|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Żeby mi robili bydło na nim? Jestem w topce zarobków na swojej pozycji w Polsce. Tyle wystarczy.
Więc nie, nie mam kompleksów. Tylko co to ma do tych pierdół jakie piszecie? Stosując waszą aborcję na logice to: - nie można oceniać polityków, bo sam lepsze przepisy napisz - nie można mieć pretensji do chirurga który zaszył Ci całą płachtę w brzuchu (true story, niestety skończyło się tragicznie), bo przecież nie skończyłeś medycyny - nie można mieć pretensji do dentysty który Ci zły ząb wyrwie... Można tak w nieskończoność, ale chyba nie trzeba. Każdy kibic, nie ważne czy jest prezesem korpo czy pracuje w McDonaldzie ma prawo do krytykowania tego co widzi. A widać totalną porażkę w kwestii taktyki, mentalności, reagowania na sytuację na boisku. Dodajmy - że przy składzie zdecydowanie zarobkowo ponad ligę, jakościowo również. A Wy tu z takimi sucharami. A idźcie w... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ku*%(rwa. Zgadzam sie z Wolfym
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Na szczęście trener Ruchu ma kłopoty bogactwa w klubie i drużynie. Na szczęście w innych klubach zawodnicy nie popełniają błędów, nie marnują sytuacji i w każdym klubie jest szeroka ławka rezerwowych.Każda drużyna ma swoje problemy, rzecz w tym jak reaguje na to wszystko trener, ilu zawodników jest obecnie w formie? Ilu się rozwinęło za jego kadencji? Sobol w tym klubie jest od bardzo dawna, siedział tu razem z Brzęczkiem, widział jakie zespół ma bolączki, nie wiem czemu wielu gada ciągle o tej serii zwycięstw i jednocześnie zapomina o wynikach na jesieni. Ruch/Puszcza zbudowały drużyny na zawodnikach z 1,2 ligi i radzą sobie lepiej niż Wielka Wisła. Drużyna nie ma żadnych schematów, gramy cały czas tak samo z każdym przeciwnikiem, zero reakcji na wydarzenia na boisku. Mecz o awans,a wchodzi jakiś vullnet basha. Ale to nie tylko wina Sobola. Rządy Trio niestety sprowadziły nas tutaj gdzie jesteśmy czyli przyjeżdża sobie jakieś Zagłębie Sosnowiec, które ostatnio wygrało na wyjeździe w 3 kolejce i nas ogrywa. W kadrze jest prawie 40 zawodników, miesięcznie wydajemy ponad milion złotych netto na pensje 1 drużyny. Nasz najlepszy strzelec odejdzie za darmo po sezonie. Większość drużyny siedzi na długich kontraktach i to jest problem tego klubu. Zatrudniają jakiegoś Ondraska(bo mu wyszła jedna runda w tym klubie i wiadomix odrazu jest jakimś mega super zajebistym Wiślakiem) Bashe, Żyre czy innych szklanych piłkarzy i oczekują sukcesu. Zero pomysłu na ten klub, zero wizji, tylko pieprzenie o jakimś zjebanym Wiślackim DNA. Ludzie i piłkarze mają być w tym klubie bo są dobrzy( a jak przy okazji nam kibicują to super) a nie być zatrudniani bo są tani, mierni, ale wierni. Awans i inwestor, albo dalszy upadek tego klubu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
10 znaków. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Tak.
Przyzwyczaiłem się, że na tym forum mało kto mnie słucha. Zwykle po roku, dwóch okazuje się, że miałem rację. Nie chce mi się wyszukiwać przykładów z przeszłości. Zresztą i tak by to nie dotarło. Tak więc, masz rację - świadczy. O tym jak nieustannie większość się myli, ale z uporem maniaka nie słucha głosu rozsądku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
A jakie to jest to wislackie DNA?/ Bo tak od 2011 roku czyli juz ponad 13 lat to jest chyba nic pozytywnego. za to jedynie gdzie jestemy mocni to na twiterze ,w bajkopisarstwie i mobilizacji ,czyli pompowaniu balonika ktory zawsze jakims przypadkiem szybko pęka. jedyne co zostało to kibice.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 31.05.2023 o godz. 22:58.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O, to dobra analogia - jesteśmy Najmanem polskiej piłki. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
No pewnie! Jak przez 2 miesiące utrzymasz taką formę to uznam, ze proces redukcji Twojego deficytu człowieczeństwa zakończył się powodzeniem ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast są dwa problemy. Pierwszy, w jakiej formie ( chodzi no stronę werbalną) taką krytykę można wyrażać. Drugi, czy są rzeczywiste podstawy do krytyki. Przykładowo podam tu w wątpliwość krytykę Mateusza Młyńskiego za ostatni mecz. A co do Sobola, to podpytam jaką taktykę na najbliższy mecz byś mu radził. Zagrać na full, nawet kosztem zdrowia, sił i kartek, może nawet wygrać, mimo ze najprawdopodobniej taka wygrana nie zmieni naszego miejsca w tabeli ? Czy też z góry wystawić skład "rezerwowy" aby na wtorek być w pełni przygotowany? ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ale ponieważ odwalił sabotaż w stosunku do klubu, którego jest "legendą" to niech się martwi. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Gdyby Kiko i Sobol przyszli latem to byśmy awansowali z pierwszego miejsca z kilkunastoma punktami przewagi. Podziękujcie Kubie że Brzęczka trzymał mimo że ten nas spie-rdolił z ESA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niemniej skończy się tak że cokolwiek by nie postanowił na pewno będzie tu "dojeżdżany" A co zarzutu "sabotażu", naprawdę twierdzisz że świadomie i z premedytacją dążył do osiągnięcia "porażki"? Chyba że masz jakieś tajne wieści... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sobolewski przestrasył się, że Igbekeme dołączy do wiecznie nieobecnych Kuby, Urygi, Ondraska i reszty ferajny więc profilaktycznie dba o niego, chucha i dmucha
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zrobił wszystko, żeby Wisła tego meczu nie wygrała. Być może nie działał świadomie - ale w takim scenariuszu oznacza to, że jest trenerskim dyletantem, wręcz Nikodemem Dyzmą trenerki. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W mojej ocenie nie widzę rażących błędów trenera w tym spotkaniu.
Ewentualnie jeden, niejasna jest przyczyna nieobecności Igbekeme. Natomiast zauważyłem jakąś niemrawość, tak jakby byli "zajechani" fizycznie. Jeśli to prawda to na pewno byłby to gruby błąd trenera ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie widzisz, serio?
Kazał im się wycofać po strzelonej bramce w momencie, gdy Sosnowiec oczekiwał z godnością na kolejne. A w drugiej połowie genialne zmiany - chciał rozruszać atak Bashą i Żyro. W miejsce Dudy i Rodado. O Igbekeme napisałeś sam. Monthy Pyton. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Każdego na R22 jechaliśmy jak szmatę ale na średnie Zagłębie, o nic nie grające musieliśmy się cofnąć i bronić 1:0 hehe
Jaja niezłe. Sobol może chciał być taki mądry i przebiegły, że a to Igbekeme odpocznie i będzie na 200% gotowy na trudniejszy mecz w Łęcznej, a to ogólnie wycofać się w meczu, z kontry strzelić 1, 2 bramki i będzie spokój i wypoczęci na ostatnią kolejkę, na decydujący mecz. Innego wytłumaczenia nie widzę. Ale to i tak śmieszne, żeby w ogórkowej lidze chcieć odpoczywać jeśli mecz jest za tydzień ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"- James miał delikatne problemy zdrowotne. W początkowej fazie tego tygodnia nie trenował, dlatego podjąłem decyzję, że w tym meczu odpocznie. Za to byli inni, którzy mieli go zastąpić - powiedział." Dla mnie to jest kompromitacja i kwalifikuje się to do zwolnienia dyscyplinarnego. ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Róbcie z piłkarzy bogów a potem się dziwcie że odwalają maniane na boisku. A winny oczywiście tylko trener. Zróbcie sobie porównanie kto grał w środku pola w Sosnowcu a potem zadajcie sobie pytanie który z nich jest lepszy od Tachiego, Dudy, Bashy czy Sapały. Ich obowiązkiem było zdominować środek pola w dowolnym składzie personalnym. O ile w ogóle znacie nazwiska gości z Sosnowca bez odświeżania 90minut (w co wątpię).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.06.2023 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nie robię z niego Boga futbolu. Gość ma swoje ograniczenia piłkarskie i popełnia błędy, co nie zmienia faktu, że jest naszym najlepszym środkowym pomocnikiem i rezygnowanie z niego meczu, który może decydować o awansie to czysty debilizm. Na dodatek to nie tak, że wyładował na ławce, bo ma za sobą jakiś drobny uraz tylko został wysłany na trybuny. Proponuje baraże rozpocząć bez Fernandeza. Na papierze i tak będziemy lepsi ![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No dobra, mógł wejść Benito i Błaszczykowski. Byłoby lepiej? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli miał rzeczywiście tą lekką kontuzję to trener miał dylemat - olać to ale wziąć na siebie ryzyko pogłębienia tej kontuzji ( jak niedawno w przypadku Muli) albo pozwolić mu dojść do pełnej dyspozycji i nie wystawiać w tym meczu. Wybrał to drugie rozwiązanie. Owszem, można to potraktować jako błąd ale nie kompromitację ! Z tym zastrzeżeniem, że sama ta wypowiedź Sobola o tej sprawie jest jakaś taka enigmatyczna i wręcz sugeruje, że chodzi o coś innego . Jeśli tak , to zgodzę się, że byłby to duża rysa. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@stary dziad - ja nie będę po raz czterdziesty pisał tego samego n.t. "warsztatu Sobolewskiego".
Napiszę tylko że Rodado nie był bezproduktywny (ale pasowałoby pod tezę, nie?), a przy Żyro który skupiał się wyłącznie na tym żeby nie być w pobliżu piłki jego zdjęcie to sabotaż. Tak - sabotaż. Za Dudę mógłby wejść Igbekeme ale Radzio ma swoje zasady i na ławkę się nie zmieścił. "Mieli go zastąpić inni". No to zastąpili po chuju. Możesz rżnąć głupa, ale z przodu Igbekeme to nasz najlepszy środkowy pomocnik a my - uwaga! - goniliśmy wynik. Wpuszczanie Młyńskiego - kolejny sabotaż. Gdyby położył się za linią boczną nasza gra ofensywna by na tym tylko zyskała. Ten parapiłkarz traci piłki (zakładając że chce mu się do nich dobiec), fauluje w ofensywie, gra na czas - z korzyścią dla rywala. Wisienką na torcie było wyblokowanke przez tego patałacha wrzutki Junci przy lini... To był impuls Sobolewskiego - zadziałał jak zawsze. Wprowadził chaos i zabił grę do przodu. Jakim trzeba być ogranicznikiem żeby tego nie widzieć... Takim jak Sobolewski. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Groteska i sabotaż. Absolutnie dyskwalifikująca sprawa dla niego jako trenera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie tłumacz mi też po raz 41 dlaczego Sobolewski jest słaby. Ale powiedz mi dlaczego uważasz że Brzęczek był zdecydowanie lepszym trenerem niż Sobol. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|