The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2023, 12:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No właśnie. My tylko walimy głową w ścianę. Taki to taktyk z Sobolewskiego.
Nie tylko my. Zdarza się to każdej drużynie na świecie. Problemem nie jest przegrana z Ruchem (nawet w takim stylu), a to, że w 10 meczach rundy wiosennej zdobyliśmy tyle punktów, co jesienią w 18. Teraz i tak punktujemy fenomenalnie i jeden mecz, dwa mecze, czy nawet trzy lub cztery tego nie przekreślą.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 25.04.2023 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 25.04.2023, 12:59
Tymczasem Jaro na Socios odpisał na pytanie o inwestora komuś, że na koniec miesiąca będzie update, ale to nie oznacza ani, że to będzie info o ogłoszeniu, ani, że się coś wysypało... czyli co, czekamy dalej.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 25.04.2023, 14:12
Sam fakt, że się to tak ciągnie oznacza, że raczej jesteśmy bliżej wyjebania o ścianę niż sukcesu w tej materii Chronologia wydarzeń jest taka:

- w lutym Jaro w ogóle rzuca taki temat i mówi o wyłączności na rozmowy dla jednego z podmiotów
- z początkiem Marca rzuca info o tym, że do końca miesiąca powinno się wszystko wyjaśnić -> nic się nie wyjaśnia
- z początkiem kwietnia pada info o tym, że sprawa się może przeciągnąć o kilka tygodni, przed meczem ze Stalą Jaro obiecuje na TT, że po meczu więcej info -> żadnego updatu nie ma
- zbliżamy się do końca kwietnia, jakiegokolwiek info z poważnego źródła ani widu ani słychu, pada kolejne zapewnienie Jarka o updacie który pewnie gówno wniesie

Sprawa się strasznie rozlewa, myślę, że Jaro nie rzucałby info w pierwszej kolejnosci do mediów gdyby nie był wtedy pewien, że zostanie to domknięte ASAP. Pewnie był, podmiot wydawał się poważny, ale z różnych powodów się rozmyślił i gra na czas. Jaro też unika odpowiedzi jak ognia (może czekajac aż się sprawa po kościach rozejdzie i ludzie zapomną) bo głupi by mu było teraz wyjść i powiedzieć "Wiem wiem, że narobiłem nadziei ale .... z tego bedzie po raz kolejny"
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.04.2023, 15:15
Nie no, był przecież update po meczu ze Stalą.
Jarek napisał, że ma na stole gotową i kompletną propozycję od innego podmiotu.
Podkreślił, że wszystko teraz jest w jego rękach.

Poinformował, że będzie prowadził rozmowy z szeroko rozumianym "środowiskiem wiślackim" w sprawie jego opinii co do przejęcia, ze sponsorami itp.

Kością niezgody wydawała się rola Jarka w klubie po ewentualnym przejęciu pakietu większościowego przez inny podmiot.

Jeżeli teraz Jaro zapowiada kolejny update to rozumiem, że będzie to dotyczyło właśnie tej kwestii.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 25.04.2023, 15:39
Wisła wrzuciła podsumowanie spotkania z biznesem i na fotach jest agenda, gdzie jednym z punktów jest temat inwestycji.
Zatem można przypuszczać, że temat aktualny, toczy się zgodnie z planem, a Jarek informuje transparentnie zainteresowanych. A opóźnienie, bo pewnie spraw i szczegółów mnóstwo.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.04.2023, 15:44
A może po prostu inwestor czeka na rozwój sytuacji jeśli chodzi o tabelę?
Wiem, że Królewski zapewniał, że wejście inwestora nie będzie związane z tym, czy awansujemy w tym sezonie, ale mimo wszystko widmo braku wpływów z praw TV za przyszły sezon (mówimy o kilkunastu milionach PLN) może mieć znaczenie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 25.04.2023, 16:02
Chyba nie, wtedy nie mówiłby, że umowa jest na stole i czeka de facto na podpis Królewskiego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.04.2023, 21:46
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Wisła wrzuciła podsumowanie spotkania z biznesem i na fotach jest agenda, gdzie jednym z punktów jest temat inwestycji.
Zatem można przypuszczać, że temat aktualny, toczy się zgodnie z planem, a Jarek informuje transparentnie zainteresowanych. A opóźnienie, bo pewnie spraw i szczegółów mnóstwo.
Zgodnie z planem to raczej nie, bo jeszcze 3 kwietnia JK mówił że jakby miał postawić pieniądze ze umowa zostanie podpisana w kwietniu to.... By teraz nie miał tych pieniędzy.

Z drugiej strony, jak wycofanie pójdzie że strony inwestora to nie ma co go żałować. Uważam jednak że co raz więcej wątpliwości ma sam JK. Było to czuć już po wpisie po meczu ze Stala, że niby jest krok od podpisania umowy, ale jednak jeszcze dużo rzeczy musi się stać.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.04.2023, 21:55
smierdzi mi to klimatami tego amerykańca od marzeny , ukrainskich inwestorów itp czy chociażby podpisania Buksy

obym to odszczekał
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.04.2023, 23:09
Ja już to pisałem i napiszę jeszcze raz: niech się ten inwestor stąd zawija i to już. Nic dobrego z tego nie będzie, tylko miliony długów za parę lat.

Moim zdaniem prawdopodobieństwo, że ten inwestor chce wejść do zadłużonego klubu, który w dodatku nie wiadomo czy awansuje do Ekstraklasy, po to, żeby tu zbudować coś stabilnego - jest znikome. Zakładam raczej, że inwestor liczy na szybki wynik: wrzuci parę baniek i będzie żądał sukcesu, a jak sukces nie nadejdzie, to się zwinie i zostawi nas z jeszcze gorszymi kłopotami niż teraz mamy.
Ostatnio edytowane przez Książę Palownik : 25.04.2023 o godz. 23:17.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.04.2023, 06:31
Trochę to takie dziwne, że wszystko będzie ok jak Królewski zostanie na swoim stołku. To ten inwestor bez Królewskiego nie wejdzie?

Wydawało mi się że inwestor to musi być jakiś duży, poważny podmiot, który chce kupić Wisłę, a nie Królewskiego. Skoro chcą Wisłę to też powinni mieć plan A i plan B, albo z Jarem, albo nara i sobie poradzą bez niego.

Tutaj wygląda to tak, że oni jakąś kasę mogą/chcą wyłożyć ale wszystko ma zostać po staremu, tzn Jaro ma wszystko ogarniać to będzie fajnie.
Jak dla mnie to dziwne podejście.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 26.04.2023, 07:06
Jak dla mnie zbyt dużo tu pesymizmu panuje. Moim zdaniem czym dłużej to trwa tym lepiej dla Wisły, bo oznaczać to może więcej zapisów zabezpieczających interes klubu. Sprzedać klub a potem nie mieć żadnej kontroli nad tym co nowy właściciel będzie robił to nie problem. Chyba nikt by nie chciał zmiany loga, czy nazwy, czy potraktowania Wisły jako przechowalni piłkarzy itd. Też nie przywiązywał bym się aż tak precyzyjnie do terminów podawanych przez Jarka, w tak dużym, obwarowanym masą umów i zapisów transakcjach nikt nie będzie stawał na głowie by sprawa była domknięta dokładnie do końca miesiąca, jak będą potrzebować jeszcze kilka dni to nic się nie stanie. A naciskanie, którejś ze stron na drugą może zostać źle zrozumiane i spowodować wątpliwości, bo życie uczy że zwykle jak ktoś coś kombinuje zależy mu by jak najszybciej sprawę zakończyć. Cierpliwości...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2023, 07:09
@ksiaze Palownik To można powiedzieć o każdym jednym podmiocie czy to polskim czy zagranicznym. To nawet jego nazwy nie znamy więc skąd ta awersja?

Niższa liga oznacza tez tanszy produkt. Już się mówi że np Lechię będzie łatwiej kupić w 1 lidze bo żądania właścicieli będą musialy być niższe. Hutnik został kupiony w 2 lidze przez poważnego inwestora i jakoś aktualny poziom go nie przeraził.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 26.04.2023, 08:38
Piter,

jak wierzysz, ze jakikolwiek inwestor pozwoli sie zwiazac zapisami, ktore pozniej beda mu utrudnialy prowadzenie spolki to gratuluje samopoczucia
Nie ma takiej umowy, ktorej sie nie pod podwazyc Szczegolnie w polskim prawie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.04.2023, 09:43
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Zgodnie z planem to raczej nie, bo jeszcze 3 kwietnia JK mówił że jakby miał postawić pieniądze ze umowa zostanie podpisana w kwietniu to.... By teraz nie miał tych pieniędzy.

Z drugiej strony, jak wycofanie pójdzie że strony inwestora to nie ma co go żałować. Uważam jednak że co raz więcej wątpliwości ma sam JK. Było to czuć już po wpisie po meczu ze Stala, że niby jest krok od podpisania umowy, ale jednak jeszcze dużo rzeczy musi się stać.
Nieśmiało przypomnę ,że nadal mamy kwiecień.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 26.04.2023, 09:52
Ciezko dopina sie umowy, ktorych ustalone zapisy ponownie sie proceduje w innym kierunku.
Wedlug moich info jak w tym tygodniu nie bedzie podpisow to juz ich nie bedzie, przynajmniej z tym inwestorem.

Problem jest taki, ze Wisla potrzebuje inwestora jak tlenu, bo kasa pusciutka jak wyschnieta studnia.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary 26.04.2023, 11:16
A ja np. słyszałem, że inwestor się na pewno nie rozmyśli. Jeśli ktoś miałby się rozmyślić to JK.
Karcz dziś powiedział, że dogrywane są personalia, trzeba jeszcze chwilę poczekać, a JK nie chce robić zamieszania przed kluczowymi meczami. Jaro to później potwierdził między wierszami, bo dodał tweeta, że mądre wypowiedzi czy coś takiego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2023, 11:54
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nieśmiało przypomnę ,że nadal mamy kwiecień.
Ale sam JK już napisał że to się w kwietniu nie zamknie. Przerwa majowa też pewnie odpada, może koło 10 maja sprawa się zamknie (w jedno lub drugą stronę).

Pytanie co by musiał się stać, aby nagle transakcja przygotowywana 4 miesiące poszła do kosza? Inwestora raczej nie ma co zrazić, prędzej JK.

A inny inwestor? Jeśli nawet byłby podmiot który przedstawi last minut lepsze warunki/gwarancje to znaczy tylko i aż tyle że zmiany wlascicielskie to może będą, ale w lipcu
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.04.2023 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 26.04.2023, 12:03
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ciezko dopina sie umowy, ktorych ustalone zapisy ponownie sie proceduje w innym kierunku.
Wedlug moich info jak w tym tygodniu nie bedzie podpisow to juz ich nie bedzie, przynajmniej z tym inwestorem.
Miałem się nie odzywać, aż się sytuacja wyjaśni, ale ciekawość jednak zżera, a Twoje wypowiedzi wskazują, że masz (lub uważasz, że masz) bardzo dobre informacje ze spółki.

Ale jedno mi nie pasuje. Jak Twoje informacje o zmianie ustalonych zapisów należy interpretować w świetle informacji Królewskiego (informacja dla Socios z poprzedniego weekendu), że ma gotową umowę na biurku i teraz będzie już tylko prowadził konsultacje z partnerami. Bo ja widzę trzy (a realnie dwie) opcje.

Pierwsza - jednak nie masz tak dobrych informacji i mijasz się z prawdą
Druga - Królewski mija się z prawdą i wcale nie miał gotowej umowy
Trzecia - ustalone zapisy umowy po terminie chce zmieniać Królewski i to on jest powodem przedłużenia, czyli efektywnie patrz pkt drugi

Wydaje mi się, że innej opcji nie ma. Skomentujesz?
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.04.2023, 15:44
^^ Daj spokój. Przecież on gówno wie.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 27.04.2023, 17:59
pytanie co Królewski wie :( ?
Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 28.04.2023, 18:24
Cytat:
Wisła Kraków z drużyną rezerw od sezonu 2023/2024

Decyzją Zarządu TS Wisła Kraków SA w strukturach klubu pojawi się drużyna rezerw. Zgodnie z uchwałą Małopolskiego Związku Piłki Nożnej będzie ona występować w IV lidze.

Reaktywowany zespół rezerw, który wraz z początkiem sezonu 2023/2024 przystąpi do rozgrywek piłkarskiej IV ligi, stanie się bezpośrednim zapleczem pierwszej drużyny i zapewni regularną grę na szczeblu seniorskim młodym Wiślakom.

Więcej informacji dotyczących drugiej drużyny podamy w najbliższym czasie.
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...ezonu-20232024
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.04.2023, 18:39
Chyba, że środowiska kibicowskie tradycyjnie mącą, utrudniają, nie chcą wyrazić zgody lub chcą ugrać haracz dla siebie za pozorowany spokój i akceptację.

Już było kilku poważnych inwestorów na przestrzeni ostatnich lat w przeciwieństwie do tych obecnych specjalistów spadkowych (tych wszystkich Bileterów, Królewiczów, itp.) - zmarnowanego okresu 4,5 roku, którzy byli chętni odbudować Wisłę, ale nie mogli nabyć Wisły przez blokadę szeroko rozumianych środowisk kibicowskich.

Dla poważnego inwestora nie będzie problemu w zrobieniu z Wisły klubu regularnie zdobywającego tytuły Mistrza Polski i grającego w fazach pucharowych europejskich pucharów co roku - zwłaszcza przy powstaniu Ligi Konferencji, ale to stanowi problem dla określonych środowisk.

To właśnie jest głównym problemem Wisły od wielu lat.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 28.04.2023 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.04.2023, 18:47
Reaktywacja rezerw sugeruje, że kasa jest. Czyli opcja, że Królewski zdecydował poczekać do np. meczu z Termaliką uprawdopodobniła się.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.04.2023, 19:38
Jarosław Królewski zaczyna tonować nastroje, które sam podgrzewał w social media jeżeli chodzi o nadejście inwestora (wszak niedawno powiedział, że postawiłby wszystkie swoje pieniądze na to, że transakcja domknie się do końca kwietnia):

Cytat:
Czy mam dziś wątpliwości? Oczywiście. Wisła potrzebuje dodatkowego wsparcia finansowego, aby się szybciej rozwijać i otrzymała poważną ofertę przejęcia akcji klubu z solidną perspektywą na przyszłość. Wiąże się to z setką różnego rodzaju wątpliwości, tych racjonalnych jak i urojonych. Postanowiłem, że do czasu ostatecznych rozstrzygnięć w I lidze Wisła Kraków nie będzie udzielała więcej informacji na ten temat. Nawet jeśli osiągniemy ostateczne porozumienie to ewentualne ogłoszenia nastąpią już po sezonie. Początkowo wydawało się, że uda się to zamknąć szybciej. Jednak potrzebuję jako osoba zarządzająca i decydująca o klubie więcej czasu, żeby podjąć decyzje w tym temacie.
- www.instagram.com/wislakrakowsa | Gazeta Krakowska
Ostatnio edytowane przez aNouc : 30.04.2023 o godz. 19:44.
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary 30.04.2023, 20:30
Bardzo dobrze, że info dopiero po sezonie, od razu tak powinno być. Liczy się to co jest teraz, a teraz mamy awans do zrobienia a czas na zajmowanie się przyszłością nadejdzie z końcem sezonu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2023, 20:34
Po przegranej z Ruchem i Puszczą mamy niewyraźną sytuację więc nie dziwi, że Jaro zmienił zdanie.
Jak widać po drużynie rezerw kasa jest czyli umowa najprawdopodobniej klepnięta. A niech się zespół skupi na meczach.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.04.2023, 20:35
I bardzo dobrze... Teraz najmniej jest potrzebne zawracanie dupy potencjalnym krezusem. Mecz z Ruchem pokazał że trzeba się skupić na graniu...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.04.2023, 20:38
Decyzja rozsądna, oby tylko przeciąganie liny nie miało wpływu na kluczową postac w projekcie sportowym, czyli Kiko.

Jestem natomiast szczerze zaskoczony faktem że nazwa i westoea jeszcze szerzej nie wypłynęła, mimo że JK zaczął już dyskutować z różnymi podmiotami (sponsorami ect) na ten temat.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.04.2023, 21:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Decyzja rozsądna, oby tylko przeciąganie liny nie miało wpływu na kluczową postac w projekcie sportowym, czyli Kiko.

Jestem natomiast szczerze zaskoczony faktem że nazwa i westoea jeszcze szerzej nie wypłynęła, mimo że JK zaczął już dyskutować z różnymi podmiotami (sponsorami ect) na ten temat.
A ja jestem pozytywnie zaskoczony - nareszcie ludzie którzy są w Wiśle wiedza jak bardzo mogliby zaszkodzić puszczając info.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów