The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2023, 14:23
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Termalika zdecydowanym faworytem. Grają o awans, to jest dla nich kluczowy mecz. Podbudowani zwycięstwem z Sosnowem, zmotywowani dodatkowo przez Witkowskich, którzy mecze z nami traktują bardzo osobiście i ambicjonalnie..
A wcześniej w 5 spotkaniach wygrali tylko 1. Choć cały czas w tym czasie grali o awans.

My też mamy dość kiepska passę ale widzę tu pewien dysonans i pisanie postów pod tezę (w skrócie gówno gramy i mamy kiepskiego trenera).

W piątek mamy spotkanie dwóch drużyn z których obie mają swoje problemy. Ciężko nazwać jednak faworytem drużynę która na wyjazdach na wiosnę wygrała 2 razy w 6 spotkaniach potykając się choćby w Chojnicach czy Rzeszowie.

2-2 jakbym miał grać u buka. 3-2 typuje życzeniowo.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 11.05.2023, 14:40
Obstawiam 3:1 dla nas, gramy u siebie, jest Fernandez, Rodado, Tachi, Villar, może będzie Junca, zobaczymy
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 11.05.2023, 14:42
Chłopaki wróciłem z trasy. dajcie info kogo jutro zabraknie? Mula Junca Miki ?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.05.2023, 14:42
Junci jeszcze nie będzie, ale może Mula wejdzie z ławki https://www.wislaportal.pl/News.html...etem_Termalika

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.05.2023, 14:48
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Junci jeszcze nie będzie, ale może Mula wejdzie z ławki https://www.wislaportal.pl/News.html...etem_Termalika
Na ławce ma być Mula, Sapała i Błaszczykowski

To tak w temacie czy ma kto u nas usiąść na ławce vide @sandomingo
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.05.2023, 17:10
Colley dostanie następną szansę oby to nie był koniec walki o awans

Sytuacja jest, jaka jest, ale myślę, że Joseph jeszcze zasługuje na szansę. Rozmawiałem z nim w tym tygodniu i jestem bardzo mocno przekonany, że już takie błędy mu się nie przytrafią. Zwracaliśmy uwagę na pewne rzeczy i jestem przekonany, że zagra dobre spotkanie. Z mojej strony może mieć tylko i wyłącznie wsparcie. Potrzebujemy Josepha, ale również w takich ciężkich momentach Joseph potrzebuje drużyny, potrzebuje trenerów, którzy go wesprą i jedynie jutro pozostaje udowodnić pewne rzeczy na boisku - przyznał Sobolewski

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.05.2023, 17:18
Nie pozostaje mu nic innego, jak wykonać efektowne sanki na karnego w 95 minucie przy stanie 2:2.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.05.2023, 17:24
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Nie pozostaje mu nic innego, jak wykonać efektowne sanki na karnego w 95 minucie przy stanie 2:2.
Minimalista.
Myślę że powinien celować w samobójczego hat-tricka i czerwoną kartkę. Wszystko inne byłoby normą.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 11.05.2023, 17:36
Czerwona kartka odpada, bo nie mógłby zagrać w dwóch spotkaniach (zakładając brutalny faul ).

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.05.2023, 18:16
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Czerwona kartka odpada, bo nie mógłby zagrać w dwóch spotkaniach (zakładając brutalny faul ).
Można mieć tylko nadzieję że jakby co komisja ligi dowali mu zakaz gry do końca sezonu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.05.2023, 19:15
Konferencja prasowa:
SZPITAL:
Junca - zakończył rehabilitację - obstawiam, że na baraże będzie gotów
Uryga - trenuje na boisku
Ondraszek - out po operacji

Mula jest gotowy do gry

https://youtu.be/uxZrt_BQzPU
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.05.2023, 19:15
Widzę, że loża szyderców się odrodziła.

Gdybym to ja, na przykład, tak szydził, to kolega powyżej (wolfy) wysyłałby mnie na drugą stronę Błoń.
Zresztą niedawno tak było.
Zmieniło się coś? (oprócz zmiany ról?)
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 11.05.2023, 19:18
Colley ma jutro grać.
O k...a!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.05.2023, 20:40
A ja się nie zdziwię jak Colley jutro nie zagra i Sobol zrobił typowy blef przed ważnym meczem. Przecież wiadomo że przeciwnik też ogląda konferencje. Kiedy ostatnio powiedział że ktoś zagra od poczatku w danym meczu poza obsada bramki? Nie przypominam sobie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.05.2023, 20:53
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A ja się nie zdziwię jak Colley jutro nie zagra i Sobol zrobił typowy blef przed ważnym meczem. Przecież wiadomo że przeciwnik też ogląda konferencje. Kiedy ostatnio powiedział że ktoś zagra od poczatku w danym meczu poza obsada bramki? Nie przypominam sobie.
Mam nadzieję że masz rację.
Serio.

Nic nie mam do Colleya (poza myślę uzasadnionym w....em za to co odwala na boisku), ale on za często zawala mecz żeby można było mówić o przypadku. Zwłaszcza że nawet w tych nie zawalonych zdarzają mu się mocno ryzykowne wejścia. Nie jest tak jak twierdzi Sobolewski że jeden mecz mu nie wyszedł. On tak z pięć sabotował. No ale Sobolewski widział też strzały z ŁKSem w drugiej połowie...

Może być tak że Colley zagra na zero, ale ten piłkarz to tykająca bomba zegarowa. Jakby zagrali Szot albo Skrobański to bym mniej się denerwował.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.05.2023 o godz. 20:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 11.05.2023, 21:01
Raz interwencja kolejki, raz dwie wyprostowane w piszczel na otwarte złamanie, a pensyjki wpadają.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2023, 09:43
Jak zagra Colley, to kolej na kolejny w........

A tak serio, gościu jest wprost pokraczny, on nawet jak się przy tej stracie bramki przewrócił to jak klocek, leciał na ziemię a nogi miał wyprostowane jakby jakieś pręty metalowe w nich miał i się nie zginały.

Porażka. Zagrał tak, jakby specjalnie w zemście za wcześniejsze siedzenie na ławie, te bramki rywalom dał.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 12.05.2023, 09:55
Sobol jak ma takie poczucie humoru, że chcę na obronie wystawiać Colleya, to powinien pójść dalej.

Niech wrzuci na prawą obronę Szota a na skrzydełko Szywacza. Mógłby jeszcze rzucić na szpicę czeskiego Bombardiera, ale ten akurat (nie no - jak zawsze) nie może grać.

Chciałoby się wygranej.. ale biorąc pod uwagę, że przyjeżdza w miarę ogarnięty rywal i to w przeciwieństwie do nas z trenerem - będą ciężary.

Jakieś 1-2 bo karnym w 99 minucie po bezsensownej ręce Józka.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.05.2023, 09:59
To może lepiej od 1 minuty dać na boisko Urygę, Kubę, Bashę i reszte ferajny połamanej?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 12.05.2023, 10:21
Basha jest wykartkowany

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2023, 11:52
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Basha jest wykartkowany
Loża szyderców i tak postawi na Bashę - skoro jest wykartkowany i pojawi się na boisku to automatycznie przegrywany w wyniku walkowera? I o to loży szyderców chodzi
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.05.2023, 12:26
Ważne żeby mógł wyjść Basha na ostatnie mecze, po to w Wiśle jest on, Kuba, Alan i reszta żeby właśnie zaskoczyć w najwazniejszym momencie.
drozd:
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2023, 12:51
Obstawiam taki skład:
Biegański- Colley-Tachi Moltenis-Szot Duda-Igbekeme- Fernandez na bokach Młyński i Żyro i na szpicy Rodado
ławka
Broda Niewiadomski Gruszkowski Talar Szywacz Benito Błaszczykowski Mula Cisse

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.05.2023, 12:53
A gdzie Jaroch,Vilar....
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.05.2023, 13:51
Ja typuję: Biegański - Gruszkowski, Colley, Moltenis, Jaroch - Villar, Tachi, Igbekeme, Młyński - Fernandez, Rodado.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2023, 13:53
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A gdzie Jaroch,Vilar....
przepraszam. słuszna uwaga Jaroch na prawo za Colleya . Villar pewne że zagra?

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.05.2023, 14:00
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Termalika można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385

Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport (piątek, godz. 20:20)
Przypominajka dla tych, którzy będą poza zasięgiem telewizora lub nie posiadają Polsatu Sport. Możecie wykupić dostęp do transmisji wideo z meczu na urządzenia mobilne (telefon, laptop, tablet) za jedyne 10 złotych.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 12.05.2023, 14:18
dla odmiany ja typuje, że dziś wygramy.

Ale żeby nie było tak wesoło, to za tydzień przegramy. Ogólnie, na chwilę obecną, myślę że zakończymy sezon na 4 miejscu.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.05.2023, 14:23
Dziś się okaże czy mamy już traumę odnośnie meczów ze ścisłą czołówką. Na wyjazdach zawiedliśmy po całej linii, mniejsza o wynik, my w tych meczach po prostu nic nie graliśmy. Dzisiaj ważny mecz ale u siebie.

A może w końcu remis trafimy bo też by było anormalne gdybyśmy wcale w tej rundzie nie zremisowali.

Aczkolwiek obstawiam, że wygramy i przełamiemy tę niemoc z czołówką, chociaż na swoim stadionie przełamiemy.
drozd:
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.05.2023, 19:19
Dobry wynik w Lecznej dla nas.. Zapewnili sobie utrzymanie, więc z nami będą grać o pietruszkę.. Tylko teraz wygrać dzisiaj!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów