The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2023, 18:37
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Jutro musi odbyć się spotkanie trener- zawodnicy- prezes- dyrektor sportowy. Trenerowi i zawodnikom trzeba wbić do głowy, że skończył się margines błędu i trzeba zapierdala ć. Hiszpanom uświadomić, że groźnymi minami meczu się nie wygra. Już od jutra trzeba myśleć jak zagrać z ŁKS. Tylko teraz pytanie- czy ktoś o tym w klubie mysli?
Dobra, dobra, nie bądź taki do przodu bo ma razie to gramy z Chojniczanką. I wcale nie musi to być spacerek.
Dodaj do tego kontuzje i to że gramy bez trenera...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.04.2023 o godz. 18:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.04.2023, 18:51
@Szneka A potem by na lewej stronie Colley zrobił karnego i był pięć razy objechany i byś pisał: jak mozna było go dac na bok?
Szywacz akurat zagrał znacznie powyżej tego, co się po nim spodziewałem i przynajmniej w ofensywie dawał więcej niż ostatnio Młyński i to na pewno nie on był naszym największym problemem.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.04.2023, 18:57
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak cię szanuję tak teraz jestem lekko zdziwiony.
Pojawia się kontuzja Muli i Junki.
Miał ich zostawić na boisku czy zdjąć?
Jeśli zdjąć to czy grać w 9 czy jednak wprowadzić 2 innych piłkarzy?
Jeśli jednak wprowadzić zastępców to kto Twoim zdaniem powinien był wejść na tę lewą stronę?
Wbrew pozorom możliwości było sporo. Przede wszystkim na ławce powinien być Młyński, a nie Szywacz. Za Mulę mógł wyjść też Żyro, a Villar od razu przejść na lewą stronę. Można było i przesunąć na lewo Fernandeza, a Żyrę wpuścić na jego pozycję lub wprowadzić Bashę, przesuwając Dudę wyżej.

Za Juncę też nie musiał wchodzić Szot. Gdyby Sobolewski zabrał Młyńskiego, on mógłby zostać ustawiony na boku obrony. Widząc, co się dzieje, na bok defensywy można było przesunąć Łasickiego, albo wpuścić Tachiego na prawą stronę, a przesunąć Jarocha na lewą. Można było również, a nawet należało, z czasem zmienić ustawienie.

Sobolewski dokonał najgorszych z możliwych wyborów, które zresztą sobie sam wcześniej ograniczył decyzjami kadrowymi. Tak słabych piłkarzy nie wpuszcza się na boisko w tak ważnym meczu, kiedy trzeba ratować grę, a nie jeszcze bardziej ją dobić.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.04.2023, 19:14
I pełna zgoda.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.04.2023, 19:36
Markus napisał(a):Wyświetl post
powinien być Młyński, a nie Szywacz. Za Mulę mógł wyjść też Żyro,
najwieksze ROTFL tego forum, ale uznam kolego że nie czytałeś po prostu wypowiedzi na temat tych panów po ostatnich meczach w których właśnie oni wchodzili na zmiany (zwlaszcza po Stali)

a w temacie

ten mecz pokazał różnice pomiędzy Sobolem , a trenerem który robi różnice
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.04.2023, 20:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobra, dobra, nie bądź taki do przodu bo ma razie to gramy z Chojniczanką. I wcale nie musi to być spacerek.
Dodaj do tego kontuzje i to że gramy bez trenera...
Grając bez trenera mamy wyniki 8-0-2 .

Grając z boskim Brzęczkiem z Chojniczanką dostaliśmy w pałę jaka szkoda, że wtedy nie graliśmy bez trenera.

Wiadomo, że są tacy którym nie w smak, że awansujemy. Oni awans planowali za 4 lata...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 23.04.2023, 20:06
masada napisał(a):Wyświetl post
@Szneka A potem by na lewej stronie Colley zrobił karnego i był pięć razy objechany i byś pisał: jak mozna było go dac na bok?
Szywacz akurat zagrał znacznie powyżej tego, co się po nim spodziewałem i przynajmniej w ofensywie dawał więcej niż ostatnio Młyński i to na pewno nie on był naszym największym problemem.
ale ja nie pisałem że ma tak być. to była propozycja komentatora. Wg mnie każdy trener powinien mieć w głowie kilka wariantów zmian na wypadek kontuzji.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.04.2023, 20:14
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Grając bez trenera mamy wyniki 8-0-2 .

Grając z boskim Brzęczkiem z Chojniczanką dostaliśmy w pałę jaka szkoda, że wtedy nie graliśmy bez trenera.

Wiadomo, że są tacy którym nie w smak, że awansujemy. Oni awans planowali za 4 lata...
Hola, hola.
Nie 8-0-2 tylko 9-4-3 + odpadniecie z PP z drugoligowym Motorem.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 23.04.2023, 20:15
Szneka napisał(a):Wyświetl post
ale ja nie pisałem że ma tak być. to była propozycja komentatora. Wg mnie każdy trener powinien mieć w głowie kilka wariantów zmian na wypadek kontuzji.
Ok.
Zrozumiałem, ze wydźwięk tego co napisałes był taki, że aprobowałeś ten pomysł.
Zresztą ta propozycja się i tak szybko zdezaktualizowała, bo niedługo później Junca poprosił o zmianę.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2023, 20:28
Zmiany były lepsze niż z Rzeszowem. Domaganie się na boisku Młyńskiego i Żyry to jakaś paranoja.

Przegraliśmy mecz więc jest okazja żeby pojeździć sobie po trenerze, zakochani w ekipie z Truskolasów nie zmarnują takiej okazji .

Sobol nie jest może błyskotliwym trenerem, ale teraz potrzeba trenera, który zbuduje atmosferę, podniesie morale, podniesie pewność siebie piłkarzy. Dzięki temu z 10 miejsca wskoczyliśmy na trzecie i mamy poważne szanse na bezpośredni awans. O którym jak wspomniałem na początku rundy to było wielkie oburzenie. Ci co teraz biadolą twierdzą że Hiszpanie sami wygrywają, to dlaczego wczoraj nie wygrali sami? Bo to jest piłka nożna, gra zespołowa samemu nic się nie zrobi. Wczoraj Hiszpanie zagrali samolubnie i dostaliśmy w pałę. W Sobolu nadzieja że im uświadomi że tak nic nie zdziałają. Wierzę że będzie potrafił to zrobić i szybko przyjdą efekty.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 23.04.2023, 20:32
Zakochani w ekipie z Truskolasow? Przeciez to ekipa z Truskolasow sprowadzila tutaj Sobola

Dlaczego Hiszpanie nie wygrali sami? Spiesze z odpowiedzia. Gdyz to za malo na lepiej ulozone druzyny, widac to zreszta bylo po meczach z Arka, Puszcza czy Ruchem wczoraj. Ze sledziami sam do tej pory nie wiem jakim cudem wygralismy, chyba wypadek przy pracy.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.04.2023 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.04.2023, 20:35
Mecz jak mecz... cóż porażka jest wkalkulowana w ten sport.

Mnie bardziej martwi to, czy z taką grą i ławką rezerwowych będziemy wstanie wygrać ewentualne baraże. Niestety oba przegrane mecze pokazują, że nie potrafimy odwrócić losów meczu, jak nam nie idzie. A zmiany wykonywane przez trenera w czasie meczu jeszcze bardziej utrudniają to zadanie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.04.2023, 20:38
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Hola, hola.
No nie bardzo, bo przejęcie drużyny po indolencie Brzęczku wymagało naprawienia głów. Po Młyńskim i Żyrze widać że to czasem długo trwa. Jak chcesz to sobie popatrz na wyniki Brzęczka do meczu z Ruchem to nie było raczej 8-0-2.

Powtarzam, Sobol to nie jest jeszcze wirtuoz piłkarskich szachów, ale potrafi zadbać o fundamenty bez których taktyka to daremne gadanie. Po latach rządów rodziny na swoim te fundamenty są priorytetem.

ps. Wypadek przy pracy to był wczoraj. Ruch miał 2,5 okazji i strzelił dwie bramki.

ps2. Sprowadziła Sobola jako listek figowy dla Brzęczka, dlatego tak ich uwiera, że Brzęczek poleciał, a listek figowy zrobi awans .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2023 o godz. 20:43.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.04.2023, 20:38
Zakochani w ekipie z Truskolasow? Przeciez to ekipa z Truskolasow sprowadzila tutaj Sobola

Dlaczego Hiszpanie nie wygrali sami? Spiesze z odpowiedzia. Gdyz to za malo na lepiej ulozone druzyny, widac to zreszta bylo po meczach z Arka, Puszcza czy Ruchem wczoraj. Ze sledziami sam do tej pory nie wiem jakim cudem wygralismy, chyba wypadek przy pracy.
Drozd idzie drogą KOALIKA i wyraźnie przyśpiesza

Niestety, nas lepsi trenerzy zwyczajnie gaszą taktycznie jak peta, a taki trener Stali jawnie z niego kpił przed meczem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 23.04.2023, 20:46
Drozd napisał(a):Wyświetl post
No nie bardzo, bo przejęcie drużyny po indolencie Brzęczku wymagało naprawienia głów. Po Młyńskim i Żyrze widać że to czasem długo trwa. Jak chcesz to sobie popatrz na wyniki Brzęczka do meczu z Ruchem to nie było raczej 8-0-2.

Powtarzam, Sobol to nie jest jeszcze wirtuoz piłkarskich szachów, ale potrafi zadbać o fundamenty bez których taktyka to daremne gadanie. Po latach rządów rodziny na swoim te fundamenty są priorytetem.

ps. Wypadek przy pracy to był wczoraj. Ruch miał 2,5 okazji i strzelił dwie bramki.

ps2. Sprowadziła Sobola jako listek figowy dla Brzęczka, dlatego tak ich uwiera, że Brzęczek poleciał, a listek figowy zrobi awans .
Jesliby bylo tak jak piszesz to Zyro i Mlynski dawaliby dobre zmiany, a nie diametralnie roznili sie od Hiszpanow w kazdym aspekcie. Ze skladem z jesieni i Sobolem na lawce to nawet na baraze bysmy sie nie zalapali, podobnie jak z wujem, bo to ten sam poziom.

Osiem zwyciestw z ogorkami + fartowne z Arka. Przychodzi mecz z kims z czolowki i jestesmy gorsi majac duzo lepszych pilkarzy. Za kazdym razem w tych meczach widac roznice w przygotowaniu taktycznym, my gramy w kazdym meczu to samo. Ruch zagral podobnie jak Puszcza z nami, bo tak sie z nami gra. Stal Rzeszow dla przykladu chciala isc na wymiane ciosow, malo sie 6 do przerwy nie skonczylo. Wczorajszy mecz to nie byl wypadek przy pracy tylko w pelni zrealizowany pomysl na mecz z nami przez kopaczy Ruchu. Wlasnie w takich meczach Sobol powinien zaskoczyc jakimis zmianami taktyki, podejsciem do przeciwnika. Problem w tym, ze ja tego nie widze, a wyniki w takich meczach i nasza gra mowia same za siebie.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 23.04.2023 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.04.2023, 20:53
Hola, hola.
Radzę nie filtrować tabeli 1 ligi za ten okres bo jeszcze się oczy moga otworzyc.

W skrócie. 31 pkt 2 miejsce w lidze. 4 pkt za ŁKSem, 1 pkt przed TBB i 6 pkt przed Ruchem.

Jak przerżniemy awans to tylko i wyłącznie za popisy Wisły za kadencji Brzeczka. Błędy Sobolewskiego teraz to nic przy cudach jakie wyprawiał Brzęczek.

Teraz i tak jesteśmy podstawieni praktycznie pod ścianą. 6/6 wygranych może nam nie dac awansu bezpośredniego.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 23.04.2023, 21:01
Alez na co maja mi sie oczy otworzyc? Tak, 31 pkt, tak, 24 z tego juz na wiosne z lepszymi pilkarzami. Z tymi samymi kopaczami ktorych mial Brzeczek, Sobol wykrecil jedno zwyciestwo, jedna porazke, cztery remisy co daje zawrotna srednia punktow na mecz 1,16. Brzeczek w 1 lidze tym samym skladem wykrecil 1,42
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.04.2023, 21:02
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jak przerżniemy awans to tylko i wyłącznie za popisy Wisły za kadencji Brzeczka. Błędy Sobolewskiego teraz to nic przy cudach jakie wyprawiał Brzęczek.
Sobolewski ma jasny cel, o którym sam wspomina od okresu przygotowawczego i jest to awans. Nawet na ostatniej konferencji o tym wspomniał, więc zwalanie winy jedynie na parodystę Brzęczka to idiotyzm. Sobolewski tabele po jesieni prawdopodobnie widział, więc chyba był świadom swoich słów.
Dla przypomnienia - dwa ostatnie mecze na jesień po przełamaniu w Sosnowcu to Łęczna (dom) i Sandecja (wyjazd). Sobolewski zrobił na nich 1/6, co do dzis odbija się czkawką.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 23.04.2023 o godz. 21:11.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 23.04.2023, 21:14
@Karherop - Łżesz. Popisy Sobolewskiego z tamtego sezonu były gorsze nawet od Brzęczka i dobrze o tym wiesz. Ten pierwszy przynajmniej kilka meczy wygrał. Średnia punktów 1.16, no mistrz poprostu
Lepiej sam otwórz oczy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.04.2023 o godz. 21:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 23.04.2023, 21:35
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
najwieksze ROTFL tego forum, ale uznam kolego że nie czytałeś po prostu wypowiedzi na temat tych panów po ostatnich meczach w których właśnie oni wchodzili na zmiany (zwlaszcza po Stali)
Zarówno Żyro jak i Młyński są lepszymi piłkarzami niż Szywacz i Szot, potrafią więcej, nawet mimo obecnej kiepskiej dyspozycji i faktu, że również odstają od naszych najlepszych Hiszpanów.

Sobolewski wpuścił grajków jeszcze słabszych od nich, którzy nie udźwignęli ciężaru meczu i nie byli w stanie nic wnieść (co było całkowicie do przewidzenia), a jedynie mnożyli błędy i bezradność. Tyle w temacie.

Zresztą tak jak pisałem, możliwe były również inne wybory, wykorzystujące przykładowo Tachiegio i Bashę, a nawet Ondraska.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.04.2023 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.04.2023, 22:02
Szywacz dał dużo lepszą zmianę niż Młyński w poprzednim spotkaniu.... Z resztą Młyński podobno był chory, więc nie ma co się czepiać, że wszedł Szywacz. W sumie jak popatrzę jaką chałę grał chociażby Ferndandez to uważam, że Szywacz z Ruchem był całkiem niezły. W zasadzie z Mikim Villarem i o dziwo z Dudą to byli wyróżniający się nasi piłkarze.

To nie wina Sobolewskiego, że Rodado, Fernandez i Igbekeme zagrali chałę, a Junca i Mula się rozlecieli.

Najmocniej zawiedli w tym meczu nasi najlepsi piłkarze.

Jeżeli w kluczowym momencie meczu ciężar gry biorą na siebie Szywacz z Dudą i Szotem (a tak momentami było) to widać, że coś jest ewidentnie nie tak....

Ewidentnie gorszy dzień się trafił, zobaczymy co będzie w kolejnych meczach.

Ja od dawna mówiłem, że nie jesteśmy aż tak mocni, aby wszystko wygrywać - ta niesamowita seria była bardzo szczęśliwa, niestety jak szczęście nam w paru momentach wtedy dopisywało, tak teraz za bardzo nie chce.

Z resztą nas sposób gry wymaga dużej przewagi umiejętności nad przeciwnikiem. Gdy przeciwnik jest mocniejszy, robi się trudniej. Obstawiam, że objedziemy Chojniczankę, a potem już będzie dużo ciężej. Tyle dobrze, że nie tylko my gramy teraz w kratkę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.04.2023 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.04.2023, 06:28
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Szywacz dał dużo lepszą zmianę niż Młyński w poprzednim spotkaniu.... Z resztą Młyński podobno był chory, więc nie ma co się czepiać, że wszedł Szywacz. W sumie jak popatrzę jaką chałę grał chociażby Ferndandez to uważam, że Szywacz z Ruchem był całkiem niezły. W zasadzie z Mikim Villarem i o dziwo z Dudą to byli wyróżniający się nasi piłkarze.

To nie wina Sobolewskiego, że Rodado, Fernandez i Igbekeme zagrali chałę, a Junca i Mula się rozlecieli.

Najmocniej zawiedli w tym meczu nasi najlepsi piłkarze.

Jeżeli w kluczowym momencie meczu ciężar gry biorą na siebie Szywacz z Dudą i Szotem (a tak momentami było) to widać, że coś jest ewidentnie nie tak....

Ewidentnie gorszy dzień się trafił, zobaczymy co będzie w kolejnych meczach.

Ja od dawna mówiłem, że nie jesteśmy aż tak mocni, aby wszystko wygrywać - ta niesamowita seria była bardzo szczęśliwa, niestety jak szczęście nam w paru momentach wtedy dopisywało, tak teraz za bardzo nie chce.

Z resztą nas sposób gry wymaga dużej przewagi umiejętności nad przeciwnikiem. Gdy przeciwnik jest mocniejszy, robi się trudniej. Obstawiam, że objedziemy Chojniczankę, a potem już będzie dużo ciężej. Tyle dobrze, że nie tylko my gramy teraz w kratkę.
No i brawo.
Szywacz może być przedstawiany jako symbol słabości naszej ławki.
Gość dał się objechać przy przy pierwszej bramce ale od tego momentu do zdobycia gola można było jeszcze sytuacje uratować. Poza tym idealnie wpisał się w obraz nędzy i rozpaczy prezentowany przez nasze "gwiazdy" typu Igbekeme, Junca, Fernandez.
Odnośnie drugiego gola gdzie wieszane są psy na Igbekeme (słusznie), to pragnę zauważyć co odjebał Biegański, który nie trafił czysto w piłkę. Bramka idzie też na jego konto.

Cudowny był komentarz w drugiej połowie (cytuje z pamięci): Szot z Szywaczem nieporozumienie
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 24.04.2023, 07:27
Kolega, który zdecydowanie bardziej niż ja zna się na piłce przekonuje mnie, że Sobolewski nie miał tak naprawdę czasu na wypracowywanie jakiegoś wariantu B, więc jedyne co mógł zrobić to pracować cały czas nad planem A.
Czym jest ten plan A - w dużej mierze polega na szybkim odbiorze, rozrzucaniu piłki na boki i stwarzaniu tam przewagi (oczywiście w uproszczeniu).
Dopiero w kolejnym cyklu przygotowawczym będzie mógł pracować nad tym planem B.

Nie wiem, nie znam się...
Ale można chyba już pokusić się o stwierdzenie, że ten plan A sprawdził.się w meczach z drużynami słabszymi a z mocniejszymi nie wypala. Do tego dochodzi brak ławki i granie "gołą" jedenastką co już dłużej nie będzie możliwe.

Jeżeli tak faktycznie jest to oznacza, że awans byłby ogromną niespodzianką.
Bo na dzień dzisiejszy nie widzę sposobu, w który Wisła miałaby wygrać baraż z dobrze zorganizowanym i grającym fizycznie przeciwnikiem. Oczywiście to jest piłka i to się może zdarzyć ale potrzeba sporo szczęścia.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 24.04.2023, 08:01
Alez na co maja mi sie oczy otworzyc? Tak, 31 pkt, tak, 24 z tego juz na wiosne z lepszymi pilkarzami. Z tymi samymi kopaczami ktorych mial Brzeczek, Sobol wykrecil jedno zwyciestwo, jedna porazke, cztery remisy co daje zawrotna srednia punktow na mecz 1,16. Brzeczek w 1 lidze tym samym skladem wykrecil 1,42
No ale to tez trudno uznac za argument typu szach mat, bo z kolei nie odnotowanie z kim Sobol grał jesienią i jaka była gra, w jakich okolicznosciach te wyniki padaly też nie jest fair ;p
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 24.04.2023, 08:20
To co wg mnie jest największym problemem to fakt że zarówno Puszcza jak i Ruch odebrała nam wszelkie argumentu dokładnie w ten sam sposób. Agresywny doskok i gra na pograniczu faulu. I nagle potężna hiszpanska armada sobola rozkłada nogi niczym polka na erazmusie. Jaka jest recepta na ta bolączkę? "Dawaj luiz i miki weź tam kiwnij kogoś może pyknie"

Sugerowanie że teraz zarówno ŁKS jak i BBT z nami tak nie zagra. Oj zagra i w tych 2 meczach sukcesem będzie zdobycie więcej niż 1 pkt...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2023, 08:45
Tak, ale po co przypominać już z kim grał zaraz po przejeciu. Brzęczek oddawał mu zespół po porażce z Chojniczanka. Na starcie miał ŁKS, BBT i PBB. Szkoda że zapominasz również jak te mecze wyglądały.

Na końcu i tak się liczy wynik w porównaniu z innymi drużynami. Dlatego nawet biorąc pod uwagę kiepski start to jest to poziom który pozwala marzyć o awansie (a już na pewno o czołówce baraży).

Brzęczek zostawił nas z fatalnym bilansem jeszcze przed meczami z główną czołówka. Ot taka mała różnica.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 24.04.2023 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2023, 08:56
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Kolega, który zdecydowanie bardziej niż ja zna się na piłce przekonuje mnie, że Sobolewski nie miał tak naprawdę czasu na wypracowywanie jakiegoś wariantu B, więc jedyne co mógł zrobić to pracować cały czas nad planem A.
Czym jest ten plan A - w dużej mierze polega na szybkim odbiorze, rozrzucaniu piłki na boki i stwarzaniu tam przewagi (oczywiście w uproszczeniu).
Dopiero w kolejnym cyklu przygotowawczym będzie mógł pracować nad tym planem B.

Nie wiem, nie znam się...
Ale można chyba już pokusić się o stwierdzenie, że ten plan A sprawdził.się w meczach z drużynami słabszymi a z mocniejszymi nie wypala. Do tego dochodzi brak ławki i granie "gołą" jedenastką co już dłużej nie będzie możliwe.

Jeżeli tak faktycznie jest to oznacza, że awans byłby ogromną niespodzianką.
Bo na dzień dzisiejszy nie widzę sposobu, w który Wisła miałaby wygrać baraż z dobrze zorganizowanym i grającym fizycznie przeciwnikiem. Oczywiście to jest piłka i to się może zdarzyć ale potrzeba sporo szczęścia.
jak to nie miał czasu? pomijając zimę i początek rundy to miał dwa tygodnie po meczu z Puszczą. tera zw 21 wieku mając możliwość obejrzenia meczów rywala trener nie ma czasu? wolne żarty
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 24.04.2023, 09:12
Ktoś ogarnięty mógłby wyciągnąć z tego w niosek, że to nie trener jest problemem tylko słabi piłkarze, po których na tym etapie sezonu musimy wcześniuej czy później sięgać. Który to wniosek może potwierdzać np. to, że dopóki Sobolewski nie musi korzystać ze "starej kadry", to jest dobrze, gdy natomiast musi posiłkować się Szywaczami, Szotami, Żyrami, Młyńskimi itp., to zaczynają się wtopy - niezależnie od tego czy następuje to przy stanie 3-0 w 60 minucie czy przy stanie 0-1 w 30 minucie.

Ale nie, u nas ciągle po staremu. Jak wyjdzie Szywacz z Szotem, to wina trenera, że nie wystawił Młyńskiego i Żyry. Jak wyjdzie Żyra z Młyńskim, to przez tydzień czytamy, że wina trenera, bo powinien wystawić Szywacza z Szotem.

To forum jest niepodrabialne jeśli chodzi o zdolność do przypisania winy upatrzonej osobie. Nie tylko trenerowi.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2023, 09:25
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Sugerowanie że teraz zarówno ŁKS jak i BBT z nami tak nie zagra. Oj zagra i w tych 2 meczach sukcesem będzie zdobycie więcej niż 1 pkt...
Nie wiem ile oglądałeś spotkań tych drużyn, ale ja ŁKSu i PBB całkiem sporo. TBB też się zdarzyło

ŁKS gra bez klasycznej 6. Oni żeby zagrać jak Ruch musieliby całkowicie przemodelować swój system gry. Moskal na to nie pójdzie. Zresztą oni nawet nie mają specjalnie noża na gardle.

PBB to podobna sytuacja, tam z kolei w obronie wyczyniają prawdziwe cuda myśląc praktycznie tylko o ofensywie. Fizycznie mają też spory problem. ŁKS ostatnie 25 min ich praktycznie zamknął na własnej połowie

TBB gra najbardziej pragmatyczna piłkę, ale tutaj mamy atut swojego boiska.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.04.2023, 09:26
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Ktoś ogarnięty mógłby wyciągnąć z tego w niosek, że to nie trener jest problemem tylko słabi piłkarze, po których na tym etapie sezonu musimy wcześniuej czy później sięgać. Który to wniosek może potwierdzać np. to, że dopóki Sobolewski nie musi korzystać ze "starej kadry", to jest dobrze, gdy natomiast musi posiłkować się Szywaczami, Szotami, Żyrami, Młyńskimi itp., to zaczynają się wtopy - niezależnie od tego czy następuje to przy stanie 3-0 w 60 minucie czy przy stanie 0-1 w 30 minucie.

Ale nie, u nas ciągle po staremu. Jak wyjdzie Szywacz z Szotem, to wina trenera, że nie wystawił Młyńskiego i Żyry. Jak wyjdzie Żyra z Młyńskim, to przez tydzień czytamy, że wina trenera, bo powinien wystawić Szywacza z Szotem.

To forum jest niepodrabialne jeśli chodzi o zdolność do przypisania winy upatrzonej osobie. Nie tylko trenerowi.
Nie ma się chyba czym przejmować, bo jakaś część forum zna się na prowadzeniu drużyn lepiej od wszystkich trenerów, którzy byli tu od czasów Maaskanta. W końcu przecież każdy przegrywa z oderwanymi od rzeczywistości wyobrażeniami o Wiśle i zostaje trenerskim nieudacznikiem.

Jakoś mało komu przychodzi do głowy opcja, że w sumie obojętne jest kto wchodzi na boisko, bo tragedią jest to, że w ogóle musi wejść.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów