The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2023, 05:13
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Przecież większość pracowników tego klubów nie ma za grosz honoru. Zdają sobie sprawę ze są miernotami i trzymają się koryta za wszelka cenę.
To zjawisko jest dużo powszechniejsze w tym kraju i zaczyna się od szczytów władzy więc to nic zaskakującego. A co do nowego trenera - w 1 czy 2 lidze jest na pewno niejeden potencjalny nawet Papszun tylko trzeba te ligi oglądać, znaleźć gościa, no i potem z nim współpracować.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.06.2023, 06:17
Wszyscy wiedzieli, że Puszcza to stałe fragmenty gry, powinniśmy być na to wyczuleni, a chłop z Puszczy przy golu na 2-0 był całkowicie niekryty w polu karnym, dramat.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.06.2023, 06:29
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy wiedzieli, że Puszcza to stałe fragmenty gry, powinniśmy być na to wyczuleni, a chłop z Puszczy przy golu na 2-0 był całkowicie niekryty w polu karnym, dramat.
A co was tak dziwi skoro nasi stoperzy to Lasicki , coley, Moltenis ? Mysmy te pol sezonu przegrali przede wszystkim brakiem obrony - brakiem bramkarza i stoperow
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.06.2023, 06:39
Puszcza przyjechała jak po swoje. Mocni mentalnie z konkretnym planem na mecz, który konsekwentnie realizowali. W pełni zasłużony awans.
U nas trenerski wizjoner wymyślił sobie 3-5-2, które rzekomo miało nam pomóc w obronie, a w efekcie końcowym w pierwszej połowie KAŻDA wrzutka z rogu, autu itp. była wygrana przez Puszczę.
Najśmieszniejsze jest to, że oni zagrali dokładnie to czego wszyscy się spodziewali. No ale jak widać naszego maga to przerosło.
Jeszcze słówko na temat zachowania Sobolewskiego na konferencji. Mógł wyjść z twarzą chociaż jako człowiek ale niestety zabrakło jaj, żeby zrezygnować.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 07.06.2023 o godz. 07:14.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.06.2023, 07:05
I dodajmy roznice w reakcjach na przebieg meczu. Tulacz sciagnal Tekane bo mial zolta i faul.
Nasz przy 0:1 powinien sciagnac stopera i wstawic James ale oczywiscie czeka... To dostali na 0:2
Z Sonsowcem tez sciagal Cisse po przeriwe a powinien najpozniej w 30 min.

Cos nie dziala trzeba zmieniac
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.06.2023, 07:48
Pierwsza połowa to głównie klepanie główkami zawodników Puszczy w naszym polu karnym. Trzeba mieć ch*ja na oczach, żeby tego nie zauważyć i nie skorygować natychmiast.

Tu już nie ma wiary w tę drużynę. Zaorać, WSZYSTKIE legendy wysłać na trybuny. Kuba, Radek, Pan Kazimierz, z wysokości trybun też można poczuć TE SAME emocje.

Podziękować paralitykom, jak Ondrasek, Uryga ( gość już drugi rok leczy kontuzję, a my na to pozwalamy), Młyńskiemu, Żyro, Cisse i Biegańskiemu, który zatrzymał się w rozwoju już dawno temu.

Co dalej ? Ktoś wierzy, że wszyscy sponsorzy zostaną z klubem ? Marzenia ściętej głowy.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.06.2023, 07:56
Za kim teraz jesteście ? Nieciecza czy Puszcza ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 07.06.2023, 08:39
Cytując Tomasza Wróbla: "czuję się jak .....a wydymana po jakimś gangbangu". Na szczęście nie byłem na stadionie bo by mnie krew chyba zalała i wyłączyłem ten spektakl w 80 minucie, poszedłem na trening i nie żałuję. Właściwie żałuję że nie wyszedłem wcześniej, bo trochę spóźniłem się na trening. Jak się dowiedziałem że wtopili 4:1 to nie mogłem w to uwierzyć i obejrzałem skrót jak dobrą tragifarsę. Ktoś w ogóle obstawił taki wynik?

Nie rozumiem dlaczego:
Personalnie:

Wciąż gra Biegański, który ustawicznie puszcza strzały w środek bramki

Moltenis potyka się o własne nogi a stoperzy puszczy nie

Igbekeme ma zaburzenia widzenia i czucia odległości, a piłkarze Puszczy nie

Junca nagle zapomniał jak się gra
Fernandez nagle zapomniał jak się gra

Piłkarze Wisły zarabiający nawet po 120 000 miesięcznie nie potrafią trafić w bramkę (pierwszy celny strzał w 84 minucie?), a piłkarze Puszczy potrafią

Systemowo:

Nie wygrywamy niemal żadnych główek we własnym polu karnym
Przeprowadzamy zmiany w 90 minucie przy stanie 1:3
Tracimy bramkę na 1:3 w 90 minucie (okej, konterka) i zaraz potem czwartą (haha)
Cały mecz padakę gra Rodado ale na ławce nie mamy ani jednego napastnika (ok jest... Żyro, który wchodzi w 90 minucie)

Tak ogólnie:
Dlaczego u nas zawsze jest kilku emerytów/inwalidów na liście płac:

1 Uryga
2 Ondrasek
3 Basha itp.

Aha, i tak na marginesie, nie rozumiem jak można przegrać z drużyną, której taktyka polega na wybijaniu piłki po autach i rogach.

Nie wiem naprawdę co powiedzieć. Jest ciężko i tyle. Ciężko coś powiedzieć, bo daliśmy dupy dzisiaj za przeproszeniem. Taka jest prawda i tyle - stwierdził po przegranym aż 1-4 meczu barażowym z Puszczą Niepołomice kapitan krakowskiej Wisły - Igor Łasicki.

No ok. Róbcie tak dalej. Jak już ktoś napisał wyleczyliście skutecznie od chu..... ludzi z bycia w Socios i przychodzenia na mecze. WIELKIE BRAWA !!!
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 07.06.2023 o godz. 08:45.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.06.2023, 08:42
Po prostu Ci zawodnicy nie umieją grac meczy o stawkę,a trener w tym nie pomaga....i tyle
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.06.2023, 09:29
RAF napisał(a):Wyświetl post
Za drugi gol na podwórku to by się oklep dostało a tu zawodowcy 😂😂😂
za 3 i 4 tym bardziej. Co to k... miało być? Dlaczego jakoś przeciwnicy się nie przewracają na boisku sami z siebie? Jak można strzelić bramkę leżąc, mając na przeciw siebie bramkarza i dwóch obrońców obok? Przecież to był kabaret.

Cytat:
Tak ogólnie:

1 Uryga
2 Ondrasek
3 Basha itp.
No jak to dlaczego... BO LeGeNdy!!!! Legendy mogą dostawać kasę nawet jak przez 2 lata nie wyszły na boisko. Wincyj legend!!!!
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
gpat
Senior Member

Od: 07.2020

Stary 07.06.2023, 09:38
Może w rewanżu będzie lepiej? Przecież obiecali.
A ja jak ku..a małe dziecko im uwierzyłem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.06.2023, 09:39
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Aha, i tak na marginesie, nie rozumiem jak można przegrać z drużyną, której taktyka polega na wybijaniu piłki po autach i rogach.
Bo piłka nożna to jest prosta gra: trzeba przedostać się z piłką pod pole karne rywala (w najprostszy możliwy sposób) i strzelać w kierunku bramki rywala. Do oporu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2023, 09:41
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Bo piłka nożna to jest prosta gra: trzeba przedostać się z piłką pod pole karne rywala (w najprostszy możliwy sposób) i strzelać w kierunku bramki rywala. Do oporu.
Nie. Zasady są proste, ułożenie właściwej taktyki na mecz i sprawienie żeby piłkarze ją realizowali jest bardzo trudne.

Puszcza wiedziała co robi.

Każdy kibic i komentator wiedział co będzie robić.

Sobolewski znów został zaskoczony.

To ustawienie to były jakieś jaja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.06.2023, 09:43
Problemem nie jest Sobolewski, tylko problemem była zawalona runda jesienna. To co wydarzyło się wiosną trzeba odczytywać w kategoriach cudu że po takiej roszadzie powstała jakaś drużyna która załapała się do baraży. Drugi sezon z tym składem byłby o wiele lepszy.

W piłce nie ma nic na skróty, nie da się przegrać pierwszej rundy i wygrać ligi tylko druga. Nie da się mieć ogranych zmiennikow bez rezerw. Nie da się przegrać rundy i liczyć na awans. Najbardziej boli to że zabrakło dosłownie jednej wygranej aby wyprzedzić Ruch na kolejkę przed końcem. Ale to właśnie są te drobne różnice które powodują że ktoś zdobywa medal a ktoś nie.Równe punktowanie i 66 punktów zdobytych może dać awans w przyszłym roku to 22 wygrane mecze. Po jesieni będzie widać czy to możliwe.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2023, 09:44
Taaak, problemem nie jest imbecyl taktyczny eksperymentujący z nowym ustawieniem w kluczowym meczu.
Acha.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.06.2023, 09:47
Ja również uważam, że drugi sezon z tym składem - uzupełniony w obronie i trenerem Sobolewskim to byłby awans.. problem jest taki, że będziemy mieć dużo mniejszy budzet i Sobolewski nie jest trenerem, który poprowadzi nie-samo graja do awansu
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 07.06.2023, 09:59
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Ja również uważam, że drugi sezon z tym składem - uzupełniony w obronie i trenerem Sobolewskim to byłby awans.. problem jest taki, że będziemy mieć dużo mniejszy budzet i Sobolewski nie jest trenerem, który poprowadzi nie-samo graja do awansu
1. Kadra ma 35 ludzi, a ty chcesz do niej dodawać kolejnych? W dodatku do kadry, której koszt jest już 3-4x większy niż taki ŁKS czy Ruch?
2. Na jakiej niby podstawie twierdzisz, że Sobolewski by zrobił awans za rok? Przecież on jest w klubie 1,5 roku - to za mało, żeby ogarnąć drużynę? To za mało, żeby wiedzieć, jak będzie grać Puszcza czy Sosnowiec?
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2023, 10:01
Elendil napisał(a):Wyświetl post
1. Kadra ma 35 ludzi, a ty chcesz do niej dodawać kolejnych? W dodatku do kadry, której koszt jest już 3-4x większy niż taki ŁKS czy Ruch?
2. Na jakiej niby podstawie twierdzisz, że Sobolewski by zrobił awans za rok? Przecież on jest w klubie 1,5 roku - to za mało, żeby ogarnąć drużynę? To za mało, żeby wiedzieć, jak będzie grać Puszcza czy Sosnowiec?
Do niektórych fakty nie docierają.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.06.2023, 10:09
Harcownik napisał(a):Wyświetl post

Tak ogólnie:

1 Uryga
2 Ondrasek
3 Basha itp.

[/B]
Ja odpowiem na powyżej, bo wtedy w klubie nie było kogoś kto ogarnie dobrze transfery jak Kiko a wg. osób tam pracujących przecież zawsze potrzebujemy "wiślackiego DNA"
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.06.2023, 10:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Do niektórych fakty nie docierają.
jakie fakty? Nie jestem fanem Sobolewskiego jako trenera i chciałbym, żeby trenrem został np. Daniel Myśliwiec..

Rewolucja jest nieunikniona, mamy za szeroką kadrę, trzeba pozbyć się inwalidów Odranska, Bashy, Urygi, Błaszczykowskiego oraz piłkarzy którzy nic nie wnoszą Plewka, Hugi, Gruszkowski, Cisse, Niewiadomski, Młyński itd..

Wzmocnienia wymaga obrona oraz środek pomocy (DEF), bo tutaj mamy największe problemy.. Sobolewski z aktualnym składem wykręcił zdecydowanie najlepszy wynik w drugiej rundzie, jeśli skład zostałby uzupełniony to zapewne powtórzyłby wynik ALE nie powtórzy, ponieważ budżet na przyszły sezon będzie dużo mniejszy, nie będzie m.in Fernandeza, dlatego jestem za zmianą trenera.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 07.06.2023, 10:15
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
jakie fakty? Nie jestem fanem Sobolewskiego jako trenera i chciałbym, żeby trenrem został np. Daniel Myśliwiec..

Rewolucja jest nieunikniona, mamy za szeroką kadrę, trzeba pozbyć się inwalidów Odranska, Bashy, Urygi, Błaszczykowskiego oraz piłkarzy którzy nic nie wnoszą Plewka, Hugi, Gruszkowski, Cisse, Niewiadomski, Młyński itd..

Wzmocnienia wymaga obrona oraz środek pomocy (DEF), bo tutaj mamy największe problemy.. Sobolewski z aktualnym składem wykręcił zdecydowanie najlepszy wynik w drugiej rundzie, jeśli skład zostałby uzupełniony to zapewne powtórzyłby wynik ALE nie powtórzy, ponieważ budżet na przyszły sezon będzie dużo mniejszy, nie będzie m.in Fernandeza, dlatego jestem za zmianą trenera.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Czyli podsumowując: jakby Sobolewski dostał skład, który spokojnie mógł się bić o awans do Ligi Mistrzów, to prawdopodobnie udałoby się mu awansować do ekstraklasy? W takim razie ja bym mogł tę drużynę poprowadzić, nic bym się nie wpierdalał, a i mógłbym to robić charytatywnie, jako hobby.

Zobacz sobie na składy Ruchu czy Puszczy - można robić wyniki przy średnim budżecie, tylko trzeba to robić z głową. Można też palić kasą w piecu i nic z tego nie mieć.
VIVA LA WISŁA

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.06.2023, 10:23
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
A co was tak dziwi skoro nasi stoperzy to Lasicki , coley, Moltenis ? Mysmy te pol sezonu przegrali przede wszystkim brakiem obrony - brakiem bramkarza i stoperow
Dokładnie. Drużynę się buduje zawsze od bramkarza i obrońców. Później można myśleć o reszcie.
Czy my w końcu będziemy mieć jakiegoś solidnego bramkarza, czy zawsze będzie ta pozycja na boisku olewana w kwestii transferów?

W przyszłym sezonie dużo wyższa konkurencja do awansu, możemy zapomnieć. Jeśli nie trafi się cudem inwestor z grubym portfelem, możemy na lata się zakopać w I lidze.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 07.06.2023, 10:28
Może by tak wyciągnąć z Puszczy cały blok defensywny?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.06.2023, 10:34
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Czyli podsumowując: jakby Sobolewski dostał skład, który spokojnie mógł się bić o awans do Ligi Mistrzów, to prawdopodobnie udałoby się mu awansować do ekstraklasy? W takim razie ja bym mogł tę drużynę poprowadzić, nic bym się nie wpierdalał, a i mógłbym to robić charytatywnie, jako hobby.

Zobacz sobie na składy Ruchu czy Puszczy - można robić wyniki przy średnim budżecie, tylko trzeba to robić z głową. Można też palić kasą w piecu i nic z tego nie mieć.
To jest ta logika zwolenników Sobolewskiego która mnie rozpierdala.
Tak, Sobolewski super trener tylko trzeba jeszcze lepszych i droższych piłkarzy bo nas Puszcza dyma

I Ci ludzie tak na serio.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2023 o godz. 10:45.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.06.2023, 11:03
Podsumowanie tego sezonu w wykonaniu klubu:

Trybuny (celowo nie pisze kibice, bo wśród nich są ameby intelektualne, które bronią parodysty): Liga Mistrzów
Piłkarze: Ekstraklasa/1 liga
Trenerzy: 4 liga i niżej.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.06.2023, 11:17
Mamy pecha do trenerow Gula, Brzeczek, Sobolewski. Ciekawe kto nastepmy
Odpowiedz cytując
maro500
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 07.06.2023, 11:21
Cytat:
Dokładnie. Drużynę się buduje zawsze od bramkarza i obrońców. Później można myśleć o reszcie.
Czy my w końcu będziemy mieć jakiegoś solidnego bramkarza, czy zawsze będzie ta pozycja na boisku olewana w kwestii transferów?
W kwestii obrony, to nas dobiło zdecydowanie niepotrzebne przejście na 3 obrońców z tyłu i obrońcę na środku pomocy. To wyglądało tak, jakbyśmy się przed Puszczą chcieli zamurować lub ich wciągnąć na naszą połowę - a było oczywiste, że to nie wyjdzie
Zresztą w przyszłym sezonie nie będzie lepiej
Na bramce pewnie będzie Broda (czyli poziom około Biegańskiego), bo Biegańskiego puścimy gdzieś za parę groszy
W środku obrony zostanie nam pewnie Łasicki, wiecznie kontuzjowany Uryga, Colley (chyba że uda się go opchnąć) i długo długo nic... Chyba że chcemy się bić o awans Hoyo-Kowalskim i Koncewiczem-Zyłką, ewentualnie Skrobańskim i Krzyżanowskim
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.06.2023, 11:25
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Może by tak wyciągnąć z Puszczy cały blok defensywny?
Lepiej trenera
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 07.06.2023, 12:07
Zjebali wszyscy teraz tylko pytanie jak wygląda procedura spadku do 4 ligi.

Klub jest bankrutem. Znowu zabrakło chłodnej głowy i kogoś z trzeźwym spojrzeniem na potencjał tej drużyny.

Dokładnie tak jak przewidziałem wyszli na spotkanie z pełnymi gaciami i nie grali nic. Nie było żadnej szansy na awans w barażach. Na meczu spotkali się piłkarze z podwórkowymi magikami.

Sobolewski jak każdy nasz trener od dawna ma 0 pomysłu jak tylko coś przestanie się udawać. Zero zmian zero reagowania. Zero realnego podejścia i faktycznej analizy.

Cały pomysł to klepanie się po plecach i opowiadanie sobie jakie to są dobre chłopaki i trzymanie kciuków żeby znowu Fernandez coś strzelił.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.06.2023, 12:22
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
Tak?
Dzisiaj w podstawowym składzie wyszło 5 Hiszpanów. Który według Ciebie zagrał dobry mecz?

bo jak dla mnie to w ostatnich meczach sezonu to Hiszpanie zawiedli najbardziej.
W ostatnich meczach, podobnie jak w meczach z najsilniejszymi rywalami, najbardziej zawalił trener, kolejny raz dobierając złą taktykę i złych wykonawców do Hiszpanów. Kto mu kazał trzymać na ławce Igbekeme? Grać 3-5-2? Nie wpuszczać Błaszczykowskiego? Przesuwać Villara na środek pomocy, zamiast zostawić go na prawym skrzydle? Do końca uparcie robić z Tachiego środkowego pomocnika, zamiast choć raz wystawić go na środku obrony?

Kto mu kazał podejść do meczu z Zagłębiem tak jak podszedł?

Hiszpanie i Kiko uratowali Wiśle ten sezon i rundę wiosenną, sprawiając, że po koszmarnej jesieni, gdzie pozostali piłkarze kopali się bezsilnie tylko po czołach, zdołaliśmy nawiązać walkę o awans i to walkę, którą powinniśmy byli wygrać, gdybyśmy mieli na ławce trenerskiej myślącego i ogarniętego szkoleniowca, a nie takiego kogoś jak Sobolewski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów