The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2023, 15:43
Przypomniała mi się jeszcze lepsza sytuacja z Cisse. Przy stanie 1:0 jeszcze w 2 połowie. Ewidentnie był faulowany, los chciał, że jakimś cudem utrzymał się na nogach, kiedy zwykle przewraca się o własne nogi... Zamaist paść, gdyż okazja była ku temu idealna to ten chyba własnie przez swą nieudolność utrzymał się. Któryś z naszych pokazywał mu po fakcie, że mógł się kłaść :/ dramat, ale tak jak psiałem to TRENR dał go do skłądu i nie zmienił po 20 minutach.

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.05.2023, 16:19
https://www.instagram.com/reel/CsyoM63glMf/

(wideo) kibice z sektora C i piłkarze po meczu Wisła 1-2 Zagłębie

PS. 10. porażka Wisły w lidze, której połowa ma budżet na poziomie Wisły Kraków, w której piłkarze zarabiają w pojedynkę 120 tysięcy złotych miesięcznie, czyli tyle ile 4 najlepszych piłkarzy Zagłębia Sosnowiec razem wzięci. I to, kvrwa, skandal. A trenerami Sobolewski z Kmiecikiem, który poza wbijaniem tyczek w ziemię nie robi nic więcej. Najpierwej porządek zrobić z piłkarzami, a dopiero później zabrać się za Sobolewskiego i Kmiecika, który może co najwyżej asystować trenerowi w drużynie U-17, a nie drużynie, która walczy o przetrwanie, czyli o awans do Ekstraklasy. Gdzie tutaj choć trochę powagi?

I nawet gdyby udało im się awansować do Ekstraklasy (przy takich nakładach finansowych w porównaniu z pozostałymi klubami w lidze, trzeba być upośledzonym, żeby nie zdołać awansować), to żeby nikogo to nie uśpiło, bo porządek i tak trzeba będzie zrobić.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.05.2023 o godz. 16:36.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.05.2023, 16:38
To, że piłkarze mentalnie nie unieśli tego meczu i szansy, która się otworzyła, jest w znacznej części winą trenera. Znowu wyszli na boisko źle nastawieni, taktycznie nieprzygotowani i jeszcze dodatkowo źle dobrani. Oczywiście później w trakcie meczu Sobolewski w żaden sposób nie potrafi tego skorygować i poprawić.

Reagował źle, za długo trzymał Cisse, a jeśli kontuzja Jamesa nie była poważna, powinien wziąć go chociaż na ławkę. Swoimi posunięciami jeśli nie przegrał nam kolejnego ważnego meczu, to przynajmniej bardzo się do tego przyczynił.

Wracając jeszcze do Cisse: niepojęte nie tylko, że w takiej dyspozycji przebywał tak długo na boisku, ale że w ogóle na nim się znalazł i tak ustawiał. Gdzie odprawa przedmeczowa? Gdzie reagowanie trenera na rozwój wydarzeń podczas gry, zarządzanie meczem? Dlaczego Fernandez nie dostał opierdziela za totalne olewanie pracy w destrukcji? Dlaczego kolejny raz ratujemy lewą stronę Młyńskim, a nie Błaszczykowskim, który podobno jest gotów do gry?

Znów odpowiedź jest tylko jedna: my nie mamy trenera.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 28.05.2023, 16:44
W dniu dzisiejszym Fernandez dobitnie pokazał, że już ma wywalone w klubie zależy mu jedynie na indywidualnych wynikach. Wszelakie próby rozegrania jakiejś akcji ofensywnej przez niego to kręcenie kółeczek i gra w poprzek.
Dobitnie fatalne spotkanie pokazali również Cisse, który w Stuttgarcie to znalazł się chyba jedynie przez przypadek, Tachi, którego stawianie na defensywnym pomocniku to kryminał i Młyński oraz Żyro którzy prawdopodobnie w Wiśle II lub jakichś "potęgach" rzędu KS wiązownica, Sokół Sieniawa czy Pcimianka Pcim grali by ogony lub w ogóle nie łapali się na ławkę.
Prawdopodobnie tym meczem pogrzebaliśmy już awans z baraży z uwagi na mecze wyjazdowe - wyjazdy na to kartoflisko w Niepołomicach gdzie pasają bydło czy wyjazd na pola kukurydzy w Niecieczy wiąże się zawsze z problemami naszych grajków bez względu czy to ESA czy 1 liga czy sparing... Na chwilę obecną zostanie na kolejny rok w tej lidze ogórkowej to śmierć naturalna, bo pozbędziemy się znowu połowy składu i wymienimy na jeszcze większych i gorszych ogórków z zawyżonymi pensjami bez ambicji...
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.05.2023, 16:45
Dlaczego w meczu u siebie przyjmujemy dziwaczną taktykę dawania rozgrywania rywalowi ? Do tego rywalowi , który w tym roku nie wygrał u siebie meczu - kiedy u siebie zawsze dominujemy i mamy przewagę w posiadaniu piłki ?

Nagle chcieliśmy grać taktyką Ruchu i grać z kontry ? u SIEBIE ? z SOSNOWCEM ?

Co na boisku robił murzyn kiedy można było ustawić przed Juncą Szota , który ostatnio dobrze grał w dodatku zaliczył asystę i gola a przy okazji dałby coś w defensywnie ?

Chciałbym żeby Sobol miał świadomość jak ch... taktykę zastosował na ten mecz i jak marne zmiany przeprowadził... kolejny raz.
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
Odpowiedz cytując
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.05.2023, 17:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, to tak jakbyś napisał że mecz z Cracovią to w sumie o nic

Stadion zapełniony, wszyscy w żółtych koszulkach, piłkarze dający z tak zwanej wątroby... GKS na nas nawet w połowie tak się nie spiął jak na Ruch, dla piłkarzy to była szansa odkupienia nieudanego sezonu. Przy remisie zaczęli cisnąć tak jakby walczyli o awans.

Ruch chciał się prześliznąć minimalnym nakładem sił i dostał w 92 minucie, ale ostatnie 15 toczyło się głównie na ich połowie.

Nie ukrywam że przyjemnie się to oglądało, choćby przez samo zaangażowanie piłkarzy GKS.

Oby nasi też wyszli dziś z taką wolą zwycięstwa.
Dlatego napisałem że wiem że to mecz derbowy. Mimo to zdarzyło się to o czym pisałem. Niestety...
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 28.05.2023, 17:26
Znowu Sobol zrobił coś czego nie robił, pamiętacie mecz z Ruchem? Wytrzasnął Szywacza, gdy ten w całym sezonie jak wchodził to do środka, a tam dał go na skrzydło, teraz odkąd on jest pierwszym trenerem Żyro jak wchodził to na skrzydło, a teraz od czasów Brzęczka po 8? miesiącach wystawił go na szpicę,. Zresztą z Cisse też jest ciekawe tyle miesięcy nie mieścił się nawet na ławkę, aż tu nagle ława a teraz pierwszy skład.
Murawa, sędzia, agresywni przeciwnicy, dziś nic z tych strasznych rzeczy nie było, kolejny raz WAŻNY mecz położony w dużej mierze przez trenera. :((((
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.05.2023, 17:37
Kuźwa... dalej nie mogę w to uwierzyć...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.05.2023, 17:49
O ile chwaliłem Sobolewskiego za mecz w Podbeskidziu, gdzie graliśmy bardzo dużo bezpośrednich piłek przez środek, tak w tym meczu po prostu nie rozumie.. stosowaliśmy niski pressing oddawając czesto piłkę Zaglębiu.. u siebie? w takim meczu?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2023, 17:53
Mnie zaskoczyli, bo myślałem, że po 1:0, owszem możemy się cofnąć, uspokoić emocje, grę, ale na x minut i później znowu narzucić tempo żeby coś strzelić. A my kompletnie się zesraliśmy i już nic nie wychodziło.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 28.05.2023, 18:08
Historia zatacza koło.

Rok temu 2 kolejki przed końcem ligi prowadzimy 2:0 z Radomiakiem.

Dzisiaj 2 kolejki przed końcem prowadzimy 1:0 z Zagłębiem Sosnowiec u siebie.

Jaki wpływ ten mecz może mieć na mental? Chyba tylko taki jak ten z Płockiem.

Co jest znamienne? Znamienne jest to,że potrzebujemy multum sytuacji, aby strzelić gola. Z Termalica spartoliliśmy z 4 sytuacje 100%, dzisiaj aż tak klarownych sytuacji nie było, ale skoro Sosnowiec strzelił z niczego to my tym bardziej mieliśmy sporo okazji.

Jedyne spotkania, w których nie stwarzaliśmy sytuacji to mecz z Puszczą, Ruchem oraz druga połowa z ŁKS.

Tak jak wszyscy piszą. Nie ugrywamy nic w meczach wyższej rangi. Totalna niemoc poza pierwszą połową z ŁKS. To nie jest przypadek, to regularność, więc jak można pozytywnie patrzeć w przyszłość? Teraz 4 miejsce będzie trudniej zdobyć niż dzisiaj drugie. W najgorszej opcji miały być dwa baraże u siebie, a wygląda na to, że skończy się na jednym na wyjeździe.

Miało być jak nigdy, a jest jak zawsze (od 2-3lat).

Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 28.05.2023, 18:19
Ten kto kupił Fernandeza nieźle się w.......ił jak będzie miał gruby i długi kontrakt to będzie ssał z niego jak pijawka przy minimalnym nakładzie swoich własnych sił, fajnie se wyregulował brwi, śliczny jest. Mam nadzieje że nie zobaczę tego najemnika w meczu z Łęczną. Nie pamiętam piłkarza w naszej koszulce który miał by aż tak bardzo wyjebane.
Najlepsi i najniebezpieczniejsi na boisku Duda i Rodado schodzą kurde jako pierwsi a wchodzą kaleki które by się nie załapały w wieczystej. Brawo Sobol.
Pierwszy powinien zejść Fernandez i Cisse( ten chociaż pare razy pogonił w pierwszej połowie), powinien wejść Benito a nie Żyro.. No i my w ogóle nie mamy środkowych obrońców, ale to chyba wiedzą wszyscy
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2023, 18:52
powtórzę, po kiego chuja wszedł do składu Junca- bez rytmu meczowego za Szota, który złapał życiową formę.? Dlaczego machający łapami Fernandez i Rodado nie dostają zjebki w szatni od trenera? dlaczego, kiedy nam zależy na bramce ściągamy słabiutkiego ale jednak napastnika a wprowadzamy drewnopodobnego gościa czyli Żyrę?
Qrwa jutro musi być dymisja Sobolewskiego bo z nim na ławce w barażach nic nie ugramy
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
loco86
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 28.05.2023, 19:07
Sobolewskiego już dawno nie powinno tu być. Najważniejsze mecze i każdy to wpier... Przyjdzie kolejny sezon i znowu będzie wygrana z drużynami typu Chrobry , Odra i Jarek w szatni z głośnikiem i lizanie się po fiu..ch jak to jest zajebiscie.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.05.2023, 20:25
loco86 napisał(a):Wyświetl post
Sobolewskiego już dawno nie powinno tu być. Najważniejsze mecze i każdy to wpier... Przyjdzie kolejny sezon i znowu będzie wygrana z drużynami typu Chrobry , Odra i Jarek w szatni z głośnikiem i lizanie się po fiu..ch jak to jest zajebiscie.
Za rok nie będzie tu połowy składu, w tym Fernandeza i Ikbekeme - nawet z Chrobrym będzie ciężko o punkty.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2023, 21:02
Wywalenie ze składu Igbekeme i Szota, którzy ciągnęli grę w ostatnich meczach, do tego zmiany Dudy i Rodado na Żyro i Młyńskiego, forsowanie cyrkowca Cisse... Przypominam tylko, że asystentem Brzęczka przy spadku był Sobolewski. Ba, odpowiadał głównie za SFG, które wykonywaliśmy absolutnie tragicznie (zarówno w ataku, jak i obronie). Sobol, idź ty poćwicz dzieciaki WF-u, bo o taktyce to ty pojęcia nie masz.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.05.2023, 21:04
Z Ruchem Szywacz
z LKS Colley
a teraz Cisse.

3 dywersantów,V kolumna jak zwa tak zwal.No tak sie nie da.

dzis w zasadzie gralismy w 10 ,bo to co odwalal murzyn nawet nie da sie opisac.

a najgorsze ze za to wszytsko odpowaida trener,ja bym go zdjal po 15 minutach ale Sobol zapewen widzial w nim man of the match.
Mecz przegrany tak frajersko ze chyba nawet Wujo by sie usmial.
Nieiwem jak moza bylo zaprzepascic tak wiele ,dzis trzeba bylo wyrywac pluca i zygac ze zmeczenia.Nic takiego nie mialo miejsca.
Zamiast tego mamy juz zapewne teksty ze za tydzien w Lecznej to sie poprawimy.No asy .
Trzeba bylo sie skichac zeby choc zremisowac ,zeby nie grac w Niepolomicach ale co tam ,ogral nas Sosowiec ktory ma wy.jebane na wszytsko i przyjechal na wycieczke robiac jedna kontre.
Brawo Sobol ,ciebie juz nie przecietnaki ogrywaja ,ale totalne ogórki.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.05.2023 o godz. 21:08.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2023, 21:09
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Z Ruchem Szywacz
z LKS Colley
a teraz Cisse.

3 dywersantów,V kolumna jak zwa tak zwal.No tak sie nie da.
\
ja to widzę inaczej. Fernandez Rodado Igbekeme. trzech liderów, którzy w tak ważnych meczach nie potrafią pociągnąć drużyny. dziś Igbekeme nie było ale wyczyny Fernandeza, jego machanie łapami , spojrzenia i pretensje były żenujące. to samo było w Niepołomicach Gliwicach i Łodzi.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 28.05.2023, 21:53
W Łodzi to akurat Luis chyba dwie strzelił?

Ale wracając do dzisiejszego...

Rozumiem że był telefon z Chorzowa i ustaliliśmy że mamy ten mecz przegrać?

Bo inaczej ja nie rozumiem co to miało być? Boisko nasze, sędzia ok, rywal przeciętny i osłabiony, grający o nic... Oddaje dwa celne strzały w meczu i wygrywa 2-1. Do tego bliżej było chyba 1-3 niż remisu... Wiem był strzał Dudy, ale i Zagłębie spitolilo przynajmniej jedna kontrę 2 na 1.

Ja nie rozumiem jak do tego mogło dojść, ale nie było akcji, strzałów, walki, klepy, rajdów indywidualnych, nic... Przez 96 minut trzy celne strzały.

Najlepsza akcja to ta zmontowana przez łasickiego który przebiegł niemal całe boisko i omal nie strzelił bramki. Cyrk.

Kilka moich wrażeń:
1 Junca bardzo słabo, moim zdaniem Szot gra ostatnio lepiej. Tam mógł być nawet karny po jego ręce. Póki co zostało tylko nazwisko.
2 Cisse tragedia, ale z niewiadomych przyczyn Kuba cały mecz na ławce. Rozumiem że Kuba wchodzi tylko gdy prowadzimy 3-0, okej.
3 Żyro... Basha... Oni mieli jakieś zadania do zrealizowania? Bo naprawdę nie rozumiem w jakim celu weszli na boisko. To już znienawidzony Młyński kilka razy powalczył o piłkę, ale Żyro?
4 Moltenis pauza, czyli za tydzień Colley?
5 Biegański... Dwa strzały, dwa gole...
6 Pozytywy? ...hmmm. Jaroch?
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 28.05.2023, 21:58
Mistrzu po co Ci na boisku piłkarz, który ma 38 lat i ostatnio grał 2 lata temu? Logiczne, że nadaje się on właśnie na takie 3-0 by trochę potruchtać i zanotować kolejny występ.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.05.2023, 22:00
Cytat:
Bo inaczej ja nie rozumiem co to miało być? Boisko nasze, sędzia ok, rywal przeciętny i osłabiony, grający o nic... Oddaje dwa celne strzały w meczu i wygrywa 2-1. Do tego bliżej było chyba 1-3 niż remisu... Wiem był strzał Dudy, ale i Zagłębie spitolilo przynajmniej jedna kontrę 2 na 1.
Ja rozumiem to tak, że na 5 ważnych meczów w tym roku przegraliśmy 4. W każdym z tych meczów, pod presją, nie pokazaliśmy praktycznie nic na boisku.

Zostały nam 1-3 mecze. Każdy z nich będzie teraz wazny, bo nawet jeszcze możemy awansować z 2 miejsca, a jak nie to trzeba grać o 3 miejsce, każdy będzie pod presją.
Jeśli nie ogarniemy mentalu to zakładając, że gramy baraże to zapowiada się, że chociaż w jednym z tych meczów (przy założeniu, że jednak ten pierwszy baraż wygrywamy) psycha nie udźwignie tego.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.05.2023, 22:02
Wychodząc z meczu, żegnałem się z sąsiadami mówić "widzimy się w lipcu".
I tak mi się wydaje, że sezon de facto się skończył.
Nie widzę żadnego argumentu, który przemawiałby za nami w barażach.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 28.05.2023, 22:05
nero napisał(a):Wyświetl post
Mistrzu po co Ci na boisku piłkarz, który ma 38 lat i ostatnio grał 2 lata temu? Logiczne, że nadaje się on właśnie na takie 3-0 by trochę potruchtać i zanotować kolejny występ.
Powstaje pytanie czy jest to uczciwe w stosunku do graczy którzy nie mieszczą się na ławce.

Inna sprawa, skoro i tak graliśmy z Cisse jak w dziesiątkę, to JB mógł wejść jako taki Stojanow do srodka od rzutów wolnych. Coś jak Hagi albo Štilić na stare lata. Może chociaż biłby te wolne lepiej od Luisa?
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 28.05.2023 o godz. 22:07.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.05.2023, 22:11
NIE DLA PSA KIELBASA .......wdzac ze wysokie kontrk=akty nie mobilizuja do gry wszystko .....zycie sie nie konczy - dalej na Sb takie ....y jak lucek czy inkognito beda szeryfami - ,,,,apropo - ten fernandez to dalej wart miliony eurasow
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 28.05.2023, 22:18
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Powstaje pytanie czy jest to uczciwe w stosunku do graczy którzy nie mieszczą się na ławce.

Inna sprawa, skoro i tak graliśmy z Cisse jak w dziesiątkę, to JB mógł wejść jako taki Stojanow do srodka od rzutów wolnych. Coś jak Hagi albo Štilić na stare lata. Może chociaż biłby te wolne lepiej od Luisa?
Nie jest uczciwe i nadal uważam to za jedną z patologii jaka u nas ma miejsce, czyli że właściciel klubu jest piłkarzem. Bo jak ma się zachować trener, jak mają się zachować inni piłkarze? Uważam, że ta sytuacja i zapewne jeszcze parę innych jest powodem tego, że żaden trener który podchodzi profesjonalnie do swoich obowiązków nie będzie chciał przyjść. Liczę na to, że kiedyś jakiś potencjalny trener będzie miał na tyle jaj i powie to osobie z którą będzie prowadził negocjacje może to otworzy im w końcu oczy.

To co zrobił/robi Kuba wygląda fajnie medialnie, fajnie czyta się o tym w gazetach, że wraca po latach, ratuje klub, daje kasę, chce grać za darmo, ale trzeba się postawić potem od drugiej strony. Czy chciałbyś przyjść do takiego klubu i być trenerem? Jesteśmy profesjonalnym klubem, w grę wchodzą miliony pieniędzy, a po latach wygląda to jak w klubie okręgowym, gdzie właściciel pizzerii postanawia kupić sobie jakiś klub, aby się przez moment pobawić się w piłkarza, trenera, właściciel i Boga na swojej wiosce.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.05.2023, 23:16
No to macie Biegańskiego, Ci co zachwalali go po ostatnim meczu i śmiali się ze mnie jak pisałem, że to słaby bramkarz i nie trzeba będzie długo czekać jak nam zawali mecz. I dziś się stało, ta ostatnia bramka, nic, zupełnie nic nam nie pomógł.
Ale niech Czerepach dalej pisze, że to najlepszy bramkarz od czasów Fabiańskiego
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.05.2023, 23:20
https://www.youtube.com/watch?v=t7V839yLsRw

Skrót meczu Wisła vs Zagłębie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.05.2023, 23:26
Jak graliśmy ze Stalą, Chrobrym czy Chojniczanką, to po golu na 1-0 atakowaliśmy dalej, Stali wbilismy3 do przerwy, a dziś? Po golu na 1-0 , zamiast pójść za ciosem i chociaż ugrać 2-0 , i wtedy już można się skupić na defensywie, to stali jak te c*py, i dali grać slabemu Zagłębiu, które miało 52 % posiadania, mimo że co drugie podanie kopali po autach.

Dla mnie ten mecz to największy możliwy skandal! Oni po wczorajszej wtopie Ruchu, powinni wyjść na takim ciśnieniu, żeby zmieść rywala z murawy. A grała banda obsranych p*zd!
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 29.05.2023, 00:20
Zagrali beznadziejnie, ale dziwi mnie jaki panuje tu defetyzm w kontekście baraży. Gdziekolwiek pojedziemy będziemy faworytem, mamy lepszy skład niż którykolwiek z rywali. Zawalili frajersko ważne mecze, natomiast założę się, że gdyby w Niecieczy, poza właścicielem, było chociaż trzech kibiców i akurat tych trzech kibiców udzielało się na jakimś forum, albo gdyby wszyscy kibice Puszczy nie siedzieli tutaj lub na forum sąsiadki, to na tych hipotetycznych forach hipotetycznych kibiców panowałoby przekonanie że w meczu z nami można liczyć na cud.

Z dużą dozą prawdopodobieństwa pójdziemy do NIEPOŁOMIC grać z drużyną mojego ulubionego Rafała Boguskiego - szanujmy się, mimo wszystko musimy jako kibice Wisły musimy wychodzić na takie mecze z podniesioną głową, żeby nie naturalizowac tego pierwszoligowego marazmu, bo to się kiedyś skończy - byleśmy byli cierpliwi
Ostatnio edytowane przez viktor56 : 29.05.2023 o godz. 00:23.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2023, 07:34
Faworytem jesteśmy tylko na papierze niestety. Oni totalnie nie radzą sobie z grą pod presją, do tego Sobol im swoimi decyzjami nie pomaga.

W razie meczu z Puszczą - oni wyjdą na nas z pianą na ustach, staną z tyłu w 10 i będą w 100% grać pod kontrę, która prędzej czy później im wyjdzie. Do tego boisko o szerokości 60 metrów, żeby było łatwiej dorzucić piłkę w pole karne z autu. Całkiem możliwe, że w wachlarzu opcji jest też bronowanie boiska na 3 dni przed meczem.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów