The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2023, 13:59
Sobolewski przede wszystkim nigdy nie powinien zostać zatrudniony, gdyż jako człowiek ze sztabu Brzęczka sam przyłożył rękę do tych wszystkich kompromitacji. Marginalizowanie jego roli w spadku i jesiennych kompromitacjach jest tak samo głupie jak Królewski, który wrzuca tabele jedynie za wiosnę i próbuje forsować narracje, że klub przed 1 stycznia 2023 r. nie istniał.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.06.2023, 14:18
Tylko co rozumiesz przez danie odpoczynku w meczu z Sosnowcem? Faktycznie trzymanie Cise na boisku to był sabotaż.

A co do V kolumny. To jak przesraliśmy awans nie da się inaczej wytłumaczyć. To jak daliśmy sobie strzelić bramki z Sosnowcem, czy z Puszczą do przerwy to najlepszy dowód, że nie wszystkim na awansie zależało. To samo się działo jak Hyballa musiał zacząć przegrywać bo za dobrze mu szło żeby go wykopać. Wtedy też było gadanie o zajeżdżaniu.

Jeżeli drużyna gra tym słabiej im dłużej trener pracuje, a tak było na wiosnę, to trzeba go wywalić. Jednak mam przekonanie, że postawa niektórych piłkarzy to nie tylko efekt Sobolewskiego. Potrzebny jest trener o zachodniej kulturze pracy. Ze sztabem kompetentnych współpracowników.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.06.2023, 14:38
Naszzego najlepszego pomocnika nie bylo nawet w kadrze moeczowej bo mial lekki uraz na poczatku tygodnia. Debilizm roku.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.06.2023, 15:07
Mnie bardziej martwi to, że Sobolewski jest kolejnym trenerem, który miał udaną passę kilku meczy bez porażki... Passa była na tyle udana, że wszyscy wierzyli w PEWNY awans bezpośredni choć zaczynał z beznadziejnej pozycji...
Tak na szybko z pamięci... podobne passę zaliczali zarówno Stolarczyk, Skowronek, Hyballa jak i Gula... Wyjątkiem był, a jakże, wybitny pan trener Brzęczek, który grał przez cały swój pobyt stabilnie, czyli dramatycznie źle, wykręcając imponujący wynik, tj. średnią 1,11 pkt na mecz...

Ktoś coś, z tego rozumie? Karuzela trenersko-zawodnicza trwa w najlepsze, zadłużenie rośnie skokowo... a schemat działania cały czas ten sam... oczywiście z wyjątkiem smutnych czasów Brzęczka zakończonych koncertowym spadnięciem z ligi...

Nadchodzący sezon I ligi zapowiada się ciekawie... liga wydaje się jeszcze bardziej wyrównana... i jak na mój gust nie ma miejsca na przestoje jeśli chcemy awansować...

Osobiście to kibicuje Sobolewskiemu ale po tym co nawyczyniał pod koniec sezonu to w niego po prostu nie wierzę... Nie ogarniam taktyki na najważniejszy mecz sezonu...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 15.06.2023 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.06.2023, 17:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Każdy trener jest zawsze do zmiany. Albo wcześniej albo później.

Uważam jednak, że nagonka na Sobolewskiego jest prowadzona przede wszystkim przez krytyków JK i zwolenników opcji truskolaskiej, a jeśli nawet ktoś z dzisiaj krytykujących nie popiera "tego, który zajebał" w widoczny sposób dał się wciągnąć w krytykowanie Sobola przez aktywnych na tym forum zwolenników Błąszczykowskiego i Brzęczka.

Nie wiem, co zrobi Królewski, ale jeśli zostawi Sobolewskiego, będę popierał to rozwiązanie ściskając jednocześnie kciuki, żeby nie rzucano Sobolowi kłód pod nogi.
Jeśli zatrudni kogoś innego, też będę trzymał kciuki.

Ja rozumiem Twoje ograniczenia intelektualne.
Rozumiem dlaczego tacy jak Ty sięgają po teorie spiskowe.

ALE DO CHUJA WACŁAWA TO DAWID I KUBA ZATRUDNILI SOBOLEWSKIEGO JAKO ASYSTENTA BRZĘCZKA A POTEM ZA NOWAKA DOSTAŁ DRUŻYNĘ W RUNDZIE JESIENNEJ.

Czy Ty jesteś naprawdę tak odklejony że Twoje paranoje nie muszą mieć żadnego styku z rzeczywistością?!

Kolejny KOALIK, obserwujemy na żywo pogłębianie się choroby.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2023 o godz. 17:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 15.06.2023, 17:29
Powyższy parobku Billettierego,

Zamiast szczekać na mnie, spójrz w tabelę za waszych rządów.

Jurek, Dawidek, Marsjański Królewicz, stado zagranicznych parodystów, itp.

Nikt wam nie przeszkadzał.

Leśnodorski pomógł, Jadczak pomógł, władze ligi pomogły.

Zjebaliście.

Zaoraliście Wisłę.

Zmarnowaliście największą pomoc w historii Ekstraklasy.

Klub z potencjałem na fazy grupowe europejskich pucharów co roku, będzie grał kolejny sezon w pierwszej lidze, a jakieś śmieszne klubiki w powiększonej Ekstraklasie.

Doprowadziliście do tego, że jakaś Puszcza i jakiś Klisiewicz zaorał Wisłę.

Tyle dni minęło...

Nikt nie odszedł po największej hańbie.

Ani Billettieri, ani Marsjanin, ani cała reszta.

A jutro będziecie świętować upadek Wisły w Warszawie na jubileuszu Billettierego i PiS-u.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.06.2023 o godz. 17:33.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.06.2023, 18:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem Twoje ograniczenia intelektualne.
Rozumiem dlaczego tacy jak Ty sięgają po teorie spiskowe.
ALE DO CHUJA WACŁAWA TO DAWID I KUBA ZATRUDNILI SOBOLEWSKIEGO JAKO ASYSTENTA BRZĘCZKA A POTEM ZA NOWAKA DOSTAŁ DRUŻYNĘ W RUNDZIE JESIENNEJ.
I o czym to ma niby świadczyć?
Nie interesuje mnie kto kogo, kiedy zatrudnił.
Interesuje mnie, co zmieniło się po odsunięciu świętego zajeba od władzy w klubie, co się zmieniło po zaprzestaniu prezesowania przez Nowaka - dlaczego część osób na tym forum zaczęła krytykować trenera atakując w ten sposób Królewskiego.

Też rozumiem twoje ograniczenia intelektualne, nie musisz się ich wstydzić.
A Twoja reakcja świadczy tylko o tym, że być może dobrze trafiłem?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 18:46
@FraMat - OOOOK, więc Sobolewski jest zbawcą bo Królewski go nie wywalił. I trzymał Błaszczykowskiego na ławce, nawet wpuścił go na boisko żeby mieć go na oku, w myśl zasady "trzymaj przyjaciół blisko, wrogów jeszcze bliżej". Takiego Ibgekeme wysłał na trybuny w kluczowym meczu bo opuścił dwa dni treningi - ale dla Kuby miejsce było. Wygrzane.

To smutne, ale ludzie tacy jak Ty mają prawa wyborcze. Rysujesz linię na piasku tak żeby Ci aktualnie decyzyjni byli po stronie dobrych, reszta złych i możesz już spać spokojnie - Ty jesteś za tymi dobrymi. A ludzie którzy krytykują tych dobrych - bo ja wiem, za terminalne zadłużenie klubu albo kompletny brak pojęcia o trenowaniu drużyny - oni są po drugiej stronie linii. To zdrajcy.
A wszelkie niepasujące elementy należy zignorować, to zapewne wroga propaganda.

Tylko ta linia to straszny zygzak się zrobił. Dla Ciebie może jest prosta, ale nie każdy ma tak wypolerowane zwoje...

No nic, chciałem odpowiedzi, dostałem. Nie liczyłem na wiele to się nie zawiodłem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 15.06.2023, 19:13
Każdy trener jest zawsze do zmiany. Albo wcześniej albo później.

Uważam jednak, że nagonka na Sobolewskiego jest prowadzona przede wszystkim przez krytyków JK i zwolenników opcji truskolaskiej, a jeśli nawet ktoś z dzisiaj krytykujących nie popiera "tego, który zajebał" w widoczny sposób dał się wciągnąć w krytykowanie Sobola przez aktywnych na tym forum zwolenników Błąszczykowskiego i Brzęczka.

Nie wiem, co zrobi Królewski, ale jeśli zostawi Sobolewskiego, będę popierał to rozwiązanie ściskając jednocześnie kciuki, żeby nie rzucano Sobolowi kłód pod nogi.
Jeśli zatrudni kogoś innego, też będę trzymał kciuki.
Nie jestem fanem ani JK ani JB, najbardziej mi się podobało to co było zaraz po przejęciu czyli oszczędne gospodarowanie, zwiększanie przychodów i stopniowe spłacanie długów. I oczywiście to była droga, którą wg mnie należało iść. Czyli chyba jestem za drogą TJ. A Sobola nie chcę bo jest tu już długo, a w tym czasie żaden zawodnik nie zrobił postępu ani cała drużyna nie zrobiła postępu. Dostał 5-6 dobrych graczy i ich indywidualnymi umiejętnościami drużyna przez jakiś czas wygrywała ze słabszymi rywalami, gdy nadeszły kontuzje i mocniejsi rywale - klapa. Mecz o awans z ZS - klapa. Baraż - klapa. Konferencja po barażu - klapa.
Moim zdaniem - niech się Sobol idzie bawić w trenera gdzie indziej, ale wątpię czy ktoś Go zechce bo wydaje się, że obraz z zewnątrz, jak ktoś popatrzy bez emocji i sentymentów jest jednoznaczny.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 20:09
Jakby Sobolewski był kapitanem Tytanika, to by się w.......ił trzy razy na tę samą górę lodową, a potem s.......ił w pierwszej szalupie - bo nie lubi zawodzić pasażerów...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.06.2023, 20:35
Cytat:
OFICJALNIE.

Radosław Sobolewski pozostał trenerem Wisły na sezon 2023/2024.
Więcej na: www.instagram.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 20:38
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Więcej na: www.instagram.com/wislakrakowsa
Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.06.2023, 20:46
A we wrześniu na przerwę repry będzie płacz i szukanie następcy
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.06.2023, 21:13
azor napisał(a):Wyświetl post
A we wrześniu na przerwę repry będzie płacz i szukanie następcy
To zależy od Kiko. Jeśli trafi tyle razy, co w przerwie zimowej, damy radę nawet z Sobolem. To tak na pocieszenie.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 15.06.2023, 21:15
Nie zrobił celu jaki przed nim stawiano, zawiódł, nie awansował do Ekstraklasy to oczywiste, że mu się należy kolejny rok próby. W czym gorszy jest Sobolewski od Brzęczka? To on mógł mieć szanse, a Sobolewski nie?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2023, 21:18
I o czym to ma niby świadczyć?
Nie interesuje mnie kto kogo, kiedy zatrudnił.
Interesuje mnie, co zmieniło się po odsunięciu świętego zajeba od władzy w klubie, co się zmieniło po zaprzestaniu prezesowania przez Nowaka - dlaczego część osób na tym forum zaczęła krytykować trenera atakując w ten sposób Królewskiego.

Też rozumiem twoje ograniczenia intelektualne, nie musisz się ich wstydzić.
A Twoja reakcja świadczy tylko o tym, że być może dobrze trafiłem?
A jesteś pewien,że "święty zjeb"jak go nazywasz jest odsunięty od władzy rzeczywiście czy to tylko-jakby to powiedzieć-"chwyt marketingowy"?
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.06.2023, 21:24
Jeżeli Sobolewski zostaje, to wiadomo już, że nie ma kasy kompletnie na nic.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 21:37
Dobra, pierwsza przerwa reprezentacyjna jest we wrześniu? Ile do tego czasu Sobolewski może punktów stracić?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.06.2023, 21:37
nero napisał(a):Wyświetl post
Nie zrobił celu jaki przed nim stawiano, zawiódł, nie awansował do Ekstraklasy to oczywiste, że mu się należy kolejny rok próby. W czym gorszy jest Sobolewski od Brzęczka? To on mógł mieć szanse, a Sobolewski nie?
Ale Sobolewski w porównaniu z Brzęczkiem przynajmniej dobrze punktował, w efekcie czego wykręcił najlepszy wynik w I lidze w tej rundzie...

Niestety ma też punkt wspólny z Brzęczkiem i przegrał (sic!) wszystkie ważne mecze w tej samej rundzie, a wystarczyło wygrać tylko jeden (sic!) z nich A mecz barażowy to był jego i drużyny blamaż za którą ponosi pełną odpowiedzialność!

Cóż, pożyjemy, zobaczymy... Jak na razie przedłużanie umów z trenerami nam nie wychodzi na dobre, czego najlepszym przykładem jest Brzęczek...

Pozostaje nam jeno kibicować
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.06.2023, 21:42
Nie cieszy mnie wizja Sobolewskiego jako trenera. Przegrał najważniejsze mecze. Resztę, którą wygrał w tej rundzie, to raczej jakość piłkarzy niż jego kunszt trenerski. Jeśli pożegnamy sporo piłkarzy i kadra będzie słabsza, to nawet seryjne wygrane z średniakami mogą się nie zdarzać. Słabe to... no ale kto powiedział że i Sobol nie może nauczyć się czegoś na swoich błędach?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 15.06.2023, 21:55
Jeśli już go zostawili to mam nadzieję, że jeśli nie zaczniemy dobrze sezonu i będziemy gubili punkty to chociaż będą mieli jaja go wywalić bez czekania nie wiadomo na co. Będą mieli, prawda ?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2023, 21:56
Że Jarek się uprze i postawi własne ego ponad interesem klubu to już od jakiegoś czasu można było przewidzieć ale,że Sobolewski to taka pijawka to tego się nie spodziewałem....
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.06.2023, 21:57
Doskonała decyzja, czekam ze zniecierpliwieniem na podpisanie nowych umów z piłkarzem Błaszczykowskim i trenerem Kmiecikiem. Cała Wisła zawsze razem!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.06.2023, 21:58
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już go zostawili to mam nadzieję, że jeśli nie zaczniemy dobrze sezonu i będziemy gubili punkty to chociaż będą mieli jaja go wywalić bez czekania nie wiadomo na co. Będą mieli, prawda ?
Jak bardzo szczerej odpowiedzi potrzebujesz?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.06.2023, 22:02
A ja bym wywalił Kiko i z Radka zrobił menedżera z prawdziwego zdarzenia. Gdyby mu dać pełnię władzy, to pewnie ogarnąłby dobre transfery i wyniki też by były super Skoro awansu nie było t jednak ktoś zawiódł, skoro zawiódł, to powinien zostać wyeliminowany, a jego kompetencje powinien przejąć prawdziwy Wiślak.

A tak serio. Przegraliśmy ten awans dwa razy, dwa razy u siebie, ze słabszymi drużynami, nie pokazując zupełnie nic w tych meczach. I gościu został na stanowisku, za to, że kompletnie zajebał dwa najwazniejsze mecze w tym sezonie.

Hmmm, niech no pomyslę. Skoro tak było, to na pewn w przyszlym sezonie awansujemy dzięki Radkowi. To jest nasz .......ony dramat, że takie jaja się dzieją w klubie.
Wydarzenia ostatniego tygodnia (no półtorej tygodnia)
- blamaż z Puszczą
- konferencja 40 sekundowa, jakieś krótkie wywiady w mediach, ogólnie wszyscy siedzą cicho + nie lubimy zawodzić + wykonaliśmy kawał świetnej roboty
- zakończyła się szopka z inwestorem (nic na ten temat nie wiadomo, inwestor był, nie wiadomo kto, ale jednak już nie ma i temat można zamknąć)
- Sobol w nagrodę za blamaż pozostaje na stanowisku

Jakby jaki bokser miał taką twardą mordę jak kibice Wisły (którzy przyjmują to wszystko na twarz) to by głową wszystkim rozwalał pięści i wygrywał bez zadawania ciosów w walce.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.06.2023, 22:04
Komedia
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.06.2023, 22:11
d napisał(a):Wyświetl post
Doskonała decyzja, czekam ze zniecierpliwieniem na podpisanie nowych umów z piłkarzem Błaszczykowskim i trenerem Kmiecikiem. Cała Wisła zawsze razem!
No, ekipa na ekstraklasę jak nic...Sobolewski, Kmiecik, Zając + melex, Łaciak........ku*... rozmarzyłem się
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Stary 15.06.2023, 22:18
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Że Jarek się uprze i postawi własne ego ponad interesem klubu to już od jakiegoś czasu można było przewidzieć ale,że Sobolewski to taka pijawka to tego się nie spodziewałem....
Ja bym się k...a pod ziemię zapadł na miejscu Sobola po tej kompromitacji na koniec, jeszcze po tym cyrku co odwalił na konferencji. Chociaż mógł dla picu i jakiego zachowania pozorów "oddać się do dyspozycji prezesa". Albo gość nie ma honoru, albo on po prostu uważa, że wykonał kawał dobrej roboty. Innego wytłumaczenia nie widzę.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.06.2023, 22:20
W tym roku oklep od czołówki a nowym sezonie czołówka bedzie liczniejsza. Takze tego...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.06.2023, 22:45
Ciekawe ile ważnych meczy przejebiemy ustawieniem naszego Guardioli.
Jedyne logiczne wyjaśnienie to że nie ma kasy w klubie to postanowili sie nie wyglupiac z trenerem za ciezka kase - wolą wydać na piłkarzy.

P.s. Mamy ciągłość sztabu wow xD
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów