|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z Plewki jeszcze będą ludzie zobaczycie i z Gruszkowskiego też.
Przykre trochę jest to, że u nas potrafią się chłopaki na prawde ze niezłej strony pokazać w młodym wieku, nie mówię, że ot mega talenty ale jak coś tam potrafią w wieku 17-19 lat, to spokojnie szkoląc ich, możnaby z nich zrobić wyrobników na miarę ekstraklasy. A tu się okazuje, że z miesiąca na miesiąc chłopaki wygasają aż praktycznie szkoda dla nich czasu i miejsca na boisku bo stoczyli się ze swoimi umiejętnościami poniżej tego co potrafili x lat temu... I tak przepalamy te nazwiska, łudząc się, że któryś wypali i nigdy nic z tego nie ma. Szkoda i naszego czasu i pieniędzy i potencjalnej kariery tych chłopaków ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Trochę miał, trochę nie miał. Zobaczymy co z Buksy wyrośnie, na pewno też posiadanie talentu i zjebanego charakteru i/lub siana w głowie nie sprzyja rozwojowi. Jak takie dzieciaki zbyt szybko się poczują gwiazdami to pewnie szybko gasną.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Plewka i Gruszkowski odpoczywają na Ekstraklasę
swoją drogą chodziły ploty, że Slavia Praga jakis czas temu oferowałą blisko milion euro za Plewkę i odrzucilismy tą propozycję |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dość promowania miernot. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Goku na naszej liście życzeń
juz dawno o nim pisałem, mam nadzieję, że to prawda.. pasowałby bardzo do naszego stylu gry |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|||||||
|
wolfy napisał(a):
wolfy napisał(a):
wolfy napisał(a):
wolfy napisał(a):
wolfy napisał(a):
wolfy napisał(a):
wolfy napisał(a):
Ta obsesja go chyba zabije |
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miłość do Wisły? Niewykluczone.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Merytorycznie - wolfy ma racje odnośnie Sobolewskiego.
Jednak cały czas czekam, kiedy przyzna że pajacował z Brzęczkiem, który na Wisłę miał znacznie większy wpływ niż Sobolewski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Jeśli wolfy chciałbyś odrobinę wzbogacić swój słownik, to podrzucę też synonimy:
Imitator,komik,kpiarz,kpinkarz,naśladowca,przedrze źniacz,przedrzeźniasz,prześmiewca,szyderca,aktor komediowy,aktor komiczny,klaun,drwiarz,krytyk,satyryk,wykpisz,zgry wus, Źródło: pwn Nie musisz dziękować |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ruch będzie w temacie ogromny, ale w związku z tym, że w zasadzie nie mamy pojęcia co się z Wisłą stanie przy braku awansu, ciężko coś sensownego napisać. Miało być bankructwo po Sarapacie/WSH, miało być po spadku... żeby się nie okazało, że do 3 razy sztuka. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Panowie i Panie, czy po obejrzeniu wielu meczów 1. Ligi wpadł wam ktoś do oka, kogo widzielibyście u nas?
Moja skromna lista (brałem pod uwagę jedynie umiejętności w meczach, które widziałem, nie analizowałem mentalu czy też historii kontuzji etc.): - Kamil Mazek (Chojniczanka) - odbił się jednak od Ekstraklasy - głowa nie dojeżdża? - Marcel Pieczek (Puszcza) - jeszcze dość młody - Jakub Kuzdra (Chrobry) - nie było kiedyś jego tematu transferu do Wisły? - Marcin Wasielewski (Katowice) - doswiadczony, solidny grajek - Damian Michalik (Stal) - ograny w 1. Lidze, świetne liczby w kanadyjce - Goku (Podbeskidzie) - tylko czy nas stać? - Marek Mróz (Resovia) - jak na Resovię, to bardzo dobre statystyki, wciąż jeszcze w kwiecie wieku - Mateusz Czyżycki (Tychy) - też ciekawy zawodnik, dobry sezon |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żyje, żyje, zainicjuje sezon po 22-gim czerwca majakami jakich to młodych zdolnych mamy w składzie I ONI MUSZĄ GRAĆ BO ICH STRACIMY. Jakiś Krzyżakowski czy Krzyżanowski plus kilku frajerów wyciągniętych z CLJ-tki i zielonych jak ogórki na wiosne. W sumie to na bank ogórki właśnie.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że większość nabytków z poprzedniego okienka zostanie i wystarczy wzmocnienie kilku pozycji, które pozostawiały sporo do życzenia.
Przy okazji liczę na odchudzenie naszej kadry o przynajmniej 10 zawodników, którzy dosłownie nic nie wnoszą do naszej gry. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na szczęście kontrakt kończy się Ondraszkowi a wypożyczenie Cisse. To już dwóch. Hugi miał chyba OK sezon, może zostanie w Izraelu. Nie wiem jak Balta, Fazlagić na bank wróci bo nic nie grał. Może uda się wypożyczyć gdzieś młodych paralityków typu Młyński, Gruszkowski, Niewiadomski, Starzyński, Szywacz. Może ktoś za darmo weźmie Colleya bo liczę że już sobie wybili z głowy zarobek na nim... Reszta to raczej polubowne rozwiązanie kontraktu. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Na już: Niewiadomski Colley Gruszkowski Kuba Balta Fazlagić Hugi Ondrasek Cisse Młyńsko Sobol Plewka Ondrasek Benito do tego na wypożyczenie Talar i Szywacz .
Pewnie oprócz Fernandeza odejdzie Junca może Miki .co z Tachim? do kiedy kontrakt? Gdyby trafiła się fajna oferta za Biegańskiego - sprzedawałbym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Mam nadzieję, że jedyne straty to będzie Luis i James, reszta wartościowych graczy MUSI zostać, bo musimy mieć na kim budować, jeśli by odeszli to nie dość, że trzeba by było w ich miejsce ściągnąć kogoś równie mocnego, to jeszcze trzeba by wymienić słabe ogniwa z tego sezonu, a na to nie ma hajsu, i skonczymy sezon zanim go na dobrze rozpoczniemy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O matko! Gwiazdka w czerwcu?!
Proszę, niech się tylko nie targują jak z Plewką! EDIT: to za piękne żeby mogło być prawdą... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli ktoś oferuje pieniądze za Gruszkowskiego, to ja bym na miejscu Królewskiego dorzucił w pakiecie bilet do biznesklasy w dowolny zakątek świata.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak podpiszą i przeleją dopiero można imprezę zrobić. Jakby jacyś kibice Stredy pytali to to jest drugi Roberto Carlos, tylko lepszy bo wyższy! ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Może Gula chce nam wyrównać to co odjebał z Fazlagiciem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jeśli mamy w przyszłym sezonie walczyć o Ekstraklasę, to w pierwszej 11 z zawodników defensywnych zostawiłbym tylko Junce i Jarocha. Bieganski - nie wnosi nic pozytywnego, nie dyryguje, nie pomaga obrońcom i nie potrafi z nimi współpracować, wychodzi wtedy gdy nie trzeba lub za daleko dublując się ze stoperem, do tego te pajacyki. Nie ma charakteru na tę pozycję ani pewności siebie, co doskonale widać przy rzutach karnych. Moltenis, Łasicki, Colley - w kluczowych momentach albo potykają się o własne nogi (Colley, Moltenis) albo dają się objeżdżąc jak juniorzy na raz (Łasicki). Za często tracą krycie, za dużo przegrywają pojedynków główkowych. Basha, Sapała - wiecznie kontuzjowani. Szkoda, że Tachi nie dostał szansy na ŚO. A, i jeszcze Uryga. Tutaj to już w ogóle szkoda klawiatury.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 09.06.2023 o godz. 13:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też tak pomyślałem. Miły gość.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|