w tej Wiśle.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 16.06.2023, 19:23
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Prawie się zgadzam.
Ale 3-4 kolejki (czyli maks miesiąc) i już ma żreć na poziomie Mourinho?

Ostre wymagania są w tej Wiśle.
A czemu ma nie żreć? Przecież oni razem trenują już co najmniej pół roku. Tu nie ma miejsca na dawanie czasu. Bo się skończy jak w tym roku. Sprawa jest prosta, na 4 mecze 3 muszą być wygrane.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2023, 19:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A czemu ma nie żreć? Przecież oni razem trenują już co najmniej pół roku. Tu nie ma miejsca na dawanie czasu. Bo się skończy jak w tym roku. Sprawa jest prosta, na 4 mecze 3 muszą być wygrane.
Hmm... a potem inni w innych tematach dają za przykład Tułacza, który Puszczę wprowadził do ekstraklasy po 8 latach trenowania a nie po 8 miesiącach
Pora się zdecydować.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów