|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mie mam czego analizować.
Porażka zdarza sie każdemu. (Wczoraj taki Bayern przegrał z Mainz. Ciekaw jestem czy kibice Bayernu chcą już zwolnienia trenera czy jednak przyznają, że Mainz potrafiło znaleźć sposób na ich drużynę, choć w ogólnym rozrachunku Mainz jest dużo słabsze). Nie wiem, kto był winny, kto zagrał słabiej, jak drużynę przygotował sztab z Sobolem na czele. Widze natomiast, że teraz jest czas malkontentów, którzy przycichli wcześniej. Teraz przegrany mecz dał im wiatru w żagle, żeby jechać po trenerze i w ogóle polityce klubu. Jednak ja nie posunę się do sugerowania, że przyszli z drugiej strony Błoń (jak to było, kiedy ja czy inni krytykowaliśmy Brzęczka i Błaszczykowskiego za politykę klubową - jeden nawet chciał mnie wyrzucić z socios). Rozumiem, że krytyka ma na celu dobro a nie zło. Z opinii pomeczowych wnioskuję, że Sobolewski został przykryty czapką przez trenera Ruchu (nawet nie wiem, kto to), a drużyna nie zrealizowała zadań taktycznych. Szkoda. Dla mnie to okazja do tego, żeby ponownie przeanalizować, co zawodzi, czego brakuje, co trzeba zmienić, poprawić. Oby zarząd i sztab szkoleniowy wyciągneli wnioski z porażki - nie w słowach, ale w czynach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
@FraMat - a taki wyrywny byłeś, wystarczyła wypowiedź pomeczowa zawodnika żeby zbić wszelką krytykę. Nadal jak widzę zero pokory.
To nie jest czas malkontentów tylko prawdy, a na wnioski dotyczące trenera był czas przed rundą. Sobolewski powinien był wtedy polecieć. Teraz zobaczymy co potrafi zmienić w grze zespołu. Obawiam się że podobnie jak do tej pory - nic na lepsze. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Poprawa jest, ale nie taka, żebyśmy w każdym meczu strzelali po kilka bramek. Istnieje również szansa, że mimo wzmocnień ciągle w pierwszej lidze są od nas mocniejsze albo porównywalne drużyny. Niewielka różnica piłkarskich klas, przewaga fizyczna, agresja i ubytek kluczowych zawodników załatwiły sprawę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
@Framat 100% zgody
Po wygranej: wszyscy na rynek Po porażce: spadamy z ligi Dopiero co Ruch przegrał z dołujacym Sosnowcem. Niech to da niektorym do myślenia w jakich realiach się obracamy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rozumiem że Sobolewski aby awansować potrzebuje i składu i ławki znacznie przerastającej rywali umiejętnościami (i zarobkami, dodajmy), ale to świadczy tylko o tym że to do dupy trener. Nikt w tej lidze regularnie nie wygrywa wieloma bramkami. Nie musi. Wystarczy jakoś drużynę poukładać w obronie, ale u nas wszystko opiera się na indywidualnych umiejętnościach. Mamy mankamenty - wszyscy w tej lidze mają! To nie jest usprawiedliwienie. @Karherop - ale Ty jesteś prymitywny, aż mi Ciebie żal. Otóż byli tutaj tacy źli ludzie (zapewnie kopiący pod trenerem dołki) którzy pisali o mankamentach po wygranych meczach. Dziwnym trafem Twoją reakcją były nieudolne próby wyśmiewania ich. Także nie, jak zwykle chrzanisz od rzeczy. Podpowiem: Po wygranej - Hiszpanie super grają, ale serio nie da się zrobić zmian i przestawić przy tym drużyny żeby nie bać się o wynik (przy trzybramkowym prowadzeniu)? Przecież to proszenie się o kłopoty. Po porażce - ech, niestety miałem rację. Przy okazji, Twoja kretyńska teoria o "budowaniu" piłkarzy okazała się o kant dupy rozbić, bo nagle z Ruchem na skrzydło wszedł Szywacz a za Juncę - Szot. A taki Młyński był już zbudowany.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.04.2023 o godz. 10:22.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@wolfy jakbys się troche orientował w temacie (ale po co, łatwiej jechać po wszystkim) to byś wiedział że Młyński był chory i nie trenował cały tydzień , Sobolewski wyjaśnił to po meczu
Co do reszty, lubisz pisać po porażkach, wnosze że daje Ci to satysfakcję. Ja jej nie mam, ale nie dlatego że nie widziałem mankamentów w naszej grze, ale nie zamierzam srac do własnego gniazda. Ostatnie czego nam teraz potrzeba to pojazdu po całym sztabie i zawodnikach. Pozdrawiam i miłej niedzieli. PS. A już mistrzostwem są osoby które zjechaly wszystkich zmienników po Stali, a teraz narzekaja że trener nie wpuścił tych samych. To sie chyba nazywa dwubiegunosc.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.04.2023 o godz. 10:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I sam dobrze wiesz że sugerowałem że częścią problemów jest to że Sobolewski nie umie przestawić drużyny po zmianach tylko chce żeby Młyński grał jak Mula a Żyro jak Villar, co jest niemożliwe. Nie masz argumentów więc kłamliwie (i prymitywnie) przekręcasz słowa innych żeby je ośmieszyć. Nie uważasz że to żałosne? Czy może prawdziwy kibic Wisły zawsze udaje że przegraliśmy przez sędziego, pecha i krzywą piłkę? Wtedy faktycznie jesteś najprawdziwszym z prawdziwych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.04.2023 o godz. 10:48.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do reszty, gadasz takie brednie że aż żal to komentować. Koniec tematu z mojej strony
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.04.2023 o godz. 11:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ciekawe czy już przyszedł czas żeby Kuba przedstawił swój punkt widzenia ?
![]() Bo forumowi wielbiciele wizji Brzęczka nabrali wiatru. Problem może się pojawić kiedy Hiszpanie zamiast grać dla zespołu zaczną pracować na indywidualne zasługi, a to było widać w Chorzowie. Zadaniem trenera jest zrobić z tym porządek, zobaczymy jak mu pójdzie. Bo bez tego może być ciężko o bezpośredni awans. Tęsknota za Młyńskim po tym co pokazał w kilku ostatnich meczach to przejaw masochizmu. Zdecydowanie bardziej bym stawiał na Szywacza jemu przynajmniej zależy... Pytanie czy na skrzydle ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.04.2023 o godz. 11:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Na ławce nie mielismy nikogo na lewą stronę zarówno skrzydło jak i obrona.
Wpuszczanie tam wolnego środkowego Szywacza, który na dodayek W OGÓLE nie jest ograny, to wg mnie nieporozuienie. Jak juz musiał wejść Szywacz, bo Żyro czy Basha nie nadają się do gry, to rzeba tam było przesunąć troche szybszego i radzącego sobie lewą noga Jamesa. Nastepnie wypada Junca (ciekawe dlaczego? Może widział na co pozwala sędzia i jak skończył cięty po achillesach Mula To jak juz musi wejść zwykle nie łapiący sie nawet na ławke Szota (kiedy on rozegrał ostatnio jakis mecz?), to trzeba było kilka razy próbowanego już na lewej Jarocha pzenieść, a Szota na prawej gdzie zwykle go wstawiano. I kamyczek ostatni: wypadają nam obaj trzymający lewą stronę, w ich miejsce wprowadzamy nie tyle rezerwowych co figurantów i dalej akcje próbujemy rozgrywać GŁÓWNIE LEWĄ stroną zamiast przesunąć ciężar na prawo. To nie miało prawa się udać. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Tak Hiszpanie źli. Czasem to nasze forum to autostopem po galaktyce ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Po tym meczu tak mnie naszła refleksja , jak my chcieliśmy obronic w tamtym roku ekstraklasę z Piotrusiem Starzyńskim, Talarem ,Cisse który się nie łapie do 18 meczowej czy Szotem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie mogliśmy obronić ekstraklasy. Bo nie dość że to są słabi zawodnicy, to niektórych nie było nawet w klubie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.04.2023 o godz. 11:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie źli tylko hujowo zagrali bo każdy chciał błysnąć. Popatrz sobie na pierwszą akcję, później już takiej okazji nie było. Dlaczego Rodado nie podał do Muli? Dlaczego wdrugiej połowie Fernandez strzela Panu Bogu w okno zamiast podać do Rodado czy Szywacza. Dlaczego wolne wykonał chujowo jak nigdy. Jedynie Vilar zagrał na poziomie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
10 znakow |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żal czasu na takich ludzi... @aNouc - Karcz napisał prawdę. Obawiam się że Sobolewski nie przestawi Wisły, bo to za słaby trener. Nie wie dlaczego wygrywał, nie wie dlaczego przegrał. Żarło, żarło i przestało. No pech pewnie. Trzeba szczęśliwego słonika przed następnym meczem w trąbkę potrzeć. Analiza po meczu bezbłędna - "popełniliśmy za dużo błędów". Pasuje do każdego przegranego meczu każdej drużyny. Brawo. Obawiam się że w trakcie meczu nie wiedział co się dzieje i po meczu też nie będzie. Na Chojniczankę proponuję tym razem Brodę na skrzydło - jak będzie zdrowy, jak nie to Frątczaka. Wariant ze środkowym pomocnikiem nie wypalił, może bramkarz da radę? Poniżej to co miał do powiedzenia trener Skrobacz. Skrót dla Sobolewskiego: nie popełnili za dużo błędów. Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.04.2023 o godz. 12:44.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tym razem tego szczęścia zabrakło, bo sądząc ze skrótów (przypominam - nie widziałem całego meczu) ani Ruch ani my nie mieliśmy wielu klarownych sytuacji. Ruch był bardziej zdeterminowany, bo w przypadku porażki trudno by mu było wrócić do pierwszej dwójki. I to wystarczyło. Pewnie trzeba było ustawić w związku z tym autobus na 20-30 metrze i czekać na kontry. No, ale mądry Polak po szkodzie. Błąd taktyczny Sobola, który pewnie liczył, że z Hiszpanami samo nam wpadnie. Pierwsza bramka to strzał życia po ataku ze skrzydła po naszej lewej stronie, gdzie kontuzjowanego Mulę, zastąpił jakieś kilka minut wcześniej Szywacz i po prostu nie wszedł jeszcze w mecz. Potem to Ruch ustawił zasieki i wpadła druga bramka. Jestem przekonany, że jakościowo wypadliśmy lepiej, ale takie porażki się zdarzają. Może na tym poprzestaniemy (że cię zacytuję) ? Cytat:
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.04.2023 o godz. 13:12.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobne wytłumaczenia porażek jak Twoje towarzyszyły nam i w sezonie spadkowym, i w poprzedniej rundzie. "Strzał życia", "mieli szczęście", "grali z kontry", "byli bardziej zmotywowani". Pytanie jak na to zareagowaliśmy. Moim zdaniem - w ogóle. Tylko jak się wszystko wokół rozpatruje kategoriami "szczęścia" i "pecha" to zawsze wychodzi że nic się nie dało zrobić, widocznie Los tak chciał. Pechowo wpadła jedna bramka, pechowo druga, my w ofensywie pechowo nic nie stworzyliśmy - niefart po prostu. Ja to widzę trochę inaczej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.04.2023 o godz. 13:22.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeden rabin powie "tak", drugi rabin powie "nie".
A trzeci, że obydwaj mamy rację. Poprzestańmy na tym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tu rabin wiesniak842 (jżs!!!). Wolfy ma racje.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
W meczu nie istnieliśmy, Ruch wygrywał w każdej fazie spotkania w każdym sektorze boiska, przewagi brały się z trafnego ustawienia taktycznego które wyłączyło skrzydła, trzeba nam było próbować środkiem ale tam się sami wyłączyliśmy - Dudinioho. Jedyny sens miało wprowadzenie Bashy który z Jamesem mógł powalczyć o dominacje w środku co pozwoliłoby na przeniesieniu ciężaru gry ze skrzydeł do właśnie środka. Nic takiego się nie stało a zmiany 1:1 przy totalnej dominacji Ruchu tylko pokazuje że sztab nie ma planu "B". Liczyłem na pewne korekcje w taktyce Sobola które wydawało się że wprowadza z początkiem rundy jednak nic podobnego nie nastąpiło. Ruch pokazał jak trzeba grać z Wisłą być może nie wszystkie drużyny wytrzymają fizycznie ale my bez Muli i Junci (czyli 2 i 3 najważniejszego zawodnika dla gry w ataku) możemy zapomnieć o dominacjach etc. teraz dzieki nomen omen bluprintowi Ruchu wszystkie mecze będą na styku dodajmy do tego presje, jedno czy 2 czerwo... Baraże powinny być awans no nie wiem... ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ruch nas dobrze przeczytał, grał agresywnie, wybijał z rytmu, nie dawał się rozpędzić i wyprowadzał mocne kontry.
Moim zdaniem przegraliśmy w pierwszej kolejności przez sędziów, głównego przy którym trzeba prawie urwać nogę, aby zapracować na żółtą kartkę i ślepego Mycia na varze, który nie widzi ewidentnego stempla na Rodado. Generalnie sędzia pozwolił Ruchowi na podostrzenie bez konsekwencji i szybko straciliśmy najpierw Mulę, a potem Juncę. Nie czepiałbym się zmienników, bo Szywacz wg mnie zagrał dobrze, a Szot przyzwoicie. Jeśli ktoś zawinił to Ci co powinni ciągnąć ten wózek. Tragiczny mecz Fernandeza, pudłował na potęgę. Kolejny Igbekeme, bramka na 0:2 po jego stracie, multum niedokładności i nieporadności, dzis Duda był znacznie lepszy. Z Hiszpanów jedyny Villar zagrał nieźle. Niestety ten mecz pokazał, że będziemy mieć problemy z mocniejszymi drużynami. Nie jesteśmy aż tak mocni jak sugerowała ostatnia seria zwycięstw. O awans będzie trudniej niż się wydawało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
q....a proszę Cię ,bo nas ośmieszasz takimi stwierdzeniami jak ktoś to czyta z zewnątrz.Jak przegrywamy z klubami z górnej części tabeli to albo boisko,albo sędziowie ,albo pogoda....a prawda jest taka jak część forumowiczów tutaj pisała,że mecze z takimi rywalami to będzie prawdziwa weryfikacja naszej siły no i widać tak jest...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ty czytaj całe posty, nie wyrywki.
W pierwszej kolejności to nie znaczy, że jedynej. Nasi dotychczas najlepsi zawodnicy zagrali słabiutkie zawody. To w połączeniu z ostrą i agresywną grą Ruchu, przegrało nam mecz. Nawet w tak rwanym rytmie, bez Muli i Junki, ten mecz był do wygrania, gdyby nie idiotyczna strata Jamesa i marnowane taśmowo dogodne okazje przez Fernandeza. Podtrzymuję też ewidentne wapno po stemplu na Rodado. To, że Hiszpan pewnie nie doszedłby do piłki nie ma żadnego znaczenia. Tam powinna być żółta i karny dla nas... Przy innym sędzim posypałyby się żółte kartki już w pierwszej połowie i Ruch musiałby się bronić roztropniej, zamiast uprawiać koszenie równo z ziemią, utrata całej lewej flanki w 1 połowie to nie przypadek. To wszystko się złożyło na naszą porażkę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.04.2023 o godz. 20:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Porażka i tyle. Nie ma co rozkminiać.
Za tydzień 3 punkty i po meczu z ŁKS-em zobaczymy... Ps Szywacz chciał bratu pomóc w awansie...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
bardzo szkoda tego meczu.. patrząc na wyniki Termalici i Puszczy to śmiem twierdzić, że przy wygranej z Ruchem i Chojniczanka bylibyśmy pewni awansu bezpośredniego..
mam nadzieję, że Junca się wyleczy, dużo łatwiej będzie zastąpić Mule.. ewentualnie Junca przejdzie na lewą pomoc a na lewą pójdzie Jaroch? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|