The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.04.2023, 16:05. 28 kolejka, Ruch Chorzów - Wisła Kraków, 22 kwiecień 2023, 17:30
Nadchodząca kolejka*

Aktualna tabela*

*grafiki i kursy (z dnia zakładania tematu) od sponsora tytularnego rozgrywek
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.04.2023, 16:17
Ruch musi walczyć o zwycięstwo. Jeśli więc nie zdarzy się nic niespodziewanego, wygramy w tym meczu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.04.2023, 17:34
Różne teorie można sobie wymyślać
a) Ruch się ocknie, zepnie, na nas podwójnie zepnie i wygra
b) jest w dołku, tym bardziej obsra się takiej maszyny jak Wisła i przegra

Ja jestem bliżej stwierdzenia, że super, że akurat mają dołek i tym bardziej taka maszyna rozpędzona jak obecnie Wisła ich rozjedzie. Myślę, że nie udźwigną tego meczu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.04.2023, 17:41
Ruch jest w dołku. Wątpię żeby się na nas rzucili albo prowadzili otwartą grę skoro nie robili tego z Sosnowcem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.04.2023, 18:54
Absolutnie bym ich nie skreślał, może im wpaść jakiś farfocel i staną z tyłu w 10-ciu.
Mimo wszystko jestem optymistą: 1-4 2x Rodado, Fernandez, Moltenis

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.04.2023, 19:31
W Ruchu robi się na tyle nieciekawie że jak padnie pierwsza bramka to mogą się rozsypac. Tu jest naprawdę ogromna różnica w kulturze gry. Mogą nam dorównać (przebić) jedynie determinacja, agresja i taktyka rodem z Niepołomic.

PBB które gra podobna piłkę do nas zagrali w Gliwicach na swoich warunkach i spodziewam się podobnego meczu, oby tylko z lepszym wynikiem

Typuje 4-1 dla nas
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.04.2023 o godz. 19:42.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.04.2023, 20:05
Ruch w Sosnowcu nie miał Barnowskiego (obrońca), który pauzował za 4 żółte, na nas wróci.
Jak patrzę na mecz z Zagłębiem to nikt z odznaczonych żółtkiem nie załapał się na pauzę.

Musimy wygrać, sponsor uważa, że jesteśmy faworytami.
Jeśli nasza obrona nie popełni zbyt wielu błędów to jest szansa.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.04.2023, 20:08
Raport żółtek przed Ruchem taki jak przed Stalą:

7 - K. Duda
5 - I. Łasicki, B. Jaroch
4 - M. Młyński
3 - D. Szot, J. Colley, L. Fernández, V. Basha, D. Junca, M. Żyro
2 - B. Moltenis, M. Villar
1 - M. Biegański, J. Niewiadomski, W. Szywacz, M. Cissé, Tachi, I. Sapała

Kolejny mecz jest w Krakowie z Chojniczanką więc nie ma paniki nawet jeśli Junca zobaczy żółtko. Jest obrońcą więc szansa jest spora.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 18.04.2023, 20:09
Jedno jest pewne , na pewno będzie otwarty mecz.Ruch lubi taką grę,ale my chyba jesteśmy jeszcze groźniejszi w tego typu grze.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.04.2023, 20:41
Musimy grać na Wawrzy..., tfu, na Sadloka. On cienki jest.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 18.04.2023, 22:40
Jak mało kiedy jestem spokojny wyniku. Oby mnie intuicja nie zawiodła i Sadlok ze spółką nie zagrali meczu życia.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.04.2023, 22:51
Ruch jest wypompowany ale jest cos takiego jak "mecz życia" czy cos co mozna okreslic "złosliwoscią rzeczy martwych" ,gdyby nie to stawiałbym 3;0 dla nas
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 18.04.2023, 22:58
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Raport żółtek przed Ruchem taki jak przed Stalą:

7 - K. Duda
5 - I. Łasicki, B. Jaroch
4 - M. Młyński
3 - D. Szot, J. Colley, L. Fernández, V. Basha, D. Junca, M. Żyro
2 - B. Moltenis, M. Villar
1 - M. Biegański, J. Niewiadomski, W. Szywacz, M. Cissé, Tachi, I. Sapała

Kolejny mecz jest w Krakowie z Chojniczanką więc nie ma paniki nawet jeśli Junca zobaczy żółtko. Jest obrońcą więc szansa jest spora.
Sporo tych zagrożonych ,najgorzej gdyby kilku wypadło w tym samym czasie , zastanawiam się na ile jest słaba ta Chojniczanka ale myślę że bez Junci i Bashy (o ile się nie połamie do meczu z Ruchem albo na nim ) byśmy sobie poradzili jakoś z nimi . Fernandez mniejsza szansa że dostanie kartkę napewno z racji pozycji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.04.2023, 07:43
Psychologicznie piłkarze często zatrzymują się na 3 lub 7 kartkach, aby nie pauzować. Oni dobrze wiedzą ile mają i na ile roztropnie muszą grać, patrz choćby Duda który złapał 7 kartek w 19 meczach by w kolejnych 7 nie złapać ani jednej kartki.

Jak przetrzymają mecz z Ruchem, to później z Chojniczanka na pewno nikt się nie wykartkuje (moze znowu będzie mecz na 0 kartek, jak to ostatnio bywa). Później ŁKS, TBB, PBB, Zagłębie i Łeczna, więc tych meczów zostało już naprawdę mało, by kalkulować. Być może przed Zagłębiem ktoś się wykartkuje, ale czy będzie jeszcze sens?

Niewykluczone że mecz z Łeczna, będzie już o nic, ale może tyle nie wybierajmy.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.04.2023, 09:32
swoją drogą to chyba jakaś anomalia, że my łapiemy tak mało kartek.. wiem, że utrzymujemy się teraz długo przy piłce itd. ale to bardzo rzadko się zdarza.. ciekaw jestem jaki jest rekord.. nagrodę fair play chyba mamy w garści
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.04.2023, 11:19
Nam jest teraz łatwiej nie łapać kartek bo ciągle wygrywamy = nie trzeba faulować taktycznie bo "i tak wygramy", nie ma tyle nerwów, chamskich faulów, bo w sumie o co się pompować kartki łapać, jak można na spokojnie ograć rywali. Nie walczymy w tych meczach z przeciwnikami, wbijamy im kilka bramek i za tydzień następni do golenia.

Gdybyśmy mieli wyrównane, nerwowe mecze, niższe miejsce w tabeli itp to byśmy normalnie kartki łapali.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 19.04.2023, 11:36
Puszcza też była w dołku przed meczem z nami i wiadomo jak to się skończyło. Nie nastawiałbym się na łatwe spotkanie, Ruch mocno się na nas zmobilizuje i ich ostatnia forma nie będzie miała znaczenia. Remis nie będzie takim złym wynikiem, ważne żeby Ruch nas nie przeskoczył. Z Niecieczą rozliczymy się u siebie.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.04.2023, 16:06
Dla Ruchu to mecz sezonu. Wątpie, że wygramy, bedzie bardzo ciężko. Z remisu będę zadowolony. Na dogonienie Lksu juz nie licze
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.04.2023, 16:18
Dostęp do wideo transmisji z meczu Ruch vs Wisła można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385

Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport Extra (sobota, godz. 17:30)
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 19.04.2023, 16:44
kbr napisał(a):Wyświetl post
Puszcza też była w dołku przed meczem z nami i wiadomo jak to się skończyło. Nie nastawiałbym się na łatwe spotkanie, Ruch mocno się na nas zmobilizuje i ich ostatnia forma nie będzie miała znaczenia. Remis nie będzie takim złym wynikiem, ważne żeby Ruch nas nie przeskoczył. Z Niecieczą rozliczymy się u siebie.
Na pewno będzie łatwiej z otwarcie grającym ruchem niż drwalami z niecieczy. Dla nas to też będzie mecz sezonu a formę i umiejętności mamy lepsze. Tylko zwycięstwo w tym meczu. I oby bez głupich zmian Sobola tym razem
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.04.2023, 17:41
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
swoją drogą to chyba jakaś anomalia, że my łapiemy tak mało kartek.. wiem, że utrzymujemy się teraz długo przy piłce itd. ale to bardzo rzadko się zdarza.. ciekaw jestem jaki jest rekord.. nagrodę fair play chyba mamy w garści
No jakby to powiedzieć....nie do końca.
https://www.transfermarkt.pl/fortuna...id/2022/plus/1
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 19.04.2023, 18:31
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Absolutnie bym ich nie skreślał, może im wpaść jakiś farfocel i staną z tyłu w 10-ciu.
Mimo wszystko jestem optymistą: 1-4 2x Rodado, Fernandez, Moltenis
Ale oni tak grają. Wyprowadzają szybkie i bardzo groźne kontry małą ilością zawodników.
Grali tak z Sosnowcem i będą tak z nami. Nie otworzą się.
To akurat nie jest dla nas dobra wiadomość, takie drużyny nam nie leżą a z tyłu nie ma monolitu.
Im wystarczy jedno dalekie podanie żeby stworzyć bardzo groźną sytuację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.04.2023 o godz. 18:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.04.2023, 20:03
krysztal napisał(a):Wyświetl post
No jakby to powiedzieć....nie do końca.
https://www.transfermarkt.pl/fortuna...id/2022/plus/1
Ale właśnie to jednak udowodniłeś. Za cały sezon jesteśmy na 4 miejscu jeśli chodzi o najmniejsza ilość kartek

Gdybyśmy nie zdobyli dwóch czerwonych kartek (Moltenisa i Luisa) bylibyśmy na 1 miejscu w tabeli fair Play. A tak jesteśmy na 5.

Przez rundę jesienna (66% dotychczasowych spotkan) zdobyliśmy 79% kartek z tego sezonu.
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 19.04.2023, 22:41
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Niewykluczone że mecz z Łeczna, będzie już o nic, ale może tyle nie wybierajmy.
Równie dobrze ten mecz może być o wszystko, myślę że dywagacje totalnie nie do oszacowania na chwilę obecną i za daleko żeby o to analizować.
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn

Najlepszy mecz na którym byłem:
14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede

Najlepszy wyjazd na którym byłem:
18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 20.04.2023, 08:01
Ale właśnie to jednak udowodniłeś. Za cały sezon jesteśmy na 4 miejscu jeśli chodzi o najmniejsza ilość kartek

Gdybyśmy nie zdobyli dwóch czerwonych kartek (Moltenisa i Luisa) bylibyśmy na 1 miejscu w tabeli fair Play. A tak jesteśmy na 5.

Przez rundę jesienna (66% dotychczasowych spotkan) zdobyliśmy 79% kartek z tego sezonu.
Co udowodniłem?Że nagrody Fair Play jednak w kieszeni nie mamy?Sam się zdziwiłem że taki Ruch lepiej od nas wypada
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 20.04.2023, 09:30
Co udowodniłem?Że nagrody Fair Play jednak w kieszeni nie mamy?Sam się zdziwiłem że taki Ruch lepiej od nas wypada
Oni nie grają jakoś brutalnie - przynajmniej w meczach które oglądałem. Nie wdają się w jakieś przepychanki tylko próbują szybko piłkę dostarczyć pod pole karne rywala na nabiegających zawodników. Wyjątkiem jest Sadlok uprawiający jakieś MMA bo jak mu ktoś ucieknie to koniec

U nas sporo kartek było z powodu bezmyślnych fauli lub frustracji. Wachowiak często zostawiał autostradę po lewej i kończyło się faulem żeby zatrzymać akcję. Colley szedł na raz, albo była efektowna interwencja albo wolny/karny.

Teraz kiedy grają Hiszpanie to naturalnie presja na obronę jest zdecydowanie mniejsza, wcześniej byli naciskani od pierwszej do 90 minuty. Jak ktoś próbuje pressować to zaraz idzie prostopadła piłka albo trzy podania i jesteśmy pod ich polem karnym. Takiego Igbekeme to nawet trudno sfaulować bo wydaje się przewidywać ruchy rywali a sam też odbiera piłkę tak jakby od niechcenia - ot, biegnie obok i po chwili już nie masz piłki.

Ruch w sumie, mimo zadyszki i tak prezentuje się znacznie lepiej niż my w poprzedniej rundzie. Ich byli drugoligowcy są o niebo lepsi niż nasz szrot. Zero zdziwienia że mniej kartek mają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.04.2023 o godz. 09:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.04.2023, 09:55
Mają 1 żółta więcej i 2 czerwone mniej od nas. W zasadzie obie nasze czerwone kartki z zeszłej rundy były na wyrost, ale mniejsza o to bo i tak jest to już historia, a ranking fair play i tak nic nam nie daje.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 20.04.2023, 09:59
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Oni nie grają jakoś brutalnie - przynajmniej w meczach które oglądałem. Nie wdają się w jakieś przepychanki tylko próbują szybko piłkę dostarczyć pod pole karne rywala na nabiegających zawodników. Wyjątkiem jest Sadlok uprawiający jakieś MMA bo jak mu ktoś ucieknie to koniec

U nas sporo kartek było z powodu bezmyślnych fauli lub frustracji. Wachowiak często zostawiał autostradę po lewej i kończyło się faulem żeby zatrzymać akcję. Colley szedł na raz, albo była efektowna interwencja albo wolny/karny.

Teraz kiedy grają Hiszpanie to naturalnie presja na obronę jest zdecydowanie mniejsza, wcześniej byli naciskani od pierwszej do 90 minuty. Jak ktoś próbuje pressować to zaraz idzie prostopadła piłka albo trzy podania i jesteśmy pod ich polem karnym. Takiego Igbekeme to nawet trudno sfaulować bo wydaje się przewidywać ruchy rywali a sam też odbiera piłkę tak jakby od niechcenia - ot, biegnie obok i po chwili już nie masz piłki.

Ruch w sumie, mimo zadyszki i tak prezentuje się znacznie lepiej niż my w poprzedniej rundzie. Ich byli drugoligowcy są o niebo lepsi niż nasz szrot. Zero zdziwienia że mniej kartek mają.
Jasna sprawa.Sam Balta choć u nas już nie gra do klasyfikacji dorzuca 6 kartek Colley 3,Szot 3, a z grających obecnie to chociażby Młyński 4 a Duda 7!!!Wachowiak o dziwo tylko 1.Ilość łapanych napomnień brała się moim zdaniem też ze złego przygotowania fizycznego,szybkościowego.Jesteś spóżniony,dajesz się wyprzedzić-faulujesz.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 20.04.2023, 10:30
Mają 1 żółta więcej i 2 czerwone mniej od nas. W zasadzie obie nasze czerwone kartki z zeszłej rundy były na wyrost, ale mniejsza o to bo i tak jest to już historia, a ranking fair play i tak nic nam nie daje.
Proponuję napisać do prowadzącego rozgrywki,żeby nam tych kartek nie liczył bo były na wyrost.W końcu Moltenisowi ostatecznie nie udało się złamać nogi zawodnikowi Podbeskidzia a Fernandez wprawdzie kopnął piłkarza z Głogowa bez piłki ale sam też został z premedytacją nadepnięty.
Przy okazji można by polobbować u organizatora rozgrywek aby kolejność w tabeli ustalił tylko na podstawie wyników w rundzie wiosennej,rewanżowej-jak zwał tak zwał.Sprawa naszego awansu była by już praktycznie przesądzona.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.04.2023, 11:55
(wideo) trening piłkarzy Wisły przed meczem z Ruchem Chorzów:

https://www.youtube.com/watch?v=2UGLYUBe0v0
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów