The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2023, 10:34
Bo co ma napisać? Miał być awans, awansu nie ma. Sponsorzy się wycofują - bo miał być, awans, a go nie ma. Nowy trener będzie chciał - nowych zawodników, a na tych nie ma pieniędzy. A Sobol? Sobol nie jest w pozycji, żeby chcieć czegokolwiek - dostał jak na warunki I ligi "drem team". A nie awansowaliśmy - nie dlatego, że byliśmy słabsi kadrowo - tylko przez błędy indywidualne - tym razem były to błędy trenera.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.06.2023, 11:11
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o to, że mimo wszystko Sobol statystyki ma dobre i gdybyśmy wygrywali na początku nowego sezonu tak jak na początku rundy wiosennej, to nikt nie czepiałby się stylu itp.
Tylko skąd to przekonanie, że punktowalibyśmy przez cały sezon tak skutecznie jak w drugiej rundzie? Gdy tylko była szansa wskoczyć do TOP2 lub przejść przez baraże to Sobolewski wymyślał dziwne ustawienia, przydzielał zawodnikom role które do nich nie pasowały. Jak było ciśnienie to nie potrafił wygrać u siebie nawet z takim Sosnowcem. Nie potrafił nawet zremisować meczów, których nie umiał wygrać. Nie wytrzymał ciśnienia. Skąd wiadomo czy to samo nie miałoby miejsca gdyby zaczął sezon od początku? Może przez cały sezon byśmy tak dryfowali między 3 a 5 miejscem i za każdym razem w kluczowym momencie byśmy się wykładali?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2023, 11:14
Sobol statystyki ma super i Sobol zawalił awans dwa razy, z ZS i Puszcza. I teraz jak go ocenić? Ja myślę że przez pryzmat zawalenia sezonu w kluczowym momencie, w tym meczem z ZS, które o zgrozo, o nic nie grało.

Można jeszcze mówić że na jesień byliśmy na 10 miejscu i gdyby tam zdobyć więcej pkt to awans byłby w cuglach. Jasne. Ale to nie zmienia faktu, że bezpośrednio nie awansowaliśmy przez jeden mecz, z Zagłębiem. A później mając szansę na rehabilitację dostaliśmy u siebie 1:4 od Puszczy.

Sobol i ta ekipa pobili rekordy frajerstwa.
A jak będzie wyglądał przyszły sezon z Sobolem? Obawiam się, że gorzej niż jesień za Wuja. Ta ekipa i Sobol już są naznaczeni genem frajerstwa. Zrobili to! Choć wydawało się mało możliwe to dali dupy po całości. Trudno będąc takim przegrywem nagle stać się wygrywem...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.06.2023, 11:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wlałeś trochę otuchy w serce. Zwykle to co piszesz ma się nijak do rzeczywistości, oby tym razem nie był to wyjątek.
To raczej będzie wyjątek potwierdzający regułę.

Nie obrazilbym się jeśli bym się mylił. Przydałoby się odciąć bagaż który niesie z sobą Sobolewski swoją osobą.

Z grubsza nie zostanie nam kibicom nic innego niż akceptacja stanu jaki zastaniemy od pierwszego treningu 22 czerwca. Na pewno będzie grupa która będzie bardzo niezadowolona, niezależnie kto ten trening poprowadzi.

We will see.....
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.06.2023, 11:53
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o to, że mimo wszystko Sobol statystyki ma dobre i gdybyśmy wygrywali na początku nowego sezonu tak jak na początku rundy wiosennej, to nikt nie czepiałby się stylu itp. Natomiast, też mam zastrzeżenia co do gry, ale Królewski już między słowami powiedział kto będzie trenował zespół w przyszłym sezonie i tu rodzą się moje obawy. Sobol raczej nie podoła choć chciałbym się mylić.
https://www.transfermarkt.pl/radosla.../trainer/50006

Statystyki Sobola.
Należy wziąć poprawkę,że to pierwsza liga,wynik robi mu seria meczów ze słabszymi drużynami z początku rundy a Wisła jak na pierwszoligowe warunki dysponowała wręcz kosmicznym budżetem i zawodnicy którzy przyszli w zimie są czołowymi piłkarzami na swoich pozycjach w lidze.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.06.2023, 11:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Sobol statystyki ma super i Sobol zawalił awans dwa razy, z ZS i Puszcza. I teraz jak go ocenić? Ja myślę że przez pryzmat zawalenia sezonu w kluczowym momencie, w tym meczem z ZS, które o zgrozo, o nic nie grało.

Można jeszcze mówić że na jesień byliśmy na 10 miejscu i gdyby tam zdobyć więcej pkt to awans byłby w cuglach. Jasne. Ale to nie zmienia faktu, że bezpośrednio nie awansowaliśmy przez jeden mecz, z Zagłębiem. A później mając szansę na rehabilitację dostaliśmy u siebie 1:4 od Puszczy.

Sobol i ta ekipa pobili rekordy frajerstwa.
A jak będzie wyglądał przyszły sezon z Sobolem? Obawiam się, że gorzej niż jesień za Wuja. Ta ekipa i Sobol już są naznaczeni genem frajerstwa. Zrobili to! Choć wydawało się mało możliwe to dali dupy po całości. Trudno będąc takim przegrywem nagle stać się wygrywem...
Sezon został przegrany także na jesień i jest to zasługa Sobolewskiego. Dwa ostatnie mecze: Łęczna (dom) 1-2 oraz Sandecja (wyjazd) 1-1 to kompromitacja. Jedna z wielu.
Gloryfikowanie odrobienia strat, które są jego zasługą jest absurdalne. Tym bardziej, że sezon zakończyliśmy na 4 miejscu - czyli zostało odrobione 7pkt - w gównolidze ze składem przerastającym ją o klasę. Serio nie ma się nad czym podniecać.
Do tego mówimy o mentalnym przegrywie, który skompromitował się "konferencją", i który do tej pory (to już 8dni) nie zabrał oficjalnie głosu na temat tego co się stało.
Ponadto warsztatowa miernota wyjaśniana przez co najwyżej solidnych trenerów w skali kraju. Gość, który w kluczowym meczu ubzdurał sobie 3-5-2, które nic nie wniosło, a rzekomo miało zneutralizować SFG.
Oprócz tego mnóstwo idiotycznych wyborów na przestrzeni sezonu - absurdalne zmiany, absurdalne składy, gesty, żeby bronić wyniku z ZS. Wszystko funkcjonowało póki wszyscy byli zdrowi - zaczęły się urazy i dziwnym trafem objawił się "kunszt" Sobolewskiego.

Wszystko co napisałem składa się na obraz trenerskiego parodysty. Temu Panu już dziękujemy.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.06.2023, 14:34
Na dzisiaj nie jestem superfanem Sobolewskiego, ale nadal uważam, że każdy normalny trener, żeby mógł coś osiągnąć z drużyną potrzebuje długofalowego projektu i możliwości dłuższej pracy z drużyną, jak na przykład w przypadku Tułacza.

Mamy na dzisiaj właściciela, który nie jest specem od futbolu i nie może ocenić fachowości członków sztabu.
Czy korzysta z porad fachowców? Nie wiem.
Coś skłania go na razie do stawiania nadal na Sobola.
Nie wiemy co to jest i czy ma słuszność.
Bulwersujemy się błędami, które wiele osób zauważyło i frajerskim zaprzepaszczeniem szansy na awans.
Nie wiemy jednak do końca, co było powodem tych błędów.
Łatwo ocenia się zza ekranu komputera
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.06.2023, 15:14
Też wydaje mi się, że zostaniemy z Sobolem nie dlatego, że ktoś faktycznie tego chce, tylko dlatego, że nikt inny albo nie chciałby tu przyjść, albo nie było by nas na niego (i jego sztab) stać. Albo jedno i drugie.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.06.2023, 15:23
a ja byłem fanem Sobola i wierzyłem w niego, w to że w Plocku przeszedł trenerskie szify i wyrosł na trenera. Okazuje się że to było za mało i tak jak mówiłem od razu że zatrudnienie Brzęczka to byl bląd tak teraz mówie, że jesli widać ze coś d*nęlo (i to z hukiem) nie ma sensu czekać tylko trzeba działać.

Zwolnicie Sobola we wrzesniu/ pazdzierniku jak bedziemy w ogonie ligi i kolejny sezon na straty? tu trzeba punktowac od początku
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.06.2023, 15:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Na dzisiaj nie jestem superfanem Sobolewskiego, ale nadal uważam, że każdy normalny trener, żeby mógł coś osiągnąć z drużyną potrzebuje długofalowego projektu i możliwości dłuższej pracy z drużyną, jak na przykład w przypadku Tułacza.

Mamy na dzisiaj właściciela, który nie jest specem od futbolu i nie może ocenić fachowości członków sztabu.
Bulwersujemy się błędami, które wiele osób zauważyło i frajerskim zaprzepaszczeniem szansy na awans.
Korzysta z porad fachowców. Fachowca. Jakub mu na imię. Powtórzę się:

Sobol jest wygodnym, pewnie niekosztownym i możliwym do obronienia wyborem:

- wyniki na wiosnę,
- kontynuacja projektu,
- wiślackie DNA,
- piłkarze go popierają,
- nie stawia się wszechwiedzącemu,
- i całe populistyczne pieprzenie, które sprawdza się od 4 lat
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 14.06.2023, 16:36

Projekt długofalowy? My balansujemy na granicy upadłości i nie mamy czasu. Dlatego w już minionym sezonie potrzebny był ktoś kto da nam jakość trenerską na już, a nie jakiś parodysta bez warsztatu.
Chyba, że odpuszczamy walkę o cokolwiek to wtedy stawiamy na budowniczego ale i do tego Sobolewski się nie nadaje. Kogo on niby zbudował w tej drużynie?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 14.06.2023, 16:43
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Projekt długofalowy? My balansujemy na granicy upadłości i nie mamy czasu. Dlatego w już minionym sezonie potrzebny był ktoś kto da nam jakość trenerską na już, a nie jakiś parodysta bez warsztatu.
Chyba, że odpuszczamy walkę o cokolwiek to wtedy stawiamy na budowniczego ale i do tego Sobolewski się nie nadaje. Kogo on niby zbudował w tej drużynie?
Najśmieszniejsze jest to, że my nigdy nie mamy czasu, pieniędzy i jesteśmy na skraju bankructwa, a potem okazuje się, że my biedni bez hajsu następnie wydajemy go najwięcej w lidze.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 14.06.2023, 16:51
Projekt długofalowy Aha.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 14.06.2023, 16:51
nero napisał(a):Wyświetl post
Najśmieszniejsze jest to, że my nigdy nie mamy czasu, pieniędzy i jesteśmy na skraju bankructwa, a potem okazuje się, że my biedni bez hajsu następnie wydajemy go najwięcej w lidze.
Jedno nie wyklucza drugiego, bo zadłużenie sukcesywnie wzrasta. W końcu przekroczymy masę krytyczną i to jebnie.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 14.06.2023, 16:55
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jedno nie wyklucza drugiego, bo zadłużenie sukcesywnie wzrasta. W końcu przekroczymy masę krytyczną i to jebnie.
Nie wyklucza, a powinno. Bo jak się nie ma kasy to jak można wydawać jej dużo więcej od tych, którzy tą kasę mają.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2023, 18:28
Cytat:
Przecież my co pół roku mamy projekt długofalowy, który później treba na szybko zastępować kolejnym projektem długofalowym. Yyyy przecież Stolarczyk...Gula...Hyballa...Wuja...Sobol

To wszystko są te długofalowe projekty, nastawienie, że teraz to mamy ternera, albo jak ostatnio, po mimo spadku, a teraz braku awansu ciągniemy ten projekt długofalowy bo teraz to już na pewno wypali hahah Jaja jak s....esyn.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.06.2023, 18:49
Z całego tego towarzystwa tylko Hyballa wykonał zadanie, przy redukcji zadłużenia.

Ale Kubuś zrobił z niego wariata i zaczął rządzić. Jak wtedy ostrzegałem że nas to pogrzebie to były śmichy chichy.

Wariat odszedł, legendy zostały.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 14.06.2023, 19:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Z całego tego towarzystwa tylko Hyballa wykonał zadanie, przy redukcji zadłużenia.

Ale Kubuś zrobił z niego wariata i zaczął rządzić. Jak wtedy ostrzegałem że nas to pogrzebie to były śmichy chichy.

Wg zestawienia Piknika 1906 to za Stolarczyka był największy spadek zadłużenia (-8 mln), ale to dlatego, że ktoś (TJ+ Obi) patrzył na koszty i je ciął tam gdzie można było. Potem było gorzej, także z powodu covidu, a po Hyballi rodzinna zabawa rozkręciła się na całego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2023, 21:20
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Też wydaje mi się, że zostaniemy z Sobolem nie dlatego, że ktoś faktycznie tego chce, tylko dlatego, że nikt inny albo nie chciałby tu przyjść, albo nie było by nas na niego (i jego sztab) stać. Albo jedno i drugie.
Oczywiście że jest masa trenerów która chciałaby tu przyjść. Jeśli patrzeć tylko na polski rynek to zatrudnienie na najwyższym poziomie ma obecnie 13 polskich trenerów + kilku w kadrach młodzieżowych. Jest cała masa rozsądnych osób bez pracy, ale trzeba ich wyskautowac i prześwietlić. Dalej jestesmy atrakcyjnym pracodawca, ale tu musi być chęć z drugiej strony do zmiany.

O rynku zagranicznym nawet nie mówię, bo to praktycznie rynek nieograniczony.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.06.2023, 21:57
Ludzie, dajcie spokój z tym parodystą. Przecież ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o trenowaniu zespołu. Jest prymitywny taktycznie i nie trzyma ciśnienia. Jaki sens trzymać takiego żałosnego dyletanta w klubie? Że noże jednak wyjdzie na Królewskiego.

Idź Pan w .... z taką zabawą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 14.06.2023, 22:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, dajcie spokój z tym parodystą. Przecież ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o trenowaniu zespołu. Jest prymitywny taktycznie i nie trzyma ciśnienia. Jaki sens trzymać takiego żałosnego dyletanta w klubie? Że noże jednak wyjdzie na Królewskiego.

Idź Pan w .... z taką zabawą.

Uwazam ze pozostawienie Sobola jako trenera to sabotaż.To jest niewiarygodne ze Krolewski popelnia caly czas te same bledy ktore rokrocznie cofają w rozwoju ten klub.

Wystarczylo wywalic Gule wczesniej ,zapewne udalo by sie utrzymac Ekstraklase.
Wystarczylo wywalic Brzeczka wczesniej,zapewne udalo by sie wrocic do Ekstraklasy

i teraz
Wystraczylo by wywalic Sobola wczesniej,zapewne..............................az sie boje pisac dalej

Osmieszony 3x przez Tułacza Sobol dalej bedzie naszym trenejro.Brawa.

I jak ten klub ma byc normalny ,kiedy tocza sie w nim takie paradoksy,wlascieciel pierniczy o restartach a caly czas robi te same błedy
dodatkowo rzadza nim rodzinne uklady ktore w zasadzie caly czas na to wszytsko oddziałują i sa dalej gdzies w szatni.
Moze to kontrowersyjne ale czy kwas w szatni sie nie pojawil odkad Kuba zaczal byc brany juz na powaznie do skladu?

rece mi juz opadają .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.06.2023 o godz. 22:48.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 14.06.2023, 22:48
Robi się jakieś dziwne kółko wzajemnej adoracji.. Zamiast patrzeć na kompetencje to JK wdraża jakieś swoje romantyczne ideały o dawaniu szansy, rozwijaniu ułomności i inne bzdury. Znów stawia swoje dziwne relacje nad klub, jakieś zamiłowanie do sentymentów, legend, tego całego .......enia o Wiślackim sercu i DNA. Szkoda inwestora, bo mógł to uciąć wszystko, a tak to będzie cały czas babranie się właśnie w takich klimatach.
Otrzeźwienie przyjdzie jak zwykle przy 1 lub 2 przerwie na kadrę, jak trzeba będzie szukać w popłochu trenera, już całkiem na zewnątrz. A wielu napisze to co przy wcześniejszych zmianach, a nie mówiliśmy..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.06.2023, 09:16
Każdy trener jest zawsze do zmiany. Albo wcześniej albo później.

Uważam jednak, że nagonka na Sobolewskiego jest prowadzona przede wszystkim przez krytyków JK i zwolenników opcji truskolaskiej, a jeśli nawet ktoś z dzisiaj krytykujących nie popiera "tego, który zajebał" w widoczny sposób dał się wciągnąć w krytykowanie Sobola przez aktywnych na tym forum zwolenników Błąszczykowskiego i Brzęczka.

Nie wiem, co zrobi Królewski, ale jeśli zostawi Sobolewskiego, będę popierał to rozwiązanie ściskając jednocześnie kciuki, żeby nie rzucano Sobolowi kłód pod nogi.
Jeśli zatrudni kogoś innego, też będę trzymał kciuki.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 15.06.2023 o godz. 10:58.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.06.2023, 10:32
Dokładnie tak jest. Sobolewski niewiele mógł zrobić kiedy kopacze sabotowali grę. Nie mówię, że wszyscy ale kilku na pewno. Teraz po wtopie Jechanie po Sobolewskim jest sposobem na uwalenie Królewskiego. Przypominam, że Królewski miał odchodzić, a nagle został prezesem i większościowym udziałowcem. Komuś plan się nie udał. Teraz jest kolejne podejście.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.06.2023, 10:47
Sobolewki tak ich ustawil, ze musieli sabotowac gre..
Wyjscie na baraz w ustawieniu ktore nigdy nie dzialalo bylo sabotazem.
Tulacz zjadl taktycznie Sobolewkiego.
Dramat jak zostanie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.06.2023, 10:53
Ale ja nie mówię o barażu. Tylko o Sosnowcu. To był papierek lakmusowy.

Wiadomo, że lepszy byłby zagraniczny trener który potrafi uczyć grać w piłkę. Hyballa w trzy dni zmienił obraz gry. Takich jak on jest pełno.

Jednak, jeżeli we WŁASNYM ŚRODOWISKU niektórym zależy żeby czasem przegrać, to żaden trener nie pomoże.

ps. Jak straciliśmy bramki z Puszczą? To, że nikt nie przeszkadzał strzelającym głową, a bramkarz udawał, że broni, to wina ustawienia? Bądźmy poważni.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.06.2023 o godz. 10:56.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.06.2023, 10:58
Każdy trener jest zawsze do zmiany. Albo wcześniej albo później.
(...)

Nie wiem, co zrobi Królewski, ale jeśli zostawi Sobolewskiego, będę popierał to rozwiązanie ściskając jednocześnie kciuki, żeby rzucano Sobolowi kłód pod nogi.
Jeśli zatrudni kogoś innego, też będę trzymał kciuki.
Przede wszystkim kibic Wisły kibicuje Wiśle a nie trenerowi X czy Y. Wyniki obronią nawet znienawidzonego trenera (tylko czy Sobolewski zasłużył na nienawiść i pogardę od kibiców Wisły?)

Szkoda że tak mało jest tak oczywistych głosów.

Każda decyzja czy to wywalenie czy to zostawienie Sobolewskiego się będzie się jakoś bronić. Każda ma swoje argumenty za i przeciw.

Jakbym był JK bym zmienił RS i to głównie dlatego że chłop jest zbyt emocjonalny w stosunku do Wisły i w kluczowych momentach nie dojeżdżał. Jest zbyt duże zagrożenie ze w podobnych spotkaniach w przyszłość też zawali.

Na szczęście nie jestem w butach Królewskiego i to nie ja muszę podejmować takich decyzję.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.06.2023, 11:54
Drozd napisał(a):Wyświetl post

Tak będzie z każdym trenerem .Legendy do gabinetów nie do szatni
Odpowiedz cytując
IrasArgor
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 15.06.2023, 12:11
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Tak będzie z każdym trenerem .Legendy do gabinetów nie do szatni
I to jest fatalne myślenie. Legendy na Wigilie klubowe do gabinetów specjaliści.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.06.2023, 13:34
Drozd,

bylem jednym z pierwszych, ktory pisal, ze sobolewski powinien byc zwolniony. Jeszcze jesienia/zima. Jak juz zostal to nei komentowalem, nie zabieralem glosu, az do serii porazek z klubami zaangazowanymi w walke o awans. Pisalem, zwolnic parodyste. Dac nam szanse na awans, bo z nim tego awansu nie bedzie. No i nie ma.

Jesli ktokolwiek byl sabotazysta i mamy V kolumne, to jest to sobolewski:
- danie odpoczynku w kluczowym meczu dla awansu z Sosnowcem
- ustawianie druzyny w ustawieniu, w ktorym nigdy dobrze nie grala
- zajezdzanie Hiszpanow w koncowce sezonu, zeby przypadkiem na swiezosci czegos nie spieprzyli (czytaj wygrali)
- Granie wiekszosc rundy zelazna 11 a pod koniec wprowadzenie rotacji zawodnikow, ktorzy nie byli w rytmie meczowym.
- brak reakcji na sytuacje boiskowe
- brak czytania gry przeciwnikow.

Wiec albo sobolewski jest bardzo miernym trenerem, albo ma ograniczenia intelektualne, albo wszystko co powyzej robil celowo i swiadomie. Innych opcji nie ma. Kazda z nich go dyskredytuje i nie powinien nigdzie nigdy wiecej byc trenerem.

Ale u nas zostanie. Pytanie co on tam musi wiedziec, ze za brak mowienia o tym, ma tym trenerem nadal byc
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów