|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Cisse - Zaimponował mi. Zagrał chyba swój najlepszy mecz odkąd przyszedł do Wisły.
Szot - Tak samo, mega pozytywne zaskoczenie, zwłaszcza ten raj ofensywny i przegonienie 2 piłkarzy słoni. Biegański - Poprawnie, dobrze, pewnie. Duży plus. Jaroch - Tutaj komentarz chyba zbędny ![]() Sapała - Dobre wejście po kontuzji. Rodado - Ehh... Dobry chłopak, ale brakuje wykończenia, ale trzeba przyznać że Loska też dzisiaj dobrze bronił Reszta zagrała okej. Co do poziomu sędziowania, to nawet nie chce się w....iać już na noc, ale! Od kartki Luisa można się jaknajabrdziej odwołać. Był kapitanem, więc miał prawo wdać się w polemikę z tym .....m, ale zgnajc życie, decyzja przyjdzie na mecz z Łęczną. Za dyskusje |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Strzał życia Jarocha uratował skórę Rodado
Ten gol to murowany kandydat do bramki sezonu, oglądałem tą bramkę z 20 razy.To, co nasz pocieszny Hiszpan zmarnował, to woła o pomstę do nieba. Mecz powinien skończyć się na luzie wynikiem 5-2 przy normalnej 9-tce. W FM-ie był taki parametr kiedyś jaki Finishing, w skali 1-20 Rodado ma może z 3 ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Najważniejsze że tym razem nie daliśmy się stłamsić, sprowokować czy sfrustrować. Do tego zmiany poprawiły obraz gry zamiast nas totalnie pogrążyć. Ba - to my ich kasowaliśmy i frustrowaliśmy, co kończyło się chamskimi faulami. Niestety sędziował dzban.
Momo >>> Młyński (który nie łapał się na ławkę). Po prostu ma technikę, Młyński nie wygrywa praktycznie pojedynków inaczej niż biegowo, a i to rzadkie. Już dawno zapomniałem że mamy go w kadrze a tu taki comeback. Głowa wreszcie nadążyła za nogami, ba - chłopak grał pod drużynę, pod koniec ze dwa razy przetrzymywał piłkę przy linii żeby zyskać czas. Jak inny piłkarz normalnie, stary Cisse straciłby na kontrę. Szot - dobry mecz, przegrał główkę w polu karnym po rogu w końcówce ale poza tym był użyteczny w obronie i ataku. Ba, świetny rajd przeprowadził i wyłożył piłkę w pole karne. Duda - kolejna świetna zmiana, dał spokój, oddał nawet dobry strzał nie w środek bramki. Sapała - wygląda dobrze po kontuzji. Dobrze wykonywał rogi, piłka leciała tam gdzie stali nasi piłkarze. Dla odmiany taki Igbekeme znowu sabotował grę z tyłu i stracił piłkę na gola. Mniej więcej wiadomo już czemu do nas trafił. Colley bardzo dobry mecz, w następnym jednak nie zagra za kartki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.05.2023 o godz. 07:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A ja zapomniałem, że w ogóle mamy takiego zawodnika jak Sapała.
Bardzo się przyda na końcówkę sezonu. Jak trzeba będzie pomłócic w środku pola, to można nawet wystawić środek Tachi, Sapała, Igbekeme. Duda dał fajną zamianę, ale pamiętajmy jak wyglądał, gdy graliśmy z drwalami z Niepołomic i Chorzowa. Szkoda, że nie mamy napastnika w kadrze, bo awans byłby już dawno zaklepany. Powód: Edit
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 13.05.2023 o godz. 08:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Teraz podbeskidzie. Oni graja pilke zurawia i klepia krotka na malym obszarze jak najczesciej osmieszajac obrone. Dobrze ze Colleya nie bedzie w tym meczu bo potrzebny tu jest srodkowy zwrotny obronca bo beda grali duzo z klepy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Rodado z Villarem to Jarochowi do konca zycia powinni czyscic buty. Mikiego rozgrzeszam bardziej za gola i ogolny wkład w mecz. Ale Rodado to do wyczyniał to jest snajperski kryminał. Psycholog ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ewidentnie psycholog! Gość pudłuje, Luis zbiera piłkę i kontynuuje akcję, a ten jest zajęty okładaniem poprzeczki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czy Wolfiemu ktos sie włamał na konto ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a teraz wszyscy przypomijmy sobie poczatek Rodado. facet strzelał gola za golem.. pamięam to wykończenie podcinką nad bramkarzem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie wypada pomijac fantastycznych interwencji Bieganskiego po których powinny paść bramki dla TBB
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciąg dalszy kabaretu.Ponoć Mula zagrał "bo nic go nie bolało".Zajebisty ten sztab medyczny...
W sumie Uryga nie gra "bo go coś boli" a Błaszczykowski ma chyba przewlekłą sraczkę więc mnie to nie dziwi...
Ostatnio edytowane przez krysztal : 13.05.2023 o godz. 10:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ważne że pracuje bez piłki, ściąga obrońców na siebie i dogrywa. Poza tym bramkarz rywali był wczoraj w bardzo dobrej dyspozycji. @ciacho - nie wiem jak Ci wytłumaczyć żebyś zrozumiał, bo chyba ciężki z Ciebie zawodnik, ale - opisuję to co widzę. Tym razem nie daliśmy się stłamsić, sprowokować, zneutralizować, do tego mocno ograniczyliśmy prezenty. Zamiast tego w odpowiednim momencie zabiliśmy mecz. Czyli zrobiliśmy to czego oczekuję. Nie krytykuję dla zasady i nie chwalę za metrykę czy nazwisko. Nie będę też specjalnie się podniecał bo to może być jednorazowy wyskok, ale z taką grą jest szansa w barażach. Dobrze np. że za bezjajecznego Młyńskiego wszedł Cisse. Pytanie czy nie mógł wcześniej, ale dobre i to. Nie możemy grać w dziesiątkę albo w dziewiątkę po zmianach, nie może być tak że Młyński snuje się bez sensu i psuje większość piłek a Żyro na skrzydle ma przyśpieszenie jak wujek Kazik po trzech piwach i kaszance. To były wybory Sobolewskiego, no nie sprawdziły się zupełnie, miałem rację krytykując je. Tym razem wybrał dobrze, dobrze ustawił piłkarzy i przygotował na młóckę. No to pochwaliłem. To że nie mieści się w waszych móżdżkach że można nie pisać "po linii i bazie" jest swoją drogą smutne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.05.2023 o godz. 11:02.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Skrót meczu: https://www.youtube.com/watch?v=v7UXXZveWJM
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.05.2023 o godz. 12:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mula tez niby zdrowy a jednak nie. Zdenek to chyba zwyczajnie pecha ma... Kabaret rzeczywiście. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie martw się. Jak następny mecz zagramy jak cipy i przegramy nie oddając strzału w drugiej połowie to nie będę chwalił.
Jeśli przegrywa się po dobrej grze, błędach sędziego, pechu - zdarza się. Ale takie mecze jak z Ruchem i ŁKS-em pokazały słabości które eliminują opcję awansu w barażach. Tam nikt nogi nie odstawi. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sztab medyczny Wisły składa się głównie z tych samych osób, co poprzednio, gdy mieli czarny pijar, a piłkarze Wisły szli na rekord w liczbie urazów i kontuzji. Swego rodzaju kółeczko wzajemnej adoracji. Kozła ofiarnego znaleźli w dietetyku, który nie był związany z klubem i jego obarczono za całe zło i zwolniono. A przecież wiadomo, że piłkarze nie padają jak muchy i nie mają problemów z powrotem do gry od wielu miesięcy z powodu nie zjedzenia ryżu z kurczakiem.
.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 13.05.2023 o godz. 13:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wolfy, to sie zastanów bo albo twierdzisz, że Sobol nic nie umie i wszystko robi źle, albo że jednak coś ogarnia i coś robi dobrze.
A tu wychodzi, że jak porażka, zawodnicy zawiodą to zły ale jak dobry mecz i wygrana to nagle no zmiany dobre, to dobre, w sumie wszystko dobre. W tydzień się wszystko zmieniło? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Jaroo1 - zmieniła się taktyka, podejście do meczu i zmiennicy. O czym zresztą napisałem.
To nie jest tak że jestem twardym elektoratem partii Sobolewski i będę stawał na rzęsach żeby udowadniać że nie dało się tego lepiej zrobić. Podobnie nie jestem w psychoopozycji, skoro zrobił to co powinien i przestawił drużynę z frajerstwa na wyrachowanie (w pewnym stopniu, ktoś musi strzelić Dudę w łeb za dryblingi przed polem karnym w stronę bramkarza żeby na dobre się tego oduczył), przestał pitolić że "gramy swoje" etc. Zresztą, napisałem to już powyżej. Ale "einmal ist keinmal" jak to mawiają barbarzyńcy. Oby to nie był jednorazowy wyskok. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wróć do rozmowy o sraczce Błaszczykowskiego bo to wywołuje u Ciebie podnietę.
Na chvj mnie cytujesz. Ja tego nie robię z Twoimi idiotycznymi wpisami. Nie chcesz - nie oglądaj. Won. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ważne zwycięstwo, które przydałoby się powtórzyć z Podbeskidziem.
Niemile zaskoczył Igbekeme, który zachował się fatalnie przy stracie bramki, ale poza tym jednym momentem grał bardzo przyzwoicie: miał też kilka ważnych odbiorów, dobrze czytał grę i się ustawiał, parę razy fajnie poszedł na wyprzedzenie, dawał wartościowe podania. Powinien mieć asystę, gdyby Villar ponownie trafił w pierwszej połowie, gdy rzucił mu kapitalną prostopadłą piłkę. Przy braku Fernandeza jedynie on będzie mógł uratować kreatywność środka drugiej linii w meczu z Podbeskidziem. Liczę, że wraz z Sapałą, który dał dobrą zmianę. Cieszy, że ten ostatni wrócił do zdrowia. Niektórych zachwycił Cisse, mnie nie. Oczywiście w porównaniu do zmian Młyńskiego i tego, co sam prezentował dawniej zagrał nadspodziewanie dobrze, ale miał też trochę niedokładności i nietrafionych decyzji. Kiepsko wygląda jego gra w defensywie. Nie wiem, co musiałoby się stać, aby Sobolewski wystawił Tachiego na jego optymalnej pozycji środkowego obrońcy, skoro woli zostawić tam nawet Colleya, a Hiszpana zdjąć. Zastanawiające. Skoro jesteśmy już przy trenerze: tym razem dobrze przygotował zespół, trafił z ustawieniem, nie zepsuł wszystkiego zmianami. Wisła powinna wygrać znacznie wyżej, gdyby nie zabrakło skuteczności. Widać, że Rodado nie jest snajperem i raczej nigdy nie będzie. Dla odmiany Villar pokazał kilka zagrań naprawdę wysokiej klasy jak na polskie warunki. Czekam na jakiś komunikat dotyczący nowego urazu Muli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
polecam funkcję ignore, aNouc ma ewidentnie jakieś stadium autyzmu, jeśli nie wklei każdego filmiku we wszystkie możliwe tematy, to zapewne wydziera się na pół osiedla.
Co do samego meczu - jestem pozytywnie zaskoczny, jeszcze wygrana z Podbeskidziem i zacznę widzieć w Sobolu trenera ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Czułem że dziś wygramy, tylko jest jeden problem - za tydzień gramy na wyjeździe. Trzeba liczyć, że dziś Ruch i Puszcza potracą punkty, bo wygrać za tydzień będzie najprawdopodobniej ciężej niż wczoraj. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|