The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2023, 09:50
nie wiem czy to nie trolling ^^^
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 08.05.2023, 09:54
Dlaczego znowu trolling? Co jest kontrowersyjnego w tym co napisałem?

Cytat:
Nie znam nazwy, domyślam się profilu podmiotu, ale to widać, że to jest ktoś wiarygodny.

- Przede wszystkim w kontekście przejść jakie ma Wisła z inwestorami, nikt by nie doszedł do etapu gotowej umowy, przy takiej osobie jak Jarek i biorąc pod uwagę całą wrażliwość całego klubu, ludzi, na tym punkcie.
- Po drugie kontekst biznesowy JK determinuje sieć kontaktów, z których pochodzi inwestor - tu też zero ryzyka.
- Po trzecie, patrząc na styl rozmów, prowadzonej komunikacji na TT, luźne pisanie o inwestorze, częste rozmowy, wyraźnie pokazuje, że muszą się też dobrze ze sobą znać.

O to jestem w 100% spokojny, że tu ryzyka nie ma.

PS. Co do Synerise, po pierwsze mieć gotowość, a to zrobić to dwie różne rzeczy. To startup, który musi mądrze się rozwijać, reinwestować środki. Pierwszy zarobek na klub piłkarski? Śmiem wątpić + to ogromne liczby.
Po drugie na pewno nie teraz. Znów JK o tym pisał niedawno na TT "kiedyś to moje marzenie". Wyraźnie chodzi o nieokreśloną przyszłość. Po trzecie, Wisła potrzebuje pieniędzy teraz.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 08.05.2023, 10:16
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Z takimi firmami jak Synerise to jest tak, ze moga z dnia na dzien wystrzelic w kosmos jesli chodzi o zarobki, jak i nigdy nie osiagnac tego co planowano.
Granica jest bardzo cienka.
To oczywiście prawda. Przy czym to bardziej dotyczy start-upów, co mają 2-3-4 lata historii. A tu mamy małą firmę (a w skali globalnej mikro firmę), która ma 10 lat i za ostatnie 5-6 lat publikuje twarde dane z których żaden spektakularny przełom nie wynika a wręcz przeciwnie.

Trzymając się poetyki piłkarskiej wiele osób w Polsce o siedzących na ławie 22-23-latkach dalej mówią młody-zdolny ale prawdopodobieństwo, że taki spektakularnie odpali jest już umiarkowane i z każdym rokiem niższe. Oczywiście niemożliwe to nie jest. Odpowiedź, że szanse „som” jak najbardziej prawidłowa.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.05.2023, 10:23
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
a po co rozgrzewał ?
Bo wkradły rozterki których pragmatyczna twarz JK nie zakładała.

Można to porównać do osoby która bierze ślub i o ile pół roku przed ślubem wydaje się to proste to w moment powiedzenia "tak" już trochę więcej warzy. Zresztą nawet gdzie JK to porównał do wydawania córki za mąż.

JK chyba zabrało w tej sytuacji trochę doswiadczenia życiowego i biznesowego wyrachowania.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.05.2023, 10:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Bo wkradły rozterki których pragmatyczna twarz JK nie zakładała.

Można to porównać do osoby która bierze ślub i o ile pół roku przed ślubem wydaje się to proste to w moment powiedzenia "tak" już trochę więcej warzy. Zresztą nawet gdzie JK to porównał do wydawania córki za mąż.

JK chyba zabrało w tej sytuacji trochę doswiadczenia życiowego i biznesowego wyrachowania.
Wszystko wskazuje na to, że jest to podmiot z szeroko rozumianego "otoczenia biznesowego" JK.
Więc nie wydaje mi się, żeby takie rozterki miały mieć decydujące znaczenie.
Bardziej prawdopodobna jest gra na zwłokę z uwagi na jakieś inne możliwości - chociażby nowa okoliczność w zakresie spłaty kasy przez Arabów.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 08.05.2023, 18:07
Piknik,

odnośnie raportów, bilansów etc.
Jak się rozwodziłem, i musiałem nagle swoje dochody wyzerować żeby nie płacić kilka-kilkanaście tysięcy alimentów na jedno dziecko, to też potrafiłem na JDG (zanim przeszedłem na spółkę) robić bilanse na zero choć środki do dyspozycji miałem. Średnio inteligentny księgowy powie Ci jak to zrobić żeby podatkowo wychodził minusik, a środki były w dyspozycji

Dlatego ja specjalnie nie zawracam sobie głowy raportami. Są one takie, jakie chce właściciel, a nie oddają realnej sytuacji danej firmy.
I zgadzam się, że Syneris nie jest startupem tylko firmą, która ma jakieś miejsce w swojej branży na świecie. To jakie realne dochody ma, jakie będzie mieć (co wynika z podpisanych umów, które nie są ujęte w żadnych bilansach), to nad czym pracują programiści i co być może niebawem wypuszczą na rynek może znacząco zmienić sytuację finansową firmy jak i samego Królewskiego. Fakt, że ktoś z zewnątrz zainwestował niemałe pieniądze w jego firmę świadczy o tym, że mają coś w co musi się opłacać inwestować. Nikt nie inwestuje iluś milionów euro w firmę, która nie ma realnej szansy pomnożyć tej kwoty.
To tak w ramach dygresji o samym Syneris.
Jakie to ma przełożenie na Wisłę? No właśnie może ma. Ja sobie potrafię wyobrazić, że Jarek po realizacji pewnego projektu w ramach Syneris będzie chciał się "scashować", sprzeda firmę "do końca" a uzyskaną kasę zainwestuje w kolejny start up i... Wisłę?
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Stary 08.05.2023, 18:36
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
odnośnie raportów, bilansów etc.
Jak się rozwodziłem, i musiałem nagle swoje dochody wyzerować żeby nie płacić kilka-kilkanaście tysięcy alimentów na jedno dziecko, to też potrafiłem na JDG (zanim przeszedłem na spółkę) robić bilanse na zero choć środki do dyspozycji miałem. Średnio inteligentny księgowy powie Ci jak to zrobić żeby podatkowo wychodził minusik, a środki były w dyspozycji
Dlatego ja specjalnie nie zawracam sobie głowy raportami. Są one takie, jakie chce właściciel, a nie oddają realnej sytuacji danej firmy.
No ja na poprawianiu wyników JDG się nie znam zupełnie. Ale za to na sprawozdaniach finansowych firm zatrudniających dziesiątki/setki/tysiące ludzi, trikach w nich stosowanych, inwestycjach, funduszach, wycenach, finansach itp znam się (nieskromnie to brzmi, wiem) bardzo dobrze.
I z perspektywy tej wiedzy mógłbym dyskutować praktycznie z każdym zdaniem, które napisałeś. Przy czym mieliśmy nie pogarszać nastrojów więc poczekajmy z analizą firmy naszego prezesa do końca sezonu bo może jednak szczęśliwie będzie inwestor i wtedy ta analiza do niczego nie będzie nam potrzebna.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.05.2023, 18:43
Skarabeusz dalej w urojeniach
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 08.05.2023, 19:26
Sprzedaż Wisly - klubu 1 ligowego...a sprzedaż Wisly- klubu ekstraklasowego to jest różnica...kasa...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 08.05.2023, 20:23
Jakby miał takie plany to nie pisałby, że jego marzeniem jest, aby za X lat Synerise przejęło Wisłę, było na koszulkach itp. On jest bardzo mocno z tą firmą związany, tworzy ją od podstaw.
To byłoby alogiczne gdyby w sytuacji tak prężnie rosnącego AI, sprzedać teraz udziały w firmie tego sektora z dużymi perspektywami na wzrost.
JK ciągnący Wisłę samodzielnie to nie jest temat na teraz.

Ma normalne rozterki, jest właścicielem Wisły, swojej firmy, a nagle ma być menagerem na kontrakcie kilka lat, pracować u kogoś.. Każdy by się zastanawiał. Normalne wątpliwości, pracować "na etacie" po tylu latach, mając jeszcze swoją podstawową działalność. Muszą się dogadać na jakiś kompromis i tyle, może on powinien mieć jakieś udziały swoje, może powinni po jakimś okresie zbudować mu cały zarząd, który on wyszkoli itp. Pewnie jest kilka scenariuszy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2023, 21:12
Z tym Królewskim, który koniecznie musi pozostać prezes bo inaczej inwestor będzie miał wyjebane, to jest tak jak z Dawidem Błaszczykowskim, który koniecznie musiał być prezesem Wisły, bo sponsorzy tego wymagali.

Śmieszne układy. Jeszcze żeby Królewski się znał na tym ale on jest zapaleńcem, który się uczy tego. Żadnej tajemnej wiedzy nie ma. Można powiedzieć, że wykonał w Wiśle dwa dobre ruchy, skupienie akcji po to żeby w pojedynkę zarządzać projektem, zatrudnienie Kiko. Reszta decyzji to była zwykła praca, nauka w tym wszystkim i niewypały. Śmiechu i wstydu, po drodze było co nie miara. Tak samo jak teraz jest już lekki niesmak z całej sytuacji z przejęciem.

Zaraz minie pół roku jak Jaro się zastanawia czy zostawać w Wiśle, na jakich warunkach, a inwestor się zastanawia czy w to wchodzić czy nie, bo jak bez Jarka to ta raczej nie... Kolejna szopka się robi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.05.2023, 21:17
oczywiście że szopka
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Stary 08.05.2023, 21:20
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Z tym Królewskim, który koniecznie musi pozostać prezes bo inaczej inwestor będzie miał wyjebane, to jest tak jak z Dawidem Błaszczykowskim, który koniecznie musiał być prezesem Wisły, bo sponsorzy tego wymagali.
Czyli nie tylko mi się to niezbyt logiczne wydaje.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 10.05.2023, 20:46
A mi się wydaje, że żadnego kupca nie ma. Cały szum na Synerise.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 10.05.2023, 22:04
ale

nie ma i nie będzie

czy

nie ma i nie było

bo wbrew pozorom to spora różnica
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 11.05.2023, 15:29
Farmazon goni farmazon w tym temacie. Strasznie niektórzy cierpią z tej niewiedzy, że aż muszą wymyślać swoje fakty, oczywiście negatywne, bo zły Jaro nie chce powiedzieć
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 11.05.2023, 18:49
Dziś Królewski ujawnił, że aktualnie budżet Wisły dokłada aż 40-50 tysięcy złotych do dnia meczowego (wynajem stadionu na JEDEN mecz). I to przy 100% frekwencji.

Swoją drogą niebywale, żeby wyrzucić klub z większości trybun (przez co klub i tak jest stratny finansowo), rozpocząć psuedo remont i kazać klubowi dokładać pieniądze, żeby miasto wyszło na plus.

PS. Koszty wynajmu drastycznie wzrosną po zakończeniu prac remontowych przy elewacji stadionu, choć funkcjonalność stadionu w dalszym ciągu pozostanie bez zmian i będzie kulą u nogi dla Wisły, bo wnętrze stadionu dalej będzie architektonicznym bublem. A cwaniaki z władz miasta liczą sobie, że "wartość" stadionu wzrosła (bo położono szyby na elewacji) i dlatego Wisła ma płacić więcej za wynajem. Choć już teraz koszty wynajmu są na tyle abstrakcyjne, że klub musi dokładać pieniądze z własnego budżetu do zorganizowania meczu.

Oraz,
że dopóki będzie prezesem Wisły, to Sobolewski pozostanie trenerem Wisły,
tematu inwestora przez najbliższy miesiąc nie ma, co nie zmienia faktu, że coś się tam tworzy,
I że jest w planach reaktywacja sekcji futsalu.

- www.instagram.com/wislakrakowsa
Ostatnio edytowane przez aNouc : 11.05.2023 o godz. 19:09.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.05.2023, 18:57
Piter00 napisał(a):Wyświetl post
Farmazon goni farmazon w tym temacie. Strasznie niektórzy cierpią z tej niewiedzy, że aż muszą wymyślać swoje fakty, oczywiście negatywne, bo zły Jaro nie chce powiedzieć
tzn my farmazon , a Jarek prawde objawioną ?

tak jak z kontraktem Buksy
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.05.2023, 20:30
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Dziś Królewski ujawnił, że aktualnie budżet Wisły dokłada aż 40-50 tysięcy złotych do dnia meczowego (wynajem stadionu na JEDEN mecz). I to przy 100% frekwencji.

Swoją drogą niebywale, żeby wyrzucić klub z większości trybun (przez co klub i tak jest stratny finansowo), rozpocząć psuedo remont i kazać klubowi dokładać pieniądze, żeby miasto wyszło na plus.

PS. Koszty wynajmu drastycznie wzrosną po zakończeniu prac remontowych przy elewacji stadionu, choć funkcjonalność stadionu w dalszym ciągu pozostanie bez zmian i będzie kulą u nogi dla Wisły, bo wnętrze stadionu dalej będzie architektonicznym bublem. A cwaniaki z władz miasta liczą sobie, że "wartość" stadionu wzrosła (bo położono szyby na elewacji) i dlatego Wisła ma płacić więcej za wynajem. Choć już teraz koszty wynajmu są na tyle abstrakcyjne, że klub musi dokładać pieniądze z własnego budżetu do zorganizowania meczu.

Oraz,
że dopóki będzie prezesem Wisły, to Sobolewski pozostanie trenerem Wisły,
tematu inwestora przez najbliższy miesiąc nie ma, co nie zmienia faktu, że coś się tam tworzy,
I że jest w planach reaktywacja sekcji futsalu.

- www.instagram.com/wislakrakowsa
Nie ma inwestora ( póki co?), ale i tak fajnie było się cieszyć przez miesiąc, że- jak napisał w oświadczeniu (niedoszły?) inwestor - wkrótce Wisła będzie walczyć jak równy z równym z każdym w Polsce. Chwilowo się na to nie zanosi, ale oświadczenie sprzed miesiąca było ładne.
Co do opłaty za stadion to przecież od odejścia Obidzińskiego mamy podobno bardzo dobre relacje z miastem więc co się stało? A druga sprawa - 10 tys. kibiców x 30 zł = 300 tys. brutto. To ile płaci Wisła za stadion, ochronę itd., że musi dokładać 50 tysięcy do meczu?
A Sobola w tym momencie musi wspierać, ja bym robił tak samo, natomiast po sezonie mam nadzieję, że spojrzy na chłodno na tą kwestię i podejmie dobrą decyzję dla Wisły.
Jak ktoś słuchał i byłby tak miły żeby streścić jeszcze kilka ważnych wątków (np. przyszłość Kiko?) to chętnie przeczytam, dziękuję.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 11.05.2023 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.05.2023, 06:19
Cytat:
A druga sprawa - 10 tys. kibiców x 30 zł = 300 tys. brutto. To ile płaci Wisła za stadion, ochronę itd., że musi dokładać 50 tysięcy do meczu?
Zważ na to, ze biletów sprzedaje się około tylko 5 tys. Bo reszta to karnety, które zostały skonsumowane już jesienią i ślad po nich dawno zaginął.
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 12.05.2023, 07:40
I bilet na C kosztuje 25zl a ulgowy 19
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2023, 07:59
Uważam że mówienie że "dokładamy " do organizacji meczu to manipulacja, ale... lepiej żeby taki przekaz szedł w świat. Niech miasto nie myśli że może podnosić czynsz w niespokonczonsc.

Tabelka z zyskiem z dnia meczowego nie zawiera całosezonowego wynajmu skybox, karnetów czy obrandowania sponsorów, za które płacą co sezon gigantyczne kwoty. Te kwoty widnieją w innych rubrykach.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.05.2023, 09:55
Cytat:
Uważam że mówienie że "dokładamy " do organizacji meczu to manipulacja, ale... lepiej żeby taki przekaz szedł w świat. Niech miasto nie myśli że może podnosić czynsz w niespokonczonsc.

Tabelka z zyskiem z dnia meczowego nie zawiera całosezonowego wynajmu skybox, karnetów czy obrandowania sponsorów, za które płacą co sezon gigantyczne kwoty. Te kwoty widnieją w innych rubrykach.
No właśnie. Ok, dobry przekaz żeby wywierać presję nad miastem żeby wynajem był tańszy ale ogólnie ogromne przekłamanie oraz mącenie. Jak oni tak wszystko liczą i myślą po swojemu, to nie dziwne, że później kasa w budżecie się nie zgadza, Buksa nie ma jednak podpisanego kontraktu, trzeba sprzedawać Mehremicia godzinę przed zamknięciem okienka bo się budżet płacowy nie zgadza, brakuje kasy na mitycznego lewego obrońcę i drugiego napastnika (gadka/obiecanki Wuja na początku tego sezonu), inwestor już przejmował Wisłę w kwietniu ale jednak nie przejął i sprawa zamknięta do końca sezonu, a najchętniej sciągamy kontuzjowanych zawodników bo na pewno u nas się nie rozlecą, a jak się rozlecą to za miesiąc wrócą, a później się jednak okazuje, że za kolejne pół roku wrócą.

Takie za przeproszeniem .......enie. Realnie niech policzą wszystko i powiedzą czy Wisła traci czy zyskuje na dniu meczowym przy założeniu uśrednionej frekwencji i tyle. A nie się bawią w swoje krzywe wyliczenia.

Zaczyna się na krzywych wyliczeniach, kończy się na dużej dziurze w budżecie i cyrku z Wujem, transferami z których kasy nie można ściągnąć czy inwestorze widmo...

Miało być transparentnie i przejrzyście a jest zwykła amatorka od kilku lat.

Albo twierdzenie, że dopóki Jaro będzie prezesem to Sobol będzie trenerem? To jest jedynie do obrony w sytuacji gdy Jaro wie, że będzie prezesem do końca sezonu. Bo inaczej to po co takie głupoty gadać, że póki będzie on to będzie Sobol? Co oni ślub wzięli? Co on gwarantuje z Sobole wyniki, a jak wyników nie będzie to na siłę go będzie trzymał bo go kocha?

Gadanie nierealnych głupot, niby już siedzi w tej branży kilka lat, a nie ogarnie podstaw. Takich rzeczy się nie mówi bo to jest sport, a Sobol nie jest jakimś Guardiolą żeby gwarantował sukces samą swoją obecnością. Zresztą, nawet jakby tym Guardiolą był ale kopacze by go znienawidzili, kopali pod nim dołki, grali na zwolnienie jego, to Jaro by go trzymał(?)
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.05.2023 o godz. 09:58.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2023, 11:26
@Jaroo1

Czy jest jakikolwiek klub w PL czy na świecie który wkleił kibicom tabelkę w excelu z wszystkimi kosztami organizacji czy tam wpływami? Nie.

Na to składa się kilkadziesiat kosztów i wpływów w obie strony. Często są to abonamenty czy rozliczanie miesięczne które trzeba później uśrednić na poszczególne mecze. Do tego nie możemy podać stawek za ochronę czy nagłośnienie bo zwyczajnie w świecie są to stawki objete umowami.

Wiśle ma korzyść z rozgrywania meczów na Reymonta nawet przy pustych trybunach, nawet jeśli jednostkowo generuje to koszt.

Co do reszty kwestii JK to widać że gość jest wypruty z nadmiaru obowiązków i czepianie się słówek jest pozbawione sensu. JK nie raz pokazywał że potrafi zmienić zdanie i tak bym to zostawił.

Nawet w tym wczorajszym wywiadzie to widać było że średnio kontaktuje, a i tak zgodził się zrobić livea.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.05.2023, 11:43
No nie podaje żaden klub. A jakim cudem nasz klub ma to wyliczone co do rzędu dziesiątek tysięcy? Nasz klub jak widać potrafi wszystko policzyć i wszystko podać. Krótko mówiąc, niech nie .......ą głupot ani na swoją korzyść, ani niekorzyść.

I nie czepiam się słówek, ani to, że ktoś się myli, popełnia błędy itp bo błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi. U nas w klubie jest cyrk i tego się czepiam. Jaro to człowiek do bólu logiczny, umysł ścisły a dziwne, że w Wiśle robi ....ę z logiki...
Ostatni przykład, miał być inwestor? Miał. Do końca kwietnia? Tak. Kto zaczął o tym mówić? Kibice czy Jaro? Jaro. Co teraz mówi Jaro? Że póki co inwestora nie ma - ok zdarza się, można się nie dogadać ale mówi też że temat na razie zamknięty dla mediów żeby nie robić zamieszania. Super, najpierw sam temat wyciąga, robi zamieszanie, a teraz jako bohater to zamieszanie będzie tłumił.

I o to mi chodzi, a nie o czepianie się o detale. Gadanie ogromnych głupot, robienie cyrku i zamieszania, praktycznie w każdej sprawie.
drozd:
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 12.05.2023, 11:44
@Jaroo1

Czy jest jakikolwiek klub w PL czy na świecie który wkleił kibicom tabelkę w excelu z wszystkimi kosztami organizacji czy tam wpływami? Nie.

Na to składa się kilkadziesiat kosztów i wpływów w obie strony. Często są to abonamenty czy rozliczanie miesięczne które trzeba później uśrednić na poszczególne mecze. Do tego nie możemy podać stawek za ochronę czy nagłośnienie bo zwyczajnie w świecie są to stawki objete umowami.

Wiśle ma korzyść z rozgrywania meczów na Reymonta nawet przy pustych trybunach, nawet jeśli jednostkowo generuje to koszt.

Co do reszty kwestii JK to widać że gość jest wypruty z nadmiaru obowiązków i czepianie się słówek jest pozbawione sensu. JK nie raz pokazywał że potrafi zmienić zdanie i tak bym to zostawił.

Nawet w tym wczorajszym wywiadzie to widać było że średnio kontaktuje, a i tak zgodził się zrobić livea.
Ale też nie wiem czy jest drugi taki klub w PL czy na świecie który tak często wyciera dupe słowem"transparentność"
Wystarczy nie kłapać dziobem na prawo i lewo o transparentności żeby ci nie łapano za słowa.
Z innych tematów ponoć Platek czy jak mu tam dopiął przejęcie ŁKS-u.Dlaczego o tym wspominam?Bo nikt tam nie robił tajemnicy a sam zainteresowany nawet się tym przechwalał i nie miał problemów żeby pokazać się do kamery i jasno powtarzać że go taki deal interesuje.A u nas tajemnica jak z tą Ruską rakietą w Bydgoszczy,finalnie pewnie po to żeby nikt prawdy nie doszedł jak się temat wykolei
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2023, 11:48

Miasto ma w dupie naszą presję. Albo płacimy albo wypad.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.05.2023, 11:56
Cytat:
Ale też nie wiem czy jest drugi taki klub w PL czy na świecie który tak często wyciera dupe słowem"transparentność"
Wystarczy nie kłapać dziobem na prawo i lewo o transparentności żeby ci nie łapano za słowa.
Z innych tematów ponoć Platek czy jak mu tam dopiął przejęcie ŁKS-u.Dlaczego o tym wspominam?Bo nikt tam nie robił tajemnicy a sam zainteresowany nawet się tym przechwalał i nie miał problemów żeby pokazać się do kamery i jasno powtarzać że go taki deal interesuje.A u nas tajemnica jak z tą Ruską rakietą w Bydgoszczy,finalnie pewnie po to żeby nikt prawdy nie doszedł jak się temat wykolei
To co się u nas dzieje to bardziej przypomina jakieś szemrane interesy i politykę. Już jak się zaczęło bardzo psuć u naszego TRIO to gdzieś media czy ktoś, podawały, że w Wiśle jest dużo polityki. To samo chyba mówił Obidziński.

I tak to własnie wygląda. Taki przerost formy nad treścią, jakieś gierki, giereczki. Przecież samo przejęcie Wisły przez Jarka też było dziwne. Najpierw po cichu od projektu się odsunęli, później zaczęli robić z Tomkiem swoje brifingi, dali się wykazać Truskolasom, jak się okazało, że Truskolasy to w sumie gołodupce, bez pomysłów, to wjechał Jaro na białym koniu - tylko w sumie dlaczego wczesniej nie dał znać, że to trio się rozleciało i dowodzi samodzielnie Kuba?

I z inwestorem jest to samo. Wielkie tajemnice kto to ale info puszczone już z pół roku żeby każdy wiedział, ze coś się dzieje. To po co to info puścili skoro w sumie wszystko ma pozostać tajemnicą? Sprawa się ciągnie i ciągnie, zero konkretów - to jakaś polityka, a nie realne działanie. No i jakieś mówienie o zapisach, że nowy właściciel to nie może pierdnąć jeśli w umowie nie miał pozwolenia na pierdnięcie w środku lata itp. Kto takie umowy wymyśla i kto podpisuje, że przejmie Wisłę i będzie miał x punktów, których się musi trzymać bo mu Jaro nakazał przed przejęciem?

Także po co było gadanie o inwestorze? Zapewne właśnie w celach jakichś swoich rozgrywek politycznych. Nie wiem czy to było wywieranie presji na inwestora, czy jeszcze jakaś rozgrywka między trio czy inny plan. Ale jest to tak samo pojebane jak 99% tematów związanych z prowadzeniem Wisły przez te kilka lat.
Przez 5 lat zgadza się tu jedynie Kiko i zaciąg hiszpański, reszta decyzji to same porażki.
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2023, 11:56
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Miasto ma w dupie naszą presję. Albo płacimy albo wypad.
I co wtedy? Wchodzi Hutnik czy Garbarnia? A może miasto zburzy stadion i zaora boisko? To jest sytuacja, gdzie miastu też zależy na wynajmie.
Jasne, że miasto ma pewne prawne ograniczenia co do najniższej wysokości czynszu, jaki może pobierać (inaczej ktoś beknie), ale przy odrobinie dobrej woli na pewno da się znaleźć jakieś satysfakcjonujące obie strony rozwiązanie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.05.2023, 12:02
Tylko komu zależy bardziej? Nam czy miastu? Wisła jest na musiku bo jak nie wynajmie stadionu na każdy mecz to ma x tysiecy zawiedzionych kibiców i x tysięcy złotych w plecy (nawet jeśli twierdzimy, że do meczu dokładamy, co w ogólnym rozrachunku na pewno prawdą nie jest), pomijam kwestie, że jak już są skayboxy i karnety sprzedane na dany sezon to nawet nie ma opcji, że z kolejki na kolejkę sobie Wisła ucieka gdzie indziej.

A miasto może dokładać do stadionu po 500 mln zł rocznie. Jak z kasy publicznej, to co to dla nich za problem?
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów