|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
wolę doświadczonego obrońcę i wiślaka?
Krzyżanowski drużyna rezerw/1/2 liga, chłopak w tym wieku powinien grać, a nie siedzieć na ławce |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pietrzak? Przeciez jest on jednym z autorów spadku. Dramatyczny sezon.
Wolałbym już przedłużyć Szota. Chłopak imponuje ambicja mimo ciągłej roli zapchajdziury. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Lubicie co poniektórzy odgrzewane kotlety w dodatku nie pierwszej świeżości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc trudno skreślać Pietrzaka po jednym sezonie, zwłaszcza że Lechia to patologiczny klub który nie płaci. Myślę że spokojnie znajdzie zatrudnienie w Ekstraklasie i nie wiem nawet czy nas na niego stać.
Raczej chodzi mi o sprzeciw przeciwko myśleniu "nie zatrudniajmy nikogo, bo stłamsi Krzyżanowskiego". W ten sposób zostaliśmy z parą młodych na boku obrony w sezonie spadkowym i parą komediantów na lewej w poprzedniej rundzie. Jak Krzyżanowski ma coś grać, to niech wywalczy miejsce w składzie jak wspomniany Szot. Chłopak zrobił jednak prawdziwy postęp, zwłaszcza w grze do przodu. Dawniej jego maks to były nieudolne symulki, a w dwóch ostatnich meczach podawał, grał na jeden kontakt, ma podania otwierające drogę do bramki. @Karherop - myślę że Szot walczy o nowy kontrakt. Dwa dobre mecze to i tak więcej niż miał forowany Wachowiak. Jak utrzyma poziom to pewnie z nim przedłużą. Aktualnie jest poziom wyżej niż Gruszkowski.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2023 o godz. 21:46.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
I właśnie dlatego dopiero do Kiko walczył o powrót Lloncha i zapowiadał że jeszcze będzie próbował Imaza namówić na powrót?
A zobaczycie co się będzie działo jak Legia rozwiąże kontrakt z Carlitosem. Pierwsze co zrobi to będzie rozmawiał kurtuazyjnie z Kiko co sądzi o powrocie do nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Llonch będzie mieć w tym roku 31 lat, Imaz 33, Carlitos 33. Lloncha można byłoby jeszcze rozważyć, ze 2 lata pogra na przyzwoitym poziomie.
Pamiętaj też, że optyka u nas się cały czas zmienia, Kiko musi jeszcze dostać zgodę na dany ruch transferowy od Królewskiego. Jarek cały czas się uczy, widzi przecież jaki jest efekt transferów chociażby Bashy czy Zdenka. Tutaj właśnie upatrywałbym potencjalnego sprzeciwu przy zatrudnianiu zaawansowanych wiekiem piłkarzy. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wedle tego co mówił Kiko to jeśli ma zostać to oczekuje rozszerzenia władzy/kompetencji więc nie wiem czy poza kwesta finansowa JK będzie miał cokolwiek do gadania przy kolejnych transferach do klubu. Kiko nie będzie miał też raczej żadnych oporów by podpisywać się pod transferami swoim nazwiskiem.
A i żeby nie było, wolałbym nie odgrzewać kotletów, bo wierzę że Kiko może nam sprowadzić nowe, ciekawsze nazwiska, a na pewno młodsze. Imaza Jaga i tak nie puści z ważnym kontraktem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Lloncha i Imaza brałbym w ciemno, gwarancja wysokiego poziomu. Carlitos niech spada na drzewo.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja myślę że nie jesteśmy w sytuacji żeby wybrzydzać. Zwłaszcza po ew. awansie, wtedy potrzeby będą gigantyczne.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Pietrzak już ma ofertę z Wieczystej i nie zdziwię się jeśli tam pójdzie. Chociaż dopiero ten sezon ma taki słaby w kontekście liczb i wyników zespołu. Na ogół to bardzo solidny lewy obrońca i pół ligi będzie w stanie zapłacić więcej niż my za Rafała.
Krzyżanowski powinien dostać jakąś szansę w meczu o punkty żeby móc określić jego realną przydatność w drużynie, a nie w sparingach. Póki co to obecnie jest na ME U17 i gra jako środkowy obrońca także nie na swojej nominalnej pozycji. Llonch okej, można spróbować porozmawiać ale myślę, że kontrakt możne nas przerosnąć choć fakt jest taki że Hiszpan jest/będzie lepszy niż Igbekeme. Imaz? Wydaje mi się, że nie stać nas na gwiazdorski kontrakt - czyt. wyższy (chyba znacznie) niż Fernandez. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Imaz nie jest wart wyższego kontraktu niż Fernandez
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może małe SF, ale zaintereowałbym się mocno Świeroczkiem.. facet jest na zakręcie kariery przez tą pauzę roczną, ale w formie to jest TOP napastników w Polsce.. Zagłębie z nim nie przedłużyło kontraktu.
Przydałby się taki silny napastnik obok Fernandeza |
|
|
|
Guest
|
|
|
To ten co chodził w koszulce antywisła ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swierczok już raz dostał zakaz transferu do nas przez panów w krótkich spodenkach, tym bardziej po kilku latach tu go nie trzeba.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zapomniałem o tej historii, więc niech spierd*** "
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tu się zacznie ruch jak w ulu ale za +/- 3 tygodnie, jak nie nawet przełomem czerwca/lipca zanim trochę kurz nie opadnie po wszystkich zmianach/końcówce sezonu.
Zbyt wielu Polaków bym się tutaj jednak nie spodziewał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przez brak awansu na bank odejdą Fernandez, Igbekeme, Mula i Junca mogą zostać z uwagi na zdrowie. Łasicki - niewiadomo. Z kasą mogą być problemy, wrócą Fazlagić, Hugi, Balta - będzie ciężko o sensowną kadrę na pierwszą ligę. Ale priorytetem będzie trener. Dość parodystów i gości do nauki. Tak się kończy stawianie na ludzi bez doświadczenia i umiejętności za nazwisko - brakiem awansu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2023 o godz. 11:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Będzie z Miedzianki do wzięcia Drygas. Z Płocka można byłoby o Pawlaku pomyśleć, z Lechii Nalepa za Colleya. Ewentualnie jeszcze z Lechii Sezonienko.
Amaral w Lechu nie gra. Ciekawe za ile jest do wzięcia. Moim zdaniem za Igbekeme jak znalazł. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko pięknie, tylko za ile? W pierwszej lidze kokosów raczej nie będzie, zapewnieniom Królewskiego nie wierzę.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To ile mamy gości obecnie na kontraktach to jest jakieś kuriozum. Rozmach i skutek podobny jak w Chelsea Londyn na skalę 1 ligi . To będzie znowu gorące lato, bez względu na wyniki sezonu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Mają rozmach skuerwysyny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To, że kadra jest tak rozdmuchana to chyba nikogo nie powinno dziwić, ponieważ Królewski postawił wszystko na jedną kartę i chce za wszelką cenę awansować. Stąd też dodatkowe przecież transfery przed rundą wiosenną. Tu raczej nie ma planowania, a wolna amerykanka. Co z tym wszystkim zrobić będą myśleć po sezonie. Głupie, ale prawdziwe.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Największy kadrowy rak to Hugi, Fazlagić, Colley - goście zarabiający wysokie ekstraklasowe kontrakty a praktycznie bezużyteczni. Do tego młodzi ale za słabi na pierwszą ligę: Szywacz, Talar, Niewiadomski, Gruszkowski, Starzyński - których trzeba się pozbyć lub komuś wypożyczyć (chętnych ostatnio nie było). Na szczęście Cisse sam zniknie z kadry. Ale przede wszystkim - trener. I to nie taki który będzie się uczył kosztem punktów jak Sobolewski, tylko ktoś ogarnięty. Bez tego nie ma sensu liczyć na awans. No i oczywiście wzmocnienia. Z tego co jest "coś" się złoży, ale nie na awans. Chyba że dajemy sobie spokój i urządzamy się w pierwszej lidze na dobre. P.S. Zapomniałem o Plewce
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2023 o godz. 12:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nasza kadra to pokłosie rządów lat trio i żadnej polityki transferowej czy wizji budowania klubu
- nie mamy rezerw więc wszyscy "grają" w pierwszym zespole - podpisujemy długie kontrakty = ściagamy dużo szrotu, który później na tych kontraktach zostaje i praktycznie jest jest brany pod uwagę do gry ale musi minąć x lat aby kontrakt wygasł - mieliśmy x prezesów i każdy miał swoją wizję (brak wizji) budowania drużyny więc każdy dołożył cegiełkę i pościągał pod siebie i trenera piłkarzy - stawiamy na młodzież - ściągamy piłkarzy szklanych, kontuzjogennych = mamy ich na kontrakcie a co sezon kilku chłopa nie gra, więc realnie to ich nie ma - nie rozwijamy juniorów ani starszych piłkarzy (ale jeszcze młodych), w efekcie x lat liczymy na takiego Gruszkowskiego itp więc chłopak jest w klubie, najpierw z nadzieją, że się rozwinie i będzie podstawowym piłkarzem, później w sumie jest bo przecież ma już sporo meczów w podstawowej 11 więc zawsze się taki ograny przyda, później na zasadzie niech zostanie to może jeszcze coś z niego będzie, a jak nie to będzie opcją nr 2 czy 3, jakby nasz szrot, kontuzjowani i reszta nie wypaliła. Tu nic nie jest zrobione dobrze. Mieć tylu piłkarzy na kontraktach to jest kryminał. Nawet jak większość ma niskie kontrakty to grosz do grosza... W sytuacji gdy finanse kuleją, takie zarządzanie i płacenie praktycznie 30 chłopa, którzy i tak nie grają to jest kryminał i działanie na niekorzyść spółki. U nas gra z 15 zawodników, to równie dobrze z tych ponad 40stu to byśmy 3 zespoły stworzyli do kopania się po czole w I lidze haha ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2023 o godz. 18:59.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|