The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2023, 21:54
Może głosowanie Socios w sprawie tej bombonierki?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 09.06.2023, 22:02
Cytat:
Mamy za szeroką kadrę. Musimy ją uszczuplić.

W tej chwili mamy do 42 piłkarzy na kontraktach. Słowem: dużo za dużo, bo docelowo ta ścisła kadra powinna liczyć około 25 zawodników.
- Jarosław Królewski | www.instagram.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.06.2023, 22:15
Obecny skład wraz z trenerem i jego sztabem (jak pokazywały wyniki z tej rundy) wywalczyłby awans do eklapy. Uważam, że najważniejsze to utrzymanie obecnego składu bo on mimo wszystko daje nadzieje na awans w przyszłym sezonie. Skończmy wreszcie z karuzelą trenersko-zawodniczą... jak my mamy coś budować jak mamy co chwile kosztowną rewolucję w składzie...

Choć po tym co nawyczyniał Sobolewski to oczekiwałbym jakiegoś trenera... zwykłego trenera co wyciąga jakiekolwiek wnioski.... jakiekolwiek... eh...

Przy czym, wpierw to chyba potrzebowalibyśmy właścicieli co uczą się na błędach... Ale to raczej, nie w tej bajce...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.06.2023, 22:21
Królewicz co pół rundy uczy sie na błedach,ma plan,wie co i jak tylko jakos tak efektów nie ma

kolejny ctrl+v sezon kopania sie po czole w Głogowie i Sosnowcu,na własne życzenie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 09.06.2023 o godz. 22:25.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.06.2023, 22:39
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Królewicz co pół rundy uczy sie na błedach,ma plan,wie co i jak tylko jakos tak efektów nie ma

kolejny ctrl+v sezon kopania sie po czole w Głogowie i Sosnowcu,na własne życzenie.
Królewicz nie Królewicz tylko gdyby nie on to byśmy mogli pomarzyć o 1 lidze. Ja tego nie zrozumiem gość wyłożył kilka milionów własnych pieniędzy w zadłużony nierentowny klub żeby go utrzymać powierzchni i dać szansę żeby odzył a nie zaczynał od nowa wystawiając dupę do wierzycieli a kibic Wisły na jej forum co powinien być zorientowany w sytuacji klubu i takie rzeczy pisze. I jak mi odpiszesz że on tylko pożyczył to daj chociaż 10% procent tego na akademię.

Niestety kibice Wisły są roszczeniowi, my żyjemy czasami Schalke, Parmy itd i nie przyjmujemy do wiadomości że jesteśmy średniakiem teraz 1 ligi
Ostatnio edytowane przez kolarz90 : 09.06.2023 o godz. 22:43.

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.06.2023, 06:05
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Królewicz nie Królewicz tylko gdyby nie on to byśmy mogli pomarzyć o 1 lidze. Ja tego nie zrozumiem gość wyłożył kilka milionów własnych pieniędzy w zadłużony nierentowny klub żeby go utrzymać powierzchni i dać szansę żeby odzył a nie zaczynał od nowa wystawiając dupę do wierzycieli a kibic Wisły na jej forum co powinien być zorientowany w sytuacji klubu i takie rzeczy pisze. I jak mi odpiszesz że on tylko pożyczył to daj chociaż 10% procent tego na akademię.

Niestety kibice Wisły są roszczeniowi, my żyjemy czasami Schalke, Parmy itd i nie przyjmujemy do wiadomości że jesteśmy średniakiem teraz 1 ligi
Gdyby JK&co nie rozp.. od lat kasy na prawo i lewo (np. kadra 42 kopaczy o czym pisze JK sama się zrobiła..) to by nie musiał dokładać. Piknik1906 w którymś temacie wstawił wyliczenia zmiany wielkości długu. Panowie nowi właściciele powiększyli swoim działaniem jego wysokość o 25-30 baniek. Jeśli chodzi np. o moją roszczeniowość to dotyczy ona tylko rozsądnego gospodarowania zdobytymi środkami dzięki czemu biedny JK nie będzie musiał dokładać milionów i pisać o tym dwudziesty raz.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.06.2023, 08:11
Jakby nie spojrzeć znowu mieliśmy ogromny budżet, tym razem taki którym przerastaliśmy I ligę, a mimo to dostaliśmy w zęby i to 1:4 od Puszczy Niepołomice (sic!).

Mamy 42 kopaczy, z czego pierwsza 11 przerasta I ligę, ale jak przychodzą kontuzje (co jest naturalne i oczywiste) to wchodzi do gry łamaga Cisse, wiecznie kontuzjowany Basha, będący cieniem samego siebie Zyro itd... Dlaczego przy takim budżecie nie mamy drużyny rezerw... aby wiecznie rezerwowi ogrywali się... może jakby się ograli to potem nie było by żenady na boisku..

Nie mieliśmy prawa spaść z eklapy, teraz wszystko było w naszych rękach...

Jak pomyśle, że wystarczyło wygrać mecz z Sosnowcem (awansowalibyśmy z drugiego miejsca) to po prostu mnie telepie ze złości!

Co dzieje się z Urygom! i naszymi młodymi typu Starzyński, Młyński, Gruszkowski itd...
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 10.06.2023, 08:37
42?
Broda Biegański Frątczak
Junca Niewiadomski Krzyżanowski Uryga Colley Łasicki Moltenis Tachi Skrobański Szot Jaroch Gruszkowski Plewka Kuba Duda Fernandez Igbekeme Talar Szywacz Cisse Starzyński Młyński Mula Miki Benito Rodado Ondrasek Hugi Balta Fazlagić Sobol Przybyłko to 35. kto jeszcze?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.06.2023, 08:38
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Co dzieje się z Urygom! i naszymi młodymi typu Starzyński, Młyński, Gruszkowski itd...
Niestety wszyscy oni są do odstrzału/wypożyczenia - pożytku nie ma z nich żadnego, dodają tylko kwot w kolumnie "wydatki".

Jestem ciekawy, czy Alan będzie w ogóle gotowy do gry na początku nowego sezonu - on już od prawie 2 lat nie gra w piłkę, śmiem wątpić, czy jeszcze kiedykolwiek wróci do solidnej formy sportowej.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Od: 08.2008

Stary 10.06.2023, 08:47
"...to 35. kto jeszcze?" Może jeszcze piłkarze wypożyczeni którym płacimy pensje?!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 10.06.2023, 09:05
szabla19 napisał(a):Wyświetl post
"...to 35. kto jeszcze?" Może jeszcze piłkarze wypożyczeni którym płacimy pensje?!
Bo JK pewnie dodał juniorów 16-17 lat, co chwilę na wislaportal jest informacja, że z kimś takim podpisali na 2 czy 3 lata. A może dodał wypożyczonych np. Hoyo, Warczak, Chelmecki itp.
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 10.06.2023, 10:38
"Wojciech Urbański przeszedł z Wisły Kraków do Legii Warszawa. Na razie trafił do zespołu rezerw".
Dla mnie to porażka naszego pionu sportowego. Nic nie zaproponować młodemu - nowego kontraktu a następnie wypożyczenia nawet do 2 ligi to dla mnie wstyd! I jeszcze idzie do Legii - hańba...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.06.2023, 10:47
"Wojciech Urbański przeszedł z Wisły Kraków do Legii Warszawa. Na razie trafił do zespołu rezerw".
Dla mnie to porażka naszego pionu sportowego. Nic nie zaproponować młodemu - nowego kontraktu a następnie wypożyczenia nawet do 2 ligi to dla mnie wstyd! I jeszcze idzie do Legii - hańba...
Tak, hańba, SZABLE w dłoń !

Drogi przyjacielu klub ma teraz inne problemy na głowie...
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.06.2023, 11:07
Kto to jest k***a Wojciech Urbański?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 10.06.2023, 11:21
Może klub ma inne problemy ale co pomyśli zdolna młodzież z małopolski? Do Wisły mam iść? A po co? Przecież i tak nie dostanę od nich nawet w przyszłości szansy na grę. To lepiej do Leglej choćby i rezerw a nuż widelec się uda. Albo jeszcze gorzej - pójdą na drugą stronę błoń...
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 10.06.2023, 11:54
Może klub ma inne problemy ale co pomyśli zdolna młodzież z małopolski? Do Wisły mam iść? A po co? Przecież i tak nie dostanę od nich nawet w przyszłości szansy na grę. To lepiej do Leglej choćby i rezerw a nuż widelec się uda. Albo jeszcze gorzej - pójdą na drugą stronę błoń...
A co myśli zdolna młodzież z Małopolski jak widzi, ze od iluś (nastu?) lat żaden młody grajek z pola nie zrobił żadnego progresu i wszyscy są nikim w piłce? Że trenerami są wujki i inni koledzy, którzy ch potrafią? Że zamiast jakiejś sensownej polityki wobec swoich młodych lepiej kupić drogo dziada z Czech albo Jugosławii i coś przy tym przytulić?
Jak ktoś chce na serio spróbować pograć w piłkę i dostanie ofertę od bogatszego albo sensownego klubu to będzie sp aż się będzie kurzyło.
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 10.06.2023, 12:16
Brak Wiślackiego DNA...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.06.2023, 12:28
Brak Wiślackiego DNA...
Akurat dno to my ostatnio pogłębiliśmy...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 10.06.2023, 12:29
Ciekawe co teraz z drużyną rezerw?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.06.2023, 12:32
Ciekawe co teraz z drużyną rezerw?
Szrotu Ci u nas dostatek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 10.06.2023, 13:00
Albo młodych co nie mają gdzie pograć a skończyli wiek juniora...
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Od: 08.2018

Stary 10.06.2023, 13:13
1 liga rusza za pięć tygodni,my też za bardzo nie możemy sobie pozwolić na zbyt duża rewolucję,bo inaczej znowu stracimy jesień na zgrywanie i budowanie,musza to odpowiednio wyważyć...
Uryga jeśli nie jest w stanie rozpocząć tego okresu przygotowawczego od początku to jemu podziękować to nie dom spokojnej starości .
Pozycja bramkarza musimy szukać , Biegański zatrzymał się w rozwoju a nawet nie wiem czy się nie cofnął.
Stoperzy Moltenis zostawić,Łasicki zostawić,ale trzeba szukać trzeciego wysokiego silnego stopera.
Jaroch zostawić,on chyba zrobił największy progress .
Junca jeśli będzie chciał zostać będę w szoku,ale raczej już go nie zobaczymy,więc trzeba kogoś też na bok obrony.
Jeśli Mula i Villar zostaną skrzydła są obstawione,ale trzeba szukać zmienników .Pozycja numer 6 jest dla nas kluczową ,tu trzeba znaleźć pitbulla .10 też trzeba będzie szukac, Fernandez odejdzie napewno.I kogoś do Rodado .Jak dla mnie Żyro , Młyński, Basha, Kuba ,Zdenek ,Plewka Grucha są do odstrzału już teraz.
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 10.06.2023, 13:27
Tylko kogo na ich miejsce, bo co lepszy to już inne drużyny pobrały a u na cisza... chyba żałoba
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.06.2023, 13:53
Tylko kogo na ich miejsce, bo co lepszy to już inne drużyny pobrały a u na cisza... chyba żałoba
Przecież chyba Kiko nie będzie ściągał nikogo "lepszego" z I czy II ligi typu Wachowiak, czy Młyński?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 10.06.2023, 14:01
Sami obcokrajowcy też sukcesu nie gwarantują
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 10.06.2023, 14:27
Cygan82 napisał(a):Wyświetl post
1 liga rusza za pięć tygodni,my też za bardzo nie możemy sobie pozwolić na zbyt duża rewolucję,bo inaczej znowu stracimy jesień na zgrywanie i budowanie,musza to odpowiednio wyważyć...
Uryga jeśli nie jest w stanie rozpocząć tego okresu przygotowawczego od początku to jemu podziękować to nie dom spokojnej starości .
Pozycja bramkarza musimy szukać , Biegański zatrzymał się w rozwoju a nawet nie wiem czy się nie cofnął.
Stoperzy Moltenis zostawić,Łasicki zostawić,ale trzeba szukać trzeciego wysokiego silnego stopera.
Jaroch zostawić,on chyba zrobił największy progress .
Junca jeśli będzie chciał zostać będę w szoku,ale raczej już go nie zobaczymy,więc trzeba kogoś też na bok obrony.
Jeśli Mula i Villar zostaną skrzydła są obstawione,ale trzeba szukać zmienników .Pozycja numer 6 jest dla nas kluczową ,tu trzeba znaleźć pitbulla .10 też trzeba będzie szukac, Fernandez odejdzie napewno.I kogoś do Rodado .Jak dla mnie Żyro , Młyński, Basha, Kuba ,Zdenek ,Plewka Grucha są do odstrzału już teraz.
Trzeci wysoki stoper (a może się okazać, że pierwszy) tj. Tachi.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.06.2023, 14:39
Pierwsze wzmocnienie już jest.....Hubert Sobol wraca. Byle tak dalej...
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.06.2023, 15:05
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze wzmocnienie już jest.....Hubert Sobol wraca. Byle tak dalej...
Jak dobrze pójdzie to zaraz odejdzie. Zresztą - rezerwy są.
Szrotu mamy pod dostatkiem. Jeszcze kilku patałachów wróci z wypożyczeń. Kogo się da opchnąć/wypożyczyć, z resztą rozwiązać umowę, najgorzej może być z Fazlagiciem i Colleyem, czyli tam gdzie rozstrzał między umiejętnościami a kontraktem jest maksymalny.

Żeby nie było tak płaczliwie, to Duda i Szot zrobili jakiś postęp pod koniec sezonu. Na ławkę jak znalazł. Szot zabezpiecza oba boki obrony, nie będzie stanu przedzawałowego że Niewiadomski musi grać albo jakichś eksperymentów. Duda również się trochę ogarnął, byłbym ostrożny z dawaniem go jako pewniaka do pierwszego składu ale może pograć. Na ławkę w pierwszej lidze będą. Ławka też gra.

Reszta młodych na czele z Biegańskim raczej out: kogo się da sprzedać, resztę wypożyczyć, niedobitki zostaną w rezerwach/szerokim składzie. Ale Szywacz i Młyński z ławki mogą nas tylko pogrążyć. Talar to sumie dziwna sprawa bo w mało grał, dwie asysty, fajna technika. Broda może na ławkę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.06.2023 o godz. 15:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szabla19
Member

Stary 10.06.2023, 15:37
No właśnie Talar - więcej się po nim spodziewałem. Może za mało miał szans?
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.06.2023, 15:51
No właśnie Talar - więcej się po nim spodziewałem. Może za mało miał szans?
szanse to niech dostaje w rezerwach albo na wypożyczeniu my gramy o awans...
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów