The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2023, 11:21
jak zabawa to zabawa:

przewiduje że wygramy z Termaliką i Zagłębiem
oraz wdupimy oba wyjazdy

które to da nam miejsce ?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.05.2023, 11:39
Geny wujka Jurka, brata Dawida i wyklętego Rafała dają o sobie znać

Minimalizm, minimalizm i jeszcze raz minimalizm.

Ale tak się kończy brak presji, samouwielbienie z byle jakiego miejsca w Ekstraklasie, wieczne usprawiedliwienia, szukanie tematów zastępczych typu złe boisko, źli sędziowie, spiski, itp.

To też bardzo duża patologia w ostatnich latach oprócz tych wszystkich układów bandyckich, rodzinnych, itp.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.05.2023, 12:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Flasbacki z sezonu spadkowego się nasilają. To nie może być przypadek.
No, albo to po prostu specyfika (polskiego) futbolu. Słabszy wynik rywala jest szansa na sukces innego. Tylko i aż szansę. Zawsze ktoś musi przegrać aby inny zespół mogl się z tego cieszyć. Nie istnieją już hegemonii wygrywający 100% spotkań nie patrząc się na rywali.

Ani Ruch ani Puszcza nie zdobędą do końca 12/12 pkt.

Jak my wygramy 12/12 to będziemy mieć 2 miejsce, ale tak się nie stanie. 3 miejsce biorę w ciemno.
Odpowiedz cytując
NHitman
Member

Od: 08.2011

Stary 07.05.2023, 12:14
Patrząc na postawę Ruchu jestem tym bardziej wściekły, bo zamknięcie naszego bezpośredniego awansu mogliśmy klepnąć dwie kolejki temu. Nie od dziś wiadomo, że Wisła w meczach o stawkę wymięka. Tym bardziej śmieszy mnie to, że za tydzień znów możemy wskoczyć na drugie miejsce, bo Ruch ma Arkę na wyjeździe. No ale czy poradzimy sobie z presją?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.05.2023, 12:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
No, albo to po prostu specyfika (polskiego) futbolu. Słabszy wynik rywala jest szansa na sukces innego. Tylko i aż szansę. Zawsze ktoś musi przegrać aby inny zespół mogl się z tego cieszyć. Nie istnieją już hegemonii wygrywający 100% spotkań nie patrząc się na rywali.

Ani Ruch ani Puszcza nie zdobędą do końca 12/12 pkt.

Jak my wygramy 12/12 to będziemy mieć 2 miejsce, ale tak się nie stanie. 3 miejsce biorę w ciemno.
No ale mnie właśnie o to chodzi, że w tamtym sezonie wyniki też były "pod nas", ba! Taki Śląsk wręcz błagał o spadek (w tym sezonie chyba dadzą radę). Tylko co z tego skoro my regularnie dostawaliśmy w czapę.
No ale najważniejsze że nie jesteśmy jedowymiarowi. Chorzów nas zabił pressingiem, ŁKS długimi podaniami, pressingiem i SFG. Widać jak się rozwijamy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2023 o godz. 13:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kasiarz
Member

Od: 09.2006

Stary 07.05.2023, 15:32
Statystycznie to jakiś koszmar jest.
3 razy u buków byliśmy faworytem i nawet punktu nie zrobiliśmy.
Wyjaśnił nas pan piłkarz Trąbka z innym Piekłasieiczem z Koziej Wólki.
Wyjaśnili nas też wcześniej piłkarze którzy rok wcześniej w 2 lidze grali.
Wyjaśnili nas też przysłowiowi traktorzyści z Niepołomic.
I nie zrobił tego jakiś Pirulo genialnym meczem.
Uczą nas pokory piłkarze których jakby którego tu sprowadzić w zimie to byłoby że szrot ściągamy.
Procenty to już teraz nie grają ale GŁOWY.

Zabawa statystyką- ZABAWA?
Lubię ten temat ale teraz to się liga ze statystyką zabawia (a prawdę mówiąc to ją ...)
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 07.05.2023, 17:25
kasiarz napisał(a):Wyświetl post
Uczą nas pokory piłkarze których jakby którego tu sprowadzić w zimie to byłoby że szrot ściągamy.

Lubię ten temat ale teraz to się liga ze statystyką zabawia (a prawdę mówiąc to ją ...)
Bo lepsze stado baranów dowodzone przez lwa, niż stado lwów przez barana...
ŁKS, Puszcza oraz Ruch pokonały nas organizacja gry (no, ŁKS tylko przez jedną połowę, ale i to wystarczyło). To nie były jakieś indywidualnie świetne zawody, nie miały żadnych Carlitosow ani Meliksonow, tylko jako drużyny wiedzieli co i jak mają grać. Tylko tyle i aż tyle. My za to liczymy, że indywidualności dadzą nam awans, bo jako drużyna praktycznie nie istniejemy.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2023, 17:33
NHitman napisał(a):Wyświetl post
Patrząc na postawę Ruchu jestem tym bardziej wściekły, bo zamknięcie naszego bezpośredniego awansu mogliśmy klepnąć dwie kolejki temu. Nie od dziś wiadomo, że Wisła w meczach o stawkę wymięka. Tym bardziej śmieszy mnie to, że za tydzień znów możemy wskoczyć na drugie miejsce, bo Ruch ma Arkę na wyjeździe. No ale czy poradzimy sobie z presją?
Czyli gdybyśmy teraz mieli 1 pkt więcej od Ruchu mielibyśmy zaklepany awans bezpośredni? Czy jednak zakładamy że naszym obowiązkiem było wygrać 100% spotkań w rundzie?

Ligę rozlicza się po 34 a nie po 30 kolejce. Równie dobrze moglibyśmy wygrać z Ruchem a wtopić z innym rywalem. Możemy sobie przegrywać z rywalami z czołówki grając na wyjeździe, ale jeśli nasi rywale będą wtapiać w Sosnowcu czy z Resovia to nie zamierzam rozdzielac nad tym szat.

Zapewne jeśli nawet awansujemy to pojawia się głosy "co z tego że awansowaliśmy skoro przegraliśmy 2x z Puszcza"

@wolfy

W gwoli ścisłości rywale pomagali nam w walce o utrzymanie 3 lata z rzędu i tylko raz tego nie wykorzystaliśmy. Jak nie rok temu to pewnie byśmy spadli w tym sezonie. Ja jestem już z tym pogodzony że tak po prostu musiało być przy takim zarządzaniu strona sportowa w klubie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2023, 20:04
Czyli gdybyśmy teraz mieli 1 pkt więcej od Ruchu mielibyśmy zaklepany awans bezpośredni? Czy jednak zakładamy że naszym obowiązkiem było wygrać 100% spotkań w rundzie?

Ligę rozlicza się po 34 a nie po 30 kolejce. Równie dobrze moglibyśmy wygrać z Ruchem a wtopić z innym rywalem. Możemy sobie przegrywać z rywalami z czołówki grając na wyjeździe, ale jeśli nasi rywale będą wtapiać w Sosnowcu czy z Resovia to nie zamierzam rozdzielac nad tym szat.

Zapewne jeśli nawet awansujemy to pojawia się głosy "co z tego że awansowaliśmy skoro przegraliśmy 2x z Puszcza"

@wolfy

W gwoli ścisłości rywale pomagali nam w walce o utrzymanie 3 lata z rzędu i tylko raz tego nie wykorzystaliśmy. Jak nie rok temu to pewnie byśmy spadli w tym sezonie. Ja jestem już z tym pogodzony że tak po prostu musiało być przy takim zarządzaniu strona sportowa w klubie.
Zgoda że spadek był nieunikniony przy takim zarządzaniu sportowym. Część z tych którzy mieli grać "krakowską piłkę" w Ekstraklasie kompletnie skompromitowała się szczebel niżej.
Szkoda że tak późno wyciągnęliśmy wnioski i jednak nie postaraliśmy się o trenera do piłkarzy których sprowadziliśmy.
Zwłaszcza że awans może być dla nas kwestią egzystencjalną.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 07.05.2023, 20:53
My mamy:
Nieciecze (dom), Podbeskidzie (wyjazd), Zagłebie (dom), Łęczna (wyjazd)

Ruch ma: Arka (wyjazd), Odra (dom), GKS Katowice (wyjazd), GKS Tychy (dom)

Puszcza ma: GKS (wyjazd), Tychy (dom), Skra (wyjazd), Chrobry (dom)

Tracimy dwa pkt do Ruchu. Mamy tyle samo co puszcza.
Terminarz mamy gorszy, ale tu wciąż jest opcja awansować bezpośrednio. Ale trzeba znowu zacząć wygrywać, też trudne mecze.
Pytanie czy z Sobolem jest to możliwe
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.05.2023, 21:08
Dodac jeszcze trzeba, ze z Ruchem i Puszcza mamy gorszy bilans bezposrednich wiec ta sama ilosc punktow nas nie urzadza.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.05.2023, 22:06
Dajcie spokój, trochę powagi.
Awans bezpośredni odjechał bezpowrotnie.
3 miejsce rozstrzygnie sie w piatek
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.05.2023, 22:30
Matematycznie awans bezpośredni nadal jest możliwy.
Statystycznie drugie miejsce jest mało możliwe.

Wystarczy że w piątek wygramy a punkty straci Puszcza z Katowicami i Ruch na wyjeździe z Arką i wspinamy się na drugie miejsce, które potem trzeba bronić.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.05.2023, 22:34
Rywale podkładają sie jak mogą ale Wisła po.prostu przegrywa mecze z czołówką. Podobnie będzie w piątek.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2023, 08:48
Jak przegramy z BBT u siebie w piątek to parafrazując słowa pewnego piłkarza "ta liga nam się nie należy, brawa dla Niecieczy". Nikt w Wiśle nie chce awansu po fartownym zwycięstwie lub przepchnięciu kolanem.

Gramy jednak u siebie. Nieciecza ostatnie wyjazdowe spotkania to 2-2 z PBB, 1-2 z Łeczna, 0-0 z Chojniczanka i 2-2 ze Stala Rzeszów.

Coś tam w ich drużynie się zaczyna mocno kruszyć. Kogoś może irytować przytaczanie statystyk, ale ma tej samej podstawie ktoś przytacza statystyki że my nie potrafimy wygrywać z mocnymi drużynami.

Jeśli jednak wygramy z TBB to bardzo prawdopodobne że zaliczymy 100% wygranych meczów u siebie na wiosnę. To już jest jakiś kapitał przed barażami.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.05.2023, 09:10
Patrząc jak ta 1 liga jest podupcona i każdy wynik jest możliwy - to trzeba patrzeć tylko na siebie i robić swoje.

Może się okazać, że to wcale nie Ruch jest największym rywalem teraz dla nas a TBB albo Puszcza..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.05.2023, 09:45
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jak zabawa to zabawa:

przewiduje że wygramy z Termaliką i Zagłębiem
oraz wdupimy oba wyjazdy

które to da nam miejsce ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2023, 10:05
@Arkadiusz.Czerepach

Jeśli założyć takie wyniki to:

2. Jeśli Ruch zdobędzie max 3/12 pkt, Puszcza 5/12 i TBB 8/12 pkt
3. Jeśli przegoni nas 1 z 3 rywali
4. Jeśli przegonia nas 2 z 3 rywali
5. Jeśli przegonią nas wszyscy rywale
6. Jeśli przegonia nas wszyscy w/w rywale do tego Stal Rzeszów zdobędzie 12/12 pkt

Teraz sobie policz co jest najbardziej prawdopodobne, wg mnie 4 miejsce.

Zdobywając 10 z 12 pkt dajemy sobie szansę nawet na miejsce 2, ale nie można wykluczyć nawet scenariusza w którym Puszcza ląduje na miejscu 2 a Ruch na 4.

12/12 pkt daje z wyliczeń statystyków 66% szans na awans bezpośredni (pisał o tym zagrosik na tt).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2023 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.05.2023, 10:13
kasiarz napisał(a):Wyświetl post

Kurz się z tego śmieje...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 08.05.2023, 10:20
Jak przegramy z BBT u siebie w piątek to parafrazując słowa pewnego piłkarza "ta liga nam się nie należy, brawa dla Niecieczy". Nikt w Wiśle nie chce awansu po fartownym zwycięstwie lub przepchnięciu kolanem.

Gramy jednak u siebie. Nieciecza ostatnie wyjazdowe spotkania to 2-2 z PBB, 1-2 z Łeczna, 0-0 z Chojniczanka i 2-2 ze Stala Rzeszów.

Coś tam w ich drużynie się zaczyna mocno kruszyć. Kogoś może irytować przytaczanie statystyk, ale ma tej samej podstawie ktoś przytacza statystyki że my nie potrafimy wygrywać z mocnymi drużynami.

Jeśli jednak wygramy z TBB to bardzo prawdopodobne że zaliczymy 100% wygranych meczów u siebie na wiosnę. To już jest jakiś kapitał przed barażami.
Proszę cię przestań już tak .......ić.Za każdym razem jak twierdzisz, że przeciwnik nic nie gra,puchnie,złapał zadyszkę czy zaczyna się kruszyć dostajemy srogo w ....e.Jesteś jak prognoza pogody w RMF-ie,zawsze nietrafiona.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2023, 10:31
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Proszę cię przestań już tak .......ić.Za każdym razem jak twierdzisz, że przeciwnik nic nie gra,puchnie,złapał zadyszkę czy zaczyna się kruszyć dostajemy srogo w ....e.Jesteś jak prognoza pogody w RMF-ie,zawsze nietrafiona.
Czyli jak przed Arka wskazywałem ich słaba passę u siebie to było to trafione czy nie?

A teraz odśwież sobie pierwsze 7 tematów meczowych z tego roku i ile to razy ktoś pisał że to już "będzie mecz prawdy". Ile osób wątpiło że wygramy w Katowicach czy Gdyni. Mi się tego nie chce personalnie wyciągać, ale jak chcesz się w to bawić to się baw.

I gwoli ścisłości wskazywałem mankamenty ŁKSu, ale tam co najwyżej typowałem remis

PS. To temat statystyczny, a nie meczowy. Jak zauważysz różnice to daj znać.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.05.2023 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 08.05.2023, 10:44
Czyli jak przed Arka wskazywałem ich słaba passę u siebie to było to trafione czy nie?

A teraz odśwież sobie pierwsze 7 tematów meczowych z tego roku i ile to razy ktoś pisał że to już "będzie mecz prawdy". Ile osób wątpiło że wygramy w Katowicach czy Gdyni. Mi się tego nie chce personalnie wyciągać, ale jak chcesz się w to bawić to się baw.

I gwoli ścisłości wskazywałem mankamenty ŁKSu, ale tam co najwyżej typowałem remis

PS. To temat statystyczny, a nie meczowy. Jak zauważysz różnice to daj znać.
.... mnie obchodzi co typowałeś ze słabymi Katowicami czy innym Głogowem.Ostatnio co się nie odezwiesz to w........Zaczynam podejrzewać,że to jakaś klątwa...
Najbardziej mi utkwiła prognoza,że nie ma szans żeby Ruch stracił punkty z Sosnowcem
Wyluzuj,troszkę cie podszczypuje....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2023, 10:52
Bo generalnie tak jest, że nasi przeciwnicy puchną. Puszcza, Ruch i ŁKS byli spokojnie do ogrania, to są tylko trochę mniejsze cieniasy niż reszta tej śmiesznej ligi ale, że naszą potęgę też zweryfikowała ta liga to już nasz problem. Nasi piłkarze się obsrali i zawiedli we wszystkich 3 meczach z czołówką. To aż dziwne. Żaden z tych 3 rywali co przegraliśmy z nimi ostatnio nie miał jakiejś wielkiej formy.
Problemem jesteśmy my sami bo zupełnie nic w tych meczach nie pokazaliśmy. Ba, jak na ŁKSie trochę ruszyli dupami w pierwszej połowie to 2 bramki wpadły. W drugiej połowie przeszli do porządku i zagrali to samo co z Ruchem i Puszczą, czyli nic.

A wystarczyło coś się starać i by tak bramki wpadały jak te dwie ŁKSowi strzelone. Ale zbroja obsrana. Teraz się okaże czy nadal pełne gacie, znowu mecz z czołową drużyną, już taki na ostrzu noża bo gramy o być albo nie być w kwestii bezpośredniego awansu, a być może też w kwestii 3 miejsca w lidze, tym razem mecz u siebie, a nie na wyjeździe. Także zobaczymy czy to udźwigną.

Ja już pisałem wcześniej, jak u siebie z TBB będzie wtopa to ani 3ciego miejsca w barażach nie będzie, a majty będą tak zasrane po tych 4 porażkach, że pewnie w barażach nawet nie będzie czego szukać (chociaż zawsze może przewrotnie to wyjść...). A jak wygrają z TBB to może trochę im pewnosć siebie wzrośnie na te ostatnie mecze.

Dawno też nie zremisowaliśmy, może to nas czeka w tym meczu? Bo w końcu też statystycznie jakiś remis wpaść powinien.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2023, 10:52
.... mnie obchodzi co typowałeś ze słabymi Katowicami czy innym Głogowem.Ostatnio co się nie odezwiesz to w........Zaczynam podejrzewać,że to jakaś klątwa...
Najbardziej mi utkwiła prognoza,że nie ma szans żeby Ruch stracił punkty z Sosnowcem
Wyluzuj,troszkę cie podszczypuje....
Jak to ma tak działać z faworytami to prognozuje że przerżniemy z TBB, jadą do nas napakowani jak kabanosy po serii sukcesów na wyjazdach, drużyna za którą stoi murem rzesza kibiców i zwierząt wiejskich. Jesteśmy zgubieni.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.05.2023, 11:02
Statystycznie na ten moment pierwszy raz ten sezon "wypadł" z widełek, w związku z czym można już obniżać docelowe punkty na koniec sezonu. Na tę chwilę wystarczy 61-62 pkt.

Tylko dwa razy w ostatnim dziesięcioleciu drużyna z drugiego miejsca na tym etapie sezonu miała słabszy wynik - 50 punktów. Sezony te kończyły się tym, że 58 punktów dawało awans.

Nigdy w tym samym czasie nie zdarzyło się, aby w ciągu ostatnich 4 kolejek drużyna z aktualnego drugiego miejsca zdobyła komplet punktów. Tylko dwa razy było to 10 punktów, które by nas wyrzuciło ze względu na gorszy bilans.

Zatem także statystycznie kolejny raz jesteśmy w sytuacji, w której "wystarczy wygrać wszystko do końca i wielce prawdopodobnie mamy bezpośredni awans."

Hello darkness, my old friend.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.05.2023, 19:12
Staty po wpadce z ŁKSem, który zawaliły nasze murzynki - Colley i Igbekeme.
Kod:
Wisła Kraków      razem   dom   wyjazd
kolejka           30      15     15
punkty            51      31     20
średnia            1,70    2,07   1,33
Procent meczów    88%          

Baraże            53          
Brakuje            2          
średnia na mecz    0,50     

7 miejsce (pkt)   44          
zostało meczów     4          
przewaga     7          
możemy tracić      1,75          

6 miejsce (pkt)   46          
zostało meczów     4          
przewaga           5          
możemy tracić      1,25          

3 miejsce (pkt)   52          
zostało meczów     4          
brakuje punktów    2          
potrzebna średnia+ 0,50          

2 miejsce (pkt)   53          
zostało meczów     4          
brakuje punktów    3          
potrzebna średnia+ 0,75
Ruch idzie kursem na 60 punktów więc wygląda, że w tym roku na 2 miejsce będzie potrzeba mniej punktów niż zazwyczaj.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.05.2023 o godz. 19:30.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 08.05.2023, 19:20
Przecież zazwyczaj wystarcza 60
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.05.2023, 19:25
ŁKS nas już nie obchodzi więc podaję 4 zespoły walczące o 2 miejsce.
Kod:
    Wisła          5  Ruch      2  Bruk-Bet    3  Puszcza    4
31  d Bruk-Bet     3  w Arka    7  w Wisła     5  w GKS K.   9
32  w Podbeskidzie 8  d Odra   15  d Sandecja 18  d GKS T.  11
33  d Zagłębie    14  w GKS K.  9  w Resovia  12  w Skra    16
34  w Górnik Ł    13  d GKS T. 11  d Arka      7  d Chrobry 10
kolejka-dom/wyj-nazwa-miejsce
Oba GKSy i Chrobry są praktycznie utrzymane.
Odra u siebie nadal walczy o życie.
Arka walczy o baraże.
-> Ruch ma dwa ciężkie mecze i dwa na luzie, choć "derbowe"
Sandecja już praktycznie spadła.
Resovia walczy o utrzymanie.
-> Termalica ma 3 ciężkie mecze i najwyższy czas wygrać z kimś z top6, zwłaszcza, że gramy w domu
-> Puszcza ma teoretycznie tylko jeden ciężki mecz - ze Skrą w Częstochowie.

Mamy 4 trudne mecze, bo każda drużyna o coś jeszcze walczy. Musimy wszystkie wygrać i liczyć, że Puszcza jednak zgubi.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.05.2023 o godz. 19:35.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.05.2023, 19:28
Przecież zazwyczaj wystarcza 60
Średnia z 11 lat to 64.
21/22 - 62
20/21 - 65
19/20 - 65
18/19 - 69
17/18 - 58
16/17 - 58
15/16 - 63
14/15 - 73
13/14 - 61
12/13 - 64
11/12 - 61

Odpowiedz cytując
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.05.2023, 19:38
60 może by za mało, 50% że da to 2 miejsce, za dużo chętnych , nie tylko Ruch może to osiągnąć, raczej 61-62 będzie potrzebne
https://twitter.com/zagrosik/status/...518747139?s=20

Dobrze że to Ruch stracił punkty w tej kolejce, do wszystkich strata dystansu na jedno spotkanie, 4 kolejki, można rozsądnie założyć że każda z drużyn co najmniej raz straci punkty, tylko komplet z naszej strony może zadziałać, ewentualnie jeden remis, przy gorszym wyniki awans bezpośredni to będzie cud.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów