The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2023, 12:31
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
. Tutaj nie mamy pośpiechu, rozmowy trwają kilka ładnych miesięcy, więc nie wierzę, że nie doszło do takiego audytu.
Ale to jest kwestia wiary czy wiedzy? Bo ja mam jednak wątpliwości. Jak zewnętrzni doradcy wchodzą do firmy to wie o tym nie jedna czy dwie osoby (jak to można przy odpowiedniej determinacji zorganizować przy DD przez VDRa), tylko co najmniej kilkanaście (poza tymi bezpośrednio zaangażowanymi są też ich koledzy i koleżanki z którymi chodzą na lunch czy na papierosa i tam plotkują). W tak medialnej spółce jak Wisła przynajmniej plotki by chodziły o tym, że ktoś bada dokumenty i „są już inwestorzy w klubie”. A tu nic takiego nie było.

To jak? Masz wiedzę/info z klubu czy to domysły na zasadzie „trudno sobie wyobrazić brak audytu”?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 04.05.2023, 12:46
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Z tym przeciąganiem, aby dać spokój drużynie byłoby logiczne gdyby nie jeden szczegół... Jak zapowiadano domknięcie najpierw w połowie kwietnia, a później z końcem, to wtedy ten spokój był nieważny? Przecież każdy mecz dla Wisły był i jest mega istotny. Dlatego moim zdaniem to wersja "na zewnątrz", aby dograć w spokoju inne ustalenia, które pozostają kością niezgody.
...
Jak sobie to skorelujesz z wynikami Wisły to od lutego do 8 kwietnia masz euforię - wygrywamy wszystko jak leci. 8 kwietnia wtopa z Puszczą, 22 kwietnia wpadka w Gliwicach.
Po Puszczy mogła się zapalić lampka ostrzegawcza, a przegrana z Ruchem mogła tylko upewnić, że nie warto wrzucać kolejnego dużego tematu.
Pewnie kto ma wiedzieć ten wie, a reszta dostała info, że powstają rezerwy (= jest kasa).
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 04.05.2023, 12:48
Nie prowadzę z nikim wywiadu Piknik Z kontekstu rozmów wynikało, że audyt jest robiony, papiery są sprawdzane, liczone jest faktycznie zadłużenie. Nie sądzę, że da się to zrobić zdalnie na podstawie DD serwerowego.

Ale przed meczem z Niecieczą zapytam
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 04.05.2023, 12:49
Pepe,

to czemu Kiko nie wie?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.05.2023, 12:54
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Pepe,

to czemu Kiko nie wie?
A skąd wynika, że nie wie?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 04.05.2023, 13:07
Z tonu jego wypowiedzi.
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.05.2023, 13:12
ja .......e
ty widzisz co piszesz?
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 04.05.2023 o godz. 13:17.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 04.05.2023, 15:08
@skarabeus jeśli rozmawiamy o "tonach" to ja wolę swoją interpretację, przynajmniej jest optymistyczna.
Jak bym był prezesem i negocjował z deal z Saudi Aramco czy innym Emirates to nawet jakbym powiedział dyrektorowi sportowemu by się przygotował na zakupy to oficjalnie miałby "kręcić nosem". Co dla takich osób to nie jest żadna nowość.

Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Stary 04.05.2023, 15:30
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
ja .......e
ty widzisz co piszesz?
Cóż, tu akurat ja się w pełni zgadzam z @skarabeus. Wywiady Kiko są akurat łatwe do rozczytania. Jak kiedyś ni z gruchy ni z pietruchy wrzucił hasło o tym jak ważne są terminowe płatności to chwilę później pojawiły się informacje, że są opóźnienia w pensjach.

Teraz jasno daje sygnał między wierszami, że sytuacja zaczyna być irytująca. Tak czytam zdania o tym, że klub ma jego propozycję na stole i potrzebna jest decyzja. Zresztą nie ma się co dziwić. O ile pamiętam to pierwsze transparentne zapowiedzi co do decyzji co dalej z Kiko mówiły, że sytuacja wyjaśni się do końca marca (jak decyzje co do inwestora). Mamy maj i nie ma info o nowej umowie.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 04.05.2023, 16:24
Powiedźcie proszę z czego wynika to, że u nas nie może być normalnie?
Nie mógł JK wyjść powiedzieć "rozmawiamy z kimś o kupieniu Wisły jak coś ustalę dam znać" i tyle?
Naprawdę trzeba było samemu sobie rzucać jakieś terminy, hasła postawie wszystkie swoje pieniądze itd?
Jaki to miało cel? Po co to? Przecież nikt tego od niego nie wymagał, co tym chciał zyskać, osiągnąć?
Po co w ogóle podawać jakiekolwiek terminu? Rozmowy się toczą i tyle. Będzie coś wiadomo dam znać.
Czy może ja jestem z innej planety i tak się teraz nie robimy, to jest passe, niemodne i w ogóle...
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.05.2023, 17:32
jak to po co podawać terminy? Żeby mobilizować kogo trzeba, a w gruncie rzeczy może nawet nie być żadnych rozmów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.05.2023, 18:00
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Ale to jest kwestia wiary czy wiedzy? Bo ja mam jednak wątpliwości. Jak zewnętrzni doradcy wchodzą do firmy to wie o tym nie jedna czy dwie osoby (jak to można przy odpowiedniej determinacji zorganizować przy DD przez VDRa), tylko co najmniej kilkanaście (poza tymi bezpośrednio zaangażowanymi są też ich koledzy i koleżanki z którymi chodzą na lunch czy na papierosa i tam plotkują). W tak medialnej spółce jak Wisła przynajmniej plotki by chodziły o tym, że ktoś bada dokumenty i „są już inwestorzy w klubie”. A tu nic takiego nie było.

To jak? Masz wiedzę/info z klubu czy to domysły na zasadzie „trudno sobie wyobrazić brak audytu”?
Akurat aspekt hermetyczności rzeczywistości gabinetowej był od dłuższego czasu z powodzeniem ćwiczony i udoskonalany.Jestem też sobie w stanie wyobrazić,że nikt nie chce zostać kozłem ofiarnym gdyby do dealu nie doszło a narracja sugerowałaby,że to przez wyciek informacji poufnych
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.05.2023, 19:28
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
A ja jestem pozytywnie zaskoczony - nareszcie ludzie którzy są w Wiśle wiedza jak bardzo mogliby zaszkodzić puszczając info.
wybitnie naiwna i żenująca narracja usprawiedliwiająca odkładanie info

owszem, dyskrecja brak przecieków byłyby ok , GDYBY nie fakt że sam Jaro od dłuższego czasu puszczał tweety jaka to umowa sie nie szykuje

jakby była cisza od poczatku do końca , uznałbym to za profesjonalne

wycofanie sie z podawania informacji po wcześniejszym kłapaniu dziobem i niedotrzymanie obiecanych terminów podania info

jak dla mnie lampka alarmowa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.05.2023, 20:35
Ilu inwestorów zmieści się na łebku od szpilki?
W ujęciu materialistycznym - żaden, gdyż żaden reprezentant biznesu na łebku szpilki się nie zmieści.
W ujęciu medialnym może ich być nieskończona ilość, ponieważ każde medium i każdy informator może umieścić ich nieskończoną ilość, ponieważ każdy z inwestorów jak i szpilka są jedynie opisem wyobrażonej rzeczywistości, nie bytem materialnym.
Cieszę się że mogłem zabrać głos w tej ważnej dyskusji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.05.2023 o godz. 20:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.05.2023, 21:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ilu inwestorów zmieści się na łebku od szpilki?
W ujęciu materialistycznym - żaden, gdyż żaden reprezentant biznesu na łebku szpilki się nie zmieści.
W ujęciu medialnym może ich być nieskończona ilość, ponieważ każde medium i każdy informator może umieścić ich nieskończoną ilość, ponieważ każdy z inwestorów jak i szpilka są jedynie opisem wyobrażonej rzeczywistości, nie bytem materialnym.
Cieszę się że mogłem zabrać głos w tej ważnej dyskusji.
Przynajmniej widać,że majówka Ci się udała
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.05.2023, 21:48
Ale nie rozstrzygnął podstawowej kwestii: łatwiej będzie przejść inwestorowi przez ucho igielne czy Wiśle wejść do Ekstraklasy?
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.05.2023, 23:33
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Ale nie rozstrzygnął podstawowej kwestii: łatwiej będzie przejść inwestorowi przez ucho igielne czy Wiśle wejść do Ekstraklasy?
Jeden inwestor już dostał zawału zanim zdążył zainwestować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.05.2023, 06:51
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
wybitnie naiwna i żenująca narracja usprawiedliwiająca odkładanie info

owszem, dyskrecja brak przecieków byłyby ok , GDYBY nie fakt że sam Jaro od dłuższego czasu puszczał tweety jaka to umowa sie nie szykuje

jakby była cisza od poczatku do końca , uznałbym to za profesjonalne

wycofanie sie z podawania informacji po wcześniejszym kłapaniu dziobem i niedotrzymanie obiecanych terminów podania info

jak dla mnie lampka alarmowa
Ty obrazony bo nie masz szczegółów potencjalnego dealu?

Dlaczego tak jest ze nam kibicom stale cos nie pasuje? Moze to jest główny powod tego że nie jest/nie było/nie bedzie normalnie w Wiśle.

Klapanie dziobem? Co on takiego poklapal? Moze odrobina szacunku dla goscia ktory ciagnie ten wózek?
Powiedział o toczacych się negocjacjach i ewentualnym koncu takowych.

O samym procesie mowił tylko prezes nikt innym, moim zdaniem fajnie ze nikt nic nie wie i tak jak mowilem jak sie wysypie to sie wysypie jak bedzie to bedzie.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.05.2023, 10:44
Pan Hartling sie z tego śmieje
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.05.2023, 17:30
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Pan Hartling sie z tego śmieje
To napisz jeszcze co słychać u Vanny, please.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 05.05.2023, 17:55
Czy jest możliwe, że Królewski nie chce (choć oczywiście może) sprzedawać swoich udziałów wbrew stanowisku któregoś z mniejszościowych udziałowców? Czy w grę mogą wchodzić jakieś niepisane ustalenia z nieodległej przeszłości?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 05.05.2023, 17:57
Standardowo, co słychać u tych spiskowców, którzy mieli utrudniać Marzence i reszcie rządy, bo chcieli zagarnąć Świętą Ziemię?

Dzielna Marzena musiała niczym Kmicic walczyć ze wszelkim złem zewnętrznym, tylko nikt nie widział jak wewnętrzni wyprowadzali milion za milionem przy akompaniamencie radości.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Stary 05.05.2023, 18:44
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Czy jest możliwe, że Królewski nie chce (choć oczywiście może) sprzedawać swoich udziałów wbrew stanowisku któregoś z mniejszościowych udziałowców? Czy w grę mogą wchodzić jakieś niepisane ustalenia z nieodległej przeszłości?
Jakiś czas temu delikatnie napisałem, że był bardzo ważny wywiad. Ten wywiad był swoistym apelem o to aby Królewski mógł sobie zostawić jakiś pakiet akcji.
Ja to przedłużenie rozmów i sugestie @skarabeus o otwieraniu przez klub już ustalonych punktów umowy, czytam właśnie jako brak zgody drugiej strony na zostawienie Królewskiemu akcji i działania tego ostatniego, aby to jednak przenegocjować (tak w skrócie nie wchodząc w szczegóły). Czy mają coś do tego ustalenia z pozostałymi nie mam pojęcia.

A że druga strona nie chce się zgodzić to dość oczywiste. Akcje Królewskiego i Błaszczykowskiego to 80% z kawałkiem. Tyle daje pełną władzę. Mniej niż 80% nie pozwala na pewne ruchy. To dwie różne sytuacje własnościowe i ten nawet 1% zapewniający w sumie 4/5 jest bardzo dużo wart.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.05.2023, 11:58
Cytat:
Mamy w tym momencie zarówno odpowiednią jakość w zespole aby awansować do Ekstraklasy jak i wszystko w swoich nogach i głowach. Wierze, że z tym zespołem i wsparciem kibiców awansujemy do wyższej ligi. Jeśli się ta misja nie powiedzie, będziemy gotowi aby walczyć o to w kolejnym sezonie.

Jesteśmy doskonale świadomi swoich problemów i wyzwań, które są przed nami obecnie i w przypadku pozostania w 1. lidze. Pracujemy nad nimi m.in z Kiko Ramirezem już teraz.

Przed nami 4 (6) kluczowych meczów, w których koncentracja i siła mentalna będzie kluczowa. Ważne jest aby wygrywać u nas - w domu przy R22 gdzie jeszcze w tej rundzie nie przegraliśmy. Tam nawet gdy popełniamy błędy gramy z przewagą jednego zawodnika.
- Jarosław Królewski | www.instagram.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.05.2023, 12:37
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Jakiś czas temu delikatnie napisałem, że był bardzo ważny wywiad. Ten wywiad był swoistym apelem o to aby Królewski mógł sobie zostawić jakiś pakiet akcji.
Ja to przedłużenie rozmów i sugestie @skarabeus o otwieraniu przez klub już ustalonych punktów umowy, czytam właśnie jako brak zgody drugiej strony na zostawienie Królewskiemu akcji i działania tego ostatniego, aby to jednak przenegocjować (tak w skrócie nie wchodząc w szczegóły). Czy mają coś do tego ustalenia z pozostałymi nie mam pojęcia.

A że druga strona nie chce się zgodzić to dość oczywiste. Akcje Królewskiego i Błaszczykowskiego to 80% z kawałkiem. Tyle daje pełną władzę. Mniej niż 80% nie pozwala na pewne ruchy. To dwie różne sytuacje własnościowe i ten nawet 1% zapewniający w sumie 4/5 jest bardzo dużo wart.
Disclaimer: Oglądam wszystko z zewnątrz, nie znam nikogo z Wisły klubu, który kocham od czasu przerwanego meczu z Legią (jesień 1986), mam jedynie publicznie dostępne informacje, no i na ich podstawie tak sobie luźno dywaguję.

Od dawna zastanawia mnie stosunek Królewskiego do Kuby. W czasach trio wyglądało na to, że w konfiktach między Błaszczykowskim a Jażdżyńskim Jarek taktycznie brał stronę tego pierwszego, choć nie mógł nie wiedzieć, że merytorycznie rację najczęściej miał ten drugi. W publicznych przekazach również zawsze podkreślał wielkość Błaszcza. I teraz: czy to jest chłodna polityka w myśl zasady, że brudy pierzemy przy zamkniętych drzwiach, czy jednak jest jakoś od Kuby, faceta moim zdaniem niesłychanie toksycznego, uzależniony emocjonalnie? Czy jest w stanie zrobić coś mimo sprzeciwu Kuby? Czy Kubie podoba się znaleziony przez Jarka inwestor, skoro przecież wejście nowego dużego właściciela ewidentnie kończy czas Błaszczykowskiego jako męża opatrznościowego Wisły?

Zbierając wszystko do kupy: czy opóźnienie można tłumaczyć niechęcią Błaszczykowskiego do finalizacji dealu?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.05.2023, 14:22
Wszystko jest możliwe, ale z moich info Kuba nie jest przyczyną przeciągających się rozmów. Akurat jemu zależy na odzyskaniu tego, co Wiśle pożyczył.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.05.2023, 11:45
Jarosław Królewski właśnie przyznał na Twitterze, że budżet Wisły wynosi aż 30 milionów złotych (drugi w kolejności jest ŁKS z budżetem 12 milionów złotych).

Ujawnił również kwotę wynagrodzeń dla piłkarzy Wisły za marzec - 1 062 542 PLN (netto), co jak na realia 1. ligi jest kwotą astronomiczną.

I dodał, że ubolewa nad liczbą piłkarzy w kadrze klubu - rekordowe 40 nazwisk. I dlatego będą dążyć w kolejnej rundzie do uszczuplenia kadry do ok. 25 nazwisk.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.05.2023 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.05.2023, 12:04
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jarosław Królewski właśnie przyznał na Twitterze, że budżet Wisły wynosi aż 30 milionów złotych (drugi w kolejności jest ŁKS z budżetem 12 milionów złotych).

Ujawnił również kwotę wynagrodzeń dla piłkarzy Wisły za marzec - 1 062 542 PLN (netto), co jak na realia 1. ligi jest kwotą astronomiczną.

I dodał, że ubolewa nad liczbą piłkarzy w kadrze klubu - rekordowe 40 nazwisk. I dlatego będą dążyć w kolejnej rundzie do uszczuplenia kadry do ok. 25 nazwisk.
Najwyższa pora, większość to kaleki i pozoranci. 40 chłopa, przychodzi mecz i nie ma kto wejść z ławki rezerwowych. Czy Wisła to jest jakieś przytulisko i przechowalnia młodych talentów?.
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 07.05.2023, 12:14
To tylko pokazuje jak słabo jesteśmy i byliśmy zarządzani przez ostatnie lata.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.05.2023, 13:08
Dzisiejszy wpis JK na twitterze pokazuje jednoznacznie, że inwestor o ktorym byla mowa nie przejmie akcji Wisly.
Jaki plan ma JK na bardzo prawdopodobny scenariusz kolejnego sezonu w 1 lidze?
Ciekawe...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów