|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
To zjawisko jest dużo powszechniejsze w tym kraju i zaczyna się od szczytów władzy więc to nic zaskakującego. A co do nowego trenera - w 1 czy 2 lidze jest na pewno niejeden potencjalny nawet Papszun tylko trzeba te ligi oglądać, znaleźć gościa, no i potem z nim współpracować.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wszyscy wiedzieli, że Puszcza to stałe fragmenty gry, powinniśmy być na to wyczuleni, a chłop z Puszczy przy golu na 2-0 był całkowicie niekryty w polu karnym, dramat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Puszcza przyjechała jak po swoje. Mocni mentalnie z konkretnym planem na mecz, który konsekwentnie realizowali. W pełni zasłużony awans.
U nas trenerski wizjoner wymyślił sobie 3-5-2, które rzekomo miało nam pomóc w obronie, a w efekcie końcowym w pierwszej połowie KAŻDA wrzutka z rogu, autu itp. była wygrana przez Puszczę. Najśmieszniejsze jest to, że oni zagrali dokładnie to czego wszyscy się spodziewali. No ale jak widać naszego maga to przerosło. Jeszcze słówko na temat zachowania Sobolewskiego na konferencji. Mógł wyjść z twarzą chociaż jako człowiek ale niestety zabrakło jaj, żeby zrezygnować.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 07.06.2023 o godz. 07:14.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
I dodajmy roznice w reakcjach na przebieg meczu. Tulacz sciagnal Tekane bo mial zolta i faul.
Nasz przy 0:1 powinien sciagnac stopera i wstawic James ale oczywiscie czeka... To dostali na 0:2 Z Sonsowcem tez sciagal Cisse po przeriwe a powinien najpozniej w 30 min. Cos nie dziala trzeba zmieniac |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Pierwsza połowa to głównie klepanie główkami zawodników Puszczy w naszym polu karnym. Trzeba mieć ch*ja na oczach, żeby tego nie zauważyć i nie skorygować natychmiast.
Tu już nie ma wiary w tę drużynę. Zaorać, WSZYSTKIE legendy wysłać na trybuny. Kuba, Radek, Pan Kazimierz, z wysokości trybun też można poczuć TE SAME emocje. Podziękować paralitykom, jak Ondrasek, Uryga ( gość już drugi rok leczy kontuzję, a my na to pozwalamy), Młyńskiemu, Żyro, Cisse i Biegańskiemu, który zatrzymał się w rozwoju już dawno temu. Co dalej ? Ktoś wierzy, że wszyscy sponsorzy zostaną z klubem ? Marzenia ściętej głowy. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Za kim teraz jesteście ? Nieciecza czy Puszcza ?
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Cytując Tomasza Wróbla: "czuję się jak .....a wydymana po jakimś gangbangu". Na szczęście nie byłem na stadionie bo by mnie krew chyba zalała i wyłączyłem ten spektakl w 80 minucie, poszedłem na trening i nie żałuję. Właściwie żałuję że nie wyszedłem wcześniej, bo trochę spóźniłem się na trening. Jak się dowiedziałem że wtopili 4:1 to nie mogłem w to uwierzyć i obejrzałem skrót jak dobrą tragifarsę. Ktoś w ogóle obstawił taki wynik?
Nie rozumiem dlaczego: Personalnie: Wciąż gra Biegański, który ustawicznie puszcza strzały w środek bramki Moltenis potyka się o własne nogi a stoperzy puszczy nie Igbekeme ma zaburzenia widzenia i czucia odległości, a piłkarze Puszczy nie Junca nagle zapomniał jak się gra Fernandez nagle zapomniał jak się gra Piłkarze Wisły zarabiający nawet po 120 000 miesięcznie nie potrafią trafić w bramkę (pierwszy celny strzał w 84 minucie Systemowo: Nie wygrywamy niemal żadnych główek we własnym polu karnym Przeprowadzamy zmiany w 90 minucie przy stanie 1:3 Tracimy bramkę na 1:3 w 90 minucie (okej, konterka) i zaraz potem czwartą (haha) Cały mecz padakę gra Rodado ale na ławce nie mamy ani jednego napastnika (ok jest... Żyro, który wchodzi w 90 minucie) Tak ogólnie: Dlaczego u nas zawsze jest kilku emerytów/inwalidów na liście płac: 1 Uryga 2 Ondrasek 3 Basha itp. Aha, i tak na marginesie, nie rozumiem jak można przegrać z drużyną, której taktyka polega na wybijaniu piłki po autach i rogach. Nie wiem naprawdę co powiedzieć. Jest ciężko i tyle. Ciężko coś powiedzieć, bo daliśmy dupy dzisiaj za przeproszeniem. Taka jest prawda i tyle - stwierdził po przegranym aż 1-4 meczu barażowym z Puszczą Niepołomice kapitan krakowskiej Wisły - Igor Łasicki. No ok. Róbcie tak dalej. Jak już ktoś napisał wyleczyliście skutecznie od chu..... ludzi z bycia w Socios i przychodzenia na mecze. WIELKIE BRAWA !!!
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 07.06.2023 o godz. 08:45.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Po prostu Ci zawodnicy nie umieją grac meczy o stawkę,a trener w tym nie pomaga....i tyle
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
za 3 i 4 tym bardziej. Co to k... miało być? Dlaczego jakoś przeciwnicy się nie przewracają na boisku sami z siebie? Jak można strzelić bramkę leżąc, mając na przeciw siebie bramkarza i dwóch obrońców obok? Przecież to był kabaret.
Cytat:
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
|
Może w rewanżu będzie lepiej? Przecież obiecali.
A ja jak ku..a małe dziecko im uwierzyłem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bo piłka nożna to jest prosta gra: trzeba przedostać się z piłką pod pole karne rywala (w najprostszy możliwy sposób) i strzelać w kierunku bramki rywala. Do oporu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Puszcza wiedziała co robi. Każdy kibic i komentator wiedział co będzie robić. Sobolewski znów został zaskoczony. To ustawienie to były jakieś jaja. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Problemem nie jest Sobolewski, tylko problemem była zawalona runda jesienna. To co wydarzyło się wiosną trzeba odczytywać w kategoriach cudu że po takiej roszadzie powstała jakaś drużyna która załapała się do baraży. Drugi sezon z tym składem byłby o wiele lepszy.
W piłce nie ma nic na skróty, nie da się przegrać pierwszej rundy i wygrać ligi tylko druga. Nie da się mieć ogranych zmiennikow bez rezerw. Nie da się przegrać rundy i liczyć na awans. Najbardziej boli to że zabrakło dosłownie jednej wygranej aby wyprzedzić Ruch na kolejkę przed końcem. Ale to właśnie są te drobne różnice które powodują że ktoś zdobywa medal a ktoś nie.Równe punktowanie i 66 punktów zdobytych może dać awans w przyszłym roku to 22 wygrane mecze. Po jesieni będzie widać czy to możliwe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taaak, problemem nie jest imbecyl taktyczny eksperymentujący z nowym ustawieniem w kluczowym meczu.
Acha. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ja również uważam, że drugi sezon z tym składem - uzupełniony w obronie i trenerem Sobolewskim to byłby awans.. problem jest taki, że będziemy mieć dużo mniejszy budzet i Sobolewski nie jest trenerem, który poprowadzi nie-samo graja do awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. Na jakiej niby podstawie twierdzisz, że Sobolewski by zrobił awans za rok? Przecież on jest w klubie 1,5 roku - to za mało, żeby ogarnąć drużynę? To za mało, żeby wiedzieć, jak będzie grać Puszcza czy Sosnowiec? ![]()
VIVA LA WISŁA
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja odpowiem na powyżej, bo wtedy w klubie nie było kogoś kto ogarnie dobrze transfery jak Kiko a wg. osób tam pracujących przecież zawsze potrzebujemy "wiślackiego DNA"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
jakie fakty? Nie jestem fanem Sobolewskiego jako trenera i chciałbym, żeby trenrem został np. Daniel Myśliwiec..
Rewolucja jest nieunikniona, mamy za szeroką kadrę, trzeba pozbyć się inwalidów Odranska, Bashy, Urygi, Błaszczykowskiego oraz piłkarzy którzy nic nie wnoszą Plewka, Hugi, Gruszkowski, Cisse, Niewiadomski, Młyński itd.. Wzmocnienia wymaga obrona oraz środek pomocy (DEF), bo tutaj mamy największe problemy.. Sobolewski z aktualnym składem wykręcił zdecydowanie najlepszy wynik w drugiej rundzie, jeśli skład zostałby uzupełniony to zapewne powtórzyłby wynik ALE nie powtórzy, ponieważ budżet na przyszły sezon będzie dużo mniejszy, nie będzie m.in Fernandeza, dlatego jestem za zmianą trenera. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W takim razie ja bym mogł tę drużynę poprowadzić, nic bym się nie wpierdalał, a i mógłbym to robić charytatywnie, jako hobby.Zobacz sobie na składy Ruchu czy Puszczy - można robić wyniki przy średnim budżecie, tylko trzeba to robić z głową. Można też palić kasą w piecu i nic z tego nie mieć. ![]()
VIVA LA WISŁA
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Czy my w końcu będziemy mieć jakiegoś solidnego bramkarza, czy zawsze będzie ta pozycja na boisku olewana w kwestii transferów? W przyszłym sezonie dużo wyższa konkurencja do awansu, możemy zapomnieć. Jeśli nie trafi się cudem inwestor z grubym portfelem, możemy na lata się zakopać w I lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Może by tak wyciągnąć z Puszczy cały blok defensywny?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak, Sobolewski super trener tylko trzeba jeszcze lepszych i droższych piłkarzy bo nas Puszcza dyma ![]() I Ci ludzie tak na serio.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.06.2023 o godz. 10:45.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Podsumowanie tego sezonu w wykonaniu klubu:
Trybuny (celowo nie pisze kibice, bo wśród nich są ameby intelektualne, które bronią parodysty): Liga Mistrzów Piłkarze: Ekstraklasa/1 liga Trenerzy: 4 liga i niżej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mamy pecha do trenerow Gula, Brzeczek, Sobolewski. Ciekawe kto nastepmy
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Zresztą w przyszłym sezonie nie będzie lepiej Na bramce pewnie będzie Broda (czyli poziom około Biegańskiego), bo Biegańskiego puścimy gdzieś za parę groszy W środku obrony zostanie nam pewnie Łasicki, wiecznie kontuzjowany Uryga, Colley (chyba że uda się go opchnąć) i długo długo nic... Chyba że chcemy się bić o awans Hoyo-Kowalskim i Koncewiczem-Zyłką, ewentualnie Skrobańskim i Krzyżanowskim |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Zjebali wszyscy teraz tylko pytanie jak wygląda procedura spadku do 4 ligi.
Klub jest bankrutem. Znowu zabrakło chłodnej głowy i kogoś z trzeźwym spojrzeniem na potencjał tej drużyny. Dokładnie tak jak przewidziałem wyszli na spotkanie z pełnymi gaciami i nie grali nic. Nie było żadnej szansy na awans w barażach. Na meczu spotkali się piłkarze z podwórkowymi magikami. Sobolewski jak każdy nasz trener od dawna ma 0 pomysłu jak tylko coś przestanie się udawać. Zero zmian zero reagowania. Zero realnego podejścia i faktycznej analizy. Cały pomysł to klepanie się po plecach i opowiadanie sobie jakie to są dobre chłopaki i trzymanie kciuków żeby znowu Fernandez coś strzelił. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Kto mu kazał podejść do meczu z Zagłębiem tak jak podszedł? Hiszpanie i Kiko uratowali Wiśle ten sezon i rundę wiosenną, sprawiając, że po koszmarnej jesieni, gdzie pozostali piłkarze kopali się bezsilnie tylko po czołach, zdołaliśmy nawiązać walkę o awans i to walkę, którą powinniśmy byli wygrać, gdybyśmy mieli na ławce trenerskiej myślącego i ogarniętego szkoleniowca, a nie takiego kogoś jak Sobolewski. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|