The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2023, 18:17
Wisła Kraków opublikowała film..

wideo: https://www.instagram.com/reel/CtMlcnKA1mX/
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 07.06.2023, 19:12
https://sport.radiozet.pl/pilka-nozn...c-wisly-krakow

Brawo panie Nowak, popieram w pełni.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 07.06.2023 o godz. 19:33.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.06.2023, 19:20
Hahaha tego tylko brakuje żeby teraz takie obszczymury jak Nowak zaczeły swoje mądrości wygłaszać. Nowak + Kuba, najwięcej zepsuli i można powiedzieć,że awansu nie ma przez Nowaka , Kubę i Brzęczka bo to oni zajebali najwięcej punktów.

Pewnie czekał aż przydarzy się taka porażka żeby mordę odezwać jak to on by lepiej zrobił. Ja jebie. No pewnie gdybyśmy mieli więcej piłkarzy z małopolski z wiślackim serduchem to byśmy awansowali.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.06.2023, 19:29
Aż chciałoby się powiedzieć, że największy gnój w Wiśle robią ludzie z nią związani (choć to w sumie nic zaskakującego).

Jeszcze chwilę temu śmiałem się z krążących tu teorii spiskowych, a teraz te teorie dostały trochę paliwa.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 07.06.2023, 19:31
Do Nowaka mam szacunek, ponieważ wcale nie musiał reklamować swojej firmy, bo nikt z ulicy nie przyjdzie i nie kupi od niego mostu czy wiaduktu, a mimo to dał miliony jak Wisła była w największej potrzebie.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 07.06.2023 o godz. 19:41.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 07.06.2023, 19:43
Nowak ładuje w Wisłę największe pieniądze obok Orlenu i goplusbet (jego firma jest 3. w kolejności) więc byłoby nieciekawie, tym bardziej, że nadchodzący sezon będzie jeszcze trudniejszy.

A w dzisiejszych czasach w chvj trudno o sponsorów, dlatego taki Nowak jest na wagę złota. Zawsze to kilka milionów do przodu. W realiach obecnej Wisły w 1. lidze, jest to ogromne wsparcie.

Więc z czego tutaj się cieszyć? Bez jego kasy będzie jeszcze większe gówno. Myślicie, że zaraz ktoś przyjdzie w jego miejsce i wyłoży miliony za sezon..mieliśmy to szczęście, że gość jest fanatykiem Wisła, akurat miał dużą firmę, dobrze prosperują pod względem finansów i postanowił wesprzeć swój ukochany klub.

Widocznie wreszcie się wku.rwił, bo kolejny rok przepalana jest jego kasa, a sukcesów 0. Sukcesów za duże słowo.. wystarczyło zwykle utrzymanej w Ekstraklasie/ awans do Ekstraklasy.

Tyle dobrze, że ten Błaszczykowski jest jeszcze w Wiśle. Bo to głównie dzięki niemu - Orlen, goplusbet i inni partnerzy biznesowi wpierają finansowo Wisłę.

Chyba, że Królewski załatwił inwestora z walizką pieniędzy, to nie było tematu.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.06.2023 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.06.2023, 19:58
Niech spier.ala buraczyna z Bobowej
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.06.2023, 20:07
Jedyny plus tego wywiadu jest taki, że pokazuje nieco fałszywy obraz przekazu informacji przez Królewskiego na temat nowego sponsora.. podobno konsultował to ze stroną biznesu? W tym Nowak ma rację.. a poza tym niech spierd*** jak najdalej.. pokazał swój kunszt jako prezes. Nie potrzeba ludzi, którzy takim gadaniem tylko przeszkadzają klubowi.

Ciekaw jestem jedynei jak Królewski odniesie się do tego.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

"Jedyne co mogę powiedzieć dzisiaj i mówiłem od zawsze, to od momentu pojawienia się nowych właścicieli, Wisła powinna pójść drogą Widzewa. Zacząć wszystko od zera i budować pozycję sportową klubu od IV ligi." - Władysław Nowak

https://www.youtube.com/watch?v=qQUdZIpK40k
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Cycu napisał(a):Wyświetl post
https://sport.radiozet.pl/pilka-nozn...c-wisly-krakow

Brawo panie Nowak, popieram w pełni.
"Jedyne co mogę powiedzieć dzisiaj i mówiłem od zawsze, to od momentu pojawienia się nowych właścicieli, Wisła powinna pójść drogą Widzewa. Zacząć wszystko od zera i budować pozycję sportową klubu od IV ligi."

Czytaj: "Najlepiej byłoby, gdyby klub s.......ił się na samo dno, bo wtedy mógłbym mieć większe udziały przy minimalnym wkładzie finansowym. A może nawet byłbym prezesem, mimo że nie potrafię sklecić pół zdania w ojczystym języku."

Nowak to jest jednak większy debil niż myślałem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.06.2023, 20:17
Jestem ciekaw czy ci którzy biją Nowakowi brawo przeczytali cały wywiad czy tylko tytuł?
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.06.2023, 20:20
Widzisz Królewski już mia kilka propozycji sprzedaży... , .. Z reguły kończyły się tym iż sam chciał mieć jakiś wpływ na to by co się później by działo...
Do tej pory Jaro żył przekonaniem iż po awansie bez zmiany właściciela dalej da rade dopinać budżet.
A czym się kierował ? własnym ego.. by być dalej na topie.. świeczniku hm czy też był bardziej nie ufny.... z reguły nowy właściciel chce wprowadzać swoje porządki, nie chce mieć jakiś ograniczeń... starych uzależnień.. a u nas towarzystwo wzajemnej adoracji jest zbyt duże....
.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.06.2023, 20:35
Propozycje sprzedaży miał też Cupiał i nawet skorzystał,nie wspominając już ile propozycji miała Marzenka z Damianem i w sumie też skorzystali
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.06.2023, 20:38
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
Widzisz Królewski już mia kilka propozycji sprzedaży... , .. Z reguły kończyły się tym iż sam chciał mieć jakiś wpływ na to by co się później by działo...
Do tej pory Jaro żył przekonaniem iż po awansie bez zmiany właściciela dalej da rade dopinać budżet.
A czym się kierował ? własnym ego.. by być dalej na topie.. świeczniku hm czy też był bardziej nie ufny.... z reguły nowy właściciel chce wprowadzać swoje porządki, nie chce mieć jakiś ograniczeń... starych uzależnień.. a u nas towarzystwo wzajemnej adoracji jest zbyt duże....
.
Ahhh ci mityczny kupcy i inwestorzy od lat ustawiający się w kolejce by kupić taki diament jak Wisła Kraków.
Może mamy bardzo drogi beznadziejny stadion i beznadziejną kadrę, masę długów, ale za to mamy też drogą bazę treningową.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 07.06.2023, 20:42
Jarosław Królewski:

Cytat:
Cieszę się, że przez ostatnie pół roku, mimo niekorzystnego dla nas wyniku końcowego Wisła stała się po prostu przyjaznym, odważnym, otwartym, spokojnym, autentycznym miejscem z klasą, a także mocno uporządkowanym od środka w wielu wymiarach.

Cieszę się, że klub poradził sobie z wyzwaniami finansowymi. Czasami zbyt mocno być może był organizacją cieszącą się z drobnych sukcesów i progresu, czasami zbyt bezpośrednią, ale zawsze otwartą na wszystkich począwszy od kibiców, po dziennikarzy aż po partnerów biznesowych.

Oczywiście to nie znaczy wiele, w kontekście braku awansu, ale po ludzku jestem zadowolony, że po cichu udało mam się zjednać wielu przyjaciół tego klubu, na nowo połączyć wspólnymi marzeniami. Tym osobom, którzy usilnie od wczoraj mnie mocno wspierają i dopingują serdecznie dziękuje.

Nie mam monopolu na wiedzę, czy często gotowe eksperckie rozwiązania, staram sie aby krzywa mojego uczenia była optymalna.

Mam na tyle jednak pokory, aby wiedzieć, że przyszłość tego klubu nie może być wiecznie zakładnikiem przeszłości, zarówno tej wybitnej sportowo jak i tragicznej organizacyjnie. Musimy szybciej dojrzewać i stawiać sobie kolejne cele.

Na koniec liczy się po prostu poczciwa praca nad kolejnymi wyzwaniami. Mam nadzieje, że niezależnie pod kogo zarządzaniem, wkrótce to zaprocentuje.
- www.instagram.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2023, 20:58
TLR: blablabla szykujcie się na 4 ligę blablabla.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 07.06.2023, 21:00
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekaw czy ci którzy biją Nowakowi brawo przeczytali cały wywiad czy tylko tytuł?
Przeczytałem cały wywiad. Z tą IV ligą i zaczynaniem od zera to przesadził, ale tu dobrze mówi:

Prezes Królewski nic nam udziałowcom nie mówi. Jak mam sponsorować klub, jeżeli nie wiem, czy jest jakiś sensowny pomysł na jego dalsze funkcjonowanie?.Nie wyobrażam sobie Wisły w I lidze. Nie wiem, jaki pomysł na dalsze funkcjonowanie klubu ma Prezes Jarek Królewski, bo mam świadomość, że prawdopodobnie na dalsze funkcjonowanie klubu może brakować pieniędzy. Wisła jest dużym klubem, tam są koszty. Nie da się tak dalej.funkcjonować w I lidze. Wisła naprawdę potrzebuje teraz wstrząsu i realnego spojrzenia.

A Wy kolejny raz dajecie się nabrać na piękne słowa Królewskiego, klepcie się dalej po pleckach...

Jak śpiewał T. Love
Jest super, jest super,
więc o co Ci chodzi?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 07.06.2023 o godz. 21:08.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 07.06.2023, 21:06
Przeczytałem cały wywiad. Z tą IV ligą i zaczynaniem od zera to przesadził, ale tu dobrze mówi:

Prezes Królewski nic nam udziałowcom nie mówi. Jak mam sponsorować klub, jeżeli nie wiem, czy jest jakiś sensowny pomysł na jego dalsze funkcjonowanie?.Nie wyobrażam sobie Wisły w I lidze. Nie wiem, jaki pomysł na dalsze funkcjonowanie klubu ma Prezes Jarek Królewski, bo mam świadomość, że prawdopodobnie na dalsze funkcjonowanie klubu może brakować pieniędzy. Wisła jest dużym klubem, tam są koszty. Nie da się tak dalej.funkcjonować w I lidze. Wisła naprawdę potrzebuje teraz wstrząsu i realnego spojrzenia.
No to w końcu popierasz w pełni, czy tylko jeden paragraf?

No to w końcu Nowak wie, że prawdopodobnie braknie kasy, czy mu Krolewski nic nie mówi i nie wie, jaki Prezes ma pomysł?

Wywiad z dupy i tak naprawdę o niczym.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 07.06.2023 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.06.2023, 21:08

A Wy kolejny raz dajecie się nabrać na piękne słowa Królewskiego, klepcie się dalej po pleckach...

Jak śpiewał T. Love
Jest super, jest super,
więc o co Ci chodzi?
Przeczytałeś ale dopiero przed chwilą a resztę już ci Revolver wyjaśnił
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2023, 21:11

Jak śpiewał T. Love
Jest super, jest super,
więc o co Ci chodzi?
Królewski chciałby dobrze ale on zrozumie, że 4 liga jest nieunikniona w momencie jak nie dostaniemy licencji. Wisłą tonie w długach nie ma szans na rozegranie całego sezonu w 1 lidze i licencji na kolejny.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 07.06.2023, 21:12
@krysztal, nikt mi nie wyjaśnił, Nowak Wam wyjaśnił.

Przepalajcie dalej pieniądze kibiców. Jest super.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 07.06.2023 o godz. 21:15.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 07.06.2023, 21:15
@Krysztal, mi nikt nie wyjaśnił, Nowak Wam wyjaśnił.

No rzeczywiście dużo wyjaśnił. Głównie to, że jak zwykle wszyscy - łącznie z Socios - są źli, a tylko on i Kuba są jak zawsze wspaniali.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 07.06.2023, 21:21
Z ta 4 liga to Nowak odleciał, ale jak się s.......ilismy z ligi to trzeba było wyjebac wszystkich i zacząć budować na mocnych fundamentach. A teraz to musztarda po obiedzie. Generalnie uważam ze Jarek nie ma jajec aby wyczyścić klub z pasożytów.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.06.2023, 21:31
@krysztal, nikt mi nie wyjaśnił, Nowak Wam wyjaśnił.

Przestań jojczyć człowieku
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 07.06.2023, 21:32
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Z ta 4 liga to Nowak odleciał, ale jak się s.......ilismy z ligi to trzeba było wyjebac wszystkich i zacząć budować na mocnych fundamentach. A teraz to musztarda po obiedzie. Generalnie uważam ze Jarek nie ma jajec aby wyczyścić klub z pasożytów.
Jak się s….iliśmy to prezesem został Nowak. I niezbyt coś wyczyścił. Wręcz przeciwnie - pełnię władzy przekazał winnemu spadku. Także może on niech się nie wypowiada.

PS. To nie znaczy, że we fragmencie o trudnej sytuacji nie ma racji.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

O prezesie Nowaku zdanie mam jak najgorsze. Sponsora Nowaka szkoda, ale po zadymie na jesieni pewnie musiało się to tak skończyć.

Niestety odpryskiem tego wywiadu jest ostateczna kompromitacja opowieści prezesa Królewskiego o umowie na stole i prawie dopiętym inwestorze. Jeśli jeden z akcjonariuszy i duży sponsor nie ma żadnych informacji o sponsorze w czerwcu (po zapowiadanych przecież konsultacjach mających mieć miejsce w kwietniu) tzn. że te wszystkie opowieści były bajeczkami. Przynajmniej w zakresie zaawansowania rozmów.

Nie żebym był zdziwiony, ale jednak szkoda.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

A mnie nie dziwi,że Nowakowi nikt nic nie mówi.Przecież to by w ciągu godziny latało po wszystkich portalach a prawdopodobnie już od jesieni było wiadomo że Władeczek spierdala
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.06.2023, 21:33
Z tego, co pamiętam, Nowak wchodząc do Wisły obiecywał, że będzie sponsorem Wisły tak długo, jak będzie w niej JB16.
Czy to oznacza, że pogniewał się z Kubą czy Kuba razem z nim odchodzi?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 07.06.2023, 21:44
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak się s….iliśmy to prezesem został Nowak. I niezbyt coś wyczyścił. Wręcz przeciwnie - pełnię władzy przekazał winnemu spadku. Także może on niech się nie wypowiada.

PS. To nie znaczy, że we fragmencie o trudnej sytuacji nie ma racji.
Co nie zmienia faktu, że albo wy.......ony pasożyty albo co roku będzie to samo. Cupiała już nie ma, i nikt nie da wagonu kasy aby zapudrowac amatorkę w klubie.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2023, 21:49
Królewski z pewnością jest człowiekiem oddanym Wiśle.Popełnił kilka poważnych błędów w ostatnich miesiącach, na czele z pozostawieniem Sobolewskiego, ale miał też kilka bardzo dobrych strategicznych decyzji dotyczących polityki klubu: postawił na Kiko, nie bał się oprzeć polityki kadrowej na stosunkowo tanich i dobrych piłkarsko Hiszpanach.

Ma cel i jak jakąś sensowną wizję rozwoju klubu. Mam nadzieję, że uczy się na błędach. Dlatego jeśli Wisła wciąż będzie w jego rękach, bo nikt inny ostatecznie jej nie kupi, będę trzymał kciuki za kontynuację tej Jego wizji licząc na wprowadzenie do niej korekt zwłaszcza w obsadzie trenera.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów