|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Tabela na koniec sezonu zasadniczego
![]() barażowa drabinka ![]() kursy od buka sponsora ligi ![]() kursy na awans do ekstraklasy ![]() no to co , oby ten temat nie zdechł 6 czewca ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Jeżeli mamy zasługiwać na ekstraklase to wygrać z Puszcza na własnym stadionie przy chyba najmocniejszym składzie to coś więcej niż obowiązek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Mecz pokaże Polsat Sport Extra.
Bilety do kupienia na: https://bilety.wisla.krakow.pl, na teraz uprawnionych do wejścia na mecz jest więcej niż wynosi liczba mieszkańców Niepołomic. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie wiem jaki będzie plan na ten mecz, ale trzeba mieć w głowie że mecz może trwać 120 minut.
Liczę niemniej że weźmiemy srogi rewanż za ten sezon. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Anouc dasz linka do wykupu transmisji?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Puszcza Niepołomic można wykupić pod linkiem:
https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385 Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).
Ostatnio edytowane przez aNouc : 05.06.2023 o godz. 10:16.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeszcze niedawno były rywalizacje z Realem, Barceloną, Interem, Lazio, Porto, Parmą, Tottenham, Schalke.
Pamiętne nieudane dwumecze w eLM z Anderlechtem, APOEL-em, czy Panathinaikosem, mimo iż miały być zwycięskie. A teraz obawa jest jakieś Puszczy z Niepołomic z Rafałem w składzie. Znak czasu. Brak awansu będzie największą hańbą w historii Wisły. Nie wyobrażam sobie braku awansu. Brak awansu powinien oznaczać w zasadzie koniec klubu po tym wszystkim złym, co się wydarzyło od wypowiedzenia wojny Cupiałowi i trwającego tego ......... do dnia dzisiejszego.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 04.06.2023 o godz. 23:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Raport żółtek przed Puszczą. Kartki nie zerują się. Pauzy po 4-8-12, 12 nikomu nie grozi.
9 - I. Łasicki 7 - K. Duda, B. Jaroch 5 - V. Basha, M. Młyński 4 - B. Moltenis (powrót), L. Fernández, J. Colley 3 - D. Szot, D. Junca, M. Żyro, M. Villar, Tachi 2 - M. Biegański, I. Sapała 1 - J. Niewiadomski, W. Szywacz, M. Cissé, S. Benito, J. Igbekeme, A. Rodado, K. Gruszkowski
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 04.06.2023 o godz. 23:58.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Oby się nie wykartkowali Junca i Szot bo zostaniemy bez bocznych obrońców na Termalice/Stal...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Spodziewam się, że znów wyjdziemy 3-5-2 i odkryjemy boczne strefy. Jedynie przewiduję zmianę Bashy i Żyry na Jamesa i Dudę, chyba że Tachi wróci to wtedy Kacper pewnie wyląduje na ławce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Juz mam koszmary o pustych przelotach Bieganskiego i latwych bramkach Puszczy :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
A ja się boję, że Boguski nas uciszy...
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli przegramy po raz trzeci w sezonie z Puszczą Niepołomice to w zasadzie można się rozejść.
To jest niewygodny dla nas rywal ale bez przesady. Przegrywali w Łodzi, Chorzowie, Niecieczy, Rzeszowie (2x) i Głogowie. Nadszedł czas na Kraków. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli nie wygramy z Puszczą na własnym stadionie w takim meczu, to ta I liga nam się po prostu należy.
W meczu w Niepołomicach, poza stałymi fragmentami praktycznie nie istnieli na tym swoim kartoflisku. Mam nadzieję, że tym razem Sobol odrobił lekcje i nasi w tym meczu stałe fragmenty będą traktować z należytą uwagą. Osobną kwestią pozostaje sędzia - mam nadzieję, że utemperuje chamskie wejścia już na samym początku, co wytrąci Puszczy z rąk kolejny jej duży atut. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
Powiem tak, na Puszczę trzeba wyjść idealnie przygotowanym taktycznie, ze stałymi fragmentami i przede wszystkim pomysłem jak chronić się przed nimi bo mają to obcykane bardzo dobrze i Tułacz ich pewnie dobrze ustawi na nas...
Czy u nas to jest możliwe - mam nadzieję, że Sobol wzniesie się na swoje wyżyny trenerskie, bo sama piana na ustach czy cały stadion tu może nie wystarczyć. Nikt nie awansuje za stadion, to że jest dużym i znanym klubem czy że wypada. Sporo pokory, żelaznej taktyki i powinno być ok. Bo jak nasze asy wyjdą na mecz z nastawieniem, że " nam sie przecież należy bo jesteśmy wielka Wisła, stadion cały ludzi i rozdupcymy ich na luziku przecież, nam się nic złego nie może stać" - to jutro odpadniemy. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Member
Od: 08.2013
Offline |
|
|
Liczę na wyznaczenie Marciniaka, da szybko dwie żółte Puszczy i będzie lżej. Porażka to z pewnością nie koniec klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Villar jako wahadłowy na prawym daje radę, na lewym to gra za kare. Obstawiam że Junca dostanie kartkę z Puszcza. Ostatnio na ich meczu dostał i był o krok od rozszarpania graczy Puszczy. Jak ktoś mówi że nie da nam miejsca w esa za nazwę,.markę i stadion to oczywiście pełna zgoda, uważam jednak że takie myślenie pokutowało głównie w rundzie za Brzeczka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Równie dobrze można by po prostu rzucić monetą. Wisła jest w stanie z każdym wygrać - i z każdym przegrać. Ja się już na nic nie nastawiam.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Powiem tak, ładnie goniliśmy czołówkę, a nawet miejsca premiowane bezpośrednim awansem. Były chwile wspaniałe, były momenty żenujące. Na pewno potencjał i umiejętności w tej ekipie są. Ale teraz przyszedł czas na najwazniejszy i jedyny egzamin (wejście do baraży z taką ekipą to żaden wyczyn) i jeśli ci ludzie mają ambicję, charakter i papiery na grę to nie tylko ogranie jutro Puszczy ale kolejny wygrany mecz w barażach, nawet na wyjeździe do Termalici jest ich obowiązkiem. Przyszedł czas na powiedzenie sprawdzam. I mam nadzieję, że to będzie pierwszy zdany egzamin od x lat, bo póki co nadal pokazaliśmy, że gen frajerstwa jest z nami, odstawiając żenadę w meczu z Zagłębiem i tracąc łatwy awans bezpośredni - mogliśmy wygrać awans meczem z ZS, u siebie, z ZS o nic nie grającym... Przyszło nam teraz grać z czołówką, której zależy, być może jeszcze mecz na wyjeździe. Jesteśmy tu na własne życzenie i 2 wygrane mecze to jedyna opcja na zmazanie tej plamy. Inaczej brak awansu = cyrk spadkowy z eklapy. Podobna skala frajerstwa. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Z tej ostatniej kolejki to wycisnęliśmy chyba max.Jakby w Żabnie i Gliwicach padły inne wyniki trzeba by było chyba doniesienie do prokuratury złożyć.
Zamiast jakichś głupich zagranicznych piosenek w szatni po meczach powinno lecieć tradycyjne polskie"Los chce ze mną grać w pokera" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W 1 lidze prowadził mecz w Niepołomicach z Puszcza. Patrząc na inne spotkania jakie nam sędziował raczej nie ma się z czego cieszyć.
Patrząc po szykowanej frekwencji i tym jak wchodzą bilety - wiara w narodzie Wislackim nie ginie |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coraz dalej ekstraklasa Wisełko nasza....
Puszcza będzie mogła grać to, co lubi. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ten Lasyk to jakiś kiepski żart? Czemu ta sędziowska miernota jest cały czas przydzielana do naszych spotkań?
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W Polsce brakuje sędziów, z których bylibyśmy zadowoleni
DWyjść, zdominować i nie dać okazji do błędów sędziemu. Jak my chcemy grać w Ekstraklasie to Puszcza nie powinna być dla nas żadnym problemem, zwłaszcza u siebie, przy akompaniamencie 20k gardeł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
Lasyk nie lubi dyskusji niech nasze latino zanotuja sobie, wszystkie asy jak Tachi czy Junca z gorącymi głowami..
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
W Puszczy same 2 metrowe drwale, będą jedynie liczyć na stałe fragmenty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jak ten loczek hajda znowu pośle buziaka Junce to może być grubo
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mogą się pewne wspomnienia utrwalać, ale w gruncie rzeczy 3/4 polskich sędziów to bardzo kiepski poziom i wydaje się że cały czas nam przydzielają kogoś słabego. Pocieszając się, to w meczu 1 kwietnia rozdał odpowiednio po 4 i 2 żółte kartki z przewagą Puszczy, przy czym powinien im rozdać 2x tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Analizować będzie, to na pewno.
Uważam Tułacza za lepszego trenera niz Sobolewski. Natomiast na tle Chrobrego to i Wisła wyglądała jak Barcelona a Junca jak Jordi Alba. Natomiast trudno się spodziewać, zeby Puszcza zrezygnowała ze swpich największych atutów. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|