The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2023, 07:51
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Gdziekolwiek pojedziemy będziemy faworytem, mamy lepszy skład niż którykolwiek z rywali.
Nie wiem gdzie byłeś podczas rundy wiosennej ale najwyraźniej nie śledziłeś meczów Wisły z drużynami, z którymi zagramy w barażach - na 90% będą to Nieciecza i Puszcza.

Czy będziemy faworytem w Niepołomicach z Puszczą? Oczywiście, że NIE.
Gospodarze zrobią wszystko, łącznie z bronowaniem boiska żeby ten mecz wygrać.
A nasz "trener" nakaże piłkarzom grać swoje. Co oczywiście skończy się.porażką.

Czy będziemy faworytem w Niecieczy z Bruk Betem? Moim zdaniem w tym meczu szanse 50/50 - może zadecydować silniejsze morale. Po wczorajszym meczu nie wydaje mi się, żeby to był nasz atut.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.05.2023, 09:10
Jak to po takich meczach (choć uczucie jest co najmniej jak po meczu z Radomiakiem 2-4), ostatnie na co mam ochotę to czytanie i pisanie o tej "drużynie".

W zasadzie trzeba się było tego spodziewać, tutaj musi być dramatycznie. Inaczej piłkarze i sztab nie byliby sobą. Po co sprawić kibicom i sobie choć trochę radości z bezpośredniego awansu. To niedorzeczne.

Może jednak chcą grać baraże 2 razy na wyjeździe by mieć mniejsze presję bez swoich kibiców? Przynajmniej znalazłbym logiczne uzasadnienie wczorajszego wystąpienia.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2023, 09:15
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jak to po takich meczach (choć uczucie jest co najmniej jak po meczu z Radomiakiem 2-4), ostatnie na co mam ochotę to czytanie i pisanie o tej "drużynie".

W zasadzie trzeba się było tego spodziewać, tutaj musi być dramatycznie. Inaczej piłkarze i sztab nie byliby sobą. Po co sprawić kibicom i sobie choć trochę radości z bezpośredniego awansu. To niedorzeczne.

Może jednak chcą grać baraże 2 razy na wyjeździe by mieć mniejsze presję bez swoich kibiców? Przynajmniej znalazłbym logiczne uzasadnienie wczorajszego wystąpienia.
To by pasowało do oszczędzania Igbekeme. No przecież nasz genialny strateg nie oszczędzał go tylko na ostatni mecz.

Może Sobolewski dostanie ekstra kasę za baraże?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.05.2023, 09:21
W Niepołomicach nie będziemy żadnym faworytem.

Można się spodziewać porządnie nawodnionego, grząskiego boiska (oni się o to zatroszczą choćby była susza pustynna w Polsce w tym czasie), o szerokości minimalnej jaką dopuszczają przepisy. Puszcza będzie zdobywać teren grając długą piłkę wzdłuż linii bocznej licząc na to, że wyjdzie ona na aut/róg po interwencji obrońcy. A przy takim boisku to każdy aut będzie jak rzut rożny dla tych dryblasów.

Trzymajcie kciuki, żeby Skra urwała im dzisiaj chociaż te 2 punkty.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 29.05.2023, 09:49
Na chłodno - Zagłębie miało jedną sytuację i strzeliło dwie bramki. My za to z kilkanaście strzałow ale a to poprzeczka, a to bramkarz...cóż 1 na 10 takich meczów się przegrywa szkoda że teraz.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2023, 10:04
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
W Niepołomicach nie będziemy żadnym faworytem.

Można się spodziewać porządnie nawodnionego, grząskiego boiska (oni się o to zatroszczą choćby była susza pustynna w Polsce w tym czasie), o szerokości minimalnej jaką dopuszczają przepisy. Puszcza będzie zdobywać teren grając długą piłkę wzdłuż linii bocznej licząc na to, że wyjdzie ona na aut/róg po interwencji obrońcy. A przy takim boisku to każdy aut będzie jak rzut rożny dla tych dryblasów.

Trzymajcie kciuki, żeby Skra urwała im dzisiaj chociaż te 2 punkty.
Nie wiem jakie koneksje mamy z Niepolomicami, ale na miejscu JK, skoro i tak jest w kontakcie z ich Prezesem to pogadał sobie szczerze o stanie tej murawy. Ostatnio nam dziękował publicznie za zgodę wpisanie w licencję naszego stadionu to i po ludzku można oczekiwać uczciwości.

@mazo

Z taką postawą jak we wczorajszym to nie przegrywa się 10% meczów, ale 70-90%.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
To by pasowało do oszczędzania Igbekeme. No przecież nasz genialny strateg nie oszczędzał go tylko na ostatni mecz.

Może Sobolewski dostanie ekstra kasę za baraże?
Piłkarze mogą mieć płacone "meczówki". Absurd goni absurd, ale tak, finansowo mogą zarobić na dodatkowych meczach.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 29.05.2023 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 29.05.2023, 10:15
mazo napisał(a):Wyświetl post
Na chłodno - Zagłębie miało jedną sytuację i strzeliło dwie bramki. My za to z kilkanaście strzałow ale a to poprzeczka, a to bramkarz...cóż 1 na 10 takich meczów się przegrywa szkoda że teraz.
Zagłębie miało więcej kontr, z których powinni strzelić bramki niż my prawdziwych setek, bo te nasze strzały...

Nie zakłamujmy sytuacji - to, że prowadziliśmy grę nie oznacza, że nie mogliśmy tego przegrać jeszcze wyżej. Mogliśmy. To nie był też mecz, w którym bramkarz przeciwnika dokonywałby cudów.
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2023, 10:26
Na chlodno, mysle ze nasze gwiazdy po prostu zlekcewazyly Sosnowiec. Jeszcze 1-0 na poczatku i mozna pospacerowac przeciez Zaglebie na wyjazdach nie wygrywa my jestesmy.zajebisci. szkoda ze.Zaglebie nie strzelilo przed przerwa mecz mogl sie skonczyc i 3-1 dla nas
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.05.2023, 10:49
Vashut napisał(a):Wyświetl post
Na chlodno, mysle ze nasze gwiazdy po prostu zlekcewazyly Sosnowiec. Jeszcze 1-0 na poczatku i mozna pospacerowac przeciez Zaglebie na wyjazdach nie wygrywa my jestesmy.zajebisci. szkoda ze.Zaglebie nie strzelilo przed przerwa mecz mogl sie skonczyc i 3-1 dla nas
Mnie to nie wyglądało na lekceważenie - wręcz przeciwnie. Nasi byli obsrani.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vashut
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2023, 10:55
Ale.przed czym? Wpadla.troche.przypadkowa dla.Sosnowca.i wtedy moze.tak ale w I polowie to raczej nonszalancja i lekcewazenie- np i Sobol kazal sie cofnac na kontry
Dla mnie tez.Zyro kompletnie.bez.formy ale Sobol chcial centymetrow..
"to miasto zawsze było Semper Fidelis.."
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 29.05.2023, 10:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Piłkarze mogą mieć płacone "meczówki". Absurd goni absurd, ale tak, finansowo mogą zarobić na dodatkowych meczach.
Myślę że do takiego kuriozum to jednak nie doszło. Zakładam, że za awans bezpośredni dostaliby znacznie więcej kasy niż nawet za udział w barażach i wygranie ich.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.05.2023, 11:24
W sumie to chyba nie wiadomo dalej co z odbiorami po remoncie i ilu kibiców by takie dwa mecze obejrzało a ponieważ według słów JK do meczu dopłacają 40-60 tyś to może tu też poszli w oszczędności .
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2023, 13:15
Najbardziej frustruje sposób tej porażki. Fakt, że zespół był ociężały, zagubiony, pasywny, niedokładny, nie walczył na 100%, nie starał się wyszarpać tego awansu z gardeł przeciwników. Drużyna nie grała i nie zachowywała się tak, jakby to był mecz o życie, jeden z najważniejszych w sezonie, a tylko jakieś tam kolejne starcie bez większego znaczenia.

Zapewne do takiego podejścia znów przyczynił się Sobolewski, odsyłając na trybuny Igbekeme, który zdaniem niektórych mógłby pojawić się przynajmniej na ławce rezerwowych. Jeśli w takim kluczowym momencie trener odstawia najlepszego w destrukcji pomocnika i kluczową osobę dla tej formacji, by sobie odpoczęła, zamiast rzucić na rywali wszystko, co mamy najlepsze, no to wysyła druzynie jednoznaczny sygnał.

Równie mocnym negatywnym sygnałem jest trzymanie na boisku zawodnika, któremu ten mecz kompletnie nie wychodzi i gra beznadziejnie: Cisse. Nakazywanie cofnięcia się do obrony po szybko strzelonej bramce, jeśli miało miejsce, stanowi kolejny ciężki błąd, burzący cały wcześniej przyjęty plan gry (o ile ów oczywiście istniał, a nie zamykał się w słowach: grajcie jak najlepiej i jakoś to będzie).

Od ilości idiotyzmów i głupot po naszej stronie w tym meczu naprawdę może rozboleć głowa. Większość z nich niestety jest wprost zasługą trenera, przez co, podobnie jak we wcześniejszych kluczowych spotkaniach, możemy stracić awans. Do tragicznej jesieni już nie wracam, choć i za nią Sobolewski ponosi współodpowiedzialność.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.05.2023, 20:51
Sobol zabił ten mecz.

Czemu? nie wiem
Odpowiedz cytując
mAnS
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 29.05.2023, 21:05
A tymczasem Puszcza… 3 do przodu 😂
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.05.2023, 21:08
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Sobol zabił ten mecz.

Czemu? nie wiem
Bo jest nędznym trenerem. Po prostu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Greg25
Senior Member

Od: 08.2018

Stary 29.05.2023, 23:21
Ewidentnie Zagłębie złapało dobrą formę na końcówkę sezonu, co przyznał nawet ich trener. Niestety u nas ewidentny brak rozpracowania przeciwnika, ten dość specyficzny pressing Zagłębia, doskok trzech zawodników, każda przebitka trafiała pod nogi drużyny przeciwnej.

Wg mojej oceny Duda najlepszy na boisku, szkoda że nie było Szocika, Momo to sabotażysta, Młynek mimo słów krytyki, po wejściu bardzo się starał i trochę szarpał. Louis machał rękami, bo przez pressing nie dostawał piłek, jednym z najsłabszych był wg mnie chyba Villar...

Sobol jaki jest, każdy widzi, jego trenerskie IQ dupy nie urywa, dodatkowo, w przeciwieństwie do Brzęczka, który do każdego przeciwnika podchodził z przesadnym respektem, chyba nabrał za dużo pewności siebie, znowu na przedmeczowej konfie, po pytaniu od Karcza, tym razem nt przegranej Chorzowa można było odczuć zwiastuny porażki. Sobol zaprzeczał, ale na jego twarzy widać było ten charakterystyczny uśmieszek...
Ostatnio edytowane przez Greg25 : 29.05.2023 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.05.2023, 11:51
Powiem wam tak: jak zobaczyłem że sponsorem obu drużyn jest ta sama firma pomyślałem że będzie dobrze. A tu taka niespodzianka.
W drugiej połowie zabrakło szczęścia, bo byłą poprzeczka i sytuacja sam na sam.
Jedna rzecz mnie niepokoi bo piszecie tu o złych zmianach dokonanych przez trenera: obawiam się ze on wie coś o czym my nie wiemy, np. iż przygotowanie treningowe zaczyna zawodzić i zawodnicy nie są w stanie kondycyjnie wytrzymać całego meczu. Zobaczymy jak to wyjdzie w Łęcznej, czy np. około 60 minuty zawodnicy nie będą oddychać już rękawami.
No i na koniec, paradoksalnie bramka zdobyta już na samym początku spotkania nie zawsze daje dobre rezultaty, bo jak ktoś wychodzi z założeniem ze mecz jest wygrany już przed jego rozpoczęciem to taka bramka dodatkowo go w tym utwierdza.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Armin : 30.05.2023 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.05.2023, 12:10
Armin napisał(a):Wyświetl post
Powiem wam tak: jak zobaczyłem że sponsorem obu drużyn jest ta sama firma pomyślałem że będzie dobrze. A tu taka niespodzianka.
W drugiej połowie zabrakło szczęścia, bo byłą poprzeczka i sytuacja sam na sam.
Jedna rzecz mnie niepokoi bo piszecie tu o złych zmianach dokonanych przez trenera: obawiam się ze on wie coś o czym my nie wiemy, np. iż przygotowanie treningowe zaczyna zawodzić i zawodnicy nie są w stanie kondycyjnie wytrzymać całego meczu. Zobaczymy jak to wyjdzie w Łęcznej, czy np. około 60 minuty zawodnicy nie będą oddychać już rękawami.
No i na koniec, paradoksalnie bramka zdobyta już na samym początku spotkania nie zawsze daje dobre rezultaty, bo jak ktoś wychodzi z założeniem ze mecz jest wygrany już przed jego rozpoczęciem to taka bramka dodatkowo go w tym utwierdza.
Ale piszesz takie oczywistości,że nie ma nawet jak z tym dyskutować.Tylko to właśnie rolą trenera jest aby dobrze przygotować drużynę do meczu.Przygotować tak żeby nie zlekceważyli przeciwnika nawet mimo szybko strzelonej bramki.Ja np w pierwszym momencie myślałem,że dobrze że się cofnęliśmy i damy się Zagłębiu trochę wyszumieć.Tylko byłem pewny,że potrwa to 10-15 minut a potem wrzucimy wyższy bieg,zapakujemy im jeszcze ze dwie sztuki do przerwy i wybijemy z głowy walkę o cokolwiek.Natomiast jak koło 20 minuty zaczęły się mnożyć rzuty wolne i rożne pod naszą bramką byłem już pewny,że żle się to skończy.
Co do samego sponsora to to wiedząc jakim buraczyną jest Władeczek wcale nie wykluczam,że premia motywacyjna poszła ale do szatni Zagłębia
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.05.2023, 14:38
https://www.youtube.com/watch?v=AEHk_N2r8SE

Wideo kulisy meczu Wisła 1-2 Zagłębie
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.05.2023, 16:57
aNouc napisał(a):Wyświetl post
https://www.youtube.com/watch?v=AEHk_N2r8SE

Wideo kulisy meczu Wisła 1-2 Zagłębie
Weź sp****alaj, po co ma to ktokolwiek oglądać jeszcze raz?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.05.2023, 16:59
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Nic dodsć nic ująć
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.05.2023, 18:54
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
W punkt. Brawo!
Jeszcze mi ....a kulis z tymi ....ami brakuje, co tam może być? Jak sobie przed meczem pożyczają tampony?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 30.05.2023, 22:45
@aNouc, wjechałeś z drażliwym contentem

Po tej kiszce z Sosnowcem to kulisy są ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę patrzeć.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.05.2023, 07:11
Gdyby to był czarny ekran zapętlonym motywem "przepraszamy" to kulisy mogłyby mieć prawdo bytu
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 31.05.2023, 07:45
Pisałem, patrzeć tylko na siebie do końca i awansujemy. Nie zdziwię się, jeżeli mecz z Łęczną też przegramy, a reszta tabeli ułoży się pod nas.

W zeszłym sezonie los wyciągał do nas rękę do ostatniej kolejki.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów