The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2023, 20:29
Cuda ,panie cuda

2 zwyciestwa i koniec przyspiewki Coraz blizej Ekstraklasa,a tak mi sie wbiła do głowy

Wisełko ukochana wygraj jutro ten mecz,ten ważny mecz.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 27.05.2023 o godz. 20:36.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.05.2023, 20:41
Panowie tonujemy nastroje. Juz sezon pokazał, ze wykładamy się przed okazjami danymi przez los. Wiem wiem nie da się bez emocji dzisiaj przejść obojętnie obok tego co sie stało w Katowicach.

Niektórzy nie rozumieją, że walczymy ze zgodą o powrót do ekstraklasy. Tutaj każdy patrzy na siebie. Oni chcą byśmy przegrali i my chcemy by Ruch przegrał. Mamy zgodę, ale każdy z nas kibicuje swojemu klubowi i mimo to, to nasz klub liczy się najbardziej.

Lubię Ruch, ale trzeba powiedzieć szczerze, że ich porażka dzisiejsza wprawiła mnie w ekstazę. Wiem, że rywal derbowy, ale chodzi o dobro naszego klubu. Piszę to dlatego, bo wiem, że Niebiescy czytają nasze forum. Każdy z nas wie, że jutro cały Chorzów będzie za Sosnowcem
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.05.2023, 21:12
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post
od kąd do łęcznej przyszedł Mamrot to zupełnie inna drużyna i ciężki teren. Presja w nogach nie pomoże. A jak wiadomo nawet najlepsi mając wszsytko w swoich nogach w ost kolejce potrafia zjebac (BVB)
Mamrot zrobił tam kawał dobrej roboty, ale nie sądzę że karze zabija się o wynik w przyszłą sobotę. On ma do nas zbyt dużo szacunku i sympatii

Jutro na pewno piłkarze będą mieli większy stres niż zwykle, ale raz że jest z przodu wyluzowany Rodado z żądnym wygranej Fernandezem.

Czuję że siądziemy jutro na Sosnowcu zupełnie jak na Stali Rzeszów kilka tygodni temu. Panowie będą chcieli załatwić sprawę ekspresowo by już oszczędzać siły na Łęczna.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 27.05.2023, 21:15
Idealny dzień na przegraną 0:1 XD
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2023, 21:17
Łęczna w tej rundzie u siebie 2 wygrane, 5 remisów i 0 porażek i plasuje się w tym roku na 6 miejscu w I lidze (ale jeszcze kilka zespołów za nimi ma mecz do rozegrania. Także mają szansę na pierwszą porażkę u siebie w tym roku za tydzień

Ale najpierw Sosnowiec jutro, a oni w tym roku na wyjazdach 0-3-3
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.05.2023, 21:30
TBB ma Arkę rozkładzie u siebie, Ruch ma Tychy. Wszyscy mogą potracić.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.05.2023, 21:35
limit frajerstwa sie skonczyl - i nie mam zamiaru sie nawet zastanawiac co by bylo gdyby - idziemy pewnie po 2 zwyciestwa z leszczami i wracamy do ekstraklasy .....teraz pytanie : z czym tam wracamy ? ....oby wiosenna runda Kiko i Jaro to byla tylko transferowa rozgrzewka przed awansem , bo tak naprawde to widze 4 - max 5 zawodnikow ktorzy daliby tej druzynie utrzymanie w ekstraklasie za rok .....a teraz lincz za prawde ...1 ...2 ...3 ...
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 27.05.2023 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.05.2023, 21:37
Mało prawdopodobne jest aby w ostatniej kolejce wszyscy tracili tak jak nam pasuje. Jeszcze jest Puszcza, która jak wygra w tej kolejce to może nas wyprzedzić w ostatniej, przy założeniu, że jutro mecz wygrywamy.

Także ja bym tutaj sobie podpórek w stylu wszyscy z tych 3 przegrają nie szukał bo jest w uj bardziej prawdopodobne, że chcociaż 1 z tych 3 drużyn wygra. A nawet jak przegramy 1 z tych 2 meczów to jeszcze dochodzi kolejna opcja, ze wystarczy aby Ruch zremisował i też nas wyprzedzi.

Nasz margines błędu został wyczerpany po 3ciej porażce w tej rundzie. I tak los się do nas osmiechnął, że mamy szansę na bezpośredni awans.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2023, 21:47
Nastroje na forum Niebieskich są takie, że głowa mała:
- "zadowolenie wisly z naszej porazki w derbach to juz za duzo. To tak jakby Widzew kibicowal lksowi w meczu z nami. Bawcie sie w ta zgode sami juz w meczu u siebie bylo widac jak duzo brakuje im do Widzewa"
-"Dzisiaj bedzie nie tylko swieto cyganow, ale i wislakow - ich popisy we wszystkich social mediach to mistrzostwo. Wiecej smierdzielow i nazioli slyszalem tylko od cyganow i szczew. Takiej sztamy jeszcze w Polsce nie widzialem"
-"Wy dali za ta wisla?tam tance gratulacje do cyganow itp,ino Widzew, żeby te krakowskie niepowiem co jutro 5 dostali"
-"mają pieniądze aby zmobilizować każdego z którym gramy do końca i osłabić zapał tych którym jednak by się chciało walczyć przeciw nim ."

Nawet mój wpis o dupsku karmy zacytowali ;-)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 27.05.2023, 21:54
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mało prawdopodobne jest aby w ostatniej kolejce wszyscy tracili tak jak nam pasuje. Jeszcze jest Puszcza, która jak wygra w tej kolejce to może nas wyprzedzić w ostatniej, przy założeniu, że jutro mecz wygrywamy.

Także ja bym tutaj sobie podpórek w stylu wszyscy z tych 3 przegrają nie szukał bo jest w uj bardziej prawdopodobne, że chcociaż 1 z tych 3 drużyn wygra. A nawet jak przegramy 1 z tych 2 meczów to jeszcze dochodzi kolejna opcja, ze wystarczy aby Ruch zremisował i też nas wyprzedzi.

Nasz margines błędu został wyczerpany po 3ciej porażce w tej rundzie. I tak los się do nas osmiechnął, że mamy szansę na bezpośredni awans.
mozesz mi wytlumaczyc co nas obchodza Niepolomice przy naszych dwoch zwyciestwach
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.05.2023, 21:54
Nie wiem dlaczego ale kojarzą mi się średnio...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 27.05.2023, 21:56
framat napisał(a):Wyświetl post
nastroje na forum niebieskich są takie, że głowa mała:
- "zadowolenie wisly z naszej porazki w derbach to juz za duzo. To tak jakby widzew kibicowal lksowi w meczu z nami. Bawcie sie w ta zgode sami juz w meczu u siebie bylo widac jak duzo brakuje im do widzewa"
-"dzisiaj bedzie nie tylko swieto cyganow, ale i wislakow - ich popisy we wszystkich social mediach to mistrzostwo. Wiecej smierdzielow i nazioli slyszalem tylko od cyganow i szczew. Takiej sztamy jeszcze w polsce nie widzialem"
-"wy dali za ta wisla?tam tance gratulacje do cyganow itp,ino widzew, żeby te krakowskie niepowiem co jutro 5 dostali"
-"mają pieniądze aby zmobilizować każdego z którym gramy do końca i osłabić zapał tych którym jednak by się chciało walczyć przeciw nim ."

nawet mój wpis o dupsku karmy zacytowali ;-)
to mnom fszonsło
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.05.2023, 22:11
A kogo obchodzą te pseudo zgody gangów narkotykowych? I to jeszcze takich co się co chwilę prują...

Srał pies Ruch, ważny awans Wisły. Fetowałem ich wpitol od GKS-u, kibicowałem sraczkowatym pierwszy (i oby ostatni) raz w życiu, nie zawiedli, chwała im. Derby dla Gieksy, awans dla nas!

Powtórzę - w dupie mam Ruch. Liczy się tylko Wisła, ta sportowa - a nie podział stref wpływów w rozprowadzaniu prochów wśród debili i dzieciaków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2023 o godz. 22:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.05.2023, 22:16
Jak sobie Ruch zj***e awans to przez swoje własne zaniedbania.
Bo na nas punkty zdobył.
Oby jutro po południu była tu taka sama euforia jak teraz.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 27.05.2023, 22:19
Taa, zaraz na forum będzie kończenie zgód/układów Dopóki triada+ŁKS trzymają się razem, WRWE też będzie, bo nie ma nawet innej opcji. Nie wiem, czemu ludzie mieszają wyniki PIŁKARSKIE do kibicowania...

A Ruchowi życzę szczęścia w barażach, bo fajnie jakby weszli oni, a nie TBB czy Puszcza.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.05.2023, 22:20
Cytat:
mozesz mi wytlumaczyc co nas obchodza Niepolomice przy naszych dwoch zwyciestwach
Ja mówię, że margines błędu już wyczerpaliśmy i nie możemy nie wygrać tych 2 meczów. Także mowę o sytuacji, że Puszcza w tej kolejce wygrywa, my też ale za tydzień każdy z trójki Ruch-TBB i Puszcza mogą nas wyprzedzić.

Także tyle ma Puszcza, że może nam zagrozić jeśli nie zdobędziemy 6 pkt. A jak zdobędziemy to już nikt nam nie może zagrozić.
drozd:
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.05.2023, 22:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A kogo obchodzą te pseudo zgody gangów narkotykowych? I to jeszcze takich co się co chwilę prują...
I na dodatek RAŚowców. Już tak nisko nie upadliśmy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.05.2023, 23:13
Dwa mecze. Tylko i az. Najwazniejsze, ze w koncu nie musimy sie na nikogo ogladac.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 27.05.2023 o godz. 23:15.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.05.2023, 23:17
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Taa, zaraz na forum będzie kończenie zgód/układów Dopóki triada+ŁKS trzymają się razem, WRWE też będzie, bo nie ma nawet innej opcji. Nie wiem, czemu ludzie mieszają wyniki PIŁKARSKIE do kibicowania...

A Ruchowi życzę szczęścia w barażach, bo fajnie jakby weszli oni, a nie TBB czy Puszcza.
Nie, na forum są ludzie ze zbyt dużym stażem żeby ich ruszaly takie malowane zgody.
Najważniejszy dla Wisły jest awans. Liczy się wynik sportowy. Kogo jarają zgody - niech się bawi, ale najważniejsza jest przyszłość klubu.
Powtórzę - srał pies Ruch, ich bezkarnych drwali i układy w PZPN. Jeżeli my awansujemy z drugiego miejsca a oni przepadną w barażach - nie będę płakał. Nigdy nie pisałem się na kibicowanie żadnemu innemu klubowi niż Wisła.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.05.2023, 23:20

Układy układami, ale wyobrażajcie sobie nastroje w Ruchu gdy np odpadną w barażach?

Jednocześnie euforia w naszych szeregach będzie ogromną. Jest to lekki dysonans.

Układy kończono z mniej blachych powodów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 27.05.2023, 23:23
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Układy układami, ale wyobrażajcie sobie nastroje w Ruchu gdy np odpadną w barażach?

Jednocześnie euforia w naszych szeregach będzie ogromną. Jest to lekki dysonans.

Układy kończono z mniej blachych powodów.
Na razie to my musimy wygrać dwa mecze.
A jak Ruch przepadnie, to przez siebie. Wyniki mieli ponad stan, sędziowie przymykali oczy na brutalne zagrania - jeśli nie awansują to dlatego że nie zasłużyli. Farta mieli aż za dużo.
Piłkarsko z tego co mają wyciśnęli 120% - za to szacunek. Ale do Wisły nie mają podjazdu jeżeli chodzi o jakość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.05.2023 o godz. 23:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Stary 27.05.2023, 23:42
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Mamrot zrobił tam kawał dobrej roboty, ale nie sądzę że karze zabija się o wynik w przyszłą sobotę. On ma do nas zbyt dużo szacunku i sympatii

Jutro na pewno piłkarze będą mieli większy stres niż zwykle, ale raz że jest z przodu wyluzowany Rodado z żądnym wygranej Fernandezem.

Czuję że siądziemy jutro na Sosnowcu zupełnie jak na Stali Rzeszów kilka tygodni temu. Panowie będą chcieli załatwić sprawę ekspresowo by już oszczędzać siły na Łęczna.
Mamrot nie jest głupi i wie że w jego interesie jest żeby nas w tej lidze nie było w nastepnym sezonie.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.05.2023, 04:11

Fajnie jakby weszli bo mają wspaniałą historię i extra dobrze wygląda z Ruchem (ale mocnym).
Z drugiej strony Słonie są z Małopolski i bawią się za prywatną kasę bogatego właściciela (i tak powinno być), a nie pieniądze z kolejnych emisji akcji obejmowanych przez miasto.
I dlatego wolę żeby (obok nas) awansowały Słonie.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 28.05.2023 o godz. 07:03.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.05.2023, 06:42
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Jutro najtrudniejszy mecz sezonu.
W Łęcznej może być jeszcze trudniej
Odpowiedz cytując
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.05.2023, 07:06
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
łatwiejszych nie będzie, dwa przeciętne zespoły, które grają o nic bo są pewne utrzymania..
jedyne co nas może pokonać to presja, bo umiejętności są po naszej stronie
Tak, ale GKS formalnie wczoraj też "grał o nic" ( Tak wiem że formalnie mecz derbowy)

No cóż...
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.05.2023, 07:08
Wiadomo, że w Łęcznej będzie ciężko, czy czasem Petrescu nie poleciał po Łęcznej?

Ale potencjał mamy na tyle większy, że musimy ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.05.2023, 07:17
Jedno jest pewne. Czeka nas przejebanie ciężkie 7 dni jako kibiców Wisły
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.05.2023, 07:40
Sobol na odprawie powinien im puscic skróty z 2 ostatnich meczy Bayernu i Borsussii.
Dla pokory i pełnej mobilizacji.
To, co zrobił Dortmund, to Mistrzostwo Wszechświata.
I obyśmy nie dołączyli do tego szacownego grona.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.05.2023, 08:46
Przecież tu trzeba wyjść jak po swoje z Sosnowcem i Łeczną na pewniaka wygrać 2 mecze a nie trząść ze strachu portkami, bo czego mamy szukać tam wyżej?Nikt z nami meczów nie będzie odpuszczał, bo granie z Wisłą to prestiż czy to Sosnowiec, Łeczna, Amika czy Legia, każdy gra z nami na maxa.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.05.2023, 09:20
Junca dzos od początku czy zaczyna na ławce?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów