|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
I co da taka "propaganda" poza tym że krew zaleje kibiców Wisły?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
No to taka próba pokazania na zewnątrz, kibicom, przeciwnikom, a może i zespołowi, że trener panuje nad sytuacją i ma "pełne zaufanie" władz. Wiemy że niejeden z pełnym zaufaniem wylatywał następnego dnia z Wisły (chyba Skowronek albo Gula, już nie pamiętam), ale to inna bajka. Zresztą dzięki wypowiedziom Jarka o pełnym zaufaniu może być łatwiej negocjować nowych trenerów... Tylu ich było a ostatni porządny fachura to chyba był Wdowczyk.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
dobre, dobre , nic dziwnego że jesteś w topce zarobków swojej branży w Polsce Sobol jak jest każdy widzi , więc może odpowiedz na pytanie Starego Dziada , tzn w czym od niego lepszy był Brzęczek ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Jest więc nas przynajmniej dwóch. Oczywiście, nie mam w domu studia nagrań, żeby teraz zrobić ci kompilację z zagrań Cisse i Młyńskiego, czy choćby podać minuty. I wiesz dobrze, że powiedzieć, iż nie jestem fanem talentu Młyńskiego to wyrazić się bardzo delikatnie. Tym razem jednak taka jest prawda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale to że sobie coś uroiłeś nie czyni tego prawdą. To tylko Twój pogląd. A fakt że nie jesteś w stanie go niczym poprzeć... No bo serio, coś musiał ten Młyński zrobić żeby być zdecydowanie lepszy niż Cisse. Zepsuł masę akcji, większość pojedynków zakończył faulem, raz proste podanie pod bramką rywala odbiło mu się od obu konarów i była z tego kontra, przysłowiową wisienką było zablokowanie dośrodkowania Junci przy linii gdy stał tyłem do bramki i w ogóle nie powinno drewniaka tam być. Koszmarny występ. Nawet Sobolewski wprost powiedział że Młyński zawiódł i trzeba poszukać innych opcji. Nawet Twój idol nie próbował go bronić, chociaż to on go wpuścił i w jego interesie było bronienie tej decyzji przed (de facto) stwierdzeniem dziennikarza. Mnie naprawdę fascynuje na czym polega przewaga Młyńskiego. Zagrał koszmarnie, absolutnie nic nie wykreował, miał masę strat i zmarnował czas bezmózgimi faulami. Więc pytam: CO ON POZYTYWNEGO ZROBIŁ W MECZU Z ZAGŁĘBIEM? No musiał coś skoro jesteście tak przekonani, oświećcie mnie. I nie kłam że nie jesteś fanem Młyńskiego, to Ty ośmieszyłeś się peanami na jego cześć i urojeniami jak to mocno rywalizuje z Mulą, podczas gdy ta rzekoma rywalizacja trwała tylko tak długo jak długo Hiszpan potrzebował żeby się wyleczyć. Do dziś nie wiem dlaczego wzbudził wtedy taki entuzjazm, bo biegał przez kwadrans? Jego problemy są że tak powiem systemowe. Jest nędznym piłkarzem pod względem technicznym, bezmyślnym i dodatkowo - bez predyspozycji fizycznych. Nie ma szybkości, zwrotności, przyśpieszenia i wytrzymałości. Takie kluby jak Stuttgart kupują takich Cisse bo mają podstawy, a taktyki czy podejmowania decyzji da się niektórych nauczyć. Takiego Młyńskiego nigdy by nie zatrudnili, bo nie rokuje. Z Cisse może coś będzie jeśli zmądrzeje bo ma predyspozycje, Młyński nie. I ja wiem że wchodzimy tu na temat poważnych klubów i poważnego futbolu a nie Wisły i pierwszej ligi, ale problem w tym że Młyński sobie w tej pierwszej lidze absolutnie nie radzi. A mecz z Zagłębiem był jednym z jego najgorszych. Więc tak - konkrety proszę, albo dajcie sobie siana.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.06.2023 o godz. 02:43.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Oglądałem wczoraj drugi mecz barażowy do serie A : Bari - Sudtirol.
Pierwszy dla Sudtirol 1-0. To, na jakiej ....ie weszło w mecz Bari zaimponowało mi. W połowie meczu dodatkowo Bari dostało czerwo. Ale to, co wyprawiali w dążeniu do zwycięstwa wprawiło mnie w osłupienie. Mimo, ze grali połowe meczu w osłabieniu z porównywalnym w tabeli rywalem (baraże o awans) to: posiadanie piłki % 66 - 34 Strzały 18 - 8 (ani jeden celny, bo nie zostali wystarczajaco blisko do bramki dopuszczeni) rozne 9 - 2 faule (sic!!!) 9 - 19 !!!!!! Chciałbym, bysmy kiedys dorobili się takiego trenera, jak ma Bari. Który potrafi graczom dać nadzieję, zmotywować, zmobilizować, odpowiednio ustawić. Po prostu trenera z jajami. Niestety zostalismy skazani na Sobolewskiego. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Na nikogo nie jesteśmy skazani, Sobolewski jeśli nie awansuje to niedługo poleci... Bo to już zaczęło się sypac, a jak nie będzie awansu, to kadra się osłabi, finanse w dupie, nerwy większe i będzie tak jak z Brzęczkiem tzn kilka meczów na jesieni, klapa i nara.
A Sobolewski już się bawi w zakłamywanie rzeczywistości, że gramy dobrze ale skuteczności brakuje hehe ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jesteśmy na nikogo skazani. Zakładam że Sobolewski poleci przy braku awansu.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Tak jak ty chciałeś żeby wymienić środkowych pomocników Zagłębia z pamięci tak ja chciałbym żebyś- też z pamięci- wymienił okoliczności chociaż połowy tych niby strzałów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Celne strzały były trzy. Trzy. Trzy strzały i niby według Sobolewskiego i Karheropa Zagłębie było w strefie zgniotu. Przecież ich bramkarz nawet się porządnie nie spocił, nie wiem czy po powrocie nie robił kółek wyrównawczych z tymi co nie weszli na boisko. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|||
Bo nie będę ściągał całego filmu po to tylko, żeby jeszcze raz obejrzeć mecz i wychwytywać minutowo sytuacje, którym i tak zaprzeczysz.
Ale spokojnie, udam, że nie widziałem.
Stwierdziłem, że w meczu z Sosnowcem lepiej od niego wyglądał, co akurat w tym meczu trudne nie było. Podsumowując: nie ma sensu z tobą rozmawiać, bo jak sobie coś wbijesz do głowy, nie dopuszczasz innego zdania. Nie będę nic pisał o urojeniach. To twój styl, ty masz na niego na tym forum patent. Ja mogę co najwyżej poczytać i się pośmiać. |
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@FraMat - tak jak bapisałem: zero konkretów. Ja i kryształ napisaliśmy wprost co zwalił. Z przodu nie stworzył absolutnie nic, z tyłu też za wiele się nie udzielał.
Starczy tego waszego wodolejstwa. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
To, że Sobol nie potrafił zapanować nad wyindywidualizowaniem się zapędów hiszpańskiego zaciągu. Nie znaczy, że jest gorszy od fajtłapy Brzęczka. Trzeba pamiętać, że gdyby nie Jerzy i jego "pierwsza liga jest trudna" "liczymy punkty potrzebne do utrzymania" to już bylibyśmy w ekstraklasie.
Zobaczymy co będzie dalej, bo to wiele powie o przyczynach ostatniej wtopy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Mamy trenera, który tylko potwierdza, że jest beznadziejnym szkoleniowcem, nie potrafiącym zdiagnozować spraw najbardziej oczywistych i powodów złej gry swojego zespołu. Jedyne, co taki trener może zrobić, to pociągnąć klub przepaść, albo od razu, albo z czasem, jeśli w trakcie tej przygody dopisze mu fura szczęścia. Jego w tym klubie nie powinno być już od dawna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bramki Żyry i Młynka , Hejters gonna hate
XD![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ty lepiej temat zaloz. Na co czekasz?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przecież dawno założony
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Moj post 22:33, post meczowy zalozyles 22:39, a tutaj post 22:40.
Tracisz takim ......... czyms autorytet, ktory na forum masz. |
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Żeby być uczciwym to trzeba Sobola pochwalić za kilka nieoczywistych wyborów, które się sprawdziły. Środka pola Basha Sapała to raczej nikt się nie spodziewał, a wyjście na 2 napastników i dania szansy Żyro od pierwszych minut, który na dodatek strzelił gola po prostu się sprawdziło. Tak jak krytykowałem, że długo Sobol nic nie miesza z ustawieniem, czy zmianami w pierwszej 11, tak teraz Puszcza nie wie w jakim ustawieniu i jakimi zawodnikami wyjdziemy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
@Piter00 pchasz się w gips chłopaku
To nie jest temat do chwalenia za cokolwiek Sobolewskiego. Tu można mówić albo źle albo wcale. Po wygranych meczach profilaktycznie temat powinien być zamykany.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 05.06.2023 o godz. 10:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy zmienia to fakt jego braków taktycznych, tego że drużyna gra kryminał w obronie, nietrafionych bezsensownych zmian (impulsów Nie. Także przestań się miotać bo większość Twoich analiz okazała się żałośnie nietrafiona. Robienie z innych czarnego luda tego nie zmieni. Teraz Sobolewski będzie miał okazje się wykazać, mecz z Puszczą to nie będzie mizianie się ani wakacyjny relaks. Przyznaję że jestem pełen obaw. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
@wolfy
Poluzuj sobie trochę. Albo inaczej, wytłumacz czemu po wygranych meczach w tym temacie są 2 posty w 24h a po przegranych 80 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale tak jak napisałem - Sobolewski ma okazję się wykazać. Na bank Tułacz przygotuje Puszczę i będą próbowali nam strzelić z SFG albo kontry które są skuteczną bronią przeciw nam. Ciekawe czy ten plan znów zaskoczy naszego trenera.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.06.2023 o godz. 16:11.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
coś jak to : https://www.youtube.com/watch?v=CddeQS3GDL4 ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Po meczu: przecież było wiadome że Łeczna gra o nic i się położy i takie 3-0 w ciemno można było typować Oczekiwałabym (wiem, to jest naiwność) po niektórych odrobinę obiektywizmu. Sobolewski nie mógł zrobić przed meczem z Puszcza nic lepszego niż namieszać w naszym systemie gry. Teraz niech się Tułacz i Puszcza zastanawiają w jakim ustawieniu wyjdziemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A po co Tułacz ma się zastanawiać? Przecież Puszcza bez względu na wszystko zagra swoje.
Brutalnie, siłowo, każdy SFG od połowy boiska zakończony wrzutką w pole karne. I przede wszystkim blisko naszych. Kopać, szczypać, gryźć. Wszystkie chwyty dozwolone. Czy to będzie 3-5-2 czy 4-5-1 to nic nie zmieni w sposobie gry Puszczy ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Przed meczem już trener musi uczulić piłkarzy na nieczyste zagrania Puszczaków. Tak jak pisze kolega @sandomingo, będą gryźć, szczypać, kopać ile wlezie. Dobrze jakby miernota lasyk utemperował ich ze dwiema trzema żółtkami na początku meczu. Trzeba wyjść i grać swoje i pod żądnym pozorem nie wdawać się z nimi w jakieś krzywe giermki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Jeśli sądzisz że Tułacz nas nie będzie analizował to naprawdę bardzo marginalizujesz rolę trenera. Z Chrobrym Puszcza pokazała dość ciekawe warianty rozegrania i dużo więcej niż tylko SFG.
Ja bym sobie życzył żeby tak było jak mówisz, choć uznaje to za naiwność i lekceważenie przeciwnika. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|